Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

inşalahhh......
insallah canim benim...

şekerli sakızlar varya onlardan çiğne 10 kalori 1 tanesi.. hem isteğini giderir.. umarım :)

Bende katılmak istiyorum aranıza arkadaşlar bende de Pko var 3 ay önce öğrendim Glukophage kullanıyorum 4 kilo verebildim ancak en az 4 kilo daha vermem gerekiyor inşallah başarırım boyum 165 kilom şu anda 64.

hosgeldin aramiza canim sefalar getirdin...guzel paylasimlarda bulunman dilegiyle...

iyiyim kendi adıma sen?
iyi canım bende ne olsun yalnızları oynuyorum
inşalahhh......

şekerli sakızlar varya onlardan çiğne 10 kalori 1 tanesi.. hem isteğini giderir.. umarım :)

şekerli sakızımda yokki
en iyisi yürüyüşten sonra bir elma yiyeyim
iyiyim aysencim umarim sende iyisindir...
bende iyi canım ne olsun tek tabnaca vakit geçiriyorum
bu hafta 1 kilo vermenin sevinciyle ve ondan cesaret alarak sanirim bu iki gundur cok kacirdim Allah sonumu hayir ede bu cuma

kız yeme çok haftasonu kızlar çok kaçamak yapıyo o yüzden tüm hafta içi onu vermeye çabalıyolar cumada tartıda eksiyi göremiyolar

gel hoşgeldinn.. bende yeniyim bu topikte.. ne tesadüf bende 3 ay önce öğrendim pko oldugumu amadoktor vermedi ilaç bana.. glukophge çok iyi bi ilaç ama en iyisi diaformin.. bunlar metmorfin içeriyor pko da en iyi si amadiafrmin.. metmorfin etken maddesi oldugu için çok kolay kilo verirsin. iştah kapatır miğde bulantısı yapar ama kilo verdirir ...banada versede bir an önce hem tedaviye başlamış oluruz hede kilo vermeme yardımcı olur..
Bende katılmak istiyorum aranıza arkadaşlar bende de Pko var 3 ay önce öğrendim Glukophage kullanıyorum 4 kilo verebildim ancak en az 4 kilo daha vermem gerekiyor inşallah başarırım boyum 165 kilom şu anda 64.

ya canim dun piknige gittik orda yedim baya..bugun yememistim oglene kadar kaynanam cagirdi borek yapmis cokda guzel olmus bir tane alayim dedim veeeanladin sen

Sakız çiğnemenin tarihçesi oldukça eski.. ınsanlar her zaman birşeyler çiğnemek istedi. Amerika'da 1000'in üzerinde sakız çeşidi satılıyor. ınsanlar aşık olduklarında ya da strese girdiklerinde hep sakız çiğniyor.

Çoğu kez, "eğer sakız yutarsanız midenizde 7 yıl kalır" diye duymuşsunuzdur. Bu sakız hakkında bilinen en yaygın yanlış bilgidir. Sakızlar sindirim sisteminizden rahatlıkla atılabilecek gibi üretilmiştir. Diğer yanlış bilgi ise sakız çiğnemenin dişlerinize zarar verdiği yönünde.. Şekerli sakızlar bile uzun süre şekerini koruyamaz bir süre sonra şekersiz hale gelir. Özellikle yemeklerden sonra çiğnerseniz dişleriniz için yararlı olabilir.

Kilo kontrolüne yardımcı olur: Sakız pratik, ucuz ve düşük kalorilidir. Şekerli bir sakız yaklaşık 5 -10 kaloridir. Şekersiz olanlar da tercih edilebilir. Sakız, atıştırmayı engellemek ve kalori alımını azaltmak için harika bir yoldur.

Sakız çiğnemek iştah kontrolü sağlamaya yardımcıdır. Appetite (iştah) dergisinde 2007 yılında yayımlanmış çalışma gösteriyor ki öğleden sonraki atıştırma öncesi sakız çiğnemek, açlığı ve kalori alımını azaltmaya yardımcı oluyor.

Mayo Clinic Uzmanları yaptıkları bir deneyde, sakız çiğnemenin saatte 11 kalori yakımını sağladığını hesaplamışlardır.

Sakız çiğnemek Beyne giden kanı artırıyor: Birçok sporcu ve koçları oyun sırasında sakin kalabilmek ve gerginliği azaltmak için sakız çiğnemeyi tercih etmektedir. Aynı zamanda bazı öğretmenler de okullarda sakız çiğneme kuralının değiştirilmesini ve çocukların sınav sırasında sakız çiğnemesinin onların uyanıklığını ve konsantrasyonunu daha iyi sağlayacağını savunmaktadır.

Son yapılan araştırmalarsa sakız çiğnemenin, damarlardan beyne giden kan akımını yüzde 25 oranında artırdığını gösteriyor. Appetite (iştah) dergisinde 2002 yılında yayımlanmış bir başka çalışma gösteriyorki sakız çiğnemek bireylerin öğrenme, akılda tutma ve bilgiye erişme yeteneğini de artırıyor.

Ağız ve diş sağlığını destekliyor: Sakız çiğnemenin, nefesimizi ferah tutmaya yardımcı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bunun yanında vücuttaki en güçlü savunma mekanizması olan tükürük salgısını da artırır. Bu nedenle gün içinde sakız çiğnemek iyi bir seçenek olacaktır. Şekersiz sakız, ağız sağlığını birçok yönden destekler. Plaklarının ve çürüklerin oluşumunu önler, diş minesinde mineral bozukluklarını onarır, diş lekelerinin oluşumunu önler, olanları azaltır. Sağlıklı bir ağız, sağlıklı bir vücutla birebir ilişkilidir. Ağız yoluyla bakterin alınması, çeşitli hastalıklara yol açar.

sakızlar acıktırır ama insanı
onu ne yapıcaz :86:

faydalı olduğunu biliyorum canım ama ne yazık ki sakız çiğnedikten kısa bir süre sonra deli gibi acıkırım ben
haliyle yaktırdıklarını kat kat geri almış oluyorum
saygılar

julia bu topiğe devam edip etmemek herkesin kendi tercihi ayrılmana çok üzüldüm umarm barışırsınız ama ben kendim baktım bizim topik hariç her topikte muhabbet etmişsin bir laf bir söz edebilirdin her topiğe girmek aklına geldi de burası mı aklına gelmedi sen bilirsin hoşçakal nasılsa ikinci adresiniz hazır bekliyor

önemli değil kontess

ay ben bunu da yeni görüyorum:18:
gelirim walla kuzum senin kollar çok rahat heheheh:86:

gel gelll

günaydın oliş herkesin kendi tercihi giden gider....

özgecim sen de siyahla beyazsın komple cnm arada renkler var oysaa

üstelik her renk bir ilüzyon :82:

kişiye göre değişir canım bu ve olaylara göre

canım 3 hafta değil o artık 1 hafta ama önemli bir şey yoksa

faydalı olduğunu biliyorum canım ama ne yazık ki sakız çiğnedikten kısa bir süre sonra deli gibi acıkırım ben
haliyle yaktırdıklarını kat kat geri almış oluyorum
saygılar

sakız mı hiç aklıma gelmemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…