- Konu Sahibi Karsiliksiz sevgi
Sonbahar ve kış dönemi bende birtakım olumsuzluklara yol açtı diyebilirim. Geçen seneyi 50 kiloyla kapatmışken bu kış 54-55 arası gidip geldim. Sınavlar, dersler derken stresin etkisi bir yandan, spora vakit bulamama, aman karnım tok olsun öyle çalışayım derken durum bu oldu. Geçen hafta da dönem kapandı, kaldım bir başıma. Dedim yediğin haltı temizleyeceksin şimdi, tatlı tatlı yedin, şimdi de hazmet hadi. Ondan sebep şu son bir haftadır minimum beslenme planına geçtim. Yarın süresi doluyor. Neler yediğimi yazayım.
Sabah: 1 çay bardağı karışık kuruyemiş ( içeriğinde badem, ceviz, kuru üzüm, incir, kayısı, fındık vs. var), 1 domates, 1 salatalık, bazen de havuç.
Akşam: 1 tabak çorba ve yeşillikler, sebzeler ( turp, havuç, salatalık vb.) bazen de bir adet elma.
İşte pazartesi gününden beri böyle besleniyorum. İçim sıyrılınca 1 bardak ayran içebiliyorum, gün içerisinde 1 bardak maden suyu içiyorum. Bir de kahve tiryakisiyim, şekersiz kahve içiyorum. 1 haftadır spor yapamıyorum, çünkü halim olmayabiliyor, peyniri, yumurtayı falan tam yemediğim için, özellikle akşamları geçiştirdiğim için. Evet bu yaptığım doğru değil, ama kontrollü bir deney bu, kimseye önermiyorum. Detoks gibi, yediğim zararlı şeylerin arındırma devresi, bir nevi de irademi terbiye etme dönemi diyebilirim. 1 hafta dolunca, klasik karatay diyetime döneceğim, ve haftalık 3-4 gün yaptığım spor temposuna devam edeceğim. Tatil bitince en azından çıkan göbekciğimi yitirip en azından 52 kg olarak bomba gibi sezona giriş yapacağım.
Konu sahibi size de önerim, işin ucundan tutuverin, karatay diyetini bir araştırıverin, bu sitede grupları var, ben bu diyetle 20 kg vermiştim, ve de zorlanmadan. Sağlığınıza, bünyenize uygun mu ölçün, biçin, olmadı doktora danışın. Ama bir şekilde başlayın, öğrenilmiş çaresizlik aşamasındasınız şu an. Kabullenmişsiniz aczinizi ve bir şey yapmadan öylece duruyorsunuz. Ama duran bir şey durmaya devam eder, atalet kanunudur bu. O sebeple harekete geçin lütfen.
ne kadar sürede verdin 20 kiloyu