Zehir olan bayram kahvaltısı...

Cevap vermemekle iyi yapmışın canım susarak en iyi cevabı vermişin oda hatasını anlamıştır diye umuyorum.. Bayram günü söylenecek laf değil ama işte bazen büyükler boşboğazlık edebiliyolar böyle :delphin:

Kocan sana hak verdikten sonra canını sıkma derim ... Cehalet, patavatsızlık ve ayıp etmiş :oklava:

Cahil ile sohbet etmek zordur bilene...cünkü cahil ne gelse söyler diline....:kahve:

Hic takma güzelim....evine gelmis bir insana kaldiki bu evladinla gelinin böyle bir tavir sergileyen insandan ne olur??:delphin:

Bir dahaki bayrama sen onlari davet et....yok siz gelin falan derse...Anne olurmu hic, bunca zaman yedirdin icirdin ne gördün evlatlarindan...? Zahmet etme sen ben yaparim de.......:hulya:

Anlayana güzelim anlayana....kaydirigubbakcemile2

hiç cevap vermeyerek en iyisini yapmışsın canım

o hastalık bahanesi olmasa kimsenin ona hak vermeyeceğini çok iyi biliyorlar

bende bu konuda çok dertliyim...........

ah canım ya üzücü bi durum ama benim başıma geleni anlatıyım da şanslı olduğunu düşün......benim eşim şehir dışında olduğu için ben bayramın ilk günü öğle gibi gittim kayınvaldeme.öyle oturdum oturdum açmısın diyen olmadı.bide kayınvaldemle ben farklı şehirlerde oturuyoz akşam annemlere gidecek(ikisi aynı şehirde) 2 gün orda kalıp kendi evime dönecektim.akşam oldu aç aç gittim annemlere.bayram burnumdan geldi.kaç saatlik yoldan gelmişim.hayır bilmesem beni istemeden aldı diycem ama o kadar çok istedi ki eşimle tanıştıran vesile olan o oldu.offffffffffffffffffffffffffffff bilmiyom.eime söylüyom boşver diyo.olmuyo ki ben her şeyi takarım kafama,boşuna huzurumu bozuyom işte..........

Valla güzelim kayınvaliden ne kadar büyük densizlik ve ayıp etmişse, sen de o kadar büyük bir olgunluk göstermişsin. Helal olsun sana.
Düşmana verdiğin bir iki lokmaya bile laf etmezsin gerektiğinde, kaldı ki, oğlun ve gelinine bu laf hiç söylenmez.
Büyüklük sende kalmış, Allah görüyor kim haklı kim haksız. Bence bu yaptıklarının karşılığını verecektir sana.

babannemde annemi her bayram ağlatırdı
annemin ağlamadığı bir bayram hatırlamam ben
allah sabır versin cnm
takma boşver onlar yaptığıyla kalsınlar..takarsan kendine edersin psikolojin bozulur aman ha salla gitsin cnm

Nedir bu kaynanalarin derdi anlamadim.. :umursamaz:
Evli degilim kimsede yok ama su halde bile sogudum kendi kaynana adayimdan... :umursamaz:

aynı sorun bızdede var yalnız degılsın bu konuda burayı okuyupta yazmayanların cogunda vardır...

benımde her bayramım sabahın körunde namazdan sonra kahvaltıya cagıralarak baslar.....kalkar gıderız daha görumceler yataktan kalkmamıs olurlar....bu bayram ınat ettık saat 11 de gıttık onlar yemıs ıcmıs kalkmıslardı bızde oturduk kahvaltımızı ettık cıktık gıttık...

yanı anlayacagın....ıstedıgıını söylesınler...ben o lafı duyunca ınadımdan yerdım ....ki o dahada sınır olsun...bayramın 3.günü gıden gelınler bıle var ....

amaaan hiç gitmeyeceksin aslında bayram sabahı filan kahvaltıya ben 2 yıllık evliyim ilk evlendiğimizde çağırdı kayınvalidem bahane buldum gitmedik sonra işte herkesin oğlu gelmiş gelini gelmiş de komşuları snein gelinin yokmu demiş de ben dedim deseydin benim gelin çalışıyor bayram günleri tatil diye uyuyorlar ama kurbanda mecbur gittik orada kesildi kurbanlar ama bu sene de gitmedim ramazanda zaten çağırmadı da sesini de çıkarmadı ne bu ya erkek annesi diye bayramda git seyranda git oldu biz ağaç kovuğundan mı çıktık anlamadım ki.

sen tüm olgunluğunla asaletinle davranmışsın tek laf etmemişsin bu kocana olan saygındandır tebrik ediyorum seni....

eşin seninle olduktan sonra sana hakverdikten sonra boşver geisini
çünkü karşılık vermeyince kendileri de yaptıklarına pişman oluyolar.sen daha da yüceliyorsun hem eşinin hem de ailesinin gözünde.ama karşılık verince de haklıyken haksız durumuna düşüyor insan.
oluyo işte böyle şeyler.
geliniz ne de olsa.
evlat değiliz ya :)

ahh canım susmakla o anda olgunlunu koymuşsun ortaya
sonradan anlamış hatasını demekki bahanelerini sıralamış zaten
saygı sevgi falan vs herşey kalsın ama arada her zaman mesafe bırakmak laubali olmamak iyidir
biz bayram da seyranda 15 saatlik yol gidiyoruz 3 5 günlüne memlekete
ondada ona gittin buna gitmedin ayy oğlum amcana git dayına git komşuya git muhabbeti yapıyo
bide surat asıyo
haklı beki ama 3 5 günlüne o kadar yoloda gidiyoruz herkese zaman ayıramıyoruz
ben kendi ailemi bile zor görüyorum gittimizde
sanki benim akrabam eşim dostum ailem yok
bu bayram gitmedim memlekete ohhh kafam rahat bi bayram geçirdim 2 yıldan beri :delphin: kendi ailemeide göremedim ama napim işte :delphin:

valla kendisi ayıp etmiş hemde çok ama seni tebrik ediyorum herkes senin gibi olgun davranamaz. insanlık sende kalmış. belki biraz utanmıştır senin bu davranışın karşısında.

Canim yaa hic uzme kendini bosver sen olgun ve asil davranmissin kocan da senden yana olduktan sonra gerisi hikaye

sen büyüklüğünü gösterip o bayramı kendine zindan olduğu halde eşine saygından büyüklerine saygından bişey demeyip onlara zindan etmemişsin...bazen susmak iyidir de sürekli susan taraf oldukça insanın içinde patlıyor lilacım...genede hep derim...susmak da bir cevap ama anlayanlara...
umarım senide anlamışlardır...

cehaletten başka bir sebeb aramayın,

siz musuz olduğunuzda kendi evladıda mutsuz olacak,bunu kestiremeyecek kadar küçük değil herhalde,

kendi varlığını hissettirmek istemiş,bunu yaparkende bayramı zıkkım etmiş....

bayram günü insanların birbirlerinin kalplerini kırmaması gereken en önemli günlerden biri benim gözümde... Üzülmeyin, değmez...

Back
X