Öncelikle geçmiş olsun...bendede nodüler guatrı var ve ayrıca da hipertroid hastasıyım...bazı yanlış bilgiler okudum sakın bunlar seni endişelenmeye itmesin.Öncelikle gebeyim ve başından beri ilaç kullanıyorum asla plesentaya geçmiyor bu ilaç zaten bebek açısdından olması gerekli bir şey belli bir seviyede tutulduğu sürece ilacın asla bir zararrı yok...ikincisine gelelim hipertroid hastalarının gebe kalma şansları çok yüksekmiş yumurtalıkları daha faaalmiş bunu troid kanseri derneği başkanı bir prof.dan dinledim.hipotroidi olanların gebe kalmaları oldukça azmış...ve ayrıca troid rahatsızlıları çeşit çeşit tek tip değil benim ki sana senin ki bana uymaya bilir dr. güven ve asla kafanı kartıştırma ..tekrar geçmiş olsun...
Canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, ben yaklaşık üç yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum, iki yıldır nodüler guatrım vardı. Yaklaşık iki aydır da tsh'ım düşük çıkıyor ve tüp bebek de başarısız olunca sebebini araştırmaya başladık. Zaten tsh düşüktü tüp bebek tedavisi sırasında. Şimdi doktorum da etkilemiş olabilir diyor. Artı iki endokrinoloji uzmanı ve iki genel cerrah ile konuştum bu konuyu. Hepsi hamileliğe etkisi olduğunu söyledi. Kısacası vücutta en ufak bir hormon bozukluğunun olması bile hamile kalmana engel olabiliyor. Ama çoğu zaman kimse net bir şey de söyleyemiyor evet sebep bu diye..:uhm:
Senin dediğin gibi zaten bunun bir sürü çeşidi var. Ben özellikle zehirli guatr diye açtım başlığı. Tüm hipertiroid hastaları zehirli guatr mıdır bilemiyorum ama benim sintigrafimde nodül hiperaktif çıktı bundan dolayı ameliyat olman daha iyi dediler. Çünkü aktif haldeki nodül ile tedavi olmadığın sürece hormonlar giderek artacak ve diğer etkileri ortaya çıkacak. Bu elbette ameliyat olmadan da olur belki ama ben henüz çocuk sahibi değilim ve 33 yaşındayım. Bir şekilde zar zor hamile kalırsam bunu da riske atmak istemiyorum.. :a015:
İşte böyle güzelim bilemiyorum valla ameliyat olcağım sonunda sanırım her şeyin hayırlısı inşallaha.s.