zekat....nişanlımın ailesi

BeyazLale25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2010
56
0
36
Erzurum
S.A.
ilk defa bi konu açıyorum ama bu sefer neyapacamı bilmiyrm gerçekten.
1yıldan beri nişanlıyım baştan söyliyim nişanlımı çok seviyorum.önce sadece saygı duyordum ama onu sevmeyi öğrendim de aşığım.
açık sözlüyüm ailesi beni istemiyor.bi tek abisi teyzesi beni severler..acı ama gerçek.yalnız olmadımı da biliyrm bi çoğu bayanlar aynısı yaşıyorlar.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN başka birşey diyemiyrm.
ya herneyse konumuza gelelim.nişanlım çok çalışyor bende çalışyorum.evlendikten sonra da çalışcam.RAMAZANdayız ELHAMDÜİLLAH oruçluyuz.
babası tel açtı dediki: OĞLUM DAHA ZEKAT VERMEDİNMİ.
tmm nişanlım her sene veriyor geçen yıl 1200dollar verdi bu senede aynısı yada 2000dollar vermek istiyormuş.
şunu bilin onlar bana ne düğün yapacaklar nede evimiz için her hangi birşey alcaklar.nişanımız evde oldu birşey takmadılar takı bırakın da çiçek bile getirmediler.
mobilya beğenmiştim nişanlıma biraz fazla pahalı gelmiş.tmm olmazsa olmazsın dedim beraber mutlu olalım yeter dedim.duvarkağıt halı alalım dedim surat yaptı.tmm yine tmm dedim yani önemli değil dedim.
ailesi bikere bile tel açmıyor bize nasıl yapalım falan diye sormazlar.eskiden tartışyordum ama 3aydan beri susuyrm kısmet diyom kendi kendimi annem nekadar üzüldümü görüyor da oturup ağlıyor.ALLAH HERŞEY GÖRÜYOR ben onlardan gerçekten birşey istemiyrm sadece biraz ilgi ya.
nişanlıma dedimki : AŞKIM YANLIŞ ANLAMA BABAN BİKERE EV İÇİN BİRŞEYLER LAZIMMI NASIL YAPALIM FALAN DEDİMİ BÖYLE ŞEY NASIL SORABİLİR dedim.
mecbur vercem diyorrr ya delii olcam, ver diyrm ama okadar değil bizim bi yatağımız bile yok dedim yüzüklerimiz de yok parmağıma ne takacan yüzüksüz mü geziyim.ya altın alsın demiyrm o altın takmaz zaten ondan bende gümüş istiyrm.ama hiç yok böyle şey.3 ay kaldı ya ben çok yanlış anlamış teli kapattı.benim günahım ne bilmiyrm.gelin olmak bu mu yaniii bu mu?durumları olmasaydı ağzımı açmazdım bikere ama var.düğün salonlara baktık annesi arıyor eve gel napıyon böyle diyor.ben onlara neyaptım da bilmiyrm bi bilsem.ya bazıları görüyom onlar kızlara okadar güzel sözler diyorlarki.bnm için gelinlik giyermisin falan diyorlar.bnmki öyle değil hiç.
ya ben birşey düşünüyrm ama onların günahı da almak istemiyom.babam yok diye mi böyle yapıyorlar bilmiyrm.annem de hasta onun fazla gücü de kalmadı bu konular için.annem onun annesiyle konuşcaktı ama kadın aramıyor.nişanlım sağolsun annemi soruyor konuşyor.
yani bana yardımcı olurmusunuz bayanlar? nişanlım kreditkartıdan 2bin dollar almak istiyor da bunu zekat olarak vermek istiyor.sonrada yine biz bunları ödemek zorunda kalcaz.ailesi şikayet etmek istemiyrm kendim ailem gibi kabul etcektim ama çok soğuk davranıyorlar.hep yuttuyomda susuyom nişanlımda bikere onlara böyle olmaz diyemiyor onu da anşıyrm sonuçta ailesi.ya çok karışık oldu ama nebilim...şimdiden tşkler.

A.S.
Zorla Güzellik Olmaz..
Herkes Kartlarını Açık Oynuyor..
Biraz Daha Gözünü Aç Derim..
İyi Düşünmeni Öneririm..

Allah Hakkında Hayırlısı Neyse Onu Versin..

Son düzenleme:
canım borçla zekat olmaz diye biliyorum ben ama asıl sorun o değil bence. nişanlın bi işe kalkışacağı zaman senin fikrini almıyorsa bu ileride de almıyacağı anlamına geliyor olabilir ne kadar süredir berabersiniz bilmiyorum ama ailesinin aranızda sorun olmaması gerekir.(erkekler aileleri mevzu olunca çok hassas olabiliyorlar) açıkçası senin de onun ailesi ile ilgili konulara çok yakın olmaman gerekir. hani diyosun ya hiç arayıp sormuyolar nasıl evi döşediniz diye... belki de sormamaları senin için daha hayırlıdır. belki de o zaman herşeye karışıyolar bana seçim hakkı tanımıyolar diye düşünecektin. bence bu durumda olumlu yanlarına bakman daha hayırlı olur senin için. allah yardımcın olsun sevgiler

evet olabilir çok karışyorlarsa da iyi değil.bnm için aile çok önemli birşeydir ondan böyle üzülyrm sanırım.geçen gün abisiyle konuştum belki birgün kabul edersiniz beni dedim.o da sustu.annesi onun için başka bi kız seçmişdi.2yıl beraberiz 1yıl nişanlıyız işte.bi gün buluştuk anneme haber verdim onunla buluşcaz şimdi dedi yani haberim yoktu.şalvar tişört giydim annesi şok oldu.bi bayan pantolon şalvar giymez etek giyer dedi.bi gün sonra gittim onlara 2tane başörtü 1tane masaörtüsü (kendim ellimle yaptım 1gece sürdü) beğenmemiş de başörtüler kalitesizmiş.ellimden ne geldiyse yaptım.neden takmıyor dediğim zamanda nişanlım bile bunlar kalitesiz diyor
etek giydim de olmadı spor etekmiş beğenmedi de çıktık bitane etek beğendi bnm için de aldık bi gün sonra hemen giydim.beni bi hocaya götürdü başörtü neden takmıyrm diye hesap vermek zorunda kaldım.nişanlımda bunları görmüyor.ben birşey diyemiyrm sonuçta ailesi ama nebilim...
BORÇLA ZEKAT OLMAZ aynısı bende dedim ama kreditkart borç değilmiş ....öyle diyor beyefendi...cvp için tşkler cnm

canım benim temennim ailesine mümkün olduğu kadar uzak yaşamanız malum ne kadar yakınsa o kadar sorun oluyo. acaba çocuğun olduktan sonra değişirlermi diye dşünüyorum ama değişmezlerse ileride daha çok üzülürsün. üstelik başından da bi evlilik geçmiş olur boşansan bile çocuklu ve dul olarak sıkıntı yaşarsın. anladığım kadarıyla annesi ayrılmanızı istiyo zaten başkasını istiyomuş ya belki evlenince bunların hepsi geçer ama geçmeyeceğine inanıyorsan evlilik kararını bir daha düşün derim zaten çalışıyomuşsun belki daha iyi kısmetlerin çıkar.kendini evlenmeye mecbur hissetme zaten nişanlısın. ama öbür türlü bir ömür geçirmek var birlkte aşk da bi yerden sonra bitiyo aileler işin içine giriyo..

kaç yaşındasın bu arada?

dini ve hayatı yanlış anlamış kişilerle nasıl mutlu olacaksın bilemiyorum. kişi önce kendi yakınlarının ihtiyacını karşılamalı sonra da kalanı zekat olarak vermeli. Şükür ki henüz evli değilsin sana daha çok değer verenler çıkar karşına bence daha fazla bu kişilerle değerli vaktini harcama sana da yazık...

Kredi kartıyla sonra ödenecek şekilde para çekip zekat mı verilirmiş? Bunu ilk defa duyuyorum cebinde paran varsa zekat verirsin borçla zekat olur mu kredi kartı borç değilse kredi kartındaki para sevgiline mi ait oluyormuş? Şaşırdım doğrusu. Sen ne giyersen giyersin, ister şalvar, ister etek, ister saçını açarsın, istersen kapatırsın bunlar senin seçimlerin. Herkesin buna saygı duyması lazım. En başta nişanlın seni bu halinle görüp, beğenip, kabullenmedi mi ki şimdi annesine bu konuda sana laf söyleme hakkı tanıyor. Herkes dinini içinde yaşar belirli kalıplara uymak zorunda değildir kayınvalideniz bence bunu öğrenmeli saçı açık olan da dindardır kapalı olan da, etek giyen de giymeyen de... Afedersiniz ama çok görgü sahibi bir kadın olsa aldığınız hediyeyi kalitesizmiş demez. Alınan her hediyeyi beğeneceğiz diye bir şart yok ama en azından hediyeyi veren kişinin yanında kullanıp gönlünü alabiliriz. Sonuç olarak bize değer verilmiş ve bir hediye alınmış bunu kötüleyip kalp kırmanın hiç anlamı yok. Dinimizde de kalp kırmak, karşımızdakini küçük görmek, üzmek yoktur. Bence bunları öğrenmeli kayınvalideniz size bu şekilde davranmak yerine.

Nişanlın tüm sülalesinin zekatını veriyor anlaşılan..bu kadar miktar ve kredi kartından parayla zekatı duymadım.senin sevginden gözün kor olmuş aynı eve girince anlayacaksın bu muydu diyeceksin?tek basına bu isler yürümez erkeğin idaresiyle gider.iyi duşun tasın sen bunlarla yapar mısın?

Şimdi nişanlın seni hiç dinlemiyor,ailesinin dediklerini yapıyor.Bu evlenince daha da artacak emin ol.Çok acı ama işte sadece sevgiyle olmuyor.Evlenince zorluklar yaşadığın zaman bu gü-nlerin aklına gelecek ve değdimi diyeceksin.Başta zorluk oldumu inan sonra iyi olmuyor.

Ama inşallah herşey senin için farklı olur.

nisanlisin ve nisan yüzükleriniz alinmadimi, bu nasil is yahu

nisanlin sana deger vermiyor, sevmiyor diyemem ama böyle erkek cok var, kadina fazla yüz verilmez mantiginda, iste nisanlinda onlardan.

2 000 tl zekat mi olurmus sabanci ailesindenmi bunlar, sana gelincede zirnik yok

ya kaynana ??? manyakmi bu ne hocaya niye götürüyo seni basörtüsü icin

üzüldüm senin icin, suan asktan gözün kör oldugu icin:103: bizim gördüklerimizi görmüyorsun, ne desekte ayrilmassin

amaaaa evlen bikac ay sonra anlarsin is isden gecmis olur

gazan mübarek olsun ne diyeyim balik bangir bangir kokuyo:104::120:

zekat üzerinden 1 sene geçmiş satılabilir malın ya da paranın 40 da birinin ödenmesi. nişanlının halihazırda 80000 dolarlık altın + nakiti varsa bu miktarı ödemesi çok normal. ama, bu kadar nakti olan bi insandan gümüş yüzük talep etmen saçma bence, pırlanta istemelisin.

seni malesef ki uyutuyorlar. zekat falan vereceği yok. babasına verecektir parayı. böylelerinden ne köy olur ne kasaba.

sakın arkadaşım sakın. böyle alttan alma, şu olmasın bu olmasın deme.

tamam en iyisine git demiyorum ama sakın biz mutlu olalım yeter deme. kıymetinin bilineceğini hiç sanma

bu ne saygisizliktir ya.. kardesim yuregine nasil gelyosa oyle yap.. cok iyi olma... bazi insanlar iyilikten anlamiyo.. rabbim bu mubarek gunler hurmetine hakkinda hayirlisini versin.. egerki hakkinda hayirliysa onlara insaf merhamet versin ve mutlu bi aile olun... hayirli degilse tez zamanda kurtarsin snei rabbim onlardan.. aci gelmesin sozlerim kardesim sadece asktan gozun kor su anda.. hani nisanlin desteklese tamam diyecemde bu durumda nisanlindada sorunlar var..rabbim yar ve yardimci olsun..

Bencede hakkını hiçbir şekilde yedirme. Ben daha 19 yaşındayım pek anlamam evlilik için gerekli şeylerden. Ama annelerim yengelerim konuşurlerken duyuyorum yok ben evlenirken buyum alınmadı şuyum yapılmadı, bari kıymetimi bilselerdi deyip duruyolar. İnsanların içinde ukte kalıyo yapılmayanlar. Bence sende bunun önlemini al. Ayrıca nişanlının ailesi sen evlendikten sonrada senin canını sıkmaya devam edecektir bunuda unutma.

Hayat kısa seni sevmeleri için hep kendinden ödün vereceksin değmez seni beğenmiyorlar ne yapsan boş gençsin sabırlısın yıllar geçince sende bu tavırlarından bıkacaksın değmez

nişanlının 80000$ var herhalde ki 2000$ zekat veriyor. ama beğendiğin mobilyayı halıyı alamıyor.
kredi kartıyla alınan şeyler borç olmuyor mu? varmı öyle bir kart? aldıkça kendi ödeyen kart. bizde o karttan alalım o zaman.
dini gerçekten çok farklı yorumluyorlar
ayrıca hediyeni beğenmemiş olabilirler ama bunlar kalitesiz demekte ne oluyor. hediye bu elinden bu gelmiş demekki maddiyatın
buna yetmiş.
hoca konusunda bilemeyeceğim o belki hocanın yanlış bir şekilde konuşması olmuş olabilir. hocalar olumsuz eleştiren değil öğretici yaklaşmalılar.
buluşma konusunda nişanlında hata var. sana annemde gelecek demeliydi.. sende ona göre hazırlanır giderdin.
herşeyine karışmalarına izin verme. şimdiden giyimine karışıyorlar. ben beğendim kendime yakıştırdım teşekkür ederim de geç.
nişanlının davranışlarını da iyice gözlemle. seni ezdiriyor mu yoksa orta yolu bulmaya çalışıyormu.
ona göre ince ele sık doku gerekirse yol yakınken dön. nişanlılık bunun içindir. taraflar birbirini tanısın diye.

şoklar içindeyim
ne kadar saygısız şeyler yaa
bence şimdiden kalitelerini belli etmişler
hani nişanlın saygılı olsa yine bi derece diyecem ama onun da ne olduğu belli
ayranım yok içmeye hesabı olmuş resmen.
bence çok iyi düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…