zekat....nişanlımın ailesi

Ama pırlanta değil demiş ki orada.. zaten 350 liraya pırlanta olmaz da.
Alyans varmış nihayetinde.
Bu arada benim de 2000 dolar zekatı görünce gözlerim büyümedi değil

pirlanta yada degil, konuyu acarken hicbise takmadilar dedi, olsun 350 tl lik yüzük takilmis iste hemde alyanslara uyan, ee hani alyans yoktu :89:

sorma bende dolar oldugunu fark etmedim, hemde dolar

Bence balık baştan kokmuş zaten son derece iyimser ve pozitif bir insan olmama rağmen bu ilişkide ne bir iyi birşey nede pozitiflik var.

Bence bunların baştan olması gene iyi buda senin şimdiden ne kadar şanslı bir insan olduğunu gösteriyor...( Tabiikide bu senin anlattıklarına göre )

Şanslı olman konusuna gelince bunları evlemeden yaşadın...

Sen asıl şunu düşün evlendikten sonra neler yaşarım???

Aşk sevgi bir yere kadar... Önce saygı..... Gene sen bilirsin hayat senin hayatın.. Her şey kendinde biter.Biz burda sana şöyle yap böyle diyemeyiz çünkü bir bütün olarak olayları bilmiyoruz o yüzden artılarını eksilerini ölç tart ona göre kendi kararını kendin ver....

Senin kendine hiç güvenin yokmu bırak sen neden kendini onlara sevdirmeye çalışıyorsunki sen böyle yaptıkca onları daha çok havaya kaldırıyorsun bırak bunlara hiç gerek yok....

Öncelikle kimler hangi durumda zekat verir bunu burada yazmayacağım. Fakat ortada yanlış birşeyler var. Kimse yanlış anlamasın ama zekat adı altında belli yerlerden nemalanmak için verilen paralar olur. Mesela ben ortaokulda imam hatipte iken yanımda oturan arkadaşımın yazılıları 2 - 3 gelirken son yazılılarda 5 aldı ve takdirle geçti. Benim eski işyerim belli kurumlardan iş alabilmek için (inşallah maşallah deyip) bağış adı altında paralar yatırırdı. Zekat verebilmek için elinde para olmalı, borcun olmamalı. Ama senin yüzüğünü bile almaya para bulamıyorken para çekip zekat vermeleri biraz düşündürdü beni açıkçası.

s.a.
cvplarınız ve ilginiz için çok tşk ederim.
23yaşındayım.alyanslar taktık nişanda yüzüksüz olmaz dedim de aynı günde çıktık aldık.annesi de işte tel açtı nerdesiniz diye bağrıyordu ve ağlıyordu nedense.nişan kıyafetimi ben aldım 100tl için bilerek de siyah seçtim.ailesi istemiyordu son güne kadar hiç birşey belli değildi hani nişanımız olcakmı olmayacakmı...
işte orta da hiç birşey yok ne mobilya nede yüzükler takıdan hiç bahstemem yaniii.onlar da kalkıyorlar 2000DOLLAR zekat diyorlar bu dollar nerden çıktıysa artık.
bütün gece oturup düşündüm benim de hatalarım var yani ben en sonunda hep tmm siz nasıl isterseniz falan diyrm.ama yinede diyorki ben annemi 32 yıldan beri tanıyrm kötü bi insan değil diyor.ya kötü demiyorumki demem zaten ama nebilim istemiyor işte beni yetmiyorum ona.annesi de anlıyrm belki başka birşey düşünmüş de planlamış ama dedimki ALLAH beni sana göndermiş seni de bana, hayırlısı bu demekki.
dün akşamdan beri konuşmadık.o aramadı bende aramadım.
haklısınız şuanda bütün gerçekleri göremiyrm seviyrm aşığım.ama son zamanda diyelimki son 1ayda çok düşünüyrm acaba onun hareketleri normal mı değil mi diye.4kardeşler hepsi de erkek.onlardan bi tek nişanlım çalışyor.düğünden bahsetmiştik 1yıl önce.annesi açık açık DÜĞÜNDEN BAHSETMEM dedi de geçti.yani onlar çalışmıyorlar diye nişanlım 2000dollar zekat vercekmiş.bizim nikahımız için yüzükler bile yok.bitane kıyafet seçtim nikah için yani.çok pahalı dedi, tmm dedim.sonra da HİÇ BİRŞEYE YOK DEMEMDİKİ diyor herseferinde bu lafı kullanıyor.yok demiyorda aşkım olur da demiyor.
içim öyle doluki anlatamam.sizin yazdıklarınız bana çok iyi geldi çünkü kimseyle konuşamıyrm.
acaba bende mi istediklerimi söylemem lazım? belki birgün beni de düşünecek diye düşünüyordum ama bilemiyrm artık.Ramazanda da tartışmak istemiyrm fazla da yorulmazsın o.beni sana yazmışlarsa ozaman annen daha iyisi bulamaz dedim neyaparsa yapsın.nişanlımda cvp olarak diyorki BÜYÜK KONUŞMA.demekki annesi hala bakıyormuş.
ben zaten kendime hiç güvenmiyorum ne yazıkki demi biliyrm ama birşey yapamıyrm.kompleksliyim çok.
mobilyayımız olmayacak yere bitane yatak koyarız böyle yatarız tadı kaçtı çünkü fazla mobilyadan bahsetmicem konuşmıcam onunla.
en çok anneme üzülyrm tek kızı olarak gidip böyle evlenecem.kardeşleri hepsi bekar ilk gelini ben olurum annesi kıskanıyor diye düşündüm de söylemedim.
neyse şimdiden çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tşkler cvplarınız için kafam çok karışık

Anneniz haklı tabi.

Bu arada bazı kelimeleri eksik yazdığınızdan dolayı konuyu anlamakta epey bir zorlandım.

Ben konu sahibine '' kendim ettim kendim buldum '' şarkısını armağan ediyorum..
zira hala aşkım aşkım diyip duruyor böyle sorunlu bır adama - ailesine ..
Allah akıl versn ne diyim

nişanlın sana 2000 dolar zekat vericem dedi ve sen de bunu yedin mi canım ? Ne diyim benden saflarıda varmış demek ki bu hayatta hem diyosun karttan çekicek ödiycez böyle zekat mı olur varsa verirsin. Hem evlilik arefesinde birsürü ihtiyaç var alıcak para da sizde yok anladığım kadarıyla (ailesi yardım etmiycek demişsin.) sizde de olmayınca neyle yapıcaksınız nişanlın bunları düşünmüyor mu. Zekat o kadar uç noktalarda bir şey değil milyarlar vermen gerekmiyo neye gücün yetiyorsa onu verirsin. Haaa birde altının varsa onun değerinin 40 da 1 imi neydi galiba yanlış hatırlamıyorsam onu verirsin. İnanma derim ben var bir çapanoğlu bu işte :26::26:

yahu adam sana değer vermiyoor
sallamıyoooorr
hala da aşkım diyorsun
bi yatakla evlenirim diyorsun
seni sevse anasını danasını konuşturur mu hiç Allah aşkına
annen görüyo tabi gerçekleri
dinlesene anneni
evlenirsen daha çok konu açarsın burda

nişanlın sana yeterince değer vermiyor... borç alarak zekat verilmez...İlla verecekse fitre versin..dini işine geldiği gibi ve yanlış uygulayan insanlar arasında işin ne...annenin sözünü dinle..........

A.S canım çok üzüldüm yaşadıklarına inanılır gibi değil kusura bakma ama çok saçma sapan işler yapıyorlar kendini ezdirme vee en önemlisi ANNENİ dinlee parmağında yüzük yokken 2000 $ zekat vermek çok saçma bence seni kandırıyorlar ilk aklıma gelen bu oldu baştan aşağı saçmalık yahu sinirlerim bozuldu neyse ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUNN KARDEŞİM

anlamıyorum! nedir bunca katlanmanın sebei, aşk deme! ki öyle bir duygu karın doyurmaz...

bırakmalısın nişanlındanda ailesindende kurtulmalısın...

Kendi kendine evlenen bir bayan daha...
Yok ya erkeklik kalmamış valla herşeyi bayanların üstüne yığıyor bunlar yaa
Yapılcak belli erteleyin.
Şunu şunu istiyorum çok istiyorsan beni bunları yapacaksın yoksa olmaz
diyeceğin bu yanii
Hem olay evlenmek değil ki
Evlendiniz diyelim...
İçinde hep ukte kalcak istediğin gibi düğün yapmadın diye...
Evlenince yanınızda olmayan ailesi evlendikten sonrada olmaz hatta sorun yaratılar hep...
Düğünü için çabalamayan adam her sorunda seni yalnız bırakcak...
Bunları göze alıyormusun bir ömür geçircen bu adamla ve ailesiyle
Evlenmek kolay ama ömürlük istiyorsan acele etmicen çok iyi düşünecen...

Aşkın gözü kördür derler ya...bence değildir.

Bile bile kendini ateşe atan, 2 gün sonra başına gelecekleri gayet net gören ama yine de lades diyen insanların, yarın bir gün bütün o mutsuzlukların içine daldıklarında arkasına sığınacakları bir limandır sadece. "... ama çok seviyordum ne yapayım...."... heyhat, geçmiş olsun.

Siz yere bir yatak serip gelin olmaya, sizin için ne umutları olan anneciğinizin gözyaşlarını görmemeye razı olacak kadar çaresiz, kaderci ve kabullenmişseniz, sizin için kimse bir şey yapamaz zaten artık.

Ne diyelim Allah yolunuzu açık etsin.

anlamıyorum! nedir bunca katlanmanın sebei, aşk deme! ki öyle bir duygu karın doyurmaz...

bırakmalısın nişanlındanda ailesindende kurtulmalısın...

sanırımki yalnız olmaktan korkuyorum.babam olmadığı için hep ben bakmıştım anneme ve kardeşlerime.kimse bana sahip çıkmadı.savaştım hem çalıştım hem okudum.akşam gelip kardeşlerime baktım babalık ettim.
biri de bana sarılsın herşey güzel olacak desin istiyrm.ondan bnm için düğün takı falan önemli değil.aile önemlidir bnm için onlarda bnm kabul etmiyorlar.

canim sevgisizligini,birine siginma istegini anliyorum..ama duygusal davranip yanlis liman secme,herseye evet deme..bu cocuk tavrini koyamiyor,sana ve iliskinize sahip cikmiyor..cok mutsuz olursun..yapma be guzelim..
eminim cok daha iyilerini hak ediyorsun ve inan insanin karsisina kalbine gore biri mutlaka cikiyor..boyle umutsuz,caresiz davranma..sana sahip ciksa derim olsun hersey para degil zamanla olur..ama annesi sizi tanimiyor ve bu cocuk hala kabul ettirememis sizi..iyi dusun.cunku omur boyu ayni yastikta ama tek basina yatacaksin..yani suanki yalnizligindan cok daha yalniz olacaksin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…