Zevk meselesi...

Bundan bir altı ay sonra açacağın konuları görebiliyorum konu sahibi arkadaşım..
Sen her ne kadar buraya yorum yazan bazı kişileri " adam yerine " koymasan da
Seni en çok inciten yorumlar,gerçek olanları !

Bu kadar kadın gözünün burada olmasının en güzel yanı belkide, yaşanmışlıklar.

Bu kadar kişi aynı kalıptaki insanlardan aynı şeyleri çekiyorsa demeki ne kalıp değişiyor ne de yaşanılacaklar.

Kimseyi adam yerine koymamak haddim değil.. Ama ben iyi şeyler duymak istiyorum..
Benim de hatalarım vardır muhakkak, bunların farkında olmak istiyorum.. Ama her mesajıyla beni suçlayan arkadaşlarıma da verecek cevabım yok malesef..

Aslında suçlanmıyorsun zburuk..O mesajların çoğu ya yaşanmışılıklar ya da yaşayanlardan görülenler.

Kendini bile bile ateşe atmaya hazır bir kadına feryat edip dur deniyor..

Birileri uyarır, üstüne düşeni yapar..Sizde kendinizce uygun olanı seçip yolunuza devam edersiniz.

Bu yüzden ne kadar olumulu-olumsuz yorum dinlerseniz o kadar çok bu istişare sürecini rahat değerlendirirsiniz.

Göremediğiniz yerden bakabilme imkanınız olur..
Bunu olumsuz yorumlarla içinizi negatif duygularla doldurup ''ya vazgeçersem,ya olumsuz etkilenirsem''şeklinde düşünerek değil, sadece bu şekilde devam ederse akibetinizi ölçebilme olarak bakmalısınız konuya.

Kimseyi adam yerine koymamak haddim değil.. Ama ben iyi şeyler duymak istiyorum..
Benim de hatalarım vardır muhakkak, bunların farkında olmak istiyorum.. Ama her mesajıyla beni suçlayan arkadaşlarıma da verecek cevabım yok malesef..

Ya içinde buluduğunuz durum "iyi" değilse ?
O yüzden " iyi " şeyler duymuyorsanız.
Sizce bu kadar kötü insanın bir araya gelip konunuza yorum yapması ihtimali mi daha yüksek yoksa sizin içinde bulunduğunuz durumun kötü olması ihtimali mi ?
Herkes aynı şeyi görüyorsa dönüp bir kez bakmanız gerekmez mi?
Size yapılan bir yoruma şöyle bir cevap verdiniz "sizde haklısınız size anlattığım kadarını biliyorsunuz "
O yorumunuzu okuduğumda o kadar üzülmüştüm ki aklımdan geçen tek şu oldu bu kız evlenmek zorunda,mecbur,başka hiçbir seçeneği yok.
Size bunu mecbur edenler utansın ne diyeyim.
Eğilim kırılıp bükülüyorsunuz o kadar birikmişsiniz ki artık sorun olmayacak meseleleri de sorun yapıyorsunuz.
Ve bütün bunların ışığında evliliğinizin muhteşem geçeceğine inanıp bana olumsuz yorum yapmayın diyorsunuz.
Kendini bu kadar mantıklı ve planlı bir şekilde kandırmak isteyen başka birini görmemiştim.

Ya içinde buluduğunuz durum "iyi" değilse ?
O yüzden " iyi " şeyler duymuyorsanız.
Sizce bu kadar kötü insanın bir araya gelip konunuza yorum yapması ihtimali mi daha yüksek yoksa sizin içinde bulunduğunuz durumun kötü olması ihtimali mi ?
Herkes aynı şeyi görüyorsa dönüp bir kez bakmanız gerekmez mi?
Size yapılan bir yoruma şöyle bir cevap verdiniz "sizde haklısınız size anlattığım kadarını biliyorsunuz "
O yorumunuzu okuduğumda o kadar üzülmüştüm ki aklımdan geçen tek şu oldu bu kız evlenmek zorunda,mecbur,başka hiçbir seçeneği yok.
Size bunu mecbur edenler utansın ne diyeyim.
Eğilim kırılıp bükülüyorsunuz o kadar birikmişsiniz ki artık sorun olmayacak meseleleri de sorun yapıyorsunuz.
Ve bütün bunların ışığında evliliğinizin muhteşem geçeceğine inanıp bana olumsuz yorum yapmayın diyorsunuz.
Kendini bu kadar mantıklı ve planlı bir şekilde kandırmak isteyen başka birini görmemiştim.

Teşekkürler. Ama ben zaten evliyim, dini olarak...

Bu kadar kadın gözünün burada olmasının en güzel yanı belkide, yaşanmışlıklar.

Bu kadar kişi aynı kalıptaki insanlardan aynı şeyleri çekiyorsa demeki ne kalıp değişiyor ne de yaşanılacaklar.

Kk'yı son zamanlarda pek sevmiyorum dürüst olayım.
Ama bildiğim birşey var ki çokseslilik var burada,bir konum vardı hatırlar mısın ?
Çok desteğin olmuştu özel mesajla ,Allah razı olsun tekrar.
O konunun ilk mesajına sıkıntımı anlatırken özellikle şunu yazmıştım: "beni lütfen pohpohlamayın,ne kabahatim varsa bunu bana anlatın olumlu olumsuz içinden geçeni yazın beni eleştirin."
Ben bunu yapmayacaksam neden yardım isteyeyim ki?
Amaç diğer insanların deneyimlerinden faydalanmak ...

Allah hayırla tamamlasın zburuk.. Yinede sözün bittiği yer olarak düşünmeyin olur mu ?

Siz elinizden geldiğince fedakarlık yapmayın, elinizden geldiğince tanımaya ve kendinizi anlatmaya çalışın.

İsteklerinizden susupta vazgeçmek yerine, karşılıklı istişareyle orta noktayı bulmayı deneyin.Olmadı yine istediğinizi yapın, çaktırmadan :)

Yorum yapmak istemiyorum daha fazla, şartlarınızı ve yaşamak zorunda olduklarınızı bilmiyorum; bildiğim birşey var her ne yaşamışsanız yaşayın eğer gerçekten ufukta hiç ışık yoksa nereden dönerseniz kardır.

Hayırlısı olsun.Bu hayırlısı olsun temennisinden öncede inşaallah çaresizlikten yolunuzu çizmezsiniz diye umut ediyorum.

Kk'yı son zamanlarda pek sevmiyorum dürüst olayım.
Ama bildiğim birşey var ki çokseslilik var burada,bir konum vardı hatırlar mısın ?
Çok desteğin olmuştu özel mesajla ,Allah razı olsun tekrar.
O konunun ilk mesajına sıkıntımı anlatırken özellikle şunu yazmıştım: "beni lütfen pohpohlamayın,ne kabahatim varsa bunu bana anlatın olumlu olumsuz içinden geçeni yazın beni eleştirin."
Ben bunu yapmayacaksam neden yardım isteyeyim ki?
Amaç diğer insanların deneyimlerinden faydalanmak ...

Güzel bir düşünce tevaffuku oldu..Yukarıdaki yorumu yaparkende açtığın konudaki o not aklıma geldi.
O zamanda çok samimi gelmişti..Gerçekten çok ses duymak için açılan bir konuydu, konu açmak için değildi.
Allah senden de razı olsun derinss.

evlilik yeni bir hayata birlikte başlamak demek canım siz daha bu yola adım atamaya başladığınız vakit tökezlemişsiniz malesef.
kendinden ödün verdikçe yaşamın zorlaşacak emin ol bu gün sana saygı duymayan seni eleştiren insan yarın imza atıldıktan sonra horlamaya aşağılamaya başlayacak :/
nişanlının hal ve hareketleri cidden incitici benci ben derim ki otur bir kez daha düşün...
eğer bu insanla mutlu olabileceğine inanıyorsan at imzanı...

Nişanlınızla aranızdaki zevk uyuşmazlığı görümcenizlede var demekki,

Kadın beğenmiş hediye etmiş,kullanmak zorunda değilsiniz,nedemek bana bunu mu layık gördü????

Görümcenizin fikirlerini önemseyen ve kabul eden de nişanlınız,karıştırtmaması gereken de o neden gene görümce suçlu anlamadım???

yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum evli misiniz siz? çok afedersiniz atalarımız bekara karı boşamak kolay demişler... hiçbişey öyle dışardan dendiği gibi olmuyo.. ilk tanışmanda bütün sevginle samimiyetinle yaklaşıyosun, onlarında seni çok sevmesini bekliyosun.. art niyetli değiller belki ama ince de değiller kesinlikle... bellinde kuşağı ak duvağıyla nice hayalle giriyoruz o evlere herşeyim OLABİLECEĞİNİN (kasmanın da bi anlamı yok) en iyisi olsun istiyoruz ama bu düşünülmüyor... acaba anlatılan görümce evlenirken bir parça eski aldımı evine? aldıysa eğer içi ezilmedi canı istemedi mi hiç.. herşey zamanında güzel.. anlamaya çalışın niye yargılıyorsunuz ki bu durumu... hiçbirşey yapmasa 'yok da yapmıyor' dersiniz ama bu türlüsü hoş değil.. şimdi her fiyata eşya var en ucuzu olsun ama böyles olmasın lütfen yaa... tüm görümce ve görümce adaylarına duyrulur :D

yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum evli misiniz siz? çok afedersiniz atalarımız bekara karı boşamak kolay demişler... hiçbişey öyle dışardan dendiği gibi olmuyo.. ilk tanışmanda bütün sevginle samimiyetinle yaklaşıyosun, onlarında seni çok sevmesini bekliyosun.. art niyetli değiller belki ama ince de değiller kesinlikle... bellinde kuşağı ak duvağıyla nice hayalle giriyoruz o evlere herşeyim OLABİLECEĞİNİN (kasmanın da bi anlamı yok) en iyisi olsun istiyoruz ama bu düşünülmüyor... acaba anlatılan görümce evlenirken bir parça eski aldımı evine? aldıysa eğer içi ezilmedi canı istemedi mi hiç.. herşey zamanında güzel.. anlamaya çalışın niye yargılıyorsunuz ki bu durumu... hiçbirşey yapmasa 'yok da yapmıyor' dersiniz ama bu türlüsü hoş değil.. şimdi her fiyata eşya var en ucuzu olsun ama böyles olmasın lütfen yaa... tüm görümce ve görümce adaylarına duyrulur :D

konu sahibi arkadaş dini nikahlı olduğunu söylemiş zaten ...o yüzden herkesten iyi ! yorumlar beklentisi içinde..
her şeyi bir şekilde kabullenmiş,farkında ama kendi içinde aşamamış..

sonracığıma bana düşmez parkon hocam varken ama bilgim var söyleyim, evli kendisi iki çocuk annesi bildiğim kadarıyla..:31:
(haddim olmadan bilgim dahilinde paylaşmak istedim:17: )

sonracığıma,ben de hem bir gelin adayı hem de görümceyim..:34: kimse kötü istemez elbet..
ama konun başından beri dile getirilmiş bir kabulleniş var..:28:

dini nikah diye bir şey olmadığını, nikah akdinin zaten herkes tarafından bilinmesi gereken bir şey olduğu için kimsenin bilmediği nikahın sayılmadığını biliyorsunuz umarım.
he ailem filan da biliyor derseniz neden resmi nikah yapmadığınızı anlayamam.
nikahlıyım diye bir şeyler yaşayıp o yüzden bu adama mecbur hissediyorsanız bilemiyorum tabi :ssz:

Beni zavallı gören arkadaşlarımı anlamıyorum.. Hiçbir şey için kendimi zorunda hissetmiyorum..
Sadece ben onu seviyorum.. Aramızdaki sorunların çözümü belki bendedir diye bi konu açtım, ama herkes bana en kolay olanı tavsiye ediyor..
O kadar kolay mı sizce?!

konunuza ilk başlarda bir yorumum olmuştu sonra hep okuyucu olarak takip ettim..ama dini nikah durumunu görünce yazmadan duramadım..gerçekten bilmediğim için soruyorum,sakın art niyet aramayın ama dini nikahımız dediğiniz şey tahmin ettiğim şey mi? yoksa nişanlılık döneminde yapılmış bir nikah mı? siz nişanlınızı gerçekten seviyor musunuz,onun da sizi sevdiğine inanıyor musunuz? cevabınız evetse bu ilişki için çaba gösterilecek şeyle var demektir.biraz özveri ile belki herşey düzelebilir.ama sırf bazı mecburiyetler yüzünden bu ilişkiyi devam ettiriyorsanız lütfen bunu kendinize yapmayın.

biliyormusunuz aslında şu ölümlü dünyada sadece bir birinizi çok sevin gerisi yalan boşver alsın en kötülerini ,varsın olsun beyenmeyin. hiçbirşeye değişemeyeceğiniz bir o olsun :).

Mavimser arkadasım al benden de o kadar.........neye degil de kime nasıl baktığın daha önemli. varsın her sey mükemmel olmasın başını yasladıgında duymak istedigin yüreğin yanında ol arkadasım
sorunlarını da sevginle onun sevgisiyle yont, eminim o da sevdiği için elinden geleni yapacaktır...
güzel günler sizinle olsun

Ben gerçekten göremiyomuyum sorgulamaya başladım bu akşam :(
Benim gösterdiğim özeni onda göremiyorum.. Bu akşam annesi ve babası bizdelerdi, arkadaşına maç izleycekleri için sözvermişti, maçtan sonra gelirim dedi, maç bitti yorgunluğunu bahane ediyo gelmemek için.. Ben olsam yapmazdım böyle...

Beni zavallı gören arkadaşlarımı anlamıyorum.. Hiçbir şey için kendimi zorunda hissetmiyorum..
Sadece ben onu seviyorum.. Aramızdaki sorunların çözümü belki bendedir diye bi konu açtım, ama herkes bana en kolay olanı tavsiye ediyor..
O kadar kolay mı sizce?!

Benim gösterdiğim özeni onda göremiyorum.. Bu akşam annesi ve babası bizdelerdi, arkadaşına maç izleycekleri için sözvermişti, maçtan sonra gelirim dedi, maç bitti yorgunluğunu bahane ediyo gelmemek için.. Ben olsam yapmazdım böyle...

şimdi taşlar yerine oturdu mu
neden insanların bu şekilde yazdıklarını anlayabildin mi
bu sadece zevk meselesi değil ki
karşılıklı saygı da önemli değil mi sizce
ben olsam yapmazdım demişsiniz ama o sizin isteklerinize önem vermiyor
başkası olsa yorgun gelememiş olabilir takılma derdim ama sizin konunuz sadece bu değil ki
sadece sizin sevginizle çabalamanızla düzelmez bazı şeyler
karşılıklı olması gerekir
bana durduk yere çanta alıyor kıyafetler alıyorla sürmez evlilik
onun alma amacı sizi mutlu etmek değil
dini nikah kıydığınız için mecbur hissediyorsanız sizin için geri dönüşü zor ise anlarım
ama ben seviyorum o yüzden bırakmak istemiyorum derseniz o istediğiniz yorumları yapamam size
çünkü evliyim bi evlilik için neler gerekli mutlu huzurlu olmak için neler olması gerekiyor biliyorum
üzgünüm ama sizin için bunları söyleyemicem
kolay olan ayrılmak demişsin ama artık bi yola girmişsiniz sevgili olsanız bi süre tanırsınız olmadı ayrılırsınız derim
ama siz evlilik yoluna girmişsiniz mobilya herşeye bakılmış evlenince aklın başına gelince daha zor olmayacak mı sizin için
hakkında hayırlısı olur inş.

Daha şimdiden böyle bir tavır sergiliyor ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ya da şöyle sorayım o bu şekilde davranırken, onun anne-babası veya sizin anne-babanız hiç mi bir şey demiiyor?

Lig bitmedi mi?
Milli maç var o da dostluk maçı galiba,ne maçı izledi ki arkadaşlarıyla?
Bunu bile sorgulardım ben,maç izlerken mi yorulmuş?

Daha şimdiden böyle bir tavır sergiliyor ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ya da şöyle sorayım o bu şekilde davranırken, onun anne-babası veya sizin anne-babanız hiç mi bir şey demiiyor?

Annesi babası onunla ilgili pek yorum yapmazlar. Gelmezse kendi bilir otursun tek başına derler.
Annemler pek hoş karşılamıyo bu durumu..

Back
X