• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zevk meselesi...

İlk önce Allah sadece bu küçük şeylerle bizi imtihan etsin, taktığımız şeyler bunlar olsun gerisi boş.. Hani ben de sandım ki nişanlınız çok kötü, ayyaş, döven vs birisi sandım.. Allah korusun ki öyle değil.. Ben de sözlüyüm Allah nasip ederse de yakında nişanım olacak ve benimkisi de görücü usulü oldu hamd olsun yani Allah ondan razı olsun çok iyi bir insan. Bizim de bazen zevklerimiz uyuşmuyor gerçi sonradan o benim sevdiğimi seviyor ama sonuçta uyuşmayan noktalar oluyor..
Bence bunları çok büyütmeyin, alın karşınıza konuşun, geçiştirin de demiyorum ki böyle bir şey olamaz kendinizi üzmüş olursunuz. Ona bize anlattıklarınızın hepsini anlatın, içinizi dökün ama güzel bir dille anlatın.. Benim abim de eşyalar konusunda yengeme çoook söylendi hatta bağırdı çağırdı vs ama sonradan ne oldu? Allah'a hamd olsun çook mutlular.. Gerçi konusu açılınca arada sinirleniyor ama bir süre sonra unutulup gidiyor.. Bence böyle basit konulara takılıp kalmayın. Sonuçta nişanlılığın insan üzerinde oluşturduğu psikoloji çok farklı.. Erkekler kendi egolarını tatmin peşinde, kadınlar da illa ki benim dediğim olacak peşinde.. Oysa karşılıklı anlayış çok önemli..Emin olun bu günler de geçecek. Yoktan sebepler yüzünden birbirinizi özellikle de kendinizi üzmeye değmez..
O zamanla size alışacak, siz de zamanla ona.. İnşallah ömür boyu mutlu olursunuz ;) ( Eğer bazı şeylerden vazgeçerseniz yani yok eski eşyalarmış, yok çok çirkinmiş de uymazmış gibi şeyleri düşünmez ve ben bununla da mutlu olurum Allah dilerse verir derseniz emin olun Allah size en güzelini veriyor.. Siz neden vazgeçerseniz o size en güzel şekilde geri dönüyor ))

Nasıl yani anlattıkları az şeyler mi? Yani aynı eve girmeden insanların mahremiyetini aşmadan yani ayakların yerlere basmadığı dönemde bu kadar eleştiriyle yaklaşıyorsa her defasında evlilik çok zor olur. Kaldı evli insanlar bile bu şekilde negatif elektrik vermemeli birbirine. Eski eşya konusunda da yeni olsun ucuz olsun ama başkasının eskisi olmasın. Şimdi her ye evlilik paketi yapıyor. 3 takım 3000 tl vs. gerekirse beklerim yenisi alınır. Şimdi siz nişanlınızdan memnun olduğunuz için aşkın gözünü kör etme safhasındasınız. Evlenin üzerinden birkaç yıl geçsin içinizde kalan uhdeler teker teker nasıl çıkarmış görün…tek kere yaşanmasını umut ettiğimiz bir olay….peri masalları misali yaşamak istiyoruz… herkesin başka hayalleri var…

bu söylediklerin eşimle benim aramda okadar çok geçtiki, hala da geçmeye devam ediyor. önemli olan kurulan diyalog galiba çünkü ne işim bana ne ben ona hiç alınmam. mesela eşim kıyafet seçerken ben illaki müdahale ederim. çünkü bazen çok uyumsuz giyinebiliyor. ev eşyası konusundada o bana çok müdahale eder mesela. yada daha önece benim seçimimle alınmış memnun kalınmamış birşey varsa lafın arasında bunuda sen seçmiştin der. insanlık halidir bana göre bunlar. madem herkes kendi kafasına göre yaşayacak ozaman neden birliktelik var. saygı sınırlarını aşmayacak biçimde yönlendirmek bana göre kötü birşey değil. hatta hergören eşimin evlendikten sonra daha güzel giyindiğinin farkında. ve ben bu durumdan çok memnunum. bunları asla tartışma olarak görmüyoruz eşimde bende. tabi ilk başlarda ufak tartışmalar yaşamadık değil, mesela bir kere eşim bana kıyafetlerine karışmamamı söylemişti, ve ben şok olmuştum. ona yıllarca ailemde gördüğümü babamın takım elbisesini seçmesi anneminde gömleği ve kravatı nı seçtiğinin örneklerini verdim. bunun annemin babamı yönlendirmesi değil, aslında işini kolaylaştırmak olduğunu söyledim. ki ben kendim için bile ne giyersem giyeyim eşime evden çıkmadan nasıl olmuşum yada bu üstümdekiyle bu olmuşmu diyede sorarım. ben sana soruyorum sen bana sormadığın için ben sana direk söylüyorum dedim. oda tabi benim ona sormam hoşuna gittiği için bana hak verdi. ve bundan sonrada böyle birşey yaşamadık. ama dediğim gibi hemen hemen her akşam ütülenecekleri seçtiği için hayır o olmaz onu giyme bunu giy gibi cümlelerimi duyar kendisi:) hatta bu sabah evden erken çıktım akşamdan kot gömleğini ütülemiştim, öğlen bir gördüm bastım çığlığı çünkü altına gri tonlarında kot pantolan gitmiş:)) böyle böyle öğrenecek napayım:) birde işyerinde bir çocuk var yeni evlendi, evlendiği günden beri işe öyle kötü kıyafetlerle geliyorki, içine içlik giyer pantolandan gözükür, pijamanın üstüne kazağı çeker gelir. hep onu gösteririm örnek. çünkü o çocuğu gören eşini ayıplıyor biz iş arkadaşlarıyken bile oğlum bu ne hal diyesimiz geliyor eşi hiçmi görmüyor diye aramızda dedikodusunu yapıyoruz. nişanlınızın sizi yönlendirmesinden korkmayın. aksine sevinin. ne giyseniz umrunda olmayan eşlerde var çünkü. sizin çantanızı beğenmemiş olabilir yada eşarp renginizi, görüşünü beyan etmesi çok normal, tabi dediğim gibi saygı çerçevesini aşmadıkça. bu arada inanın o aşkım canım bitanem gibi sözcükleri kocalarının ketunluğundan dolayı duyamayan okadar çok bayan var ki :)

Kırıcı olmuyor belki ama ben alınıyorum..
Bazı şeylerde karar alırken bana danışsın istiyorum, ne bileyim en azından fikrimi alsın..

Mesela dün bişi öğrendim.. Bekarlığında aldığı bazası vardı. 2ye ayrılabilenlerden, yani tek kişilik kullanılabilir.
Ben oturma odası aldırmadım, en azından kayınvalidemler geldiğinde o bazada yatırırdım diyordum.
Dün öğrendimki biizimki abisine söz vermiş, o bazayı ona gönderecekmiş.
Şu anda evimde 2 odam boş. Yatılı misafir gelse yatıracak yerim yok. Henüz bu konuda bişi söylemedim ama ne söylesem uygun olur?

Kırıcı olmuyor belki ama ben alınıyorum..
Bazı şeylerde karar alırken bana danışsın istiyorum, ne bileyim en azından fikrimi alsın..

Mesela dün bişi öğrendim.. Bekarlığında aldığı bazası vardı. 2ye ayrılabilenlerden, yani tek kişilik kullanılabilir.
Ben oturma odası aldırmadım, en azından kayınvalidemler geldiğinde o bazada yatırırdım diyordum.
Dün öğrendimki biizimki abisine söz vermiş, o bazayı ona gönderecekmiş.
Şu anda evimde 2 odam boş. Yatılı misafir gelse yatıracak yerim yok. Henüz bu konuda bişi söylemedim ama ne söylesem uygun olur?

bu konuda haklısın canım, önce sizi düşünmeli bunu ona bana söylediğin gibi söyle canım, sakin bir şekilde söylersen sorun çıkmayacaktır, tabi o söylemene bozulup agrasif bir cevap verirse mesela ne var verdiysem gibi, o zaman işin gerçekten zor canım senin. içinde kalan hiç bişeyi içinde tutma baştan söyle, şimdi susarsan nasılsa bu susuyor diye hep böyle devam eder. bu işler okadar zor ki umarım doğru yoldasındır canım, yolun yanlışsada allahım hemen döndürsün o yoldan. geçen gün bir arkadaşın nişanlısı hırsızlık yaparken yakalanmış, zavallı kız şok oldu, üstelik ihtiyacıda yok, sadece psikolojik hastalıkmış, mesleğide astsubay. evlilik geçiştirilecek birşey değil. ince eleyip sık dokumak hakkın.

Önce sordum "Sen baza için abinlere söz mü verdin canım" dedim.
O da "nerden çıktı" dedi.
Ben de "Dün annem(kayınvalidem) öyle söyledi" dedim.
Götürebilirsek vercem demiştim dedi
Ben de "Madem söz verdin götürelim canım, ama bundan sonra böyle kararlar alırken benim de fikrimi alırsan mutlu olurum" dedim.
Trip attı biraz göndermicem artık falan dedi, ben de madem söz verdin göndermelisin dedim.
O cevap vermedi, ben de "Kızdın mı sen bana" dedim.
"O da kızdım ama sen de haklısın" dedi
Ben de kızacak birşey söylemdimki" dedim.
"Haklısın canım" dedi.

Daha sonra durmuş durmuş bana mesaj attı "Abim ben okurken çok yardımcı oldu, yengem de öyle" dedi. "İhtiyaçları var" falan dedi. "Şu anda birlikte yaşamadığımız için sana söylemdim ama söylemeliydim haklısın" dedi
Abisine bi araba almış zaten, ben de bunu hatırlattım ve ömür boyu kendini borçlu mu hissedeceksin dedim.
O da bu borçlu hisstmek değil, aile olmak bunu gerektirir dedi.

böylece kapandı konu. Sanırım göndermeycek..

canım seni çok iyi anlıyorum benzer şeyler bizdede yaşandı... buzdolabı ve ç.makinesi eşimin bekar evinden kalmaydı, biçok kap kacak öyle... eşimi seviyorum kavga etsem de kızsam da o bana Allah' ın lütfu farkındayım..
ancaaaak şunu da belirtmek isterim: evlenince değişir diye bekliyosan maalesef öyle olmuyo, eşimin nişanlıyken kızdığım ne huyu varsa aynen devam... hem bizimki oturup konuşma birlikte karar alıp sorunları çözme taraftarıdır ama maalesef nişanlıyken kızdığım şeylere halen kızıyıyorum... herkese de söylüyorum şimdi ya kabul edin ya da yol verin karar sizin...

tabiki bırak gitsin diyecek büyük birşey yok ortada.
bunlar ayrılma nedeni de değil zaten.
neyse yorumuma geçeyim.
aslında büyük bir sorununuz yok. nişanlınla ortak seçin.
o ıkınızın evi eger o halıyı begenmedıyse onun zevkıne göre halı alırsın
başka bırseyıde sen seçersin.

mesela ben bi halı aldım nişanlıyken o kadar iğrençki koyu gri almıştım:D
serdim evime hemen geri topladım
birinin demesıne gerek yok ben aldıktan sonra kendım anladım
kocamın sectıklerıde herkesten övgü görüyor yaşanmış bir tecrübe var burda yani arkdaşım :)

Bazi insanlar ne yazik ki guclu olamiyor. Oyle dogamadiklari icin belki...Ailede ezildikleri icin belki...Her isteklerine hayir dendigi, mecburi boyun egislerinden dolayi belki...Gorucu usulu deniyor bu hikayede. Beni nasil begendi diyor yazan kisi. Belli ki albenisi alinmis biri yazmis bunu. Ben ona simdi kalkip ne kadar guzel oldugunu soylesem eminim cok sasirir..Cunku kotu soz soylenmeye alismistir belki..Bende nedense sadece bunlari hissettirdi. Durumu iyi olmayan bir ailenin en buyuk kizi, kardeslere bakani, sunu yap, bunu getir, bir ise yara diyip itilip kakilani...Belki...Bilemem...Belki bu kizin en buyuk istegi ailesine yuk olmaktan kurtulmaktir. Iyi-kotu biriyle evlenmektir...
Evlenecegi kisi benim tipim degil ama sirf benim tipim olmadigi icin evlenme diyemem ki...Hali konusu ikinizin arasinda konusulacagina ortada konusulmasi yanlis. Hali yahu! Kime ne! Acik rengi tercih etmemis olabilir...Bunu duzgun bir dille soyleyebilir, karsilikli dokundurmalarla degil...Lakin ben de mutfakta acik renkli hali tercih etmem. (aslinda mutfagima hali sokmam) bunu esime uygun bir dille soylerim, o da "vay bu beni yoksa asagiladi mi" diye komplexe girmez...

Geldigin nokta ne olursa olsun ortama uymak gerekir...Daha once denemedigi bir tat icin "ben sevmem" demek ne kadar cahilceyse yeni tanisilan birseyle "ben begenmem" demek o derece cahilcedir...Moda bunun en guzel ornegi degil mi? Icinde cok guzel gorundugumuzu dusundugumuz seyleri ilerde kucumseyecegiz...Nisanlin belki cok yakisacagina inandigi birseyi gosteriyor sana. Benim esim de yapar bunu. Hatta her alisverise birlikte gideriz ve ben onun zevkine cok guvenirim. Paylasimdir, ortak zevktir bunlar...Onun alisverisini de ben yaparim, o kabinde bekler, ben sectiklerimi ona denettiririm ve begendigimizi aliriz...Belki o nisanlisina guzel birseyler almak istiyor...Yaptigin sence komplex, acizlik hissi olabilir mi? Gonlunden kopmus, inatla istemem demek onun butun o sevincini almaz mi?
Paraniz yoksa da almazsiniz. Evde esya yoksa gider ikinci el alirsiniz, utanilacak seyler degil bunlar...Herkes zenginle evlenecek degil ya...
Bence nisanlini anlamaya calis, kendini ona anlat, korkularini da anlat, endiselerini de...Sinsilik asla olmasin ama. Firsatini bulup da su lafi da soyledim,rahatladim asla yapmayin. "benim sectigimi begenmezsin zaten" ne kotu bir laf! O nasil begenmek zorunda degilse sen de degilsin guzel kardesim...Ne kadardir taniyorsunuz birbirinizi ki boyle laflar soyleyebiliyorsunuz? Zaman gecer,laflar kalir...Huylar bile degisir..O senin begendiklerini begenir, sen onunkileri belki...Bence kendinize zaman verin, birbirinizi taniyin...

ben sadece konu sahibinin ilk mesajını okudum. başka ters bişey yoksa, ben hiç de büyütülecek bi sorun görmedim. onları almak istemiyorum ya da giymek istemiyorum dersin olur biter. illa direteceğini sanmıyorum. ben mi eksik okudum ki ya, du bi daha okuyayım...

ben sadece konu sahibinin ilk mesajını okudum. başka ters bişey yoksa, ben hiç de büyütülecek bi sorun görmedim. onları almak istemiyorum ya da giymek istemiyorum dersin olur biter. illa direteceğini sanmıyorum. ben mi eksik okudum ki ya, du bi daha okuyayım...

bencede ortada sorun yok
iki insan ne kadar aşık olsa bıle fıkır uyuşmazlığı olabılır

fikir yusmazlıkları, tartışmalara neden olur. tartışmalar saygısızlığa... saygısılıklar sevgisizliğe.. benim dış görünüşümü değiştirmek isteyen bir insanın doğal olarak bende neden beni tercih ettiğini sorgularım. bu değişimlere asla müsade etmeyin. bir ayakkabı ile başlar sonu karakter değişiklik taleplerine kadar gider...
birde neden sizi tercih ettiğini anlayabildiniz mi?

aranız da fıkır uyusmazlıgı var ve buda ılıskıler de cıddı sorundur.karsınızda kı ınsan hıc bır sekıl de sıze saygı duymuyor.sızın dusuncelerınızı onemsemıyor .

dunyanın kendı ertafın da dondugunu sanan bır ınsan var karsın da !

bu durum karsısın da soylenecek tek sey var ama ,soylememızı de ıstemıyorsun

o zaman Allah yardımcın olsun demekten baska da bırsey dıyemıyorum .

Son düzenleme:
Nasıl yorum yapmamız gerektiğini söylemişsin, boşuna konu açıyosun. Bırakma canım gitmesin, sıkı sıkı sarıl. Bütün evliliğinde sorunlu geçsin nolcakki.

Şimdi hep kötü özelliklerini yazdığım için yanlış tanıtmış olmak istemem.

Nişanlımla bazı konularda çok farklıyız. O erkek olmasına rağmen benden daha çok güzel sözler söyler bana. (Canım, bitanem, hayatım vs.)
Ben yetiştiğim aileden kaynaklanan durumlardan dolayı biraz çekingenim, güzel sözler söylemek istiyorum ama çıkmıyo ağzımdan.

Bana kıyafetler almak ister, çanta, ayakkabı falan. Yani aslında bi bayanın isteyeceği tipte birisi.
Hatta bir keresinde beni zorla bi çantacıya soktu çanta alalım diye, ben gerek yok dedim. Çantacı şaşırdı, genelde tam tersi olur ama siz farklıymışsınız falan dedi.

yani ben bu tek tük iyi huylarıyla bir ömür geçiririm diyorsun?

Hani sadece zevkleriniz uyuşmuyordu?
İkinize ait kararları da tek başına veriyor.
Sanki bir filmde oynuyorsunuz o başrol sen de figüransın.

Senin nişanlın seni ve evinizi kendi zevkine göre görmek istiyor. Zevkli olduğunu düşünüyorsan bunda sorun yapılaacak birşey yok. Zevkli olduğunu düşünüyorsan ne sorun çıkar ki. Benim eşimlede zevklerimiz hiç uymaz. Onun beğendiği ayakkabıyı ben beğenmem, benim beğendiğimi o beğenmez. Ama hediye olarak aldıysa da kırmamak için giyerim, giydikçede gözüme güzel gelir. Yani evlenmeden öncede böyleydi, sırf bunun için biz evlenince anlaşamayız demedim.
Eşyalara gelincede kendinde diyorsun. Eğer sıfır alırsak ki ailelerin desteği yokmuş şimdilik onlarla idare edin. İlerde yenilerini daha güzellerini alırsınız. Durduk yere kendinizi zora sokmanın bir anlamı yok. Bu anlamda güzel düşünmüşsün. Çünkü yarın sıkıntıyı sen çekeceksin.
Kötü yorum yapmayın derken de o yorumlardan etkilenip nişanlından soğumaktan korktuğundan böyle birşey yazdın herhalde. Kötü de olsa iyide olsa burdaki herkes yardım etmek amaçlı yazıyorlar. Her yoruma açık olmalısın ki, nişanlını enine boyuna değerlendirebilirsin.

Kötü yorum beni soğutur diye endişelendim.. Ben ondan ayrılmak istemiyorum, sadece sorunumuz için çözüm önerisi istiyorum.
Bırakıp gitmek en kolayı bana göre. Mücadele etmem gerekiyor. Beni sevdiğine inanıyorum. Çünkü aksini düşündürecek birşey yapmadı. Sadece her insanın farklı huyları var.
Ben empati kurmasını sağlamak istiyorum o kadar. Bunu da misilleme ile çözeceğimi sanmıyorum..

kötü yorum seni soğutuyorsa demek senin ona olan sevgin sahi
değil..:19: üzgünüm ama sevgi gerçekten içten gelince hiç bir
dış onu değiştirmeye ya da etkilemeye mani olamıyor..sen eğer
hayatının bu şekilde geçmesini istiyorsa zaten yapacak bir şey yok..
mücadele de tek taraflı değildir bu arada altını çizmek lazım..:31:

kötü yorum seni soğutuyorsa demek senin ona olan sevgin sahi
değil..:19: üzgünüm ama sevgi gerçekten içten gelince hiç bir
dış onu değiştirmeye ya da etkilemeye mani olamıyor..sen eğer
hayatının bu şekilde geçmesini istiyorsa zaten yapacak bir şey yok..
mücadele de tek taraflı değildir bu arada altını çizmek lazım..:31:

Endişelendim ama kötü yorumlar yapanlar oldu, soğumadım :) Demekki sahiden seviyorum

Endişelendim ama kötü yorumlar yapanlar oldu, soğumadım :) Demekki sahiden seviyorum

ne güzell senin adına o halde..:31:

peki bu kadar kişi olumsuz yorum yapmışsa
bunun hakkında hiç düşündün mü?
bir erkeği evlendikten sonra değiştiremeyeceğini de
biliyor musun? beni bu halimle kabul etti diyorsun da
seni bu halinle kabul eden adam sürekli seni neden eleştiriyor?
nasıl tahammül ediyorsun?

tüm bunlara evet diyorsan şimdiden sana kolay gelsin..:34:

bak hiç olumsuz yorum yapmıyorum..:31:olanı yazıyorumm..:10:

Back
X