- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
İlk önce Allah sadece bu küçük şeylerle bizi imtihan etsin, taktığımız şeyler bunlar olsun gerisi boş.. Hani ben de sandım ki nişanlınız çok kötü, ayyaş, döven vs birisi sandım.. Allah korusun ki öyle değil.. Ben de sözlüyüm Allah nasip ederse de yakında nişanım olacak ve benimkisi de görücü usulü oldu hamd olsun yani Allah ondan razı olsun çok iyi bir insan. Bizim de bazen zevklerimiz uyuşmuyor gerçi sonradan o benim sevdiğimi seviyor ama sonuçta uyuşmayan noktalar oluyor..
Bence bunları çok büyütmeyin, alın karşınıza konuşun, geçiştirin de demiyorum ki böyle bir şey olamaz kendinizi üzmüş olursunuz. Ona bize anlattıklarınızın hepsini anlatın, içinizi dökün ama güzel bir dille anlatın.. Benim abim de eşyalar konusunda yengeme çoook söylendi hatta bağırdı çağırdı vs ama sonradan ne oldu? Allah'a hamd olsun çook mutlular.. Gerçi konusu açılınca arada sinirleniyor ama bir süre sonra unutulup gidiyor.. Bence böyle basit konulara takılıp kalmayın. Sonuçta nişanlılığın insan üzerinde oluşturduğu psikoloji çok farklı.. Erkekler kendi egolarını tatmin peşinde, kadınlar da illa ki benim dediğim olacak peşinde.. Oysa karşılıklı anlayış çok önemli..Emin olun bu günler de geçecek. Yoktan sebepler yüzünden birbirinizi özellikle de kendinizi üzmeye değmez..
O zamanla size alışacak, siz de zamanla ona.. İnşallah ömür boyu mutlu olursunuz( Eğer bazı şeylerden vazgeçerseniz yani yok eski eşyalarmış, yok çok çirkinmiş de uymazmış gibi şeyleri düşünmez ve ben bununla da mutlu olurum Allah dilerse verir derseniz emin olun Allah size en güzelini veriyor.. Siz neden vazgeçerseniz o size en güzel şekilde geri dönüyor ))
Nasıl yani anlattıkları az şeyler mi? Yani aynı eve girmeden insanların mahremiyetini aşmadan yani ayakların yerlere basmadığı dönemde bu kadar eleştiriyle yaklaşıyorsa her defasında evlilik çok zor olur. Kaldı evli insanlar bile bu şekilde negatif elektrik vermemeli birbirine. Eski eşya konusunda da yeni olsun ucuz olsun ama başkasının eskisi olmasın. Şimdi her ye evlilik paketi yapıyor. 3 takım 3000 tl vs. gerekirse beklerim yenisi alınır. Şimdi siz nişanlınızdan memnun olduğunuz için aşkın gözünü kör etme safhasındasınız. Evlenin üzerinden birkaç yıl geçsin içinizde kalan uhdeler teker teker nasıl çıkarmış görün…tek kere yaşanmasını umut ettiğimiz bir olay….peri masalları misali yaşamak istiyoruz… herkesin başka hayalleri var…