zeynep kamil mi memorial mı

pusula11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
360
1
96
İstanbul
arkadaşlar ben 35 yaşındayım.7 yıllık evliyim.bu sürede bildiğiniz tedavi süreçlerinden geçtim.4 negatif aşılamam oldu.en son sebepsiz infertilite teşhisi kondu ve tüp bebek denildi.haziran-temmuz gibi başlamak istiyorum.ama gönlüm bir türlü rahatlamıyor.ilk denemem ancak yaşım riskli.şimdilik yumurta rezervi vs.ile ilgili sorunum olmadı.tabii bu daha sonra olmayacağı anlamına gelmiyor.rapor çıkartıp daha az maliyetle 2 hakkımı devlette mi kullanıyım yoksa memorial'a gidip şansımı orada mı deneyeyim.olacağı varsa heryerde olur biliyorum.ancak tutmazsa maddi olarak toparlanıp yeniden yaptırmam zaman alabilir.derdimi anlatabilmişimdir umarım.tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim.

canım tedavin şimdiden hayırlı olsun. bende 3 yıl sebepsiz inf. tanısıyla 2 başarısız tüp bebek denemem oldu. 3. de memorialde pozitifi yakaladım. sebepsiz inf. tanısı olan bir çok arkadaşım memorialde bebeklerine kavuştular. doktorları en önemlisi laboratuvar koşulları çok teknolojik. gidip görüşmeni tavsiye ederim. inşallah meleğine en kısa zamanda kavuşursun.

çok sağol canım.içim rahatladı biraz.senin memorial'da yaptırdığını bilmiyordum.allah evlatlarını korusun,sağlıkla sana bağışlasın.

canım bızımkısı sebepsız ınfertılıte degıldı ama kaybedecek zmanımız yoktu 30 yasındayım esımde 35 hem fsh ım yukselıyor hemde erkek ınfertılıtesıde vardı, 3 yılımız dolmadıgı ıcın devlettten yararlanamıyorduk ama az kalmıstı velhasıl maddı manecvı herseyı dusunduk hayat zor zira. ılkını baska bır yerde denedık olmadı 2. yı cesaretımızı toplayıp memorıalde denedık cok sukur bır kızımız olacak Allahın ıznıyle beklıyoruz.
tup bebek tedavısı pahalı bır tedavı manevı anlamdada cok zor, ama para bır sekılde yerıne gelıyor zman kaybının ıse telafısı yok. hıc bıryerde vakıt kaybetme ıyı merkezlerden bırını sec ve basla bır an once Allah yardımcın olsun

canım çok teşekkür ederim.ben de çoğunlukla böyle düşünüyorum.ama ya tutmazsa ne yaparım bilmiyorum.bir merkeze gideceksem,o kadar parayı vereceksem bari memorial olsun istiyorum şimdilik.bende de güven uyandırıyor.yazdıklarınız da bunu pekiştiriyor.10 gün içinde karar vermem lazım.yardımın için tekrar sağol.allah yavrunu kucağına almayı da nasip etsin.

gülüm

bizdeki sorun bende--tüpler tikanik
6 kez tüp bebek denedik--hic bir tutunma olmadi
yazin allah nasip ederse eger. memoriala gitmek istiyoruz
orda co culture ve endometrial injury yaptirmak istiyoruz--tutunmaya faydaliymis bunlar
deniyelim artik-- zemuszemus
bana memorial email üzeri herseyi cok iyi anlatti--hepsi cabuk cevap verdi sorularima--
7 inci denememiz olacagi icin bir epey sorularim da oldu yani-
co culture ve endometrial injury hakkinda bilgilenmek istedim
--hic bunalmadilar--sagolsunlar--cok ilgililer bence
bazi merkezler tersler gibiyidi--

onun icin bende memoriali sectim--ve eminim ki iyi bir yer

tedavilerimiz hayirli olur insallah

her topiğe buna benzer mesajlar bırakıyorsunuz.normal de muhatap bile olmazdım ama belki birinin inanacağı tutar değil mi.sizin de umudunuz o zaten.çok ayıp yaptığınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

canım okuduklarıma göre,olumsuz denemelerden sonra memorial da sonuç alan birçok arkadaşımız var.ben de zaten bu merkezi diğerlerinden ayırırken bunu göz önünde bulundurdum.bu kadar ilgili olduklarını bilmiyordum ama.nasıl korkuyorum biliyorsundur.ne kadar güçlü bir insansın ki buna 6 kere katlanmışsın.yedinci için yola çıkmışsın.allah tüm emeklerinin karşılğını verir inşallah.canı gönülden dua ediyorum sana.inşallah bu tedavinle yavrularına kavuşursun.bizler için de dua et.çünkü benim nazarımda sizin gibi insanlar bir anneden ''çok daha ulvi''bir yerdeler.anneler günün kutlu olsun.

canim

sen icini dinle--bence memorial paraci filan degil--cok kisi orda gebe kaldi
ben birde düsünüyordum--ya brüksel ya memorial diye
ama brüksel tek ilk mesajima cevap verdi--fiyatlarini söylediler ve ön görüsmeye cagirdilar--
diger mesajlarima hic cevap vermediler--galiba cok bunalttim, didikledim herseyi
memorial da öyle degildi--doktorumu bile sectim--hale hanim
insallah onun hastasi olurum--

olucak, bizim de bébegimiz olacak tatlim
6 kez negatif duymak cok kötüydü..ama bebisimin anne demesini duymanin özlemi daha da büyükmüs
devam devammmmmm

inşallah yakın zamanda bizim de anne diyerek peşimizden koşturan yavrularımız olur.allah bu hasreti daha fazla uzatmasın.ben de hale hanımı istiyorum ve haziran,temmuz gibi.belki aynı zamanlara denk düşer.hatta belki de aynı zamanlarda hamile oluruz kim bilir.bundan sonra takipçinim zaten.düştüğümüz yerde birbirimizi kaldırırız.devammm deriz.

2 negatif asilama 2 negatif tup bebek denemelerimde banada sebepsiz infertilite denilmisti..taa ki memorial da Semra hnm tanismamiza kadar...sebebi oldugu soylendi histereskobi yapildi rahimdeki sorunlar ameliyatla giderildi..sonrasin da 3 denemem yapildi...9 yil sonra 3.denememde pozitif sonucu gordum...cok arastirdim,memoriala guvendim cokta memnun kaldim...kesinlikle tavsiye ederim....
maddi yonden dusundukmu evet hakkim varken neden onu degerlendirmeyim.gidip 2-3 kati para verip deneyim..burda hakkimi kullanirim olmadi sonra ozele bakarim.. maddi yonden bu mantikli geliyor..ama 2 negatif sonucu yasamis biri olarak...maddi yonu birakin manevi yonden yikilip toparlanmak cok zor oluyor her denemede umutlar ne kadar elinde olmasada tukeniyor..ya hic olmazsa endisesi icimizi kemiriyor...birde yas faktoru var tabi..
oncelikle hakkinda hayirlisi Allahim denk getirsin insallah...bana sorarsan yasi ilerlemis yumurta rezervi az olan biri olarak..once maddi manevi yonden toparlanir ozelde icine sinen guvendigin iyi bi merkezde denerdim...sonrasinda maddi acidan cok zorda kalirsam hakkimi kullanirdim ki insallah 1.denemende kavusursun bebisine...
canim benim nerde tedaviye baslamaya karar verirsen ver...en basta guvennn sakin basindan ya tutmazsa deme...inancli,umutlu ol ki tedavin basarili olsun..maddi yonden cok dusunme haklisin yoklukta milyarlar dokmek kolay degil ...bizde 1 senede tedavilere 25.000 harcamisiz elimizde hazirdami vardi hayir..odenmiyormu? odeniyor bi sekilde odeniyor..baska seylerden fedakarlik ediliyor varsin edilsin...cocuk olmadiktan sonra senelerce gezmisim yasamisim ne fayda...vaktin zamanin degerli senin icin iyi degerlendir canim Allah yardimci olsun...

Son düzenleme:

canım emek verip yazmışsın çoook sağol.okuyunca işte bu dedim.duygularıma tercüman olmuşsun.aynen böyle hissediyorum.doktorlar sebep yok deyip şöyle yapalım böyle yapalım diye beni de çok oyaladılar.maddi-manevi yıpranıyor insan.daha tüp bebek öncesi ben bu kadar yoruldum.güvenim kalmadı doktorlara.ama çok doğru söylüyorsun.güvenip bir ucundan başlamak lazım.memoril da yaptırırsam ve tutmazsa nasip değilmiş derim.ama devlette tutmazsa ve zaman geçerse de çok pişman olurum.keşke diye...onu da demek istemiyorum.yok yok ben memorial'a gitcem sanırım.inşallah tutar da bir daha uğraşmak zorunda kalmam.çok teşekkür ederim canım.sizin tecrübeleriniz bana ışık tutuyor.yoksa etrafımda nerde bulabilirim benimle aynı şeyleri yaşayan insanları.onlar için herşey kolay.git yaptır tutmazsa ne önemi var yine denersin yaklaşımındalar.sanki ben robotum.parayı da gökten yağdırıyorlar:)))az kalmış oğlunu kucağına almaya.inşallah sağlıcakla kucaklarsın onu ve tüm yaşadıklarını unutturur sana.koklayıp koklayıp mutlu olursun.bizlere de dua edersiniz birlikte...

bir de canım semra hanım için çok yoğun oluyor,kendisi bile muayene edemiyor,çok ilgilenemiyor diyorlar.ben o yüzden hale hanımı düşündüm.sen ne dersin.

pusula canım ikiside çok mükemmel doktor için rahat olsun. benimde 2 negatif aşılama 2 negatif tüp denemem oldu. önce histereskopi sonra co-kültür yapıldı sonra embriyoları 5. güne kadar takip edip transfer ettiler. sebepsiz inf. genelde bu yol izleniyor ve başarı oranı çok yüksek. ne zaman başlıycan tedaviye?

apple sen co cultur yaptin ve tuttu
mükemmel !!!
umut isigimsin sen--
hadi ozaman bize hayirlisi
bakalim biz ne zaman baslicaz--ya temmuz da ya ramazan sonrasinda--hayirlisi artik

APPLE--sana hangi protokol uygulandi yazarmisin lütfen?

öptüm

canım bu ay soğan kürü kullanmıştım.salı günü bitti.ama bugün çok az kahverengimsi bir akıntım oldu.daha 23.günüm.reglin 2.günü gidicem.artık ne zaman olursam.hem muayene olurum,hem beni yönlendirir diye.benim son aşılamada polipim oluşmuştu.minikti ama.belki histeroskopi olmam gerekir.başlamadan testleri de konuşmak istiyorum.testleri orada yaptırmak pahalı olabilir çünkü.herşeyi hazırlayıp öyle giderim.buna göre en erken haziranda başlayabilirim sanırım.inşallah kaliteli embriyolar oluşur da 5.güne gidebilirim.ama ilk tüp bebekte co-kültür yaparlar mı sence.ve gerekli mi acaba.

sevgilerimle canım benim 3. tedavimde uzun protokol uygulandı. pusula ilk tedavide de co-kültür yapıyorlar. co-kültürün çok faydası olduğunu düşünüyorum ilk 2 denememde embriyolarımdan dondurulan olmadı. son tedavimde co-kültür sayesinde hem embriyo kalitesi arttı hemde 5 embriyo donduruldu.

o zaman konuşulacaklar listeme onu da alıyorum.çok sağol.

apple bi sorum var
tüm embryolari mi co cultur ediyorlar?
ve artan embryolar öyle co cultur ile donduruyorlarmi?
bide su tek embryo meselesi cikti
ama hale hanimla konustum--cok negatif sonucum oldugundan iki yerlestircek bana--
herseferinde 3 blastokist vardi--hic biri bende kalmak istemedi :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…