Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
çok teşekkür ederim bilgiler için normal şartlarda 282 den 600 lere çıkması normal ha diyelimki 600 değilde 800 lere çıktı birden çok artmasıda iyi değil diye duydum hızlı artış neye sebep oluyor ki? birde hala bile düşünüyorum acaba değer düşermi diye:) benimde hesaplamalarıma göre en geç önümüzdeki hafta cumaya görmüş oluruz diye düşünüyordum. aman geç olsunda güç olmasın sorun değil zaten 2 yıldır bekliyor 1 haftamı bekliyemiycez.

değerin zaten 2 günde hep 3 kat olarak artmış 282 yi 300 olarak alıyorum 2 kat olarak hesapladım ben yinede ve 600 dedim aslında 3 kat atıyor hep değerin yine öyle olursa 800 -900 çıkmasıda doğal olur...bir anda yükselmeyecek değerin zaten hep arttığı gibi artmış olacak 800-900 arası çıkarsa dediğim gibi ben hep söylenene göre 2 kat artışa göre hesapladım yazdığım değerleri...benim değerim 200 e çıktı ve düştü kimyasal oldu 500 e çıkıp düşen de var...bunların aksine 12.dün değeri 13 çıkan arkadaşımız şimdi gebeliğini yarıladı sorun yaşamadı hiç..keseyi görene kadar bişey asla söylenemez...bunları düşünme lütfen şu an hamilesin bunun tadını çıkar sonrasında neler olacağını Allahtan başka kimse bilmiyor...Ben herşey çok güzel olacak diyorum...

değerin zaten 2 günde hep 3 kat olarak artmış 282 yi 300 olarak alıyorum 2 kat olarak hesapladım ben yinede ve 600 dedim aslında 3 kat atıyor hep değerin yine öyle olursa 800 -900 çıkmasıda doğal olur...bir anda yükselmeyecek değerin zaten hep arttığı gibi artmış olacak 800-900 arası çıkarsa dediğim gibi ben hep söylenene göre 2 kat artışa göre hesapladım yazdığım değerleri...benim değerim 200 e çıktı ve düştü kimyasal oldu 500 e çıkıp düşen de var...bunların aksine 12.dün değeri 13 çıkan arkadaşımız şimdi gebeliğini yarıladı sorun yaşamadı hiç..keseyi görene kadar bişey asla söylenemez...bunları düşünme lütfen şu an hamilesin bunun tadını çıkar sonrasında neler olacağını allahtan başka kimse bilmiyor...ben herşey çok güzel olacak diyorum...

sağol canım malum çok çok zor elde edince insan sürekli düşünüyor ama düşünmekte bir bakıma boşa nihayetinde olacakların önününe geçilmiyor.allah hepimiz hakkında hayırlısını versin. Hamile olmayan tez zmanda hamile kalsınlar :) hamile olanlar bir an evvel hamileliklerini yarılayıp birazda olsa garantiye girsinler:) çok emekler verdik umarım emeklerimiz boşa gitmez.

inşallah canım ya, tek tek güzel haberler verelim artık. sen donmuş embriyoların bozulacak diye korku duyuyorsun ama hiç duyma. bence her şey yolunda gidecek. çözülürken bozulma olayı çok çok ender bir durum.
benim de yarın öğlen kontrolüm var, bakalım yumurtalarım ne oldu göreceğiz. duruma göre yeni ilaç dozu da ayarlanacak. bir de cetrodite'e mi başlatacaklar beni artık acaba? menogon da sadece bir kutu yani 2 günlük doz kaldı. belli bir noktada kesecekler mi yoksa başka almam gerekecek mi sen deneyimlisin bilirsin. gonal f'in 7 kutusundan 2si kullanıldı, 5 kaldı. menogonsa 3 kutuydu 1 kaldı.
bu arada bugün nedense yumurtalıklarımda ara ara çok ince bir sızlama var. çok çalıştıkları için mi nedir artık?

menogon kullandım ben ama ince enjektörle göbekten değil normal kalçadan. canım senin de duygu gibi menagon u ek takviye olsun diye vermiştir yumurtaların içi dolu olsun diye. duygu da menapur kullandı bu ikisi benzer ilaçlar bahar araştırmıştı sanırım lh içeriyordu bu da yumurtaların içinin olgun olmasına yarıyordu. ki öyle de oldu duygu nun 8 yumurtasından 6 tanesi olgundu. şimdi kan değerine bakar ve yumoşlara senin iğneleri vurulduktan sonraki ilk kontrolün sanırım dimi. eğer 10 mm yi geçtiyse yumoşlar başlatır cetrodite. ha bugün olmasa bile 1-2 gün içinde başlarsın o iğneyede. gonal f ye devam edersin ama menagon az geldi bana 2 tane kalması. yani hepsini aldın mı ilaç hakkının ? doktor tüm hakkını yazdı mı o önemli eğer o belli sayıda yazdıysa eczaneden ancak o kadarını alabiliyorsun çünkü. doktoruna sor 2 tane kaldığını söyle. gonal f ile birlikte ona da devam etmen gerekirse alman gerekebilir. neden daha fazla yazmamış? 1 kutusu 110 tl canım.
ben kendim için bile ikinci denememde farklı bir ilaç kombinasyonu istiycem. aşılamalarımda da hep puregon kullandım. artık tepki vermiyor bence vücut. 11 yumurtadan 3 olgun çıkmasını buna bağlıyorum. vücut alışıyor artık ilaçlara. eşime de diyorum inşallah birdahaki seferde donduracak daha çok embriyomuz olurda yıllar sonra kardeş yapmak için ilaçlara mağruz kalmam. o da belki hiç gerek kalmaz diyor. o ilkinden sonra yolların açılacağını ve kendiliğinden olacağını düşünüyor sanırım. inşallah öyle olur ama bu ilk denemelerimde tutarsa ve kucağıma alırsam. vakit kaybetmeden bebek 1 yaşını geçince hemen korunmayı bırakırım 6 ay gibi bir süre yada 1 yıl olmuyorsa hemen yaşım geçmeden 2.denememi yaptırırım ve olursa embriyom dondururum.

bu arada dün misafirlikte bir arkadaşımı gördüm 10 yıllık evli ve çocukları olmuyordu. eşinin spermi azmış. hiç tedavi görmemiş. aslında belki de haklarının farkında değil yaşı 36-37 var. sormadım ama daha bile fazla olabilir. tüp bebek denediler. ilkinde tuttu. adını duymuşsundur. beylikdüzü medicana selman laçin. ta darıca dan oraya gidip gelmişler ama çok memnun. şimdi 7 aylık hamile kızı olacakmış. aklımda benim de hep bu doktor. ama oldukça uzak. ama buralarda da merkezler var. onlardan birini mesela umut tüp bebek yada eurofertili seçmek yerine neden oraya gittiler bir bildikleri vardır heralde. çok özel soramadım. ama aklımda yani. parayla gitmeye başladığımızda belki giderim :) inşallah gerek kalmazda.. bi alalım hayırlısıyla donmuş bebeğimizi. ısıtalım içmizde :9

nevincim ben menagon kullanmadım nasıl bişeydir bilmiyorum yani tek yapımlık yapıyosun ve atıyosunmu yoksa içinde 5 adet gibi su toz karşımmı yapıyorsun?

ama sen ilaçlarını yazdırırken ısrarla sormuştun sgk nın verdiği bütün haklarımı almak istiyorum demiştin ve hemşirede merak etmeyin alabilceğiniz tüm ilaç hakkınızı yazdık demişti değilmi? şu durumda onlar bence menagonu ayarlarlar ve bence yeterli olur cepten almak durumda kalacağını sanmam. yumurtalıklardaki sancı yumoşlar büyüyor ya ondandır. hatta çok çok büyürse alt karına bile baskı yapıp hep idrar varmış hissi uyandırır. hadi bakalım inş yumoşlardan iyi haberler gelir. sen iğnelere ne zman başlamıştın ?? belki sonayda başlamıştır dün iğnelere inş. dr. boşa zaman kaybı yaptırmaz.

elifcan boşa korkma eğer dondurulan embriyo çözüldüğünde hücre kaybı vs. ye uğrasaydı emin ol dondurma işlemi hiç yapmazlardı belki ilk tüp bebek zamnlarında evet olmuş olabilir ama bence bugünün şartlarında onunda önlemini almışlardır içini ferah tut. alalhın izniyle bir çok zor kısmı geçirdin geriye sadece transfer kaldı. oda hiç bişey inş mis gibi bir rahimle gidip tek seferde kurtualacaksın bu işten sonra sizler için heyecanlı bekleyişler olacak.

ama ben burdan yazmanızı bekleyemem valla tek tek arar telde öğrenirim. ha negatifler olursada üzülmek yok insana allah o gücü veriyor ve üzülmüyor ona rağmen şükrediyorsun ve olmadığına göre vardır bir hayır diyorsun.

yani şimdinin laboratuvar şartları çok iyi donmuş embriyo ile hamile olan arkadaşım var başka bir topikte o da öyle söylüyor. hatta çözününce 5. güne giden de varmış. onun da 3. gün 8 hücreli hiç kayba uğramadan 8. hücreli transfer oldu.aslında haklısın. idrara sıkışmak dışında kolay bir tedavi süreci olacak. gidip alacağız ilaç yok iğne yok. zaten çok sıkıldım.

kızlar bu arada kendime dahiliye den randevu aldım haftaya gidicem böbrek fonksiyonlarım başta olmak üzere kan tahlillerimi yaptırıcam. tiroid şeker kolesterol folik asit demir ve b12 falan baktırıcam. hem transferden önce elimizde olsun ona göre sadık bey de yazar belki vitamin. hem de böbreğimin durumuna bakarız. şu doğum olaylarını bir atlatsak kendime bir prof bulup böbreğime baktırıcam detaylı IVF varmış hiç duydunuzmu ilaç verilerek böbreğin içi izleniyormuş ondan yaptırmam lazım. bir de tiroid ilacından kurtulmaya çalışıcam. onu bile düzenli bikaç sene içmek böbrek fonksiyonlarının bozulmasına sebep oluyormuş. bi doğursam arınmak istiyorum ilaçlardan. bu böbrek beni ölene kadar sağlıkla götürebilecek mi. onca su içmeme rağmen sanki dün böbrek tarafıma boşluğuma sancı giriyor gibiydi. moralim bozuluyor.

bir de benim rüyalar iyice azdı. bana rahim filmi çektir diyen ilk doktorumu gördüm rüyamda. tutar diyor tüp bebek için. bikere hamile kaldın ya şansın yüksek diyor :D adamın da fikrini almış olduk böylece hihhihhihh:1:

Merhaba bende zeynep kamilde tedavi olmaya karar verdim evaklarımın hepsini hazırladım rahim filmi istediler,radyoloji bölümündende gün verdiler bana,orda rahim filmi çektirmemenizin bir nedeni varmı ağrılımı yapıyorlar acaba,o yüzdenmi başka hastanede çektiriyorsunuz???

merhaba, hayırlı olsun.. z. kamilde bana randevu veremediler. bende zaman kaybetmemek için özelde çektirdim. yoksa z.kamilde çektirirdim.

sağol canım malum çok çok zor elde edince insan sürekli düşünüyor ama düşünmekte bir bakıma boşa nihayetinde olacakların önününe geçilmiyor.allah hepimiz hakkında hayırlısını versin. Hamile olmayan tez zmanda hamile kalsınlar :) hamile olanlar bir an evvel hamileliklerini yarılayıp birazda olsa garantiye girsinler:) çok emekler verdik umarım emeklerimiz boşa gitmez.

ne kadar zor bir süreç olduğunu çok iyi biliyorum...
Allah daha fazla aratmasın ve bebeğin bir ömür seninle kalsın...
doğurana kadar bu endişelerin bitmeyecek o yüzden bugünün tadını çıkar bir gerçek var H A M İ L E S İ N....
Sonrasını o gün gelince düşünürsün zaten...
Hep güzel haberlerini almayı diliyorum...

kızlar ya bu demir vitamini beni öldürdü resmen saat 8 de1 kapsül içtim saat 10 oldu bir mide bulantısı el ayak çekilde can kalmadı. ıkındın sıkındım ki kusmayım. sonra istemesem maalesef kustum ki doğru dürüst kahvaltı bile yapmamıştım. bir güzel kusarken ishal sancısı wc oturdum foşş su diyor resmen korkudan bir titreme geldi. baktımki ne bakayım sim siyah ishal habire geliyor. tamam dedim ben zehirlendim ölüyroum mide bulantı kusma koyu ishal ve karın boşluklarıma vuran ağrı. koyu renk resmen bitter çik. rengiydi. geldim eşimi aradım dedim dr. u ara ölüyom ben heralde. ilacı aç karnına sabah 8 de içtiğimi söyle ddim. aradı yapar ilaç demiş yemeklerde 2 saat sonra içsin demiş. neyse ilaç yapar deyince rahatladım ama aynı şey devam etti bir süre daha yavaş yavaş geçmeye başladı. tamam dedim daha bi çocuk doğuramada ölüp gidicem dedim:((( nasıl etkili birvitaminmiş ki beni 2 saatte alt üst etti naıl içerim ben bir daha onu:((((

duygucum mide bulantıları hamileliğinin iyi gittiğine işaret. hiç korkma.. benim kızkardeşim 3 ay kadar öldü öldü dirildi. kendimi balkondan atacam diyordu :) eğer bulantı olmuyorsa sorun var demektir :) demir ilacıda dışkıyı koyu renk yapar. demirin özelliğidir. ben kansızlık yüzünden 6 ay kullandım.

nevincim ben menagon kullanmadım nasıl bişeydir bilmiyorum yani tek yapımlık yapıyosun ve atıyosunmu yoksa içinde 5 adet gibi su toz karşımmı yapıyorsun?

ama sen ilaçlarını yazdırırken ısrarla sormuştun sgk nın verdiği bütün haklarımı almak istiyorum demiştin ve hemşirede merak etmeyin alabilceğiniz tüm ilaç hakkınızı yazdık demişti değilmi? şu durumda onlar bence menagonu ayarlarlar ve bence yeterli olur cepten almak durumda kalacağını sanmam. yumurtalıklardaki sancı yumoşlar büyüyor ya ondandır. hatta çok çok büyürse alt karına bile baskı yapıp hep idrar varmış hissi uyandırır. hadi bakalım inş yumoşlardan iyi haberler gelir. sen iğnelere ne zman başlamıştın ?? belki sonayda başlamıştır dün iğnelere inş. dr. boşa zaman kaybı yaptırmaz.

elifcan boşa korkma eğer dondurulan embriyo çözüldüğünde hücre kaybı vs. ye uğrasaydı emin ol dondurma işlemi hiç yapmazlardı belki ilk tüp bebek zamnlarında evet olmuş olabilir ama bence bugünün şartlarında onunda önlemini almışlardır içini ferah tut. alalhın izniyle bir çok zor kısmı geçirdin geriye sadece transfer kaldı. oda hiç bişey inş mis gibi bir rahimle gidip tek seferde kurtualacaksın bu işten sonra sizler için heyecanlı bekleyişler olacak.

ama ben burdan yazmanızı bekleyemem valla tek tek arar telde öğrenirim. ha negatifler olursada üzülmek yok insana allah o gücü veriyor ve üzülmüyor ona rağmen şükrediyorsun ve olmadığına göre vardır bir hayır diyorsun.

canım ilk önce bir önceki msjda sorduğun soruna cvp vereyim. hcg aniden çok aşırı yükselirse moğol gebelik denen durum ya da bebeğin genetik sorunları olmasından şüphe ediyorlar. o yüzden kısa sürede aşırı yükseleceğine, yavaş yavaş yükselmesi tercih edilen bir durum. kısaca hcg'nin yavaş yükselmesi gayet de sağlıklı bir gebeliğe delalet ama tam tersi olsaydı o zaman korkmalıydın. bunun yanında hcg sonuçta bebeğin değil senin hamileliğin etkisiyle salgıladığın bir hormon. ve her vücut farklıdır yani herkeste aynı değil. hatta tıbbi verilere göre kimi hamilede 48 saatte bir katlanıyormuş, kimisinde 96 saatte bir. elzem bir görevi falan da yok. yine tıbbi kaynaklara göre hcg'nin 1000 li sayılara ulaşması 5. haftadan önce beklenmiyor. zaten kese için ultrasonu da 1000-2000 arasına geldiğinde yapmalı ancak görünür diyorlar.
menogon içinde 5 tane toz ve sularının olduğu bir iğne. her gün 2 tozla 1 suyu karıştırıp iğne olarak yapıyorum. neden kullanılıyor tam olarak çözmüş değilim ama anladığım kadarıyla sgk sadece 3 kutu veriyor. buna karşılık ciddi yumurta rezervi sorunu olan bir arkadaşım da sırf menogonla tüp tedavisi görmüştü. yani yanına gonal ya da puregon kullanmamıştı. başta menapur gibi yumurta kalitesini yükseltici bir şey sanıyordum ama öyle değil sanırım. bugün soracağım. iğnelere başlayalı bugün 5. gün. sancının yanında bugün ovulasyonda olduğu gibi şeffaf bir akıntı başladı. bir de karnım tuhaf bir şekilde git gide şişiyor sanki. daha östrojen falan almadan tuhaf bir duygusal durum da başladı sanki. gerçi belki de normal halim bu, zira sadece kayın valideme duygusal derecede gıcığım, o kadar torun torun diye başımın etini yedi, beni arayıp soracağına akşamları eşimi arayıp arayıp kendi diş tedavisini anlatıyor. tedavinin bir parçası olarak dün 20lik yaş dişi çekilmiş, gece aradı, şöyle acıdı böyle sızladı diye 2 saat nazlandı, eşim de yarın yumurtaları göreceğiz falan diyor ama umuru değil hala kendini anlatıyor acayip sinir oldum!!! doktordan gelince yumurtalar omlet mi olmuş, rafadan mı yazarım bakalım.

duygucum mide bulantıları hamileliğinin iyi gittiğine işaret. hiç korkma.. benim kızkardeşim 3 ay kadar öldü öldü dirildi. kendimi balkondan atacam diyordu :) eğer bulantı olmuyorsa sorun var demektir :) demir ilacıda dışkıyı koyu renk yapar. demirin özelliğidir. ben kansızlık yüzünden 6 ay kullandım.

sonaycım öncelikte tedavin hayırlı olsun inşalla herşey yolunda gider sağlıklı yumoşlar olur ve sağlıkta transferini olup test gününü beklersin ama bu defa sabret ve gün aşırı test yapma :))) umut hakkındaki izlenimlerini ve dr.un yaklaşımı hakkında detaylı bilgi ver bizlerede. birde yarın genetik randevu için gideceksin değilmi??

gelelim benim demir içme olayına. dün sabah 8 de açkarnına içtim 10 gibi başladı şikayet ve perişan oldum. yani mide bulantısı ve kusmanın hamilelikle ilgiyok daha çok erken çünkü. ama kardeşinin dediği gibi dünki demir faciasından sonra giriş katta olmasam bende neredeyse balkondan atlayacaktım:)) bakalım bugün sözde kahvaltı yaptım 11,30 gibi içicem. yani yeemkten 2 saat sonra al demiş dr. ve dediğin gibi dün içtiğim 1 kapsül etkisi hala devam ediyorki dışkı hala simsiyah içtiğim süre boyuncaböyle olursa korkudan ölürüm ben:(( bakalım içicem ama şuan 3,5 atıyorum yeminle ne opuya nede trasnfere giderken bu kadar heyecanlanmamıştım. altı üstü bir kapsül hap ama isanın tersini düzüne getiriyor.

Sonuç çıktı kızlar aradılar şimdi

17 kasım cmtesi 36

19 kasım pztesi 106

21 kasım çarşamba 282 yavaşmı yükseliyor ne değerin 1500 e gelip keseyi görmemiz 15 günü bulur gibime geliyor:(((

bu cumartesi gene kan vercem. Bakalım ozman ne olcak. Sizce artış nasıl yavaş gibime geldi. Doktor iyi artıyor diyor ama .....

duygucum bence gayet güzel yükseliyor. cumartesi 650/700 ü geçer gibime gelir :) bence hiç yavaş değil.

çok teşekkür ederim. dün başladık. ilk iğnemi 3 te oldum :)

hoşgeldin sonaycımmm senin için korktum valla şimdi illaki birdahaki adetinde başlicaz deyip kıza zaman kaybettirmezler inşallah diye içimden geçirdim ama başlamışsın çok güzel. e ama bukadar cık mı ? anlattın da ben mi kaçırdım ? izlenimlerin sülüman bey nasıl bir adam muaynen nasıl geçti hangi ilaçları aldın doktor neler dedi hepsini hepsini yaz tatlım :)

canım ilk önce bir önceki msjda sorduğun soruna cvp vereyim. hcg aniden çok aşırı yükselirse moğol gebelik denen durum ya da bebeğin genetik sorunları olmasından şüphe ediyorlar. o yüzden kısa sürede aşırı yükseleceğine, yavaş yavaş yükselmesi tercih edilen bir durum. kısaca hcg'nin yavaş yükselmesi gayet de sağlıklı bir gebeliğe delalet ama tam tersi olsaydı o zaman korkmalıydın. bunun yanında hcg sonuçta bebeğin değil senin hamileliğin etkisiyle salgıladığın bir hormon. ve her vücut farklıdır yani herkeste aynı değil. hatta tıbbi verilere göre kimi hamilede 48 saatte bir katlanıyormuş, kimisinde 96 saatte bir. elzem bir görevi falan da yok. yine tıbbi kaynaklara göre hcg'nin 1000 li sayılara ulaşması 5. haftadan önce beklenmiyor. zaten kese için ultrasonu da 1000-2000 arasına geldiğinde yapmalı ancak görünür diyorlar.
menogon içinde 5 tane toz ve sularının olduğu bir iğne. her gün 2 tozla 1 suyu karıştırıp iğne olarak yapıyorum. neden kullanılıyor tam olarak çözmüş değilim ama anladığım kadarıyla sgk sadece 3 kutu veriyor. buna karşılık ciddi yumurta rezervi sorunu olan bir arkadaşım da sırf menogonla tüp tedavisi görmüştü. yani yanına gonal ya da puregon kullanmamıştı. başta menapur gibi yumurta kalitesini yükseltici bir şey sanıyordum ama öyle değil sanırım. bugün soracağım. iğnelere başlayalı bugün 5. gün. sancının yanında bugün ovulasyonda olduğu gibi şeffaf bir akıntı başladı. bir de karnım tuhaf bir şekilde git gide şişiyor sanki. daha östrojen falan almadan tuhaf bir duygusal durum da başladı sanki. gerçi belki de normal halim bu, zira sadece kayın valideme duygusal derecede gıcığım, o kadar torun torun diye başımın etini yedi, beni arayıp soracağına akşamları eşimi arayıp arayıp kendi diş tedavisini anlatıyor. tedavinin bir parçası olarak dün 20lik yaş dişi çekilmiş, gece aradı, şöyle acıdı böyle sızladı diye 2 saat nazlandı, eşim de yarın yumurtaları göreceğiz falan diyor ama umuru değil hala kendini anlatıyor acayip sinir oldum!!! doktordan gelince yumurtalar omlet mi olmuş, rafadan mı yazarım bakalım.

benim ilk gebeliğimde adetim3 gün gecikince evde test yaptım kopkoyu ikinci çizgi çıktı. ertesi gün gittim hemen kan verdim adetimi 4 gün geçtiğinde değerim 2281 di. vauuw dedik hemen doktora gittik ve keseyi gördük. 1 hafta sonra da kalbini duyduk. ama demekki değer çok yüksek di ve genetik problemler vardı. bu kadar yüksek değer de iyi değil. bu arada kaynanana ben de fitil oldum dinlemesin eşinde canım sizin tedaviniz daha önemli.

yarında yemek yiyip öyle deniycem ilacı. bakalım ne oluyor gene aynı olursa kullanmam ve cumartesi sorarım.bakalım ne diycek. (ki doktor yemek yesin 2 saat sonra içsin demiş. bir nevi yarı aç olmam gerekiyor heralde) midem ve bağırsaklarım hassas falanda değil maşallah her şeyi yer içerim dokunmaz . demekki bu çok çok etkili birşey ve bencede yarar değil zararı olur. dediğin gibi saniyede su kaybı oldu. bakalım canımı tehlikeye atıp yarında deniycem:)

ya bu bonibona benzeyen bir ilaç değilmi. pembemiydi tutuncumu öyle bişey..gyn ferro ben 6 ay içtim ama şimdi tam adını unuttum. bana hiç bişey yapmadı.

duygucum bence gayet güzel yükseliyor. cumartesi 650/700 ü geçer gibime gelir :) bence hiç yavaş değil.

evet ya kapsül içince minancık tozlar var kör olasıcanın adıda gyno ferro sanol. 20 dk sonra iççem bakalım nolcak. sanırım genelde boş mideye içirtiyolar ve içtikten sonra 2 saat falan çay kahve süt falan yasak. ilacın kana karışmasını engelliyormuş onlar.

neyse yükselme hızı hepiniz iyi diyorsunuz vardır bir bildiğiniz diyorum bende. bakalım artık cmtesi kaç olucak inş. aynı aralıkta yükselir. ya nevin benim kaynana bitti şimdi başıma senin kaynana çıktı 2 kaynanam oldu çünkü seninkine de uyuz oluyorum:) ya kadın harbi hasta belkide bebek olcak oğlum artık benle ilgilnemiycek triplerine girip kıskanmayamı başladı nedir. aman allah kem gözünden sakınsın.. aklı sıra naz napıyor gelmiş 70 yaşına hala ne 20 lik dişini çekilmesiymiş bu şimdiye ağzında diş kalmaması gerekdi:))))

bu ara bir reklam var izledikçe aklıma sen geliyosun. hani demiştin ya kaynanam modası geçmiş eki bir kolyemi yüüzkmü ne vermiş sonra en takmıyon diye geri almıştı. reklamdaki gelin diyorki anneciğim senin bize hediye ettiğin halı uçan halıymış.kaynana: aaa uçuyormu nasıl diyor. gelin:) baak işte böyle diye camdan atıyor ya. aha işte bu nevin diyorum. :)))) modası geçmiş halıyı geline vermiş ya:))) benimki onuda yapmadı he kız nevo şanslısın valla kaynana modası geçsede sana takı veriş bende oda yok :43::43::43:

ya kızlar sizlere saçma olmakla birlikte bir kaç sorum olucak malum bebek hemen olmayıp 2 yıl uğraşınca ve bu işlerle uzaktan yakından ilgim olmadığı için araştırmadım sizlere soruyorum.

1- şimdi bende bebek varsa hani kese oluyor ve içi doluysa o bebe ne yiyo?

2- bebek gamzeleri olsun diye ayva yiyion diye duymuştum birde batıl bir düşünce olan birini evinden gizlice yımırta çalıp pişirip yiyormuşsun bebek gamzeli oluyormuş bu bilgiler doğrumu? :)

3- birde bebeğin kime benzemesini istiyosan ona bakın diyolar ya hatta hep aynadan kendinem baktında sana bu kadar benzedi diyolar ya buda doğrumu. hadi diyelim doğru. hani zamandan itibaren bakmak gerekir ki o kişe benzesin.? :))

soruların cidden saçma dimi ama merak ediyorum napim:))

sonaycım öncelikte tedavin hayırlı olsun inşalla herşey yolunda gider sağlıklı yumoşlar olur ve sağlıkta transferini olup test gününü beklersin ama bu defa sabret ve gün aşırı test yapma :))) umut hakkındaki izlenimlerini ve dr.un yaklaşımı hakkında detaylı bilgi ver bizlerede. birde yarın genetik randevu için gideceksin değilmi??

gelelim benim demir içme olayına. dün sabah 8 de açkarnına içtim 10 gibi başladı şikayet ve perişan oldum. yani mide bulantısı ve kusmanın hamilelikle ilgiyok daha çok erken çünkü. ama kardeşinin dediği gibi dünki demir faciasından sonra giriş katta olmasam bende neredeyse balkondan atlayacaktım:)) bakalım bugün sözde kahvaltı yaptım 11,30 gibi içicem. yani yeemkten 2 saat sonra al demiş dr. ve dediğin gibi dün içtiğim 1 kapsül etkisi hala devam ediyorki dışkı hala simsiyah içtiğim süre boyuncaböyle olursa korkudan ölürüm ben:(( bakalım içicem ama şuan 3,5 atıyorum yeminle ne opuya nede trasnfere giderken bu kadar heyecanlanmamıştım. altı üstü bir kapsül hap ama isanın tersini düzüne getiriyor.

çok teşekkür ederim. ben 18 aralıktaki adetimle başlarız diye düşünüyordum. çünkü daha önce umutla görüştüğümde kesinlikle 1 ay öncesinde bir kontrol şart demişlerdi. bende hiç acele etmiyordum daha 1 ay bekliycez diye. dün sabah 9 gibi hastaneden raporu aldık. umuta geçtik. hiç bekletmediler. z.kamilden sonra orası iyi geldi bize. kuyruk yok, telaş yok...süleyman beyde çok ilgili kanımda ısındı :) hemen başlayalım, sabrım yok dedim :) bakalım durumuna ona göre karar veririz dedi. muayene koltukları farklı idi. topuklarını içine yerleştirip oturduğun bişey. farkına bile varmadım. muayenesi 1 dk sürmedi. baktı ve yaş maş diyorsun ama rezerv çok iyi dedi :))) uterusun biraz incelmesi lazım ama sorun olmaz dedi. gonaf f 300 dozla başladık. (toplam 5 kutu) 3 gün yapıp cumartesi kontrole çağırdı. yazdığı diğer ilaçlar. cetrotide 5 kutu, Merional 5 kutu ve Ovitrelle.. hepsi 5 er kutu. çok yaz demek aklıma gelmedi. ordan cıkıp z. kamile gittik. dün abartısız söylüyorum en az 10 toplama işlemi vardı. herkese acil yatış yapıp, kabınızı alıp gelin diyordu :) neyse z.kamilde 11:30 da ayrıldık. umuttayken reçeteyi eczaneye fakslamıştık zaten. 2 de de ilaçlarımızı aldık. herşey tıkır tıkır işledi çok şükür :)

inşallah seninde bulantıların çok olmaz. kardeşim perişan olmuştu. 57 kilo ile hamile kaldı. 5 aylık hamile iken 51 kilo idi. çok kilo verdi. hep kustu.. haftaya doğuracak zor bela 60 kilo oldu. yani hamile kaldığında 57 idi doğuracak 60. 3 kilo almış.. inşallah sen onun kadar zor geçirmezsin.

evet ya kapsül içince minancık tozlar var kör olasıcanın adıda gyno ferro sanol. 20 dk sonra iççem bakalım nolcak. sanırım genelde boş mideye içirtiyolar ve içtikten sonra 2 saat falan çay kahve süt falan yasak. ilacın kana karışmasını engelliyormuş onlar.

hmm benim dediğim kapsül değil haptı. seninki farklı.. doktorla konuş değiştirir onu. çay kahve ve süt ürünleri vücudun demir emilimini azaltıyor. o yüzden 2 saat içmiyosun.

ya kızlar sizlere saçma olmakla birlikte bir kaç sorum olucak malum bebek hemen olmayıp 2 yıl uğraşınca ve bu işlerle uzaktan yakından ilgim olmadığı için araştırmadım sizlere soruyorum.

1- şimdi bende bebek varsa hani kese oluyor ve içi doluysa o bebe ne yiyo?

2- bebek gamzeleri olsun diye ayva yiyion diye duymuştum birde batıl bir düşünce olan birini evinden gizlice yımırta çalıp pişirip yiyormuşsun bebek gamzeli oluyormuş bu bilgiler doğrumu? :)

3- birde bebeğin kime benzemesini istiyosan ona bakın diyolar ya hatta hep aynadan kendinem baktında sana bu kadar benzedi diyolar ya buda doğrumu. hadi diyelim doğru. hani zamandan itibaren bakmak gerekir ki o kişe benzesin.? :))

soruların cidden saçma dimi ama merak ediyorum napim:))

1- kardeşimin dr unun söylediğine göre (hani ilk 3/4 ay pek bişey yiyemedi ya) o anneden kendine gerekli herşeyi alıyormuş.. senin vucudundan göbek bağı ile besleniyor :)

diğer iki sorunun kesinlikle aslı astarı yok. hiç kendini yorma :)) senin bebeğinin göz rengine varana kadar şu anda herşeyi belli.

Back
X