aylincim bu çikolata kistlerine iyi gelen şeyleri senin için yabancı kaynaklardan araştırdım. bir kaynakta şunları önermişler:
Kara hindiba çayı: kist ve ödemin küçülüp azalmasına yardımcı olur.
Çuha çiçeği yağı: Prostaglandin E1 denen maddenin üretilmesini sağlayarak kisti küçültmektedir.
Hayıt: Prolactini artırarak kistin sebep olduğu krampları azaltır.
Vitamin E kistlerin sebep olduğu iltihapları ve içindeki sıvıyı azaltmaya yardımcı olur.
Kalsiyum: Kalsiyum eksikliği çikolata kistlerinden dolayı pelvik bölgede ağrılara ya da tekrarlayan baş ağrılarına sebep olur. Adetiniz başlamadan önce 15 gün boyunca alınan kalsiyum(yani ovulasyondan, adet görmeye kadar olan 15 gün) bu ağrıları hafifletecektir. Kalsiyumun emilimini artırmak için ayrıca D vitamini alınması tavsiye olunur.
kaynak: Endometriosis : Top Natural Supplements for Treatment
bu arada senin migren baş ağrılarım var dediğini hatırlıyorum. bu baş ağrılarına belki de çikolata kistin sebep oluyor olabilirmiş bunu da öğrenmiş olduk.
evet cnm migrenin bir sebebide oymuş onuda yeni öğrendim bende..ama migrenim çocukluğumdan beri var bu kist 5 yıldır falan hani ona bağlayacaktım ama belkide ağrıya ağrıya kist yapıordur oda olabilir ayrıca sporda bu kiste iyimiş bundan sonra her sabah yürüyüş yapmaya karar verdim..çikolata kistine sebep olan şeyler arasında ambalajları ürünler tüketmek çioklata şekerleme kek vs gibi ürünlerde sabep oluyrmuş buda varmış..çuha çiçeği yağını sordum bir kaç aktarda yoktu ayrıca nasıl kulanacağım onu içecekmiyim bir de kistlere adaçyı iyyimiş onuda aldım abakalım sanırım bunlar adetin yoğun olmasını sağlıor iltihaplarını giderior soğan suyundan öne öyle yumurtalıklarım ağrrıdı zonklardı demmki iltihaptanmış şimdide ağrıor ama sadace o orta kısım bekarlığımdaki gibi..ayrıca çikolata kistinin baştan önlemi alınmaza 4 5 seneyi buluormuş tam kendini belli etmesi benimkide öyle olmuş önceden içi karraık değildi tam anlamdılar şimdi tam karramış artık içi tamamen kan dolmuş ..şimdi de anlmazlardıya pisyasaya çıkınca anladı zeynep kamil..öncden bu kistlere ciddi yaklaşılmalı demmeki hemen ilaç verilmelimiymiş aahh hulusi bey vermişti ama içmemiştim korkudann eczacıya sormuştum kanama durdurucu demişti allah ne laka demiş içmemiştim..meğer adam işi biliormuşş çikolata kisti adetten beslenirmiş adam bu yüzden bunu vermiş..