canım hesaplarda yine anlaşamadık. benim transferim 1 aralıkta oldu. yani 31 gün aralıktan, 16 gün de ocaktan aldım. transfer adetimin 15. günü yapıldı. benim hesabıma göre 31+16+15=62. gündeyim 62gün = 8+6 yapar yani yarın 63. gün olacak ve 9. haftam dolacak. bilmiyorum yine yanlış mı hesaplıyorum?
benim gibi tansiyonu çok düşük bir insansan (7-9 arası büyük tansiyonum olur hep) 12-12.5 çıkması oldukça yüksek. çünkü herkesin alışkın olduğu bir tansiyon var. yüksek tansiyon hastaları nasıl 14-16 gibi tansiyonlarla yaşamaya alışkınsa ve bünyesi buna adapte olmuşsa benim bünyem de 7-9 arası tansiyona alışkın. şimdi 12lerde çıkması ara ara baş ağrısı yapıyor. o çarpıntıları da hep bu yükselmeye bağlıyorum. ayrıca tansiyonumu ölçen hemşire ben daha hiç bir şey demeden tansiyonun yüksek dedi. yani ben onun yalancısıyım. ben de evelsi gün öyle sancıyla uyandım. hani adet olursun da rahmine, kasıklarına kramp girer ya benimki aynen öyleydi. ben de hemen bir telaş ters bir şey mi var diye tuvalete gittim. baktım kanama falan bir şey yok. ben de uzandım, 15 dakika sonra falan geçti. ama bu korku içinde yaşama durumu hakikaten beni çok yormaya başladı. senin bir de ikiz olduğu için iyice zor olmalı

(( ama sanırım bu abuk subuk nedensiz sancılara da alışmak lazım. yani hep oluyor oluyor, bir şey çıkmıyor.
emre bey zaten 2li testlerin değerlendirilmesi için bir profesörü tavsiye etti. o doktor nerede derse orada yaptıracağım. ama zk'deki doktor git randevu al deyince hani belki lazım olur diye yine de aldım. yoksa taa 18-19. haftada falan 2li test yaptırmanın alemi yok. allah muhafaza ters bir şey çıksa bu sefer amniyosentez için geç kalınır. hani senin de aklında olsun yavaş yavaş nerede yaptıracağına karar ver. bizim yaşlarımız itibarıyla riskimiz daha yüksek olduğu için muhakkak iyi bir perinatoloji uzmanının değerlendirmesinde fayda varmış. her halde doktorun benimki gibi birini tavsiye eder ama senin de aklında olsun.
kan ve idrar testini devlete gittin mi yapıyorlar. bana ist tüpte yapalım demediler, bir tek tsh ve b-vit baktırın dediler. ben kendim duygudan duyunca, fazla test göz çıkarmaz deyip, zk'e gidip toptan yaptırdım. iyi ki de yaptırmışım. 3 ay önceki testlerimle karşılaştırdığında karaciğer enzimleri neredeyse 10a katlamış.yani sebebi neyse bulmak lazım. bugün öğleden sonra dahiliyeciye gideceğim. sebep kan sulandırıcı derse sana da bildiririm.