Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

bence farklı şeyler neden dersen aynı şey olsa zk bana neden hem 2 li test hemde dopler tarihi versinki. benim doktorum belli başlı şeyleri ölçü öyle karaciğerdir kalp kapakçığıdır falan yok kan akışıdır bakmadı. her zman baktığı ultrasonla baktı sadece biraz daha uzun sürdü ama gene 45 dk. olmadı yani. bilmiyorum belkide doktor baktı bize tek tek izah etmedi. ama danmamki o kadar iç organlarınada o kadar detaylı bakmış olsun. senin gittiğin doktor perinatolg olduğu için bu kadar detay bakmıştır diye düşünüyorum yoksa benim fikrim detaylı ultrason başka bişey. neyse bu gittiğimde onuda sorayım bari.

yok yav herzmanki halim hiç öyle hamilesin yüzüne güzellik gelmiş diyen olmadı valla. sen ilk gördüğün için sana öyle gelmiştir. bende kendimde hiç ekstra bir güzelleşme farketmedim. ama şey derler kız olunca anne çirkinleşirmiş kız çocuğu annenin güzelliğini alırmış. erkek olunca anne güzelleşirmişte. valla örneklerini gördüm görümcem en son erkek doğurdu hiçte bi güzelleşme olmamıştı :) tersi de olabiliyor demekki :) ama ezelden beri bende göbek yoktu 100 kiloyada çıksam basenler şişer göbek çıkmazdı artı k son 1 yılda oldu oda kullandığımız ilaçlardan sebep çıktı. bakalım zmanlar görcem 6 aylık olunca minak bir göbek olursa benim iç karnım geniş derim.

elifim çok geçmiş olsun. ev kirli oldumu insanın içide huzursuz oluyor ama baharı bekleseydin keşke. havalar biraz daha güzel olurdu. kendine dikkat et. bol sıvı, c vitamini tüket.. inşallah çarçabuk atlatırsın.

leyla gibi gezcez bir süre galiba :) akşam eve yetişir yetişmez yemek yiyip yatıyorum aşağıya. bir wc ye gidiyorum. onuda bir hortum takıp tuvalete uzatma düşüncelerim olmuyor değil :)) inşallah geçer. bu arada iğneleri bıraktın mı? benim göbekte yaptığım yerlerde sert tümsecikler oluşuyor. 2/3 gün boyunca dokundukçada ağrıyor. kolumda sıkıntı yok.

dediğin gibi her halde perinatolog olduğu için öyle ayrıntılı bakılmış olabilir. bir de zaten böyle bakılsın diye ta kalkıp ona gittik. yoksa her yer 2li test yapıyor. ama o kadar uzun bakılması bize özel bir şey değildi. maaşallah içeri her giren 1 saatten aşağı çıkmadı. yani demek ki adam herkese öyle uzun ve izahlı bakıyor.
ha bu arada söylemeyi unuttum bebeği ve rahmimi bir de 4d ve renkli olarak gösterdi, aynı pişi hamuru gibi görünüyordu her şey:)))) verilen cd de bütün ultrason çekimleri var. sabah baktım eşim açmış seyrediyor kendi kendine gülüyor. dün de doktorda ilk defa öyle elini, ayağını falan gördük ya bir heyecanlandı yine. çıktık, kayın validemi aradık, heyecandan hiç bir şey anlatamadı, baktım eli ayağı titriyor:)))) benim senelerce çocuk istemeyen kocam yine ağzı kulaklarındaydı anlayacağın:))))

yok canım iğneleri hala yapıyorum. kendi doktorum bir sonraki görüşmede gün aşırıya indirebiliriz, ama 30. haftaya kadar devam edelim dedi. dünkü perinatologsa, rahim arterlerine baktım, damarların ve kan akışın çok iyi, test sonuçlarını bana yolla, doktorunla birlikte değerlendirip iğneleri kesebiliriz dedi. bakalım ikisi karar verecek her halde ama ben gün aşırıya bile razıyım. hani o bile bir şeydir çünkü artık cidden canım yanmaya başladı. benim öyle tümsekler olmuyor karnımda, zaten kollarım çok morardığı için artık hiç koldan yapmıyorum. hep karından yapıyorum ama her halde artık karnımın her yeri iğne izi olduğu için ve hassaslaştığından eskisine göre daha çok acıyor.. son 3-4 gündür artık gözümden yaş gelmeye başladı, iğneyi enjekte ettiğinde de oraya bir şey saplanmış gibi oluyor. ayrıca az da olsa kanıyor.

perinatolog olduğu için öyledir. Genelde millet 2 li teste gidiyor sanırım ona. Haliyle o kadar detaylı bakması laızm. Benim bir arkdaşta şişlide bir doktora gidiyordu. O da her gittiğinde renkli olarak baktırıyormuş. Ya öyle olurlar bende buna sinir olurum. Sen isteme başta çocuk sonra dene olmasın bi tarafların tutuşsun, oluncada bakıp bakıp gözleri dolsun. Noldu istemiyordun demek lazım aslında:) benimkide görünce bismillah diyor gözleri doluyor. Dr. Un yanında olmasada çıkınca lafımı sokmadan duramaıyorum:))

valla bana millet fikir yürütüyorda ben bırak ortada olmayı niyeyse hiç merak etmiyorum:) heralde kendimi bişeye alıştırıp sonra aa baka olmadı bu oldu deme mek içinde olabilir ama niyeyse tık yok cinsiyet merakı konusunda. Hayırlısı olsunda.

Nevin kaynana naptı sevindimi kız olmasına haah işte soyadları kurudu demiştir belki içinden:) e sizin işiniz biraz daha kolaylaştı cinsiyet belli isim konusunda en azından tek bişeye yoğunlaşcaksınız. Varmı aklınızda bişey. Ben o işi kocaya bıraktım elinde tdk nın sözlüğü var ordan bakıyor manada bakıyor bana soruyor bu olurmu diye olabilir dediğimde pc ye kaydediyor.hem kız ismi yazıyor hem erkek:) valla birde isim derdine düşmeyim onuda o yapsın bari:)

çok şanslısın valla :) enazından daralmazsın. ben yumurtalık şişkinliğindende kaynaklı son 1 aydır 3 pantolonla idare ediyorum. diğerleri olmuyor :) sanırım 1 ay sonra almam gerekecek. dışarda giymek için hamile taytı aldım o kadar.
duygucum senin tam 4 ayın bitmiş oluyor 5 aya gireceksin. burdaki arkadaşım 20 haftalıkken şeker yüklemesi yaptılar. seninde 1 ayın var galiba. ne güzel rahat bir gebelik geçirdin işte, maşallah diyelim, allah nazardan korusun. şanslı hamilelerden birisin :)

valla ben de tutamıyorum kendimi illa laf sokuyorum "hani istemiyordun" diye. zaten o konu hep içimde köz gibi oturuyor, katiyen unutamıyorum. çünkü hakikaten bu günleri gördüysek benim çabam, isteğim, mücadelem sayesindedir. yoksa adam bizi çoluksuz çocuksuz tek başımıza yaşlandıracaktı. hani o bütün tedavi sürecinde falan da "aman olmasın" demiyorduysa ben de neyim. ama işte çocuğunu ilk ultrasonda gördüğü gün birden sanki her şey değişti. şimdi duygusal, sulu gözlü, tuhaf bir şey oldu çıktı. hatta öyle ki allah korusun bir şey olsa benden çok o üzülür, depresyona girer eminim.
kayın validem zaten kız istiyordu o yüzden çok sevindi. hatta haftasonu ona gitmedik diye bize tavırlıydı, onu bile unuttu.(cuma ve ctesi akşamı ayrı ayrı misafirim geldi, haliyle hazırlığıydı yorgunluğuydu evden çıkmak istemedim) soyadı falan çok umurunda değil onun. bugüne kadar zaten tüm hayallerinde kız çocuk vardı , erkek olsaydı biraz üzülecekti hatta. dün akşam 11 de arayıp abuk subuk isimler düşünmüş saydı durdu. bizim de aklımızda bir kaç isim var ama çok üstünde durmuyoruz. nasıl olsa daha 6 ay var, buluruz bir şeyler.

Çok teşekkür ederim canım senî uzun zamandır göremiyorum demek doğum yaptın Allah bağışlasın hayırlı evlat olsun inşallah benim de böyle işte ilk denemem kimyasal oldu ama yılmak yok bir embriyom daha var şubat ayında onu alacağım nasipten öt geçilmiyor kimyasalın arkası gebelik derler inşallah öyle olu.
Sağol sonaycım valla bizim velet o kadar nazlı çıktı ki ha gdi ha gelecek derken ben yaza bırakamıyorum temizlikleri olurda 2. Denemem tutarsa birdaha hiç yapamam diye erkenden yaptım işte.

şeker yüklemesinni adını duydum hatta zk ya gittiğimde kadınlara yapıyolardı ama tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Sanırım 20. Haftada birde tetanoz aşısı var. Onu yapınca kolda 1-2 gün ağrı oluyormuş aklında olsun ona göre çok kullanmadığın koluna yaptır. Bakalım olmadı ben gene bir sağlık ocağını arayım bu kdar haftalığım bu yakınlarda ne yapmam lazım diye sorayım. En garantisi o olur.

bende sokarım lafı. Hatta sen yapmadınki bebeği doktor yaptı derim:))) yani babası doktormu diyor. Birde kime benziycek muhabbetinde bana benzer ben daha dominantım ama spermler karışmadıysa sanada benzeyebilir diyorum. Ya birde bu var aklımda acep bebik biizm mi hani yumoş benimmiydi sperm kocamınmıydı:) yumoş benim olmasa bile çileyi ben çekiyom anası ben olurumda ya spermler karıştıysa:44:.
Senin kaynana soya takmaz malum nedenleri var. Bizimkiler soruyolarmış cinsiyet bellimi diyede eşim yok diyormuş öğrensemde söylemiycem biraz geç söyliycem çatlasınlar:)) nihahaa kötü gelin duygu:) onlarda hep kız torun var erkek isterler. Ama benim ailemde ilk olcağı için fark etmezde. Ne bilim babamın etrafında hep kız çocuklar oldu erkek sevmeyi beceremez o babam için kız olsun istiyorum. Bir yandan da erkek olursa erkek evlat özlemini torununda giderir. Ama hiç erkek meraklısı değil erkek çocuğun olmadı diye üzüldünmü diye sorduğumuzda turna gibi 3 kızım var deyip duruyordu:) ama bizimkiler özellikle babam pekbi heyecanlı böyle olcağını hiç tahmin etmezdim hususi sütçüden süt alıp getiriyor bana evde mayalayımda ev yoğurdu yiyim diye. Ama yoğur yemeyen ben cidden yiyorum artık:)

gün aşırı olsa süper olur tabii ama gerekliysede hergün yaparsın. morarmaması için dediğimi yaptın mı? yaptığın yeri açık tutup bekleyeceksin. yaklaşık 45 dakika. 50 iğne yaptım toplam 3/5 kez morarmıştır. ilacıda yavaş yavaş enjekte et. benimde arasıra 1 damla kanıyor. bugün araştırdım biri iğneyi yapmadan yapacağınız yere 3/5 dakika buz aküsü tutun sonra iğneyi yapın hiçbişey olmuyor diye yazmıştı ama güvenemedim tabii. ama dediğin gibi gerçekten ağrılı bir iğne. kalçalarımdan yediğim progestan iğne daha iyiydi:) ben bu kan sulandırıcının en kolay şeklini keşfedebilirsem sana haber veririm :)

baba yüreği, görünce sahiplenmiştir hemen :) ne güzel allah gönlünüze göre verdi.. kızlar gerçekten çokta sevimli oluyorlar yaa.

Sağol sonaycım valla bizim velet o kadar nazlı çıktı ki ha gdi ha gelecek derken ben yaza bırakamıyorum temizlikleri olurda 2. Denemem tutarsa birdaha hiç yapamam diye erkenden yaptım işte.[/QUOTE]

iyi olmuştur tabii. temiz temiz oturursun. insan hamile kalınca birşeyi yaptırmazlar valla. dün oturuyorum kızkardeşim düzgün otur bişey olmasın diyor :)

iyi olmuştur tabii. Temiz temiz oturursun. Insan hamile kalınca birşeyi yaptırmazlar valla. Dün oturuyorum kızkardeşim düzgün otur bişey olmasın diyor :)

valla onlar öylede kocalr bir süre sonra salıyor. Ben artık iş yüzünden kavga ediyorum. Bir pazarı varmış ben süpürge takmaktan nefret ediyorum diyor. Ee başka ne iş yapcaksa. Altı üstü bir süpürge takcak. 2 kez bu yüzden tartıştım artık hiiiç muhatap olmuyorum. Cumartesi oturarak açtım süpürgemi. Hortum kısmıyla. Pazarda sildim hemde dizlerimin üstünde. Ona bari bez sık dedim. Bak ev mis gibi diyor halbuki yerler toz içinde bez siyah oluyor.bunlar kir değil halı tüyü diyor. Heralde kir değil burası sokakmı kir olsun. Ama yinede oluyor helede kıştayız kıyafetler çok oluşturuyor kıl tüy. Biraz içim rahatladı. Kadın tutsam sadece bir süpürge açtırmayada tutulmaz. Mart nisan gibi dahada ağırlaşmadan 2-3 odam kaldı onların rengini değiştirip sonra kadın tutar cam çerçeve sildirip perde yıkatırım. O günlerin gelmesi için can atıyorum resmen

şeker yüklemesinde daha çok reaktif hipoglisemiye bakıyorlar. yani vücudunun şekeri tolere etmesine bakıp, çok mu az mı insülin salgılıyor anlıyorlar. normal şeker ölçümüyle çıkmayan hipoglisemi ve tip 2 diyabet bu şeker yüklemesiyle anlaşılıyor. ben yıllar önce 2 defa yaptırmıştım, doktor sinirsel kaynaklı hipoglisemim olduğunu söylemişti. sinirlenince vücudum aşırı insülin üretip şekerimi düşürüyormuş. zaten o yüzden de şimdi bu aşırı uyumalarıma uyuzum. galiba 20. hafta dolmadan yükleme yaptırcam. tetanoz aşısı hakikaten 2 gün acıyor. eşim de ben de aşıyı olduk mu, 2 gün o kolumuzun üstüne yatamıyorduk, kol sanki ağırlaşıyor, o yüzden dediğin akıllıca. kullanmadığın kolunu seçmek daha doğru.
arada biz de ulan yanlış embriyo koymuş olmasınlar diye şakalaşıyoruz. mesela ince dudaklı, kocaman gözlü bir çocuk çıkarsa hemen istanbul tüpe götürelim, bu bizim olamaz, alın kiminse verin deriz diyoruz:)))) zira eşimin de benim de sülaleye bakıldığında incecik dudağı olan bir allahın kulu yok. gözler de hep ufak, öyle eşşek gözlü kimse yok:))) bizim ailede de kuzenler hep üst üste erkek doğurdu o yüzden kız bebeğe bir hasret var. hepsinde 2şer 3er tane erkek var bir türlü kızı bulamadılar. hatta benimki son 10 yıldır doğan ilk kız bebek olacak diyebilirim o yüzden herkes 2 gündür pek mutlu. yengelerim, kuzenler falan aman nihayet kız kıyafeti alacağız şeklinde bir şenlik havası içindeler:)))) kocamın ailesi desen maaşallah ağaç kovuğundan çıkmış gibiler. bırak kızı erkeği hani neredeyse züriyetleri kuruyacak. kuzenleri ya çocuksuz boşanmış, ya evli çocuksuz, ya da artık evde kalmış insanlar. bir dayı kızı var, bizden bir sene sonra evlenmişti, ondan ümitliydim ama onda da tık yok. hani bizim olmadı da, ama onlar niye yapmadı anlamıyorum. gerçi annesi geçende tüp meselelerini sordu durdu, yani onlarda da olmuyor olabilir.
valla sen de hakikaten söyleme uzun süre. çatlasınlar meraktan. ben tabi o heyecanla dilimi tutamadım. yoksa kayın validemi meletirdim söyleyinceye kadar:)))

esas benim koca bir tuhaf oldu. ben hamile kalmadan önce o kadar hamarat olan adam şimdi katiyen ev işi yapmıyor. sanki ben değil o hamile:))) dün bir temizlikçi bulalım, en azından 2 haftada bir alalım dip temel temizlesin dedi, iyi dedim. bakalım bulcam birilerini.

benim teyzelerin hep kızları vardı torunlar hep erkek oldu (9 erkek torun). baba tarafım karma. 2 dayım var 2 sininde 2 şer kzı var. eşimin tarafda son senelrde hep kzı olmuş hatta soy ad olarak erkek yok. eşimin demesine göre soy kızdanda yürürmüş. soy yürürde soy isim yürümez:))) zaten bu konuda kılım babamda 3 kız gidip kızlık soyadımı ekletcem nüfusa:)) cinsiyet söylemekonusunda ise biliyonuz hamile olduğumu bile epey geç söylemiştik risklerden dolayı. bunda da belli değil dedirtirim:)))

aynen allahı var normalde iş yapardı ama ama şimdi oooh hamile kaldı artı ksalar iş yapmaz bende rahat ederim sandı ama ben aynı ben yapmaya devam sonra çatışma çıkıyor. bir alışış açık olan balkonu yıkayıp duruyor. kış günü ne balkon yıkamasıysa artık suyla oynuyor ya hoşuna gdiyor heralde. havalar biraz düzelsin bende kadın tutucam uğraşamam koca mırıldanmasıyla. paramı veririm kafam rahat otururum.yok süpürge aç yok açmasak olmazmı muhabbeti olmamış olur.

benim eşim de beni delirtiyor. mesela eskiden ctesi ya da pazarları ben toz alıp paspas yapardım, o süpürge yapardı, ben tuvaleti temizlerdim, o mutfağı temizlerdi falan gibi birlikte toptan temizlik yapardık. transferden sonra ve düşük tehlikesinin daha yoğun olduğu zamanda elbette işleri epey bir serdim, ama buna ne oluyorsa bu da iyice serdi. görseniz aylardır lohusa gibi, hiç bir şeye elini sürmüyor. kendim bir gün süpürge yapıyorum, bir gün paspas yapıyorum falan ama tabi aynı anda yapılan temizlik gibi olmuyor. beyimiz bir de şikayet ediyor,yok senin yapmanla olmucak bu birini bulalım diye. hatta son 1 aydır haftasonu toptan yaptığımız büyük alış verişleri bile kaytarmaya başladı. her gün kendim markete gidip az az alışveriş ediyorum ama bizim alış verişimiz de az buz değil. her gün en az 1 litre süt, 5 litre su içiyoruz. sadece o bile 6 kilo! yoğurttu, peynirdi, sebzeydi, 10 kiloyu buluveriyor. allahtan migros yakın. alış veriş arabasıyla eve kadar getirip, sonra 2 defada merdivenlerden çıkartıyorum.
hayır iyi temizlikçi de kolay bulunmuyor. kayın validemin bir tane var, bir kere almıştım, kadın bütün gün yok eviniz tozluymuş, yok ne kadar çok pencereniz varmış diye şikayet etti durdu. ulan seni zaten temizliğe çağırmışım, temiz evi temizlicek halin yok ya... pis olcak ki ihtiyaç duyulcaksın. o kadar şikayet etti etti, saat 4te ben işimi bitirdim dedi gitti.ertesi gün de bir baktım yatağın, komodinlerin altını falan hiç süpürmemiş, misafir odası penceresi dıştan silinmemiş, mutfaktaki yüksek raflar duruyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…