benim eşim de beni delirtiyor. mesela eskiden ctesi ya da pazarları ben toz alıp paspas yapardım, o süpürge yapardı, ben tuvaleti temizlerdim, o mutfağı temizlerdi falan gibi birlikte toptan temizlik yapardık. transferden sonra ve düşük tehlikesinin daha yoğun olduğu zamanda elbette işleri epey bir serdim, ama buna ne oluyorsa bu da iyice serdi. görseniz aylardır lohusa gibi, hiç bir şeye elini sürmüyor. kendim bir gün süpürge yapıyorum, bir gün paspas yapıyorum falan ama tabi aynı anda yapılan temizlik gibi olmuyor. beyimiz bir de şikayet ediyor,yok senin yapmanla olmucak bu birini bulalım diye. hatta son 1 aydır haftasonu toptan yaptığımız büyük alış verişleri bile kaytarmaya başladı. her gün kendim markete gidip az az alışveriş ediyorum ama bizim alış verişimiz de az buz değil. her gün en az 1 litre süt, 5 litre su içiyoruz. sadece o bile 6 kilo! yoğurttu, peynirdi, sebzeydi, 10 kiloyu buluveriyor. allahtan migros yakın. alış veriş arabasıyla eve kadar getirip, sonra 2 defada merdivenlerden çıkartıyorum.
hayır iyi temizlikçi de kolay bulunmuyor. kayın validemin bir tane var, bir kere almıştım, kadın bütün gün yok eviniz tozluymuş, yok ne kadar çok pencereniz varmış diye şikayet etti durdu. ulan seni zaten temizliğe çağırmışım, temiz evi temizlicek halin yok ya... pis olcak ki ihtiyaç duyulcaksın. o kadar şikayet etti etti, saat 4te ben işimi bitirdim dedi gitti.ertesi gün de bir baktım yatağın, komodinlerin altını falan hiç süpürmemiş, misafir odası penceresi dıştan silinmemiş, mutfaktaki yüksek raflar duruyor...
birde derler eşler yardım ediyor külliyen yalan al işte bizzat yaşıyoruz.yeminle şu halimizle biz daha gayretliyiz. diyorumki allahtan daha karnım yok o zmanlarda ne olcak bilmiyorum hani şimdi kendim yapıyorum o zman kesin kadın tutarım ama dediğin gibi bende kadının işi beğenmem hani işte buyuramam tepesinde durup odaa tozları dolaplarn altına süpürüp durur. bizim binanın dış cephesi yapılmıştı bitmesi kışa denk geldi ve hamilelik çıkınca camları silemedim. harç yok ama minik mink boya lekeleri var az uğraştım bulaşık süngerinin arkası ve cifle çıkıyor ama gelecek kadın uğraşırmı bilmiyorum. gerekirse sadece camlarla ıuğraşsın 1 gün. evin içinede ayrı tutarım. ama temizlikçi bulmakta mesele kaç tane sordum neymiş elinde çok iş varmış hatta devamlı gittikleri yerleri bile bırakcaklarmış. onlarda paraya doymuş. kapıcıya söylemiştim bi kadın getirdi tipine baktım dedim bu daha üstüne bakamıyor evi nası ltemizliycek öylesine numarasını aldım çağırmadım. te geçen senelerde :) ama artık durum farklı tipine baksamda beğenmesemde çare yok kadın bulmakta zor. birde iş yapcağımız zaman benimki hemen bu böyle olmaz ben yengeyi çağırıyorum (kapıcıyı) bi kadın bulup getirsin diyor. kadını bu lkış günü süpürge açmayamı çağırcam diyorum. tam bir ömür törpüsüler. ulan onca zorluğa rağmen karım ite kaka hamile kalmış benim bırak toz almayı camları bile silmem lazım demesi gerekirken yaptıklarına bak heleallahtan bizim marketlerde yakın evin yan binada bim karşı çaprazda migros onun yanında dia + yerel marketler. ama kusura bakmasın 5 lt suyuda taşımam. bizde o kadar su gitmiyor. birde ben süt içemiyorum eskiden sütü seven ben şimdi ihityacım var içemiyorum peynir desen hak getire. ve bu sebepten hayatta bilmemki dişim kanasın şimdi fırçalarken nasıl kanıyor anlatmam hatta normalede bile kanadığı oluyor. sürekli farklı peynir çeşidi alıyorumki belki onu yerim diye ama yok ezelden beri yiyemiyorum. bu konuda ne yapmam lazım ?
canım peynir süt sevmiyorsan yoğurt ye, ayran iç bari. yok onu da çok yapamıyorsan her gün illa ki 1 tane maden suyu iç. onda da çok kalsiyum ve mineral var. öyle ki 2 tanesiyle zaten tüm günlük ihtiyacın karşılanıyormuş. ben süt ürünlerini yemeklerin içinde de çok kullanıyorum. mesela kabağı, patlıcanı karnı yarık gibi ama ortası kıyma yerine peynirli çok pişiririm. lor peynirli erişteye eşim zaten baygın. salatanın falan da üstüne illa peynir rendelerim. zaten olabilecek her yemeğe biraz peynir katmayı seviyorum sanırım. o yüzden her hafta 2 kilo peynir yiyoruz. yine hamilelikten beri kabızlık sorunum yüzünden her gün sebzeli bir çeşit çorba yapıyorum, çoğu zaman da yoğurtla terbiyeliyorum. hem kremalı gibi lezzetli hem de besleyici oluyor. (eşim de görüntüsü çocuk maması gibi oluyor diye şikayet etse de höpür höpür içmekten de geri kalmıyor) tabi sen çalıştığın için yemek yapmak az da olsa sıkıntılı oluyordur. insan zaten akşam eve geldiğinde hiç yemekle falan uğraşmak istemiyor bilirim. ben zaten evde oturduğumdan daha bir özenme imkanım oluyor. yok işte haftada 2-3 porsiyon bakliyat, 4 porsiyon et, her gün 1 porsiyon sebze şeklinde epey düzene oturttum kendi kendime. yakın olsak ben sana her gün 1-2 kap bir şey getirirdim, beslerdim valla:)))))
ay sorma ben de o kadar sevdiğim balığı yiyemiyorumaklımda bulunsun maden suyuda ama o da süt peynirin yerini tutmaz. ayran içiyorum eskiden beri yemek masasında hep ayran vardır. birde son zmanlarda annemler süt getiriyolar 1-2 aydır evde süt mayalıyorıum ev yoğurdu yiyiorum gayet yumuşak. normalde yoğurtta yiyemem yani ama evde olması gayet güzel 15 günde bir maya lıyorum işte. bizde 2 kilo peynir 6 ay kalır ve kenardan köşeden kırkapark bozulan yerlerşinide atarım o derece tüketiriz yani. eşim özellikle tekirdağdan vakumlu peynir getirtir sert diye onuda yiyemem. (hani bahane bulcam ya yesem belkide güzeldir) evde yemek olayınıda hiçç eksik etmiyorum valla hani gören bu kadın dışarda çalışıyor demez sanki akşama kadar evdeymişim gibi. sebze et her türlü yemek yapıyorum. son zmanlar balıktan tiksindim ki severdim yiyemiyorum diye birde somon deneyim dedim somon ızgara bile yaptım garnitürlü:) ama işte sen gibi yemeklere salatalar peynir kulanmıyorum öyleki makarnayı daha 1 kez nile peynirli yapmadım 5 yıldır:) sen arada peynirli yemek yaptığında bana haber et ben iş çıkışı uğrar alırım :)
valla o sende tutmuş. tutmayan çok kişi var. bende tatlıyı severimki kek gofret sütlü tatlılar. canım hiiiç tatlı istemyior artık. çekmecemde haftalarce kekler halleyler kaldıda hala bile dolu dönüpte yüzüne bakmıyorum:) hep tuzlu şeyler yiyesim var. hatta çorba içmem içsemde limon sıkmam şimdi limonu dolduruyorum. ama çevremin bana demesine göre ki herkes müneccim olmuş senin oğlu olcak diyorlar. hatta gittiğim bi cafede fal baktırıyorum ordaki adamda 2 kez oğlun olcak demişti. bakalım bizimki ekşiye ayşemi, tatlıya hakkı mı olacak:)ay sorma ben de o kadar sevdiğim balığı yiyemiyorum((hatta görmeye bile tahammülüm yok. tavuğu da öyle, katiyen görmek bile istemiyorum. bir tek çok yağsız olması şartıyla et ya da köfte yiyorum. ya şaka maka dün aklıma geldi hani derler ya ye ekşiyi çıkar ayşeyi, ye tatlıyı çıkar atlıyı diye, bende gerçek oldu. varsa yoksa tuzlu ekşi şeyler yemek istiyorum ilk günden beri.
valla o sende tutmuş. tutmayan çok kişi var. bende tatlıyı severimki kek gofret sütlü tatlılar. canım hiiiç tatlı istemyior artık. çekmecemde haftalarce kekler halleyler kaldıda hala bile dolu dönüpte yüzüne bakmıyorum:) hep tuzlu şeyler yiyesim var. hatta çorba içmem içsemde limon sıkmam şimdi limonu dolduruyorum. ama çevremin bana demesine göre ki herkes müneccim olmuş senin oğlu olcak diyorlar. hatta gittiğim bi cafede fal baktırıyorum ordaki adamda 2 kez oğlun olcak demişti. bakalım bizimki ekşiye ayşemi, tatlıya hakkı mı olacak:)
aynen canım bencede bu yapımdan herkes erkek diyordur. ama fal baka serkan fincana bakmadan direk yüzüme bakarak söyleyip erkek dediği için ondan sebep heralde erkek olur diyorum:) adam genelde bir çok şeyi biliyorda:)) bu arada msj attım cebine arada kanamasın sky turk 360 tv de tüp bebekte genetik tanı ile ilgili bir program olcak izlemeni tavsiye ederim.valla ben yok karnın sivri olunca erkek olurmuş şuymuş buymuş hiç inanmam. ekşi muhabbetini de makarasına söylüyorum. yoksa kuzenim 9 ay tatlı şeyler yediği halde kız doğurdu:))) ama sen hani otoritersin falan ya belki ondan herkes oğlan annesi olarak hayal ediyordur:)))
valla onlar öylede kocalr bir süre sonra salıyor. Ben artık iş yüzünden kavga ediyorum. Bir pazarı varmış ben süpürge takmaktan nefret ediyorum diyor. Ee başka ne iş yapcaksa. Altı üstü bir süpürge takcak. 2 kez bu yüzden tartıştım artık hiiiç muhatap olmuyorum. Cumartesi oturarak açtım süpürgemi. Hortum kısmıyla. Pazarda sildim hemde dizlerimin üstünde. Ona bari bez sık dedim. Bak ev mis gibi diyor halbuki yerler toz içinde bez siyah oluyor.bunlar kir değil halı tüyü diyor. Heralde kir değil burası sokakmı kir olsun. Ama yinede oluyor helede kıştayız kıyafetler çok oluşturuyor kıl tüy. Biraz içim rahatladı. Kadın tutsam sadece bir süpürge açtırmayada tutulmaz. Mart nisan gibi dahada ağırlaşmadan 2-3 odam kaldı onların rengini değiştirip sonra kadın tutar cam çerçeve sildirip perde yıkatırım. O günlerin gelmesi için can atıyorum resmen
esas benim koca bir tuhaf oldu. ben hamile kalmadan önce o kadar hamarat olan adam şimdi katiyen ev işi yapmıyor. sanki ben değil o hamile:))) dün bir temizlikçi bulalım, en azından 2 haftada bir alalım dip temel temizlesin dedi, iyi dedim. bakalım bulcam birilerini.
belli bir zamandan sonra sıkılabilirler ama yapacak bişey yok, bizde sıkılıyoruz yani :) ama bence artık elle silmeyi bırak.. içine sinmesede viledayla sil yeter. allah korusun yaa, ne zorluklarla kavuştun cocuguna.. bırak evi, temizliği. nisan mayıs gibi tutarsın kadını detaylı yaptırırsın. hiiç yorma kendini.
anacım bunların ortası yok mu yaa. benim kocada hep yat, hep yat derdinde. tuvalete kalksam nereye gidiyorsun. sanıyorki biryerden bişey alıp diğer yere koyacam. hafta sonu yalnız kaldığımda rahat durmam temizlik yaparım diye hafta içi temizlik yapıyor . bakalım ne zaman bırakacak :)
aynen canım bencede bu yapımdan herkes erkek diyordur. ama fal baka serkan fincana bakmadan direk yüzüme bakarak söyleyip erkek dediği için ondan sebep heralde erkek olur diyorum:) adam genelde bir çok şeyi biliyorda:)) bu arada msj attım cebine arada kanamasın sky turk 360 tv de tüp bebekte genetik tanı ile ilgili bir program olcak izlemeni tavsiye ederim.
yokya epeydir yer silmiyordum neredeyse hamile kaldığımdan beri artık dayanamadım sildim ee 3 ay daha silmem:))) osnra bahar gelcek ve temizlikçi yapar artık:) hem badanada yaptırcam nisan mayıs gibi. bu arada nisan sonu benim işten çıkışımı veriyolar ne sinir bozucu hamile kalmak suçmuş gibi. hayatımda hiç işten çıkarılmadım valla çook zoruma gidiyor((
ya ona kalırsa benimki hep yatma arada dolan hareket olsun der sanki sürekli yatıyormusum gibi birde sürekli yavaş yavaş napıyon sen deyip durur artık geçen gün şu karnın bi çıksında artık anla hamile olduğunu dedi:) yani sanırım farkında olmadan hızlı hareket ediyorum yada o abartıyor artık bilmiyorum. benimki allahı var normalde cidden yapardı karı gibi çalışırdı. hatta kızardım yeter artık b.kunu çıkardın derdim. hamile kaldık daha çok yapması gerekirken saldı. keşke zmanında kızmasaymısım:)
Duygucum 3 gündür çok sevdiğim misafirlerim var. 4 yaşında ikiz kızları ve 12 yaşlarında oğulları. o yüzden dün mesajını gece uyumaya giderken 12 de gördüm, zaten öncesinde de görseydim de onca harele gürelede bakamazdım :) ikizler cok tatlı oluyor ya, bir onu seviyorsun bir ötekini. sırada bekliyor çünkü :). dün izin almıştım onlarla birlikte olayım, daha cok zaman geçireyim, birde şu karaciğer değerlerine tekrar baktırayım diye. sonuçları pazartesi alacam.
en güzeli böyle 3 er aylık periyodlarda temizlik yapmak :)) boya zamanıda annenlere tarif et olnlar yapsın, sen sakın kendini zorlama.
bu senin işyerine de yuh yanii. her doğuran işten mi çıkartılacak. biraz daha sabretseler doğum iznine çıktığında devlet sana 4 (belkide 6 ay olacak) para ödeyecek,sigortan yatacak. çıkartacaklarsa da sonra çıkarsınlar. bu arada çıkarttıklarında çıkış belgesini almayı unutma. 5/6 ay kadarda işsizlik maaşı alırsın.
babalarda psikolojikmen kendilerini hamile sanıyorlarmış :) belki ondan böyle davranıyorlardır.
bende 11.30 da yattım ve hala program çıkmamıştı. bende izleyemedim yani.
valla bende öyle düşünmüştüm ama burda benim yerime bakacak kimse yok geçici elemanda istemiyorlar o sebepten çıkış olcak. ama bu ne acele yani neredeyse ahmileyim dediğimde yapcaklarmış. sanki holdigde işler durcak anasını satayım. burdaki patronun hatrı için sıkıyorum kendimi yoksa iş mahkemseine gidip dava açık çatır çatır fazlasını almak istiyorum ama... eşim yapma diyor. onlar sadece kıdem vererek yırtacaklar akılları sıra.enayimiyim bende valla uyasım var şeytana. bu arada çalışma yılıma göre 10 ay işssizlik maaşı alıcam diye biliyorum. bu işlerin içindeyim biliyorum bir çok şeyi çıkış belgemi unutmam almayı zaten.
biizm babada cidden kendini hamile sanıyor. bir besleniyor analtamam benden kat kat çok yiyor keşke bebek sende olsaydı ne kadar çok besleyici şeyler yiyorsun diyorum:)
nevincim senin karaciğer değerlerin noldu, tekrar baktırdın mı? progestanı yapmaya devam ediyormusun. ben kendi kendime progestan iğneyi bıraktım, kapsülleride 2 taneye düşürdüm. sabah akşam. çarşamba gittiğimde de temelli bırakmak istediğimi söyliyecem. sadece vitamin ve kan sulandırıcı kalsın yeter.
kızlar aklıma birşey geldi. şimdi benim 2 li test temiz çıktı ya. doktor 3 lü teste gerek görmeyebiliyormuş bu durumda. 16 şubatta randevum var. sizce gittiğimde doktora 3. lü testide yaptırmak istediğimi söyleyeyimmi? onada kanda ve ultrasonda bakılıyormuş. ve 16-20. hafta arasında bakılıyormuş bende kontrole gittiğimde yaklaşık. 17. haftamda olucam. buda 2 li test gibi bişey. hani diyorum girdik bu yola 3lü de yaptırayım bişey yok derse 4 lüye artık gerek olmaz. sonrasında dopler yapılır iç organlarına bakmak için o da nisan ayında falan oluyor sanırım. sizin fikriniz nedir doktor gerek yok derse bile isteyeyim mi?
canım 2 li testle 3 lü test arasında tek fark kanda ekstra bir hormona daha bakılmasıymış.bir de bence boşuna kuruntulanıyorsun da. bu testler benim gibi yaşı 35in üzerinde olan annelerle, 1. derece akrabasında down ve edwards sendromu olanlar için elzem. ki doktor bana bile 3lüyü de yaptırın demedi. içiniz rahat edecekse 20. haftada bakılan ayrıntılı ultrasonu 18. haftada yaptırın dedi. başkaca tamamlayıcı bir kan testinden falan bahsetmedi.
ama bence senin de için rahat edecekse nisandaki zk randevunu falan da bekleme. az fark alan anlaşmalı özel hastanelerden birinde bir perinatoloji uzmanına git. ver 50-60 lira falan bir şey bebeğinin her yerine her şeyine ultrasonda bakılsın. zk'de de gözümle gördüm o kalabalıkta hiç bir şeye bakamazlar hem nisan çok uzak yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?