Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Anam bez stoğu yapan yapana :) bittikçe alırsın marketten kullandığın markayı bence ama ilk doğduğunda çabuk batırıyo veletler hele içi temizlenene kadar ilk kakaları:) çok koyu renk oluyo öyle diyim de sen anla:) bence senin yanında baban kalır:) yada kıLara söyle. Ama en manıklısı annenin kalması yoksa sen kaynanayı lohusalık psikolojisiyle de boğuverirsin valla:)

ay evet sorma kuzen dediki ben sadece bende oldu sandım 15 kadar psikolojim bozuldu depresyona girdm dedimki bu böyle olmaz toparlanmam laızmda çabuk atlattım dedi. birde bi arkadşaı var oda doğum yamışta bunu ziyarete gelince konuşmuşlar o kızdada olmuş gece kalkıp oturup ağlıyormuş falan. işte kuzende benim ikizde ağırmı geldi diye düşünmüş ama herkeste oluyor dedi. bu sebepten ben lohusa zmanında nasıl olurum bilimiyorum belkide tam aksi süt döküş kedi olurum belli olmaz :) bez olayınıda kuzen hala küçük alıyormuş malum ikiz olunca 2,5 kilo doğmuşlardı anca toparlandılar. çok alma pişikte yapabilir yaramaz bebeğe dedi. yani ben 2 paket yeni doğan alsam yeterli gibi stok yapmak gerekssiz. ind. alıcam diye zarar girmeyim sonra kullanılmazsada boşa para vermek manasız.

bir rahatlayamadık gitti ama bunada şükür tabii. doktorun söylediğine katılmıyor değilim :) yani bende yatman gerektiği konusuna katılıyorum. bizim 2 üst katımızdaki kadın doğurana kadar sırt üstü yattım demişti. onunkide tüp bebekmiş. yani çok duyuyorum lekelenmesi olanlar genelde yatıyorlarmış. kendine dikkat et yaa, yorma kendini. ben üşütmüştümya eşim izin alıp hemen eve geldi. dünde akşama kadar bana baktı. işe gideyim dedim bırakmadı. yani gripte bile yatıyorum :)

tetenoz aşısınıda mutlaka yaptır... herkes normalken hamile değilken bile yaptırıyor. bence yapılması gereken bir aşı.

çok geçmiş olsun nevincim. ya niye kendinizi bu kadar yoruyorsunuz bırakın işleri güçleri, milletin alışverişini... bak neler neler çekiyoruz yaa. o sinire baskı olayını bilmezmiyim. benim yumurtalar büyüdüğünde kalçadan geçen bir sinire baskı yapmıştıda kıvrım kıvrım kıvranmıştım. hatta doktora hamileliği sonlandırmak gerekirmi diye sormuştum çünkü öyle devam etmesi dayanılır gibi değildi.o ağrıyla onu bile göze aldım yani öyle bir ağrıydı. neyseki doktor olmaz, geçer dedi.. neyseki 3 gün çektim ve kurtuldum. inşallah seninkide cok uzun sürmeden kurtulursun.

hiç korkma elifim alllahın izniyle sen bizden daha kolay bir hamilelik geçirirsin inşallah. bir bakmışız sen bizler için ammada büyütmüşsünüz bile diyeceksin :)) ama bencede herşeye rağmen sende benim gibi çok dikkat et. bırak işi gücü. eşin yaparsa yapar, yapmazsa kirli kirli giysin otursun :)) ben aylardır ilk defa bu hafta sonu markete gittimde 250 gr lık bişey aldım. ona bile eşim kızdı , evde ekmek yoksa işe gitmeden bir koşu gider ekmeğimi alır bırakır öyle işe gider düşün yanii. neler çektiğimizi o biliyor. o yüzden elimizden geldiğince dikkat ediyoruz.

valla kendi kadın doğumcum yatmana gerek yok hatta aynı gün bile işe gidebilirsin demişti. Heralde çok çok kötü bir durum olsa riske atmazdı diye düşünüyorum. Ne bilim hani beni rahatlatmak için bişey olmaz işe git demiş olamaz yani. Burdada akşama kadar oturuyprum arada kalkıp wc yapıyorum falan. Eminim evde olsam hiç durmam. çamaşır atarım makinaya yemek yaparım. Toz alırım hani sözde beni yoran şeyler değil diyorum ama ne bilim işte. Yatsanda o kan gelir işe gitsende demişti haklıda yani. H.sonuda yattım noldu hala lekelenme devam. Ama ona bile şükür diyorum. Allahım daha beterini verme buna razıyım diyorum. Hani en ufak bişeyden bile mutlu olmaya çalışıyorum.
Bu arada senin kocan türünün son örneği sanırım. Tamam benimkide üzerime titriyor ama seninkimi normal benimkimi çözmedim valla. Had safhada titizleniyor kocan. Ilerde çocuk oluncada böyle devam ederse iyi yoksa sen zorlanırsın valla :) alışırsın hantallığa 1 bardak su içmeye bile üşenirsin :)

ne biliyim yaa ben ayakta olununca korkuyorum :) korkumdan yatar kalkmam. dediğin gibi allah beterinden korusun.
evet evet eşim o konuda farklı, allah razı olsun. sonrasında bunları keserse depresyona girebilirim :)))

valla normalde de sen "eşinin ailesine karşı" gergin olduğun için belki tam tersi olur kız ah canım annecim canım görümcecim falan dersin :)
bence de bebeğine göre alırsın bezi market mi yok allasen. doğurduktan sonra da önemli. lohusa ve bebek 40 gün yalnız bırakılmaz. benim en çok korktuğum şey de emziririken yada kucağındayken uykuya yenik düşmek ve bebeğin nefes alamaması

valla eşine hayranım azcık gelsin de bizimkilere de sürtünsün. ben de yapmicam bu sefer. kararlıyım

Kızlar nerdesiniz yahu kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.Sizde mi bırakıp gittiniz yoksa bu topiği :) Nevin çok mu rahatsız ki giremiyor mu merak ettim inşallah düzelmiştir beli yoksa o durmazdı girip yazardı.
Sonaycan sen nasılsın canım gribin iyileşti mi?
ben de yoğun bir şekilde geçiriyorum günlerimi sabahları yürüyüş 1 saat ondan sonra ev işleri öğğlenden sonra da bi plan oluyor muhakkak dün de alışveriş günüydü. bu arada çarşamba günü kontrole gittim 6.2 ölçüldü endometrium ilacımı çoğalttı pazartesi yine kontrolüm var. o zamana da 8 i geçer yine sanırım transfere 3 gün kala progestan iğnesine başlicaz cuma yada cumartesi de transfer :) yani haftaya bugün alabilirim bebeğimi :)
ay heyecan yaptım yine:)

benden haberler böyle çok öpüyorum sizleri.

transfere bir şey kalmamış elifcim. umarım her şey yolunda gider de hamiş haberlerini alırız. hamilelikteki sorunlarla ilgili de sakın gözün korkmasın. herkeste aynı şeyler olacak diye bir kural yok.
ben daha bugün öğlen annem, izmire uğurladım o yüzden de günlerdir giremedim. o buradayken olabildiğince birlikte vakit geçirmeye çalıştım. şükür siyatiğim fizik tedavi hareketleriyle epeyce geçti. artık kendimi yormadığım sürece oturup kalkarken falan da pek acımıyor.
bu arada dün akşam bebeğimin ilk defa hareket ettiğini hissettim:)) ellerim karnımda otururken birden sol taraftan daha karnımın ortasına doğru yer değiştirdi:))) tabi hani daha büyük bir bebeğin hareketi gibi net hissedilmiyor ama sanki karnımın içinde bir basınç odağı var da o yer değiştirmiş gibi oluyor. daha sonra eşim de elini karnıma koyup bekleyince o da aynı şekilde ortadan yeniden sola geçişini hissetti:))))

Duygucum bu arada şu linkte bak bir bebek küveti var. hatırlarsan eğitimde konuşmuştuk. bu küvetlerde bebeği içine oturtabiliyorsun, sırtına da destek oluyor. ben e-bebekde, mothercarede falan hep baktım, küvet ayrı (25tl den başlıyor) içine bebeği oturtacak aparatı ayrı satılıyordu(o da 19tl den başlıyordu) bu ürün tek bir parça, fiyatı da çok uygun. alacağın zaman bu pilsan marka aklında olsun.
ÇOCUK BANYO KÜVETİ-PİLSAN KALİTESİ GittiGidiyor'da 76831142

valla elifim dudaklarım falan hep yara oldu. biraz ağır geçti ama bugün daha iyiyim. hafta sonu atlatırım artık.

seninde heyecanlanma vaktin geldi tabiii. şunun şurasında 1 haftacık. yarabbiiim bu sefer nasip eyle. her sabah 06:20 de sen ve bahara dua ediyorum :) inşallah bu sefer olacak.

hadi gözün aydııın, bebeğin hareketler gittikçe çoğalacaktır. bir arkadaşım göbeğim ne kadar büyüdü diye resim istedi bugün çektik sizede buraya koyacaktım ama beceremedim :))

selam kızlar ben arada baktım ama kimse bişey yazmamıştı. herkes bişeylerle meşgul desenize bende gayet yoğun bir şekilde işlerimi yapıyorumki ardımdan laf etmesinler :)) gururlu eleman ben :)) elifcim hadi bakalım inş hayırlı haberlerin gelir bu defa.

sonaycım bir yandan yüzünün dışarı vermesi iyi olmuş sanırım o ara olan grip salgınında yüzler hep dışarı veriyor. annemde geçirdi uzun sürede iyileşemedi. hatta yüzüm gözüm patladı dedi.

nevincim maşallah senin bebeğe ya daha 12. haftada cinsiyerini öğrendin şimdide hareketini hissediyorsun. pek tez canlı valla. ben daha hareket hissetmiyorum. hatta annem babam soruyor tekme atıyormu diye yoo dedim. komşularda hareketlerini hissetmezsin tam olarak pıt pıt damar atar gibi seyirmeler oluyormu dedi evet dedim hah işte şimdi onlar olur dediler. sen bebeğin geçiş yaptığından emin misin?
küvete baktım ama bu şekilde olanlar kullanışlı olurmu ki onu düşündüm. hani ilk etapta biri tutup biri yıkayacağı için düz olanlar daha cazip gibi. bu tip olan ise bebek biraz daha büyüdüğünde olabilir gibime geldi ama genede araştırmak lazım. zati bunlar çok pahalı değil 20 tl falan küvetler varsın 2 farklı şeklini alalım.

bu arada pazartesi günü detaylı ultrasonum var diğer adıyla dopler olacak. iç orgalarına flan bakılcak. ama bir yandan korkuyorum doktor ultrason aletini karnıma bastırdıktan sonra kanama olurmu diye korkuyorum ((

sonaycan bu arada senin cinsiyet hala belli olmadımı ? bana 2 doktorda kız dedi bende 3-5 parca badi aldım pembe bakalım detaylıdada kız derlerse badiler boşa gitmeyecek :))

canım o seyirme gibi şeyler zaten bir süredir vardı. oradan oraya kıpırdanışını da hissettiğimden eminim. normalde olsa belki hissetmezdim, ama ellerim tam o sırada karnımda olduğundan hissettim. aynı şeyi eşim de hissetti. bir de öyle çok net hissedilen bir şey değil. dediğim gibi daha çok karnının içinde basınç hisseder gibi. zaten tam soldayken sinire baskı yaptığından bir sızlama oluyor. öne geçtiğindeyse o sızlama kayboluyor. yer değiştirdiğini oradan da anlıyorum.
küvet konusunda tek başına yıkama kolaylığı için ya bu tip olanları ya içine konan(çocuğun üzerine uzandığı) ayrıca bir süngeri ya da takılabilir aparatlı olanlarını tavsiye ediyorlar. ilk zamanlarda bile yanımda birisi olur mu olmaz mı bilemediğimden bir tane böyle almaya kararlıyım. dediğin gibi pahalı bir şey olmadığından kullanamazsam bir tane daha alırım.
sen de kız olduğuna bir türlü tam emin olamadın:)))hala içinde inceden de olsa bir kuşku var:))) ultrason aletinden de zarar geleceğini sanmam. yani o kadarcık bastırmadan da kanama olacak değil ya. sonayın bebişin cinsiyetini dee merakla bekliyorum. benden 10 gün sonra tüp yapan bir arkadaş da kız haberi verdi, bir kız furyası gidiyor bakalım:)))

allah kavuştursun canım ama zaten merak etme tez zamanda yine gelir annen kavuşursunuz yine:) düzelmene de sevindim dikkat et kendine sen kaç haftalık oldun canım daha duygu hissedemiyor mesela ama ne güzel bir duygu olsa gerek seninki de aileniz gibi heyecanlı demekki inşallah erkenden gelivermeye kalkışmaz:) benim de az kaldı yaklaşıyorum en azından gebe olabilme ihtimalim olacak inşallah yine tutar ve bu sefer devam eder.

Bahar artık bizim topiğe girmiyor kendisinden haber alamıyoruz. Allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın. Ben de hep ağır geçirenleri duyuyorum gribi salgın bu şekilde demekki. Şimdi hepinizin göbüşlerini merak ettim:) sen zayıfsın ya bence önce senin göbüş çıkar:) ekleyebilirsem görmek isterim. Senin ne zaman kontrolün hala kız mı erkek mi belli değil sıpacık:)

Canım benim arkadaşımın detaylı ultrasonunda doktor biraz bastırdığı için sonradan kasıklarımda ağrı oldu hep demişti. Olması normal ama senin kanaman olduğu için hatırlat doktora bastırırsanız bişey olur mu diye sor. Birde kare bi çikolatayı ye öyle git:) arkadaşımın kıpırdamayınca saatlerce bişeyler yeyip içip beklemiş:)

duygucum korkma, inşallah herşey yolunda gider ve güzel haberlerini yazarsın bugün :)

bu akşam doktora gidecez. gösterirse belli olacakç, geçen gittiğimizde 1 hafta erkek dedi, 1 hafta sonra gittiğimizde kız dedi. o yüzden ikisinide ciddiye almadık. içimizde kız geçiyor, yani kız olursa iyi olur. tabi hayırlısı hangisi ise o olsun.

elifcim son ultrasona göre ben bugün itibarıyla 17+4üm yani hemen hemen 4,5 aylık oldum. bizim bebiş baştan beri pek hareketli zaten. ultrasonlarda da hep hareket edip durduğu için(sık sık tekme atar gibi hareketler yapıyor, ultrason gezindikçe o da oradan oraya hareket edip duruyor) çok erken bir tarihte cinsiyetini de öğrendik. şu anki hesaplara göre zaten 8 gün erken doğum bekleniyor, umarım daha erken olmaz.
baharı ben de söyleyecektim hiç ortada yok diye. bir de aylini çok merak ettim. eşi en son şubatta tüp yapılsın diyordu, ne oldu acaba?

nevincim senle aramızda 3 gün var. bende 17+1 im. 4 hafta 28 gün olduğundan ben halaa 4 ü bitirecem diye bekliyorum. adet tarihime ulaşınca ay bitti diyorum :) ne güzel sen hareketleri hissetmeye başladın. bende henüz bişey yok. beklenen doğum tarihide 24 ağustos ama kızkardeşimin sezeryanla 38+3 te aldılar. benimkinide 40 a kadar beklemesin yaa. onun gibi 38 hafta tamamlanınca tamamdır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…