İnşallah nevincim ben de umutluyum 8 hücrelimden yarın da kalçadan iğneye başlıyorum. Bu arada benimkinin de bebak markası başka marka da hiç görmedim zaten :)
Kızlar siz hiç milupa ya üye oldunuz mu doğumda falan promosonlar gönderiyolarmış 1 yaş gününde vs.. Nivea nın da duymuştum. Kk da araştırın promosyon bez bile alan var primadan hepsine üyelik yapın birertanr bişey gönderseler işinize yarar hem de test etmiş olursunuz..
İnşallah nevincim ben de umutluyum 8 hücrelimden yarın da kalçadan iğneye başlıyorum. Bu arada benimkinin de bebak markası başka marka da hiç görmedim zaten :)
Kızlar siz hiç milupa ya üye oldunuz mu doğumda falan promosonlar gönderiyolarmış 1 yaş gününde vs.. Nivea nın da duymuştum. Kk da araştırın promosyon bez bile alan var primadan hepsine üyelik yapın birertanr bişey gönderseler işinize yarar hem de test etmiş olursunuz..
Günaydın kızlar havaların düzelmesiyle bahar allerjim baş göstermeye başladıne kadar şanssızım erken diye düşünüp ilaçlarıma başlamadım artık da kullanamam cumartesi transfer var spreyle falan idare edicez boğazım da acıyor sıcak tutmaya çalışıuorum bugün iğneler başlıyor birazdan eczaneye gidicem. Tavsiyeleriniz varmı allerjik rinit konusunda? Sizce transferden test gününe kadar olan sürede ilaç kullansam bir zararı olur ku? Doktora sorucam tabi de zaten kullan dese de ben ölürüm de içemem bişey olcak diye:) yağmur yağsın hep tozlar basılsın (
Günaydın kızlar havaların düzelmesiyle bahar allerjim baş göstermeye başladıne kadar şanssızım erken diye düşünüp ilaçlarıma başlamadım artık da kullanamam cumartesi transfer var spreyle falan idare edicez boğazım da acıyor sıcak tutmaya çalışıuorum bugün iğneler başlıyor birazdan eczaneye gidicem. Tavsiyeleriniz varmı allerjik rinit konusunda? Sizce transferden test gününe kadar olan sürede ilaç kullansam bir zararı olur ku? Doktora sorucam tabi de zaten kullan dese de ben ölürüm de içemem bişey olcak diye:) yağmur yağsın hep tozlar basılsın (
ben hiçbir yere üye olmadım. tembellikten uğraşmak istemiyorum :) bu sabah hep uyur gezer durumdayım, bir mayışmışlık var üzerimde. sabah çıkmadan duş aldım ondanmı bilmem. dün akşam kayınvalidemi aradım. bebek nasıl dedi. iyi, erkek olacak. babasıda ismi arda olsun diyor dedim. o niye karışıyor, onun babası hiçbir çocugumun ismine karışmadı hepsini ben koydum dedi :)) yani anneler koyar dedi. eşimi arayıp söyledim, oda sen ne istiyorsan o olsun illaki arda olsun demiyorum dedi :)) ama yıllar önce kararlaştırdık arda olacak.
ay hastayım şu kayın validene, ne iyi kadın:))) sen de aklında başka başka isimler varsa eşine söyle sonaycım... yani yıllar önce kararlaştırsanız da belki başka bir şey hoşunuza gider...
selam kızlar nasılsınız. gider ayaka bütün pis işler beni buluyor 2012 yılının defterelrini yazdırıyorum hani şu nokta vuruşlu vızıldayan yazıcılar varya ondan. 2 gündür kafam şişiyor vız vız neyseki bugün bitecekte kurtulucam girip yazamıyorumda gürültüden. ne yazcağımı şaşıyorum. iyisiniz sanırım. iş dışında ben iyiyim. sadece artık gelmek istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor. keşke pat diye çıkarşalardı paracıklarımı verip bu ne böyle resmen işkenceymiş. iş hayatım boyunca ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum cidden sıkıcıymış eleman resmen işten soğuyor. bende ardımdan laf gelmesin diye toparlamaya çlışıyorum. eşimde iş bırakma deyip duruyor çok umrumdaydı söverlerse sövsünler:)) bu arada ufaktan alış veriş yapıyorum. ama genelde büyük alıyorum han ibizim bebeler kışa denk gelceği için genelde 6-9 aylık alıyorum. nevin dediğin mother care gittim hatta 150 tl bıraktım geçen hafta :)) bu arada liseden bir arkadaşım chiccoda çalışıyor ilk etapta bana lazım olabilcek şeylerin listesini yapmış kendi adına alıcak vepersn. indirimi alacak. normal mağaza fiyatınıda yazmış kendi alacağı fiyatıda yazmış. ama kötü kısmı peşin para olması. yani 300*500 tl vereyimde misal bir araba puset seti alcak diyelimki 1000-1500 tl bişey onu peşin vermek istemem neden kendimi zora sokayımki. hani araba koymuş ama üzerine takılan ana kucağı yok misal mağazadan alsam ortalama 425 tl civarı o alırsa 297 tl hani bunu vereyimde belki dahayüksek meblağlı bir araba beğencem :) hani emziktir biberondur 30-35 tl mağazada bu bana 15-16 ya getirebiliyor onlar ödenir. sizce ne yapayım bir liste yapıp istiyeyşmmi bazı şeyleri ondan.
valla duygucum onlar senin gibi elemana bunu yapıp seni hamilelikte işten çıkardılarya, ben olsam kılımı kıpırdatmam.. ağır ağııır çalışır günümü geçiririm. onlar bunu hakediyor. sen iyi çabalıyorsun.
arkadaşının indirimli alabilmesi çok iyi. sen işine gelenleri al, ufak tefek şeyleri yani. pahalı olanları dışardan taksitle al derim. onca parayı birden vermek zor olur :)
selam kızlar nasılsınız. gider ayaka bütün pis işler beni buluyor 2012 yılının defterelrini yazdırıyorum hani şu nokta vuruşlu vızıldayan yazıcılar varya ondan. 2 gündür kafam şişiyor vız vız neyseki bugün bitecekte kurtulucam girip yazamıyorumda gürültüden. ne yazcağımı şaşıyorum. iyisiniz sanırım. iş dışında ben iyiyim. sadece artık gelmek istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor. keşke pat diye çıkarşalardı paracıklarımı verip bu ne böyle resmen işkenceymiş. iş hayatım boyunca ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum cidden sıkıcıymış eleman resmen işten soğuyor. bende ardımdan laf gelmesin diye toparlamaya çlışıyorum. eşimde iş bırakma deyip duruyor çok umrumdaydı söverlerse sövsünler:)) bu arada ufaktan alış veriş yapıyorum. ama genelde büyük alıyorum han ibizim bebeler kışa denk gelceği için genelde 6-9 aylık alıyorum. nevin dediğin mother care gittim hatta 150 tl bıraktım geçen hafta :)) bu arada liseden bir arkadaşım chiccoda çalışıyor ilk etapta bana lazım olabilcek şeylerin listesini yapmış kendi adına alıcak vepersn. indirimi alacak. normal mağaza fiyatınıda yazmış kendi alacağı fiyatıda yazmış. ama kötü kısmı peşin para olması. yani 300*500 tl vereyimde misal bir araba puset seti alcak diyelimki 1000-1500 tl bişey onu peşin vermek istemem neden kendimi zora sokayımki. hani araba koymuş ama üzerine takılan ana kucağı yok misal mağazadan alsam ortalama 425 tl civarı o alırsa 297 tl hani bunu vereyimde belki dahayüksek meblağlı bir araba beğencem :) hani emziktir biberondur 30-35 tl mağazada bu bana 15-16 ya getirebiliyor onlar ödenir. sizce ne yapayım bir liste yapıp istiyeyşmmi bazı şeyleri ondan.
aynen canım hani ıvır zıvır bibebron falan ok 300-500 tl peşin verde tek bunla kalmıyorki dünya kadar alıcanak şey var hangibirini peşin alayım. çok sıkı takip etmek gerek. valla bugüne kadar bişeyler aldım kıyafet konusunda belki 300-400 tl vermişimdir :) ki baksan ortada bişey yok. bu alışveriş işi çok yorucu hee. hani ne nerde uygun olayını araştırmak falan cidden yorucu. birde chicconun tuzlada depoı satışı oluyormuş belki duymuşsunuzdur misal ambalajı patlamış ürünler çok uyguna veriyolarmış ama ne zman oluyor bu satış şuan belli değil haber bekliyorum haber alırsam sizede söylerim olmadı bir sabah hep birlikte gideriz :)
iş konusunda da büyük ahım var. hamile olmak suçmuş gibi davranmaları ağır bir durum. valla maliyeyle ilgili çok pis işler var önümde sallıyorum:)) bakalım ne zman patlayacak ama ben gidene kadar onlarıda mecburen yaparım gbime geliyor süre kısıtlamaısndan sbep
sonaya katılıyorum sen yine iyi çalışıyorsun, ben de hamileyim diye işten çıkarsalar her şeyi ağırdan alırım. bana ne iş kalırsa kalsın... yaptığın işin kıymetini bilcek adamlar olsalar zaten işten çıkarmazlardı... büyük şeylerde peşin vermek vermemek kararı biraz da ne kadar indirimli alacağına bağlı. sen muhasebeci insansın daha iyi bilirsin, hakikaten çok avantajlı bir fiyatsa peşin de düşünülür. bir de puset konusunda acele etme derim. sen öncelikli olarak küçük küçük dünya kadar ihtiyaç var onları tamamla. geçende yeni çocukları olan bir arkadaşlar da bana puset için saraçhaneye bakın dedi. hani aksaraya doğru bir köprü vardır altında bisikletçiler vardır, her marka pusette varmış ve mağaza fiyatlarına göre çok ciddi indirimlerle satılıyormuş.benim baktığım bugaboo pusetlerden almışlar. mağaza fiyatına göre 800 lira daha ucuz aldık dediler. hem taksit de yapmışlar. yani puset konusunda chicco marka ve arkadaşınla da çok sınırlama. bu arada bilgin olsun e-bebek mağazalarında da pusetlerde martta %30 civarı bir indirim vardı. 12ye de bölüyorlar. chicco kıyafetler de %50 indirimliydi.
zaten en zor olan alışveriş bitmiyor inciği cinciği :), liste yapacaksın, gezerken uygun bulduğunu alıp üstünü çizeceksin. giyim çok alma derim, cok hızlı büyüyorlar ve bazan o üstünde yazan 3/6 ay falanda tutmuyormuş. küçük yada büyük gelebiliyormuş. o yüzden zamanı geldikçe çocugun gelişimine bakıp almak lazım. tuzladaki depo iyiymiş.. biz allahtan çoşa gelip almışız öyle ufak tefek şeyleri. geçen gün getirip döktüm poşeti. diş çıkartma lastiği bile almışız!!! banyo suyu derecesi !!! normalde bilmem bunlarıda kardeşim kendine alırken bizde alıvermişiz. iyiki almışız, aradan çıkmış. bu arada biz pendik te sahile paralel caddelerden birinde almıştık. orayıda pek bilmem. heryeri birbirine benziyor.şimdi gitsem bulamam.
farkına varmayacakları işler varsa masaaltı yap diyecem ama 26 nisana da çok var. farkedebilirler :) sen gitmeye yakın herşeyi salla.
valla zorunlu işler olmasa bende salarım emin olun. ki defterleri bu ay sonuna kadar yazdırmam gerekiyorduki 2 hftadır yazıcıyı indirmiştim salladım salldım yapmadım yani. dün yazdırmaya başlayınca uyuz patronun yüzü nasıl güldü. ohh aradan çıkıyor diye. valla biri bişey dese gırtlağüına yapışcak durumdayım he bir mühendis erkek var habir soruyormuş patrona nezam nçıkcak diye. bende dedimki ona ne ya. giderken kına bırakcam buraya dedim gülüyor patron. çakal sözde master işletme yapmış ama muhasebenin nesini biliyor acaba derdi muhasebeyede bakmak ama hikaye gelip milletin maaşını öğrencek ben yetişemiyor deyip işine döncek onun çakallığını bilmiyoruz sanki ama patronda yemiyor onun numarasın ıyanaştırmıyor muahasebeye:)
ben kendimi chiccoyla sınırlamıyorum zaten illa o marka kullancam diye bişey yok. aynı kalitede daha uygun markalar varsa tabiki onlardan alırım. saraçhaneyi biliyorum. ama önce piyasa fiyatını bilip sonra araya gitmek gerek. yoksa kuru kuruya gidersek bir anlamı olmaz. bende senin gibi düşündüm arkadaşımın orda ciden kurtaracak bir indirim olursa peşin alınır ama 100 -200 lira gibi bir ind. olursa değmez çünkü oraya peşin vercem mağazada en azında 12 taksit olcak. valla aslında varrya toplaşıp gitmek lazım misal 100 indirim yapcaklarına 150-200 yaparlar adam başına.
Valla bugün korktum ama iyiyim etkilemedi çok araba kullanıcam iğneye falan giderken de şal işe kapatıcam ağzımı burnumu antihistaminikleri biliyorum aklımda gerekirse kullanıcam spreyim var şimdilik bahsettiğin herşeyi yaptım ve biliyorum 2 senedir mücadele ediyorum rinit ile:) vazelin sürüyorum mesela burun deliklerime polenleri çok iyi tutuyor:)elifcim bence sen fazla pimpirikleniyorsun. transferin sonuçta daha yapılmadı, ilaç kullanmanda bir sakınca yok. ki alerji bağışıklığı düşüren bir şeydir transfere kadar bence muhakkak ilaç kullan. ha kortizon içerikli olan varsa onları kullanma ama anti histaminik içeriklileri kullanmalısın. belki bahsetmişimdir ben de çok alerjik bünyeli biriyim. hatta eskiden alerjik rinitim de vardı 20li yaşlarda yıllarca aşı oldum ondan kurtuldum ama deri döküntülerime hala çare bulunmadı(( doktorlar anti histamin içerikli ilaçların hamileyken bile zararı olmadığını söylüyor. bana da hep en ufak bir şeyde ilaç alın, yoksa ilerler kortizon kullanmak zorunda kalırsınız diye uyarıda bulunmuşlardı.
diğer yandan bence olabildiğince bünyeni güçlendirecek şeyler de kullan. mesela ekinezya, kuş burnu çayı falan iç, vitamin al vs... kapını pencereni kapalı tut, içeri polenler falan girmesin. burnuna da bol bol tuzlu su çek.
Bence ufak şeyleri al büyükler için karlı değil peşin vermek.. Saraçhane yi ben de tavsiye ederim puset için acele etme. Ivıdık zıvıdık tekstil al sen battaniye vs...selam kızlar nasılsınız. gider ayaka bütün pis işler beni buluyor 2012 yılının defterelrini yazdırıyorum hani şu nokta vuruşlu vızıldayan yazıcılar varya ondan. 2 gündür kafam şişiyor vız vız neyseki bugün bitecekte kurtulucam girip yazamıyorumda gürültüden. ne yazcağımı şaşıyorum. iyisiniz sanırım. iş dışında ben iyiyim. sadece artık gelmek istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor. keşke pat diye çıkarşalardı paracıklarımı verip bu ne böyle resmen işkenceymiş. iş hayatım boyunca ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum cidden sıkıcıymış eleman resmen işten soğuyor. bende ardımdan laf gelmesin diye toparlamaya çlışıyorum. eşimde iş bırakma deyip duruyor çok umrumdaydı söverlerse sövsünler:)) bu arada ufaktan alış veriş yapıyorum. ama genelde büyük alıyorum han ibizim bebeler kışa denk gelceği için genelde 6-9 aylık alıyorum. nevin dediğin mother care gittim hatta 150 tl bıraktım geçen hafta :)) bu arada liseden bir arkadaşım chiccoda çalışıyor ilk etapta bana lazım olabilcek şeylerin listesini yapmış kendi adına alıcak vepersn. indirimi alacak. normal mağaza fiyatınıda yazmış kendi alacağı fiyatıda yazmış. ama kötü kısmı peşin para olması. yani 300*500 tl vereyimde misal bir araba puset seti alcak diyelimki 1000-1500 tl bişey onu peşin vermek istemem neden kendimi zora sokayımki. hani araba koymuş ama üzerine takılan ana kucağı yok misal mağazadan alsam ortalama 425 tl civarı o alırsa 297 tl hani bunu vereyimde belki dahayüksek meblağlı bir araba beğencem :) hani emziktir biberondur 30-35 tl mağazada bu bana 15-16 ya getirebiliyor onlar ödenir. sizce ne yapayım bir liste yapıp istiyeyşmmi bazı şeyleri ondan.
ne güzel ya aslında almak lazımmış bakmada bizimkilerde hala bile acele etme nedirki hemen alınır deyip duruyolar dünyanınbin bir türlü hali varmış( ilerleyen zmanda hiç alamam ne olcağı belli olmaz ağırlaşırım falan. haat bir cmteside eminönü yapayım fiyorum şu süs püs şekerleme işine bakayım fikir olsun. ilerde gidemezsemde kardeşime git şu baktığımızdan al derim. büyük iş kolayda incik cıncık işi zor olan kısmı. artık bizde herşeyi almayız zamn içinde bakarız. kıyafet küçük gelemsinde varsın büyük olsun zaten büyüyecek illaki içine girer :) bende genelde hep 1-2 beden büyük alıyorum 0-3 aylık badi lerden 2 paket aldım 10 adet oluyor onun dışında kışlık elbiseler 6-9 aylık hep hani kışa gelcek o dönemi. 0-3 ay döneminde zaten 40 gün evde olcak bebek. işerimide nisan ortasından sonra klavye altı yaparım :)) hatta ve hatta hastayım deyip rapor bile almayı planlıyorum
ne güzel ya aslında almak lazımmış bakmada bizimkilerde hala bile acele etme nedirki hemen alınır deyip duruyolar dünyanınbin bir türlü hali varmış( ilerleyen zmanda hiç alamam ne olcağı belli olmaz ağırlaşırım falan. haat bir cmteside eminönü yapayım fiyorum şu süs püs şekerleme işine bakayım fikir olsun. ilerde gidemezsemde kardeşime git şu baktığımızdan al derim. büyük iş kolayda incik cıncık işi zor olan kısmı. artık bizde herşeyi almayız zamn içinde bakarız. kıyafet küçük gelemsinde varsın büyük olsun zaten büyüyecek illaki içine girer :) bende genelde hep 1-2 beden büyük alıyorum 0-3 aylık badi lerden 2 paket aldım 10 adet oluyor onun dışında kışlık elbiseler 6-9 aylık hep hani kışa gelcek o dönemi. 0-3 ay döneminde zaten 40 gün evde olcak bebek. işerimide nisan ortasından sonra klavye altı yaparım :)) hatta ve hatta hastayım deyip rapor bile almayı planlıyorum
Valla öyle el kadarız ama üstüne vazife olmayanların koltuğumda gözleri var J ama giderken o şahsa bol miktarda kına bırakıcam tepeden tırnağa kınalansın. Kendisi 8 yıldır burda ve burdan emekli olcağını sanıyor salak. Patronada dedim. Burası özel sektör ne sanıyor buradan emekli olurummu sanıryor dedim. Heralde kendini öyle görüyor dedi. Bende onu fişekliyorum. Hatta gider ayak bi kaç kişiyede dikkat edin o çakala diyecem. Kötülük değilmi mademki o diğer patronlara karşı dolduruyor bende elemanları doldururum ona karşı birlik olsunlar J) ben saraçhaneye gitmek için işten çıkmayı beklemem daha o zman çok var. Birde ne olur ne olmaz diye erkenden bakmak gerek hani ilerki durumum ne olur diye. H.içi h.sonu olayı dert olmazsa bir cmtesi gideriz. Ordanda eminönü yaparız zaten aynı yol üstündeler.pes yani el kadar şirketsiniz, hepiniz yüz yüze bakıyorsunuz hala daha milletin aklı fikri çakallıkta. bu insanlar salak sahiden ha... ben çalışırken ne zaman biri işten çıksa tedirgin olurdum. ha kendi isteğiyledir başka ama şirket işten çıkardıysa bilirdim ki her an herkesi akıllarının estiği gibi çıkartırlar herkesin yeri sallantıda. bugün sana hamilesin diye çık diyen yarın başkasına gözünün üstünde kaşın var çık der hiç bunu düşünmüyor salak...
ben de aynı fikirdeyim, şimdi puset fiyatlarına bakma aşamasındayım. bakıp bakıp saraçhaneye gitcem... acelem de yok zamanı gelip sen işten çıkınca birlikte de bakabiliriz.
ben kıyafet alış verişini hemen hemen tamamladım. ne yalan söyleyeyim hazır indirimler varken seneye bu fiyata bulamam diye çocuğun kışlık montuna, polar uyku tulumuna kadar aldım. özellikle her şeyi azıcık büyük büyük de almaya özen gösterdim. hani küçük olmaz da biraz büyük yine de giyilir hesabı. bundan sonra ancak bebek büyüdükçe bir kaç parça şey alınır ama sonbahar ve kışlık temel ihtiyaçlar hazır. biberonu emziği falan da aldım, bu ara bebeğin ihtiyaçlarını koyacak şöyle büyükce ama şık görünümlü bir çanta bakıyorum.
Banada mantıklı gelmedi büyük parayı peşin vermeyi. O sebepten piyasa araştırması yaparım varsın 100 tl fazla olsun en azından uzun vadeli taksit olayı var.Bence ufak şeyleri al büyükler için karlı değil peşin vermek.. Saraçhane yi ben de tavsiye ederim puset için acele etme. Ivıdık zıvıdık tekstil al sen battaniye vs...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?