Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

geçmiş olsun hanzade umarım birdaha aynı şeyleri yaşamazsın bilmen gereken herşeyi zaten arkadaşlar açıklamış ama keşke hep takip etseydin o zaman özel bir merkezde pgt de yaptırarak deneme şansın olabilirdi. artık ilaçlarını almışsın zk da denemek zorundasın. ama bir yandan da sorunun kaynağı bulunduğu için sevinmelisin. kan sulandırıcı iğne yardımı ile umarım bebeğini kucağına alırsın. bu durumda bence şimdilik pgt yöntemine gerek yok.

kızlar günaydın. transferim bugün saat 16.30 da. içimi bir korku kapladı. şuan tek isteğim hayırlısıyla transferimin gerçekleşmesi. bu benim yeni bir opu lu deneme öncesi son şansım. benim için dua edin.

arkadaşım Allah yardımcın olsun inşallah güzel geçmişdir. bende aranıza yeni katıldım, aşılama umuduyla testleri heyete vermeye gittik ancak rahim filmini beğenmedi doktor, tekrar çektir dedi. sanırım özelde dijital olandan çektireceğim, ama anlamadığım teknik bi sorun mu tüplerimde mi bi sorun var nisanda diye düşündüğüm aşılma adetimi ve filmi bekleyeceğimden mayısa belkide hazirana kaldı, Allahım sabır

merhaba kızlar kimse yazmamış benim transferim yapıldı çok şükür sorunsuz bir şekilde. herşey yolunda embriyom gayet sağlıklı çözülmüş hücre kaybı yok aynen transfer edildi.haber vereyim dedim 28 mart test günüm. ben çok iyiyim sanki koymamışlar gibi hiç ağrım sızım yok lekelenmem bile olmadı. daha kendine gelemedi demekki bebecik :) inşallah tutunur annesine. benim için dua edin.

günaydın kızçeler nasılsınız. ben iyi diyeyimde iyi olayım bari. boynumla omuzlarım arası bir yer tutulmuş. başımı öne arkaya sağa soa çevirirken ağrıyor neden olduğunuda hiç bilmiyorum hani dikkat ediyorum desemde şimdi aklıma geldi cumartesi annemle babam geldi durmayıp iş yaptılar sanırım o arada olabilir. bir önceki akşam banyo yapmıştım saçımı başımı kurutmuştum ama sabah onlar gelince biri açık balkonu yıkadı bir icam sildi bende onların yanında durdumm heralde ondan oldu zaten o günde kar falan yağmış keskin bir soğuk vardı neyse canım allah beterinden korusun geçer umarım kısa sürede.

elifcim transferin oldu gözün aydın maşallah hiç ağrın sızın yokmuş. ee olmaz çünkü biz otomatiğe bağladık o bölge öyle genişlediki hiç bir operasyon işlemiyor artık :)) inş. sonucunda çok iyi olursa sende sağlıkla aramıza katılırsın.bizleri gördün seninde başına gelcek diye birşey yok ama hepimiz bir şekilde zor geçirdik. ha bunlar gene şükür diyorum yatmamızı gerektircek bişey olmadı inş. sende tam tersi olurda hiç bizler gibi olmazsın. ama olursada zaten hazırlıklısın. nazlı bebek bizimkiler bi 9 ay daha dayanırım diycen. inş. hayırlı haberler verirsin test günü. bu defa aile eşrafına çok yayma. bırak biraz ilerlesin sonra söylersin.

diğer kızlar sizler nasılsınız yolundamı her şey?

valla duygucum bizimde kimse yok. iş arkadaşlarımla da özelde görüştüğüm yok. o yüzden bende düşünmüyorum.

çok geçmiş olsun. down sendromu için umut tüp bebekte talep üzerine, ekstra bir ücret karşılığında transfer öncesi yapıldığını duydum. bende de kan pıhtılaşması var ve doğuma kadar kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanmam gerekiyor. şu anda 17. haftam bitti. inşallah sende hamile kalırsın ve ilaçlarla sorunsuz bir şekilde atlatırsın.

yaşasıınnn :))) elifim hayırlı olsun. gelir gelmez hemen bakayım dedim. transferin nasıl geçti merak ediyordum.çok sevindim. inşallah bu sefer olur elifim.

hafta sonu cok soğuktu yaa. bizde pazar değişiklik olsun diye mangal yaptık. baya sertti hava, allahtan hastalanmadık :), bizim camlarda cuma günü silindi. ben işteyken eşim halletmiş sağolsun.
bende eskiye nazaran daha iyiyim. tek sıkıntı iğneler. bebekde hareketlendi artık :)

kız sen daha yeni iyileşmedinmi. Iyi cesaret valla dün sahile inip yürüyüş yapcaktık çok soğuk diye ben yürüyemem dedim hasta olamktan korktum. Yönümü hello baby mağazasına çevirdim :))) gene bir dünya par harcadım. Ya her mağazaya girişim en az 200 tl ki pahalıda almıyorum hani gezip gezip en uygunlarını alıyorum ama genede çok tutuyor. Bu arada sanırım benim bebekte oynuyor ama ben anlamıyorum. Geçen bir arkdaş sorduda valla bilmiyorumki oynamıyor heralde dedim. Gaz gibi bişey olur dedi aslında bebek hareketi dedi. Aa evet dedim. Meğerse bebikmişte ben anlamıyormuşum. Arada seyirme gibi arada gaz gelcek gibi göbek deliğimin orda gaz geçişi gibi bişey oluyor meğer bebekmiş. Ama genede hareketler yoğun değil. Bu çocuk hiç bana çekmemiş. Tez canlı değil çok uyuşuk ben buna iş falanda yaptıramam sözde kız olcak ohh işlere ortak gelcek dedim ama artık ümidi kestim :)
annem geldi kahvaltısını yaptı bana bez ver silebildiğim kadar sileyim dedim yok dedim. Ozman şuaryı yapim yok dedim en son ben arka odadayken mutfagn camını silmiş. Babmda balkon yıkadı sonrada camını sildiler birlikte. Ama diğer camalr duruyor. Ben eşime sildirsem silemedi diye sinir olurum. Kavga ederim o yüzden hiç bulaştırmıyorum :)

yaşasıınnn :))) elifim hayırlı olsun. gelir gelmez hemen bakayım dedim. transferin nasıl geçti merak ediyordum.çok sevindim. inşallah bu sefer olur elifim.

Sağol sonayım iyi geçti herşey en çok korktuğum embriyoma bişey olmasıydı ama embriologla görüştük transfer öncesi 1. Kalite 8 hücreli 3. Gün embriyosu gayet sağlıklı hücre kaybı olmadı az önce kontrol ettik bir sorun yok deyince içime su serpildi:) duymak istediğim buydu sonra rahatladım. Transferim çok kolay geçti:) en zoru sürgüye ihtiyaç duymal 15 dk dayanabildim transferden sonra. 1 saat yatırdılar sonra arabanın arka koltuğunda uzanarak evime döndüm veee 2 gün geçti bile:) inşallah seviniriz 10 gün sonra benim hayırlı haberimle..

ya kızlar aklımda 2 gündür bişey vardı sorcam ama kimseler yok neyse yarına kadar gelirsinir heralde. şimdi benim tetanoz aşı vaktim geldi ya. dedim herhal sağlık ocağı unuttu aramadığına göre. acep bende hiç ortalığı bulandırmasamda aramasammı onları derken ebe bu öylen aradı 22. haftaya girmişiz artık bu hafta içi bir gün gel dedi. yani bana göre 21 ama onlara göre 22 baksanıza her eyi nasılda biliyolar. hem aşı hem gebe izlem yaparız dedi. hani ben yırttım sandım acaba zararı olurmu olmazmı diyordum ki aradı. sizce bu aşıyı yaptırsamı. han ibiliyosunuz habire sorun yaşıyorum ya acaba aşıdan sonra kötü bişey olurmu diyorum. gebe izlemdede işte yaptırdığım testler vs. bakılcakmış. bebeğin kalp atışlarına bakılcakmış falan. izlem dedikleride o elimdeki hazır verileri kendi kayıtlarına geçircek uyanıklar. madem devlet bu kadar sıkı takip ediyorsa her şeyi kendi yapsın ne dye hazıra konuyorki anlamadım. bu arada yarın progestan iğnemin sonuncusunu olcam onla aynı gün olmasın diye aşıya arş. gelirim dedim. sizce ne yapayım.

valla yeni iyileştim ama hiç dışarı çıkmıyorum.. arkadaşlar kahvaltıya davet etti, gittik sonra bırakmadılar bahçede mangal yaktılar. geçen hastalandığımda da üşütmemiştimki birilerinden kaptım yani :)
bizim ev sahile 5 dk yürüme mesafesinde ama bende en son 5/6 ayı geçmiştir ineli. zaten sen iyiki sahile gitmemişsin çünkü sahil daha sert eser. öyle görünüyorki bundan sonra bütün yollar seni bebek mağazalarına götürecek gibime geliyor :), cicili bicili şeylere aldanıp bütçeni çok aşma...
valla bebek hareketi şöyle pır pır eder gibi atıyor. kelebeğin kanat çırpması benzetmesi iyi bir benzetme olur :) sen kız şimdi dinleniyor bir doğsun başedemeyeceksin :)
annende rahat etmiyor gelmişken bişeyler yapayım diye uğraşıyor. sen zaten badana yapacan. iyiki sildirmemişsin. sonra hepsini bir yaparsınız. bizde silmezdikte dış cephe yapıldı mecburen silindi :)

iyiki çok tutmamışsın. bana sürgü vereceklerdi ama ben o pozisyonda yapmak istemediğimden sıktıkça sıktım. 45 dk kalkmadım. sonra idrarımı yapamadım. geri kaçtı herhalde :) şaka bir yana damla damla geldi. ogün bugündür idrar yollarıyla ilgili sıkıntılarım geçmedi. 1 saat yatmak yeterli oluyormuş. bende arabanın arkasında uzanır şekilde eve gitmiştim :) hadi inşallah benim gibide pozitifi alırsın. haftaya perşembe büyük gün :)

duygucum benim aşı günüm bugündü, aradım haftaya pazartesine gidecem. bence muhakkak yaptırmalısın. sadece hamilelik için değil normal hayatımızdada allah korusun bişey olabilir. hamileliğe hiçbir zararı yokmuş. burdaki arkadaşım 2.sinide yaptırdı. kızkardeşimde yaptırmıştı. gebe izleme yaptırmak zorunda değilsin ama tetenozu muhakkak ol derim. progestan iğnesiyle ilgilide bir sıkıntı olacağını sanmam. ama için rahat edecekse progestanı 1 gün önce yada 1 gün sonrada yapabilirsin. ben progestan vurulurken 2 gün sonrasında yaptığımda oldu.

Bence yaptırmalısın canım hem sağlık ocağındaki aşılar günlük gelir taze olur bir zararı yok herkes yaptırıyor. Pogestanla çakışmasın dersen çarşamba git işte. Ama dediğinde haklısın bence herşey sağlık ocaklarında olmalı gebe izlemse madem adam gibi izlesinler :)
Geri kaçtı dememe çok güldüm :) ben geçen sefer çok sıkışmışım transferden önce azar azar 2 kez boşalttım:) transferden sonra da yarım saat sıktım sonra da çok kasıklarım ağrıdı. Tutmak iyi değil ki zaten transfer sırasında rahimi rahat görebilmek için dolduruyolar mesaneyi doktorun asistanı isterseniz hemen de yapabilirsiniz bir sıkıntı olmaz dedi ama ben yine de biraz tuttum.

Geçmiş olsun elifim. İnnşallah hayırlara vesile olsun, bebişin sana sıkı sıkıya tutunsun. Okuyunca bana da heyecan bastı valla:))) ben tarihi de unuturum sorar dururum artık:))) senin için her gün dua edicem.

ben anlamıyormuşum demene yine ne güldüm anlatamam:))) arkadaşın aynen doğru anlatmış. tıpkı bir yerden bir yere gaz hareketi gibi pırr diye geçen bir şey oluyor. ya da gelip bir yere oturduğunda da oraya gaz sıkışmış gibi bir his oluyor. ben bugün çok enteresan bir şey yaşadım. eşim ctesi gece 11e kadar fazla mesai yaptığı için bugünü tatil vermişler. çıkıp ona biraz üst baş bakalım dedik tepeüstü meydana gittik. eşim pantolon denerken 2 yaşlarında kızı olan bir adam da pantolon deniyordu. kız annesinin yanında duruyor ama babası kabine girip çıktıkça ben de içeri gircem diye nasıl bağırıyor, ağlaşıyor anlatamam. resmen ortalığı yıktı, annesi de katiyen susturamadı. çocuk bağırıp ağladıkça benim bebişe bir şey oldu. geldi karnımın ön duvarına dayandı, işte aynen o büyük bir gaz sıkışması hissiyle birden iki büklüm oldum. 5 dakika kadar sanki karnımda fırlıcakmış gibi bir baskı yaptı. elimi üstüne koyduğumda da karnımın orası sepsertti. neyse ki adamın denemesi bitti çocuğu da alıp gittiler ben de düzeldim. eşim de halimi gördü, ikimiz de resmen şok olduk:))))

şu sıkışık mesaneyle transfer olayını da anlayabilmiş değilim. herkes çok sıkışıkdım diyor, ben tam tersiydim. hatta ben de başta özellikle sıkışık gitmiştim. fakat ameliyathaneye aldılar ultrasonla baktılar, "ohoo mesanen aşırı dolu böyle olmaz" dediler. elime bir plastik bardak tutuşturup git 3 bardak yap dediler. gittim yaptım, bir daha ultrasonla baktılar yine cık deyip 2 bardak daha, sonra yine baktılar, yine 2 bardak daha,öööyle tuvalete yolayıp yollayıp bardak bardak çişimi yaptırıp mesanemin 4te 3ünü falan boşalttırdılar. hani biraz daha yapsam zaten artık hiç kalmıcaktı. sonunda tatmin olmuş olacaklar ki, hah tamam deyip transferi yaptılar. o yüzden de sonrasında çok uzun süre çişim falan gelmedi. 1,5 saat orada yattım, ctesi trafiğinde gümüşsuyundan arabayla eve geldim, 1-2 saat geçti de ancak tuvalete girdim. bir de bunun dışında eskiden hatırlarsınız yumurtalık ve rahim ultrasonlarında hep su içirirlerdi. 3-4 sene önce göztepe sgk da ultrason çektirmiştim de doktor meanem yeterince dolu değil diye beni bir güzel fırçalamıştı. ultrason teknolojisinde ne değişmişse artık, istanbul tüpte tam tersine ne zaman ultrason çekilecek olsa, mesaneniz boş değil mi diye soruyorlar.

Geçmiş olsun elifim. İnnşallah hayırlara vesile olsun, bebişin sana sıkı sıkıya tutunsun. Okuyunca bana da heyecan bastı valla:))) ben tarihi de unuturum sorar dururum artık:))) senin için her gün dua edicem.
Sağol nevincim sizin desteğiniz de olmasa inşallah emeklerimiz boşa gitmez ne dîyim..

Sizin erkek hiddetlendi desene:) hiiiiyyyyy kim bu densi gürültücü cadoloz deyip yapıştı karın duvarına :)

Vala benim de yarım saat erkene aldılar saatimi o bakımdan sıkışamadım kolayı var doldururuz mesanizi dediler ve sonda takıp içime su bastılar :) valla daha kolaymış :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…