Nevincim yalnız değilsin emin ol. Hani benim kardeşler annem burda ama seninki daha çok geliyor hamile olduğumdan beri annem toplasan 2 kes geldi oda 2 saat misafir gibi oturup geri döndü babamla. Ablam desen tuttrumuş bi kpss kıçından devlete girmeye çalışıyor sabah akşam kurs kendine hayrı yok. Kardeşim desen arkadaşlarına gelince hep boştur bana gelince hep yoğun. Bir cmtesi hasta olda işe gitme diyorum beraber şekerlem için emin önü yapalım. Ya hep hasta olup izin alıyorum zaten utanıyorum izin almaya belki bu cmtesi izinli olurum ozman bakarız deyip işi içinden çıktı. Eşimde almama bişey demiyor birde ben kozyatağına gidiyorum alıyorum bir dünya şey sonra o işten çıkıp peşime geliyor yok bunu beğenmedeim alma, hıım bu güzel al. Hep pembe bunalr başka yokmu. Varda biz almadık sanki. Diyorum ya benim herif karı ruhlu diye. İlla burun sokcak bişeye. Bu arada ben tulum işini hallettim. Hem ev içinde giymek için hemde dışarda giymek için kışlık tulum aldım. Hatta bu akşam tüm aldıklarımın listesini yapıp yanımda taşıycam. Mesela 0-3 aylık ne almışım, 3-6 aylık ne almışım gibi. Ki 0-3 aylık pek bişey almadım. Tutturmuş biizm çocuk iri olur diye. Gerçi dar olur sıkcağına bol olsun ferah ferah gitsin bebecik.aynen canım ben de al alma, olabildiğince şimdiden bakmak yanlısıyım. haziran-temmuz gelip hava iyice sıcak oldumu, karnım burnumda gezme imkanım olmayabilir. evet her şeyi şimdiden acele edip almaya gerek yok ama en azından alacağın zaman gezip vakit kaybetmezsin. daha önceden kararlaştırdığın yerlerden alır geçersin. bir de benim etrafımdan da hayır yok. annem uzak, kayın validem zaten tutmuş bir hayal dünyasında yaşıyor. çocuk 2-3 yaşındaki haliyle doğacakmış gibi hep o yaşın ihtiyaçlarına bakıyor, hatta ben almayınca da bozuk atıyor. eşim zaten sen bak ne istersen onu al mantığında. o yüzden kendim gücüm kuvvetim yerindeyken ne baktım kar...
Nevincim yalnız değilsin emin ol. Hani benim kardeşler annem burda ama seninki daha çok geliyor hamile olduğumdan beri annem toplasan 2 kes geldi oda 2 saat misafir gibi oturup geri döndü babamla. Ablam desen tuttrumuş bi kpss kıçından devlete girmeye çalışıyor sabah akşam kurs kendine hayrı yok. Kardeşim desen arkadaşlarına gelince hep boştur bana gelince hep yoğun. Bir cmtesi hasta olda işe gitme diyorum beraber şekerlem için emin önü yapalım. Ya hep hasta olup izin alıyorum zaten utanıyorum izin almaya belki bu cmtesi izinli olurum ozman bakarız deyip işi içinden çıktı. Eşimde almama bişey demiyor birde ben kozyatağına gidiyorum alıyorum bir dünya şey sonra o işten çıkıp peşime geliyor yok bunu beğenmedeim alma, hıım bu güzel al. Hep pembe bunalr başka yokmu. Varda biz almadık sanki. Diyorum ya benim herif karı ruhlu diye. İlla burun sokcak bişeye. Bu arada ben tulum işini hallettim. Hem ev içinde giymek için hemde dışarda giymek için kışlık tulum aldım. Hatta bu akşam tüm aldıklarımın listesini yapıp yanımda taşıycam. Mesela 0-3 aylık ne almışım, 3-6 aylık ne almışım gibi. Ki 0-3 aylık pek bişey almadım. Tutturmuş biizm çocuk iri olur diye. Gerçi dar olur sıkcağına bol olsun ferah ferah gitsin bebecik.
kızlar birde şu konu var prima 1 numara ikiz paket yani bizim ilk etapta kullanacağımız 1 no olacakmış normalde 23-26 tl arasında değişiyor bizim orda bir markette 20 tl. alsammı ondan 2 paket. 1 pakette 50 adet var. 100/ 6 adet günlük. (nevin öyle demişti kuzenimde evet ortalama öyle diye desteklemişti. 2 paket yani 2 paket prima 16 gün gider. ortalama bu 1 nodan 1 ay kullanır diye düşünüyorum. yani 200 adet (4 paket) / 6 dersek = 33 gün yapar. sonrada 1 boş büyüğüne geçeriz. sizce alsammı şimdiden. yoksa on basit işlerden birimi :) birde ben biberon falan hiç almadım bu konuda fikir verinde onuda aradan çıkarayım. benim şuana kadar ladığım şeyler hep giyimdi. hani ilk doğduğu andaki gerekli şeyler pek yok. hastane çıkışı, ağız mendili (kumaştan) vs...
sen baya sey almışsın. ve o-3 ay epey şey almışsın. ben 0-3 ay çok lamadım. ve uzun kollu alarakta iyi etmişsin her nekadar yazın olacak ve sıcak olacaksada bebek anne karnındaki sıcaklığı arar o yüzden sırf yaz diye bebeleri baldırız çıplak bırakmaz olmaz. sıcak olsada bende uzun kollu ince badilerden giydiririm. senin listeni döktüm bende listemin başlıklarını hazırlamıştım detay dökmesi kaldı. bakarım karşılaştırma yaparım kendi listemide yollarım size. hani bir birimizn eksiklerini görmüş oluruz. ben biberonu cam almayı düşünüyorum daha sağlıklıdır diye ama onlarda ağır oluyor. bu arada bez konusuzda kararsızım bende bebişin teniyle alakalı belki bizimki prima değilde bim in bezinde rahat edecek :))) penye şapka almadım daha bu akşam C&A ya gidicem belki alırım ordan. ben senin kaynana gibi hep büyük ladım 6-9 aylık olan bile var:) ama bakınca bu nasıl 6-9 kuş kadar diyorsun o sebeple büyük alıyorum. birde ben zaten bebe mavisi ve bebe pembesindn nefret ederdim cidden kızlara pembeden başka bişey yok. kırmızıyıda bebeğe yakıştırmıorum hani nar çiçeği falan olsa ok. ama yazlık ürünlerde var renk olayıda 2014 yılının yazına artık:) fıstık yeşili limon sarısı beyaz. turuncu vs. ama kış giyimleri ağırlıklı pempecanım ben sayım döküm yaptım. bak aşağıya da yazıyorum sizler de bir baksanız, hani bunlar şimdilik kafi mi başka başka şeyler de almak lazım mı? akıl akıldan üstündür sonuçta, hani şundan da daha al, ya da bunu unutmuşun diyeceğiniz bir şey vardır belki...
3 tane kısa kollu alttan çıt çıtlı body 0-3 ay
2 " " " " " " " 3-6 ay
2 " " " " " " " 6-9 ay
4 tane uzun kollu alttan çıt çıtlı body 0-3 ay (ne bileyim yeni doğmuş minnacık bebek üşür diye uzun kollu şeyler de aldım)
2 tane kısa kollu uzun paçalı ayaksız yazlık tulum 0-3 ay
7 tane uzun paçalı ayaklı tulum (3 tane 3 ay, 4 tane 6 ay, bunlar yatarken pijama gibi de giyiliyor)
1 tane kışlık kadife elbise (6-9 ay)
2 tane hırka (3-6 ay ve 6-9 ay)
1 tane mevsimlik fermuarlı sweatshirt (3-6 ay)
4 tane pamuklu alt pantolon(2 tane 3 ay, 2 tane 6 ay)
1 tane kadife ayaklı alt (6-9 ay)
2 tane kışlık dolgulu puf tulum (senin deyişle astronot tipi, 1 inin üstü altı ayrılıyor, tek mont olarak da giyiliyor) 6-12 ay
1 tane kadife polar uyku tulumu (0-6 ay)
6 tane battaniye (2 si tek taraflı pamuk, 2 si çift taraflı pamuk, 1 i çift taraflı bir yüzü kumaş, öteki yüzü peluş, 1i kaşmir yün)
6 tane çorap (0-9 ay arası muhtelif bedenler)
4 tane penye şapka, 2 tane eldiven, patik takım,
1 çift altı üstü yumuşak deri ayakkabı 6-12 ay (kızıma gezmeklik:)))
2 tane biberon(0-3 ay bebek için özel anne memesi gibi yavaş akışlı), 2 tane 3-6 ay için yedek biberon emzikleri, 2 tane seyahat için biberon emniyet kapakları,2 tane silikon ortodontik emzik, 4 tane ısıya dayanıklı silikon kaşık(6 aydan sonra lazım oluyor ama rengarenk pek güzellerdi dayanamadım:)))
bu arada kız için her şeyin pembe olmasından ben de şikayetçiyim:))) artık içim bayıldı inan. o yüzden denk geldikçe beyaz, lila, kırmızı, turuncu şeyler falan da aldım. ama pembe renkli ürün harici şey hakikaten çok az. eşinin bizim çocuk iri olur saptaması da bence doğru. boylu poslu insanların çocukları hakikaten iri oluyor. nitekim benim kuzenin bebeği 0-3 ayları sadece 2 ay giyebildi. hemen 3-6 aya geçti. 4,5 aylıkken de 6-9 ay giymeye başlamıştı. ama mothercare, chicco, gap, oshkosh falan gibi bir çok markanın bedenleri bire bir uyuyormuş. yani mothercareden aldığın tulumlardan falan endişen olmasın.
Ohoo sonay sen ne gördünki valla bence çok şanslılardansın denedin olmadı ilk denemende hamile kaldın. Ben gibi 2 aşılama 2 tüp yapaydın heralde bir çöp bile almazdın L diyorum ya insan korkuyor düşün ki bizimkiler bile acele etme alma diyorlar hani dillerine getirmiyolar ama ne olur ne olmaz diye babam sürekli acele etme kolay şeyler alınır diyor. Ya alınırda o zman alacak gücüm olacakmı. Hani para sorun değil insanda bakalım takat olcakmı. Valla artık almaya başladım kıyafet napayım. Allah hayırlısını yazsın diyorum. Dün aldıklarımın topladımda 700 tl harcamışım :O (mothercare, joker ve C&A) ve genelde dediğim gibi hep 1-2 beden büyük aldım. Dün gene kozyatağı demstock a gittim. Ara ara yeni ürünler geliyor hatta dün daha çok kışlık vardı. İsterseniz gidip bakın kışlık astronot tulumlar var dışarı çıkarken giydirmek için mağazada da 59 tl ordada öyleydi ama orada çok bedeni var. Ve özellikle etiketlerine baktım çeşitli mağazalardan gelmiş çoğunlukla suadiye yollamış oraya ürün. Benim şuan bu kadar şey almamdaki sebep havalar çok ısınmadan temel şeyleri almak. Zaten şimdiden ayaklarım şişiyor ondan sebep belli seyler olsun.QUOTE=sonay906;29330861]ya bakma sen, bizde bilmeden aldık. sandık ki herşey çok kolay hemen hamile kalınır ve sorunsuz doğrulur... o zamanda aldık işte. ama işin içine girdiğimizden beri cesaret edip tek bişey almadık. ben doğum iznine çıktığımda kardeşimle çıkar alırız. hiç çıkamadım kardeşim halleder, nede olsa tecrübeli :)
sende patron gibi kendini düşün biraz. 1 ay sonra gerekirse raporda alırsın. sonuçta zor geçirdin. şaka maka az kaldı senin. bende bir 30 haziran yapabilseydim. daha 3,5 ay var
allaha çok şükür şanslıydım gerçekten. o konuda eline su dökemem, sen çok uğraşmışsın.. benimde ilk 2,5 ay çok zor olduya, şu yumurtalar vs. çok çektim.. 3 ay oldu kesintisiz iğnelerde cabası... nevin nasıl yaktığını bilir :) yinede şükür tabii.
siz iyi gezebiliyorsunuz, ben tembelim biraz. bide kalabalığa girdim mi boğuluyorum,nefes alamıyorum, harele gürele, uğultu... hiç istemiyorum çarşı pazara gideyim. düşünün acı badem sütünü bile eşime söyledimde biraz önce arıyor neydi alacağım şeyin adı diye.. onu almaya bile gidecek hevesim yok :) ..
burdaki arkadaşın 28. haftası. elleri ayakları şişince tuzu tamamen kesti,çok su içiyor. şimdi biraz daha iyi. aklında bulunsun.
yanlış anlama senin yaşadığını küçüksediğimden değil. haa bende 2010 aralıkta başlamıştım çocuk olayına kavuşmam 2 yıla mal oldu bende 5-10 yıldır uğrşanlara göre şanslı oluyorumdur heralde. ama insan başına ne gelceğini bilmediği için 3 ayda uğraşşan çok uğraştım dersin 3 yılda. banada avm lerde ve kalabalık yerlerde sıkıtı geliyor. o sebepten avm olarak son zmanlarda palladiuma gidiyorum hani cmtesi akşam olsa bile diğerlerine nispeten sakin oluyor. mesela suadiye mother care sakin 5 katlı fink atıyorum o kadar sessiz ki uykum geliyor:) birde bu kozyatağı demstock (mothercare ürünleri alıyorum ordan) orasıda çok sakin. bir başıma en az 2 saat dolanıyorum. onun dışında kalabalığa girmiyorum. avm ye gidincede palto, çanta hıka her bişeyi çıkartıyorum eşim çıkart yine strese girme rahat gez diye soyunduruyor valla. iyide oluyor elim kolum boş dolanıyorum paketleride o taşıyor:) zaten ezelden beri avm olayına sinir oluyorum. bakma bebe olmasa gitmem şu ara gidiş sebebim o. elbiseye ihtiyacım olur sırf kalabalık yerler diye gitmiyorum aynı giysileri yıkayıp yıkayıp giyiyorum.
tuz olayınıda ailede yüksek tan. olduğu için dikkat etmeye çalışıyorum mesela yemek tutsuzsa eklemem hani salatada yada ekmekte veya diğer seyler var ve birbirini tamamlar diye. sanıırım tamamen kesmek gerekecek. ama benim vücut yapım eskiden beri şişer. hani bi uzun yola gitme ayaklarım davul gibi olur birde kemik yapım iridir hepten davul oluyorum ayak ve bacak olayında:)) belki tuzu kesersem bir nebze azalır.
sen baya sey almışsın. ve o-3 ay epey şey almışsın. ben 0-3 ay çok lamadım. ve uzun kollu alarakta iyi etmişsin her nekadar yazın olacak ve sıcak olacaksada bebek anne karnındaki sıcaklığı arar o yüzden sırf yaz diye bebeleri baldırız çıplak bırakmaz olmaz. sıcak olsada bende uzun kollu ince badilerden giydiririm. senin listeni döktüm bende listemin başlıklarını hazırlamıştım detay dökmesi kaldı. bakarım karşılaştırma yaparım kendi listemide yollarım size. hani bir birimizn eksiklerini görmüş oluruz. ben biberonu cam almayı düşünüyorum daha sağlıklıdır diye ama onlarda ağır oluyor. bu arada bez konusuzda kararsızım bende bebişin teniyle alakalı belki bizimki prima değilde bim in bezinde rahat edecek :))) penye şapka almadım daha bu akşam C&A ya gidicem belki alırım ordan. ben senin kaynana gibi hep büyük ladım 6-9 aylık olan bile var:) ama bakınca bu nasıl 6-9 kuş kadar diyorsun o sebeple büyük alıyorum. birde ben zaten bebe mavisi ve bebe pembesindn nefret ederdim cidden kızlara pembeden başka bişey yok. kırmızıyıda bebeğe yakıştırmıorum hani nar çiçeği falan olsa ok. ama yazlık ürünlerde var renk olayıda 2014 yılının yazına artık:) fıstık yeşili limon sarısı beyaz. turuncu vs. ama kış giyimleri ağırlıklı pempe
nevincim ne kadar çook şey almışsın, okurken bile yoruldum, 6 battaniye çok değilmi lenn :)) eldivenler az gibime geldi.
duygucum istediğini rahatlıkla yazabilirsin, alınmam ben :) doğru çünkü.. 2 yıl nerdee 3/5 ay nerde. bugünlerede çok şükür en azından hamile kaldık.
tuzsuzda hiçbirşeyin tadı olmuyor yaa.. doktor bana ilk günden beri sodyumu azaltılmış deniz tuzu (iyotsuz) önerdi evde onu kullanıyorum. işyerindede ne kullanıyorlarsa artık :)
bu arada yarın yokumm. seminerde olcam. hepinizi çoook öptümm :)
kızlar aklıma geldi birden siz baby shower party yapmayı düşünüyormusunuz. hamileliğin bitimine yakınmı oluyor. hani mayıs haziran gibi yapsak olurmu. hatta üçümüz birlikte yapsak daha keyifli olur ve daha kalabalık olur gibime geliyor ne dersiniz? belki yaptığımızda elifte bir hamile oalrak aramıza katılır ve 4 hamiş birden yaparız bir mekanda?
canım ben yapmak istiyorum ama benim burada pek yakın arkadaşım yok((( kocamın pek akrabası da olmadığından çağırabileceğim insan sayısı çok az, öyle 3-5 kişiyle tadı tuzu olmaz. tesadüf ki eşim haziranda iş için 1 haftalığına izmire gitmek zorunda. birlikte gidip izmirde yapayım diyorum. doğumdan sonra mevlidi de orada yapıcam zaten. eşimin aksine benim tonla akrabam var, sırf kuzenlerimi çağırsam eve sığmayız:)))
ama sizler baby shower yaparsanız ve davet ederseniz muhakkak gelmek isterim.
arkadaşlar merhaba,
beni aranızda olan bazılarınız belki hatırlar. Daha önce iki kez zeynep kamil hastanesinde aşılama yaptırıp her ikisinde de gebe kaldım. Ve malesefki her iki gebeligimde son buldu. En son kaybımdan sonra yapılan genetik incelemesinde kan pırtılaşması ve bir iki hastalıgında taşıyıcısı oldugumu tespit ettiler... şimdi tekrar zeynep kamilden tüp bebek raporu çıkarttım. Reçetemide yazdırdım. Ilaçlarımı alıp yeni tedavime başlıcam.hastanenin karşısındaki eczanenin 1.500 tl ilaçlarıda evime yakın bir eczaneden bu arada 900 tl temin ediyorum. Tedavi olacak arkaşlara özellikle araştırmalarını tavsiye ederim. şimdi benim size sormak istedigim şu. Daha önce iki kez bebek kaybı yaşadıgım için bir üçüncüsünü yaşamaya mecalim yok.. Yaş sebebi ile ve yaşadıgım kürtajlardan dolayıda rezerv azalması sorunumda var... Hastanede embriyoların nakli öncesi genetik tanı yapıyorlarmı? Daw sendromu vs için. Bilginiz varmı ? Benim mi istemem mi lazım? Zeynep kamilde kalıp tedavime burdamı devam etmeliyim.
canım öncelikle allah sabır ve kolaylık versin. Eğer bizi hamile kaldıktan sonrada bizi takip etseydin yada tedavideyken genetikler hakkında epey bilgi edinirdin. çünkü burada aktif yazan 4 kişiyiz ve hepimiz tüpe başlamadan önce zk. Da genetik testi yaptırdık olaki genetik bir sorun varsa ve hamile kalırsak önlemleri baştan alalım dedik. Iyikide yaptırmışız çünkü her birimizde ufak tefekte olsa sorunlar çıktı ve ona göre tüpümüzü yapan merkezler önlemlerini aldı. Hatırlarmısın bilmem ama eczanelerin ilaçlardan insanları kazıklaması konusunda geçmiş zamnda sana özel msj atmıştım ama heralde yoğunluğunda cevap veremedin diye düşündüm. Bir tek ercelf arkadaşımız kaldı oda yarın donmuşuyla 2. Transferini olcak inş. Birdaha zk. Da tüp raporu çıkartmak zorunda kalmaz. Gelelim senin durumuna gebeliklerin kaç aylıkken sonlanıyor?
Ilacı sana neresi yazarsa orada tüp yaptırmak zorundasın. Eğer ilaçlarını zk. Yazdıysa bu saatten sonra oraya mahkumsun. çünkü eczaneler sisteme reçeteyi yazan yerin bilgisini giriyor ve oraya bağımlı kalıyorsun. Ha ilaçların daha yazan bir yer olmadıysa sana tavsiyem kesinlikle zk. Da yaptırma derim. Ben ilk tüp denememi zk. Yaptım özeller para için beni kandırır mantığıyla ama diğer türlüde zamanın boşa gidiyor 3-5 ayına mal oluyor. Hani imkanlarını biraz zorla ama bir özel merkez seç derim. Ben ve ercelf eurofertilde yaptık. Sonay koşuyolu bahçeçi umutta (ki bir çok insan oarayı fabrika gibi görüyor bende dahil tavsiye etmem) immortal da. Gümüşsuyu ist. Tüp bebekte yaptı. Orası fiyat olarak çok çok uygun. Diyelimki hamile kaldın doktor sana çeşitli ilaçlar ayzıyor onları sgk lı alabiliyorsun. Anlaşması vardı sgk ile. Ama fertilin ilaç konusunda anlaşması yok tedaviye başladın doktorun yazdığı ekstrası her ilacı cebinden alıyorsun. Ha anlaşmalı eczanesi var piyasaya göre daha uyguna veriyorlar sana. Transfer öncesi genetik tanı olayını bana yaptılarmı bilimiyorum ama yapılıyor diye biliyorum. Ama zk kesin kez yapmıyor emin ol. Banada rezerv azlığı teşhisi kondu ama bir allahın kuluda amh testi yap birde ona bakalım demedi yani onların deyimiyle erken menapoz riskim vardı. Ama çokta haklı çıkmadılar. Ha pişman değilim zk. Ya gittiğime en azından rapor alıp ilaçlarımız uygun fiyata alabildik. (ki altın eczanesi beni ne derece kazıkladı bilmiyorumda :). Sorularına yanıt oldumu bilmiyorum ama aklıma gelenleri yazdım soracağın şeyler olursa cevaplarız.
Arkadaşlar Merhaba,
Beni aranızda olan bazılarınız belki hatırlar. Daha önce iki kez zeynep Kamil hastanesinde aşılama yaptırıp her ikisinde de gebe kaldım. Ve malesefki her iki gebeligimde son buldu. En son kaybımdan sonra yapılan genetik incelemesinde kan pırtılaşması ve bir iki hastalıgında taşıyıcısı oldugumu tespit ettiler... Şimdi tekrar Zeynep kamilden tüp bebek raporu çıkarttım. Reçetemide yazdırdım. İlaçlarımı alıp yeni tedavime başlıcam.Hastanenin karşısındaki eczanenin 1.500 TL ilaçlarıda evime yakın bir eczaneden bu arada 900 TL temin ediyorum. Tedavi olacak arkaşlara özellikle araştırmalarını tavsiye ederim. Şimdi benim size sormak istedigim şu. Daha önce iki kez bebek kaybı yaşadıgım için bir üçüncüsünü yaşamaya mecalim yok.. Yaş sebebi ile ve yaşadıgım kürtajlardan dolayıda rezerv azalması sorunumda var... Hastanede embriyoların nakli öncesi genetik tanı yapıyorlarmı? Daw sendromu vs için. Bilginiz varmı ? Benim mi istemem mi lazım? Zeynep kamilde kalıp tedavime burdamı devam etmeliyim.
Cevabın İçin çok teşekür ederim. İlk gebeligim 8 haftada sonbuldu. ikincisi 13 haftalıktı. İlaçları eczane sisteme yazdı.. Henüz teslim almadım ilaç deposundan gelecekler ama ilk deneme için ZK mecburum o zaman. Allah sonumuzu hayırlı kılsın nediyim.Bana çift embriyo transveri yapılacak. Koşullar ve ortamın nasıl oldugunu bilmedigim için bayagı endişeliyim. İşyerinden izin almam gerekecegi için hangi zamanlarda kullanmalıyım ? Yumurta toplandıktan sonra ve transferden sonra sence ne kadar izin almalıyım. Test gününe kadar yatmak mı lazım ? Tedavim Adetin 2 günü başlayacak. kısamı uzunmu hangi pratakol bilmiyorum... Hamileligin esnasındada kan pırtılaşmasından dolayı igne kullanmam gerekecek. Mailine zamanında dönemedigim için üzgünüm ama o sıralarda benim sıkıntılarım başlamış ola bilir. Hakkını helal et.
Cevabın İçin çok teşekür ederim. İlk gebeligim 8 haftada sonbuldu. ikincisi 13 haftalıktı. İlaçları eczane sisteme yazdı.. Henüz teslim almadım ilaç deposundan gelecekler ama ilk deneme için ZK mecburum o zaman. Allah sonumuzu hayırlı kılsın nediyim.Bana çift embriyo transveri yapılacak. Koşullar ve ortamın nasıl oldugunu bilmedigim için bayagı endişeliyim. İşyerinden izin almam gerekecegi için hangi zamanlarda kullanmalıyım ? Yumurta toplandıktan sonra ve transferden sonra sence ne kadar izin almalıyım. Test gününe kadar yatmak mı lazım ? Tedavim Adetin 2 günü başlayacak. kısamı uzunmu hangi pratakol bilmiyorum... Hamileligin esnasındada kan pırtılaşmasından dolayı igne kullanmam gerekecek. Mailine zamanında dönemedigim için üzgünüm ama o sıralarda benim sıkıntılarım başlamış ola bilir. Hakkını helal et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?