Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sağol canım inşallah. emre bey çok temlikli gerçekten. tedavi öncesi bir sürü aksilik oldu. ilk denememde opu öncesi tedavim iptal edildi. sonraki ay gittiğimde kocaman kistler karşıladı bizi. emre bey hiç bekleyelim falan demeden küçük bi operasyonla aldı kistleri aynı akşam tedaviye başladık. çok şükür sonra herşey yolunda gitti. kaliteli embriyolar elde ettik. hep kontrol altında tuttu. ohss olmamam için opu öncesi bir sürü önlem aldı. yolunda gitti bu sefer çok şükür. inşallah devamı da böyle olur.

ben iyiyim çok şükür. bebek erkek. bahaım sanırım seninde ikiz olabilir. benim 9.günün akşamında (10 gün diyebiliriz) 143 çıkmıştı. 12. günde ise 287 idi.

canım çok sevindim. hayırlısıyla gelsin bakalım paşamız. senin değer başta yüksek çıkmış sanırım. sonra ikiye katlamış. sağlıklı olsun da farketmez tabii. hayırlısı diyelim.

bende yarın gidicem vereyim bir kanda durum ne görelim ama nedense asğlık ocağının kan testine pek güvenmiyorum hani ordan başka yere gidiyor ya analiz için. aslında haklsıın he çocuğa uyuşuk diye diye arsızlaştırcam. ben gibi salak olmasın canının kıymetini bilsin yan gelip yatsın. ben koşturdumda noldu sanki. ama eger karaciğer testini yenileyeceksen git bir sgk ya mesela z.k ya :)) orda bir dünya şeye bakarlar :)

canım çok sevindim. hayırlısıyla gelsin bakalım paşamız. senin değer başta yüksek çıkmış sanırım. sonra ikiye katlamış. sağlıklı olsun da farketmez tabii. hayırlısı diyelim.

BENCE SENİN DEĞERİNDE YÜKSEK gibi.. transferin 15. günü doktora gittiğimde birini gördü, diğerininde konduğu yeri belli demişti. 10 gün sonra gittiğimizde diğerininde oluştuğunu ama geriden geldiğini öğrendik. yani seninde ikizse çok yakında öğrenirsiniz :)

senin keseleri baya erken görmüşler. beni 10 gün sonra çağırdı kontrole. kontrole gitmeden de içi rahat etmiyor insanın inşallah yarınki test sonucuna göre içim biraz olsun rahatlar.

amin, inşallah.... zaten allah isteyen herkese evladını kucaklamayı nasip etsin. kimseyi kötü tecrübelerle imtihan etmesin.

senin keseleri baya erken görmüşler. beni 10 gün sonra çağırdı kontrole. kontrole gitmeden de içi rahat etmiyor insanın inşallah yarınki test sonucuna göre içim biraz olsun rahatlar.

valla 4+3 günlük demişti. test günüm 18 aralıktı. benim genetik sonucum 21 aralıkta gelince alıp koşa koşa gitmiştim ve o gün bakıp söylemişti ve o günde iğneye başlamıştık :)

kızlar bir sorum olacak. maltepe kartal tarafında bildiğiniz bir kadın doğum doktoru varmı? sonaycım sen nereye gidiyordun ve doktorunun adı neydi memnunmusun. ücretleri nasıl? bir arkadaşıma lazımda kartalda oturuyor. yada çevrenizde gidipte hastaların memnun kaldığı birini duydunuzmu kadın yada erkek fark etmez. hoş sözde benim doktordanda memnun millet ama ben değilim evhamlıyım diye psikoloğa git dedi ya bana :)))

yavrum sen zaten hiç bir yere güvenmiyorsun:))) her testi 2 defa yaptırıyorsun:)))) nisanda zaten zk ile doppler randevum var testleri de bir daha yaparlar. o zaman görürüz. bu testi sağlık ocağının ısrarıyla yaptırdım. kendileri karaciğere falan bakalım dediler zaten. eskiden kadıköy kızılayda yaptırıyordum böyle testleri ne güzel. ama taaa ben yeni hamile kaldığımda bir tadilata girdi hala kapalı. hatta kanda gebelik testi yaptırmıştım en son, hamilelik haberimi ilk orada aldım. ertesi günü bir baktım kapanmış. 4 ayda neyi tadil ediyorlarsa artık? sağlık ocağı da daha önce konuştuğumuz gibi ver allah bilgi topluyor ama onun dışında bir olayı yok. dışarıda yapılan testlerimin fotokopisini alıp alıp dosyama koyuyorlar o kadar. allah muhafaza bir şey sorsam hiç bir şeyden haberleri de yok. kadın doğum doktorunuza sorun deyip geçiveriyorlar.
bu arada bu gidişimde emreyle şu doğum işini eni konu konuşucam. acıbadem fulya falan gibi bir doğumun 16000 lira olduğu seçenekler falan sunarsa kendime yeni bir hastane ve doktor bulmayı düşünüyorum. doktor olarak hakikaten memnun olsam da o kadar parayı da veremicem. bazen de şeytan diyor haziranda kalk izmire git. yazlıkta püfür püfür hiç sıcakları hissetmeden son aylarını geçir. doğum vakti geldimi de sürüyle sgk anlaşmalı iyi iyi hastaneler var. 2000-3000 lira verdinmi süit odalarda kalıyorsun. izmirdeki eski doktorum da(zamanında çikolata kisti ameliyatı olmuştum) en iyi jinekologlardan biri. tüp bebek ve kadın hastalıkları üzerine çok güzel bir kliniği var. kontrolleri doğumu da o yapsın diyorum. kocamı burada bırakıp özlemicek olsam yapardım valla.

emrebey özel olarak nerede çalışıyorki. acıbadem özel sağlık karşılamazsa kıçı kırık basit bir doğumu bile 15 binde aşağı yapmıyolar sanki ne yapıyolarsa altın makaslamı ne kesiyolar. bence burda bir yerde yap doğumunu eşin çalışıyor doğum esnasında yanında olmazsa kötü olursun. hani olaki yetişemez falan her ihtimali göz önüne almak gerek. bende her an doktor değiştirebilirim hala kafamda var öyle planlar. bu arada benim detaylı ultrasonumu doktorum 18 mart -7 nisan arasında yaptır dedi. bende bu cumartesiye aldım ve indirimli fiyat olarak 376 tl ödiycem. zk. da 1 nisana gün vermişti bazen diyorum 376 vermek yerine zk damı yaptırsam. ama orası ne kadar özen gösterir bilinmez hani burda bile perinatolog yapıcak prof yani. baktımda randevu kağıdına duş alıp gelin, temiz olun, rahat kıayfet giyin pantolon yerine etek giyin, cinsiyet sormayın, çocukla gelemyin gibi bir ünya uyarı yazmışlar. hani oraya gitsem yapıcaklar gık demeden geri çıkıcam hiç bir şey soramıycam. buraya 376 lirayaı bayılsammı ki yada daha uygun bir yermi baksam. karar veremedim bu dopler fiyatı bu kadar pahalımı diğer yerlerdede. buarada dopler, detaylı ultrason, 2.düzey ulrtason hepsi aynı şeymiş.

emre bir kaç hastaneyle çalışıyormuş hoş zaten sen ekstra parasını verdikten sonra istediğin her hastaneye geliyorlar. ben illa ki anadolu yakası istiyorum. şimdi oturup sezaryen diye falan konuşuyoruz ama oldu ya aniden doğum başladı, köprü trafiğiyle mi uğraşcam? bebek dediğin bir de randevulu gelmiyor ki. farz et ki bir sabah uyandım ve tam sabah trafiği saatinde sancım başladı, karşıya bir hastaneye gidinceye kadar yollarda doğururum valla. o yüzden bu yaka en iyisi. ben bir de şunu kafaya taktım, bu adam çok meşgul bir adam. yani her gün opusu, transferi falan oluyor. bunlar da günü gününe saati saatine yapılması gereken şeyler biliyorsun. benim aniden sancım tutarsa elindeki opuyu, transferi bırakıp nasıl beni gelip doğurtcak??? sezaryenle bunlar ayarlanıyor da evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor ki değil mi ama?
valla ben zaten 2li testte bir 350 lira bayıldım. doktor her şeyin yolunda, 3lü teste gerek yok ama 18. haftaan itibaren ayrıntılı ultrason yaptır dedi. kararlıyım kalkıp bir kere daha o profa gidip 350 lira vermeyeceğim.hayır bir de sırf parası değil muayeneye gittinmi 4 saat falan bekliyorsun, sinirlerim bozuluyor. istanbul tüpte yapsınlar. yok illa dışarda yaptırın perinatoloji uzmanı baksın derlerse de universal hospital'a gidip 60-70 lira bir para verip baktırcam. o da uzman o da uzman sonuçta. profa bir kere nasıl olsa başta gittim, yine illa buraya gelin de demedi, gereksiz görüyorum artık yani. ben zk kağıdında o uyarıları görmemişim. şimdi düşündüm benim eteğim de yok o gün giycek:)) neyse nasıl olsa randevusunu aldım, oraya da gideyim diyordum, yani ekstra olarak gidecektim ama gitmeyebilirim de...
bu arada doktor sormuşsun, bir arkadaşım zamanında maltepe delta hospitalda reyhan topuzu tavsiye etmişti. sonayın doktoru haricinde 2. seçenek düşünebilir arkadaşın.

bencede bu yakada olsun bencede hani sezeryan olsa bile o gününün heyecanıyla te kalkıp karşıya gitmek olmaz. birde aklında olsun ultrason bişey değilde o dopler deniler 2. düzey ultrasona 2 kez girmeyi tavsiye etmiyorlar artık ne gibi bir işlem yapılıyorsa radyasyonu fazla olan bir alet heralde. etek bende var bacım sana ödün veririm o gün giyemne için :)))) hem olaki çişin neyin gelirse zk wc sinde kolayca yaparsın. valla biliyonuz ben 2 li teste ve 3 lü teste ayrı ayrı para ödedim 250 şer gibi bir para o sebepten detaylı ultrason 376 lira çok geldi ne yapsam daha uygun bir yer mi bulsam. hani burası söde indirimli hali ama doğum parasını bu şekilde çıkardılar valla. benim doktor uzman hiç profa görünmedim ikili testimin ultrasonunuda kendi doktorum yaptı aman aman bakmaası çoook uzun sürmemişti. kafam karıştı şimdi daha uygun bir yerde yapıp orayamı göstersem sonuçları fikrin nedir bu konuda.

valla ben zaten 250+250 verdikten sonra bir de 376'yı çok buldum. ki seninki ayrı kazık oldu çünkü çoğu doktor 3lü testte zaten detaylı ultrason da kan da birlikte bakıyor. yani 2 ayrı doktor 2 ayrı ücret olmuyor. benim emrenin söylemesi zaten o sonuçların aynı doktor tarafından birlikte incelenmesinde de fayda varmış. şimdi ben yine o profa gitseydim hem detaylı ultrason yapıp, hem de 3lü kan testini yapıp benden yine tek bir 350 tl alacaktı. (adamda zaten tek fiyat var. sadece muayeneye gitsen de 350, tek ultrason da, 2li,3lü,4lü birlikte de) senin hastaneyse önce normal doktora 3lünün kanını baktırıp para alıp, sonra detaylı ultrasona için profa randevu vererek 2 kere para kesiyor. ultrason aleti zaten ses dalgalarıyla çalışıyor, radyasyon almıyor olman lazım ama tam olarak da nasıl bir alet kullandıklarını bilmediğimden bir şey de diyemem. ha benim daha önce gittiğim profun baktığı detaylı ultrasonsa benim ist tüptekine göre biraz daha gelişmiş bir cihazla bebeğin iç organlarına, kan akışına falan uzun uzun bakmıştı o kadar.sonra da eline bir raporla cd olan bir dosya veriyorlar. neyse bakalım şimdi bu hafta neymiş ne değilmiş ben de görcem.
ama bana kalırsa sen başka yerleri de bir araştır. 376 bana da biraz çok göründü. illa prof istiyorsan başkent üniv'ne sorabilirsin mesela.

sen git psikoloğa deseydin doktora ne komik olurdu dimi nihahaha :)

valla son aylarını izmir de püfür püfür geçirmek .ok iyi bir fikir nevincim ama yine aynı sıklıkta doktora gidip gelmen lazım. bir arkadaşım 6 aylıkken ayvalığa gitti anesine 45 gün kaldı 7.5 aylık olmuş bebek bir gitti suyu bitmiş çocuğun 3 te 2 si boşalmış hemen yatırdılar ilaçlar iğneler ciğer geliştiriciler vs.. sen zaten bilinçli bir hatunsun ama nasıl ilk 3 ay sık sık gidiliyorsa son 3 ay da riskli sık sık gidip gelişimini kalbini hareketlerini suyunu falan takip ettirmelisin. izmir de doğum yapmana kaynanacığın ne dicek :) bence ona hiç haber vermeden doğuruver sonra ara anne torunun oldu diye ortalığı velveleye veremez böylece :) ama kendi annene söyleyip ona söylememek iyi olmaz tabikide.. şaka yapıyoorum ben. yani doğum izmir de olursa mecbur o da gelir. eşin çalışıyor gelebilir mi? emre bey in doğum ücretleri maşallah iki tüp bebek daha yaparsın onunla :) abartmya gerek yok bence normal bir özel hastanede olabilirsin canım. seçim senin.

sen bu detaylı ultrasonun başka hastanelerdeki fiyatını da öğrensene canım. uzlaşamadın ya bu kadınla hala değiştirmek istiyosun ama kanamanı unutma yeniden olabilir sürekli gittiğin alıştığın bir yer. yine de sen bilirsin.

merhabalarrr
bende bundan 1 sene öncesinde zeynep kamille gittim fakat belli sebeplerden dolayı bırakmıştım 3.ayda.daha sonra 12 ay boyunca özel hastanelerde süründüm desem yeridir.2 senedir meleğimi bekliyorum.ve pkoluyum özellerde ne yumurtlama takibi klomen çatltma iğnesi vs.hiçbiri uygulanmadı.daha sonra bu ay nevarsa zeynep kamilde var dedim tekrar başladım.jinoklojide muane olduktan sonra direk infertilite bölümüne git dedi.eşimin sperm sonuçları güzel çıktı.benim kültür smear sonucumda normal.hsg istedi ve eşin ürolojiye gidip rapor alsın dedi.ilaçlarımı bugün aldım şimdi batımı bekliyorum hsg için
yanlız ne yaptıysam bu zeynep kamildeki doktorlara ısınamıyorum bişey demeden eline kağıtları tutuşturuyolar şunu yaptır bunu yaptır olay bitti.bişey desem bir bakış atıyolar susup kalıyorumşimdi aşılamayamı geçicem bende acaba direk

bende 3.5 yıldır istiyorum bebek ama gelmedi bir süre özel hastaneye gittim.Şimdi zeynep kamil le basladım hani verdikleri kagıt varya bir suru test yazıyor smear kultur hariç hepsini yaptırdım.benim sorum su
1-smear kultur için illa adet bitiminden 1 hafta gecmesimi lazım
2-eşimin testlerini özel hastanede yaptırdım uroloji doktoruna temiz cıktı illa zeynep kamilde yaptırman lazım derler mi?
zeynep kamil le ilk kez gittim ne gibi seylerle karsılascam bılmıyorum.aslında testleri yaptırmalarından hersey de test istemelerinden memnunum ama nasıl diyim biraz tersler gibi geldi bana hersey bittikden sonra testler heyete gitcek ve asılama için rapor alıcam aslında bu raporla ilgilide bir suru sorum var.
1-ben calısıyodum işden cıktım kasımdan beri calısmıyorum sgk ilgili sorun cıkarmı rapor için.hala kendi sgk kullanıyorum yeni cıktıgım için işden
2-rapor icin kac yılık sgk yeterlı oluyor.
Sorularımın cevapları bilen arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tesekkurler.

elifcim emre bey kendisi bugüne kadar hiç bir hastane ismi zikretmedi. ileride olası hastaneleri değerlendiririz dedi. ben tam doğum yaklaşmışken "ben acıbadem fulyada doğurtuyorum" falan der mi diye kendi kendime kuruntu yaptım. ki orası olmasa bile daha önce Amerikan Hastanesinde çalışıyormuş mesela, orayı da tercih etmesi de mümkün, fiyat olarak orası da en son duyduğum 14000 lira alıyordu doğumdan, yine az buz değil. o yüzden bu gidişimde artık şu doğum işini konuşmak istiyorum. her şey açıklığa kavuşsun. adamı her ne kadar çok sevsem de öyle aşırı pahalı ve bana uzak hastaneler tercih ediyorsa yolumu şimdiden ayırıp yavaş yavaş kendime yeni bir doktor ve hastane bakayım.
izmirde doğum aslında benim için zor değil. bizim yazlık kuşadasında. evin hemen dibinde universal hospital'ın bir özel hastanesi var. epey de büyük bir hastane. acil durumlarda oraya gidebilirim. geçen sene işim düşmüştü de gitmiştim yoğun bakımı falan olan gayet tam teşekküllü bir yer. ayrıca izmirde çok çok iyi bir jinekoloğum var. daha önce çok başarılı bir ameliyatla çikolata kistimi almıştı halen adama dua ederim. yani iyi kötü bir mazimiz de var. yazlıkta kardeşimin babamın annemin hep ayrı ayrı arabası var, 40 dakikada, izmire ulaşılıyor, annemle evlerimiz yan yana, yani kapılar ayrı ama evler bir gibi bir durum var. kardeşimle babam her gün yazlıktan işe gidip geliyor. yani gidip orada kalırsam eski doktoruma da kontrole götürürler, acil bir doğum olsa hepsi seferber olur hastaneye de yetiştirirler. yani senin ayvalığa giden arkadaş gibi doktorum, kontrolüm ihmal olunmaz. kayın validemse zaten mayısda yazlığa gidecekmiş. benim doğuma yetişebileceğine hiç aklım kesmiyor. hem onun yazlık bigada. gelişi izmire ya da istanbula gelmekle çok farklı değil. bir de eşim şu ara tutturdu, neymiş efendim 7. ay bitti mi annem istanbula gelsinmiş. ben evde yalnız kalmayayım diye doğuma kadar 2 ay bizde kalsınmış. aniden bir şey olursa o yanımda olurmuş. ben anneme babamı, kardeşimi bırakıp gel 2 ay kal nasıl derim düşünmüyor. hem ne gerek var. herkesin yanında biri mi oluyor. dağ başında da oturmuyorum, aniden bir şey olursa da ambulans çağırırım ne bileyim taksiye biner bir hastaneye giderim diyorum beni dinlemiyor. yani böyle ısrarcı olursa annemi buraya getireceğime ben anemlere giderim. eşimin de dünya kadar birikmiş izni var. doğum yaklaşınca izin alsın gelsin artık.

canım sana şu an aşılama için rapor çıkartıyorlar. infertilite zaten aşılamaya rapor veriyor. tüp için tüp bebek bölümü rapor verir. yine de esas eşine verilecek raporda durum belli olur. yani onun durumuna göre tüp ya da aşılama deniyor. ama onun da sayıları iyiymiş demişin. (sorun eşinde olsaydı ve mil'de 5 milyonun altında spermi olsaydı direkt tüpe karar verebilirlerdi.) hsgn çekilip eşinin de işlemleri tamamlanınca evrakları teslim edeceksiniz ve aşılama ilaç raporun çıkacak. zk'de 2 aşılama deneyeceksiniz. olmazsa tüp raporu için işlemleriniz başlayacak.

rabbım kolay doğum nasip etsin canım sagsalım bebeğini kucağına alırsın inşallah

cevapların:
1-evet illa denilen tarihte yaptırman lazım. başka yerler diğer zamanda yapıyorsa bile zeynep kamil illa adet bitiminden 1 hafta sonra istiyor ve katiyen başka zamanda yapmıyor
2-özelde yapılan testleri kabul ederler. eşin elinde o test sonuçlarıyla zk'de ürolojiye gidecek, oradaki doktor o testlere bakıp rapor yazacak.
evet zk'deki personel biraz ters. hele ıncık cıncık soru sor anında seni tersliyorlar. aşırı kalabalık bir hastane olduğu için doktorlar falan hep deforme olmuş, tahammülsüzleşmiş. o yüzden sen raporunu çıkarmaya bak. testlerini yaptır ötesini fazla kurcalama.
1-kasımda işten çıktıysan sgk'nın sağlık hizmetlerinden çıktığın tarihten itibaren 100 gün daha yararlanabilirsin. 100 gün doldu mu eşinin sigortasına geçersin. ayrıca bu rapor çıkarken eşlerden hangisinin sigortasından yararlnılacağını soracaklar o zaman eşini söyleyeceksin. (tedavi devam ederken senin 100 gün süren bitebilir) yani şu an tetkiklerin kendi sigortan üzerinden olsa da rapor hakkın eşin üzerinden olmalı.
2- eşinin ödenmiş 900 prim günü olmalı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…