cevapların:
1-evet illa denilen tarihte yaptırman lazım. başka yerler diğer zamanda yapıyorsa bile zeynep kamil illa adet bitiminden 1 hafta sonra istiyor ve katiyen başka zamanda yapmıyor
2-özelde yapılan testleri kabul ederler. eşin elinde o test sonuçlarıyla zk'de ürolojiye gidecek, oradaki doktor o testlere bakıp rapor yazacak.
evet zk'deki personel biraz ters. hele ıncık cıncık soru sor anında seni tersliyorlar. aşırı kalabalık bir hastane olduğu için doktorlar falan hep deforme olmuş, tahammülsüzleşmiş. o yüzden sen raporunu çıkarmaya bak. testlerini yaptır ötesini fazla kurcalama.
1-kasımda işten çıktıysan sgk'nın sağlık hizmetlerinden çıktığın tarihten itibaren 100 gün daha yararlanabilirsin. 100 gün doldu mu eşinin sigortasına geçersin. ayrıca bu rapor çıkarken eşlerden hangisinin sigortasından yararlnılacağını soracaklar o zaman eşini söyleyeceksin. (tedavi devam ederken senin 100 gün süren bitebilir) yani şu an tetkiklerin kendi sigortan üzerinden olsa da rapor hakkın eşin üzerinden olmalı.
2- eşinin ödenmiş 900 prim günü olmalı
canım sana şu an aşılama için rapor çıkartıyorlar. infertilite zaten aşılamaya rapor veriyor. tüp için tüp bebek bölümü rapor verir. yine de esas eşine verilecek raporda durum belli olur. yani onun durumuna göre tüp ya da aşılama deniyor. ama onun da sayıları iyiymiş demişin. (sorun eşinde olsaydı ve mil'de 5 milyonun altında spermi olsaydı direkt tüpe karar verebilirlerdi.) hsgn çekilip eşinin de işlemleri tamamlanınca evrakları teslim edeceksiniz ve aşılama ilaç raporun çıkacak. zk'de 2 aşılama deneyeceksiniz. olmazsa tüp raporu için işlemleriniz başlayacak.
valla ben zaten 250+250 verdikten sonra bir de 376'yı çok buldum. ki seninki ayrı kazık oldu çünkü çoğu doktor 3lü testte zaten detaylı ultrason da kan da birlikte bakıyor. yani 2 ayrı doktor 2 ayrı ücret olmuyor. benim emrenin söylemesi zaten o sonuçların aynı doktor tarafından birlikte incelenmesinde de fayda varmış. şimdi ben yine o profa gitseydim hem detaylı ultrason yapıp, hem de 3lü kan testini yapıp benden yine tek bir 350 tl alacaktı. (adamda zaten tek fiyat var. sadece muayeneye gitsen de 350, tek ultrason da, 2li,3lü,4lü birlikte de) senin hastaneyse önce normal doktora 3lünün kanını baktırıp para alıp, sonra detaylı ultrasona için profa randevu vererek 2 kere para kesiyor. ultrason aleti zaten ses dalgalarıyla çalışıyor, radyasyon almıyor olman lazım ama tam olarak da nasıl bir alet kullandıklarını bilmediğimden bir şey de diyemem. ha benim daha önce gittiğim profun baktığı detaylı ultrasonsa benim ist tüptekine göre biraz daha gelişmiş bir cihazla bebeğin iç organlarına, kan akışına falan uzun uzun bakmıştı o kadar.sonra da eline bir raporla cd olan bir dosya veriyorlar. neyse bakalım şimdi bu hafta neymiş ne değilmiş ben de görcem.
ama bana kalırsa sen başka yerleri de bir araştır. 376 bana da biraz çok göründü. illa prof istiyorsan başkent üniv'ne sorabilirsin mesela.
cevaplarınız için cok tesekkur ederim.ben normalde haziran ayından beri klomen kullanıyodum.son 3 ayda kontrollu kullandım 2 ay catlatma oldu ama hepsi özelde yapıldı.baktım sonuc alamıyorum bende zeynep kamil buyuk hastane diye gittim.orda da testler yenilendi sevindim.bir smear kultur kaldı sonra rapor ve asılama insallah bu arada bu ay böyle bosa gitti.
eşimle ilgili gittigim özeldeki ürolojiden rapor kagıda aldım ama gecmezmi? yaa calısıyor zeynep kamile gidemezde ondan sıktıysam kusura bakmayın
anladım canım çok teşekkür ederim cevapların içineşimin sonuçları 1mlde 34 milyon.doktor iyi dedi sorun yok sanırım aşılama seçeneğim kalıyor ozaman şuan için ozaman ben hsg çekilene kadar eşim şu rapor işini halletsin demene göre anca tamamlancak gibi gözüküyor:26:hsgyıda o asıstanların suratsız hallerınden dolayı çekilmek istemiyorum aslında ama başka yerdede cektırınce buseferde doktorun zıt gıtmesınden korkuyorum artık ne çıkarsa bahtımıza :26:geçen gün rahım fılmı için kkda bi yazı okumustum hsg çektirirken makineler dijitalmi diye sorun diye yazmış.bende bugün sordum beni bir terslediler napcakmışım dijital olup olmadığını hay sormaz olaydım aslında öyle sevınclıyım fılmden dolayı bıle korkum yok ama şu hastaneye mahkum olmasam gidesimde yok yani
tamam sagol canim yardimlarin icin tesekkurlerestağfurullah sıkmadın. burada soru soran herkese illa ki birileri cvp veriyor. daima yardımcı olmaya çalışıyoruz. maalesef yapılacak testleri vs'leri öyle taksit taksit söyledikleri için öyle boşa zaman geçiyor. bana da hsg'nin illa belli bir zamanda çekildiğini söylememişlerdi, sonraki adetimi beklemiştim.
eşinin özelde yaptırdığı testler geçer ama verilen rapor geçmez. illa ki zk'deki ürolog kendi bir rapor yazacak. eşinin izin sorunu varsa en iyisi internetten randevu alın, sabah erken bir saate alırsınız, eşin bir kaç saat izin kullanmış olur sonra işine gider. maalesef başka yol yok. bir de eşinden hormon testi, genel bir kan testi(serolojiydi sanırım tam emin değilim kağıtta yazar) ve 3 spermiogram istenecek biliyorsun değil mi? yani bunlar eksikse üroloji tamamlatır.
tam olarak hatırlamıyorum ama 2 li teste rutin kontrol dahil 250-270 arası verdim 3 lü teste daha az verdim ama gene 150 den aşağı vermedim belkide 200. şimdide detaylı işte. ama bunların hepsini aynı anda yapmalı zaten mümkün değil. detaylının hastası bu aralar yani hastane beni para için ileri tarihe attı diyemem çünkü zk. da hemen hemen aynı haftalarıma verdi. bu doktor 18 mart - 7 nisan arası istediğin bir gün yaptır dedi. zk ise 1 nisana gün vermişti. tee hamileliğin başında. yani demek ki bebğin iç organları bu haftalarda tamamlanmış oluyorki detaylıyı bu zamana verdiler. ha kötü yanı rakamın yüksek olması. zk ya gidim dedim ama orada 40 bin tane uyarı yapmış hem benim eteğim yazlık kışlık eteğim yok oraya gidemem :))) dün bir kaç hastane adı yazdım başkenti demende iyi oldu. orayada sorayım. fiyatları yazarım size. ha birde odetaylının cihazı daha farklıymış. çünkü benim doktor buda ultrason cihazı ama ordaki farklı daha ileri dedi bunda genel bakıyoruz kalp atışı ölçümler falan dedi. yani rutin olan genel ve baasit bir alet. diğeri ise daha gelişmiş anladığım kadarıyla.
nevincim araştırmamı yaptım. diğer hastanelerde fiyat aynı. hatta hastanenin biri 16.-20 hafta arası yapıyor dedi. bu durumda sana yapılan detaylı ultrason değil. doktora hadi para armışiken biraz daha inceliyim demiştir :) aradığım tüm hastanelerde bu işlemi yapan doktorların hepsi perinatoloji uzmanıymış.
central hospital 220 çekim diğer doktor ise 350 çekim +150 muayene
unıversal hast. kadıköydede çamlıcada da yapmıyolarmış bu işlemi.
maltepe üniv. hast. sgk var 250 tl yapılıyor muayene ücreti yok dediler ama adım gibi eminimki oraya gidince enaz 100 tl de onu çıkartırlar.
başkent ünv. hast. sgk lı 250 çekim +110 muayene = 360 tl allianz ise 352 tl toplamı
bu durumda kendi hastaneme gitmek en mantıklısı. aklınıza gelen başka yer olursa söyleyinde oralarada fiyat bakayım ama belliki 300 den aşağı yapan yer yok.
duygucum benim gittiğim prof "normalde 20. haftada çekilen ayrıbtılı ultrasonu siz 18. hafta çektirin ki bir sorun çıkarsa amniyosentez için ekstra 2 haftanız olsun" dedi. Raporuna da ayrıntılı ultrasonun 18. haftada çekilmesi tavsiye olunur yazmıştı. demek ki ayrıntılı ultrason 18. haftadan itibaren çekilebiliyor.(yani organlar falan gelişmiş oluyor, yoksa neden çeksinler) ama rutininin 20. hafta olduğunu biliyorum. emre hamileliğimin en başından beri 20. haftada detaylı ultrasonunuz olacak diye anlattı durdu. sen bakma zk boş tarih olmadığı için ileriye atıyor. bana da verdikleri tarih 23. haftaya falan denk geliyor. çok geç değil mi dediğimde randevular dolu dediler. senin hastanede de belki randevu yoktur falan. malum profların programı dolu oluyor. diğer konuda bir şey diyemem. her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ama ben o profa yeniden gitseydim ultrasonla 3lünün kan testini birlikte yapacaktı biliyorum. keza izmirdeki hamile akrabamın da 20. haftada hepsi birlikte yapılmıştı. hatta ken testleri çıkınca biraz riskli gördüler diye 22. haftada amniyosentez de yaptılar, epey bir gerilmiştik.
haklısın canım, aynı paraya gelecekse kendi hastanende yaptır. evet elbette benim 2li testte yapılan 20. haftada yapılan detaylı ultrasonla bir değildi.adam muayenehanesinde sadece detaylı ultrason, 2li,3lüi4lü testler ve amniyosentez yapıyor. anladığım kadarıyla bana da o detaylı ultrasonunun yapıldığı aletle baktı(tek cihaz zaten oydu) atardamarlarım,rahim dokum, bebeğin o güne kadar gelişmiş organlarına tek tek bakıldı ama bu demek değil ki benim detaylı ultrasonum yapıldı artık yapmama gerek yok. yoksa neden 18. haftada yaptır desin. o sadece rutin kontrole göre biraz daha detaylı bakılan ve daha gelişmiş bir makinayla yapılan bir ultrason çekimiydi. ama şu da var o zaman bir sorun göünmediği için ve doktor "ileride de bir sorun olacağını sanmıyorum" dediği için bu sefer yeniden bir profa gitme ihtiyacı duymuyorum. istabul tüpte bir perinatolog varsa o baksın, yoksa en kolayıma gelecek hastanede yaptırıp geçeceğim.
bu arada dopplerde ultrasondan farklı olarak bebekle anne arasındaki kordondaki kan akışına bakıyorlarmış
epey süren bir işlem sanırım. hastanelerede sordum detalı ultrason , ayrıntılı ultrason, 2.düzey ultrason ve dopler aynım ıdedim evet dediler:)) neyse inş. bunuda sorunsuz atlatırız bunun sonucu hemen çıkıyor diye biliyorum ultrason görüntüsü şeklinde kısım kısım çıkıyor. zk da görmüştüm doplerden çıkıp doktora göstermek için sırada bekliyolardı uzun ultrason görüntüsü vardı bekli altınada bir rapor yazarlar hiç bir sorun yoktur gibilerinden.
benim iyice kafam karıştı ha. Kontrollere göztepe medical parkda bir doktora giden bir arkadaşımın, detaylı ultrasonunu(2. Düzey ultrason) perinatolog falan yapmamış gayet kendi doktoru yapmış. Ama cdsini radyoloji de incelemiş. Dopplerde ayrı bir şey onu da 6. Ayda yapıyorlar dedi. Bu arada göztepe medicalde sgklılara sezeryanlı doğum ücreti 3600 liraymış.anestezi değil de epidural istersen 900 lira ekleniyormuş. Bilginize....
Neyse ben bu işin içinden çıkamıcam yarın zaten emreye gidiyorum. Sorar tam öğrenirim.
merhabalarrr
bende bundan 1 sene öncesinde zeynep kamille gittim fakat belli sebeplerden dolayı bırakmıştım 3.ayda.daha sonra 12 ay boyunca özel hastanelerde süründüm desem yeridir.2 senedir meleğimi bekliyorum.ve pkoluyumözellerde ne yumurtlama takibi klomen çatltma iğnesi vs.hiçbiri uygulanmadı.daha sonra bu ay nevarsa zeynep kamilde var dedim tekrar başladım.jinoklojide muane olduktan sonra direk infertilite bölümüne git dedi.eşimin sperm sonuçları güzel çıktı.benim kültür smear sonucumda normal.hsg istedi ve eşin ürolojiye gidip rapor alsın dedi.ilaçlarımı bugün aldım şimdi batımı bekliyorum hsg için
yanlız ne yaptıysam bu zeynep kamildeki doktorlara ısınamıyorum bişey demeden eline kağıtları tutuşturuyolar şunu yaptır bunu yaptır olay bitti.bişey desem bir bakış atıyolar susup kalıyorumşimdi aşılamayamı geçicem bende acaba direk
bende 3.5 yıldır istiyorum bebek ama gelmedi bir süre özel hastaneye gittim.Şimdi zeynep kamil le basladım hani verdikleri kagıt varya bir suru test yazıyor smear kultur hariç hepsini yaptırdım.benim sorum su
1-smear kultur için illa adet bitiminden 1 hafta gecmesimi lazım
2-eşimin testlerini özel hastanede yaptırdım uroloji doktoruna temiz cıktı illa zeynep kamilde yaptırman lazım derler mi?
zeynep kamil le ilk kez gittim ne gibi seylerle karsılascam bılmıyorum.aslında testleri yaptırmalarından hersey de test istemelerinden memnunum ama nasıl diyim biraz tersler gibi geldi bana hersey bittikden sonra testler heyete gitcek ve asılama için rapor alıcam aslında bu raporla ilgilide bir suru sorum var.
1-ben calısıyodum işden cıktım kasımdan beri calısmıyorum sgk ilgili sorun cıkarmı rapor için.hala kendi sgk kullanıyorum yeni cıktıgım için işden
2-rapor icin kac yılık sgk yeterlı oluyor.
Sorularımın cevapları bilen arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tesekkurler.
elifcim emre bey kendisi bugüne kadar hiç bir hastane ismi zikretmedi. ileride olası hastaneleri değerlendiririz dedi. ben tam doğum yaklaşmışken "ben acıbadem fulyada doğurtuyorum" falan der mi diye kendi kendime kuruntu yaptım. ki orası olmasa bile daha önce Amerikan Hastanesinde çalışıyormuş mesela, orayı da tercih etmesi de mümkün, fiyat olarak orası da en son duyduğum 14000 lira alıyordu doğumdan, yine az buz değil. o yüzden bu gidişimde artık şu doğum işini konuşmak istiyorum. her şey açıklığa kavuşsun. adamı her ne kadar çok sevsem de öyle aşırı pahalı ve bana uzak hastaneler tercih ediyorsa yolumu şimdiden ayırıp yavaş yavaş kendime yeni bir doktor ve hastane bakayım.
izmirde doğum aslında benim için zor değil. bizim yazlık kuşadasında. evin hemen dibinde universal hospital'ın bir özel hastanesi var. epey de büyük bir hastane. acil durumlarda oraya gidebilirim. geçen sene işim düşmüştü de gitmiştim yoğun bakımı falan olan gayet tam teşekküllü bir yer. ayrıca izmirde çok çok iyi bir jinekoloğum var. daha önce çok başarılı bir ameliyatla çikolata kistimi almıştı halen adama dua ederim. yani iyi kötü bir mazimiz de var. yazlıkta kardeşimin babamın annemin hep ayrı ayrı arabası var, 40 dakikada, izmire ulaşılıyor, annemle evlerimiz yan yana, yani kapılar ayrı ama evler bir gibi bir durum var. kardeşimle babam her gün yazlıktan işe gidip geliyor. yani gidip orada kalırsam eski doktoruma da kontrole götürürler, acil bir doğum olsa hepsi seferber olur hastaneye de yetiştirirler. yani senin ayvalığa giden arkadaş gibi doktorum, kontrolüm ihmal olunmaz. kayın validemse zaten mayısda yazlığa gidecekmiş. benim doğuma yetişebileceğine hiç aklım kesmiyor. hem onun yazlık bigada. gelişi izmire ya da istanbula gelmekle çok farklı değil. bir de eşim şu ara tutturdu, neymiş efendim 7. ay bitti mi annem istanbula gelsinmiş. ben evde yalnız kalmayayım diye doğuma kadar 2 ay bizde kalsınmış. aniden bir şey olursa o yanımda olurmuş. ben anneme babamı, kardeşimi bırakıp gel 2 ay kal nasıl derim düşünmüyor. hem ne gerek var. herkesin yanında biri mi oluyor. dağ başında da oturmuyorum, aniden bir şey olursa da ambulans çağırırım ne bileyim taksiye biner bir hastaneye giderim diyorum beni dinlemiyor. yani böyle ısrarcı olursa annemi buraya getireceğime ben anemlere giderim. eşimin de dünya kadar birikmiş izni var. doğum yaklaşınca izin alsın gelsin artık.
valla yukarda yazdığım 3-4 hastanenin hepside evet aynı şeyler dedi. Artık bende onların yalancısıyım ama kendi doktorumda bana öyle demişti. Biz 2. Düzey diyoruz halk arasında bunları bunlarıda diyorlar demişti. Iyi bari öğrende emreden bizede bilgi ver. Bi işin 4-5 adı olurmu yaw. Demekki oluyormuş birde ona sor bakalım o ne diycek. Medikal parkada maşallah sözde sgklı 3600 tl birde olmayaydı kaç lira olurdu acep. Zaten ısınamadım gitti oraya bir türlü.
haklısın insan önünü görmek ister sen konuş doktorunla izmirde de her türlü imkanın varmış annenin gelmesinden ziyade sen kendin git bence en mantıklısı o.
arkadaslar cevap veren herkeze tesekkurler bugun adet biteli 3 gun oldu ama zeynep kamile test sonucunu göstermeye gittim ve smear kultur yaptılar sasırdım ama sevindim benim herseyim bitti salı gunu sonucları alcam ve heyete gitceemmm.derken kocamın testlerini kabul etti urolojideki doktor bana da raporu vericektii ama seroloji testti istedi hoooppala kaldım öyle özeldede yaptıra bilirmisim neyse özel hastaneyi aradım seroloji testti yapıyomusunuz dedim kendi içinde bölümlere ayrılıyor siz serolojide ne yaptırmak istiyosunuz dediler kaldım öylee bana yardım edinn sizin kocanızın serolojide test kagıdında neler yazıyor.bilgi verirseniz hemen yaptırcam birde ac karnınamı kan vermek lazım.
arkadaslar bu ayım malum testlerden bosa gitti simdi adet olana kadar heyetden rapor cıkması için acele ediyorum.bir dahakı ayda bosa gitmesinn beni anlıyosunuz dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?