Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

cevaplarınız için cok tesekkur ederim.ben normalde haziran ayından beri klomen kullanıyodum.son 3 ayda kontrollu kullandım 2 ay catlatma oldu ama hepsi özelde yapıldı.baktım sonuc alamıyorum bende zeynep kamil buyuk hastane diye gittim.orda da testler yenilendi sevindim.bir smear kultur kaldı sonra rapor ve asılama insallah bu arada bu ay böyle bosa gitti.
eşimle ilgili gittigim özeldeki ürolojiden rapor kagıda aldım ama gecmezmi? yaa calısıyor zeynep kamile gidemezde ondan sıktıysam kusura bakmayın

Son düzenleme:

anladım canım çok teşekkür ederim cevapların içineşimin sonuçları 1mlde 34 milyon.doktor iyi dedi sorun yok sanırım aşılama seçeneğim kalıyor ozaman şuan içinozaman ben hsg çekilene kadar eşim şu rapor işini halletsin demene göre anca tamamlancak gibi gözüküyor:26:hsgyıda o asıstanların suratsız hallerınden dolayı çekilmek istemiyorum aslında ama başka yerdede cektırınce buseferde doktorun zıt gıtmesınden korkuyorum artık ne çıkarsa bahtımıza :26:geçen gün rahım fılmı için kkda bi yazı okumustum hsg çektirirken makineler dijitalmi diye sorun diye yazmış.bende bugün sordum beni bir terslediler napcakmışım dijital olup olmadığınıhay sormaz olaydımaslında öyle sevınclıyım fılmden dolayı bıle korkum yok ama şu hastaneye mahkum olmasam gidesimde yok yani

tam olarak hatırlamıyorum ama 2 li teste rutin kontrol dahil 250-270 arası verdim 3 lü teste daha az verdim ama gene 150 den aşağı vermedim belkide 200. şimdide detaylı işte. ama bunların hepsini aynı anda yapmalı zaten mümkün değil. detaylının hastası bu aralar yani hastane beni para için ileri tarihe attı diyemem çünkü zk. da hemen hemen aynı haftalarıma verdi. bu doktor 18 mart - 7 nisan arası istediğin bir gün yaptır dedi. zk ise 1 nisana gün vermişti. tee hamileliğin başında. yani demek ki bebğin iç organları bu haftalarda tamamlanmış oluyorki detaylıyı bu zamana verdiler. ha kötü yanı rakamın yüksek olması. zk ya gidim dedim ama orada 40 bin tane uyarı yapmış hem benim eteğim yazlık kışlık eteğim yok oraya gidemem :))) dün bir kaç hastane adı yazdım başkenti demende iyi oldu. orayada sorayım. fiyatları yazarım size. ha birde odetaylının cihazı daha farklıymış. çünkü benim doktor buda ultrason cihazı ama ordaki farklı daha ileri dedi bunda genel bakıyoruz kalp atışı ölçümler falan dedi. yani rutin olan genel ve baasit bir alet. diğeri ise daha gelişmiş anladığım kadarıyla.

Son düzenleme:
nevincim araştırmamı yaptım. diğer hastanelerde fiyat aynı. hatta hastanenin biri 16.-20 hafta arası yapıyor dedi. bu durumda sana yapılan detaylı ultrason değil. doktora hadi para armışiken biraz daha inceliyim demiştir :) aradığım tüm hastanelerde bu işlemi yapan doktorların hepsi perinatoloji uzmanıymış.

central hospital 220 çekim diğer doktor ise 350 çekim +150 muayene

unıversal hast. kadıköydede çamlıcada da yapmıyolarmış bu işlemi.

maltepe üniv. hast. sgk var 250 tl yapılıyor muayene ücreti yok dediler ama adım gibi eminimki oraya gidince enaz 100 tl de onu çıkartırlar.

başkent ünv. hast. sgk lı 250 çekim +110 muayene = 360 tl allianz ise 352 tl toplamı

bu durumda kendi hastaneme gitmek en mantıklısı. aklınıza gelen başka yer olursa söyleyinde oralarada fiyat bakayım ama belliki 300 den aşağı yapan yer yok.

estağfurullah sıkmadın. burada soru soran herkese illa ki birileri cvp veriyor. daima yardımcı olmaya çalışıyoruz. maalesef yapılacak testleri vs'leri öyle taksit taksit söyledikleri için öyle boşa zaman geçiyor. bana da hsg'nin illa belli bir zamanda çekildiğini söylememişlerdi, sonraki adetimi beklemiştim.
eşinin özelde yaptırdığı testler geçer ama verilen rapor geçmez. illa ki zk'deki ürolog kendi bir rapor yazacak. eşinin izin sorunu varsa en iyisi internetten randevu alın, sabah erken bir saate alırsınız, eşin bir kaç saat izin kullanmış olur sonra işine gider. maalesef başka yol yok. bir de eşinden hormon testi, genel bir kan testi(serolojiydi sanırım tam emin değilim kağıtta yazar) ve 3 spermiogram istenecek biliyorsun değil mi? yani bunlar eksikse üroloji tamamlatır.

evet canım, sana aşılama derler muhtemelen. hsg'yi dışarıda da çektirebilirsin sorunsuz kabul ediyorlar. fakat dışarıda çeken en ucuz yer bile en az 150-200 liraya çekiyor bilgin olsun. nerede çektirirsen çektir acı ve ağrı eşiğin düşükse 2 tane ağrı kesici iç git daha kolay olur. bir de buradaki hsg çektirenler topiğini fazla okuma. orada çok yalan yanlış bilgiler de var. bütün işlem zaten hepi topu 10 dakika falan sürüyor. burada bir kısmımız zeynep kamilde çektirdi bir sorun da yaşamadı. ben ve sonay arkadaşımız özelde çektirdik. seçim senin...

tamam sagol canim yardimlarin icin tesekkurler

duygucum benim gittiğim prof "normalde 20. haftada çekilen ayrıbtılı ultrasonu siz 18. hafta çektirin ki bir sorun çıkarsa amniyosentez için ekstra 2 haftanız olsun" dedi. Raporuna da ayrıntılı ultrasonun 18. haftada çekilmesi tavsiye olunur yazmıştı. demek ki ayrıntılı ultrason 18. haftadan itibaren çekilebiliyor.(yani organlar falan gelişmiş oluyor, yoksa neden çeksinler) ama rutininin 20. hafta olduğunu biliyorum. emre hamileliğimin en başından beri 20. haftada detaylı ultrasonunuz olacak diye anlattı durdu. sen bakma zk boş tarih olmadığı için ileriye atıyor. bana da verdikleri tarih 23. haftaya falan denk geliyor. çok geç değil mi dediğimde randevular dolu dediler. senin hastanede de belki randevu yoktur falan. malum profların programı dolu oluyor. diğer konuda bir şey diyemem. her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ama ben o profa yeniden gitseydim ultrasonla 3lünün kan testini birlikte yapacaktı biliyorum. keza izmirdeki hamile akrabamın da 20. haftada hepsi birlikte yapılmıştı. hatta ken testleri çıkınca biraz riskli gördüler diye 22. haftada amniyosentez de yaptılar, epey bir gerilmiştik.

haklısın canım, aynı paraya gelecekse kendi hastanende yaptır. evet elbette benim 2li testte yapılan 20. haftada yapılan detaylı ultrasonla bir değildi.adam muayenehanesinde sadece detaylı ultrason, 2li,3lüi4lü testler ve amniyosentez yapıyor. anladığım kadarıyla bana da o detaylı ultrasonunun yapıldığı aletle baktı(tek cihaz zaten oydu) atardamarlarım,rahim dokum, bebeğin o güne kadar gelişmiş organlarına tek tek bakıldı ama bu demek değil ki benim detaylı ultrasonum yapıldı artık yapmama gerek yok. yoksa neden 18. haftada yaptır desin. o sadece rutin kontrole göre biraz daha detaylı bakılan ve daha gelişmiş bir makinayla yapılan bir ultrason çekimiydi. ama şu da var o zaman bir sorun göünmediği için ve doktor "ileride de bir sorun olacağını sanmıyorum" dediği için bu sefer yeniden bir profa gitme ihtiyacı duymuyorum. istabul tüpte bir perinatolog varsa o baksın, yoksa en kolayıma gelecek hastanede yaptırıp geçeceğim.

ben seni çok daha erken yaptırdın diye hatırlıyorum yani 2. li testi yaparken detaylıda başmıştı ve bu 18. haftanda değildin diye hatırlıyorum. o bakımdan erken olmadımı dedim. ne bilim hamiellik işi çok karışık bilmem 2 li test şu haftalarda, 3 lü test şu haftalarda , detaylı ultrason şu haftalarda. hani hiç denk gelen haftada yok mübarek hepsine ayrı ayrı para veriyon. ama bunu iyi araştırmak gerek misal 2 li ve 3 lü test aynı anda olmuyormu yada 2 li test yapılırken cidden detaylıda yapılabiliyormu?

haah işte bende bunu diyorum adamın önüne yatmışken ınck cıncık bakmış sana. ama bu detaylıyı genelde perinatologlar yapıyor. ve fiyatlar böyle düşün unıversalda yok bile bu işlem. diğerlerinde en uygun 250 tl maltepe üniv. hast. prof olmasada perinatolog yapıyor buda da doç. yada yard. doç olabiliyormuş. ay nebilim bacım girdik bu yola işte veriyoruz paraları napalım kötü bişey çıkmasında varsın verelim mantığında oluyrum artık. bebe bir doğsun sonra ekonomisini yapmaya devam ederim :)))

bu arada dopplerde ultrasondan farklı olarak bebekle anne arasındaki kordondaki kan akışına bakıyorlarmış

epey süren bir işlem sanırım. hastanelerede sordum detalı ultrason , ayrıntılı ultrason, 2.düzey ultrason ve dopler aynım ıdedim evet dediler:)) neyse inş. bunuda sorunsuz atlatırız bunun sonucu hemen çıkıyor diye biliyorum ultrason görüntüsü şeklinde kısım kısım çıkıyor. zk da görmüştüm doplerden çıkıp doktora göstermek için sırada bekliyolardı uzun ultrason görüntüsü vardı bekli altınada bir rapor yazarlar hiç bir sorun yoktur gibilerinden.

benim iyice kafam karıştı ha. kontrollere göztepe medical parkda bir doktora giden bir arkadaşımın, detaylı ultrasonunu(2. düzey ultrason) perinatolog falan yapmamış gayet kendi doktoru yapmış. ama cdsini radyoloji de incelemiş. dopplerde ayrı bir şey onu da 6. ayda yapıyorlar dedi. bu arada göztepe medicalde sgklılara sezeryanlı doğum ücreti 3600 liraymış.anestezi değil de epidural istersen 900 lira ekleniyormuş. bilginize....
neyse ben bu işin içinden çıkamıcam yarın zaten emreye gidiyorum. sorar tam öğrenirim.

Son düzenleme:

valla yukarda yazdığım 3-4 hastanenin hepside evet aynı şeyler dedi. Artık bende onların yalancısıyım ama kendi doktorumda bana öyle demişti. Biz 2. Düzey diyoruz halk arasında bunları bunlarıda diyorlar demişti. Iyi bari öğrende emreden bizede bilgi ver. Bi işin 4-5 adı olurmu yaw. Demekki oluyormuş birde ona sor bakalım o ne diycek. Medikal parkada maşallah sözde sgklı 3600 tl birde olmayaydı kaç lira olurdu acep. Zaten ısınamadım gitti oraya bir türlü.

canım zaten birçok şeyi halletmişsin hayırlı olsun şimdiden ilgi konusunda da alışmalısın devlet hastanesi böyle fazla ilgi beklemiceksin ama herşeye ayrıntısıyla bakılır. eşinin sperm sonuçları güzel ise ve senin tüplerin açık çıkarsa aşılama uygun görürler canım.

1- evet 1 hafta geçmesi lazım.
2-bizizim zamanımızda dışarıda yapılan tahlilleri kabul ediyorlardı hala öyleyse eşinin üroloji tahlillerini üroloji doktoru kabul eder ve ona göre hemen üroloji raporunu yazar. zeynep kamil de yaptır demezler çünkü zaten yeterince yoğunlar dışarıda yapılan her türlü tahlili süresi geçmediyse kabul ediyorlar. sperm tahlili 1 seneyi aşmamış olması lazım.
3-eğer senin sgk biterse eşininki devreye girer bir sıkıntı olmaz.
4- 5 yıllık sgk lı olman gerekli diye biliyorum.

haklısın insan önünü görmek ister sen konuş doktorunla izmirde de her türlü imkanın varmış annenin gelmesinden ziyade sen kendin git bence en mantıklısı o.

yahu bu ücretten düşük doğurtan yer yok gibi bir şey zaten. central da sgklı 3800 gibi bir şey söylemişti diye hatırlıyorum. hani daha ucuzu da elbette vardır ama küçük hastanedir, yenidoğan yoğun bakımı falan yoktur. ben zaten 6000 civarını gözden çıkardım, bütün derdim 10000 falan gibi rakamlara çıkmasın. alt tarafı doğum yapıyorsun, by pass da olmuyorsun sonuçta. o kadar yüksek de veremicem.
ayrıntılı/detaylı/2. düzey ultrason aynı şey eminim ama doppler aynı olmaması lazım hakikaten. yani anneme, kayınvalideme falan hep doppler çekildi. kan akışına, damarlara bakılan bir işlem ve radyoloji yapıyor. çekildikten sonra röntgen filmi gibi ama kesit kesit sonuçlarını veriyorlar. böyle ultrason cihazıyla bakılmasından farklı bir şey olması lazım. neyse doktorların dediği gibi böyle çok kurcalayan insanlar olmamak lazım anlaşılan. millet ne güzel doktoru ne diyorsa gidiyor yapıyor. biz 2 gündür tartışıyoruz:)))

arkadaslar cevap veren herkeze tesekkurler bugun adet biteli 3 gun oldu ama zeynep kamile test sonucunu göstermeye gittim ve smear kultur yaptılar sasırdım ama sevindim benim herseyim bitti salı gunu sonucları alcam ve heyete gitceemmm.
derken kocamın testlerini kabul etti urolojideki doktor bana da raporu vericektii ama seroloji testti istedi hoooppala kaldım öyle özeldede yaptıra bilirmisim neyse özel hastaneyi aradım seroloji testti yapıyomusunuz dedim kendi içinde bölümlere ayrılıyor siz serolojide ne yaptırmak istiyosunuz dediler kaldım öylee bana yardım edinn sizin kocanızın serolojide test kagıdında neler yazıyor.bilgi verirseniz hemen yaptırcam birde ac karnınamı kan vermek lazım.
arkadaslar bu ayım malum testlerden bosa gitti simdi adet olana kadar heyetden rapor cıkması için acele ediyorum.bir dahakı ayda bosa gitmesinn beni anlıyosunuz dimi

adetten 1 hafta sonra smear alırlar normalde ama senden 3 gün sonra almışlar ilginç. kültür sonucu 2 güne çıkıyor ama smear sonucun 10-15 gün sonra çıkar. bence salı günü alacağın sonuç sadece kültürdür diye düşünüyorum. zk. nın dışardan kabul ettiği şeyler. erkeğin sperm tahlilleri ve kadın için çekilecek hsg yani rahim filmidir. serolojiyi kabul ediyorlarmı bilmiyorum ama bence onuda zk. da yaptır sonra yok içinde bunlar eksik yapılmamış demesinler. şuan kimse ezbere serolojinin içinde eşime bunlara bakıldı diye hatırlamaz sana verdikleri bir kağıt vardır onda detaylar yazarsa yazıyordur çünkü bizlerede aynı kağıtları vermişlerdi ve hemen hemen hepimiz testlerimizi zk. da yaptım . (rahim filmi ve sperm testi hariç zaman kaybetmemek için onları özelde yaptırmıştık..) birde bu adetime tedavime başlıycam diye kendini şartlama çünkü evraklarını toparlayıp heyete sokman falan bu değil bir sonraki adetine kalacaktır. şöyle örnek vereyim ben kasım sonu aralık gibi evrak toplama işlemine balşamıştım ve ilk aşılamam ancak şubatta olmuştu ki ben tahlil esnasında hiçbir sorun yaşamadım herşeyim yıkır tıkır işlemiş haliyle en hızlı bu kadar oldu. birde test ve evraklarda eksiklikler olduğunda dahada sarkabiliyor. bu sebepten bir sonraki adetimlede başlayabilirim diyebilirsin. bu arada rahim filmin varmıydı senin??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…