Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

çok güzel bir söz gerçekten :) ben domatese benzeyenide çok severim yaa. canımı çektirtmeyin şimdi :)))

evet evet izmirde cennet elması ya da cennet hurması derler. buraya istanbula gelince öğrendim ben de trabzon hurması dendiğini.

ya bırak trabzonlular öyle desin. nerden çıkmış tranzon hurması. bildiğimiz domates görüntüsünde hurma işte :) pazarlarda hurma yazıyuor hiç trabzon rize neyin yazmıyor valla :)

sonaycım o akıntılar normalmiş. bende çoook uzun zamandır var düşünki ben bile doktora söylemedim. aldığım kitapta akıntıların normal olduğu yazıyor sebebi ise rahim kendini yeniliyormuş ondan kaynaklıymış. ne kdar doğru bilemiyorum ama beni rahatsız etmedi yani. aşırı yok mesele kahve gibi yada şeffaf ve kötü kokulu falan değil. sarımtırak krem sıvamında bendeki. ama için rahat edecekse doktoruna sor genede. bizede bilgi ver en azından bizimde içimiz rahatlar.

bence normaldir ama sen gene de bir söyle doktoruna canım belki idrar tahlili ister iltihap var mı diye bakar. alttan bakacağını sanmam. söylersin kıvamını rengini falan.

bende de var sarı renkli bazen de şeffa. normaldir heralde. ama bir ıslaklık hissettiğimde nasıl tedirgin oluyorum anlatamam. canım sendeki kitabın adı ne kimin kitabı ?
internetteki bilgiler de uçup gidiyor akıldan alıp kitap okumak çok daha faydalı bence.

bendekide çok aşırı değil günde 2/3 kez oluyor. kirli beyaz, hafif sarımtrak gibi. geçen hafta gittiğimde söyleyecektim ama alttan bakar diye söyleyemedim. o gücüm yok valla. artık alttan bişey olsun istemiyorum :)

pazartesi günü kendimi iyi hissedersem doktora söylerim, sizide aydınlatırım :))

aynı korku bendedfe oluyor ıslaklık olunca yada bişey gittiğini hissetiğimde wc ye gitmeye korkuyorum valla

benim aldığım kitap bu. fuardan 25 tl ye almıştım. baştan aşağı okumadım. arada aklıma takıldıkça okuyorum daha çok işe yarıyor o şekilde. gereksiz şeyleri okumuyorsun. ilk aldığımda temel şeylere göz atmıştım.

Trkiye'nin nternet Kitaps

olsun sen söyle ama alttan bakmayın de açık açık :) çekiniyorum de. ama bişey olmaz derse de baktırablirsin.

hımm baktım buna evet 42 tl yazıyor heryerde çok pahalı böyle pahalı alıp da okumadığım tonla kitap var. bir de ayşe özer in varmış hamileilk doğum ve bebek bakımı diye bu ikisini övüyolar biraz zaman geçsin gebeliğim devam ederse alırım belki. gerçi ben de kitap gibi kadınım ne gereği var dimi :)
sor bana söyliyim sana

kızlar nevin yine arazi :) pek sık giremiyor hastalığından dolayımıdır bilemiyorum biraz toparlandım demişti ama. umarım iyidir.

ben sana verim desem olmaz çünkü doğumdan sonraki bilgilerde var içinde o sebepten el altı bir kitap bu. sende gezerken aklına gelince bakarsın belki ucuz bulursun. illa bu olcak diye bişey yok kafana yatan başka kitapta olabilir.

nevin şimdi fosurdayarak yatıyordur desem yalan olur hasta değilse bu saate kalmaz sanırım. ama öyle kolay kolay geçmiyor. sizde dikkat edin desem nafile çünü geldimi geliyor( ben dün iyiydim bugün gene boğaz gıdıklanması öksürük var yeniden başlıyormuş gibi (( hastalığımdan sebep tetanozu bile yapamadım. yarın gidip yaptırayım bari. inş. yarına hastalanmam çünkü bu h. içinde yaptırmam gerekiyor. şimdi boğazıma ne gibi çareler arasam diye düşünüyorum. ilaç almadım ya mikroplar ölmedi tam ((

tetanozu ihmal etme artık bu hafta yaptır. belki gribe de iyi gelir :) bu gece toz yağmış resmen buraya dikkat ettiniz mi? arabaların üstü balkonlar falan sapsarı çamur. toz bulutu var havada. çöl kumu muymuş neymiş hala inemedi yere. o taşıyormuş mikropları. sen de dikkat et doğal antibiyortik gibi bişey yok mu ya :) yada iyi gelecek bişey hiç de bilmiyorum.

duygucum uyuyor desen belkide yalan olmaz :) hastalıkta ne zaman yatılıp kalkılacağı hiç belli olmuyor. geçen gün 4 gibi falan aradım uykudan uyandırdım.
tetenozuda yaptır ihmal etme. ben eşime bile yaptıracam. hayatta insanın başına ne gelir belli olmaz, allah korusun bir çivi paslı bişey...

progestan i,ğneden dolayı içine sinsin ozman bekleyelim zaten 2 hafta daha zamanımız var demişti geçen hafta gittim boğaz için. dedim iğneye gelmedim kalp atışını dinledim gitmişlken anladım zaten dedi. eğer yapılabilseydi yapalım derdi. 2 hafta demiştik zaten haftaya yaparız dedi ebe. bende ok. dedim. valla doğal ne var bilmiyorum tuzlu suyla gargara yaptım şimdi (dr. demişti) birde sallama ayva ıhlamur yaptım limon sıktım hastalanma korksundan ne yapcağımı şaşırdım atağa gçtim:) aynen bizim burada böyleydi araba resmen çamurdu su döktürdüm camlarına göremiyorum diye. ama çok pisti cidden dışarı çıkmamak gerek. zaten arabayla ev iş yapıyorum tam iyileşmeden çıkıp dolanmam birde.

bende geçen hafta evdeydim ama sağ olsun öksürük bırakmadıki 2 göz yumayım. başımı koyuyordum bir gıdık hemen kalkıyordum birde vücut direncim çok kötü değildi ayakta durabilmek için azımı boş bırakmadım. hem yedim bişeyler. o sebepten hastaydım ama yatak döşek yatamadım öksürürmekten

artık nolursa olsun yarın tetanoza gidicem yaptırmaya.

ÇOk sağol bilgi verdiğin için ama bugün dosyam açıldı ilaçlarım yazılacak z.k. de şimdi geldim eve yazını yeni okudum moralim birazda olsa bozuldu ,neden öyle yazdın canm çokmu ilgisizler,sizde sorun neydi acaba bizim eşimin hareketlilik ve sayı sorunu var,Allahtan ümit kesilmez ben herbirimize dua ediyorum inşallah çocuklarımızı sağlıkla kucaklarmıza almayı nasip etsin rabbim

canım ben moralin bozulsun diye söylemedim zk. nın artıları olduğu kadar eksileri çok neyazıkki. ve orada uzun süre tedavi olmam ve sonuçların hep negatif olması açıkça ortada. ve kimseden de duymadıkki aşılama yada tüple kalıpta bebeklerine kavuştuklarını. hani üstü kapalı anlatmıyorum direk olanları söylüyorum. zk. nın artısı onca dünya testi tahlili ücretsiz yapıyorsun ve rapor alıp ilaçlarını indirimli alıyorsun ki ( bu yine onalrın sağladığı kolaylık değil bizim sgklı olmamızdandır) eksi yanları ise bunca koşuşturmanın sonucunda koca bir sıfır oluyor ve rapor çöpe gidiyor. bende rezerv sorunu vardı sözde .yani erken menapoz riskim vardı ama bir allahın kuluda bunun tespit etmek için başka bir test türü daha var ama devlette yok istersen özelde yaptır demedi. araştıra araştıra kendim buldumda inatla yaptım. sonuç iyi erken menapoz riskim ve rezevr sorunum falan yoktu. ben düşüncelerimi açıkça söylemekten yanayım. ha kişinin bütçesi yada mantığı zk. ya daha yatkın olur orası ayrı. tercih meselesi yani nitekim ben zorunlu olarka 2 aşılama yaptım orda. ilk tüp deneme tercihimi orada kullandım ama hiçbiride olumlu olmadı. kuru düzen bir tedavi yöntemleri var. ama yine allah razı olsun başım sıkıştıkça gider test tajhlil yaptırırım gene.

biraz ortalıkta olmayınca hemen arkamdan kaynatmışınız bakıyorum:)))
benim evin yine leşi çıkmış bu ara sabahları uyanıp biraz ev işi yapmaya gayret ediyorum. o yüzden internet mesaisini aksatıyorum:))))

elificim bu perinatolog her yerde olmuyor. anne karnındaki bebeğin risklerine ve sorunlarına bakan bir dal. özel bir uzmanlaşma gerektiriyor. sanırım jinekologlar iki sene daha okuyup uzmanlaşıyor. zaten bütün hamileliğin boyunca da 1-2 defa gidiyorsun(o da bizim gibi ayrıntıcı insanlarsan ve doktorun git diyorsa. kimisi hiç gitmiyor) ben 12. haftada gitmiştim şimdi bir de 2. düzey ultrasona gideceğim. duygu şanslıydı gittiği hastanede vardı ama çoğu kişi ayrı yerde gidiyor. yani gittiğin hastanede illa olması da çok şart değil. dışardan da gidebilirsin. o yüzden bence çok da aman gittiğim yerde perinatolog olsun derdine düşme. ama şunu söyleyeyim göztepe medical park o kadar büyük olmasına rağmen perinatolog yok. ben 2. düzey ultrason yapıyormusunuz diye aradığımda "kontrolleriniz burada yapılıyorsa normal jinekoloğunuz, yapılmıyorsa radyolog yapıyor" demişlerdi. halbuki bu 2. düzeyi pernatoloğun yapmasında fayda var. radyolog falan değil. o yüzden gebze medicalda da olacağını sanmam.
bu arada hamilelik tabii ki uzun bir süreç. arada doktoru ve hastaneyi değiştirme imkanın da var. bence şimdilik hastaneden ziyade doktor bazında bir seçim yap. ilk zamanlar insanda evham çok oluyor, bir de her şey yeni olduğundan o neydi bu neydi diye kafanda çok soru işareti oluyor. kafana takılan şeylerde dönüp arayabileceğin, telefonlara çıkan ya da kısa sürede sana dönecek bir doktor tercih et. bir de kontrollerde soru sorduğunda sıkılmıcak alınmıcak biri olsun.

Özledik seni tatlım yoksa çekiştirmedik valla:) bana genze medikal park çok yakın ilk jinekologum da orda şuan kızenim ikinci doğumunu onda yaptı ve birkaç arkadaşı hepsi çok memnunlar ben se memnundum giderken sadece az konuşuyor ama öz konuşuyor her soruma tane tane cevap verirdi. Yakın olması güzel hem de eski doktorum diye yakınlık duyuyorum yeni doğan yoğun bakımda var pendik uzak kalıyor tren yolu çalışmalarından dolayı da köprü ve üst geçitler kapalı riskli olur e5 e çıkmak için bile dolanıyoruz ekim de bitecekmiş. Acil bişey olsa gebze daha yakın muhasebesinde tanıdık var :) artık oraya giderim ben zaten rahim anomalimden dolayı kalp atımından sonra cerrahpaşada bir prof a gidicem riskli gebelik uzmanı o isterse yapılır herşey.

nevin bacı senin kaynana ne alemde sesi çıkmıyor şu ara yoksa sen kendi can derdine düştünde karıyı unuttunmu noldu. bende benimkini en az 20 gündür görmüyorum belki daha fazla ama nedense hormonlarım kabardı onalra karşı durup durup gıcık oluyorum. en ufak bişeyde kocama laf sokuyorum madem çok meraklısın git ananın evine diyorum :) valla çok garip ama bir gıcık durumundayım:) hiçte aramıyor zaten. geçen hafta hastaydım heralde oğlu söyledi hasta evde diyede ondan aradı. bende açmadım :))) geride dönmedim aradan 2 gün geçti oğlu arıyor evdeyseniz işiniz yoksagelip sizi dışarı çıkarıyım biraz gezelim diyorda o bırakmış ben geçen aradım açmadı telimi diyor çaçaroz sesiyle bende duyuyorum eşimde tuvaletteymiş duymamış diyor. ee sonra bekledim geride dönmedi diye uzatıyorda uzatıyor (sanki az geziyolarda birde benim pazarımı emri vaki yaparak alıyor eşimde böyle düşkün oldukça ekstra uyuz oluyorum onlara)
bende dedimki söylesene ya görüşmek istemiyormuş ne kıvırıyon canı istememiş açmamaış geride dönmemiş hesapmı vercem dedim :))) ama tabi eşim hiç kıyarmı anasına

aa benim kaynana durur mu? devamlı beni gıcık etcek bir şeyler yapıyor da artık ben anlatırken siz bıktınız diye anlatmıyorum. bu arada senle benzer şeyler yaşamışız. yalnız benimki her gün arıyor bu ara. 25 dakikadan önce de kapatmak bilmiyor. hem de bazen günde 2-3 defa arayıp her zamanki gibi kendi çocukluğu, oğlunun çocukluğu, eski kocaları, şusu busu alakasız şeyler anlatıp anlatıp içimi şişiriyor. telefonu açmazsam bu sefer daha beter arıyor, seni merak ettim diyor. ulan sanki yaşlı insanım da evde başıma bir şey gelcek, ölüvercem falan... bu aramaları o kadar darltmaya başladı ki, artık kurtulmak için resmen yalan atar hale geldim. sizlerin isimlerini bile alet ettim, dışarıda arkadaşım duyguyla buluştum, elifle çay içiyoruz falan diye o an aklıma kimin ismi gelirse söylüyorum. neyse bu geçen cuma yine beni aradı, eşim de geç gelcekti kendime yemek hazırlıyordum, e iyi sonra konuşuruz dedi kapattı. sonra ertesi gün gittik hemen beni eşime şikayet etti. dün gece aradım yemek hazırlıyordu sonra işi bitince beni aramadı diye. ay bir sinirlendim! yine de iyice kırılmasın diye kendimi tuttum, işin içine kendi annemi de kattım, "annem de sen de çok arıyorsunuz, devamlı kendinizi anlatıyorsunuz, sıkılıyorum konuşmak istemiyorum bu ara, kimse kusura bakmasın" dedim. bu bir bozuldu yüzü müzü değişti ama ses etmedi. sonra dün akşam 7 gibi yine aradı, eşime aç kendin konuş dedim, eşim de açmadı. telefon çaldı çaldı kapandı. sonra gece 9 gibi aradı, aman aman beni ne şikayet, aradım nevin ev telefonunu açmadı diye. eşim de "ben işten geldim dışarı çıktık yoktuk" falan dedi ama sanırım yemedi. ben de sinirlendim, kibarca söyledim anlamadı, söyle görüşmek istemiyorum dedim. ama tabi eşim de kıyıp böyle diyemedi:))
bu ara bir de kayın validemin durup durup "ben torunuma bir sürü şey almak istiyorum ama siz aldırtmıyorsunuz" deyip durmasına illetim. her lafın başı bu. ona da patladım patlıcam. olayın özü de şu, benim annem gidip gidip kendi kendine kıyafetler, bebek nevresimleri falan alıp duruyor. ama k.validem illa biz onu alalım çıkartalım istiyor. gittiğimiz yerlerde de ya koskoca çocuk şeyleri bakıp bakıp bunu al şunu al diye akıl veriyor yani kendi elini cebine atmıyor ya da mesela yatak alayım deyip teşhir ürünü defolu şeyler falan gösteriyor. ulan zaten bağdat caddesine yürüme mesafesinde evi var. çıksın ne istiyorsa alsın. ama yoook oynamaya gönlü olmayan gelin yerim dar dermiş ya... ctesi buna daha kundak şeklinde havlulardan almadım, istersen onu sen al dedim aaaa bir baktım yarım saat sonra eşimin yengesiyle konuşurken ona söylüyor. kadıncağız telefonda ben de bir şeyler almak istiyorum demiş, havlusu eksik havlu al diyor. böyle iki yüzlü bir kadın işte...
bir de bu aralar h.içi neden ona gitmiyormuşum diye takık. halbuki sadece kendine dinleyici arıyor, neden gideyim, başımı şişiriyor duruyor. ayrıca o kadar hasta oldum, tamam aradı sordu ama onun dışında en ufak bir şey yaptı mı? ilk 2 gün eşim bana baktı, 3. gün eşim de ateşlendi, kalktım hasta hasta, çorbamı da çeşit çeşit yemeğimi de yaptım, evi havalandırdım, hastalık iyice yayılmasın diye tuvaleti falan dezenfekte ettim, çarşafları değiştirdim. taaa akşamüstü 6 dan sonra beni aramış, sana yayla çorbası yapayım getireyim diyor. bütün gün 2 hasta yatıyoruz, zaten bu saate kadar aç oturcak halimiz yok, ben yaptım her şeyi, hem gelme virüs sana da bulaşır dedim kapadım. şükür taaa akşam vakti getirceği çorbaya muhtaç değilim. hem 1 çorbayla mı doycaz anlamıyorum ki. o en son böyle hasta olduğunda ben ona tencere tencere yemeği daha öğlenden taşıdım. hiç bilmiyorsa benden öğrenseydi ama nerdeee...

Son düzenleme:
yok be ne sıkılcaz sadece anlatarak kendimi tekrar tekrar sinir ediyoruz olan bize oluyor :)) benimkide cuma aradı açmadım. ama öyle aramaz sürekli 40 yılda bir artık eşim telde ne kadar abarttıysa evde hasta yatak döşek yatıyor işe bile gidemiyor diye abarttmıştı oda öylesine aramıştır yani. yoksa içinden geldiği için değil. valla bu ara görmeden gıcığım hele onların lafını edince deli oluyorum olsun onlar ana baba anaya babaya küsülürmü onlar bize kızsada biz aramak zorundayız deyip fitil ediyor beni. bende madem bu kadar hayırlı evlatsın allah sana neden hemen çocuk vermedi diyorum verdi ya diyor k.çını yırttıktan sonra verdi onuda sen yapmadın doktor yaptı diyorum:)) sen ne konuştuğunu bilmiyon diyor babası doktrmu şimdi ozman ben gideyim diyor. bu ara yoktan yere öylesine öfke patlaması varki eşime diyorumki söyle anana doğumuma gelmesin gidicekse memleketine gitsin benim için beklemesin boşuna bacına söyle oda gelmesin rahat bir doğum geçirmek istiyorum diğer geline gittik buna gitmezsek laf etmesin diye boşuna gelmesinler , gelmezlerse çokdaha memnun olurum dedim. olmaz herkes gelcek gşitcek biz sevgiyle karşılıycaz onları sonra zaten kimse olmıycak yanımızda diyor mübarek başıma sevgi pıtırdığı oldu. istemiyorum ya dedim anlaşılan bununa ben söyliycem illa gene beni kötü etcen dedim. ama gariptir istemiyorum onları yanımda şovmenler nolcak. senin kaynananın sık sık aramasına gene iyi tahammül ediyorsun düşün benimki 40 yılda bir arar ve ben yok yere görmeden bile gıcık olurum sen valla bence şuan için gayet iyi durumdasın. ama sendede kabahat var açıkça desene onu alcam bunu alcam diyorsun ben tamam şunu al dediğimde millete yıkıyorsun ayıp deilmi senden bişey istemdim kendin zorluyon bari böyle numaralar yapma desene. sende de hiç cesaret yok. ben bir ara aile ortamında demiştim yüzüne herkeste vardı. biz seninle uyuyamışıyor anlaşamıyoruz kafalarımız bir değil birbirimiz sevmiyoruz dedim :)))) bana ne ya benmi düşüncem kırılcak üzülcek. onlar beni kırarken hiç düşünüyolarmı. aşırı ayrımcılar adalet duyguları yok. benim yapımdada adil olsun başımı kessin vardır. böyle yaptıklarında da yanaşasım gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…