Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

kızlar benim kocayı örnek koca yaptınız valla :))) asıl nevin örnek gelin. valla helal olsun. o halinle onca şey yapmışsın, düşünmüşsün. ben yapamam valla. orda başlarının çaresine bakarlar derim :)) üstelik senin kaynanan gibi bir kaynanayada kılımı kıpırdatmam, hem yapacan hem masraftan kaçmış diyecek. yuh yanii

valla pahalı falan da değil. hadi pazarla neyse de marketlerle karşılaştırırsan ucuz bile kalıyorlar. bir de sen de biliyorsun, sebzeyi alıyorsun zaten ayıkla et yarısı çöpe gidiyor, bir kilo sebzeden bir avuç bir şey kalıyor. bunlar ayıklanmış hazır olduğu için para olarak da abartı bir rakam olmuyor.
enginarı kesinlikle suyuyla buzluğa atmayacaksın. pazardan eve gelir gelmez suyunu boşaltcan, limonlu suyla yıkayıp(o pazardaki sulara beyaz kalsınlar diye ne koyuyorlar güvenemiyorum illa bol bol yıkıyorum), yine limonla ovup buzluğa koyacaksın. çıkartıp pişireceğin zaman da çözülmesini beklemeden, buzlu buzlu atacaksın. tencereye koyar koymaz da limon un su karışımı eklersen hiç kararmıyorlar. yemeğin bembeyaz oluyor. öbür türlü dondurmadan önce limonlamazsan, ya da çözdürürsen, ya da yemeği daha tencereye koyduğunda limon su un koymazsan kararıyorlar.

benimkide tahlilleri bir ara gönderirsiniz diyor bende tamam diyorum bidaha göndermiyorum. benim ebe çok iyi, tatlı, aramıyor. yarın uğrayıp kan verecem bakalım o formlardan banada doldurtacaklarmı. bende kırmızı şarabı çok severim valla. oraya not düşsem şimdi ara verdim diye :)) dediğin banada mantıklı geldi. yani alkol ve sigara kaynaklı hastalıkları karşılamayabilirler.

pesss yanii. kız bu harbiden bunamış yeminle. ama dert etme çocuk 10 yaşına gelene kadar oda göçüp gider:))) birde iyi insaflı davranmışsın. ayda 1 görür torununu. ben olsam en fazla yılda 2 kez gösteririm oda 2 bayramda:))) kız akıllı adamın diyceği laflar değil bunlar. aklı sıra çocuğu parayla yanına çekicek. senin demen gerekmez bu konuşmalar yapılıyorsa eşinin müdahaleyi yapması gerek ne diye sen söyliycenki. manykamıdır nedir. onca çileyi sen çek çocuğunu sana karşı doldurcam desin. zaten yapamaz öyle birşey ama bu lafı demesi bile sinir bozucu. bence sende arama. aramazsan nevin gerçekten kızmış der bir sürede olsa azını açmaz. ama sonra gene normaline döner:)))

seninkilerde pek bir kibarcıkmış yaa, ben hiç arayan kimseye teşekkür ederim demem. yani hani bişey lazım mı diye aradım derlerse vs o ayrı :)) sizinkilerinki biraz abartı olmuş gibime geliyor :)

aynen dediğin doğru şimdi bezelyenin mevsimiymiş bitmek üzereymiş annem 5 kilo almış buzlua atmak için 5 kilodan 1 kilo ancak çıkmış içi boşmuş çoğunun kilosunu sözle 1,5 liraya aldık ama böyle olunca hesapladıkki bezelye bize 3,75 liraya gelmiş dedi.
bende enginar aldığımda eve gelinde o suyu döküm iyice yıkayıp limonlu suda da yıkayıp gene limonla pişiriyorum. ama dolaba 4 tanne attığımda nasıl aptığımı hatırlamıyorum. ozman limonla ovup poşete öyle koyup içinede su koymuycam yani. dur fiyat düşünde bi kaç tane deneyeyim.

şimdi yapılırmıymış kışlıklar,ucuzlayınca aldır ona doğrattır.

duygucum biriki yerde okudum cocugun anne karnında hareketli olması doğuncada öyle olacağı yada hareketsizse doğunca çok uslu olacağı anlamına gelmiyormuş. bebekte cılız bişey falan değildir. kardeşiminkide fır dönüyordu, uzakta dur karnını seyret o kadar çok olurdu. bebek doğduğunda 2.800 dü. ama maşallah cok sağlıklı. o yüzden hiç üzülme.

senin maşallahın var, hamaratsın. ben hiç enginar, bamya yemeği yapmadım. o yüzden benim dondurduğum şeyler bilindik kolay şeyler. metro bizim orda yok, eğer olsaydı bende onlardan alırdım. sonuçta onlarda yazın mevsiminde toplayıp yapıyorlar. uğraşmaya değmez.

seninkilerde pek bir kibarcıkmış yaa, ben hiç arayan kimseye teşekkür ederim demem. yani hani bişey lazım mı diye aradım derlerse vs o ayrı :)) sizinkilerinki biraz abartı olmuş gibime geliyor :)

artık bilmiyroum belkide oğluna şirin görünmek için teşekkür ediyordur. hani yeri gelince bak annem aradığım için teşekkür ediyor dedirtmek içinde olabilir. yani kmin ne maksatla ne yaptığına aklım ermiyor artık.

ya tabiki uslu olsun isterim ama bari şimdi kıpırdasınki içim rahat etsin mesela bugün çok harketsiz ikide bir tıklıyorum sesleniyorum( hani oynasa biraz ne bilim hiçmi canı sıkılmıyor yada acaba hastada dinleniyormu diyorum(( ben zayıflığa çok takılmam hani sağlığı yerinde olsun varsın tombik olmasın. ama bence şimdi oynasın.

bu arada benim gbek değilim eskide çok çukurdu şimdi o derinlik azalmış. sanırım yakın zmanda o çıktı çıkacak gibi görünüyor

ohh ne güzel biraz kafan rahat eder enazından,arada seni çok bunaltırsa böyle davran bir nefes al :)valla haddini bilsin.. ne zorluklarla cocuk sahibi olduni ne hakkı varda istediği gibi yetiştirecek, şöyle olsun böyle olsun diyecek. sen kendi cocugunu istediğin gibi yetiştirirsin. baktın gördükçe cocugu etkiliyor görüşmelerini iyice kısıtlarsın.

duygucum senin iç karnın geniştir o yüzden hissetmiyorsundur. doktor benimkine baktığında hareket ediyor ama onları hiç hissetmiyorum mesela. sende de öyle oluyordur.
ahh ahhh benim göbek fırlayalı nice oldu ( giydiğim penyeden görülüyor. anacım fotoğraf makinasının şarj aletini bulamıyorumki resmini çekip size yolliyim :)

yahu eşim "annem bildiğin deli sen ona ne bakıyorsun" diyor ben ısrarcı olmazsam asla müdahale etmiyor. ki hakikaten anasını deli görüp, dediklerini ciddiye almıyor. ama bana öyle delilik sökmez, aklını başına toplasın, ağzından çıkanı kulağı duysun biraz. millete akıl vermeye gelince gayet akıllı uslu oluyor ama. hayır kadın resmen her ay böyle abuk subuk ayrı bir laf çıkartıp sinirimi oynatıyor. bir gün cidden kötü olcaz farkında değil. şimdi de kesinlikle aramaya niyetim yok. o ararsa da soğuk konuşurum. ama biz çocuk doğduğu andan itibaren çoook kavgalar etcez gibi görünüyor. o öyle 10 seneye falan da ölmez. kadının içi hayat dolu ayol. aklı fikri giyimde kuşamda süste.

bari kontroller sıklaşsada sık sık gitsek görmeye.bende foto çekip mail atayım bari. ama en son sednin göbekte bir büyüme yoktu valla:) çekip açısını değiştirde öyle çek yolla bari.

kızlar şimdi yan taraftaki arkadaştan rica ettim 2/3 resmimi çekti, ama bağlantı kablosu yokmuş pazartesi yollarım. koca göbek nasıl oluyormuş görün :) sizin çekme imkanınız varsa mail atında bende göreyim :)) bu arada 3 gün yokum gelince yazdıklarınıza nasıl yetişirim bilmem. sadece okurum o kadar :)

duygucum yalnız senin hamileliğin ilerledi o yüzden çocuk da git gide daha az hareket edecektir. büyüyüp içeride yer daraldığı için son aylarda epey azalıyormuş bilgin olsun.

duygucum yalnız senin hamileliğin ilerledi o yüzden çocuk da git gide daha az hareket edecektir. büyüyüp içeride yer daraldığı için son aylarda epey azalıyormuş bilgin olsun.

yok ayol ne yeri daraldı. daha 2 ay var. bizimki en baştanda böyleydi yeri dar bahane. oynayamayan gelin erim der hesabı yapmasın şimdi:))

yok ayol ne yeri daraldı. daha 2 ay var. bizimki en baştanda böyleydi yeri dar bahane. oynayamayan gelin erim der hesabı yapmasın şimdi:))

valla bilemiyorum ben milletin yalancısıyım, herkes 8. aydan itibaren hareket azalıyor diyor. ha tamam seninki zaten biraz hareketsizdi ama çocuktan bundan sonra fazla bir şey de bekleme:))) senin kız ne yengeç ne aslan, kuzu burcu olacak bu gidişle. kuzu gibi sakin, uslu:)))

ben girişken ve biraz çaçaroz bişeyim ya akrabaalrım duygunun çocuğu kesin çoksakin bişey olur diyorlar. geçende okuldan ev arkadaşımlarım aralarında konşmuşlar. kesin çocuk çok uslu olcak diye. valal şimdilik tahminleriniz doğru dedim. aman maşallah deyim kıçımı kaşıyımk bari. benim şuanki derdim harektli olsunki iyi olduğunu bileyim yoksa ister kıpırdasın ister uyusun. özellikle doğduktan sonra uyanık olursada ağlamasın:) hani hep uyusun demiyrum ama uyandığında etrafa baksın öylece:))))

ya işte bana bir zararları yok karışmaz etmezler kaynanam gıkını çıkartmaz görümcem de öyle herşeyde sen bilirsin derler. ben de bazen fazlasını istiyorum rahatım rahatsız eden yok işte daha ne dimi. hem ben küçüğüm zati kaynanamın kocası hasta gelirse onu da getirmek istiyo aklı evde kalmasın diye bir de bu halimle kayınpeder bakamam. kaynanam arar sorar alışveriş günü bişey istiyomusun der normal zamanda da napıyosun diye arar. görümcemle de zaten hemen hemen her planımız aynı günlerde kafelerde alışverişte kahvaltıda görüşüyoruz. evlerine sık gideriz yedirir içirir eşimi kendi çocuklarından ayırmaz hizmet eder ben de ne istiyosam daha :) insanoğlu doyumsuz valla. ben tedavi sürecinde de gergin oldum hep pek üzerimme gelmediler. böyle iyi valla haklısın :) laf sokucam derken başıma iş almayayım :)
bu arada görümce de ne etse yaranamıyor sana kız o kadar şey göndermiş bari usulen bir açsaydın hem teşekkür hem de derdin pek birşey bulamadım işime yarayacak mevsimi değil vs.. ihtiyacı olan başka birisine verirsen göndereyim geri derdin böylece duyguya verdim herşeyimi diye gerinmezdi. ben nefret bile etsem küs bile olsam beni aramış girisine geri dönmeden edemem ne bileyim. sana can ciğer ol demiyoruz da kadın güç bela tebrik etti kıyafet gönderdi vs.. sen de bi geri dönüş yap mesafeni bozmadan.

ben de bu sabah yeni formül buldum sepeti koyuyorum önüme futbol topu gibi tekmeleye tekmeleye balkon kapısının önüne sürüklüyorum
önceden de gidip gidip taksit taksit alıp asıyodum öyle de onkere balkona banyoya mekik dokumak gerekiyodu şimdi bu iyi oldu.
sorma işte güç bela yapıyor dün akşamüstü ben astım yatarken kurumuşmudur toplayayım mı diyor. bırak kalsınlar gece serinde kurusunlar nemlidir daha dedim. sabah işe gitmeden toplamış hepsini :) sevdiği işleri yapıyor. ya hiç yapmasaydı buna şükür.

16. haftamda doktoruma sorarım tetanoz aşısını onun fikrine göre de anca o zaman giderim zaten daha erken bi işleri olmuyor ki bizimle. tahlillere de ne gereği var takibim yapılıyor zaten derim. kendileri yapsalar dosyalamak istemelerine hadi hak verecem de hazıra konuyolar. çok üstelerse de iğne yaparken alay etmiştin benle şimdi bu kadar ilgi bünyeme fazla geliyor derim :)

kız nevinn valla kansız senin bu kaynanan. yuh diyorum. ama sen çok iyi bir gelinsin böyle olmasına rağmen unutup yine yapar edersin. ben olsam tamam bitmiştir birdaha değil böreği kurtlu peyniri bile rüyasında görür. yapma bu halinle. yapmayanlar daha kıymetli olurlar öyle bir laf vardır :) benimkiler işte ben ne şekil istersem ona göre ayak uyduruyo garipler. yapın edin desem mum olurlar da ben de sataşmıyorum. kendilerine baksınlar yeter :) yine şükür çok büyük sorunlarımız yok bazen çok görüşürüz araya mesafe koyarım çok muhabbet tez ayrılık getirir cinsinden işe de yarıyor. senin yerinde olsam açıp böreğimi beğenmemişsin ne kadar sancım vardı onu döşerken çok kırıldım anne nasılsa beğenmiyorsun birdaha asla yapmayacağım falan der ağlar zırlar vicdanını ( tabi varsa) sızlatırdım :) ben yaparım valla. sen de içinde laff tutmuyosun ama böyle şeylerde susma konuş. sustukça sıra sana gelecek DD

valla he haklısın doldurmam ben de öyle bişey hoş bende alkol de yok sigara da tamamen bir yeşilaycıyım. sigarayı 100 metre ötede birisi içse burnuma gelir tiksinirim. tadını bilmem 1 tane bile içmedim merak için. ama eşim kullanıyor sigara malesef günde 10 tane falan içiyor. bebek olunca bırakacak söz verdi ama hiç sanmam daha önce de denedi azaltmayı ama yemek sonrası sigaralarında falan hemen sukoyveriyor yapamıyorum diyor. tanıştığımızda da içmem içeni de sevmem dedim. o zaman bırakırım demişti yanıma gelince 1 tanecik içiyordu ben izin verirsem falan. nişanlıyken falan da öyleydi. evlendik kaynanam demez mi bırakmadı hep içiyordu :) biz uzaktık bazen 2 haftada bir görüşüyoduk haftasonları o da. adam düzenine devam etmiş yanımda da 1 tanecik içmiş bir de utanmadan. ulan bari hiç içme dimi :) kandırılmışım. tek kötü huyu bu

neymiş kız adı :) bende bu ara haber izlemek gündem takip etmek hak getire. diziler harici tv izlemek sıfır :)

maşallah diyelim nazar değmesin evde olunca yapar tabi ama benimki de evde haftasonları yine de gezer tozar işi de 20 dk ya sığdırır. hani evi dip köşe bir girişeyim demez yaşayacak kadar yapar işte. mesela geçen hafta yerleri silmedin kuru süpürdün bu hafta sil derim. daha temiz der :)

iyi etmişsin harbiden ruh hastası. ayıp ama el kadar çocuğa. bence kocana söylemen yetmez kendisine de söyle. o kim oluyormuş kendinde anası babası dururken nerden buluyormuş bu hakları ? öğrettikleri de iyi şeyler olsa bari. resmen sahiplenir gibi. doğunca bokunu temizlemez ama nevin bu altını pisletti der. sen de alıver anneannesi de o zaman da :)
sen iki çocuk bakacan nevin. bebeğin aklı erip konuşmaya başlayınca bu ikisini çok yalnız bırakmamaya bak. aklına sokuverir abuk sabuk şeyler. ayrıca öyle anneannesinde kalsın geceleri falan asla. çocuk eve başka bir kişilikte gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…