Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ay kızlar valla yoruldum cevap yazarken ne çok konuşmuşsunuz dün öğlenden sonra pazara indim haftaya anneme gidicem o yüzden alışveriş yapmadım marketleri tedi yi falan gezdim A101 e çelik tencere seti gelmişti görümcem istiyordu onu aradım geldi beğendi ve aldı. sağol sebep oldun dedi :)
bende tedi den gecelik aldım kendime askılı pembe lacivert ayıcıklı falan. şortlu gecelikler de vardı 10 tl ye uygun geldi ama şortlar artık sıkar diye etekli şeyleri tercih ettim.
sonra da pazardan 10 tl ye yine 2 tane bluz aldım kendime birisi pudra rengi yarasa kollu sırtı tül omuzlarında da zımba lar var birisi de keten gibi bbeyaz incecik kolları karpuz kol göğüs bölümü de dantelden. ikisi de bol robadan gibi rahat şeyler birsürü tişörtim var ama koltukaltlarımı sıkıyor ter belli ediyor diye giyemiyorum. ayrıca 1 tane keten pantolonum var ona girebiliyorum hep onu giyiyorum. bir de alt almak lazım. duygu bana kızacak gene kendine para harcamışsın diye :) ama napiyım ihtiyaç lcw den bile almaya kalsanız inanın en ucuz penyenin etiketi 24.99 :) yani ben 30 tl ye 3 parça şey aldım. bir de parmak arası yok gibi hafif bir terliğe ihtiyacım var annemlerin orda ceyo nun farbika satış mağazası var ona bakıcam gidince.
geçen lcw nin hamile koleksiyonuna baktım hiç beğenmedim nedense. defacto da çıkarmış hamile kıyafetleri onlar koşuma gitti elbiseler 20 tl idi. uygun geldi. bir de pantolon beğendim şalvar modelindeydi beli penye lastik dikili hani 9 aya kadar giyilir ama daha erken diye almadım. üstelik bildiğiniz mavili bir basma dan dikmişler 49.90 du çok pahalı geldi. ama aynısını doktorun kapısında beklerken bir kızın ayağında gördüm üzerindede göbeğinde ay dede nin üzerinde uyuyan bir bebek olan lacivert bir tişört vardı :) daha karnı yok ve zayıftı ne güzel giyinmiş diye hoşuma gitmişti. avm ye geçtik bir de baktım aynıları defacto da var. artık alıcaz birşekilde de neden bukadar pahalı bu hamile kıyafetleri ya.
dün görümcemin kayınvalidesine gittik pazarın içinde evi bahçeli vs.. hep toplanır akrabalar falan çay içilir. beni görenler ayyy bunun göbeği kabarmış dediler. ilk defa duydum bu tabiri :)

kızlar birbirimize göbeklerimizin resimlerini yollayalım cidden mail adreslerimizden. buraya eklemeyelim ama :) benimki daha minnak hatta resmen o varolan kendi göbeğim ama yine de pantolonlarıma girememeden belli oluyor ki biraz şişmişim.

bu arada son bişey; bir cinsiyet tahmini geldi bir tanıdığımızdan. 2 oğlu varken 3. kız istediği için kalkışmış şimdi kızı 7 yaşında. bir hemşire arkadaşı ona söylemiş eşiyle kendisinin doğum tarihlerine göre kanlarının ne zaman yenilendiğine bakıyor . kadınların 2 erkeklerin 3 yılda bir mi ne yenileniyormuş. aynı rus takvimine benzer bir yöntem. benden de istemişti doğum tarihlerimizi. kızın olacak dedi bana. yani onun tahmini bu. genelde kimi tahmin ettiyse yanılmamış. bilmem artık doğru mu yalanmı? doktor hanımcım söyleyince göreceğiz.

Son düzenleme:

kız bacım napim bazen içime şeytan kaçıyor açmıyorum. normalde bende arayana geri dönerim ama bilerek açmadığım için görüşmek istemediğimi anlasın diye yaptım. bana uğruşcakmış bizim taraflardaymış heralde ayak üstü uğrardı ama içinden gelerek değilki geçen hafta eşim söylemiş yanına neden uğramıyosun artık evde diye. ne bilim ya ne elim teli açmaya varıyor ne ayağım gitmeye varıyor. içim mi çok kırgın yoksa çokmu nefret doluyum onlara karşı çözemedim valla. bana verdiği giysilerden kendime 1 hamile kotu seçtim. önünde yumurta olan bebek tişörtüde vardı kırmızı renk ama almadım onu çünkü benim yavru ağzı olan rengi vardı. birde bebeğe badi. aslında badimde çoktu ama yedek olsun diye onunkilerden de biraz aldım:))) gerisini yolluycam eltiside hamie ona vercekmiş. ama benim görümceminkiler biraz yıpranmıştım. şimdide 2 poşet ayarlamış kuzenim 2 çift hastane çıkışı varmış kapı süsü varmış bir çocğuda kullanılmamış. kardeşim foto yolladıda manyak bişey bunlar çok minik diyor:)) bakalım onunkileride ayıklıycam kalanı ban yollama birisine verirsin dedi. kzenimin görümcesinide iizleri vardı o bir çoğunu kuzenime vermş. onları sana vermişcem çünkü artık 3. el olacak ve yıpranmılar dedi. bu kendi bebelerine aldıklarını vericek ki bir çocuğu giydirmemiş. bende çok yıpranmış olan şeyleri koyma poşete dedim. bakalım işte annemler gelirse yada ben gidersem alırım. hem ydek hastane çıkışım olacak.

bu arada ben göbüşümün fotosunu akşam çektirip yollarım maille hepinize. şimdi kendim çekmeyi beceremem. bu arada bugün ilk işsizlik maaşımı aldım sonrada gidip sgk ya istege bağlı sigorta başvurusu yaptım. dolmuşla gittim ve ana yer verdiler :)) ben tepeden bakınca bişey gösemiyrum göbe adına ama demekki yandan bakınca anlaşılıyor:)) sevindim birden. birde siyah booolll bir penye vardı üstümde ona rağmen anlaşıldı:) yani yumurtalı tişört falan yoktu. eşimde kalabalığa girdiğinde o hamile tişörtünü giy diyor ama ben utanıyorum

neyse dönerkende markete uğradım ve molped stoğu yaptım malum 2 ay sonra lazım olacak. hazır indirime girmiş alayım dedim bi kaç paket. baktım kapıya bezelye dökmüşler gene dayanamayıp 4 kilo aldım ayıkladım ve şimdi haşlıyorum sonra soğutum dolaba atıcam. arsız ben gene elim durmadı:)))

gelelim sana valla bende diycektim ne para harcayıp duruyosun sen tahmin edip yazmışsın. bari aldığın tişörtleri bol salaş al ilerleyan aylarda da giy. ben dar tişört hiç almıyorum özellikle arkası uzunlardan da lıyorum çünkü benim kalçalarında maşallhı var onlarda kapansın istiyorum. hani dökümlü. birde dediğin gibi dar olunca ter izide belli oluyorki hiiiç sevmem. hamile giyimi olarak aldığım LCW den 1 kot 2 tişört onun dışında hiiiç bişey almadım. işte birde görümcenin kotu oldu ama benim kot daha rahat üstümde yok gibi. onunki kalın terleten bişey çok sık giyemem gibi. o kışın giydiği için aldı sanırım çünkü onun gbeği ilk aylardan şişiyor ve 4-5 ayında devasa bir göbeği oluyordu. ondan kalın kot almış heralde. birde geçen yıldan kalma uzun bir elbisem vardı arada da onu giyiyorum ala oluyr. bir de uzun straplez var onu giyerim doğmu bu şekilde çıkartırım artık.
bence sende hamile giyime çok yatırım yapma cidden çok pahalı ve sonradan işine yaramıyorda.

benimde hastanede kullanmak için terlik almam lazım.bu kontrolümde gittiğimde doğumhaneyle gidip konuşcam doğum esasında neler lazım diycem duruma göre çanaya onuda ekliycem. mesela şampuan ve yağ eğitimde verilen numuneler vardı onlar yetermi diye sorucam ki. genelde hastanaler yıkmaıyor bebekleri sadece siliyorlar. burası nasıl yapıyor öğreneyim. dün hastane valizimi hazırladım. şimdi eksikleri tamamlaıp koyucam ama genel olarak hazır allah göstermesin acil bir durumda elimizin aldında bir çanta var diycem.

o tahminlere bakma sen herkes bişey der. öncelikle bebek sağlıklı olsun sonrada gönlüne göre versin.

kızlar dün eşim işten geldi.bugün babam aradı doğum ne zman olcak diye sormuş pegasusta ind. varmış annene ona göre bilet alayım demiş. eşimde doktor 25 temmz diyor ama erken olur geçe olur allhın işi bilemem demiş. bende söyle boşa gelemsin istemiyoru dedim. 10 temmzu gibi gelecekmiş. ya sinir oluyorum normalde arayıp sormayan insan neyin hesabını yapıpta geliyor anlamıyorum. dedim aramazsan ben ararım istemiyorum yanımda dedim. ben istiyorum benim annem diyor doğumu yapacak olan benim dedim. sora banyoda elini yıkarken beni uyarıyor (normalde ben hep onu uayrıırm bak annenlerin yanında bunu konuşma bunu söyle sus. diye hep ikar ederdim onlara giderken yolda) hep snemi beni uayrcan şimdi ben uyarıyorum. annem geldiğinde bir surat asar falan dedi lafı tıktım azına. bana bak dedim burda doğum yapıp lahusa olan benim sen ananı düşünüyosun başlarım sanada ananada beni sinir etme gider karşıda bir hastanede doğururum dedim:)) adam hala anasını düşünüyor ya dedim. madem öyle gelmesin açıkça diyorumdedim. neymiş efendim zaten benim ilk zmanlarımda annem yanımda olacakmış. kendi anneside kendi evnde kalırmış. kısaca hastaneye boy göstermeye geliyor. hani sırf bak yanınızda oldum demek için.
ablama yazdım bu durumu bırak gelsin zoru gördümü kendi kaçar 2 günde. sonra sen dersinki anan geldi kıçı zora gelemdi açtı. diğer türlü gelemsin etmesin dersen koıcanın azına laf vermiş olursun dedi. laf yada başka bşey ben istemiyorum başalarına gitti diye banada gelmesine hiç gerek yok. nasıl etsemde söylesem :44: eşimde sanki kadın kendi doğumu kendi yapcakta annemi yanımda istiyorum diyor. hay anasına. ya anası babası öldüğünde ne bok yerim ben valal kocam hastanelik olur. yaşlılar dediğimde zoruna gidiyor yaşlı değil onlar diyor. ee anne 67 baba 64 yaşında artık yolun uyarısını geçmişler ama adam onların yaşlandığını kabul etmezken öldüklerinde durumu ne olur hiç bilemiyorum ((

elifcim hamile kıyafetlerinin neden öyle pahalı olduğunu ben de çözebilmiş değilim. sanırım nasıl olsa elleri mahkum alacaklar diye düşünüyorlar. hele hele avmlerdeki hamile mağazalarında her şey iyice ateş pahası.
bana da 4. ayımda falan annem pazardan 5er liraya 3 tane penye bluz almış. sanırım hamile için tasarlanmamış, ama önden büzgüleri falan var. şimdiye kadar geceli gündüzlü aman ne giydim anlatamam. altıma da lcw'den 50 liraya bir kot almıştım, onla değişe değişe kullandım. geçende de yazlıklarla beraber eskileri çıkardım. hamile kalmadan önce de zaten kilolu olduğumdan bir kaç parça göğüs altında robalı bluzlarım, ya da önü pileli penyelerim vardı, denedim baktım hepsi oluyor. geçen sene aldığım hint elbiseleri de aynı şekilde hala oluyor, hah dedim ben bunlarla doğuruncaya kadar idare ederim. böylelikle kışın aldığım 30 liralık bir hamile pantolonu, 15 liralık uzun kollu bir penye ve lcw'den aldığım 50 liralık kotla toplam 95 lira harcayarak hamile kıyafeti olayını kapatmış olacağım. fakaaaat ayakkabı terlik gibi bir sorunum başladı. ayaklarım şu 1 kaç haftadır iyice şişmeye başladı. özellikle altları puf puf oluyor ve ne kadar ayakkabım terliğim var hiç biri olmuyor. 1 çift nike ayakkabım var, içine ortopedik tabanlıkla kullanmak için 1 numara büyük almıştım. tabanlıkları çıkartıp şimdiye kadar idare ettim ama bana da yazlık 1 çift terlik lazım. ben de yarın eşimle birlikte polaris, muya, ceyo falan gibi markalara bakmayı düşünüyorum. ama aklında olsun sen de mümkünse terliği azıcık bol al. ayağın önce yarım numara, sonra eni konu 1 numara büyüyor. yani senin terlikler de yazın ortasına doğru küçük gelmesin.
benim göbek aldı başını gidiyor:)))) zaten geçende dediğim gibi bebek üst kısma bir yerleşti, katiyen milim aşağı inmiyor. kaburgamla göbek deliğim arasında kalan kısım sipsivri:))) fazla kilodan dolayı zaten daha hamile kalmadan 3 aylık hamile gibiydim şimdi her gören anında doğum ne zaman diye soruyor:))) geçende eşim bir fotoğrafımı çekmişti, akşam söyleyeyim de bilgisayara yüklesin size de göndereyim.
önceki mesajındaki kaynanamla ilgili yorumlarına da katılıyorum. ileride çocuğu onunla yalnız bırakmaya hiç niyetim yok. hoş zaten ne bakabilir ne ilgilenebilir de. kolay mı öyle küçük bir çocuğun peşinde koşmak. bütün enerjini tüketiyorlar valla. kendi kendine hayaller kuruyor arada bana bırakırsınız ya da ben yazlığa alır götürürüm diye ama mümkün değil yani. ona ancak arada bir çocuğu götürürsün okşar sever geri getirirsin. zaten fazlası da lazım değil dediğin gibi çocuğun kafasını kim bilir nelerle zehirler. çocuğumu terbiyesini bozar valla.
bu arada benim eşim de sigarayı bırakmıyor. hatta bütün hamileliğim boyunca yanımda fosur fosur içti. eskiden ben de içerdim, tedavide bıraktım. yanımda o içerken o kadar zor oldu ki... şimdi ona da bırak diye ısrar ediyorum ama hiç tınmıyor.

duygucum bu kayın validenin gelişiyle ilgili fikrimi daha önce belirtmiştim, ki ablan da aşağı yukarı aynı şekilde öneride bulunmuş. inan bak sana tüm iyiniyetimle yazıyorum ve peşinen söylüyorum bence eşinin ailesi 5 para etmez insanlar ama gelmesin şeklinde bir inatlaşmaya girmen de gereksiz. biliyorum bu insanlara önceden içinde biriken kızgınlık öfke çok. şimdi hamilesin ve belki de kendi sözünün geçeceği en büyük fırsat ve adeta onları gelmekten men ederek cezalandırmak istiyorsun ama uzun vadede sen ve eşin kaybedersiniz. eşin senin gördüklerini göremiyor, çünkü onlar kim ve nasıl olurlarsa olsun onun ailesi ve doğal olarak da sevincinde anası yanında olsun istiyor. belki adam gidip anasının omzunda sevinçten ağlayacak, belki doğumhaneden gelen güzel haberle ilk annesini kucaklayacak, sonra her anne babada çocuğunun yüzüne bakıp "ben yaptım" gururu vardır. işte o gururu ailesine göstermek istiyor. yani orada sen kendi ailenle her şeyi paylaşırken o da öylece sap gibi kalmak istemiyor, bırak yapsın.
bu arada son kısımda eşin hakkındaki yorumun aklıma kayın pederimi getirdi. kayın validem hep anlatır benim kayın peder de anasına babasına çok düşkünmüş. öldüklerinde çalışma odasına koca bir resimlerini asmış. her gün işe gitmeden resmin önüne gidip öpücük yollar öyle gidermiş:))))))))) tabi 3-5 ay sonra benim kaynanaya sinir gelmiş, resmi indirivermiş. kocasına da yok asılmıcak demiş. kocası kaç gün küsmüş ama sonra kabullenmiş. bir de bir gün çalışma odasını temizlerken 1 kutu bulmuş. içinde bir iğne, bir de kağıttan not "annemin ölmeden önce son serum iğnesi" tabi direkt çöpe. kocasına da "bak onlar öldü, ben yaşıyorum aklını başına topla" diye de bir güzel azar çekmiş.

Son düzenleme:

ay ne sap gibi kalcak ya. benim zaten canım burnumda sanki ben çokmu hahara hihiri olcam. oda neyin gurunu gösterecekki anasıgile. asıl gururlanması gerekn benim o kadar iğne ilaç ve aleti yiyip operasyonlardan geçen benim ona noluyor:))) koltukları kabarması gereken bir varsa benim ben yaptım demem lazım:) onca çileyi ben çektim. aslında onlardan intikam almak değil amacım hani çocuğu göstermemk falan değil yeminle allah içimi biliyor. sadece nedense görmek istemiyorum. zaten kayınpeder gelmiycek. kaynana tek gelecek. görümcek belki istanulda olmaz eltisi doğum yaparsa oraya gidebilir yada tatilde falan olabilir tam bilmiyorum. birde yurtdışından eşimin teyzesi gelicek haziranda belki kaynananam onuda getirir hastanaye. onun dışında evde pek yanıma gelmeyebilirler. hani annemede çok güvenmşyorum dışarda girişkendir. ama onların olduğu ortamlarda kendini geri çeker. sanırım bu durumu annemle konuşmam gerekecek sıkı sıkı uyarmam lazım. el evi gibi davranma evin sahibi gibi davran rahat olki. kaynanadadurmasın evine gitsin diye tembhlemem lazım. yoksa pısırık gibi köşesine çekilir. gerçi annem yanımda kalırsa yatacak tek yer var o da salondaki 3 lü koltukta yatar. ee kaynanamda onla aynı yatakta yatacak değil:)) birbirlerini peeeeekkk severler:)

aslında kafasını kullanan biri olsa istediğini yaptırır. mesela eve gelen olursa diye ona dolma yaptırıp,börek çörek açtırabilirim. ama ben diyemem. hani kendi annem o konuda çok marifetli değildir. annemde yapar ama bunlaryemeyi içmeyi pek sevdikleri için tencere dolusu dolma yapar. tepsi tepsi börek yapar. ben şimdiden düşünüyoeum dolma yapıp buzluğamı atsam hani ikram edilceği vakit çıkartılıp pişirilir dye. ama gene diyorum benim sülala karşıdan kalkıpta bebek görmeye gelmez uzakr arabamız yok der herkes ve anneem gitmemi beklerler. duygu gelince bize haber ver derler. hani mevlütü orda yapayımda milleti çağırayım dersemde ayıp olur ne bilim insanlar yanlış anlar falan takı takılsın diye yapıyorum sanabilirler. bu sebepten mevlüt bile yapmayabilirim.

kayınpederin fotoyu öpüp el sallamasın çok güldm yaa:))) ama şaşmam ilerde benimde başıma gelebilir. yani o ışığı görüyorum kocamda:))) ama serum iğnesini saklamak ne demek ya. demek o derece manyaklarda varmış. bakalım ben neler görücem bu konuda:)))

slm anneler
nasılsınız diye bakmaya geldim ama hepiniz ıyı sınız cok uzun sayfalar yazıyosunuz okuyamıyorum sadece göz gezdiriyorum kendinize iyi bakın

slm anneler
nasılsınız diye bakmaya geldim ama hepiniz ıyı sınız cok uzun sayfalar yazıyosunuz okuyamıyorum sadece göz gezdiriyorum kendinize iyi bakın

sağolasın iyiyiz hepimiz çok şükür. arada göz gezdiriyorsan okuyorsundur, hamile kalıyorsun, o nasıl hamile kalcam faslı bitiyor, hemen 12 haftam dolsa, 28 haftam dolsa, yok 34 olsa, diye temenniler başlıyor. bebeğe onu alsam mı, bunu alsam mı, doğum nasıl olacak diye diye gün dolduruluyor. umarım seni de burada aynı soru ve temennilerle görürüz.

CENNETTE AĞAÇ DİKTİREN DUA

Sübhanallahi ve’lhamdü lillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber, vela havle ve la kuvvete illa billah..

ALLAH bütün noksan sıfatlardan münezzehtir,
Bütün hamdler ona mahsustur
ALLAH’tan başka ilah yoktur
ALLAH en büyüktür.

Abdullah bin Mes’ud (r.a.) dan Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdu ki “Mi’rac gecesinde Hz.İbrahim’i (a.s.) gördüm.” Bana şöyle dedi.

“Ya Muhammed! Ümmetime benden selam söyle ve onlara bildir ki: cennete fidan dikmeyi çoğatsınlar! Çünkü, cennetin toprağı güzel, suyu tatlı, arzı geniş ve düzlüktür!” dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) “ Cennete dikilecek fidan nedir?” diye sordu.

Hz. İbrahim aleyhisselam:

“ Cennete dikilecek fidan: Sübhanallahi ve’lhamdü lillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber, vela havle ve la kuvvete illa billah’tır!” dedi.

Sübhânallahi velhamdulillahi velâ ilâhe illallahu vallahu ekber, velâ havle velâ kuvvete illa billahil aliyyilazim

Duygucan eşin evde uğra desede içinden gelmese uğramaz görümcek bence o yüzden iyi düşün canım yani samaş dolaş ol demiyoum da işte ararsa aç bari:)
Valla kıyafet konusunda işte ucuzuna kaçıyorum aldıklarım bol zaten yaz sonuna kadar olur bir de alt ayarlarım değîştirerek giyerim belki uygun bukursam 1-2 de elbise alırım 100 tl den fazla harcamak bn de istemem ama şalvar modeli panolonda öbür yaz bile olur doğum sonrası fazla kiloları ayva göbeği kapatır. Hatta normal zamanda da giyilir.
Daha çocuğa bişey almaya elim varmıyor sanırım anca eylülde. E kendim de rahat şeyler giymk istiyorum geçen yaz giydiğim kapriler bile olmuyor. Bir tane beli ayarlanan kapri bir de bol bir pantolon almalı yinede. Asıl benim sıkıntım ekim kasım da olur ne giysem bilemem hava da kışa dönüyo inşallah kışlık kot almak da gerekmez.
Kocana gelince bence inat yaptı ve dediğini yaptırmak istiyor belki de çocuk buzları eritir ilerde daha samimi olırsunuz diye düşünüyodur kadın gelmek istiyorsa gelme denmez. Ama nevin e katılıyorum. Annen ilk 15-20 gün kalsa sen ayaklanırsın zaten sonra da ona ihtiyacın kalmaz atarsın çocuğu kıcağına iki günde kaçar sen de iyiyim artık toparlandım falan dersin zaten kaçar. Ayrıca böyle gelmeye heveslendiğine bakma 20 gün hayatta kalmaz o senin yanı da anca 3-5 gün sonra çıkar istanbula gezmelere başlar gezmei seviyo ya. Adı da gittim kaldım olu işte. Sabretcen ama eşini anlayamıyorum. O dediğim gibi düzeni değiştirmeye çalışıyor.
Nevincim hamile kıyafetleri konusundaki tezine katılıyorum nasılsa alacaklar diyolardır kesin :) b en pazardan da çok şey buluyorum üst olarak kaliteli ise penyesi alırım marka da giyinirim pazardan da işte artık ihtiyaç olanı mecbur alıcaz insan değişik de giinmek istiyor. Benim zaten ayakların 35:) 36 almayı planlıyoum bulursam ama yoksa bodrum sandaletlerim var onları eskitirim.
Kayınvaliden de bakma lafına sözüne sevmeye gelince severler kahrını çekmezler nerde yazlığa alacak falan hşkaye :)

valla duygucum ben de aynı şeyi söylüyorum. asıl ve tek gururlanması gereken aslında sadece benim. onca zaman çocuk isteyen sadece bendim. kavga dövüş etmesem, eşimin gönlünü beklesem menapoza girerdim hala çocuk mocuk olmazdı. sonra zk'de hastane köşelerinde rapor çıkarmak için sürünen yine bendim. tedavide de onca iğneyi sıkıntıyı ben çektim, hatta maddi yükünün bile kendim altına girdim. sayemde kocam bedavadan çocuğa, kaynanam da toruna sahip oldu. ama işte öyle olmuyor. benim kaynana da daha önce söylemiştim, hastanede boy göstermeye gelecek. ben salimen doğurcam derdindeyim o sanki düğüne gidecek gibi kendine hususi kıyafetler saçına postişler almış. bana da kalsa hiiç gelmesin, ama eşime sevgimden aşkımdan ses etmiyorum. benim zaten ailem annem babam kardeşim hatta anne annem toptan gelir. onun da anası yanında olsun. bir de seveyim sevmeyeyim fark etmez, çocuğumun baba annesidir, fotoğraf falan çekiliriz, ileride hakkın rahmetine kavuşursa, resimlerden çocuğuma gösteriririm, bak bu da senin doğumunda deli baba annen diye.
benimki zaten ne yemek yapar ne de yaptığı yenir. ama belki seninki sen demeden yapar getirir. hem neden demiyorsun ki, söyle yapsın.ya da kocana söyle o söylesin. benim kaynananın öyle bir becerisi olsa ben söylerim valla. ayrıca sen börek deyince aklıma geldi, dün grupfonide bir fırsat vardı. panbörekten 1,5 kilo su böreği 9,90'a. 3 tane de seçimlik çeşit koymuşlar. evine de teslim ediyorlar. ben hiç alış veriş etmedim ama pan ünlü bir börekçi. herhalde börekleri de kötü olmasa gerek. istersen al dipfrize at. doğum zamanı çıkarır gelene gidene ikram edersin.
mevliti de gidip karşıda yapmanın nesi ayıp. altın getircek olan zaten getirir, getirmicek olan getirmez hatta toptan mevlite gelmez. kimsenin de yanlış anlayacağını sanmıyorum. bu tür şeyler düğün sünnet gibi akabalar en çok nerede ağırlıktaysa orada yapılır. ben hususi izmirde yapcam çünkü bir de yapmazsam kimsenin çocuğumu göreceği yok. yoksa akrabalarım nerde bana istanbula gelcek de görcek? en iyisi mi alcam götürcem, mevlit bahanesiyle herkesi toplayıp, çocuğumu aileye göstercem(bir yerde çocuğumun aileye kabul töreni gibi olacak:)) hani beni de az çok tanıdın öyle mevlitte mevlit diye tutturacak dindar biri de değilim. ama gelenek görenektendir, akrabalarımla toplaşalım, o kadar uğraşıp yaptığım çocuğun doğumunu hep birlikte kutlayalım istiyorum. zamanında annem ben bebekken yapmış, hatta beyaz kelebek gibi bir elbiseyle bir yığın fotoğrafım var. çocuğumun da olsun.
kayın pederimin bombaları sırf bu anlattıklarım değil. biliyorsun 80 li yıllarda kasetler vardı. işte kayın pederimin de annesiyle babasının konuşmalarını içeren öyle bir kaseti varmış. çalışma odasına girip, kapıyı da kapatıp ikide bir onları dinliyormuş. kaynanam önce anlamamış, bir gün bakmış içerden insan sesleri geliyor. bu adamın yanında kimse de yoktu ne oluyor diye bir girmiş ki, kocası hem dinliyor hem ağlıyor. önce ses etmemiş, sonra her gün böyle yaptığını fark edince al götür demiş bu kaseti iş yerinde dinle dinliceksen. ben evimde istemiyorum. ha bir de bahsettiğim fotoğraf mevzunda fotoğrafı öptükten sonra sanki padişah huzurundan çıkar gibi odadan geri geri çıkarmış:)))) hani oku da gülmekten kop diye yazdım:))))

Ayrıca nevocum kiloluyum kilolu hamile kaldım diyosun ama ben face de baktım resimlerine hiç de öyle fazla bir kilon yokmuş öncesinde normal yani. Hamileliktede kimi insan çabuk şişer ben bile şimdiden karnımın şiştiğini hissediyorum hele kuzenim 90 kg ile hamile kaldı direk yumurtalı tişört giymeye başladı :)

Bı arada kızlar ben bugün göbeğimi şişirip aynadan bir fotomu çektim de ayol bu da göbek mi dersiniz zorla şişirildiği bile belli oluyo daha pek yok yani ama isterseniz yine de gönderirim bende:)

evet canim goruyorum hep ne guzel telaslar diyorum cok imreniyorum anliyorsundur ne dusundugumu biran once hamis kalmak istiyorum bende 2.rapor cikti ilaclari aldim adetimi bekliyorum bu ay hayit suyu kullanmistim yumurtladim onlari hissettim belki dedim ama bakalim zaman ve sabir lazim isde

yahu facedeki eski fotoğraflar. ben oraya hemen hemen 2 yıldır hiç doğru dürüst girmediğim için fotoğraflar da yenilenmedi. bir tane boydan bir fotoğrafım vardır o 2,5 sene önce falan çekilmiştir. yani sen onu kıyaslama. onun üstüne en az bir 10-15 kilo alıp da hamile kaldım. hele şimdi direkt obez görünümlü hamileyim:))))) ha çok da üzüldüğüm söylenemez. daha önce de çok kilo alıp alıp zayıfladım. şimdi de doğurunca zayıflarım diyorum.

canım hani inşallah bu aşılamada hamile kalırsın ama olmazsa da tüp raporun hemen 1 aya çıkar. sonra da hemen tüp tedavine başlarsın. yani zaman ve sabır açısından da çok bir şey kalmadı. sen gönlünü ferah tut, hiç kötüyü aklına getirme. inan moral başarılı olmanın yarısı. ben tedavide o kadar sakin ve endişesizdim ki, doktorum hamile kaldığımda "siz zaten hep çok olumluydunuz hamile kalmanıza hiç şaşırmadım" dedi.

ay evet ya dedin ya eşinde arayı düzeltmeye çalışıyor. dün bana diyorki bak artık akraba oluyoruz:)))) nasıl kimle akraba olcaz dedim. senle ben, biizmkiler siznkiler ciddi ciddi akraba oluyoruz diyor :)))) ay ne gülmüştüm. ya gelsede kalamaz oda beni sevmez kalmak istemez heralde birde ablası yurtdışından gelcek ya.onun yanında olmak ister heralde. annem olmazsa en fazla 1 gece kalırki. zaten ilk 15-20 günü anneme kitlersem daha da ona ihtiyacım olmaz. zeten kzı geçen temmuzda doğurduğunda gelmişti 15 gün falan kaldı kzıındaonunda kaynansı olduğu için kendisi 15 günde döndü. ama bende o kadar kalmaz. artık yaşayıp görcez zaman ne göstercek.

ya doğuma yakım ekim kasımda çok dışarı çıkamzsın havalar soğur hasta olmayım diye evde geçirirsin günlerini. sen temmuz,ağustosu atlatmaya bak. hamile kıyafeti olayınada çok girmemeye çalış. dediğiniz gibi el mahkum deyip 5 para etmeyen kumaşlar dünya para diyorlar. hani sonradadan giyebilsek amenna ama yo kyani gerisi. 3-4 ay anca işimizi görüyor.

ben cok olumsuz bir insanin artik acim kalbimin icinde kalbim sizliyor valla hani biri cikip hamilesin dese kalp krizi gecirebilirim ama dunyada benden mutlu kimse olmaz biliyorum benim icimde oldugum durumlardan sizde gectiniz belki bunlarida yasadiniz insallah bir gun hamile olurum.

Son düzenleme:

ohoo onun hesabına girersem sinir küpü olurum. hep diyorum bu çocukta benim hakkım daha çok 2 damla sperm vermekle olmuyor o işler diyormda ama o 2 damla olmazsa olmuyor işte diyor. neyse artık bu saatten sonra onun hesabını yapmakta anlamsız sadece geçmişi düşünüp kimin emeği çok fark etmesi gerek. kendi işe giderken ben her sabah mesaimi zk da açıyordum.

siz kaynanama bu kadar iyimser yaklaştıkça bende kullansammı diyorum. ( ama becerememki( ). madem öyle ben kaynanaya yemek sip vereyim. yapıp yolla deyim:))))))))))) ne yüzsüzlük olur:)) pan böreği biliyorum. ya bimde falanda var öyle dondururlmuş börek nefista marka ve superfresh (artık nefista gelmiyor super geliyor ama nefista bence çokda güzeldi) alıp yumurta sürüp pişiriyorsun aynen ev böreği gibi oluyor. panbörekten alsam pişmiş olacak dolapta bozulmasın sonra.???

kız kayınpederde ayrı bir kırıkmış ya:)))) gözümde canlandırıyorumda valla gülüyorum anlatıyonda iyi ediyorsun. bizimkide kesin videoları izler. geçende elimizde olan kasetleri cd ye aktarttık da orda vardı annesi gil. öyle bir durumda onu açıp açıp bak gör demedi deme::))))

bence baya yol kat etmişsin rapor işine kalkışıpta alamayan çok kişi var ve 2. raporunu alıp adetini bekliyorsun. ve her zman derim zman çabuk geçiyor aslında ama ruh halindeyken geçmediğini sanıyorsun/ sanıyorduk. sende yolun yarısını kat etmişsin zaten. eğer gene olmazsa tüp raporuda hemn çıkar zaten. hakkında hayırlısı olsun. geç olsunda güçolmasın sğlık bir bebeğin olsunda varsın geç olsun. hamile alıncada bu endişelerin başlıycak. acaba sağlıklımı iyimi idye gene zman çabuk geçsin diyeceksin.

inanirmisin boyle hamile oldugumu duyuyim sanki ertesi gun bebek kucagimdaymis gibi geliyor insallah olcak birgun bebegim gelcek su tup bebekde olsa bisey dicem 2.asilamayi yapinca 1 hafta sonra rapor cikarmak icin evraklara baslasam sonra adet olunca tup bebek merkezine gitsem yaparlarmi hani ara vermeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…