he valla arayaydın. ben de sıkıntıdan gezdim gezdim sonra eve geldim, çekmeceleri karıştırırken baktım evde sürüyle az az bir sürü şey birikmiş, nişasta, pudra şekeri, susam, fındık, kuş üzümü vs gibi. onlar tükensin diye bir çeşit tatlı, bir çeşit de tuzlu mahlepli bir kurabiye yaptım. kocam zaten yine aşermede yesin de rahatlasın. ama arayaydın çıkardım. öyle boşluktan mutfak işine verdim kendimi. yalnız epey yoruldum ayakta, hemen ayaklarım şişmiş((
Güzelim bu işler birazda kader kısmet sen eşini hiç suçlama belki de daha erken başlasaydınızda olmayacaktı. Bu bebeişin nasibi ve zamanı bu zamanaymış.ya niye gerçekleri söylemiyorsun ben kendime metin akpınarın kadın versiyonu diyorum artık:))) hani doğuam kadarda yetirim ona:) ama benim evlden beri kalçam vardır ne kadar kil oalsam göbek dümdüz kalçalar peşimden gelir. bak görün doğumdan sonra göbek kalmaz kalçalar durur. sonra nasıl eriticem diye düşünmeye başlarım:) inş. kızım bana çekmez düz popolu olur. hatta göbeği bana popsu babasına çeksin o zman manken gibi olur:)))
valla elifcan anan kusura bakmasın neöyle pazarlık yapıyor.( bu arada ben pazarlığa bile oturmadım daha ulan kzıım evlenirde doğurursa valla gidip yerleşcem evine 40ı da çıksın 50 side çıksın yalnız bırakmıycam) hem kocalarımza yazık değilmi onca zman çocuk beklediler şimdi doğuyor gözlerinin önünde olmadan anamızın evindemi büyütcez. her akşam iş çıkışı tee karşıyada gelemez yazık günah onada kıyamam ben valla. eşimde bebeği hergün görsün isterim. her ne kadar zamanında çocuk yapmak istemesede bende nevin gibi hala kızgınım:)) ani çok aklıma getirmek istemiyorum yoksa kavga ederim amaarada laf sokuyorumda:) şimdide göbüşümün oynadığını bebeğin kıpırdağını görünce gözeri doluyor paşamın. zmanında isteyedide bunları yaşamasaydık olmazmıydı. benle birlikte evlenenlerin çocukları 3 yaşına girdi. bende sonra evlenenlerink 1-2 yaşına girdi. şimd kafasına vuruyorda ne fayda. napalım artık geç oldu ama sağlıklı olsun bana yeter. varsın bende 1 tane yapayım çocuk :))
ne bilim bende sıkıntıdan ne yapcağımı bilemedim valla. işlerin vardır diyede rahatsız etmeyim dedim. sonrada tek ayalak gbi dolanmaktansa gitmeyim dedim. bugün yemek bile yapmaya üşendim zaten vardıda. benimde aklıma ıvır zıvır bişeyler yapmak geçiyor ama kilo almaktan korktuğum için boşver dedim. oda sırf zaman geçsin diye uğraşcaktım. şimdide başıma ağrı girdi valla yalnız oturmaktan. benimde artık rutin olatak ayaklarım şişiyor aşırı şiş değil ama genede şişiyor.
aynen öyle uğraşınca ,nsanın canı istemiyor. hem yorgunluk oluyor hemde kokudan doyuyor. sirkeli tuzlu kurbi aylarca bayatlamaz. nişastalı hiç yapmadığım için bilmiyoru. çook esikden bugday nişastasından yapıyordum ama unuttum onuda. ayak şişmesine bence bu saatten sonra çare yok. ben işteyken davul gibi oluyordu eve gelince yastık falan koyuyordum sabaha iniyordu. şimdi evde olmama rağmen sabahları gene şiş kalkıyorum ha davul gbi şiş olmasada belli yerlerde şişlik var. valla metinin bacısı gibiyim diyorum napim kendimi öyle görüyorum:)) yeşil çay hamilelere yasak diye biliyuorum ama belli bir aydan sonra serbestmi bilemiyorum. ben eskidende içmediğim için çok araştırmadım. yediklerinin tuzunu azlat belki faydası olur ama dediğim gibi sanmıyorum. hele sıcakalr artarsa daha da artar şişliklerimiz.aman ben de yaptım ama daha tadına bile bakmadım. yaparken gözümmü doydu nedir hiiiç yiyesim yok. şimdi koycam hava geçirmez kavanozlara gitsin gelsin yesin kocam. zaten tatlı kurabiyeyi nişastalı, tuzluyu da sirkeli yaptım. uzun süre kıtır kıtır kalır bayatlamazlar. bu ayak şişmesine bir hal çare yokmudur acaba. gece ayağımın altına bir yastık koyup uyuyorum ama yetmiyor. azıcık ayakta kaldımmı ya da yol yürüdüm mü hemen şişiyor. acaba ödem attırsın diye yeşil çay mı içsem? hamilelere bir zararı varmıdır ki yeşil çayın?
bu arada kendini metin akpınar gibi gördüğünü söylediğin mesajı yeni gördüm ohaaaa diyorum. sen de abartma canım. hiç de öyle değilsin. hani sen böyle dersen ben öleyim zaten.
elif yazmışsın yazmışsın sonunda gidip bari 2 don alayım demişsin ya çok gldüm. hani eve ylnız kalıp sıkılmayı yle kafanda kurmuşsunki sonunda lafı dona getirmişsin. valla siaz eşlerinizi iyi bırakıp gidiyorsunz. ben eşimin azını yokladımda annem çağırıyor diye. oldu kendi gelsin ne işin var başka yerde kendi evinde daa rahat edersin istediğin zman yiyon içiyon yatıyon falan dedi:)) sanki orda aç kalcam. hem senden başka arkadaşım yok napıcam ben tek diyor. oda akşamları 3-4 saat ancak görüyoruz birbirimizi. zaten benimde gidesim yok bakma gitmek istesem giderimde gidesim yok benimde. sende alışkınsın ama sık gitmeye istersen 1 hafta daha kal. işleride hiiiç sıkıntı etme gözünde büyütme. ba benim koca ev badana oldu bitti gitti. altı üstü 5 gün ev dağınık kaldı senin 2 günde hallolur.Kızlar sıkılmal demişsiniz de valla ben de patlıyorum iş güç yok yemek önüme hazır geliyor Allahtan kardeşimşe annemle iki muhabbet ediyoruz da zaman geçiyor. İnanın eve dönmek istemiyorum. Yalnız başıma günler daha zor geçiyor. Eşim bütün gün işte hani kal dese bir hafta daha kalacağım. Ama ona da kıyamıyorum bu akşam annesine gidecek yemeğe ama herzaman da canı istemiyor yorgun oluyor bu hafta bikaç gün mesaiye kaldı da o zaman işyerinde yiyor içim rahat ediyor.
Aklım da evde dış cephe başlayacak. Ama inanın ev ve işler gözümde büyüyor yapıyor ama yalvararak arkasından gezinmek lazım hiç gücüm yok
İştensan böyle zamanda arıyor anasını kuzenlerim tuzla da gelip yaparlar bile ama ters düşüyor yolu okuldu çocuklardı aynı mahallede oturmaya benzemiyor.
Eşimin ağzını ariyıp bir hafta daha kalsam mı diyorum ama bikere söyledim sen bilirsin dedi :) yani sen bilirsin ne demek bana sorarsan kalma gel demek kocamın dilinden:) öf evimi de özlüyom. Nasıl geçer bu yaz kızlarrrkendimî yalnız hissediyorum annem gelir de 25 inden sonra 10 gün tatile gidiyolar beni de çağırır hep ama bu sene gelme diyor çünkü marmara adasına gidiyolar bi kanama bişey olsa en yakın hastane bandırmada işim yok oralarda korkarım bem o da biliyor o yüzden bu sene gelme diyor.
Görümcenin havuz faslı başlar misafirleri bitmez ben gidersem amca görüşürüz zaten işi bitmiyo 4 katlı evde o u gördükçe bem daralıyorum. Kaynana eksik olsun zaten.
Anammm çol daraldım
En iyisi gidip kendime 2 tane hamile külotu alayım pahalı mahalı toptan alana kadar 2 tane idare ederim.
aman ben de yaptım ama daha tadına bile bakmadım. yaparken gözümmü doydu nedir hiiiç yiyesim yok. şimdi koycam hava geçirmez kavanozlara gitsin gelsin yesin kocam. zaten tatlı kurabiyeyi nişastalı, tuzluyu da sirkeli yaptım. uzun süre kıtır kıtır kalır bayatlamazlar. bu ayak şişmesine bir hal çare yokmudur acaba. gece ayağımın altına bir yastık koyup uyuyorum ama yetmiyor. azıcık ayakta kaldımmı ya da yol yürüdüm mü hemen şişiyor. acaba ödem attırsın diye yeşil çay mı içsem? hamilelere bir zararı varmıdır ki yeşil çayın?
bu arada kendini metin akpınar gibi gördüğünü söylediğin mesajı yeni gördüm ohaaaa diyorum. sen de abartma canım. hiç de öyle değilsin. hani sen böyle dersen ben öleyim zaten.
nevincim benim gecen hafta 2/3 gün şişti ama hafta sonu evdeydim hiç şişmedi. bakalım bu hafta yine şişermi. bence yeşil çayı sormadan içme, içsen bile 1 bardaktan fazla içme. onun yerine bol bol su iç. ayaklarını biraz yüksekte tut. gerçi bende o günler yüksekte tuttum ama baktım hiç inmedi :) 2 ayımız kaldı nevincim, çok sıkışmadan geçirebiliriz inşallah. havalarda bizden yana çok şükür. daha sıcaktan hiç bunalmadım. şöyle 2 hafta daha geçseydi çok iyi olurdu.
canım benim sabah uyandığımda ya da evde otururken şişme olmuyor. hatta sağlık ocağında da baktılar aaa hiç şişme yok ne güzel dediler. zaten şişmesin diye katiyen tuz yemiyorum. (eskiden beri zaten alışkanlığım yoktur, yemeğe hiç tuz atmam, isteyen üstünden eker) vücuduma tuz namına ne giriyorsa ancak sabah yediğim beyaz peynirle falan giriyordur. fakat ne zaman ki akşam üstü çıkıp yürüyorum, hele biraz da fazla yürüdüysem ya da evde biraz fazla ayakta duruyorum o zaman ayaklarımın altı puf puf oluveriyor. dahası resmen tabanlarım acımaya başlıyor. bu yüzden 1 aydır ne ayakkabı giyeceğimi şaşırdım resmen.
dediğin gibi az zaman kaldı. inşallah fazla etkilenmeden geçiririz. evimde eşimin çalışma odasında klima var. salonda yok. ama panjurları indirdim hiç güneş girmediği için şimdilik serin oluyor. olmadı en son zaman gider o klimalı odada otururum diyorum.
aman ben de yaptım ama daha tadına bile bakmadım. yaparken gözümmü doydu nedir hiiiç yiyesim yok. şimdi koycam hava geçirmez kavanozlara gitsin gelsin yesin kocam. zaten tatlı kurabiyeyi nişastalı, tuzluyu da sirkeli yaptım. uzun süre kıtır kıtır kalır bayatlamazlar. bu ayak şişmesine bir hal çare yokmudur acaba. gece ayağımın altına bir yastık koyup uyuyorum ama yetmiyor. azıcık ayakta kaldımmı ya da yol yürüdüm mü hemen şişiyor. acaba ödem attırsın diye yeşil çay mı içsem? hamilelere bir zararı varmıdır ki yeşil çayın?
kızlar bu arada haftasonu eşimle bauhausa gitmiştik. sözde başka başka şeyler bakmaya gitmiştik ama orada gaza geldik 1 kutu su bazlı boya aldık. eşim ctesi akşamüstü ve dün hemen bebek odasına 2 kat boya atıverdi. renk olarak da damla sakızı diye bir renk seçtik. çok uçuk sarıya çalan bir beyaz. odayı çok aydınlık gösterdi. böylece odanın duvarlarıyla işim bitmiş gitmiş oldu. tatil dönüşü gelen mobilyaları rahat rahat yerleştiricem. perdesiyle aydınlatmasını da her halde izmirden alırım. orada annemin bir perdecisi var hemen 1-2 saatte perdeyi dikip teslim ediyor. aydınlatmayı da burada taa şişhaneye gidemicem. orada perde için çıkmışken hallediveririm.
ben cok tuz tüketiyorum, eskiden beri öyleyim. yemeğin tadına bakmadan tuz atarım. ne kadar tuzluysa o kadar tat alıyorumona rağmen toplam 2/3 defa şişti, durdu. ondada eğitimde sürekli oturur pozisyonda olmamdan kaynaklandı galiba. yada benim bundan sonra başlar bilemiyorum. çok şişerse tuzu falan keserim mecburiyetten. birde yeni ayakkabı almak lazım. o günlerde ayaklarım şişince ayakkabıya olmadı. şöyle daha büyük rahat babet almak lazım. 2 ay idare edecek kadar olsun yeter :)
bizimde salonda klima yok ve salonda oturuyoruz. balkonlu odada klima var, orda oturmak için televizyonu taşımak lazım, aslında yaz geldi oraya geçsek daha iyi olabilir ama ben normal boyutlardaki odalarda oturamıyorum, daralıyorumama sıcaklar boğmaya başlarsa yapacak bişey yok mecburen orada otururum bende.
ben bugüne kadar hiç kurabiye yapmadım, beceremem herhalde tek bildiğim kek ve boğaça :) geçenlerde 1 hafta içinde 2 kez cevizli üzümlü kek yaptım, eşim de biraz ara verseydin diyor :) tek bildiğim o olunca dönüp dolaşıp onu yapıyorum.
hafta sonu kardeşime gittim, yine bebeğin üst başından verdi, liste yapayımda cumartesi alışverişe gidelim, rahatsız olursan sen oturursun ben yaparım dedi. bende artık kendime güvenemiyorum izne çıkıp öyle yapayım diyordum ama şimdiden ağırlaştım, daha fazla beklemeye gerek yok, eksikleri tamamlayalım bari.
neye niyet neye kısmet olmuş, ne güzel halletmişsiniz. o telaştanda kurtuldun. ben boyama konusunda kararsızım. izindeyken sizin gibi aniden yapabilirimde :) bizim odanın perdeside hazır. temmuz başı gibi şifonyerle beşiğide alırız. 2 kapılı dolabıda boyar yada kağıt kaplama yaparsak odası hazır olur. yalnız kardeşim dediki kesinlikle orda yatıramazsın, yada sende orda yatar kalkarsın. insanın içi hiç rahat etmiyormuş, hatta çok uyuyunca bile nefes alıyormu diye gece kalkıp kontrol bile ettiği oluyormuş.yalnız yatırabileceğimi sanmıyormuş. ben zaten 2. bir beşik alacam. ilk 3/5 ay olduğum yerde tutarım sonra odasına alırım gibi düşünüyorum.bakalım napacaz.
sonaycan tuz sağlığa çok zararlı bir şey, sen her halükarda azaltmaya bak. en azından şu sodyumu azaltılmış becel tuzlar var onlardan falan ye. benim babam yüksek tansiyon hastası, o yüzden her şeyin tuzsuzuna alıştık. evlenince de eşime alıştırdım. ha şu bir gerçek bazı yemekler tuzsuz da çok lezzetsiz oluyor, onlara azıcık o düşük sodyumlu tuzdan atıyorum oluyor bitiyor. bak senin de benim de pıhtılaşma problemimiz var zaten. tuz damarları tahrip eden bir şey o yüzden bizlerin temelli uzak durması lazım.
ben polariste keten düz çok güzel bir ayakkabılar gördüm. sanırım onlardan alcam. 1 çift de terlik aldımmı tamam. babetler ortopedik desteği olmadığı için ve altları çok ince olduğu için bana hiç rahat gelmiyor.
salon harici odalarda ben de daralırım hiç oturamam:))) ama mecbur kalırsak oturcaz artık. sayılı gün çabuk geçermiş derler....
selam hanımlar iyi gördum hepinizi
bir konuda size danısmaya geldim erdem hastanesi tüp bebek merkezi desem yorumlarınız ne olur merak ettım
ya eğer tüp bebek yaptıracaksan neden bir tüp merkezini düşünmüyorsunda normal hastaneleri araştırıyorsunki. tamamen tüp bebek üzerine çalışan daha tecrübeli, daha başarılı yerler dururken hayatta gitmezdim normal bir hastaneye.
selam hanımlar iyi gördum hepinizi
bir konuda size danısmaya geldim erdem hastanesi tüp bebek merkezi desem yorumlarınız ne olur merak ettım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?