Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
korkma allahın izniyle bir avazda çıkartıverirsin :)
kızlar mail adreslerine resim attım. siyah olduğu için göbek deliğim çıkmamış tabii, bir dahakine onu belirgin bir şekil aldırıp oyle çektirecem :) herkes çok kilo almadığımı söylesede ben kendimi patlayacak gibi hissediyorum, özellikle geceleri.
inş sonaycan allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin. doğum şekli ne olursa olsun. resimlerine baktım senin popon hiç yok maşallah ama normal yapında öyle zaten. nevini deiğin gibi yüzün biraz toparlanmış. ama genede şişman bir hamile değilsin. ve ben kendi göbeğimeyok deyip duruyordum seninkide aman aman büyük değil yani.

canım eğer sen biraz girişken olup yüz versen kaynanaya senden iyisi olmaz emin ol. ve bu kız anneleri neden böyle ? hep biz gelelim istiyolar. benimkine de gelip burda yatıcam desem oh oh bi sevinir sorma. sanırım kendi evi kendi düzeni yemek iş falan herşeyi daha kolay hallediyolar. bir de evde de babam ve kardeşim olduğu için aklı da evde kalmamış oluyor. onları da yalnız bırakmak istemiyor.
benimki gelir kalır gelmem demez ama çocuk 20 günlük olunca alıp beni kesin buraya getirir. hem burda mevlüt okutulur birazda burda kal der.
eğer annenin gelmeyeceğini seni çağıracağını düşünüyorsan şimdiden konuş.o da kendini hazırlasın. olmadı arada evine gider 1-2 gün kız kardeşin yada ablan becerikli ise o kalır yanında. lohusa kadın 40 gün yalnız bırakılmazmış bebekle. nedendir bilmem ama öyle derler.

he sözde kız anneleri bakıyor ama onlarda ayaklarına bekliyolar:))) valal benimki 20 gün kalsa yanımda 40 ı da şurda dursun.. hadi senin annenin başında 2 erkek var kadın bir nebze haklı benimkine noluyor. 2 kız var babm akşama kadar evde. düşünki kardeşim 25 yaşında küçkte değil hem bizim kızlar bildiğiniz sıskalar yemezler içmezler. ee kendi çamaşırlarını yıkarlar. baba desen annemden hamarat. annem olmadığı zaman arar kızları akşama ne yemek istiyorsunuz yapayım der. elinden her iş gelir öyle arkası toplancak bir adam değil. atat o annemin arkasını toplar. hani annemin gelmek istememesi bahane. neymiş uyuyamıyormuş daralıyormuş sıkıntı geliyormuş. evinde bile sabaha kadar evin içinde dolanıyormuş yatakta dönüyormuş. halbuki her gittiğimizde maşallah fosur fosur uyuyor:))))

senin hastane çıkışında battaniyesi falan da var mı? bu 66 tl ye beğendiğimin içinde battaniyesi 2 takım zıbını falan var içinde badisi alt zıbını üstünde de üst zıbın ve altı gibi 4 parçalı. e eldiveni şapkası önlüğü derken 10 parça oluyor işte. benim sanırım takım olarak almak daha çok işime geliyor. avm leri de gezemeyeceğim için böyle anneme geldikçe alırız. eksikleri de havuzlu handan alırız. dün kasıklarım ağrıdı mağazada bakınırken eve zor attım kendimi çok gezemicem anlaşıldı yani.
isim olayını söylememekde iyi yapıyosunuz her kafadan bir ses çıkar yoksa adı şu oldu dersiniz biter gider. biz daha hiç isim düşünmedik. erkek olursa kerem çok istiyor eşim beğenirdi hep düşünebiliriz. ama kız olursa yandık çünkü hiçbir ismi bir türlü beğenemiyorum :)
ben hastane çıkışına battaniyede aldım set olanların battaniyeleri ufak oluyor. bu yüzden takım oluştururken battaniyeyi büyük tuttum her daim lazım oluyor zaten. benimde bakım ürünü olarak esiklerim var.onları bir ara tamamlamam gerek. mobilyalar gelseydide. havalandırım diğer giysileri yerleştirseydim. en azından ne var ne yok görürdüm. haftaya getirmez ve sallarlarsa sen bak çıkaracağım cıngara :)))

leynnn, şimdi resimlerine baktım aman da aman hamilelik pek yakışmış sana. eskisine göre yüzün yanakların biraz daha dolmuş pek güzel olmuş. hamile göbüşünü de sevsinler. senin göbek de üstten toparlak görünüyor. ayrıca o gülüş ne öyle, resmen içinden mutluluk taşmış. allah nazardan saklasın 41 kere maaşallah. allah bu gülüşünü hiç bozmasın.:nazar::nazar:

çok teşekkür ederim. 10 kilo alınca doluyor herbir yan. nevincim hep gülen suratım ama seninle hem yeni tanışmıştık hemde tedavi stresi sıkıntısı gülecek hal bırakmamıştı bende :) senin hamile halini görmedim ama o halinle o kadar duru bir güzelliğin vardıki, huzur verici :) şimdi dahada güzelleşmişsindir. gerçi şöyle batıl bir inançta var, hani kız cocuk annenin güzelliğini alırmış falan. ama sende öyle olduğunu sanmıyorum. çünkü kardeşimde de hiç öyle olmamıştı.

Gebze pazarı biçol sosyete pazarına göre daha uygun ve aynı ürünler var. Pendik pazarında bulamadığım şeyleri gebze pazarında buluyorum. Mağazalarını bilmiyorum gebze nin içini sevmiyorum biz darıcadayız. Alışverişe de genelde avm lere izmit autlet e pendiğe falan gideriz. Artık rüya görmem doğru söylüyosun giydiririm bol bol:) kerem ismi bana böyle tertemiz erdemli bir kişiliği hatırlatıyor söylenmesi de kibar bakalım hayırlısı.

Sonaycaaaaannn resimleri bana göndermemişsin aşkolsun :(
Nevo cum senden de ses çıkmadı valla göbüşüm olsa duygu gibi bende hemen tezcanlılıkla paylaşırdım :)

len nasıl göndermedimmm, sen istediğin için özellikle sana yollamak için çektirdim ve yolladım. dur bidaha yolliyim bari :)

inş sonaycan allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin. doğum şekli ne olursa olsun. resimlerine baktım senin popon hiç yok maşallah ama normal yapında öyle zaten. nevini deiğin gibi yüzün biraz toparlanmış. ama genede şişman bir hamile değilsin. ve ben kendi göbeğimeyok deyip duruyordum seninkide aman aman büyük değil yani.

he sözde kız anneleri bakıyor ama onlarda ayaklarına bekliyolar:))) valal benimki 20 gün kalsa yanımda 40 ı da şurda dursun.. hadi senin annenin başında 2 erkek var kadın bir nebze haklı benimkine noluyor. 2 kız var babm akşama kadar evde. düşünki kardeşim 25 yaşında küçkte değil hem bizim kızlar bildiğiniz sıskalar yemezler içmezler. ee kendi çamaşırlarını yıkarlar. baba desen annemden hamarat. annem olmadığı zaman arar kızları akşama ne yemek istiyorsunuz yapayım der. elinden her iş gelir öyle arkası toplancak bir adam değil. atat o annemin arkasını toplar. hani annemin gelmek istememesi bahane. neymiş uyuyamıyormuş daralıyormuş sıkıntı geliyormuş. evinde bile sabaha kadar evin içinde dolanıyormuş yatakta dönüyormuş. halbuki her gittiğimizde maşallah fosur fosur uyuyor:))))

aminn inşallah. göbeğe gelince sen tam 1 ay benden öndesin. ona rağmen seninde öyle dediğin gibi bir şişmanlığın yok, gayet güzelsin. öyle bir yazıyordunki kalcalarım, altlarım şöyle geniş böyle geniş..... ben resmen şişman, yanlarına yatarak yürüyen birini görmeyi bekliyordum :) sen beni 1 ay sonra senin zamanına geldiğimde gör :))

annen ne kadar gelmek istemesede bence kesin 15 gün kalır. evde ufak coluk cocuk, aç kalacak bir kocada yok. hiç rahat etmese, geceleri uyumasa bile yine kalır. anne yüreği bu kesin kalır. zaten bebek olunca geceleri uyumayı beklemesin, uyumaya mı geliyor kardeşiiim :)

arkadaşlar konuda açtım ama cvp veren olmamış... aşılama yaptırdığınız ay gebelik testinden önec progesteron hormonunuza bakıldımı ? kaç çıkmıştı sonucunuz öğrenebilir miyim ?

Sonaycan valla ilk başta gelmemişti sonradan geldi ben de yorumlarımı o mail üzerinden yolladım :)
Ama bırdan da söyliyim kızıl saç sana çok yakışmış doğumdan sonra gene boyay yüzünde ay parçası gibi olmuş :)hihihi:)
Neviiiiin nerde senin göbek ;)
Duygucan anama dedim valla benim kaynanadan hayır yok o kaynatama baksın yeter bir de onu alıp gelmesin lohusa halimle bize yerleşir falan görümcem de kendi telaşında kocası kusursuz sofra ister iki adımlık yolda olsa heleki yatıya yollama. Sen gelip 40 gün kalacaksın dedim. Cevap hazır 20 gün kalırız orda bebek de büyür sonra alırım seni de buraya gelirim okuma yapcaz dedi :)
Nasıl biliyorum ama malımı :)

arkadaşlar konuda açtım ama cvp veren olmamış... aşılama yaptırdığınız ay gebelik testinden önec progesteron hormonunuza bakıldımı ? kaç çıkmıştı sonucunuz öğrenebilir miyim ?

Burda daha önce mesaj yazdığın gözümden kaçmış canım yoksa muhakkak cevaplardık. Benim ölçülmedi hiç o yüzden hiçbir bilgim yok ama gebelik olduysa yüksek çıkabiliyor sanırım bu da gebeliğe işaret oluyor. Yapılmasını. Tek sebebi yumurta çatladımı ve gebelik ihtimalini değerlendirmel bence. Bana yapılmadı.

Burda daha önce mesaj yazdığın gözümden kaçmış canım yoksa muhakkak cevaplardık. Benim ölçülmedi hiç o yüzden hiçbir bilgim yok ama gebelik olduysa yüksek çıkabiliyor sanırım bu da gebeliğe işaret oluyor. Yapılmasını. Tek sebebi yumurta çatladımı ve gebelik ihtimalini değerlendirmel bence. Bana yapılmadı.

çok teşekkür ederim burda yazmamıştım konu açtımbu soruyla ilgili ama cvpveren olmamış..beklemek çok zor bide sanırım son şansım.. iş yerim artık çok laf etmeye başladı.. iki üç ay en azından ara vermem lazım.. sonrası allah kerim :(

bir bilen varsa nolur yazsın :(

hiç görmemişim, zaten yazılanları hızlı hızlı okuyup kapatıyorum gözümden kaçmış olmalı. bende hiç bakılmadı o yüzden ne yazıkki bilgi veremiyorum :(

aminn inşallah. göbeğe gelince sen tam 1 ay benden öndesin. ona rağmen seninde öyle dediğin gibi bir şişmanlığın yok, gayet güzelsin. öyle bir yazıyordunki kalcalarım, altlarım şöyle geniş böyle geniş..... ben resmen şişman, yanlarına yatarak yürüyen birini görmeyi bekliyordum :) sen beni 1 ay sonra senin zamanına geldiğimde gör :))

annen ne kadar gelmek istemesede bence kesin 15 gün kalır. evde ufak coluk cocuk, aç kalacak bir kocada yok. hiç rahat etmese, geceleri uyumasa bile yine kalır. anne yüreği bu kesin kalır. zaten bebek olunca geceleri uyumayı beklemesin, uyumaya mı geliyor kardeşiiim :)
ya niye gerçekleri söylemiyorsun ben kendime metin akpınarın kadın versiyonu diyorum artık:))) hani doğuam kadarda yetirim ona:) ama benim evlden beri kalçam vardır ne kadar kil oalsam göbek dümdüz kalçalar peşimden gelir. bak görün doğumdan sonra göbek kalmaz kalçalar durur. sonra nasıl eriticem diye düşünmeye başlarım:) inş. kızım bana çekmez düz popolu olur. hatta göbeği bana popsu babasına çeksin o zman manken gibi olur:)))
Sonaycan valla ilk başta gelmemişti sonradan geldi ben de yorumlarımı o mail üzerinden yolladım :)
Ama bırdan da söyliyim kızıl saç sana çok yakışmış doğumdan sonra gene boyay yüzünde ay parçası gibi olmuş :)hihihi:)
Duygucan anama dedim valla benim kaynanadan hayır yok o kaynatama baksın yeter bir de onu alıp gelmesin lohusa halimle bize yerleşir falan görümcem de kendi telaşında kocası kusursuz sofra ister iki adımlık yolda olsa heleki yatıya yollama. Sen gelip 40 gün kalacaksın dedim. Cevap hazır 20 gün kalırız orda bebek de büyür sonra alırım seni de buraya gelirim okuma yapcaz dedi :) Nasıl biliyorum ama malımı :)

valla elifcan anan kusura bakmasın neöyle pazarlık yapıyor.( bu arada ben pazarlığa bile oturmadım daha ulan kzıım evlenirde doğurursa valla gidip yerleşcem evine 40ı da çıksın 50 side çıksın yalnız bırakmıycam) hem kocalarımza yazık değilmi onca zman çocuk beklediler şimdi doğuyor gözlerinin önünde olmadan anamızın evindemi büyütcez. her akşam iş çıkışı tee karşıyada gelemez yazık günah onada kıyamam ben valla. eşimde bebeği hergün görsün isterim. her ne kadar zamanında çocuk yapmak istemesede bende nevin gibi hala kızgınım:)) ani çok aklıma getirmek istemiyorum yoksa kavga ederim amaarada laf sokuyorumda:) şimdide göbüşümün oynadığını bebeğin kıpırdağını görünce gözeri doluyor paşamın. zmanında isteyedide bunları yaşamasaydık olmazmıydı. benle birlikte evlenenlerin çocukları 3 yaşına girdi. bende sonra evlenenlerink 1-2 yaşına girdi. şimd kafasına vuruyorda ne fayda. napalım artık geç oldu ama sağlıklı olsun bana yeter. varsın bende 1 tane yapayım çocuk :))

Duygucan anama dedim valla benim kaynanadan hayır yok o kaynatama baksın yeter bir de onu alıp gelmesin lohusa halimle bize yerleşir falan görümcem de kendi telaşında kocası kusursuz sofra ister iki adımlık yolda olsa heleki yatıya yollama. Sen gelip 40 gün kalacaksın dedim. Cevap hazır 20 gün kalırız orda bebek de büyür sonra alırım seni de buraya gelirim okuma yapcaz dedi :)
Nasıl biliyorum ama malımı :)

elifim kızıl çok akıyor, 10/15 günde bir boyamak lazım. birde kırmızıdaki zararlı madde daha cok oluyormuş. öyle diyince değiştirdim bende. gebelikte daha az boyarım diye. böyle daha rahat oldu akması kokması yok :))

sen annene söylemeden yazmıştın öyle diyeceğini :) 20 günde iyi zaman yaa. onada şükret bak benim yanımda bir eşim kalacak o kadar. oda 15 gün falan olur sanırım. hem sen 20 günden sonrada yine annende annenle olacaksın. çok şanslısın.

kızlar evin bir kaç ihtiyacı vardı hem de yürüyüş olsun diye çıkayım dedim. yine migros, bim, dia civarda ne market var gezdim. bimde gelecek cuma başlayacak bir kampanya vardı. biliyorsunuz bebeklere içindeki kimyasalı azaltılmış özel organik deterjanlar var. bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, temizlik sıvıları falan. işte bime onlardan gelecekmiş. her biri de 4,75 tl. bebeğin su kabı ve biberonunu yıkamak için ben daha önce klar diye bir markanın bir de nuk'un öyle bir bulaşık deterjanına bakmıştım. 10 küsur liraydı almamıştım. haftaya bimden alayım diyorum. siz de düşünürseniz aklınızda olsun.
elifcim eşim fotoğrafları telefonundan bilgisayara hala aktaramadı. o yüzden ben de yollayamadım.
duygu annene fosur fosur uyuyor demene çok güldüm. güzelim bunların hepsi aynı, hep kendi düzenlerinde olmak istiyorlar sonra da senin evinde rahat edemem diye bahane buluyorlar.

buraya yazdığını görmedim sanrıım başka br konu açtın. gebelik testinden önce herhangi bir test yapılmıyor. zaten gebelik testi yapılacak. progesteron ölçümün amac nedir anlamadım. belki işin sorununa göre yapılıyordur. hiç yaptıranıda duymadım.

saolun arkadaşlar... sanırım zeynep kamilde yapmıyorlar...

ben kanuni sultan süleyman hastanesine gidiyorum orda herkese her koşulda yapıyolar. klomen tedavisinden sonra da 21. gün bakıyolar , aşılamadan sonrada bakıyolar...

kızlar evin bir kaç ihtiyacı vardı hem de yürüyüş olsun diye çıkayım dedim. yine migros, bim, dia civarda ne market var gezdim. bimde gelecek cuma başlayacak bir kampanya vardı. biliyorsunuz bebeklere içindeki kimyasalı azaltılmış özel organik deterjanlar var. bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, temizlik sıvıları falan. işte bime onlardan gelecekmiş. her biri de 4,75 tl. bebeğin su kabı ve biberonunu yıkamak için ben daha önce klar diye bir markanın bir de nuk'un öyle bir bulaşık deterjanına bakmıştım. 10 küsur liraydı almamıştım. haftaya bimden alayım diyorum. siz de düşünürseniz aklınızda olsun.
elifcim eşim fotoğrafları telefonundan bilgisayara hala aktaramadı. o yüzden ben de yollayamadım.
duygu annene fosur fosur uyuyor demene çok güldüm. güzelim bunların hepsi aynı, hep kendi düzenlerinde olmak istiyorlar sonra da senin evinde rahat edemem diye bahane buluyorlar.

o zaman haftaya bimdeki bu ürünleri kaçırmamak lazım. senin baktıklarınla arasında baya fiyat farkı var. 2 şer 3 er alıp koymak lazım.

bim benim yan binada ama afişlerine baktım dikaktimi çekmedi. aklımda olsun alırım bende. bende bugün kadıköye gidip bir hava alayım boş boş dolanayım dedim sonra aman aylak aylak tek başına napcan dedim. bileydim çıkcağını gelirdim valla otururduk bir yerde. aman annler hep aynı onalrınki düzende bizimki değil sanki. ben gidicem kendimimi taşıyım bebeğin giysilerini eksiklerinimi onca iş. vala hiç gidemem. gelirse gelir gelmezse allah kerim gücümü kuvvetimi versin ben hallederim napalım. yaparken onlaramı güvendik sanki.

ben kanuni sultan süleyman hastanesine gidiyorum orda herkese her koşulda yapıyolar. klomen tedavisinden sonra da 21. gün bakıyolar , aşılamadan sonrada bakıyolar...
zeynep kamilde yapmıyorlar ama buradaki 4 arkadaşta tüp denemelrimzi dışarda yaptık özel merkezlerde orada da bakmadılar. yani 3 farklı merkeze gittik hiçbiri progesterona bakmadı.

zeynep kamilde yapmıyorlar ama buradaki 4 arkadaşta tüp denemelrimzi dışarda yaptık özel merkezlerde orada da bakmadılar. yani 3 farklı merkeze gittik hiçbiri progesterona bakmadı.

zaten ben anlamadım bunların işleyiişini ota b..a .çağırıyolar iş yeriylede papaz oluyorum artık... galiba tedaviye bi süre ara vercem :(

arkadaşım ben devlette ne aşılama yaptırmadım o yüzden bilmiyorum. ama benim gittiğim tüp bebek merkezinde tüp bebek tedavisine başlamadan önce (ilaçlara başlayacağın gün) ve yumurta toplamadan önce illa ki progesteron bakılıyordu. ama ne aşılamada ne tüpte hamilelik testinden önce bakıldığını hiç duymadım. ama şöyle fikir yürütebilirim: progesteron eksikliği düşüklere neden olabiliyor. o yüzden ölçüp ona göre progesteron takviyesine ihtiyaç var mı diye bakıyor olabilirler. yani tedavinin başarısını garanti almak için bakılıyor belki de...

Son düzenleme:
bim benim yan binada ama afişlerine baktım dikaktimi çekmedi. aklımda olsun alırım bende. bende bugün kadıköye gidip bir hava alayım boş boş dolanayım dedim sonra aman aylak aylak tek başına napcan dedim. bileydim çıkcağını gelirdim valla otururduk bir yerde. aman annler hep aynı onalrınki düzende bizimki değil sanki. ben gidicem kendimimi taşıyım bebeğin giysilerini eksiklerinimi onca iş. vala hiç gidemem. gelirse gelir gelmezse allah kerim gücümü kuvvetimi versin ben hallederim napalım. yaparken onlaramı güvendik sanki.

he valla arayaydın. ben de sıkıntıdan gezdim gezdim sonra eve geldim, çekmeceleri karıştırırken baktım evde sürüyle az az bir sürü şey birikmiş, nişasta, pudra şekeri, susam, fındık, kuş üzümü vs gibi. onlar tükensin diye bir çeşit tatlı, bir çeşit de tuzlu mahlepli bir kurabiye yaptım. kocam zaten yine aşermede yesin de rahatlasın. ama arayaydın çıkardım. öyle boşluktan mutfak işine verdim kendimi. yalnız epey yoruldum ayakta, hemen ayaklarım şişmiş:(((

Back
X