şahsi fikrimi söylüyorum: istanbulda bir kaç tane sayılı tüp bebek merkezi gerçekten başarılı, gerisi boşa vakit ve para kaybı. yoksa önüne gelen tüp bebek merkezi açmış. hani buralarda da hamile kalan yok mu var, ama istatistiki olarak sayı az. erdem de maalesef o başarılı yerlerden değil.
gitmek için degilde orda ıkıncı asılamayı yapmadan 2500tl-3500tl arası tup yapılıyor rapor falan gerek kalmadan fiyatı uygun geldi arastırdım tuttanda var tutmayanda hatta ıkıncı asılama ıcın aldıgın ılaclarla yaptırabiliyosun o zaman 2500 tl cıvarı oluyor rapor işide yok sonra dedim kendi kendime tüp bebek merkezi daha tecrubeli birde o cihaz varya 24 saat embrıyo takıpediliyor falan o cihazda tam benlik yumoslar zor olusuyor birde kalıtesiz o yuzden yaptınmı tup bebek merkezinde yapmak daha ıyı ama ne biliyim %10 da olsa aklımda birde sizin fikrinizi almak ıstedim.belkı duydugunuz bildiginiz birsey vardır diye:26:
arkadaşım ona bakarsan hospitalium bildiğim kadarıyla raporsuz 1500 lira, raporlu hiç bir ek ücret almadan tüp bebek tedavisi uyguluyor. bana doktorlar tüp yapın dedikten tam 1 yıl sonra yaptım. sorunumuz erkek infertilitesi olduğu için elbette bu zaman zarfında eşimin sperm sayısıyla uğraştık durduk ama aynı zamanda tüm tüp bebek merkezlerini araştırdım. umutta embriyolog olan bir arkadaşımdan da sağolsun çok bilgi ve yardım aldım. ve şunu anladım, bu tedavide iki şey çok önemli. biri doktor; çünkü sana doğru tedaviyi uygulaması lazım. doktorun iyi değilse sana basıyor hormonu basıyor hormonu ama yumurtaların dolmuyor, kalitesi de iyi olmuyor. sonuçta bir yığın yumurtan toplansa da embriyo sayın ve kaliteleri düşük oluyor. ikinci önemli şeyse laboratuar: gittiğin yerin laboratuarı kötüyse, örneğin aletleri eskiyse, ya da küçük bir laboratuar olduğu için maliyetinden dolayı ilaçları az kullanırlarsa bu sefer de embriyon olsa bile 2. güne bile zor gidiyorlar. bak dikkat et bazı merkezlerde herkesin donmuşları olurken bazılarında hiç olmuyor. insanlar 9-10 embriyosu olup 1 tek tane üstelik de 2. gün embriyosu transfer edilebildiğini söylüyor. sence bu tesadüf mü? bence laboratuarın başarısızlığı. yani sana tavsiyem geç olsun güç olmasın ama öyle bir merkez seç ki, sana doğru tedavi uygulansın, mümkünse bir kaç tane de donmuşun olsun. yani o kadar hormon alıp, yumurtanın toplandığına değsin.
bende oyle dusundum bırde benım durumum biraz krıtık bır durum yanı yumos klomenle 1 tane igneylede zorla 2 tane olustu yani benim gittigim yer yumoslarda ıyı olmalı yani dr bende kalıtelı yumos elde etmelı yoksa zk dakı gibi yumos oldu asılama yap tutmuyor işde o yumosun kalıtelıde olması onemlı dımı o cıhaz za cok guvenıyorum burdakı arkadas dedi ya azgımdı galıba o aneurofertil dedım bakalım kısmet zaten adetime az kaldı ignelere baslıcam ıkıncı asılama için
sen klomenle aşılamayı kendine emsal alma. tüp bebek ilaçları çok farklı. ben 36 yaşındayım hatta yakında 37 olucam. zeynep kamilde rapor çıkarırken yaşa bağlı rezerv düşüklüğün var dediler durdular. ama istanbul tüpte önce doktorumun çok doğru bir tedavi uygulamasıyla 9 tane dolu dolu yumurtam toplandı. sonra laboratuarın başarısıyla 7 tane embriyom 3. güne kadar gitti. 3 tanesi 1. kalite olduğundan 4 tane 2. kaliteleye ihtiyaç duymayıp imha ettiler. böylece 1 tek embriyoyla hamile kaldım, 2 tane de donmuşum var. yani doktorla laboratuar her şey... sen burada tavsiye ettiğimiz bildik yerlerden şaşma, bedava da yapsalar başka yerlere gitme. parayı geçtim, başarısız olacak olduktan sonra onca hormonu alıp, onca strese katlanmanın hiç bir anlamı yok.
gitmek için degilde orda ıkıncı asılamayı yapmadan 2500tl-3500tl arası tup yapılıyor rapor falan gerek kalmadan fiyatı uygun geldi arastırdım tuttanda var tutmayanda hatta ıkıncı asılama ıcın aldıgın ılaclarla yaptırabiliyosun o zaman 2500 tl cıvarı oluyor rapor işide yok sonra dedim kendi kendime tüp bebek merkezi daha tecrubeli birde o cihaz varya 24 saat embrıyo takıpediliyor falan o cihazda tam benlik yumoslar zor olusuyor birde kalıtesiz o yuzden yaptınmı tup bebek merkezinde yapmak daha ıyı ama ne biliyim %10 da olsa aklımda birde sizin fikrinizi almak ıstedim.belkı duydugunuz bildiginiz birsey vardır diye:26:
valla benim bildiğim sgk anlaşmalı yerde de olsa dışarıda yapılan aşılama ve tüpleri saymıyorlar. 3 ay gittim geldim hep bunu duydum. bir tek son gün raporumu almaya gittiğimde bir kadın hayır ben özelde yaptırdığım aşılamaları saydırdım dedi ama nasıl oldu hiç bir fikrim yok. hani yanlış bilgi vermiş de olabilir. bir de burada bir arkadaşla tanıştım, o da özelde aşılama yaptırıp rapora saydırdı ama onun oturduğu ilde devletin tüp bebek/infertilite merkezi yok. yani istese de devlette aşılama yaptırmaya imkanı yoktu. ya da belki gittiği özel hastane bir şeyler yaptı da rapor çıkarabildi (belki özelde gittiği doktorlar aynı zamanda devlette çalışıyorsa????)bende işde oyle senin gibi dusunuyorum hormon testlerı falan bısey yok deselerde ben biliyorum nıye yumurtam az demekkı yumurtlayamıyorum teshıs konmuyor ama yumurtadan bılıyorum ben umut tuda eurofertillide dusunuyorum ama eurofertilde ıkı arkadas varya hamıs kalan o yuzden daha yatkınım birde senin bu anlatıgın kelımelere uzagım hanı bir tup bebek merkezıne girsem kandırırlar benı o yuzden sız bilgilisiniz dıye sıze soruyorum verdıgınız fikirler benımiçin onemlı cunku tüp dedinmi bilgim az birde bişey dicem acaba özel hastanede asılamamı yapsam 2.cıyı zk sayarmı sgk anlasmalı bir yerde yapsam tutmasa zk tüp için rapor verirmi yoksa illa bızmı yapcaz der onu merak ettim birde su var kafamda eurofertilde asılama yapsammı hani kalıtelı yumos elde edip zk daki raporu ve ilaclrı kullanıp belkı tutar mı yoksa hiç macera aramayıp direk tuttugum yolda gitsemmi
zaten 4 senedir basarısızlıklarla dolu bir hıkayem var artık cok yıprandım.aslında param var ama az yani tüm gelecegım o para calısmıyorumda ustunede ekleyemem eşimde böbrek hastası falan o yuzden onu kullanırken dikkatlı olup iyi ölcmek biçmek lazım Allahın takdırı ama işde senin yerde ıyı o zaman 2000tl ye orayamı yaptırsam neyse daha zaman var onumde birde tüp bebek merkezlerınde asılama yapsam mı gene kalıtelı yumos elde edermı yada etmezler dımı cunku fazla yumos yapamıyolar tüpdeki gibi neyse su ıkıncı asılamayıda oluyım zaman gecse biran önce keske cok önce gitseydım zk ya da burda ugrascagıma işde kısmet hersey Allah yuzume gulse cok acı cekıyorum kalbim sizliyor yuzum gulmuyor anlıyosunuzdur benı
zaten 4 senedir basarısızlıklarla dolu bir hıkayem var artık cok yıprandım.aslında param var ama az yani tüm gelecegım o para calısmıyorumda ustunede ekleyemem eşimde böbrek hastası falan o yuzden onu kullanırken dikkatlı olup iyi ölcmek biçmek lazım Allahın takdırı ama işde senin yerde ıyı o zaman 2000tl ye orayamı yaptırsam neyse daha zaman var onumde birde tüp bebek merkezlerınde asılama yapsam mı gene kalıtelı yumos elde edermı yada etmezler dımı cunku fazla yumos yapamıyolar tüpdeki gibi neyse su ıkıncı asılamayıda oluyım zaman gecse biran önce keske cok önce gitseydım zk ya da burda ugrascagıma işde kısmet hersey Allah yuzume gulse cok acı cekıyorum kalbim sizliyor yuzum gulmuyor anlıyosunuzdur benı
raporlu umut kaca yapıyor acaba :26:bence tuttuğun yoldan şaşma, zk de aşılamanı ol. sonra tüp raporunla immo nun yaptırdığı tüp merkezine gidip görüş. hem fiyatıda muameleside diğer yerlere nazaran daha iyi. hamile kaldıktan sonrada yani pozitifi görür görmez muayene ücreti yüksek gelirsede oraya gitmeyip kendince başka bir doktorada devam edebilirsin. ben pozitif sonucu aldıktan sonra kesinlkle bir daha umuta gitmedim. orda bana şu tarihte muayene gel dedikleri halde gitmedim. kendi doktorum vardı, çok güvendiğim. onunla devam ettim. sende istanbul tüpe gidersin, orayı istemezsen bu sefer yazgının gittiği mezkeze gider görüşürsün. içine neresi sinerse orada yaptırırsın. bende umut tüp merkezinde yaptırmıştım.
canım zaten aşılamada öyle 6-7 yumurta elde edilmeye çalışılmıyor ki. 1-2 yumurta arzulanıyor, öyle çok sayıda yumurta elde edilirse bu sefer de tutarsa çoğul gebelik elde edilir, 4üz, 5iz gibi. para konusunda; en azından şöyle diyeyim burada hepimiz orta halli insanlarız. yani öyle para içinde yüzen insanlar da değiliz. haliyle hepimizin parası kıymetli. hepimiz senin gibi az ya da çok belli bir para ayırarak bu yola çıktık. ama şu da var, önemli olan elindeki parayı en iyi şekilde, değecek şekilde değerlendirmek. yani aman ucuz diye olmayacak bir merkezde paranı sokağa atmanın anlamı da yok ya da raporu bekleyemeyip tedaviye 2 kat para vermenin de anlamı yok. sen otur azıcık bekle, bak 4 sene beklemişin, bir kaç ay daha beklemekten bir şey olmaz. git sonra elindeki maddi kaynakla en iyi, en içine sinen yerde yaptır. şahsi görüşüme göre gidip aklına yatan bütün merkezlerle de görüş. hangisi seni canı gönülden ikna ederse orada yaptırırsın. burada hepimiz öyle yaptık. hiç olmazsa diğer merkezler aklımızda kalmadı
valla benim bildiğim sgk anlaşmalı yerde de olsa dışarıda yapılan aşılama ve tüpleri saymıyorlar. 3 ay gittim geldim hep bunu duydum. bir tek son gün raporumu almaya gittiğimde bir kadın hayır ben özelde yaptırdığım aşılamaları saydırdım dedi ama nasıl oldu hiç bir fikrim yok. hani yanlış bilgi vermiş de olabilir. bir de burada bir arkadaşla tanıştım, o da özelde aşılama yaptırıp rapora saydırdı ama onun oturduğu ilde devletin tüp bebek/infertilite merkezi yok. yani istese de devlette aşılama yaptırmaya imkanı yoktu. ya da belki gittiği özel hastane bir şeyler yaptı da rapor çıkarabildi (belki özelde gittiği doktorlar aynı zamanda devlette çalışıyorsa????)
bir de bence aşılama için özele gitmenin çok da anlamı yok. aşılama çok standart bir süreç. tüp gibi değil. hamile kalma şansı da çok düşük. o yüzden özele gidip bence paranı boşa harcama. aynen zk'de devam edip tüpe sakla.
valla kızlar sagolun bu konuda cok destek ve yardımcı oluyosunuz bana şimdi az kaldı zaten adet olıyım baslıcam ignelere inş.terslık cıkmazsa sonrakıayda tüp için kostururum sonrakıayda yaparız ıns. bisey de sorıyımşimdi eurofertil le gittim dedim rapor alıp gelcem size böyle böyle 21.gun gidip bişeyler yapıp sonra adet olnca gidip mi ignelere baslanıyor birde burda okudumdu zk dan raporu alcam ama ilac yazdırmadan kaccam dımı yoksa orda yapmak zorunda kalırım peki orda sekretere diyimmi rapor alcam ama tüp burda yapmıcam diye yoksa gızlıyımmı?
canım sen ikinci aşılamanı yaptır. sonucu aldıktan sonra zaten tüp için ek sağlık raporu şu bu çıkması evrağın gidip gelmesi 1 ayını alır. o 1 ay zarfında elindeki dosyayla(hormon sonuçların, ultrason ve hsg çekimi) hangi merkezleri düşünüyorsan git bir görüşme yap. eurofertille, istanbul tüp muayene olmaksızın dosya üzerinden yapılan ön görüşmeden zaten para almıyor. umutu da düşünüyorsan 180 lira muayene ücreti var. incik boncuk her sorunu sor. kafanda tart biç. rapor çıkardığını da hepsine söyle. zaten ondan sonra bir daha gitmene gerek yok. raporun çıkınca artık hangi merkeze karar verdiysen hemen gidip ilacını oradan yazdıracaksın. zeynep kamile geri dönüp o reçeteyi ve raporu sisteme sokmalarını isteyeceksin. sonra da adet görmeyi bekleyeceksin. adetinin 3. günü merkeze gidip tedavine başlayacaksın. ben öyle 21. ün falan gitmedim. umut illa adet olmadan bir daha görelim muayene edelim demişti, ama bir 180 lira daha almak için mi bilemicem.
merhaba arkadaşım bende aşılamanın 2incine geçtim sonra tüpe geçicem dediğin gibi devlet kabul etmiyo peki kaç aşılamadan sonra kabul ediyolar devlet hastanesi de anlaşmalı hastanelere yani özellere yönlendiriyolar 3400 tutuyomuş bu konuda bi bilgin varmı birde devlette ne kadar oluyoo banada çapa yakın bilemedim
sagol cok tesekkur ederim valla hakkınızı helal edin yordum sizi hamıs hamıs ama işde ne yaparsın bilmeyınce ınsan
valla kızlar sagolun bu konuda cok destek ve yardımcı oluyosunuz bana şimdi az kaldı zaten adet olıyım baslıcam ignelere inş.terslık cıkmazsa sonrakıayda tüp için kostururum sonrakıayda yaparız ıns. bisey de sorıyımşimdi eurofertil le gittim dedim rapor alıp gelcem size böyle böyle 21.gun gidip bişeyler yapıp sonra adet olnca gidip mi ignelere baslanıyor birde burda okudumdu zk dan raporu alcam ama ilac yazdırmadan kaccam dımı yoksa orda yapmak zorunda kalırım peki orda sekretere diyimmi rapor alcam ama tüp burda yapmıcam diye yoksa gızlıyımmı?
devlette 2 aşılama yapman gerekiyor. sonra tüp raporu çıkartabiliyorsun. (bir de yaşı 35 i geçen kadınlara ve spermiogramda mililitrede 5 milyonun altında sperm sayısı olanlara 2 aşılamaya gerek olmadan direkt tüp raporu veriliyor) o raporu aldıktan sonra istediğin anlaşmalı özelde tüp yaptırabiliyorsun. özellerin fiyatları yerine göre değişiyor. mesela umut 2500 lira civarı bir fark istiyor, fulya bahçeci 3000 küsur diye duymuştum. benim gittiğim istanbul tüp şimdi 800 lira alıyormuş sanırım. tabi bunlar ilaç hariç fiyatlar. 1000 lira civarı da ilacın tutuyor.
çapayı hiç düşünme derim. üniversite hastaneleri dışarı rapor vermiyor. yani rapaorunu alıp özele gidemiyorsun. en azından ilk denemeni illa ki orada yapman gerekiyor. sen iyisi mi, eğitim araştırma hastanelerine başvur. ben anadolu yakasında olduğum için zeynep kamilden çıkardım. karşıda nereler var emin değilim. 2 kişi semiha şakirden çıkardı ama 1i çok kolay çıkarırken biri çok zorlandı. farklı doktorların imzaladığı sağlık raporunda çok zorlanmışlar. semiha şakirde yeterince branş doktoru olmadığı için başka hastaneye yönlendirilmişler falan. o yüzden olabildiğince büyük bir hastane seç.
selam hanımlar iyi gördum hepinizi
bir konuda size danısmaya geldim erdem hastanesi tüp bebek merkezi desem yorumlarınız ne olur merak ettım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?