selam kızlar nasılsınız. ben çok şükür iyiyim. yazacak bişey olmayınca yazmadım bu ara:) evdeyim genelde çarşı paar geziyorum kendime iş çıkartıyorum salı günü pazara gittim 1-2 parça bişey alayım diye maşallah 2 posta arabaya çektim 2 postada eve çıkardım:)) çilek alıp çilek reçeli yaptım ilk denememdi. güzel oldu diyebilirim. kayfaltıya beklerim reçelimi tatmş olursunuz:)
bugünde doktr kontorolüm vardı. bebeğin başı ağaı dönmüş.:) bu saatten sonra değişmez dedi. hani olsa olsa en fazla 1 tur daha atarmış oda bir ihtimal yani. bugün 34+0 m. ultrasonda da aynı çıktı. kilosu 2,285 gr. hadi küsüratı atalım 2 kilo dedi. yani iyi. benşm açık-mdan kötü olan bir şey var o da 79 kilo olmuşum. 1 ay önce 76 dıydım1 kilo bebek almış 2 kilo ben (( bol bol yürü dedi tansiyonumda 13 e 7 çıktı buda kilo almaya bağlı dedi. tuz kullanmamaya çalışıyorum dedim tuzla çok alakası olmaz vücudun tuzada ihtiyacı var kesme ama azalt dedi. birde bol yürüyüş önerdi. ki bana iyi geliyor evde oturduğumda ayaklarım şişiyor. çarşı pazar market gezip çoook ayakta kalınca maşallah hiç bir şişlik kalmıyor. millette tam tersi olur ya ayakta çok kalınca şişiyor.
doğum hakkında konuştuk vajinal doğum (normal) istersen çatı muayenesi anlattı. orda vajina iskeleti vardı onun üzeriden anlattı. ben normal doğum istediğimi ama o gün şartlar ne olur bilemem dedim. ama şuanki fikrim normal dedim. birde şeyi sordum bu çatı muayenesinden sora kanama olursa falan dedim. alum bi kere çokfeci olmuştu dedi. ha kanama olabilir ama ona bağlı değildri dedi. o zmanki kanamada muayeneden sonramı olmuştu dedi. yok dedim. zaten 35. haftadan sonra bu muayeneyi yapma sebebimiz olası bir durumda bebeği alabilmek dedi. bu durumda 1 temmuzda gene kontrole gidicem bebeğin başı aşağıdaysa kilosuda normal doğuma uygunsa ve benim çatı muayenemdeki pelvis yani çatı kemiğ dediğimiz kemikte uygunsa doğum şekline karar veririz dedi. bakalım hakkımda hayırlısı işte. bebeğin suyu azalmış dedi bu da normalmiş doğum yaklaştıkça su azarlırmış. plesantası normal şekildeymiş. dedim bu bebeğin suyunun içtiğimiz suyla alakası varmı. hç bir alakası yok. o bebeğin kendi ürettiği suymuş bağırsak ve mideiin üretrtiği sumuymuş neymiş. işte bebek onu içip işiyormuş tekrar içyormuş falan böylece devir daim oluyormuş. hani eyvah suyu azalmış gel hemen alalım gibi bir durumu yokmuş. kısaca herşey yolundaymış. çok şükür. benin korkum şeydi hani karnım çok yok ya. bebek cılız kaldı endişem vardı çok şükür kilosu normalmiş.
ha bu arada bu çatı muayenesinde bir bakıma denemede oluyor. yani muayene esnasında bir nevi normal doğuma dayanabilirmiyiz oda ölçülüyor. malum 2 yada 3 parmak sokup içerde evirip evirme işi yapacaklar. hani bu ilk muayeneye dayanamayan doğum esnasında dayanması daha zor yada skıntılı olabilirmiş. çünkü doğum sırasında sürekli ve sık sık gelip elle muayene edip açılma varmı diye bakılıormuş. bakalım inş. başarıyla geçerim. beni endişem bu muayeneden snra kanama olması onun dışında dişimi sıkarım (sanırım birazda ruhumda mazoşistlik var acımı çekmek istiyorum nedir :) ). noral doğumda epidural işini sordum. bir sonraki gelişimdeki konuşalım dedim hani normal doğum kesinleşirse konuşmak daha mantıklı olur diye düşündüm onun hakkındada kısaca bilgi verdi. eğer doğum normal olacaksa ve ben epidural istersem epidural içinde en az 4 cm. açılması gerekiyormuş ıkınabilmek için. bakalım işte daha çok erken konuşmak için en azından ön bilgim olmuş oldu. malum sonuna kdar normal denir son anda sezeryana dönen çok kişi var. artık sağlıkla gelsinde nasıl olursa olsun diyorum. bebekte maşallah bu ara pek hareketli büyüdü de ancamı hissetmeye başladım nedir:)
duygucum senin kız kendini kurtarmış sayılır artık. 2 kiloyu geçmiş ya artık korkma. aşağı da dönmüş gözün aydın. olası doğum tarihine dair bir şey söyledi mi doktor? ben de yarın tatilden önce son bir kontrole gideceğim. 3 hafta önce 1250 gramdı, şimdi ne kadar çıkacak bakalım.
ay çok güldüm:))))))))))) kız doğurcan gitcen hala ancamı hissetmeye başladım diyorsun. senin kız görürsün bak çok uslu bir şey olacak:))) benim kız gibi kurnaz değil. her gece 2-3 defa tekmeyle uyandırıyor beni, bebekli hayata alıştırıyor:)))) hele sabah 6da had safhaya çıkıyor. en son sinir olup kalkıyorum yataktan.
yok doğum tarihiyle ilgili bişey demedi. belki 1 temmuzdaki muayenede söyler. ama bizim hesaplamamıza (internet ve ultrasona hesabına göre) 25 temmuz görünüyor. ama erken gelir ama geç gelir bilmyorum artık. ben tüp bebek diye erken alırlar diyordum ama bu doktor hiç seninki tüp haftasını beklemeden almak gerekir gibi bişey söylemedi. benimkde bir önceki gittiğimde 1,305 gr.dı. şimdi 2,285. küsüratları atarsak 1 kilodan 2 ye çıkmış dedi. buda iyi demek. zaten geçen netten bakmıştım bu haftalarda en az 1900 gr olması gerekiyormuş. bence seninkide en az 2250 olmuştur belki 2400 bile çıkabilir. benim kız kendini kurtardı valla:) darısı sizlere iş. birde kucaklarımızda görmek nasip olsun..
Duygu yözün aydın valla senin adına çok mutlu oldum dönmüş de bebek artık yavaş yavaş aşağıya iner yolunu bulur normal doğum olur inşallah tam 1 ayda mı gittin kontrole kilosu 2 katına çıkmış maşallah artık kurtardı kendini. Çatı muaynesine de sen dayanırsın cabbar cevval bir arkadaşsın sen:) bize de tecrübelerini anlatırsın. Normal olacaksa da inşallah o gereken açılma olurda epidural alırsın.
Valla özendim sana az kaldı alacaksın bebeğini kucağına benim daha çok var kontrole de 2 hafta kaldı çol zor geçiyor günler iyi mi merak ediyorumeşim de özledim keratayı diyip duruyor hayırlısıyla bir 20 haftayı geçsem hissetmeye başlasam daha rahay ederim.
Bu arada halsizlik var hala bende hani öyle 4-5-6. Aylarda enerjik olurmuş hamileler diyolar ama ben pek bi enerji hissedemiyorum daha sanırkm 20 yi geçmeden de hissedemicem. Sabahları özellikle kolumu kaldıramıyorum. Yemeği koymak ölüm geliyo keşke birisi pişirse de ben de yesem:)
selam kızlar nasılsınız. ben çok şükür iyiyim. yazacak bişey olmayınca yazmadım bu ara:) evdeyim genelde çarşı paar geziyorum kendime iş çıkartıyorum salı günü pazara gittim 1-2 parça bişey alayım diye maşallah 2 posta arabaya çektim 2 postada eve çıkardım:)) çilek alıp çilek reçeli yaptım ilk denememdi. güzel oldu diyebilirim. kayfaltıya beklerim reçelimi tatmş olursunuz:)
bugünde doktr kontorolüm vardı. bebeğin başı ağaı dönmüş.:) bu saatten sonra değişmez dedi. hani olsa olsa en fazla 1 tur daha atarmış oda bir ihtimal yani. bugün 34+0 m. ultrasonda da aynı çıktı. kilosu 2,285 gr. hadi küsüratı atalım 2 kilo dedi. yani iyi. benşm açık-mdan kötü olan bir şey var o da 79 kilo olmuşum. 1 ay önce 76 dıydım1 kilo bebek almış 2 kilo ben (( bol bol yürü dedi tansiyonumda 13 e 7 çıktı buda kilo almaya bağlı dedi. tuz kullanmamaya çalışıyorum dedim tuzla çok alakası olmaz vücudun tuzada ihtiyacı var kesme ama azalt dedi. birde bol yürüyüş önerdi. ki bana iyi geliyor evde oturduğumda ayaklarım şişiyor. çarşı pazar market gezip çoook ayakta kalınca maşallah hiç bir şişlik kalmıyor. millette tam tersi olur ya ayakta çok kalınca şişiyor.
doğum hakkında konuştuk vajinal doğum (normal) istersen çatı muayenesi anlattı. orda vajina iskeleti vardı onun üzeriden anlattı. ben normal doğum istediğimi ama o gün şartlar ne olur bilemem dedim. ama şuanki fikrim normal dedim. birde şeyi sordum bu çatı muayenesinden sora kanama olursa falan dedim. alum bi kere çokfeci olmuştu dedi. ha kanama olabilir ama ona bağlı değildri dedi. o zmanki kanamada muayeneden sonramı olmuştu dedi. yok dedim. zaten 35. haftadan sonra bu muayeneyi yapma sebebimiz olası bir durumda bebeği alabilmek dedi. bu durumda 1 temmuzda gene kontrole gidicem bebeğin başı aşağıdaysa kilosuda normal doğuma uygunsa ve benim çatı muayenemdeki pelvis yani çatı kemiğ dediğimiz kemikte uygunsa doğum şekline karar veririz dedi. bakalım hakkımda hayırlısı işte. bebeğin suyu azalmış dedi bu da normalmiş doğum yaklaştıkça su azarlırmış. plesantası normal şekildeymiş. dedim bu bebeğin suyunun içtiğimiz suyla alakası varmı. hç bir alakası yok. o bebeğin kendi ürettiği suymuş bağırsak ve mideiin üretrtiği sumuymuş neymiş. işte bebek onu içip işiyormuş tekrar içyormuş falan böylece devir daim oluyormuş. hani eyvah suyu azalmış gel hemen alalım gibi bir durumu yokmuş. kısaca herşey yolundaymış. çok şükür. benin korkum şeydi hani karnım çok yok ya. bebek cılız kaldı endişem vardı çok şükür kilosu normalmiş.
sonaycan ben iskelesi ahşap beşiği kut gibi olanı beğendim ama ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum birde iskelesinden sebep ok yer kapyalabilir. çok sağlam gibi görünmedi bana. ha görüntü olarak hoş ama kullanım oalrak zor gibi geldi. oyun parklarını biliyorsun sevmem ama bu hoşuma gitti. hatat acaba fiyata cibnlik falan dahilmi diye baktımda dahilmiş. ben bu oyun parklarını çok iyi bilmyorum 1. kat 2. kat dye ayrım yapmışlar ya. onun içinde yatak falan olmuyor dimi. yatağını (yani süngerini) gidip ayrıcaı almak gerekiyor? eğer yatak falan herşey tam set olarak satılıyorsa (ki sanmıyorum) olmadı bede bu park yataktan alayım :)
ha bu arada bu çatı muayenesinde bir bakıma denemede oluyor. yani muayene esnasında bir nevi normal doğuma dayanabilirmiyiz oda ölçülüyor. malum 2 yada 3 parmak sokup içerde evirip evirme işi yapacaklar. hani bu ilk muayeneye dayanamayan doğum esnasında dayanması daha zor yada skıntılı olabilirmiş. çünkü doğum sırasında sürekli ve sık sık gelip elle muayene edip açılma varmı diye bakılıormuş. bakalım inş. başarıyla geçerim. beni endişem bu muayeneden snra kanama olması onun dışında dişimi sıkarım (sanırım birazda ruhumda mazoşistlik var acımı çekmek istiyorum nedir :) ). noral doğumda epidural işini sordum. bir sonraki gelişimdeki konuşalım dedim hani normal doğum kesinleşirse konuşmak daha mantıklı olur diye düşündüm onun hakkındada kısaca bilgi verdi. eğer doğum normal olacaksa ve ben epidural istersem epidural içinde en az 4 cm. açılması gerekiyormuş ıkınabilmek için. bakalım işte daha çok erken konuşmak için en azından ön bilgim olmuş oldu. malum sonuna kdar normal denir son anda sezeryana dönen çok kişi var. artık sağlıkla gelsinde nasıl olursa olsun diyorum. bebekte maşallah bu ara pek hareketli büyüdü de ancamı hissetmeye başladım nedir:)
ay yok benimki daha o kadar olmamıştır sanmam. 1250 gramın üstünden daha 3 hafta geçti yani ayı bile dolmadı. belki 1800 falan olmuştur. hem ben senden 3 hafta-1 ay kadar geriden geliyorum. zaten eşim şimdiden dalga geçip beni sinirlendiriyor, karnım o kadar büyümüş ki bu çocuk 5 kilo mu doğacak ne diyor duruyor. istemem öyle çok kilolu bebek de, kararında normal olsun... ama iyice büyüyüp ağırlaştığını hissediyorum. yani öyle eskisi gibi değil eni konu kocaman bir şey olmaya başladı karnımda. elimle dokunduğumda falan karnımın yarısından fazlasını kaplıyor. ayrıca 1-2 haftadır nasıl oluyorsa 2 yerden birden vurmaya başladı. yani mesela hem karnımın üstünde bir yerde hem de altında bir yerde iteklemelerini hissediyorum. artık hem tekme hem omuz mu atıyor ne yapıyorsa. ama 2 kilonun üstüne çıktığını bir görsem ben de rahatlıcam. çünkü dikkat ediyorum 2 kiloya ulaştı mı artık erken doğmuş vaktinde doğmuş fark etmiyor doğsa da yaşıyor. ama yok altında doğdu mu hayati tehlikesi oluyor.
bir de hani doğum yaklaşınca bebek aşağı inermiş ya, seninki indi mi? ya da kaçıncı haftada iniyor acaba. benimki halen basketbol topu yutmuşum gibi yukarıda.
o 16 saat uyuyan kadına da ohaaaa diyorum. hani ben de ilk hamile kaldığım zaman muhtemelen progestandan dolayı çok uyudum ama bir kaç aydır mümkün değil. hani akşam erkenden uykum geliyor ama erkenden de uyanıyorum.
Duygu yözün aydın valla senin adına çok mutlu oldum dönmüş de bebek artık yavaş yavaş aşağıya iner yolunu bulur normal doğum olur inşallah tam 1 ayda mı gittin kontrole kilosu 2 katına çıkmış maşallah artık kurtardı kendini. Çatı muaynesine de sen dayanırsın cabbar cevval bir arkadaşsın sen:) bize de tecrübelerini anlatırsın. Normal olacaksa da inşallah o gereken açılma olurda epidural alırsın.
Valla özendim sana az kaldı alacaksın bebeğini kucağına benim daha çok var kontrole de 2 hafta kaldı çol zor geçiyor günler iyi mi merak ediyorumeşim de özledim keratayı diyip duruyor hayırlısıyla bir 20 haftayı geçsem hissetmeye başlasam daha rahay ederim.
Bu arada halsizlik var hala bende hani öyle 4-5-6. Aylarda enerjik olurmuş hamileler diyolar ama ben pek bi enerji hissedemiyorum daha sanırkm 20 yi geçmeden de hissedemicem. Sabahları özellikle kolumu kaldıramıyorum. Yemeği koymak ölüm geliyo keşke birisi pişirse de ben de yesem:)
valla benim karnım sanırım hala aynı size yolladığım foto gibi. inermi bilmiyorum. doğuma yakın iniyormuymuş? olmadı ara ara takip ederim. benim en baştan beri hiç uykum olmadıbir de hani doğum yaklaşınca bebek aşağı inermiş ya, seninki indi mi? ya da kaçıncı haftada iniyor acaba. benimki halen basketbol topu yutmuşum gibi yukarıda.
o 16 saat uyuyan kadına da ohaaaa diyorum. hani ben de ilk hamile kaldığım zaman muhtemelen progestandan dolayı çok uyudum ama bir kaç aydır mümkün değil. hani akşam erkenden uykum geliyor ama erkenden de uyanıyorum.
elifcan vallah zaman geçiyor hani bana sorsan şu duruma hala inanamıyorum acaba rüyamı falan diyorum. bebğin kıpırdanması bile inandırmıyor beni. acaba doğumdan sonra alışmam zormu olur diye kendime sormaya başladımDuygu yözün aydın valla senin adına çok mutlu oldum dönmüş de bebek artık yavaş yavaş aşağıya iner yolunu bulur normal doğum olur inşallah tam 1 ayda mı gittin kontrole kilosu 2 katına çıkmış maşallah artık kurtardı kendini. Çatı muaynesine de sen dayanırsın cabbar cevval bir arkadaşsın sen:) bize de tecrübelerini anlatırsın. Normal olacaksa da inşallah o gereken açılma olurda epidural alırsın.
elifcim hiç merak etme. zaman geçi geçiveriyor. bak duygunun hamile kalması dün gibi. burada sevindik endişelendik falan şimdi hatun son düzlüğe girdi bile. benimle sonayın da öyle. transferlerimiz dün gibi gözümün önünde. ama bak çoğu gitti azı kaldı bile. hele şu son aylar bana su gibi akıyor gibi geliyor. senin de zamanla öyle olacak.
su azalması doğuma yakın normalmiş. hani aşırı azalsa ve bebeğe yetmiycez durumda olsa zaten hemen alınıryormuş. bendeki azalmada doğuma az kaldığı için. haftasına göre kilosu iyi daha 1,5 ay var bu arada da 1 kilo daha alsa 3 kilo yeter:) eşim 3,5 kilo our diyo. aman olmasın dedim sonçta çıkarırken bana zor olur:)) ya benim aşırı kilom yok doğumu engelliycek. doktorun hareket et demesindeki sebep tansiyon yükseliyormuş kiloya bağlı olarak. yoksa kilo aldın normal yapamazsın diye bişey yok. birde benim belli bir kilom vardı zaten belkide çok hızlı kilo almamamdaki sebepte buydu. sen çok zayıftın çok kilo almanda buna bağlı olabilir. tabi emin değilim öyleseine yorum yapıyorum. birde senin yapın çabuk verir ailecek öylesiniz sen kilo almayı dert etme. ben kolay kolay veremiyorumDUYGUCUM hadi hayırlısı, artık sonuna kadar böyle gider inşallah. kilosuda iyi maşallah. benim kardeşiminki 2.900 doğmuştu. bu su azalması olayı benide korkutuyor. bugün kontrole gidecem. su durumunu sorarım.birde epidural sezeryan yapıyorlarmı onu soracam. bir senin gibi 34. haftayı tamamlasaydım rahatlardım.
kilo olayını takma diyecem ama normal doğum için çok kilo almamak gerektiğini duymuştum ama ne derece doğru bilmiyorum tabii. bende o kadar hızlı kilo alıyorumki. şu anda 64 kilo oldum bile. 11 kilo almışım. sanırım 20 / 22 kiloyla tamamlarım gibime geliyor.
sen bolca yürüyüş yapıp sebze meyve tüketmeye çalış.
valla bende beşik konusunda şimdilik durdum. ben istiyorumki böyle tıngır mıngır sallanan beşiklerden olsun. ip bağlayıp olduğum yerde sallayabileyim. şimdilik içime sinen doğru dürüst bişey olmadı. artık sonradan birden eserse bişey alırım :)
duygucum burda izne ayrılan arkadaşım halen doğuramadı. 41+0 oldu. pazartesi salıya kadar bekleyecekler gelmezse sezeryana alabileceklermiş!!! o gittiğinde elle alttan muayene etmişler. bir kanaması falan olmamış. bak doğumu bile tetiklemiyor yani :)) sen bekle sonlara doğru doğum şeklin netlik kazanır.
elifcim hiç merak etme. zaman geçi geçiveriyor. bak duygunun hamile kalması dün gibi. burada sevindik endişelendik falan şimdi hatun son düzlüğe girdi bile. benimle sonayın da öyle. transferlerimiz dün gibi gözümün önünde. ama bak çoğu gitti azı kaldı bile. hele şu son aylar bana su gibi akıyor gibi geliyor. senin de zamanla öyle olacak.
elifim hiç merak etme 20 li haftalarıda 30 larıda görürsün. zaman geçmiyor gibi görünsede son zamanlar daha hızlı geçiyor gibime geliyor. tabii arada daralınca bu zamanda durdu bitmedi dediğimde oluyor :))
elifim sen 2/3 hafta sonra yavaş yavaş kendini daha iyi hissetmeye başlayacaksın. bu zor dönemlerini atlatmana az kaldı. yemek konusundada bir yaptınmı coook yap 2/3 gün yersiniz. canınız çekmesin ama eşim önceki gün semizotu yemeği yapmıştı. o akşam yedik, dün akşam yine yedim. az kaldı ama eşim bu akşama daha çekici bir yemek yapmazsa sanırım bu akşamda yerim. o kadar güzel olmuştuki olsa 2 gün daha peşpeşe yerim gibi :) sende bol bol yapıp hergün hergün uğraşma yemek yapmakla. aslında keşke görümcen 2 günde bir saat uğrayıp 2 çeşit yemeğini ocağa koyuverse ne kadar güzel olur.azda olsa hazır yemeğin olurdu.
valla benim karnım sanırım hala aynı size yolladığım foto gibi. inermi bilmiyorum. doğuma yakın iniyormuymuş? olmadı ara ara takip ederim. benim en baştan beri hiç uykum olmadı( hani bir kaçgün uykusuz kalınca artık sabahları kalkmayım diye bilerek haftada 1 gün ıkına sıkıla yaakta dönerek tekrar uykuya dalıyorumki biraz uykumu alayım diye. o da en geç haftada 1 gün geç kalkıyorum o da sabah 10 da uyanıyorum:)))
elifcan vallah zaman geçiyor hani bana sorsan şu duruma hala inanamıyorum acaba rüyamı falan diyorum. bebğin kıpırdanması bile inandırmıyor beni. acaba doğumdan sonra alışmam zormu olur diye kendime sormaya başladım(( han alışamama durumu olurmu ( ne bilim hamile kalışım bu günlere gelişim ve bugün itibariyle doğuma 42 gün kalması cidden inandırıcı gelmiyor. emin ol seninde bu günlerin gelicek ve sende inanamayacaksın. önemli olan bebeklerin ve bizlerin sağlıklı olması.
evet nevo valla zman o kadar çabuk geçiyorki insan bu sürede alışamıyor bile. aslında geriye dönüp baktığımızda kocaaa 8,5 ay geçmiş. ilk başta ohooo daa çok zman var diyorduk. bugün ise zaman ne çabuk geçti ya diyorz. benim normal şartlarda 6 haftam yani 42 günüm kalmış. ha erken gelir yada geç gelir orası ayrı. ama durum bu :))
su azalması doğuma yakın normalmiş. hani aşırı azalsa ve bebeğe yetmiycez durumda olsa zaten hemen alınıryormuş. bendeki azalmada doğuma az kaldığı için. haftasına göre kilosu iyi daha 1,5 ay var bu arada da 1 kilo daha alsa 3 kilo yeter:) eşim 3,5 kilo our diyo. aman olmasın dedim sonçta çıkarırken bana zor olur:)) ya benim aşırı kilom yok doğumu engelliycek. doktorun hareket et demesindeki sebep tansiyon yükseliyormuş kiloya bağlı olarak. yoksa kilo aldın normal yapamazsın diye bişey yok. birde benim belli bir kilom vardı zaten belkide çok hızlı kilo almamamdaki sebepte buydu. sen çok zayıftın çok kilo almanda buna bağlı olabilir. tabi emin değilim öyleseine yorum yapıyorum. birde senin yapın çabuk verir ailecek öylesiniz sen kilo almayı dert etme. ben kolay kolay veremiyorum( doktorda yüzüne bakınca kilo aldığın anlaşılmıyor ama tartı öyle demiyor diyo:)) zati oldum olası benim yüzüm ve göbeğim kilo almaz. arkama bir popo daha eklenir (( yarmagül gibi dolanırım:)) son 15 gün kala belki pilatese başlarım hem belki doğumada faydası olur. baklım o gün gelsinde sorarım doktora.
benim salak mobilyacı gelseydi ona göre düşünüp taşınıp gidip beşiğide alacaktım. eğer bu pazartei gen yan çizmezlerse odayı yerleştirdikten snra gider beşiğide alırız. ama beşik şartmış. bebekler çok fazla boğulma tehlikesi geçiriyormuş her an annenin gözü üzerinde olması ve bebeğin yanında olması gerekiyormuş.
ay ne bilim sonaycan hani benim aklım hep ilk kanamda olduğu için acaba o muayeneden sonra gene azda olsa kanarmı endişesi var. zaten 35. haftadan sonra bu muayenenin yapılmasındaki sebepte olası bir durumda hemen bebeği alabilmekmiş. yoksa daha erken haftalarda da yapılırmış. ama bebek gelişimini tamamlamamış oluyor. ama bu saatte sonra bişey olsada bebek doğuma hazır ha belki biraz zayıf doğar o kadar. neyse ben kötü düşünmeyim gene. gidip bir parmak yiyip gelrim:))
ah ahhh nerde be sonayımmm öyle iyi görümce bulursan bana da yolla. birkere bile yemeğini yapabiliyomusun diye sormadı. hatta hiç unutmuyorum ilk transferimde yatıcam dediğimde yemeğini çokca pişir önceden dolaba koy ısıtıp ısıtıp yersin ben hergün yemek yapmaya gelemem ki buraya dedi !! halbuki öyle birşey de talep etmemiştim. ona hala hamile değilmişim gibi geliyor. anca karnım burnuma gelince kıymete binicem sanırım. kız anası gibi olur mu her nazımı çekti geçen hafta prensesler gibi yattım. ama uzak işte
zaten istemem yapmasınlar ben her işimi eşimle hallederim. ben en fazla 2 gün aynı yemeği yiyebilirim sonra sıkılıyorum. ziyan olmasın diye yerim ama zevkli olmuyor. haftasonları eşim doyuruyor beni. haftaiçi de bazı günler enerjim düşük oluyor. mesela dün . ama yine de taze fasülye pişirdim yanına da domates çorbası yaptım.
bugün de izmir köfte pilav var. aslında hiç de yemeğimi koyamayacak kadar kötü olmadım. evde de olduğum için kendimi iyi hissettiğim bir zamanda yapıyorum eşim gelene kadar.
allah görümcene vicdan versin diyorum başkada bişey demiyorum :)
bu bebek için ne kadar uğraştığınızı biliyor, normalde sen istemesen bile onun ısrarcı olup geliip yapması lazım. ama boşver gelmezlerse gelmesinler. çok şükür yemeğini yapacak kadar iyisin, hemde 2 çeşit yemeğin oluyor daha ne olsun :) bugünlerede çok şükür bak yavrun seninle, ne kadar kötü olsanda yinede katlanırsın. allah bugünlerimizi aratmasın :)
Kızlar size bişey sorucam hani hatırlarmısınız bu haftalarınızı bilmiyorum ama geçen günlerde 2 kez rahim ağzıma sancı girdi. böyle seyiriyor gibi hafif bir kasılma mı desem nasıl desem bilemedim. sizlerde de oldu mu hiç? kasık ağrısı sağda solda batma neyse de bu tam çiş yaptığım yerde hissettiğim bişey yani rahimağzımda işte. hafiften sancıdı sonra geçti. açılma maçılma olacak diye ödüm kopuyor. zaten sırf bu yüzden korkuyorum yoksa rahatça beklerdim kontrol tarihimi.
bir de bugünki hamilelik takvimimde yazan şey çok sinirimi bozdu. burun tıkanıklıkları ile ilgili. zaten hiç açılmadı ki dahasiz de okuyun
"Kan hacminizdeki artış ve burun zarlarının şişmesine neden olan östrojen hormonunun etkisiyle burun kanamaları ve burun tıkanıklığı yaşayabilirsiniz. Eğer burun kanaması yaşarsanız burnunuzun iki yanından (kemik dokularının bittiği yerden) bastırmanız kanın durdurulmasında faydalı olacaktır. Başınızı biraz geriye yatırmanızın da faydası olacaktır.""
sizlerde oluyormu burun tıkanıklığı? gözüken o ki ben kurtulamicam bu dertten ve breat right firmasını zengin edicem. hala kullanıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?