duygucum mobilyalarına baktım. allah içine sindirsin iyi günlerde kullanmak nasip olsun gayet güzel görünüyor her şey.kızlar mobilyaların eklenmediğini fark ettim bende yazdığım o kadar yazı boşa gitmesn diye önden gönderdim. sonra bi kaç eklemeyi denedim oılmadı randevu saatı gelince çıkamk zorunda kaldım. şimdi eklerini yolladım. gelmiş olması gerek.
gittim geldim herşey yolundaydı. doktora görünmeden hemşire beni nst odasın aldı yarım saat kalıcaksınız dedi. o arada size nst deyim diye cepten haber etcektim ama bir türlü yazamadım. yarım saat kaldım hemşire geldi açmısınız dedi bilmem olabilir farkında değilim dedim. bebek hareketsin kalmış dedi. inişli çıkışlı olması gerekirken çizelgeninn benimki hem aynı seyirde çıktı. neyse sola doğru yatırdı sonra dengeler değişti bebek hareketleri net olmaya başladı. ilk yarım saatte oturur pozsyondaydm. sonra yatar şekle getirdi.
neyse nst de 1 saate yakın kaldım diyebilirim. sonra doktorun odasına geçti. parmak oalyını yaşadım( pelvis normal doğuma uygunmuş. bakalım normal doğuma hazırmısın dedi şak diye 2 parmağını soktu (( o an acıdı ama emin olun korktuğuma değmiyor. zaten eini sokmasıyla çıkarması bir oldu. sonrakarında baktı. ultrason ölçümüyle SAT aynıydı 36+4 dü. herşeyi normaldi. 3,031 kg olmuş. 35. haftaya kadar anne karnnda kalsın istiyoruz akciger gelişimi açısından bir bebek 35.haftaya akdar anne karnında kalmışsa o bebek 1,5 kg doğsa bile bir şekilde kilo alır büyür. öenmli olan akgciger gelişimini tamamlamış olması dedi. riski haftayı geride bıraktın dedi. şuan için rahimde açıklık yok. yürüyüş yap dedi. 15 temmuzda gidicem gene. 2 haftaya kadar rahatsın doğum görünmüyor. aşırı dayanılmıycak kadar bir ağrın olur ve suyun gelirse haberleşicez dedi. onun dışında 2 haftaya kadar birşey görünmüyor. el muayensiden sonra eve gittiğinde kanama olursa korkma dedi. şuana kadar bişey gelmedi çok şükr inş. gelmezde.
bu h.çi kan yaptırmıştım ya onu ve idrarımı verdim bulunsun dedim. neden kan yaptırdın bir sorunmu oldu dedi. yoo kansızlık vardı değerleri göreyim istedim ama sonucuna bakmadım dedim. hamilelikte zaten kansızlık olur neden kanını bitiyorsn boşa dedi. ee bu durumda sonay her ay kan veriyor onda kan kalmamıştır:))) yani kan testi yapmamı gereksiz buldıu her zamani gibi:) buarada 3 hafta önce 79 kiloydum bugün 80 çıktım. zaten 750 gr kadar bebek almış. çok şükür bu 3 haftada kilo almamışım. zaten sıcaklardan yiyemedimde. doktora gittiğimde hatta şu saate kadar 1 simitle duruyordum:)) neyseki bebik kg.su. iyi. ama ben daha fazla kilo alsın istemiyorum malum normal doğum olursa ne kadar küçük o kadar iyi. eşimde ooo iyi şimdi 3 se 3,5 kg yu bulur deyip seviniyor. bende mümkünse bulmasın diyorum:)) yeter bu kilo doğunca ben yedirir içirir kilo aldırırm ona. dayanılmıycak sancın gelirse gelirsin bizim yardımımız olmadan tek başına olmaz gibi bişey dedi (sanırım geçer diye beklemiyeyim diye söyledi) saat 9 da bir hasta geldi bu saat oldu hala bekliyor dedi ( saat 3 tü) sanırım o hastada sezeryana döncekler. bir sezeryan laf geçiyordu hemşireyle arasında. neyse durumlar böyle. şuan için herşey yolunda gibi çok şükür.
duygucan mobilyalar çok güzel beğendim güle güle kullan. sapları da sarı yakışmış. değiştirilebilen bişey nasılsa keşke pembe yaptırsaydın o da yakışırdı. bu arada yatağın yanındaki çalışma masasına 2. bir çekmece yaptıracaksın ya yine de boşluk kalır altında içerisi gözükür. orayı aynı renk bir kontraplakla aşağı kadar indirsin boşluk kalmasın kötü görüntü kapansın bence.
odanız tam uzun vadeli oldu. oyncak sandığı yerine de kitaplık yaptırman süper. komodin de çalışma masası olacak. burdan çeyizini çıkartır evlendirirsin artık:) yatağı ve tekstili de dahil arkadaşım da 2300 tl ye almıştı odasını buna benziyordu ama çiğ beyaz. ben beğenmedim. boyası adiydi geçen gün baktığımda çizikler oluşmaya başlamıştı bile.
ben de alırsam bunun 2 kapılı dolabını. karyolasını ve komodinini alırım odam küçük olduğu için. kız olunca boyasını değiştirmemize de gerek yok. çok açık lila zaten. güz gülü diye geçiyor. perdesi filan takılınca çok güzel olacağına eminim odanın. halı puf un altındaki görünen halı olarak mı kalıcak?
duygucum mobilyalarına baktım. allah içine sindirsin iyi günlerde kullanmak nasip olsun gayet güzel görünüyor her şey.
bebişin allah nazarlardan saklasın 3 kiloyu geçmiş. ciğerleri de gelişmiş, bundan iyisi şamda kayısı artık. demek 35. haftayı atlattınmı artık kuvöze falan girmiyor. benim de öğrendiğim iyi oldu. demek sonayla benim de paçayı kurtarmamıza az kalmış.
15 gün sonra kontrol sanki uzun değil mi? benim bildiğim son 1 ay kontroller artık haftada bir oluyor. ikide bir nstye alıyorlar. bebeğin kilosunu da devamlı kontrol edip duruyorlar ki, 3,5 kiloyu geçti mi pek normal doğum tavsiye etmiyorlar. yani sen hemen hemen 37 sayılırsın, 2 hafta sonra 39 olcan, 40 da zaten doğuruluyor. kanını bitirmek konusunda da süper sallamış. o zaman devlet bana neden her ay kan testi yapmaya çalışıyor. hem bir tüp kanla bitermiymiş. yani bu devlet bize kötülük mü yapıyor? tamam emre de artık kan testlerine gerek görmüyor mesela ama devlet yapıyorsa da git yaptır neden yaptırmayasın diyor. yani senin doktoru da hiç anlamadım. biraz kasıntı ve ukala bir tip galiba. gerçi seni hayırlısıyla doğurtsun da gerisi önemli değil artık.
aman elifcan pembe deme bana kulplar beyaz olcaktı ama sarı yapmış ses etmedim ama hiç pembe düşünmedim. sıkılırsak gidip ayıcıklı falan şeylerde onlardan da takılır ama ben cicili bicili istemdim hep sade oldun dedim. hatta gardrobun üstündeki tacın ordaki oymada sarı yada simli gri yapılıyor istemedim.
çekmece konusundada evet arada gene boşluk kalır adama söylede . çekmeceyi geniş yapsın dedim eşimde boşver kalan boşluktan yatak hava alır dedi. bende sallamadım valla bıkmış çünkü milletle dalşmaktan. buna şükür dedim. zaten belki 1 yıla kadr onu aşağı alcaz belli mi olur deyim boşver dedim. çiğ beyazlar ciddençok kötü duruyor. belki buda resimlerde öyle görünüyordur ama çiğ beyaz değil. sedefli boya parlak gibi çiğ beyaz göre görüntüsü daha iyi yani. yo o halı koridorun halısı bebek odası çin iplikli pembe ve mor kocaaa çiçekleri olan bir halım vardı onu kullancam. perdelerde mor çiçekli birkumaş seçtim hani halıya uysun diye. aman buna şükür ya valla şanslılar bebikler bizim ayrı odamızmı vardı sanki. hani 2. ebek olmaz diye yapıp ediyoruz
inş. kıymet bilip memnun olurlar. daha iyileri senn bebişine olsun inşallah.
sağol nevo. inş. seninkindede sorun olmaz istediği gibi gelirde başın ağrımaz. cmtesi günü mobilyaları getiren nakliyeciyle dalaştım. seninde eşini beklemen ve yarın getirin demen iyi olmuş. tek başına uğraşamn zor olurdu. en az 1,5 saat uğraşıyolar taşıma ve montaj işi için. valla dr. öyle bilmiyorum 35. e kadar sezeryan olsa bile anne karnında kamasından yanayız dedi. hani siz sezeryan istiyorsunuz ama nasıl olsa 30 u devirdim alalalım değilde 35 i görsün istiyolarmış. valla nevo benim doktor sanrıım öyle kasıntımıdır nedir. yada gereksiz kafa karıştırmakmı istiyor çözemedim. hani baştan beri gidiyorum 1 kere bile kan falan itemedi benden. ben hep kafamdan yaptırdım. bunuda gereksiz buldu işte. devlet çok sıkı benim dr. da çok gevşek:)) valla allahın izniyle beni normal doğurtsunda daha da gitmem ona. kendime central hospitalda bir doktor bulcam. hem ilerde çocuk doktoru içnde centrala giderim hem ssk anlaşmasıda var fiyatlarıda uygun. şifaya yeteri kadar para verdim. dediğin gibi bende son ay olunca her hafta gdiliyor diye biliyordum ama bu karı bana 1 temmuzda gel dedi.
elifcan anadolu yakasıyla avrupa yakası arasında en az 1000 lira fark var emin ol. çok çok gezdik. hatta eşim adamın parasını ödemeye giderken. ha kend kendime diyorum avrupa yakasından alışveriş yapmayım ama kardeşim az parada değil ki nerden baksan 1000 lira fark diyor. izmittede mobilyacılar sitesi varsa sizde gider oraya bakarsınız. fiyatları bizden öğredin modelleride gördün yani gittiğinde bilerek gideceksin öyle kıyaslama yaparsın. biliyorsun bende oda yapamayacaktım. ama gardrop alıcam eşyaları dağınık durmasın dedim sonra yok karyola dedim ayrı ayrı olursa daha pahalıya mal olur dedim. yoksa ilk başlarda hiç ama hiç oda fikrim yoktu. birde hani şuan yaptım ama yeminle acayip ruhsuzum silmedim bile :)) ne bilim geldi açtım kaplarını havalanıyor bir bez sürmedim valla. hani aman aman heves yok. şuanki düşüncem doğumdan sonra bebeğn iyi olması. yani odayı falan düşünemiyorum. sende odanın boyutuna göre olamdı ufak bir gardropla ufak bir karyola alırsın. ön odayı boşalt desem orasıda bebek için çok büyük olur. yada arka odan boşalt desem onca eşyayı napcan benim gibi heba olur gider valla. en iyisi ufak boyutları seçmek olur. bakarsın zaten her dakka düşünürsün ne yapsaktadaha kulanışlı olsa diye. zamn sürükler seni.sen tamamen sade olmasını istiyorsan sorun yok. hani tamamen sade ya kulplarla hareketlendirebilirsin diye söylemiştim. ama böyle de güzel sade hiç sıkılmazsın. modası da geçmez. zaten süs püs iki çerçeve koyarsın duvardaki rafa ayıcık falan tamam işte.
ben de odayı karşıdan almayı düşünüyorum. burda bi tek belis markasının mağazasına bakıcam hazır bişey bulursam öyle alırım. senin bu yaptırdığın adamı gözüm tuttu. belki zamanı gelince gider bir bakarız bizde. anadolu yakasında siz gezdiniz zaten alınacak yerleri. nevo nun ki de bi gelsin onu da göreyim hazıra konarım
belki biz izmit deki modesa ya gideriz fikir olsun diye. bir yandan da korkuyorum oda yapmak mantıklı mı minik bir beşik ve komodinimi ayırayım ona doğunca yaparım diyorum ama yetmez gibi gözüküyor. zaten kendi odamı da gördün sen gömme yatak ve kenarlarda iki kapılı gardrop dan ibaret üstlerde yorganlar var. bir de komodin ve başımızın üzerindeki rafları kullanıoruz giyisiler için. sıkıştırsam da camın önüne zaten beşik gelecek. komodini ergonomik kullanamicam. herşeyi odasına yerleşsin istiyorum.
3 kapılı dolap da koca gidi odama sığsa keşke alırım. artık ya büyüyen beşik ve 2 kapılı dolap yada , normal karyola ve 3 kapılı dolap şeklinde birisi büyük birisi küçük şeklinde bir kombin yaparsam belki sığar. ben de dolabı büyük olsun istiyorum ama büyüyen yataktan da vazgeçemiyorum
duygu o minnacık nokta gibi et benimsi şeylerden bende de çıktı. hatta sizlere soracaktım sizde böyle bir şey var mı diye. fakat benimkiler zannederim seninkilere göre sayı olarak biraz daha fazla. önce göğüslerimde bir kaç tane belirdiler, sonra hızla yukarı göğüs dekoltemde çoğaldılar. şu an en az 20-25 tane var. o kadar küçükler ki ancak çok çok dikkatli bakınca görünüyorlar ama her duşta elime pütür pütür gelip sinirimi bozuyorlar. şimdi bir dermatoloğa gitsem hamileyim diye hiç bir şey yapamayacak.( geçende diş dolgum düştü dişçi bile geçici dolgu koyup, doğum yapınca gel dedi) ama doğurdummu hemen ilk iş iyi bir dermatoloğa gideceğim. kafamda saç derimde de hamilelikte birden büyüyen bir et beni var. boyutu bir anda 2 kat oldu. bu yeni çıkan şeyleri de beraberinde artık yakarlar mı, başka türlü mü yok ederler bilmiyorum ama milimetrik boyutta olsalar da, aklıma kötü kötü şeyler geldiğinden alsınlar kurtulayım istiyorum..nevo benim göğüslerden süt olduğuna dair herhangi bir belirti yok. hamileliğin başlarında kanallar oluşurken çok feci ağrımıştı sonra tam oluşunca ağrı falan kesildi. dahada birşey omadı. ama süt gelmesi falan normalmiş korkmamak gerekte çok şükür benden gelmedi. heralde bebiş olunca ve emince gelecek öyle görünüyor.
elifcan akıntı gelmesi normal bence benim en baştan beri geliyor aşırı değil en fazla çamaşırımıa 1 damla oluyor hatat geçen wc de sildiğimde gen vardı vaybe demekki insan hamile kalsa bile akıntı keislmiyormuş dedim. bir yerde okumuştum vajian kendini yenilediği için akıntı oluyormuş ne kadar doğru bilemiyorum tabi. belkide hafif hafi akıntı olmasıda iyi bişeydir tamamen kuru olsa başka sorunlarda çıkabilirdi. benimkinin rengide muhallebi rengi gibi beyaz bazende çok hafif sarımtırak ama genelde beyaz. koku falanda olmayınca çok sorun edip doktora sorma gereği bile duymadım çünkü az ve kokusuzdu. rengide koyu falan değildi.
göğüslerdeki değişikliğe gelince benim o kahve olan halkalar baya baya koyu kahve oldu. hani bazı sigara tiryakilerinin dudakları kapkara olurya öyle işte:)) hatta diyorumki ııyyy bebiş bunumu azına alcak:)) sonra genel dış yüzeyindede renk değişikliği oldu beyaz meme kahve beneklere döndü. hatta sol mememde minik minik nokta gbi et beni gibi bişeyler çıktı 3-5 farklı noktasında. sonra koltuk altımda renk değişimi oldu aşırı koyu olmasada sanki kirlemiş gibi duruyor( söylemesi ayıptır geçen ağdaya gittim. neyse üzerimi değiştirirken gardrobum aynasından o bölgemi gördüm aya alıp yakından baayım dedim malum artık oraları göremiyorum. anammm bir kararmış orası yuh dedim. ulan dedim bir hamilelik insanı resmen şekilde şekle sokuyormuş. genel olarak müstehcen yerlerimderenk değişimi oldu:)) ödem olayıda geçen haftalarda aşırı sıcak ve nemde olmutu şu ara çok şükür aşırı şişlik yok aaykalrda çooo hafif şişlik var. onun dışında hala ayaktayım ve eşim beni hamile gbi görmüyor hani domuz gibiyim her işimi kendim yapıyorum ya herif hamilemiyim değilmiyin farkında değil. düşününki ayaktırnaklarımı bile hala kendim kesiyorum her ne kadar yamuk kessemde daha eşim kesmedi. geçendede kardeşime oje sürdürdm:)))
ha son bir şeyi ekleyim. hasta yatış birimiyle görüştüm dedmki benim doğum olcak çantama ne koyayım gereksiz şeyler koymak istemiyorum mesela bebeğa bakım kremi şampuan bez giysi vs. dedim. bebek için sadece hastaneden çıkarken giydirceğiniz kıyafetleri getirin. annede kedi şahsi eşyalarını getirsin yeter dedi. sanrıım ilk kıyafet olarak hastane kendi elbisesini giydiyor bebişe. ha belki yok onları çıakrın benim aldıklarm ıgiydirin dersem başka ama. bezini bile veriyolarmış bende valizi epey bir küçültücem. çünkü bir sürü şampuan ağ falan almıştım. zaten bebek yıkanmıyor ama gene almıştım yanıma. yieden 2-3 bez ve 2-3 badi alrıım. ben 25 adet bez almıştım :))) verilen numune hediyeler hariç:))) koyduğum badi sayısınıda hatırlamıyorum:)))))
kızlar mobilyaların eklenmediğini fark ettim bende yazdığım o kadar yazı boşa gitmesn diye önden gönderdim. sonra bi kaç eklemeyi denedim oılmadı randevu saatı gelince çıkamk zorunda kaldım. şimdi eklerini yolladım. gelmiş olması gerek.
gittim geldim herşey yolundaydı. doktora görünmeden hemşire beni nst odasın aldı yarım saat kalıcaksınız dedi. o arada size nst deyim diye cepten haber etcektim ama bir türlü yazamadım. yarım saat kaldım hemşire geldi açmısınız dedi bilmem olabilir farkında değilim dedim. bebek hareketsin kalmış dedi. inişli çıkışlı olması gerekirken çizelgeninn benimki hem aynı seyirde çıktı. neyse sola doğru yatırdı sonra dengeler değişti bebek hareketleri net olmaya başladı. ilk yarım saatte oturur pozsyondaydm. sonra yatar şekle getirdi.
neyse nst de 1 saate yakın kaldım diyebilirim. sonra doktorun odasına geçti. parmak oalyını yaşadım( pelvis normal doğuma uygunmuş. bakalım normal doğuma hazırmısın dedi şak diye 2 parmağını soktu (( o an acıdı ama emin olun korktuğuma değmiyor. zaten eini sokmasıyla çıkarması bir oldu. sonrakarında baktı. ultrason ölçümüyle SAT aynıydı 36+4 dü. herşeyi normaldi. 3,031 kg olmuş. 35. haftaya kadar anne karnnda kalsın istiyoruz akciger gelişimi açısından bir bebek 35.haftaya akdar anne karnında kalmışsa o bebek 1,5 kg doğsa bile bir şekilde kilo alır büyür. öenmli olan akgciger gelişimini tamamlamış olması dedi. riski haftayı geride bıraktın dedi. şuan için rahimde açıklık yok. yürüyüş yap dedi. 15 temmuzda gidicem gene. 2 haftaya kadar rahatsın doğum görünmüyor. aşırı dayanılmıycak kadar bir ağrın olur ve suyun gelirse haberleşicez dedi. onun dışında 2 haftaya kadar birşey görünmüyor. el muayensiden sonra eve gittiğinde kanama olursa korkma dedi. şuana kadar bişey gelmedi çok şükr inş. gelmezde.
bu h.çi kan yaptırmıştım ya onu ve idrarımı verdim bulunsun dedim. neden kan yaptırdın bir sorunmu oldu dedi. yoo kansızlık vardı değerleri göreyim istedim ama sonucuna bakmadım dedim. hamilelikte zaten kansızlık olur neden kanını bitiyorsn boşa dedi. ee bu durumda sonay her ay kan veriyor onda kan kalmamıştır:))) yani kan testi yapmamı gereksiz buldıu her zamani gibi:) buarada 3 hafta önce 79 kiloydum bugün 80 çıktım. zaten 750 gr kadar bebek almış. çok şükür bu 3 haftada kilo almamışım. zaten sıcaklardan yiyemedimde. doktora gittiğimde hatta şu saate kadar 1 simitle duruyordum:)) neyseki bebik kg.su. iyi. ama ben daha fazla kilo alsın istemiyorum malum normal doğum olursa ne kadar küçük o kadar iyi. eşimde ooo iyi şimdi 3 se 3,5 kg yu bulur deyip seviniyor. bende mümkünse bulmasın diyorum:)) yeter bu kilo doğunca ben yedirir içirir kilo aldırırm ona. dayanılmıycak sancın gelirse gelirsin bizim yardımımız olmadan tek başına olmaz gibi bişey dedi (sanırım geçer diye beklemiyeyim diye söyledi) saat 9 da bir hasta geldi bu saat oldu hala bekliyor dedi ( saat 3 tü) sanırım o hastada sezeryana döncekler. bir sezeryan laf geçiyordu hemşireyle arasında. neyse durumlar böyle. şuan için herşey yolunda gibi çok şükür.
sen tamamen sade olmasını istiyorsan sorun yok. hani tamamen sade ya kulplarla hareketlendirebilirsin diye söylemiştim. ama böyle de güzel sade hiç sıkılmazsın. modası da geçmez. zaten süs püs iki çerçeve koyarsın duvardaki rafa ayıcık falan tamam işte.
ben de odayı karşıdan almayı düşünüyorum. burda bi tek belis markasının mağazasına bakıcam hazır bişey bulursam öyle alırım. senin bu yaptırdığın adamı gözüm tuttu. belki zamanı gelince gider bir bakarız bizde. anadolu yakasında siz gezdiniz zaten alınacak yerleri. nevo nun ki de bi gelsin onu da göreyim hazıra konarım
belki biz izmit deki modesa ya gideriz fikir olsun diye. bir yandan da korkuyorum oda yapmak mantıklı mı minik bir beşik ve komodinimi ayırayım ona doğunca yaparım diyorum ama yetmez gibi gözüküyor. zaten kendi odamı da gördün sen gömme yatak ve kenarlarda iki kapılı gardrop dan ibaret üstlerde yorganlar var. bir de komodin ve başımızın üzerindeki rafları kullanıoruz giyisiler için. sıkıştırsam da camın önüne zaten beşik gelecek. komodini ergonomik kullanamicam. herşeyi odasına yerleşsin istiyorum.
3 kapılı dolap da koca gidi odama sığsa keşke alırım. artık ya büyüyen beşik ve 2 kapılı dolap yada , normal karyola ve 3 kapılı dolap şeklinde birisi büyük birisi küçük şeklinde bir kombin yaparsam belki sığar. ben de dolabı büyük olsun istiyorum ama büyüyen yataktan da vazgeçemiyorum
duygu o minnacık nokta gibi et benimsi şeylerden bende de çıktı. hatta sizlere soracaktım sizde böyle bir şey var mı diye. fakat benimkiler zannederim seninkilere göre sayı olarak biraz daha fazla. önce göğüslerimde bir kaç tane belirdiler, sonra hızla yukarı göğüs dekoltemde çoğaldılar. şu an en az 20-25 tane var. o kadar küçükler ki ancak çok çok dikkatli bakınca görünüyorlar ama her duşta elime pütür pütür gelip sinirimi bozuyorlar. şimdi bir dermatoloğa gitsem hamileyim diye hiç bir şey yapamayacak.( geçende diş dolgum düştü dişçi bile geçici dolgu koyup, doğum yapınca gel dedi) ama doğurdummu hemen ilk iş iyi bir dermatoloğa gideceğim. kafamda saç derimde de hamilelikte birden büyüyen bir et beni var. boyutu bir anda 2 kat oldu. bu yeni çıkan şeyleri de beraberinde artık yakarlar mı, başka türlü mü yok ederler bilmiyorum ama milimetrik boyutta olsalar da, aklıma kötü kötü şeyler geldiğinden alsınlar kurtulayım istiyorum..
bir de bu bahsettiğiniz vücuttaki kararmalardan bende hiç bir yerimde olmadı. hatta sizde okuyunca şaşırdım. inşallah olmaz da bir de onunla uğraşamam zira şu ben gibi şeyler yeterince canımı sıkıyor..
bavula son olarak neler koyduğunu yaz da biz de bilelim. ben şimdilik sadece 1 takım kendime gecelik, 1 takım çocuğa hastane çıkış seti, tarak, diş fırçası, yer kaplamasın diye bir kaç tane numune boyutta ürün gibi çok basit şeyler koydum. artık daha ayrıntılı bir şeyler hazırlamamın zamanı geldi gibi geliyor. millet desen internet sitelerinde de abartmış da abartmış, sanki 1 aylık seyahate çıkıyor gibi çanta yapmışlar yani bunun bir ortası olmalı.
çocuk doktoru konusu benim de kafamı kurcalıyor. bakalım ben de centraldakileri beğenirsem orada devam ederim. geçende kayın validem tutturdu onun bir komşusu varmış, hatta zk'den ayrılmış, muayanehanesi varmış ona gidersiniz diye. öyle muayenehane doktoru istemiyorum, hastanede olsun ki, tahlil şu bu için ayrı yerlere gitmeyelim diye karşı çıktım ben de..
ha bu arada kayın validemin son bombası yine annemi aramış, bunların alacağı yok siz gidin bir mevlit elbisesi alın demiş. annem de ne gerek var mevlit çok sonra yapılıyor, gider bir günde hatta bir saatte alırız demiş. yoook o elbiseyi hastaneden çıkartırken giydirelim demiş anneme. delimidir nedir 1 günlük bebeği dantelli, mantelli şeyle boğacak. annem yeni doğmuş bebekler çok küçük oluyor, cildi de hassas oluyor, ancak yumuşak yumuşak tulumlar falan giydiriliyor dese de kadını ikna edememiş. annem yok nevin bu kayın validen harbi söylediğin kadar deli diye beni aradı. yani şu mevlit elbisesi saplantısından hala kurtulamadım kadının..
yok yahu, türkiyede vitamindi omegaydı takviyeler 5 senedir falan yaygın. yurtdışındaysa 20 yıldır kullanıyorlar. ki bakma bizler büyük şehirdeyiz, özelde doktorlara falan gidiyoruz da veriyorlar. millet küçük yerlerde ne bizim kadar ultrasona giriyor ne bu kadar vitamin falan alıyor. kuşadasındayken benim aydınlı akrabalara 3d ultrasonları gösterdim de ne kadar net fotoğraf gibi diye şaşırdılar. çoğu hamile bu kadar kontrole gitmiyor. devletin verdiği folik asitten başka bir vitamin falan da kullanmıyor. bence o yüzden bizim çocuklar cin yabancılarınki saf falan değil. benim rahmetli kayın pederim çocuk doktoruydu o derdi hep, biz çocuklarımızı hayatımızın mihenk taşı yapıyoruz. doğdukları andan itibaren her şeyimizi ona göre ayarlıyoruz. gak dedimi guk dedimi kucağa alıyoruz. sevgimizle fazlasıyla şımartıyoruz. çocuklarımız da fazla sevgiden özgüven eksikliği oluyor. yani bizim sevgimizi her an hissetmediler mi güven eksikliği duyup mızmızlanıyorlar, ağlıyorlar. bir de aman düşme, aman üşütme aman şöyle yapma diye korkak yetiştiriyoruz. hatta davranışlar çocuk yetişkin yaşa geliyor hala devam ediyor, çocuğu bunaltabiliyor bile. (örneğin benim ailem:))) yabancılarsa çocuk bana uysun diyor. daha bireyci ve bize göre gaddarlar. çocuk düşse kalksa hiç oralı olmuyorlar. dolayısıyla çocuk da bakıyor kimse umursamıyor kalkıp kendi kendine oynamaya devam ediyor. ayrıca çocuklarını sistemli olarak sosyalleştiriyorlar. çocuk küçücük yaştan oyun gruplarına katılıyor, tatile şuraya buraya götürülüp kalabalığa çıkartılıyor. başka bireylerle bir arada olmayı, paylaşmayı, başka çocuklarla geçinmeyi öğreniyor.
sağol sonaycan inş.bebik sağlıkla kullanır ama benim gözüm şuan odayı falan görmüyor valla:)) herşey yolunda gitsin oda falan hikaye. hemşire gelip arada baktı ama ne bilim işte bebek hareketsiz diye 1 saate uzadı. ama tv vardı kumandyı da verdi sıkılmayım diye. bende sağı solu arayıp bebeğin kalbini dinlettim:)) valla benimki 1 tüp 1 tüptür niye kanını harcıyon dedi:)) o zman sonayda kan kalmamıştır dedim içimden:)) gereksiz gördü bir sorun olmadan kan vermeme. sani kızılaya kan bağışladım anasını satim. ben son aya girmeme rağmen bile 15 gün sonra gel dedi. sinir oldum acaba haftayada başka hastaneyemi gitsem diyorum. nebilim geç gibime geldi. sen ne güzel her hafta gidiyosun. bu ara her gittiğinde ücret ödüyormusun. yada 1 deyip 1 ödemiyormusun. ve gittiğinde kaç lira veriyorsun?duygucum oda takımını o kadar beğendimki anlatamam. çok güzeller gerçekten. rengide süper. cok huzur veren bir oda olacak. sağlıkla mutlulukla büyüsün içinde :)
sonunda nst ile tanıştın. ama 1 saat uzun süreymiş yaa. arada gelip baksaymış o yarım saati fazladan kalmazdın ama olsun, şimdi için rahat, 2 haftaya kadar bişey görünmüyor. 2 parmak olayınıda atlatmışsın :) doğumuda böyle atlatıverirsin inşallah.
valla doğru söylüyorsun heray kan veriyorum, bitirdim kanımı :) dün doktora gittim, çalışabilir raporunu aldım. vucudunda kaşıntı, gözde kızarıklık, iştah kaybı, mide bulantısı falan oluyormu dedi. eğer kaşıntı falan varsa karaciğer enzimlerine bakalım dedi. bende perşembe izin almıştım, olmadı gidip yine bir tüp kan veririm.
bebekte iyiydi yine 2 hafta önde gidiyor, hatta 2.5 hafta / 2.600 gr 46 cm olmuş. gelişimine göre doğum 3 ağustos a gerilemiş olsada biz adet tarihine göre 38. haftayı bekliyecez, cocuk için en uygun ortam anne karnı dedi. yani çocuk çok kilolu, iri diye gelişimini tamamlamış demek değilmiş. 3 ağustos diyince birden sevinmiştim ama enaz 10 ağustosa kadar bekleyelim. herhangi bir sıvı azalması vs olursa o zaman değerlendiririz dedi. doğuma 1 hafta kala aspirini bırakmam gerekiyormuş. şuanda herhangi bir sorun yok dedi. tansiyonda herzamanki gibi 9/6. cocugun kalp atışıda 126. kalp atışınıda dinledik. haftaya bugün yine gidicez. artık haftada bir gidiyoruz. zaten en uzun aramız 1 kez oldu oda 18 gündü geçmek bilmemişti, son zamanlarda haftada 1 gidince daha rahat ediyoruz :)
41 kere maaşallah sonaycım. senin oğlan tabi oğlanlığını gösteriyor. malum oğlanlar kız bebeklere göre daha boylu ve kilolu doğuyor, seninki de şimiden irelmiş. doktor bana da ilkten 10 ağustos civarı bir tarih söylemişti ama arada bayram var, aniden suyum muyum gelir, doktor bulamam diye korkumdan bayramdan önce olsun dedim. o zaman 6 ağustos olsun dedi. yani bence sen de iyi düşün. benim kuzenin 38in dolduğu gün planlanan sezeryandan 3 gün önce suyu geldi mesela. pazar sabahı doktor yazlıktan gelmiş, zar zor yetişmiş doğuma. bizim bir de bayram olacak, doktoru geçtim hadi acil bir şey çıkar diye uzağa gitmez ama hastanelerde sadece nöbetçi kadro kalır, doğum hemşiresi, anestezist falan bulunmaz diye korkuyorum.duygucum oda takımını o kadar beğendimki anlatamam. çok güzeller gerçekten. rengide süper. cok huzur veren bir oda olacak. sağlıkla mutlulukla büyüsün içinde :)
sonunda nst ile tanıştın. ama 1 saat uzun süreymiş yaa. arada gelip baksaymış o yarım saati fazladan kalmazdın ama olsun, şimdi için rahat, 2 haftaya kadar bişey görünmüyor. 2 parmak olayınıda atlatmışsın :) doğumuda böyle atlatıverirsin inşallah.
valla doğru söylüyorsun heray kan veriyorum, bitirdim kanımı :) dün doktora gittim, çalışabilir raporunu aldım. vucudunda kaşıntı, gözde kızarıklık, iştah kaybı, mide bulantısı falan oluyormu dedi. eğer kaşıntı falan varsa karaciğer enzimlerine bakalım dedi. bende perşembe izin almıştım, olmadı gidip yine bir tüp kan veririm.
bebekte iyiydi yine 2 hafta önde gidiyor, hatta 2.5 hafta / 2.600 gr 46 cm olmuş. gelişimine göre doğum 3 ağustos a gerilemiş olsada biz adet tarihine göre 38. haftayı bekliyecez, cocuk için en uygun ortam anne karnı dedi. yani çocuk çok kilolu, iri diye gelişimini tamamlamış demek değilmiş. 3 ağustos diyince birden sevinmiştim ama enaz 10 ağustosa kadar bekleyelim. herhangi bir sıvı azalması vs olursa o zaman değerlendiririz dedi. doğuma 1 hafta kala aspirini bırakmam gerekiyormuş. şuanda herhangi bir sorun yok dedi. tansiyonda herzamanki gibi 9/6. cocugun kalp atışıda 126. kalp atışınıda dinledik. haftaya bugün yine gidicez. artık haftada bir gidiyoruz. zaten en uzun aramız 1 kez oldu oda 18 gündü geçmek bilmemişti, son zamanlarda haftada 1 gidince daha rahat ediyoruz :)
elifcan anadolu yakasıyla avrupa yakası arasında en az 1000 lira fark var emin ol. çok çok gezdik. hatta eşim adamın parasını ödemeye giderken. ha kend kendime diyorum avrupa yakasından alışveriş yapmayım ama kardeşim az parada değil ki nerden baksan 1000 lira fark diyor. izmittede mobilyacılar sitesi varsa sizde gider oraya bakarsınız. fiyatları bizden öğredin modelleride gördün yani gittiğinde bilerek gideceksin öyle kıyaslama yaparsın. biliyorsun bende oda yapamayacaktım. ama gardrop alıcam eşyaları dağınık durmasın dedim sonra yok karyola dedim ayrı ayrı olursa daha pahalıya mal olur dedim. yoksa ilk başlarda hiç ama hiç oda fikrim yoktu. birde hani şuan yaptım ama yeminle acayip ruhsuzum silmedim bile :)) ne bilim geldi açtım kaplarını havalanıyor bir bez sürmedim valla. hani aman aman heves yok. şuanki düşüncem doğumdan sonra bebeğn iyi olması. yani odayı falan düşünemiyorum. sende odanın boyutuna göre olamdı ufak bir gardropla ufak bir karyola alırsın. ön odayı boşalt desem orasıda bebek için çok büyük olur. yada arka odan boşalt desem onca eşyayı napcan benim gibi heba olur gider valla. en iyisi ufak boyutları seçmek olur. bakarsın zaten her dakka düşünürsün ne yapsaktadaha kulanışlı olsa diye. zamn sürükler seni.
kızlar bu arada az zaman kaldı ama ben daha bebek için çanta almadım ve en önemlisi beşikte almadım:)))) artık odası var bu sebepten park yataklı beşik alcam bunun fiyatıda 150 lirayı geçmeyecek şekilde olcak. annemlerin orda baktık dün alacaktık adam alıcakmısınız bunu ona göre ayaklarını takıp nasıl salladığını göstereyim dedi. bir tuhaf satıcıydı malını tanıtmaktan acizdi. bi sinirlendim yürüyün dedim annemle eşime ben böyle bir yerden bedavada verse almam dedim böyle esnaflık olmaz bizle pazarlık yapıyor alıcakmısın diyor. işime gelirse alırım gelmezse almam sen bir göster bakalım dedim söylenerek çıktım. annemde kzıyor bana ayıp sus blmem ne sakin ol. zaten annemle bu konularda yıllardır uyuşama pazara giderdik çürükleri toplayıp verirer acıpta poşeti bu ne demezdi bende pazarcıya yada esnafa laf söylediğimde ayı sus diye beni azarlayıp sustururdu:)) eşimde ama haklı yani dedi tamam birbirinize gaz vermeyin diyor.:))) neyse işte olmadı ben gider onu alırım diyor sakın ha dedim her yer dolu dedim ne diye para kazancak. biz küçük esnaf kazansız istiyoruz ama böyleside hak etmiyor. illa bizi büyük mağazalara yönlendriyolar. neyse işte bir beşil beğenmiş alcakmış yengem bırakmamış sor boşa alma beğenmez demiş. akşam fotosunu çekip attılar karar veremedim.
duygu o minnacık nokta gibi et benimsi şeylerden bende de çıktı. hatta sizlere soracaktım sizde böyle bir şey var mı diye. fakat benimkiler zannederim seninkilere göre sayı olarak biraz daha fazla. önce göğüslerimde bir kaç tane belirdiler, sonra hızla yukarı göğüs dekoltemde çoğaldılar. şu an en az 20-25 tane var. o kadar küçükler ki ancak çok çok dikkatli bakınca görünüyorlar ama her duşta elime pütür pütür gelip sinirimi bozuyorlar. şimdi bir dermatoloğa gitsem hamileyim diye hiç bir şey yapamayacak.( geçende diş dolgum düştü dişçi bile geçici dolgu koyup, doğum yapınca gel dedi) ama doğurdummu hemen ilk iş iyi bir dermatoloğa gideceğim. kafamda saç derimde de hamilelikte birden büyüyen bir et beni var. boyutu bir anda 2 kat oldu. bu yeni çıkan şeyleri de beraberinde artık yakarlar mı, başka türlü mü yok ederler bilmiyorum ama milimetrik boyutta olsalar da, aklıma kötü kötü şeyler geldiğinden alsınlar kurtulayım istiyorum..
bir de bu bahsettiğiniz vücuttaki kararmalardan bende hiç bir yerimde olmadı. hatta sizde okuyunca şaşırdım. inşallah olmaz da bir de onunla uğraşamam zira şu ben gibi şeyler yeterince canımı sıkıyor..
bavula son olarak neler koyduğunu yaz da biz de bilelim. ben şimdilik sadece 1 takım kendime gecelik, 1 takım çocuğa hastane çıkış seti, tarak, diş fırçası, yer kaplamasın diye bir kaç tane numune boyutta ürün gibi çok basit şeyler koydum. artık daha ayrıntılı bir şeyler hazırlamamın zamanı geldi gibi geliyor. millet desen internet sitelerinde de abartmış da abartmış, sanki 1 aylık seyahate çıkıyor gibi çanta yapmışlar yani bunun bir ortası olmalı.
çocuk doktoru konusu benim de kafamı kurcalıyor. bakalım ben de centraldakileri beğenirsem orada devam ederim. geçende kayın validem tutturdu onun bir komşusu varmış, hatta zk'den ayrılmış, muayanehanesi varmış ona gidersiniz diye. öyle muayenehane doktoru istemiyorum, hastanede olsun ki, tahlil şu bu için ayrı yerlere gitmeyelim diye karşı çıktım ben de..
ha bu arada kayın validemin son bombası yine annemi aramış, bunların alacağı yok siz gidin bir mevlit elbisesi alın demiş. annem de ne gerek var mevlit çok sonra yapılıyor, gider bir günde hatta bir saatte alırız demiş. yoook o elbiseyi hastaneden çıkartırken giydirelim demiş anneme. delimidir nedir 1 günlük bebeği dantelli, mantelli şeyle boğacak. annem yeni doğmuş bebekler çok küçük oluyor, cildi de hassas oluyor, ancak yumuşak yumuşak tulumlar falan giydiriliyor dese de kadını ikna edememiş. annem yok nevin bu kayın validen harbi söylediğin kadar deli diye beni aradı. yani şu mevlit elbisesi saplantısından hala kurtulamadım kadının..
duygucum oda takımını o kadar beğendimki anlatamam. çok güzeller gerçekten. rengide süper. cok huzur veren bir oda olacak. sağlıkla mutlulukla büyüsün içinde :)
elifcim yerin yoksa tabi oda yapman şart değil. ya da tam takım eşya almak zorunda değilsin. mesela eşimin kuzeni küçücük sandık odası gibi bir odası olduğu için gidip ikeadan bir bebek yatağı almış(ikeanın bebek yatakları bizim mobilyacılardakilere göre sanırım nispeten daha küçük), üstünde çocuğun altını da açtığı bir tane de şifonyer gibi bir şey koymuş o kadar. şu çocuğu sarılık olan benim kuzenin de ince uzun, içine hiç bir şey sığmayan, minnacık bir misafir odası vardı. o odada kendim de yatarım diye olan tek kişilik yatağı bırakmış, sadece ayak ucuna bir park yatak gibi ama üstü tüllü müllü daha beşik havasında bir yatakla tek kapılı bir gardrop koymuş. hatta bana biz kiradayız, daha büyük bir eve çıkma niyetimiz var, artık o zaman a dan z ye çocuğa oda yaparım, şimdilik böyle idare edeceğim dedi. yani herkes evindeki yer olanaklarına göre yapıyor. sen bakma bizim çok da gereksinimimiz olmayan genişçe bir misafir odamız vardı, e ev kendi evimiz çıkıp gidecek de değiliz, madem ki yer imkanı var yapalım dedik. yoksa belki ben de yapmazdım bu kadar. yani sen de biraz zaman geçsin, ihtiyaç ve imkanlara göre bir şeyler ayarlarsın. mesela tek bir yatak alırsın, yer yoksa yukarı duvara asılacak dolaplar yaptırırsın falan, bakılır bir çaresine...
elifcan anadolu yakasıyla avrupa yakası arasında en az 1000 lira fark var emin ol. çok çok gezdik. hatta eşim adamın parasını ödemeye giderken. ha kend kendime diyorum avrupa yakasından alışveriş yapmayım ama kardeşim az parada değil ki nerden baksan 1000 lira fark diyor. izmittede mobilyacılar sitesi varsa sizde gider oraya bakarsınız. fiyatları bizden öğredin modelleride gördün yani gittiğinde bilerek gideceksin öyle kıyaslama yaparsın. biliyorsun bende oda yapamayacaktım. ama gardrop alıcam eşyaları dağınık durmasın dedim sonra yok karyola dedim ayrı ayrı olursa daha pahalıya mal olur dedim. yoksa ilk başlarda hiç ama hiç oda fikrim yoktu. birde hani şuan yaptım ama yeminle acayip ruhsuzum silmedim bile :)) ne bilim geldi açtım kaplarını havalanıyor bir bez sürmedim valla. hani aman aman heves yok. şuanki düşüncem doğumdan sonra bebeğn iyi olması. yani odayı falan düşünemiyorum. sende odanın boyutuna göre olamdı ufak bir gardropla ufak bir karyola alırsın. ön odayı boşalt desem orasıda bebek için çok büyük olur. yada arka odan boşalt desem onca eşyayı napcan benim gibi heba olur gider valla. en iyisi ufak boyutları seçmek olur. bakarsın zaten her dakka düşünürsün ne yapsaktadaha kulanışlı olsa diye. zamn sürükler seni.
kızlar bu arada az zaman kaldı ama ben daha bebek için çanta almadım ve en önemlisi beşikte almadım:)))) artık odası var bu sebepten park yataklı beşik alcam bunun fiyatıda 150 lirayı geçmeyecek şekilde olcak. annemlerin orda baktık dün alacaktık adam alıcakmısınız bunu ona göre ayaklarını takıp nasıl salladığını göstereyim dedi. bir tuhaf satıcıydı malını tanıtmaktan acizdi. bi sinirlendim yürüyün dedim annemle eşime ben böyle bir yerden bedavada verse almam dedim böyle esnaflık olmaz bizle pazarlık yapıyor alıcakmısın diyor. işime gelirse alırım gelmezse almam sen bir göster bakalım dedim söylenerek çıktım. annemde kzıyor bana ayıp sus blmem ne sakin ol. zaten annemle bu konularda yıllardır uyuşama pazara giderdik çürükleri toplayıp verirer acıpta poşeti bu ne demezdi bende pazarcıya yada esnafa laf söylediğimde ayı sus diye beni azarlayıp sustururdu:)) eşimde ama haklı yani dedi tamam birbirinize gaz vermeyin diyor.:))) neyse işte olmadı ben gider onu alırım diyor sakın ha dedim her yer dolu dedim ne diye para kazancak. biz küçük esnaf kazansız istiyoruz ama böyleside hak etmiyor. illa bizi büyük mağazalara yönlendriyolar. neyse işte bir beşil beğenmiş alcakmış yengem bırakmamış sor boşa alma beğenmez demiş. akşam fotosunu çekip attılar karar veremedim.
ne bileyim aklıma o geldi ama senin anlattıkların cok doğru. cok üstüne düşülüyor, çok şımartılıyor. cocukta sürekli o ilgiyi bekliyor olmayınca azıyor :)
kızlar beşikçiye mail atmıştım söz verdiğiniz gibi çarşamba günü kargoya verin diye. cevap yazmış, kargoya bugün bile verilebilirmiş :)
sağol sonaycan inş.bebik sağlıkla kullanır ama benim gözüm şuan odayı falan görmüyor valla:)) herşey yolunda gitsin oda falan hikaye. hemşire gelip arada baktı ama ne bilim işte bebek hareketsiz diye 1 saate uzadı. ama tv vardı kumandyı da verdi sıkılmayım diye. bende sağı solu arayıp bebeğin kalbini dinlettim:)) valla benimki 1 tüp 1 tüptür niye kanını harcıyon dedi:)) o zman sonayda kan kalmamıştır dedim içimden:)) gereksiz gördü bir sorun olmadan kan vermeme. sani kızılaya kan bağışladım anasını satim. ben son aya girmeme rağmen bile 15 gün sonra gel dedi. sinir oldum acaba haftayada başka hastaneyemi gitsem diyorum. nebilim geç gibime geldi. sen ne güzel her hafta gidiyosun. bu ara her gittiğinde ücret ödüyormusun. yada 1 deyip 1 ödemiyormusun. ve gittiğinde kaç lira veriyorsun?
41 kere maaşallah sonaycım. senin oğlan tabi oğlanlığını gösteriyor. malum oğlanlar kız bebeklere göre daha boylu ve kilolu doğuyor, seninki de şimiden irelmiş. doktor bana da ilkten 10 ağustos civarı bir tarih söylemişti ama arada bayram var, aniden suyum muyum gelir, doktor bulamam diye korkumdan bayramdan önce olsun dedim. o zaman 6 ağustos olsun dedi. yani bence sen de iyi düşün. benim kuzenin 38in dolduğu gün planlanan sezeryandan 3 gün önce suyu geldi mesela. pazar sabahı doktor yazlıktan gelmiş, zar zor yetişmiş doğuma. bizim bir de bayram olacak, doktoru geçtim hadi acil bir şey çıkar diye uzağa gitmez ama hastanelerde sadece nöbetçi kadro kalır, doğum hemşiresi, anestezist falan bulunmaz diye korkuyorum.
geçen mobilyacının parasını vermeye gittiğimizde burada sırf beşikçi varmı dedm uygun fiyatlı burda genelde mobilya var saraçhaneye gidin dedi. eşim gidelimmi dedi istemedim gerke yok.çünkü benim alcağım 150 tl lik bişeyhemen her yerde var. hatta dün hello baby ye baktım 60-120 cm ebatında bir park yatak vardı. 159 liraydı. yani saraçhaneye gitmeye değmez.orda da alsak alsak o fiyatlara alırız. hatta ismi olan mağazaarlın sitelerinde fiyatlar aşağı yukarı öyle. daha yükseklerde var. ama gitmeye değer görmedim işte.parkyatak için de bebek arabasını aldığınız yere gitsenize. orda da uygun olur. hem de birçok dükkan var gezer bakarsınız. böyle kıza da erkeğe de gidebilecek bişey al. ikinci erkek olursa pembelerle büyümek zorunda kalmasın. artık odası var. ben sevmesem de yerim olsa alırdım şık bir park yatak. çok kullanışlı oluyorlar. eğer yatağı inebilen iki kademeli bişey alırsan ilerde oyun bahçesi olarak da kullanırsın. atarsın içine hapsedersin onu işine gücüne bakarsın :)
ben mecburen odama göre alacağım. sanki yetmeyecek gibi geliyor ama 2 kapılı dolap ve altında iki çekmecesi olan karyola alırım. sandığımı salona sıkıştırmak istemiyorum. senin puf a yaptığın gibi şık bir örtü diktiririm hatta üzerine elyaftan minder diktirip puf görünümüne çevirebilirim. rahat olur mu bilmem ama oturup emzirir yada alt açma yeri olarak kullanırım. eğer sığarsa da komodin alırım çekmeceli.
çok da doldurmak istemiyorum bana oturacak bir puf mutlaka olmalı. bebeği giydir altını değiştir emzir. odadan eşyaları alıp oturma odasına git yada yatakodasına git. bişey lazım olur bebeği bırakıp gidemezsin falan. artık bakıcaz.
evet zaten bebeler yıkanmıyor hastaneler siliyor ama genede koymuştum epey bir eleme yapıcam. hastane çantamdan. ya annem gelirde odayı siler eder diye düşündü. eşimde her fırsatta hadi gel senide götüreyim diyor. anam valla hiç oralı değil. hatta dün akşam da şey dedi benim annem ayın 10 unda geliyor lamicimi yok gelip kalacak burda. b enim adıma karar verme dedim.ben anamı isterim teyzemi isterim yada kaynanamı isterim yanımda sanamı kaldı benim aynma adam bulmak dedim. ee napım senin adına kara vermiyorum ama baksana annene kaç defa dedim acele etmeyin daha 1 ay var deyip duruyor dedi (aslında eşim bu konuda haklıda ne yapayım yani anama bok atıyor gelmiyor bende destekleyemem ya) hastanem yakın acil bişey olsa kendm bile giderim diyorum. benimki hala tutturmuş bende anamgelsin 1 hafta oğlunun evinde kalsın tatil yapsın istiyorum dedi. valal dedim senin derdin çocuğun olcak karın sancı çekcek değilde ananla vakit geçirmek ebn biliyorum dedim de gülüyor. hastamıdır nedir madem anana bu kadar meraklıydın ne diye evlendin dim. ama sorun şu ki arkadaş yok. bekarkende ana abbası alıp alıp gezdirmiş onlarla arkadaşlık etmiş. bir nevi esk arkadaşlarıa özlem var:)) ha anasıdır bazen vicdanım sızlıyor yazık güna yapma kzıım diyorum. daha sonra ulan 9 aylık hamileyim karı beni 3 defa aramamıştır birde getirip yanıma refakatmi ettircem hiiiç gerek yok diyorum. hani arayıp sorsa ilgi alaka gösterseydi benimde buzlarım erirdi belki. ama bu durumda istemiyorum. genede Allahım affetsin beni.duygucum benim hastanede de doğumda bebek bezi şampuan vs istemiyorlar. sadece kıyafetlerini götürecekmişiz. birde kendi ihtiyaçlarımı, demekki hastanelerin genelinde böyle.
sende dolapları silmeye yerleştirmeye yorma kendini.şu anda her ne kadar eşin hamile görmesede doğurdun doğurcan :) kendini zorlama. nasıl olsa beşik alacaksın,odaya acil ihtiyaç duymayacaksın. hem yanında annen falan kalacak, onca gün napacaklar, onlarada uğraş olur, hatta sen kayınvalidene yapılacak işler var de, çabuk kaçsın :)
annende aynı ben. bu kadar benzerlik olmaz valla. damamrıma tam basılmadıkça bende söylemem, aman boşver der geçerim.
e canım kızacak diye korkma haftaya yine git. hareketsiz sanki nst ye girmek istiyorum de. ultrasona girmek istiyorum de. sanki sancım oldu de :) atıver bişey. benim doktorda ilk defa bu sefer AFP testinin yanında hemogram da bakalım dedi asistanına. ama ben yaptırmıştım o yüzden çıkarttı sonradan listeden. kimisi de sağlık ocağındaki sonuçlar güvenilir olmuyor orda yaptırma kan idrar diyor. bende meraklı değilim de kalbini dinlemek için gidicem. tiroid için de bu haftasonu bakalım beni ne zaman çağıracak ona göre randevu alırım tekrar baktırırım. artık bebek kendi tiroidini ürettiği için benimki düşük çıkmaya başladı. 0,560 çıkmış. öncesinde 0.700 çıkmıştı. ondan önce de 0.800 yani giderek düşüyor. belki birdahaki ölçümde biraz dozunu düşürmek gerekebilir.
et beni olan minnaları sayayım dedimde toplamda 10 u bulmuyor doğumdan sonra çıkarmı bilmiyorum artık. o kararmalarda normalmiş doğumdan sonra geçiyormuş. bakalım geçecekmi. bende dermatolağa gidicem doğumdan sonra birde dudağımın üstündeki beni aldırmayı düşünüyorum hepsini toptan gösteririm ama memiklerdeki büyük değil ele bile gelmiyor onlar müdahale edilmeyebilir. belkide kendilğindne gider diyecek. bebek ilk doğduğunda bir çok şeyini sağlık ocağı yapıyor zaten çocuk doktoruna belki 5-6 aylıktan sonra ihtiyaça duyulur ama ilk andan itibaren hastane olsun dersekte bence central en uygunu malum em sgk anlaşmasıda var. bence sen kaynanayı dinleyipte muayenehaneye gitme sonra tahliller için ekstra para harcıycan ve o muyanehane en az ücreti 100-150 den aşağı olmaz. en iyisi sgk anlaması olan özel br yer olması. ha central sana belki uzak gelir sende universaa gidersin hasanpaşadkine.
kaynanada harbi deli. buların alacağı yok gitsen al diyeceğine kendi alsın senin anana neden yıkıyorki verceği 40-50 lira bir para mezaramı götürcek ne. hem ağustos sıcağında el kadar bebeye saten giydirip bebeği çatlatıp sıcaktan isilik yaptırcak heralde. sakın olaki çenesi sussun diye alıpta giydirme he. dediğiniz gibi pamuklu giysiler giydirlir. ben doğum çantama ne koydum çokdetaylı hatırlamıyorum epey oldu hazırlayalı. ama ben fazla fazla koydum bebeğin badilerini çok koydum birde yıkamıştım evde koyacağ yer yok diye valize koymuştum. bebek için şampuan yağ ve çok fazla bez koydum. bezlerin sayısını azaltırım. şampuanlarıda çıkartırım. kendim içinde tarak, diş macun fırça,şampuan,1 takım aldığımız gecelik.ped, hasta bezi, bebeğin odasını silip yerleştirdiğimde valiz tekrar elden geçicek zman son halini yazarım. sadece 2. bir takım olarak gecelikmi alsam pijama takımımı alsam karar veremedim. malum 1 tane var o kirlendiğinde 2. bir takım kesin şart. pijama rahat olurmu biliyorum ne alsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?