elifcan o emzk çıkma denilen olayı geçen face bir grup var orda okudum. sanırım bebeğin beslendiği göbek kordunu anneden ayrılmasıyla olan bişeymiş. halk arasında emzik çıkma diyorlarmış. hatta birinin eltisinin doğumuna 1 aydan az zaman kalmışta o oaly başına gelmiş bebeğini kaybetmiş(( günlerce aklımda kaldı korktum. okuduğuma pişman oldum. iyi aklıma getirdin ben en iyisi silmeyim dolap falan eşime şöyle yap böyle ap deyim. surda kaldı 20 gün kaldı allahın izniyle atlatayım olmadı bebekl geldikten sonra o uyurken ben gene yaparım. yeterki sağ salim kavuşalım birbirimize.
kızlar bu arada zaman ne cabuk geçiyormuş dimi baksanıza benim 20 -25 günüm anca kaldı. allah bu yolda emek harcayan hiç kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. ha insan geçmişi biraz unutuyor ama zor sahp oluncada şunu gördümki hamilelik rahat geçse bile endişe açısından cidden zorlu geçiyoruş. hani şöyle lay lay lom geçiremedim valla. ama binlerce şükür olsunki sağlık açısından rahattım.
bu arada dün hello babyden park yatak aldık eşim kurayım bakalım dedi. bir yerinde sorun var ve geri götürcez bugün. sanırım ellerindede başka yok. mor renk aldık. kaalı pakaet olarak sadece mor ve mavi vardı. sanrıım morda 1 adetti((
http://www.hellobaby.com.tr/Oyun-Pa...al-Baby-Glory-Oyun-Parki-60x120-cm-Pembe.aspx
bunun moruydu. pembe yoktu hem ilede erkek çocuk olursa kullanırız dedik. (tabi 2.cesaretim olursa) fiyatıda iyiydi 159 lira. bakalım ksmetimde varsa 2. kapalı paket mor renk vardır ellerinde. birde başka bir tane daha beğendim eşimde beğendi onun ebatlar çok çok daha küçüktü oda 16 lirayd renk olayıda vardı ama satıcı 3 ay ancak yatar dedi. bunu aldık.
http://www.hellobaby.com.tr/Oyun-Pa...ul-Superb-Mini-Park-Yatak-46x81-Cm-Apple.aspx
oda buydu 46*81 cm. diğeri ise 60*120 di. artık bakalım kısmetimizde varsa ilk aldığımız olur.
kızlar dün benim de mobilyalarım geldi. allah için kavga dövüş aldık ama mobilyacıyı takdir ettim zerre koku yok üstlerinde. tabi biraz biz de geç teslim alınca atölyede havalanma imkanı olmuş da olabilir. ama ben yine de açtım pencereleri havalandırıyorum. kurulurken de adamlar yatağın üstüne çıktılar. hatta cibinliği asmak için suntanın üstüne tabure koyup çıktılar ama yatak banamısın demedi. yani sağlamlık yönünden de haklarını vermek lazım. ustalar gitti hemen odanın fotoğraflarını çektim az önce sizlere yolladım. şimdilik oyun sandığını koyacak yer bulamadım, öyle yatağın ayak ucundaki boşlukta duruyor. tabi daha yatak örtüsüydü cibinliğiydi falan da konacak.
duygucum aldığınız park yatak güzelmiş ama ötekini çok beğenmedim. bir kere küçük olması kötü. olmadı artık başka yerden bakarsın. sonuçta her yerde çeşit çeşit var.
evet elifcan öyle şeyler oluyor allah kimseye yaşatmasın. düşünüpte psikoljimi bozmak istemiyorum. valla bir an evvel doğsun istiyorum. tutunmasıyla iş bitmiyor cidden doğana kadar her anı risklerle dolu. sende sık sık kullandıkalrını aşağı al. yada elinin altında olan tencere göre yemek yap :))) mor olanı yatağın kenarına sıkıştırcaz işte. aman aman çook bol geniş bir yerim yokebatları küçük olanı iyiki almamışsın ne kadar yatacak ki onda ahşap beşikten farkı kalmazdı. mor olan çok cici. sorunlu çıkmasına üzüldüm inşallah ellerinde morundan başka birtane daha vardır iki bebeğe de uyar. ilerde erkek olursa onda da kullanırsın. yatakodanda bunu koyacak kadar yerin olması süper. ben bunu bile sığdıramam ne yapıcam bilmiyorum.
emzik olayı da doğruymuş demekki büyükler biliyolar herşeyi. Allah korusun bana da üst dolaplara sandalye ile çıkma yukarı doğru uzanma belinden eğilip doğrulup yük kaldırma falan dediler. ama düdüklü tencerem ve balık tavam üst raflarda altta koyacak biyerde yok. onları almak için bazen çıkıyorum bazen de eşime indirttiriyorum. dikkatlice tutuna tutuna inip çıkıyorum. Allaha emanet. bütün rahları da aşağı indirememki..
şurda az kalmış kavışmanıza burda da birisinin o sebepten mi bilmem bebeği ölmüş 9 aylık karnında. o yüzden her anı tehlikeli. nasılsa artık tutundu bişey olmaz diye düşünme dediler bana da.
nevo modeli bildiğim için şaşırmadım. bebişcan sağlıkla yatsın kalsın içinde inşallah. bence boya yapmala iyi etmişsin. ben kağıt olsaydı oda çok boğulurdu gibime geldi. badana olması iyi durmuş. en azından fotolardan öyle görünüyor. perdende renk katmış odaya. akalım benim perdeler nasıl duracak. bu arada avizeleri kaç liraya aldın. ben avize falan almadım ilerde almak istersem fiyat konusunda fikrim olsun.kızlar dün benim de mobilyalarım geldi. allah için kavga dövüş aldık ama mobilyacıyı takdir ettim zerre koku yok üstlerinde. tabi biraz biz de geç teslim alınca atölyede havalanma imkanı olmuş da olabilir. ama ben yine de açtım pencereleri havalandırıyorum. kurulurken de adamlar yatağın üstüne çıktılar. hatta cibinliği asmak için suntanın üstüne tabure koyup çıktılar ama yatak banamısın demedi. yani sağlamlık yönünden de haklarını vermek lazım. ustalar gitti hemen odanın fotoğraflarını çektim az önce sizlere yolladım. şimdilik oyun sandığını koyacak yer bulamadım, öyle yatağın ayak ucundaki boşlukta duruyor. tabi daha yatak örtüsüydü cibinliğiydi falan da konacak.
duygucum aldığınız park yatak güzelmiş ama ötekini çok beğenmedim. bir kere küçük olması kötü. olmadı artık başka yerden bakarsın. sonuçta her yerde çeşit çeşit var.
duygucan aklıma geldi sen doktoruna göğüs kremi sormayı unuttun sanırım.
nerden geldi aklıma dün ablamda konuşuldu da bir akrabaları doğum yapmış. geçen gece acillik olmuşlar. bebek susmadan katılarak ağlıyormuş. kızın hiç meme ucu yokmuş. emziremiyormuş almıyormuş memeyi de. hastanede de mama vermişler ona alışmış sanırım biberon koca ağızlı daha kolay geliyor tabi. direniyormuş memeye. ne uyanıklar işlerini biliyolar valla zor geliyor uçsuz memede efor sarfedip karın doyurmak ve bebekler karınları doymadığı zaman inanın çok çok çok sinirli olabiliyolar. acilde de doktor hiçbişey yapmamış geç bir odaya emzir demiş. başka yapacak bişey yok.
ben de kremler var kalkan var göğüs ucu çıkartıcı pompa var süt pompası var denesin hepsini doğumdan önce sürmemişmi göğüslerine bişey falan dedim. işte şimdi sağıyolarmış pompa ile çay kaşığı ile vermeye çalışıyolarmış. bir de ilk süt yani kolostrum çok kıymetli bir süt. koyu ve sapsarı imiş. bebeğin bağışıklık sistemi için onu alması çok mühimmiş.
bana da sordular göğüs ucun var mı diye. ben de var dedim. üşüdüğüm zaman kıyafetlerimden bir çıkıyolar ki nohut kadar. sert ve belirginler. hiç yoktan iyidir bebek de çeker büyütür heralde :)
eğer sizin yoksa besleyici krem kullanın. duygucan istersen ara doktorunu sor. telefondan da verir. sonradan pişman olma. yada çek memişleri yolla biz karar verelim
bu arada kız marmara adasında evli orda yaşıyor doğuma 1 ay kala buraya anasının yanına geldi burda doğurdu. kızın yaşlı nenesi de demişki. gelmeden önce emdirmemiş adama memişlerini olur tabi böyle demiş. koptuk gülmektennn :) eskiler böyle yapıyomuş demekki o zaman lansinoh lar ne arar
nevin cim seninkini de çok beğendim klasik hoş bir model azcık da benim tarzımda süslemeleri var çok şık. siz bebek odası değil resmen yatakodası takımı aldınız valla. kızlar 20 sinden sonra daha da çok beğenecek bu odaları :) siz ne kadara almıştınız ? adam paranın hakkını vermişe benziyor kütük gibi oldukları fotolardan bile belli oluyor.
işte benim böyle tam takım koyacak yerim yok evimiz kendimizin ama çocuk odam daha küçük o yüzden böyle birşeyin ikili dolabını ve küçük karyola beşiğini almayı düşünüyorum.
avizeleriniz de çok sış uymuş mobilyalara perdesini de beğendim. sadece odayı biraz karanlık gösterebilir krem olması daha iyi olabilirdi.
bu arada ben senin o tombul yanaklarını yirim :) herşeyin et kaynıyor ayol pek hoşuma gitti yanına gelip seni mıncık mıncık mıncıklayasım geldi
nevo modeli bildiğim için şaşırmadım. bebişcan sağlıkla yatsın kalsın içinde inşallah. bence boya yapmala iyi etmişsin. ben kağıt olsaydı oda çok boğulurdu gibime geldi. badana olması iyi durmuş. en azından fotolardan öyle görünüyor. perdende renk katmış odaya. akalım benim perdeler nasıl duracak. bu arada avizeleri kaç liraya aldın. ben avize falan almadım ilerde almak istersem fiyat konusunda fikrim olsun.
bu arada benim mobilyada boya değilde mobilya kokusu var. akşamları yatarken o odanın kağısını kapatıyorum koku gelmesin diye. malum adam 14 günde yetiştirdi malı birde bu koku ne diye çıkışamam:)))) zaten içlerini cifle sil kokusunu alır dedi ama ben silmedim daha:)))
oyun parkı konusunda illaki her yerde vardır ama ben daha fazla gezmek istemioyor bunda sorun olamsaydı çok iyi olcatı ama napalım kısmet canımız sağ olsun yeterki.
senin göbüş dediğin gibi yukarda evet mide ekşimelerin ondandır kesin demekki normal doğum olsa bebişin aşağı inmesini epey bekliycektiniz.
elifcan o emzk çıkma denilen olayı geçen face bir grup var orda okudum. sanırım bebeğin beslendiği göbek kordunu anneden ayrılmasıyla olan bişeymiş. halk arasında emzik çıkma diyorlarmış. hatta birinin eltisinin doğumuna 1 aydan az zaman kalmışta o oaly başına gelmiş bebeğini kaybetmiş(( günlerce aklımda kaldı korktum. okuduğuma pişman oldum. iyi aklıma getirdin ben en iyisi silmeyim dolap falan eşime şöyle yap böyle ap deyim. surda kaldı 20 gün kaldı allahın izniyle atlatayım olmadı bebekl geldikten sonra o uyurken ben gene yaparım. yeterki sağ salim kavuşalım birbirimize.
kızlar bu arada zaman ne cabuk geçiyormuş dimi baksanıza benim 20 -25 günüm anca kaldı. allah bu yolda emek harcayan hiç kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. ha insan geçmişi biraz unutuyor ama zor sahp oluncada şunu gördümki hamilelik rahat geçse bile endişe açısından cidden zorlu geçiyoruş. hani şöyle lay lay lom geçiremedim valla. ama binlerce şükür olsunki sağlık açısından rahattım.
bu arada dün hello babyden park yatak aldık eşim kurayım bakalım dedi. bir yerinde sorun var ve geri götürcez bugün. sanırım ellerindede başka yok. mor renk aldık. kaalı pakaet olarak sadece mor ve mavi vardı. sanrıım morda 1 adetti((
http://www.hellobaby.com.tr/Oyun-Pa...al-Baby-Glory-Oyun-Parki-60x120-cm-Pembe.aspx
bunun moruydu. pembe yoktu hem ilede erkek çocuk olursa kullanırız dedik. (tabi 2.cesaretim olursa) fiyatıda iyiydi 159 lira. bakalım ksmetimde varsa 2. kapalı paket mor renk vardır ellerinde. birde başka bir tane daha beğendim eşimde beğendi onun ebatlar çok çok daha küçüktü oda 16 lirayd renk olayıda vardı ama satıcı 3 ay ancak yatar dedi. bunu aldık.
http://www.hellobaby.com.tr/Oyun-Pa...ul-Superb-Mini-Park-Yatak-46x81-Cm-Apple.aspx
oda buydu 46*81 cm. diğeri ise 60*120 di. artık bakalım kısmetimizde varsa ilk aldığımız olur.
ha ha ha, annemle kardeşim de tatildeyken yanaklarımı, kollarımı sıkıştırdı durdu. öyle bir mıncıklama hissi yaratıyorum sanırım:))) fotoğrafı da karnımı görün diye yolladım. bilmiyorum ne kadar yukarıdan başladığı tam görünmüş mü? dün eşimin dayısının oğlu geldi, o da bu nasıl karın, görmeyeli iyice yukarı doğru sivrilmiş dedi.
mobilyalar evet eni konu yatak odası takımı oldu. zaten alırken de 2-3 sene işimi görsün diye almadım. hani kısmetse kırılıp dökülmezse kız üniversiteye gidene kadar kullanırım ben bunları. başka şehre okumaya falan giderse de yanında veririm götürür. takımı tekstili, cibinliği falan 3500e aldık. diğer sorduğumuz baktığımız yerlere göre oldukça pahalıydı. o yüzden başta adamla çok kavga ettim ama gelip kurduklarında da neyse artık pahalı aldık ama en azından değcek bir şey olmuş dedim. malzemesi falan hakikaten öyle üfürükten mdflerden falan değil. senin deyimle kütük gibi, sağlam. avizeleri izmirde bir avizecide tesadüf buldum. mobilyalar gibi eskitme bir cila yapmışlar. kristallerini de dolapların kulplarıyla takım kesimde taktırdım. o yüzden tam takım oldu. perdeyi de başta hep krem baktım ama sonradan çocuğun odasında en azından bir şey pembe olsun dedim. karanlık yapması da çok önemli değil. okuduğum kitaplarda zaten bebeklerin uyku verimi açısından ilk 2 sene odasının biraz karanlık olmasını fazla ışık almamasını tavsiye ediyorlar. bunları izmirde yaptırdım kumaşı aldım diye bedavadan dikiverdiler de... parasını da avizelerle birlikte annem verdi. 2 sene sonra bakalım allah kerim kullanışsız gelirse bir daha kendim yaptırırım.
nevincim mobilyaların cok sade ve güzel, güle güle kullansın bebeğimiz. elifin dediği gibi baya yetişkin tam yatak odası takımı almışsınız :) perdeyide cok beğendim. renk katmış odaya. o tek kişilik yatağı çıkarmayacaksın değil mi?
bu arada benim göbekte öyle sanki lenn :) göğüslerimin altına dayanmış göğüs altlarım su gibi oluyor bu yüzden. akşam unutmazsam eşime çektireyimde göndereyim size.
elifim senin o neneye öldüm, fırlama bir nine galiba :) emmeyen çocuk çok zor oluyor yaa, bizimkilerde öyle bir sorun olmaz inşallah.
yok canım o tek kişilik yatak şimdilik kalacak. akşamları emzirmeye kalktığımda kendi odamla git gel yapmam. ben de orada kıvrılır yatarım diye orada bıraktım. keza gece uykusuz kalacağımız için gündüz de bebek uyudumu ben de orada biraz uyurum. böylece hiç gözümün önünden ayırmamış olurum. üstüne mobilyalara çocuğun takımlarına falan uygun bir yatak örtüsü de aldım. ileride memeden kesip de odasında tek başına uyuma zamanı geldiğinde o yatağı çıkarıp çocuğun yatağını ya da şifonyer o tarafa alacağım.
evet evet göbeğim aynen dediğin gibi göğüslerime dayanmış halde. benim de sütyenlerin altı su gibi oluyor.
sen millete de bakma. emmesini sıkıntı etme, şu silikon meme uçlarından alırsın meme ucun küçük olsa da emebilir çocuk. benim kuzenin de bebeği 2 gün emmeyi becerememiş. hatta sütünü pompayla sağmış biberonla vermiş mecburen. sonra o uçlardan almış hiç bir sorun kalmadı diyor.
ayyy neneye bak ne azmantıymış koptıum heee:)))) kızım ilk sütü babamı emsin yani:))) valla ben doktora hem sormayı unuttum sorsamda biliyon benimki cins kimbiir ne derdi. benim meme ucu var sanırım önceden yoktu şimdi elledimde dediğin gibi nout gibi oldu ama bu yeterlimi bilmiyorum. kızbende diycektim dur çekim yollayım siz karar verin puhahahhah :)))))) valla ucu yoksa o kalkandan alsın ama bebek zorlanır her bebekte durup onu çekmekle uğraşmaz. tabiki sinirlenir bu ne ya çerde ne gzel rahattım ekmek elden su gölden daha doğar doğamz mücadelem başladı der yavrucak. memeden süt çekme mücadelesi. inş meme ucum yeterlidir. yada bebik güçlü bişey olurda pes etmez.
ha ha ha, annemle kardeşim de tatildeyken yanaklarımı, kollarımı sıkıştırdı durdu. öyle bir mıncıklama hissi yaratıyorum sanırım:))) fotoğrafı da karnımı görün diye yolladım. bilmiyorum ne kadar yukarıdan başladığı tam görünmüş mü? dün eşimin dayısının oğlu geldi, o da bu nasıl karın, görmeyeli iyice yukarı doğru sivrilmiş dedi.
mobilyalar evet eni konu yatak odası takımı oldu. zaten alırken de 2-3 sene işimi görsün diye almadım. hani kısmetse kırılıp dökülmezse kız üniversiteye gidene kadar kullanırım ben bunları. başka şehre okumaya falan giderse de yanında veririm götürür. takımı tekstili, cibinliği falan 3500e aldık. diğer sorduğumuz baktığımız yerlere göre oldukça pahalıydı. o yüzden başta adamla çok kavga ettim ama gelip kurduklarında da neyse artık pahalı aldık ama en azından değcek bir şey olmuş dedim. malzemesi falan hakikaten öyle üfürükten mdflerden falan değil. senin deyimle kütük gibi, sağlam. avizeleri izmirde bir avizecide tesadüf buldum. mobilyalar gibi eskitme bir cila yapmışlar. kristallerini de dolapların kulplarıyla takım kesimde taktırdım. o yüzden tam takım oldu. perdeyi de başta hep krem baktım ama sonradan çocuğun odasında en azından bir şey pembe olsun dedim. karanlık yapması da çok önemli değil. okuduğum kitaplarda zaten bebeklerin uyku verimi açısından ilk 2 sene odasının biraz karanlık olmasını fazla ışık almamasını tavsiye ediyorlar. bunları izmirde yaptırdım kumaşı aldım diye bedavadan dikiverdiler de... parasını da avizelerle birlikte annem verdi. 2 sene sonra bakalım allah kerim kullanışsız gelirse bir daha kendim yaptırırım.
bizimde odada çekyat vardı çıkartmam diyordum ama geçen hafta çıkarttık. çünkü çok sıkış sıkış olacaktı, o yüzden çıkarttık.
benim göğüs uçlarıyla ilgili bir sıkıntım yok çok şükür önemli olan bebeğin emmek istemesi :)
bu arada benm beşik gelmiş, eşim aradı ver şu adamların telefonunu arayıp küfredecem dedi !!!! çok adi, kötü bişey gelmiş, böyle beşikmi olur diyor, çıtaları daha vidalanırken ayrılıyormuş, anacım görmeden alınca böyle oluyor işteonca beklediğime değmedi olmazsa yeni beşik alcaz herhalde. en son bende park yatak alıp oturacam.
kzlar beşiği götürdüm ordaki çocuk şıp diye yaptı bi kırık sanıyorduk püf noktası varmış. bende alıp geri geldim eşime tarif edicem bakalım olcakmı. zaten kurulumu çoook basit hatta hazır kuruu diyebilirim ama ir noktasını beceremedik işte. neyseşimdilik sorun yok gibi.
sonay eğer gerçekten dandik çıktıysa iade edin. sonuçta alıp iade etme hakkınız var. bende az daha netten alacaktım eşimde nette alınmaz görmeden dedi. içine sinmediyse ara iade edeceğini söyle. sonuçta seni idare edebilmeli. 2 günde kırılcaksa yazık parana.
kızlar bu arada hep sütyen su gibi oldu diyorsunuz ya. ben sütyeni bırakalı çoook oldu. çok nadiren takarım. öncesinde memikler küçü diye takmıyordum. şimdide siyah bir bluz giyiyorum dökümlü ondan takmıyorum genelde kuşlar özgür yani. bu sıcaklarda taktığımı düşünemiyorum valla. çatlarım heralde sıkıntıdan.
kızlar ya karnım çok feci ağırıyor. hatta belime falan da vuruyor adet ağrısı gibi. takvimimde bikere gebelikte karın ağrısının olabileceğini okumuştum ama biyerim ağrıyınca çok huzursuz oluyorum. dün de eşime yatakta sırtım belim ağrıyo dedim. o bile e ağrıyacak tabiki canım dedi. yani normal olduğunu o bile biliyor ama ben korkudan biyerim ağrıyınca yüzüm düşüyor tedirgin oluyorum.
dün de ishal gibiydim akşam ablamda karıştırdım sanırım mideyi :) inşallah geçer sizde de oluyormu ara sıra?
bende bel ağrısı normal şartlarda hiç olmadı. aşırı ayakta kaldığımda yorgunluktan ağrıdı. ama kasık ağrım yani adet olcakmışım gibi ağrılarım oldu oluyorda. haa çok uzun sürmüyor ama. aynen benimde yüzük düşer sus pus olur içime kapanırım yle bir durumda( birde bebek oynamayınca bu ruh haline girerim. sende biraz uzan dinlendir vücudunu belki geçer. ama adet ağrısı gib kasık ağrısı bende oluyor kısa süreli. bende geçen hafta isal olmuştum ama uzun sürmedi içim temizledi sonra normale döndüm iyide oldu. birde hava çok sıcaktıya ondan oldum dedim. seninde dün ki günden dolayı olmuştur. bugün için boşalırsa geçer :))
kızlar ya karnım çok feci ağırıyor. hatta belime falan da vuruyor adet ağrısı gibi. takvimimde bikere gebelikte karın ağrısının olabileceğini okumuştum ama biyerim ağrıyınca çok huzursuz oluyorum. dün de eşime yatakta sırtım belim ağrıyo dedim. o bile e ağrıyacak tabiki canım dedi. yani normal olduğunu o bile biliyor ama ben korkudan biyerim ağrıyınca yüzüm düşüyor tedirgin oluyorum.
dün de ishal gibiydim akşam ablamda karıştırdım sanırım mideyi :) inşallah geçer sizde de oluyormu ara sıra?
bizimde odada çekyat vardı çıkartmam diyordum ama geçen hafta çıkarttık. çünkü çok sıkış sıkış olacaktı, o yüzden çıkarttık.
benim göğüs uçlarıyla ilgili bir sıkıntım yok çok şükür önemli olan bebeğin emmek istemesi :)
bu arada benm beşik gelmiş, eşim aradı ver şu adamların telefonunu arayıp küfredecem dedi !!!! çok adi, kötü bişey gelmiş, böyle beşikmi olur diyor, çıtaları daha vidalanırken ayrılıyormuş, anacım görmeden alınca böyle oluyor işteonca beklediğime değmedi olmazsa yeni beşik alcaz herhalde. en son bende park yatak alıp oturacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?