Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
elifcan hayırlı olsun allah gönündekini verdi. bu saatten sonra değişceğini sanmam cinsiyetin. ama değişirsede oğlan bizim kız biizm:) erkek değeşti değişme ihtimali olurdu ama kızın pek olmaz. senin rahim uzunluğunu nasıl ölçüyor karından ultrasonlamı bakıyor. birde bir sonraki kontrol neden haftaya 1 ay sonrasına verirdi. gerçi böylesi daha iyi en azından haftaya bebişi göreceksin. sanırım rahim uzunluğunu yeniden ölçmek için çağırdı. bence herşey yolunda gider ama genede insanın aklına geliyor işte hep olumsuz şeyler. mesela benimde başa endişlerim başladı doğum nasıl olcak doğumda her şey yolunda gidicekmi, bebek sağlıklı doğacakmı, doğduktan sonra yolunda olcakmı, ne bilim hani doğsun ve hemen 3-4 aylık olsun istiyorum:))) hani sorunlu ve hasta olcak zmanlarını çabuca atlatsın istiyorum. valla taşımak falan hikayeymş. anne olmakta ne zormuş( hep endişe alinde olyorsun.

yarınki randevum 10,30 a alındı( bakalım umarım başarıyla atlatırım bu muayeneyi. belki nst ye girerirm artık haftam gelmiş sağlık ocağı girmen gerekir dedi ama benim çok bilmiş doktor bakalım ne diycek. yarınki muayeden biraz endişeliyim(( kendi kasmıycam ama. ama desemde epeydir herhangi bir temas olmayınca insan huylanır ister istemez:))) birde kapanma olmuştur belki zorlanmam umarım :)) bana dua edin. belkide kokrtuğum gibi olmaz ama insan genede tırsıyor işte.

Yuppiii :))) elifimm herşeyin normal olmasına çok sevindim. kız olmasına da ayrıca cok sevindim. ama sizi kıskandım biraz lenn :)) benimki diğeride olsaydı belki benimde kızım olurdu kız cocuk daha bir başka oluyor gibime geliyor. ama sağlıklı hayırlı olsunda dediğin gibi insan çabuk alışıyor. allah hangisi hayırlısı ise onu versin herkese.

bu sefer kontrol arası 1 hafta olması süper. zaman daha güzel geçiyor :) rahim boyutuda çok farketmemiş, onlar bir risk görse hemen önlemini alır zaten elfim. sen alışverişini çok geçe bırakma. 28. haftada bitirmiş ol. gerçekten insanın planlamadığı şeyler çıkabiliyor. bak ben artık yapamam mesela. kardeşim gelsinde cocuk bezi, nevresimi falan alsın. bende bu akşam gidip muayene olacam hemde çalışabilir raporunu alacam. şaka maka doğuma 1 ay 1 hafta gibi bişey kaldı. onuda sağ salim atsaydık. hele duygunun daha az kaldı. duygu demiştiye duygular konusunda nötr üm diye. dün gece aynı şeyi bende hissettim. demekki zaman yaklaştıkça duygu değişimleri yaşayıp duracaz :)

duygucum her ne kadar rahat ol, düşünme desemde yapılabilecek bişey olmadığını biliyorum. bende dün akşam aynı şeyleri hissettim , insan endişelenip korkuyor. İnşallah korktuğumuz hiç bişeyi yaşamayız ve aa ne kolaymış deriz :)

yarım saat sonra kontrole gireceksin, allah yardımcın olsun, hiç bişey hissetmeden geçiverir inşallah :) şu nst mi nedir onada muhakkak gir yaa. herkes 34. haftada giriyor, senin doktorda pek bir rahat yani. sen kasılmalarım var de, belki o zaman sokar.

duygucum bu mesajı cumartesi yazmışsın, mobilyalar gelecek demişsin, pazar günü hiç bahsetmemişsin mobilyalardan, bir aksilik çıkmadı değilmi?
benim beşik çarşamba kargoya verilecek, hafta sonu gelir herhalde.
nevindende ses seda yok, yorgun galiba. onunda mobilyaları bugün gelecekti yanlış hatırlamıyorsam.

canım inşallah muayneyi kolaylıkla atlatırsın. hayırlısı ne ise o olsun dopumunla ilgili de. normal olmazsa da kasma oluver sezeryanı bitsin gitsin. ben ilk çocuğunu normal doğurup ikincisini sezeryan olan ve çok memnun olan insanlar duydum. hatta görümcemin eltisi 44 yaşında 3. çocuğuna hamile kaldı kaza ile anlatmışımdır. ilk kızını normal yapmış. oğlunu sezeryan. şimdi de sezeryan istiyor çok da rahat hiç de yırtamam biyerlerimi diyor. normal doğumun da sancı ve doğurma süreci stresli. kimisi 3 saatte doğuruyor kimisi 13 saatte. kendini de bebeği de strese sokmamış olursun. önemli olan sezeryanın güzel yapılması dikişlerin açılaması 1 haftada ayaklanırsın bence.
istekler hiç bitmez. yeni doğduğunda sıkıntılar olur elbet. süt hemen gelmez yenidoğan sarılığı olabilir uyku düzeni olmaz vs.. ama 1 ay içinde herşey düzene girer canım. onları da yapmak zevk olacak minicik bebeklerimizle. bu arada sarılık olursa ayşe öner sarı giydirin dedi. yani hurafe değilmiş. istersen yoksa 1-2 tane sarı zıbın al derim. enerjisine herkes inanıyor.

beni haftaya AFP testinin sonucu çıkacak zaten onu değerlendirecek.o sırada cinsiyetede tekrar bakarız diye çağırdı. 2 li testte de öyle olmuştu kan vermiştim ensesini falan ölçtü. sonuç haftaya çıkınca yine girmiştim ultrasona. hem rahim uzunluğunu da ölçüyor işte. normalde en sağlıklısı vajinal ve sıkışık ölçülmesiymiş. ama benimki karından sıkışık ölçüyor. yakın çıkıyormuş değerler. risk görmediği için hiç alttan bakma taraftarı değil benimki.. haftaya da ölçüp ölçümleri değerlendirecek bence. bu sefer çok sıkışamamıştım 4 mm daha kısa çıktı. sorun değil sıkışık olunca daha uzun çıkıyor yani değerler aynı bir fark yok risk görmüyorum dedi. ama gebeliğin başında da temkinli davranıcaz hep ölçücez demişti zaten. haftaya 18 i bitiriyoruz. sonra kesin 22. haftada çağırır 1 ay sonra işte. o zaman da detaylıya prof a gidicem zaten o da değerlendirir rahim uzunluğunu. sonra 28 i bir görebilsem. yat derse de yatarım birdaha valla. o yüzden haftaya cinsiyet kesinleşince başlicam alışverişime. sona bırakasım yok. bişey olur yapamam diye.

canım Allah hayırlı evlat etsin hepsini insan ne olacaksa ona alıştırıyor kendini. asistanı da bu sene hep erkek dedi bana ultrasona hazırlarken. dedim kesin erkek dicek :) neden olmasın sonaycan 2 sene sonra kendiliğinden bir kız bebiş :) erkeği bulmak da zordur derler. kıymetini bil :)

kızlar ben yokken yazdıklarınızı oku oku bitiremedim valla....
elifim, bir kız da senden geliyormuş nasıl sevindim anlatamam. allah hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
duygucum senin de doğuma az kaldı. resmen zamanın bu kadar çabuk geçtiğine inanamıyorum. mobilyalar geldi mi ne oldu? bir de bugün galiba nstye gireceksin aman habersiz bırakma.
sonaycan bakıyorum sana da yavaş yavaş heves gelmeye başlamış:))ısmarladığın beşik geldi mi, kurdun mu?

ben de tatilimi biraz özet geçeyim. ayın 15inde öğleden sonra izmire bir indim ki aman nasıl sıcak anlatamam. annemle babam bizi hava alanından aldı hemen kuşadasına geçtik. sıcaktan ve uçak yolculuğundan dolayı sanırım, o gece ayaklarım bir davul oldu. görseniz resmen fil ayağı gibiydi. sonraki günlerde de ne kadar su içsem, ne kadar tuz yemesem de asla normal haline dönmedi. bizim yazlık site nedense bu sene boştu. millet gelmemiş. 5-6 aile ancak vardık. hatta kuşadası komple geçmiş senelere nazaran boştu. pazar günü eşim ve kardeşim hemen denize gittik. yüzmek kan dolaşımıma epey iyi geldi. ayaklarım falan indi ama akşamına yine şişti. ptesi hep beraber izmire gittik. eşimin trtde işi vardı ben de perdelerimi ve avizelerimi aldım. perdeleri kumaşı beğeniyorsun hemen 2-3 saat içinde dikip teslim ediyorlar. yani ben avize seçip alıncaya kadar diktiler. pudra rengi, örme denilen tül kumaştan üstünde kalp ve yıldızlar olan bir perde seçtim. eşimin 2 gün daha izmirde işi olduğu için ben ailemle kuşadasına döndüm o kaldı. o gece dönüşte bizim sitenin havuzunu doldurup ilaçlıyorlardı. ertesi sabah ilaçlama işlemi bitmiş, baktım havuza giren çıkan daha hiç kimse yok(zaten sitede doğru dürüst kimse yok, hafta içi herkes izmirde işinde), hani adeta şahsi havuzum gibi, 3 gün sabah akşam havuz sefası yaptım. bu arada benim kıpır kıpır devamlı tepikleyen kızım ne zaman suya girsem sus pus oldu:))) 1 gün de kuşadasının pazarına gittim. kendime çivit mavisi çok güzel bir hint elbisesi aldım. pazarda ingilizleri görmeniz lazımdı. çoğunun elinde bir puset. içinde daha yaşına bile gelmemiş küçücük çocukları. o çocuklar pusette uyumuş, terlemiş, umurları değil valla. kimisi çocuğun önüne geveleyeceği bir yiyecek falan koymuş,çocuk da ne ağlıyor ne huysuzluk ediyor. öylece verilen yiyeceği kemirip etrafa bakıyor, uyuyor, uyanıyor. hele bir aile gördüm ki, 0-6 yaş arası 3 tane boy boy çocuğuyla gelmiş. pazarda bakkaldan bozma bir cafede oturmuşlar gözleme yiyorlardı, en küçüğü mama sandalyesinde, henüz konuşamıyor, belki yaşında bile değil, 10 aylık ancak vardı, başka biri 3-4 yaşlarında, başka biri ancak ilk okula başlayacak yaşta. valla bravo biz olsak 3 çocukla, kadıköyden üsküdara giderken bile 2 kere düşünürüz, millet dünyanın öbür ucuna gelmiş dedim. çarşamba akşamı eşimin işi bitti o da kuşadasına geldi. hemen samos adasına giden teknede yerimizi ayırttık. ertesi gün sabah yola çıktık. sonraki günlerde patmos ve rodosa gittik. tertemiz pırıl pırıl plajlarda yüzdük. deniz o kadar temizdi ki mesela samostaki odamın plaja bakan balkonundan aşağıda yüzen insanların dipteki ayaklarını görebiliyordum. plajlarda desen yine bir tek çöp, bir tek sigara izmariti, meşrubat şişesi dahi yoktu. kuşadasında 2 şezlong 1 şemsiyeye 15 lira para kesip sonra bir de pislik içinde oturup, köpük köpük denize girmeni bekleyen plaj işletmecilerine ve belediyeye bir kere daha kızdım. gittiğimiz her yerde araba kiralayıp bir güzel de değişik değişik yerlerini gezdik. güzel güzel yemekler yedik. epey çarşı da gezdim ama büyük için olsun bebek için olsun kıyafetler çok pahalıydı. hiç bir şey almadım. bu arada bizim gibi seyahat eden türk bir sürü aileyle tanıştık. zaten benim karnı burnumda halimi gören herkes hemen kaç aylık diye soruyordu:)))) herkes de "iyi cesaret valla" diye eklemeyi de ihmal etmedi:)))))))) neyse sonunda kazasız belasız kuşadasına döndük. 2 günü daha annemlerle geçirip ctesi gecesi istanbula geldik. benim ayaklar istanbuldaki serin havayı görünce foss diye söndü. hiç bir şeyi kalmadı. anlaşılan o kadar şişmelerinin bir sebebi de aşırı sıcak ve nemli havalarmış.
ctesi bir de mobilyacıyı aradık. eşimin de evde olacağı yarın öğleden sonra teslimat yapmasını söyledik. (şimdi bir şeyleri beğenmem etmem, tek başıma kavga edemem onlarla) benden bu kadar...

Hoşgeldin nevincim. Ne iyi ettin gezdin tozdun. Bebek gelince zaten bir süre herşeyden mahrum kalacaksın. Ayakların demekki sıcaklarda şişiyor bir de yolculuk da değiştirir insanın bünyesini. Düzen bozulunca vücut da tepki veriyor. Tüllerin ve avizen hayırlı olsun da merak ediyoruz şekerim takıp takıştırıp odayı süsleyip püsleyip hazır edene kadar bekletme bizi. duygucan gibi fotoğrafla hemen yolla oda gelince onu da yolla sonra bir de son halini yollarsın.
biz de sen yokken süs püs işlerine daldık. sonayı da gaza getirdik. lohusa şerbeti bile yapacak. duygu ikimizi de heveslendiriyo :) onun da inşallah kontrolü iyi geçer bugün gelince hemen yazar zaten.
odası da cumartesi gelecekti. konuşamadık hiç ben de merak ettim inşallah istediği gibidir.

bize de bir kız bebek geliyor işte Allahın izni ile. Umarım sağlıklı sıhhatli olur. haftaya tekrar bakacak doktorum hem yapılan testin sonucunu değerlendirecek. inşallah değişmez. sonra da artık kısmetse ayrıntılı ultrasona 1 ay sonra. inşallah hayırlısıyla 28. haftayı doldururum. korkularım hiç bitmiyor. sizde doğuma doğru oldu bende daha şimdiden bir hissizlik bir korku. dünyaya bir canlı getireceğim. yeni bir can 3 kişilik yeni bir hayat değişen bir düzen. herşeyden korkmaya başladım. depresyona girmem inşallah. ,sizlerin de doğumları yaklaştı. doğurdukça daha az vakit ayıracaksınız haliyle siteye ve yalnız kalacağım

valla sonay ben bugün muayeneye gidebilir ve atlatrsam oh diycem. sabah 9,30 gibi evden çıkıyordum ptt ye gdip maaşımı çekecetim oradan doktora gidiecektim evin kapısını kilitlerken aradılar dr. ameliyat girmiş başka bir güne yada öğleden sonraya alalım dedi. bende bugün 13,40 a alın dedim. bakalım umarım saat 1 de arayıpta dr. gene ameliyatta demezler.

mobilyalar geldi eşim çok beğendi ertesi günödeme yapmaya gittik adam teşekkür edip durdu. şuan hiç elimi sürmedim. kapılarını açtım havalandırıyourm. frsatını bulursa fotosunu çekp atarım. genel olarak iyi umarım sağlamlık açısından da öyle çıakr.

dünde annemlerin radaki perdeciye perde siparişi verdm. zaten o odanın perdesini değiştirecektim çocuk bahane oldu. öyle sindy bebekli falan perde almadım normal bir ev perdesi aldım. kenar fon olarakta kalın kumaş çiçekli bir model seçtim. 240 tl fiyat verdi. ilk perdeerimi orda yaptırmıştım bldiğim bir yer yai. birde bizim buralar oraya göre çok çok pahalı dönüp dolaşıp karşıda yaptırıyorum.

birde bu kadar kız bebek var taiki bize bir erkek lazımdı. yoksa bizm kızlar gelecekte evde kalacaklar. bereketki senin oğlan var bizimkilerden birini alır artık:)))

elif yeni doğan sarılığından bahsetmişken hemen yazayım. ben izmirdeyken kuzenim (aslında kuzen çocuğuyuz ama kuzen diyoruz) epiduralli sezaryenle doğum yaptı. hani kireçlenme var diye bahsetmiştim. aslında 38. hafta dolu dolu dolduğunda sezaryene alacaklardı ama 2 hafta önce pazar sabahı kahvaltı ederken, heyecandanmıdır nedir planlanandan 2 gün erken aniden suyu gelmiş. apar topar doğuma almışlar. bu kız kendi 1.80 boyundadır, kocası da 1.90 falan. fakat kireçlenmeden dolayı çocuk son ayda beslenememiş. daha uzun ve kilolu beklenirken 46 cm uzunluğunda ve 2kilo 900 gram ağırlığında zeynep bebeğimiz doğdu. 2 gün sonra evine ziyarete gitmek için aradım ki, bana aman gelme, bebek sarılık oldu, biz yine hastanelerdeyiz dediler. bebek bir de ilk 2-3 gün emememiş 2,650'ye düşmüş. sarılıkta bebeği hastanede ışık ve sıcaklık veren bir cihaza koyuyorlarmış. doktor bebek ememeyip kilo kaybettiği için kuzenime sütünü sağıp biberonla vermesini söylemiş. günde bir kere de mama verdirtmiş. neyse ben haftasına gittiğimde zavallıcık biraz daha toparlanmıştı. aventisin kelebek uçlarıyla yeniden sadece anne sütüne dönmüşler. kuzenle epey bir konuştuk. epiduralli sezaryenden çok memnun kaldığını söyledi. onun annesi zaten bir tuhaftır, doğum yaptığının daha gecesine kalkıp bebeğiyle hep kendi ilgilenmiş. eve gelince de hiç doğru dürüst yatmamış. dikiş mikiş yok ki nesine yatayım dedi. tabi ağır kaldırmıyor, hareketlerine dikkat ediyormuş. sadece 2 gün hafif hafif sızısı olmuş onu da ağrı kesicilerle atlatmış. biz gittiğimizde de sözde annesi yardım için onda kalıyordu ama birinin düğünü mü ne varmış, oraya gitmişti. kız bebeği sanki 40 yıllık anneymiş gibi evirip çevirip altını açıp ilgileniyordu. bebeği de görseniz minnacık nasıl güzeldi anlatamam. eşimle resmen başından ayrılamadık. kuzen ısrarla kelebek meme uçlarından muhakkak al, göğüs ucun küçükse bebek yeni doğunca ememiyor, onlar çok yardımcı oluyor diye ısrarla belirtti.
neyse ona gidince başka bir kuzen çocuğu var, 2 ay önce 2. çocuğunu doğurdu ona da gitmek şart oldu tabi. çocukluğumuzdan beri birbirimizi hiç sevmeyiz ama gittim işte. o desen tüy sıklet sıfır beden bir kızdır, 4 kilo 250 gram, 56 cm bir tosuncuk oğlan doğurmuş resmen. hem de normal doğumla. yani o koca çocuğu nasıl çıkarmış hayrete düştüm. çocuğun yeni doğmuş halinin fotoğraflarını görseniz eni konu 2 aylık bebek gibi:)) şimdi de 2 aylık ama başka bebeklere kıyasla 4-5 aylık gibi kocaman. pek sevmediğim insanlar olduğu için uzun uzun oturmadım. ama bana laf arasında suda cream marka pişik kremini tavsiye etti. 2 çocukta nivea, mustela, aklına ne geliyorsa hepsini denedim, tabaka gibi kalıyorlar, en güzel bu emiliyor dedi. bir de uni baby pamuk hariç sakın öbür markaların ıslak mendillerini kullanma hemen pişik yapabiliyor diye belirtti.

yok elifcan ben diretmiyorm zaten doktor bakar eder normale müsaitsem denerm ama değilsem bunca zorluktan sonra ne kendimi ne bebeği riske sokmam cahil değilim ki normalde normal diyeyim. sadece sezeryandan endişem geleceğe yönelik hani en ufak bir üştmede dikiş bölgesinde ağrı sızı oluyor onlar olmasın istiyorum ama artık hayırlısı ne ise o olsun hpimiz için. evet yenidoğan sarılığ illaki olcak ama benim korkum onun dozunun yksek olması. genelde sarılığın geçmesi için sık sık emzir diyorlar ama geçen bir yerede okudum bazı annelerin sütüde sarılığı arttırıyormuş. işte sarılık çabuk atlatlsın diye sık sık emzirmek, banyo yaptığı suya altın atmak, ve çocuğun tenine değecek şekilde atın takmak, sarı giysiler, ve ışğın altında sabaha kadar uyutmak gibi şeyler var. valla hurafe murafe hepsini yaparım ben. kuzenim şey dedi çocuğun gözleri sarıyı görsün o yüzden sarı bir tülbent al dedi. beşiğine örtersin dedi bebek na bakarmış. üstündekileri göremez ya. bakalım deneriz hepsini nolucak.

bence bu yıl hep kız bebek var senin hemşire yanılıyor :))) senden kız haberi aldığım gün iş yerindeki arkadaştandan kız haberi aldım onunda karnı sivriymiş herkes erkek diyormuş dr. kız deyince şaşırmış. bende aynen millet bana erkek deyip durdu dr. kz deyince nredeyse itiraz edecektim dedim :)) bu yıl kız yılı ama bizim kızlar koca zor bulacak gibi erkek yok etrafta. :))) zaten babası kızını vermeyecekmiş kocaya ne işi var kalsın yanımda diyor :)) ama ablamla kız kardeşimede evlenin diye baskı yapıp druyor:) kendı kızı olunca kıyamıyor işte.

nevin sen gittin geldin istanbulun serin havasına denk geldin geçen haftalarda nemden öldük resmen günde 2 posta yıkandım valla. banamısın demedi. benimde çok şişti ama sonra sonra normale döndü. ben 1 gün abantta gittim aynen fil ayağı gibi oldu 1 hfatada kendine gelemedi senin ayaklar gene iyi toparlanmış.. tatilin dolu dolu geçmiş valla dediğin gibi kuşadında belediye kazıklıyor resmen ve leş gibi sahilini plaja çevirmişler. aldıkları parayı zırnık hak etmiyorlar. dolayısıyla senin adalara verdiğin paralar sonuna kadar hakkyla vermişsindir. yunanistan krizde ya haliyle giyim kuşam belki yemek içmekte çok pahalı olmuştur. zaten giyim bizim burda envayi çeşit var çokta öenli değil alamadığın. ama senin adına korkmadım desem yalan olur başına bir iş gelcek diye ben endişelndim valla. neyseki kazasız belasız geldiniz. benim bebeğim olursa öyle sıcak yerlere gidemem heralde daha serin yerler tercih ederim. gerçi eşim kurban bayramına memleketine gitmek istiyor ama oralar serin olur bebeği hasta edemem sen git diyorum. bende sıcakta hasta olur soğukta hasta olur diye yaşına gelmeden çıkamam gibme geliyor yada en erken gelecek nisan mayısta giderim gibi görünüyor. evet benimde douma az kaldı ama sanki daha çooook var gibi hiç bir belirti yok doğuma dair. bugün br gidebilseydim durumumu öğrecenektim. hani kasılma varmı yokmu anlamıyorum bile. sadece zaman zman adet sancısı gbi sancılarım oluyor ama uzun sürmüyor. o mudur kasılma bilmiyorum. doktora nst yi sorcam belkide kendi sokar. artık girmem gerek bugün 36+4 üz yani 37 sayılır. geç bile kaldık girmek için. senin toız pembe yaptırdığın perde fon mu yoksa tülümü öyle. ben english home tarzı büyük çiçekli bişey yaptıryorum fon olarak. diğer fonlar düz renklerdi normal oda gibi olur diye istemedim.

nevo senin bahsettiğin sarılık olayı ileri derecede olursa hastaneye yatırıp ışıkmı ne veriliyormuş o şekilde atlatıyormuş. ama her bebekte sarılık oluyor önemli olan derecesi. normal değerlerdeyse bir önceki yazımda yapılacak şeylerle atlatılıyormuş. aa değer yüksek olursa hastanede ışıkverme olayı oluyormuş. inş. öyle birşey olmaz sütlerimiz olur ve bebişlerime yarar ve emerek atarlar sarılığı. birde sevmediğin kuzenin bazı önerlerde bulunmuş ama bebkten bebeğe değişir ben bez prima şampuan johns ve ıslak mendil uni baby aldım. bakalım yarayacakmı bez en pahaısı ıslak mendilde öyle ama bu işler pahal ıucuzla alakalı değil. mesel teyzem yıllar önce rima kullandı oğluna yaramadı canbebe denedi onla devam etti. kuzenim ikizlerin anası prima aldı bebeğin birine pişik yapmış molfix denemiş şimdi memnun. birine prima diğerine molfix alıyor. yani bu bebeğin hassasiyetiyle alakalı. eğer bebikim bana çekerse cildi hassas olmaz. canbebede kullanır molfixte. ama şimdilik en iyisiyle başlayım dedim bakalım vücudu kabul etcekmi. aldıklarımı.

kızlar mobilyaları atıyorum maillerine bakarsınız. rengi burdan beyaz gibi görünüyor ama inci krem aslında sedef boya parlağımsı yani.

her bebekte farklı bir tecrübe işte nevincim. arkadaşımın bebeği de sarılık oldu hastanede ışın tedavisi gördü atlattı. her bebek oluyor sanırım inşallah emzirebiliriz.hem bebeği emziremediğimiz zamanlar için hem de biyere giderken evde çocuğa bakana bırakmak için pompa almak lazım sanırım. ben ilk başta şu 50 tl ye olan manuel pompalardan alırım diyorum. onlarla işimi görmeye çalışırım. elektrikliler 200 tl falan çok pahalı.
çocuğun cildine kullanılan şeyler konusunda ben de duygu gibi düşünüyorum. ona iyi gelen seninkisine iyi gelmez. Allah ne verdiyse deneyecez artık. bir arkadaşım da çocuğu neredeyse 2 yaşına gelecek hala jonshons baby kullanıyor. pek de havalı herşeyi bilen bir tip. yani cilt hassasiyeti varsa bilemem ama büyüdükçe daha makul şeyler kullanılabilir bence.

bak altını falan ben de ilk defa duyuyorum. sarı tülbent mantıklı ama. artık deneyecez hepsini canım ya. biz de dün izmit e düğüne gittik. orda da bi elif gelin varmış. kız bi geldi sipsivri karnı var. kaç aylık dedi bana 4,5 aylık dedim. sizin baya ileri galiba dedim yok 5 aylık dedi. ben 7 aylık falan sandım o kadar çok çıkmıştıki karnı göbek deliği belli oluyodu. görümcemde onun erkektir dimi ? dedi. kız da evet dedi. erkek karnı daha belirgin oluyor sanırım. kızlar daha içerde oluyor. benim daha belli bile olmuyor bol giyinince falan.
benim eşim de daha öğrendik cinsiyeti. nasıl veririz kızımızı kocaya diyor. onu düşünüyor. benim hiç aklıma gelmemişti :) kız babası sendromuna daha şimdiden girdi :)

ben altın olayını bebeğin tenine değdirilcek diye okudum. kuzende şey dedi bebeği yıkarlarken yıkama syuna atıyordu annemler dedi. neyse ikisinide yaparız nolucak. pompa olayını ben lamdım evdeyim emziririm diyordum ama avde olan kadınların bir çocuda almış durumda şimdden alıp steril halae getirsem birde kullanmazsam boşa gidecek onca para(( ya eskiden pomapamı varmı aallasen analarımız nasıl yapmış. şimdiki nesil yani bizler k.çımız zora gelmiyor valla yok pompa yok şu yok bu. valla bezdim şimdiden bu ne varsın bişeylerde eksik kalsın. belki 2. çocuğumuz olmayacak diye herşeyi yapmaya çalışıyoruz umarım mutsez ebbekler olmaz. ilerde istiyorumki her istediği olmasın bişeyler hemn lmasın herşeye çabuk ulaşırsa mutsuz olmasından korkuyorum.

benim göbek deliğim daha pörtlemedi dışarı artk bundan sonrada olmaz diyorum. ya ayıp olmaacağını bilesem göbüşümün çıplak fotonusu çekip ail atayı diycem benimkide sip sivri oına bakarsan benmde erkek olması lazım. ben artık o işlerede inanmıyorum demekki sivri olunca kızda olabiliyormuş:))))

kızlar sizdede unutkanlık ve dalgınlık varmı? bu sabah cüzdanımda kimliğimin oladığını fark ettim ara ara yok ki hiç alıp sağa sola bırakmam hep cüzdanımdadır. geçen hafta bankaya gittim eşime arattırdım bankayı yokmuş. cumada sağlık ocağına gitmiştim. oraya gittim ordada yok. neyseki maaşımı ptt verdi ehliyetimi ve araç ruhsatını gösterdimde sorun olmadı. araba bile kullanmak istemiyorum dalgın olurum diye. eşimde hiç bişey demedi. hamileler unutkan olurmuş tamam panik yapma sakin ol deyip duruyor. bu ilk değil bunun gibi bir çok şeyi daha unutuyorum. mesela dün perdeciye yastıkta götürdüm bunlarada kılıf dik dedim bebek odası için yastık orda kalmış:))) eşime daha demedim bile. hakkımda hepten endişelencek herif. ve habire banka kartlarını veya kredi kartlarını koyduğum yerleri unutuyorum. hayır onca balık yağı boşamı gidiyor(((

kızım teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerekir. ben en çok ilk 40 gün bunalmaktan korkuyorum. hani insan adapte olamaz çıkıp bi gezmek ister ne biliyim saçımı başımı kestirmek kuaför e gitmek iserim. arada şöyle 1-2 saat bebeği evde birilerine bırakıp gidebilsek biyerlere diye. yada senin işin oldu çıkman gerekti ben kendim için halasına babanesine emanet edip biyere gidceksem süt pompasıyla sağıp bırakırsın 1-2 saat idare eder mesela. onun için düşündüm.ben de 50 tl ye olan el pompalarından alırım öyle daha fazla para veremem. ilk başta o ememezse sağarsın. yada emse bile süt az olur sağarak getirtirsin. ne bileyim.

utancek ne var ayol çek gönder sıyır donunu olduğu gibi :))))
şaka biryana kot pantolonun lastikli kısmını indirip gönderebilirsin cicim bu arada çatlağın var mı duygucan hiç konuşmadık onu son zamanlarda. bana doktor 3 tane krem ismi verdi. hangisini bulursan birisini al kullan dedi. bir kutusunun ortalama fiyatı 75 tl. daha uygun olanı da var ama hangisi iyi karar veremedim araştırıyorum eşim de bakıyor. benim annem çok çatlamış. eğer genetik miras sa ben de çatlarım. öyle yada böyle pahalı bulsam da alayım da kullanayım sonra kullanmadım da ondan oldu dememek için.

isimleri

Pregnacare

Striacare

Bella-B

hiç duydunuz mu kızlar? nevo sen anlarsın fikir versene. bir de mustela var. 3 lü paketi indirimde internette falan onu da düşünüyorum.
kızlar mobilyaları atıyorum maillerine bakarsınız. rengi burdan beyaz gibi görünüyor ama inci krem aslında sedef boya parlağımsı yani.

duygucan fotolar eksik. bana bir tek puf un fotoğrafı geldi.

valla olabilir duygu insanlık hali. bende de eskiden hiç yoktu evlendikten sonra çoğaldı hele kocayla biyerlere giderken ışıkları açık unutuyorum falan. dışarıda da dalgınım hep hatta şu aralar da doktorun söylediklerini unutuyorum. eşim şunu da söyledi bunu da söyledi diyor. bişeyi koyduğum yeri unutma yok da dalgınlık var. dikkat et sen de zorunlu haller dışında kullanma bir süre araba. artık doğum sancın tutabilir suyun gelebilir. bu durumlarda ne yapman gerektiğini de araştır azıcık internetten kendini panik yapmadan :)

yok bir tek tekstil ürünleri pahalıydı, krizde olsalar da yemek içmek bizden daha ucuzdu. gerçi biz de lüks yerlere pek gitmedik. gittiğimiz plajlarda cafe restoran tarzı yerlerde yedik içtik. bir de eşimle ben deniz ürünlerini çok severiz, adalarda maaşallah kalamardı, ahtapottu, karidesti gırla, kocaman porsiyonlarla geliyor. buradaki gibi numunelik bir tabakta 4-5 halka kalamara, karidese 20 lira vermiyorsun. 10-15 liraya tepeleme geliyor doyumluk yiyorsun.
o endişe eşimi de son anda sardı.. normalde daha uzun kalıp başka başka yerlere de gidecektik, ama aman bir şey olur korkusuyla rotayı kısa tuttu sadece 3 adayı gezdik. onlar da türkiye sahillerine en yakın adalar. hani bir şey olursa dönüşümüz kolay olsun hesabı. ama çok şükür hiç bir ağrım sancım rahatsızlanmam olmadı. bir de yunanlılar bizim türklerle aynı tarz sıcak kanlı insanlar. kaldığımız oteller de hep aile işletmesiydi beni rahat ettirmek için ne uğraştılar anlatamam. her akşam "bak bir sıkıntın olursa hemen bize söyle seni hemen hastaneye götürürüz" diye diye odama gönderildim:))) yok kendi yaptıkları kurabiyelerden ikramlar, yok karpuz kavun kesip odaya yollamalar, sabah kahvaltısında en güzel domatesleri salatalıkları bana ayırmalar, taze portakal suyu sıkıp zorla içirmeler...:))) valla anamın evinde bu kadar itibar görmedim desem yeridir:)))
doğurunca da ben yaşını beklemem her halde. gelecek sene haziranda 10 aylık falan olacak tamam yeterince büyüdü deyip giderim tatile. hatta bu yaz hamile olmasam ispanyaya gidecektik kısmetse seneye çocukla gideriz belki. küçüklükten alışsın gezmeye, öyle çok da konformist olmasın hem. hoş ben senin gibi biraz daha erken doğuracak olsam ekimde bile muhakkak antalyadır, bodrumdur, kıbrıstır bir yerlere giderdim. oralar ekimde daha yaz oluyor, denize bile sokarım 3 aylık çocuğu. bu tatilde kaç kişiyi gördüm öyle 3-4 aylık minnacık bebeleri üstü siperlikli simitin içine koymuşlar şıp şıp yüzdürüyorlardı. bebeler de gaayet mutluydu.
ben hem tülünü hem güneşliğini pudra pembesi aldım. güneşliği düz mat kumaşlardan. senin dediğin gibi çiçek desenliler de çok hoşuma gitti ama bilemedim ve seçemedim.annemse halen daha güneşlik yerine stor alalım diye tutturdu. zaten her şey illa onun dediği olacak. stor almadım diye surat asıp, biraz da çarşılarda beni sinir ettiğinden tülle aynı renk düz bir kumaş seçip konuyu kapadım. tülü de hani bu ara moda olan örme tül denen kumaştan yaptırdım. alış veriş ettiğimiz yer eminönündenki bursa pazarı tarzı bir yerdi. kumaşı alınca dikişe para almıyordu, 2,20 mt. pencereye tülü güneşliği birlikte 120 lira verdik. avize ve apliği de antika görünümlü kollu avizelerden aldım. ama salon avizesine göre falan oldukça ufak ve kristali az. her bir lambanın üzerinde de krem rengi tül şapkası var. onlar biraz daha çocuksuluk katıyor.

bence de haklısın, bu tür şeylerden memnuniyet biraz çocuktan çocuğa değişiyor. ama aklımızın bir ucunda bulunsun diye ben de ne duyduysam paylaşıyorum. mesela suda cream benim düşüneceğim bir marka değildi. hatta aklıma bile gelmezdi. ama olur da pişik olursa ve başka bir şeyle geçmezse onu da denerim.
bu arada her iki kuzen de sütün çok olsun istiyorsan her şeyden önce çok çok su iç dediler. su en önemli etkenmiş. süt artırıcı çaylarmış, yiyeceklermiş hep ikinci plandaymış. senin önceki mesajları okudum da, hani su içme konusu gündeme gelmiş, belirteyim dedim. emre bana da son gittiğimde sıcaklardan dolayı 2 litre su iç diye tembihledi. zaten kurbağa gibi bir yapım olduğu için fazlasını bile içiyorum. idrarım da sabah ilk çıktığım hariç(aldığım vitaminden dolayı daha koyu renk oluyor) hep çok açık sarıdır. umarım süt yapmama da yarar. sen de aman diyeyim, artık dikkat etmeye başlamışın, hep böyle devam et.
bir de merak ediyorum, göğüslerinde bir değişiklik hissediyormusun? yani hani doğum yaklaştı ya, sütle dolacağına delalet bir şeyler var mı? bende henüz erken olsa da en ufak bir emare yok mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…