Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

bilekliğin hayırlı olsun güle güle kullan. iyiki o sarılardan almamışsın. bende hiç altın takamam. bir boynumdaki 14 ayar kolye o kadar :) ama 14 ayar bir setim var düğünlerde takarım :)))
ben eşime alma etme diyorum ama benimki dinlermi bilmem. dün tanışma yıldönümümüzdü. doktordan sonra eve gittik. hala cocuk odasında soyunup giyiniyoruz, bir girdim kucak dolusu rengarenk papatyalar. ne gerek vardı yaa, bak oğlumuz gelecek paramızı harcamayalım diye de takıldım :) sonra dışardan yemek söyledik. sonrasında uzanmıştım bir baktım ışığı söndürdü bende dışardan millet içeriyi görüyor diye kapattı sandım bakmadım bile. bir baktım burnumun dibinde pasta ve mumlar. dedim söyleseydin üstümü çıkarmazdım bu nene geceliğiyle olmadı şimdi :)) o kılıkla birde resim çektik :)) yani benimkide doğumda süpriz yapabilir.

bende senin gibi manevi değeri olan şeyleri belli bir süre tutarım sonra bune yaa, boşyere tutuyorum diyip atıveriyorum. sen karaf falan saklamışsın valla herkes sen gibi olmaz. kızlar olurda gelinler atıverir. o yüzden bişey saklayacağımı sanmıyorum :)

duygucum bilekliğini iyi günlerde kullanmak nasip olsun. eşin bebeğe de altın alacaksa bırak alsın ayol. atarsın bir kenara ileride lazım olursa çıkartırsın. hatta alışkanlık edinsin artık kızınızın doğum günlerinde falan da birer altın alsın. çocuk demek ömrü billah masraf demek, ne zaman lazım olacağı belli olmaz. bu arada bence de sonayın gelini neden öyle hatıraları istemesin?
benim eşim de doğunca öyle bir albüm yapmışlar. doğduğu günden başlayıp, 10 yaşına kadar falan çekilen fotoğraflar, ilk kesilen saçından bir tutam, ilk patiği, sünnet davetiyesinden bir örnek. içinde yok yok... ilk nişanlıyken görmüştüm, çok hoşuma gitmişti. evlenince kaynanamdan aldım geldim. arada çıkarır bakarım, hatta içindeki bazı bebeklik fotoğraflarını çıkarttım, çerçevelettim, salonda bir köşede duruyor. gelir geçerken "ay benim kocam ne de güzel bir bebekmiş" diye takılıyorum, eşim 4 köşe oluyor:)))) ayrıca benim de eşimin sünnetinde gelen 2 tane porselen lokumluk var. 2sine de gözüm gibi bakıyorum valla. yani gelin beğenmez atar diye bir kural yok:))) bunlar güzel şeyler sonuçta...

kızlar sormayın valla bir enerji patlamasıdır gidiyor allah sonumu hayır ede. ama artık mutfk işlerinden elimi eteğimi çekiyorum. hani buzluk doldu dolmasa gene çekeceğim yoktu heralde. bir tek şerbet işi kaldı onuda yaparım h. sonu falan. yada haftaya. diğer işlere geçerim ufak tefek onları yaparım. mesela odanın uyku setini sermiştim yıkamadan belki bu akşam onları yıkar sabah serindede ütüsünü yaparım.

nevo bence sen bu saatten sonra ütüye girme zaten sabahın köründe kalkıyorsun sabah serinliğinde yaparsın. yada aşam serin olsun bir kısım yap bir kısımda sabaha bırak. ben dün sabah eşime 2 pantolon 3-5 tişört gömlek ütüledim. bir ter döktüm anlatamam. şapır şapır. normaldede terlerdim ama hiç öyle şu gibi dökmezdim sadece vücudum nemlenirdi. heralde hormonlar böyle yaıyor. benimde battaniyem çok yoktu ama şimdilik 6 tane var. birde görümcenin kaynanası örmüş/ördürmüş ama daha elime gelmedi onlar birlkte sanrıım 7 tane falan olcak. ama benim tam kışlık battaniyem yok hani şöyle peluş olan yumuşacık türlerden. olmadı kışa doğru 1 tanede ondan alırım.

sağol sonay valal ben sıkı sıkı tembihlerim özel günlerde alma diye ama doğumda tembihimin boşa gideceğini bildiğim için bari dedim kendim beğeneyim:)) senin eşinde durmaz alırsa bari git beğendiğin bişeyi al bütçenize uygun olan. valla senin için geçmiş ama kocanın maşallah ıvar. hani unutsa bile bu günleri sen sorun etmezsin hatta sen unutursun:)) ama adamın içinden geliyor ne güzel:))

sağol nevo ya alsında boşa masraf alışkanlık edinip kenara atması iyi olur ama beceremez bizimki o işleri ancak böyle özel zmanlarda alıyor işte. bende eşimin fotolarını albüm yapıcam hatta dediğin gibi hoşuma giden olursa nasıl olsa boool miktarda çerçevem var koyarım içlerine:)) mesela bendeki o sünnet takımının karaf olan şişesi artık işe yaramaz ama ne bilim atmıyorum işte. doğum zamanı kayanna gelirse o dolabı bişey arıyormuş gbi açayımda haa atmamış bak hala saklıyor desinde içten içe sevinsin bari :)))

valla ben de ev çok sıcak diye ööyle bekliyorum ütüye başlamak için. olmadı dediğin gibi gece yaparım. bir de kalkıp semiz otu yemeği yapmam lazım. dün aldım, çok dayanmaz, bugüne pişirmek lazım ama hiç kalkıp yapasım yok. emre dediydi, şu an vücudumuz normalden 1-1,5 derece daha sıcakmış ondan böyle kan ter içinde kalıyormuşuz. ay bana hediye battaniye yağdı ayol. kim var kim yok battaniye hediye etti. daha bu hsonu yine 2 tane elde örülmüş hediye geldi. bir de bambu ipten örüp kurdelelerle falan süslemişler. hani hazır gibi, hakikaten güzel şeyler. ama dediğim gibi mevlitte falan da gelirse sizlere hediye dağıtırım. yoksa ne yapcam o kadar çok şeyi? kimse de sormuyor, bu çocuğun neye ihtiyacı var diye. herkes aklına göre bir şeyler hediye ediyor. dolaplar battaniye ve tulumdan geçilmiyor artık. sen zaten benden önce doğuracak olduğundan çoktan bir sürü şey aldın, sonayınki erkek pembeler olmaz, anlaşılan elifinki en arkadan gelmesinin de etkisiyle epey nemalanacak gibi benim gelen hediyelerden:)))

bence de aç göster. lakin ben de kaynanam geldimi öyle arada gösteririm. hatta bazen eşimin ailesinden kalma eski eski şeylerle bir şeyler ikram ederim pek memnun olur. bak gelin kıymet bilmiş saklamış diye hoşlarına gidiyor.
çatlak karafı artık hani süs olarak kullanabilirsin. ama bardakları kullanayım diyorsan başka uyumlu olabilecek bir karaf al. yani şişesi çatlak diye bardakları da yabana gitmesin, kullanılsın.

ütüyü 2 güne yay vallansan yaparken strese giriyor sıcaktan. birde ben ömrüm boyu böyle trelediğimi görmemişştim ( bari kilolaların bir kısmı gitse. bugün görümcek baskın yaptı eve kilo almamışsın çok diyor.

semiz otunuda severim ve h,ç yemeğini apmadım hep yoğurtluyorum ama yıkması çok sinir bozucu( nevo gel senin battaniyeleri salı pazarında tzgah açıp stalım :))) hediye vermeklede bitmez onlar:)) battaniye yoktu aldım bende mecburen. ama tulum işine çok girmedim. farklı mevsimlerde giyecek şekilde 2-3tane falan vardır. oturup bakmk lazım ne var ne yok diye. ama şimdi hiiç uğraşacak halim yok. artık kışa yıkarken bakarıım eksiklere.

kız bardaklar MÖ kalma ona uygun karaf nerden bulayım:)) hem şu klın etli bardaklar varya öyle. birde rengi sarımtırak gibi olmuş artık. olmadı kaynanaya lohusa şerbetini onda ikram ederim :))))

hamilelikte kesilmiştin tatlıdan hamurdan ya acısını çıkartırsın artık. kız ben evlendiğimiz sene gittiğim tatilin fotolarına bakıyorum 36 beden mini bir şortum vardı incecik bacaklarımla onun içinde kuğu gibi pozlar vermişim tek bacak hafif önde kırık falan zayıf olunca insana minyonluk çok daha fazla yakışıyor. şuanki halim ise üzerine 10 kilo koy. pembe ayıcıklı bir geceliğim var üzerimde ip askılı. kuşlar özgür. tenime değmesinler diye de geceliğin bir kısmını göğüs altıma kıvırıyorum :) önü kısa arkası uzun tuvalet gibi bir model oluyor :) halim harap yani :)
eğer bebek oynuyorsa sorun yok. sıkı takip et hani olaki bikaç gün hissedemedin hemen gidersin zaten 5 günün kaldı kontrole de.
anılar konusunda da eşimin annesi minnak gömleklerini saklamış kocişin sünnet asası davetiyesi falan. ama çook eskiydiler hilkat garibesi gibi yüzlerine bakılacak hali yoktu. sadece fotoğraflarını aldım ben kocamın.
ben de kızıma günlük yazmaya başladım. öyle normal sıradan bir ajanda. çünkü bir oturuşta 5 sayfa falan yazıyorum. sürecin zahmetli olduğundan falan bahsediyorum ama açıkça da tüp bebek diye yazmıyorum ne olur ne olmaz. tedavi gördüğümü anlattım o kadar. annemin aldığı ilk cicileri fotoğraflamıştım zaten yine alınca fotolarım odasını falan çekerim belki o 20 yaşına gelince bu evde olmayız hepsi anı kalsın. hazırlıkların fotosunu çekmek de çok akıllıca :)

bilekliğin hayırlı olsun güzel günlerde kullan canım. valla bizimkine ben doğum hediyesi desem o ne der kesin :) bakalım napıcaz insan da kendisi bana hediye alman lazım der mi? onun düşünmesi lazım. belki aklı basar bilemiyorum.basmazsa da yüz görümlüğü istiyom derim :)

ya ben de acele mi ediyorum ne alışveriş için? çarşı dan kastım eminönü işte nevincim. gidince artık sorup soruşturup bulur 40 tane tesbih alır dağıtırım.
havuzlu hana da bir bakarım hangi mevsime göre şeyler var diye. hepsini almam zaten. en mantıklısı eylül de yapmak hem havalar da serinler. ben şimdilik bir iki parça bişeyler alarak tatmin ederim kendimi mağazalara mallarına falan bakarım. badidir zıbındır hani yaz kış varolan değişmeyen şeyleri alırım.
battaniye olarak da şu kadife puantiyeli ler hoşuma gidiyor. onlardan alıcam kış bebişi ya iyi olur kullanılır. bir iki tane de penye alırım. belki birtane de peluş.bir de yeni çıkmış merserize gibi örme çok hoşuma gitmişti bulursam öyle de alabilirim. baksana hiç almicam desen de hepsinden birer tane 3-4 battaniye ediyor bile. sen kullan bak bakalım kalanları hediye götürürsün olmadı kızıma verirsin :)

oo sonaycan çok romantikmiş eşin. benimkisi hiç anlamaz öyle şeylerden. evlendiğimizden beri ilk defa geçen sevgililer gününde elinde bir buket çiçekle geldi eve. balkondan gördüm gelirken nasıl hızlı hızlı yürüyordu sitede. kimse görmesin diye :) hoşuma gitmişti tabi. bikaç gün etkisinden çıkamadım :) öyle onun yıldönümü bunun yıldönümü yapmaz pek öyle süprizler. zaten tedavilerden dolayı hiç denk de getiremedik. bu sene 5. yıldönümümüzdü beni biyere götür başbaşa romantik bir tatil yapalım demiştim. daha kaç ay öncesinden hani hazırlasın diye. 19 nisan yıldönümümüz. e ben 28 mart da hamile kaldım :) yattı tatil işi.
bugün de bana asos a gidelim diyor. tamam desem atlayıp gideriz ama istemiyorum ben. bebeğimizle artık.

benim kızçem şanslı olacak topik teyzeleri şimdiden daha onu düşünüyor. teşekkür ederim nevincim düşünmen ve söylemen bile yeterli. bizim hiç örme battaniyemiz olmaz sanırım çünkü benim annem de kaynanam da örgü den pek anlamaz. hani kullanmazsan birtanesini isterim vallahi. onun dışında sen de hediye götürebilirsin değerlendirirsin bir şekilde. ben de ihtiyaç kadarını alırım işte. kış bebeği olacağı için çok lazım olabilir. bir de kusarsa falan kışın kurutmak da zor bolca olsun isterim.

hoşgelmiş görümcek. şu kıza azcık yüz versen sana pek yardımı dokunacak. iyi etmiş uğramış. beğendi mi bari hazırlıkları. sen de çok vicdansızsın yahu arıyordu da açmıyordun telini. uğrasa ne olcek ha kocan uğra demiş ha kendi akıl etmiş . evine kadar geliyor işte daha ne istiyorsun :)
ben de görümceme pike takımı nevresim falan diktiricektim sandıktaki dantellerimdem ama söylemekten bile vazgeçtim istemiyorum. annem hiç yorma kendini hazır alırız dedi. hem evde olanlar bile yeter yatakörtümü yaymayı düşünüyorum. altında da o kadar örülmüş sarma dantelimin alt çarşafını ve 2 yastığını koyarım. yatakörtümü de yarım kapatırım üzerine ikisi de gül kurusu zaten perdelerimle aynı renk oldu bitti. zaten fıtıkları çıktı hiç görümce nazı çekemem. ağzının içine de yap yap diye düşemem. hiç bahsetmicem onlara hazırlıklardan. bakalım kendileri ne zaman soracaklar yada bişeyler almak isteyecekler mi?

len resimleri atmazlar ama diğer şeyleri atarlar gibime geliyor. hele o zamanki nesil herşeyi atabilir :) valla ben evde gözüme ilişen herşeyi atmak istiyorum. gelinimde oyle olur diye düşünüyorum. bu arada kayınvalidemden gelen 2 koli çeyizi hiç açıp kullanmadım.. izne ayrılınca bir bakıvereyim 6 yıldır küflendilermi, eridilermi bilmem. gelinim işte :))

kız bardaklar MÖ kalma ona uygun karaf nerden bulayım:)) hem şu klın etli bardaklar varya öyle. birde rengi sarımtırak gibi olmuş artık. olmadı kaynanaya lohusa şerbetini onda ikram ederim :))))

bencede onlarda ikram etde sevinsin :)

elifim bence sen birşeyler almak için acele etme. nevininkiler hem fazladan gelenler var hemde sen doğurana kadar onun aldığı kıyafetler de bebeğe küçülecek. bebekler en fazla 2/3 ay giyecekler gibime geliyor. hemen büyüyorlar. nevin nasıl olsa battaniye falan verecekmiş sana. eksik olanları alırsın.

kızlar birde ne sorcam size. şimdi ben hastaneden eve gelince yatmam lazım değil mi? yani hep oturur pozisyonunda olamayız gibime geliyor. diyorumki hastaneye gideceğimiz gün oturduğumuz odaya çarşaf pike serip hazırlayıp gitsek olur mu?

sonaycım şimdi artık dışta dikiş falan olmadığından fazla yatılmıyor. ama tabi ilk 1-2 gün biraz ağrın sızın olur, sonuçta bir operasyon da geçirdin bitkin olursun uzanırsın dinlenirsin. o yüzden evet kendine yatacak bir yer hazırla. sonra bir kaç güne zaten oturur pozisyona geçersin.

öyle yapayım bari. gelen gidene ayıp olurmu diyede düşünüyorum ama yapacak bişey yok.
nevincim doğum yapan arkadaşla konuştum, göğüs konusunda cok sıkıntı çekmiş. o söylediğiniz şeyi alıp kullanmış ama çocuk onunla çekememiş, ememiş yani. kanıyordu ama yinede emzirdim o şekilde, sen şimdiden krem alıp kullan dedi , birde taşımak neymişki, zor olan sonrasıymış dedi. inşallah bizim bebekler uslu olur, göğüslerimizde yara olmaz.

valla bu göğüs konusu bir piyango. kimisi çok zorlanıyor kimisi zorlanmıyor. ben sonuçta her şeye hazırlıklıyım. ilk etapta çocuk ememezse kelebek uçlardan kullanacağım. arkadaşın gibi yok baktım onla da olmuyor, o zaman sütü pompayla çeker, biberonla veririm. ha şimdiden göğüs uçlarıma e vitamini sürüyorum. ama göğüs ucu küçük olunca, kremin tillahını sürsem çok faydası olacağını sanmıyorum.
yatman etmen de kimseye ayıp falan olmaz. eskiden millet doğurdumu yatak odasına dantelli örtüler falan serer 2-3 hafta orada yatarmış. misafirini de orada kabul edermiş. sen 2-3 gün uzanmışın yatmışın fazla mı?

Son düzenleme:

bakıcaz işte sonaycım artık eni konu alışverişi eylül de yaparım hem yazlıklar indirime girer sezon değişince kışlıklarda anca o zamana reyonlarda yerini alır. ben beğendikçe hevesimi almak için 3-5 bişey alırım. ama sizlerden gördük zaten bir başlayınca bitmiyor alışveriş. benim kızım şanslı olacak teyzoşları gönderir ona. ama belki kardeş yaparlar saklamakda isteyebilirler.
mesela ben altaçma vs.. gibi şeyleri pembe almamayı düşünüyorum 2. bebek olurda erkek olursa onda da kullanabileyim diye.
canım evde yapacak insanın olmayacaksa gelince yatağını hazırlar öyle gidersin gelince sürekli yatmasan da uzanmak istirahat etmek isteyebilirsin.

vallahi ben göğüsler konusunda sizi sıkıca uyardım hayret ediyorum hala bir krem alıp kullanmamanıza neticede bunları tecrübeli kişiler söylüyor. benim kuzenimin de kanadı hep ağlayarak emzirdi. çocuk da etkileniyor annesinin canının acıdığını hissedince emmeyi bırakıyor onun yüzüne bakıyordu. ki göğüs uçları da vardı. göğüs ucu nun olmasıyla bitmiyor iş. ordaki deri çok hassas sürekli emilmeye dayanabilmesi için beslenmesi gerekiyor. bir tek nevin e vitamini sürüyormuş takdir ettim. sizi de görcez bakalım duyguyla :)

vallahi ben burda bir bebek mevlütüne gitmiştim. kıza pembe dantelli filan pike sermişler yatakodasında pembe lohusa geceliği giymiş kızına da gelinlik giydirmişler tabi. anne nin saçlar yapılı incilerle süslü falan. hiç de kalkmadı oturdu yatağında bebeğiyle tebrikleri hediyeleri kabul etti. evdekiler hizmetlendi herşeye onun da önüne etli pilav ayran ve lohusa şerbeti getirildi herkesden önce ona yedirdiler içirdiler bi güzelde yedi :)
şaşırmıştım ben. bakalım biz ne yapıcaz
yani ben 40 gün yatamam nerdeee? okadarına da gerek yok zaten en fazla 1 haftada toparlanılır zaten bebeği 1 hafta sonra yeniden hastaneye çağırıyolar falan. 40 gün yatak da serili kalmaz. uzanmak istersem yatağımın bir köşesine uzanıveririm. ama mevlütte sereriz bişeyler o gün için gerekirse bebişle yatarız :)

merhaba bende zk da 2.asilamami yaptircam adetimi bekliyorum sen tup bebegi nerde yaptircaksin gidip gorustunmu biryerlerle

merhaba, bende tüp bebek raporunu bekliyorum, ondan sonrada adetimi bekleyeceğim, troidle ilgili sorun çıktı, gerçi raporu etkilemez dediler ama bakalım haftaya belli olacak, canım benim açıkcası zk da yaptıracaktım tüpü ama hem tecrübeli arkadaşların yazdıklarını okudum, hemde yumurta toplamadan sonra falan iki kişiyi aynı yatağa yatırdıklarını gördüm tiksindim , sanırım bende bi araştırsam iyi olur merkezleri.

Son düzenleme:

BEN e vitamini falanda sürmedim, inşallah allah yüzümüze bakar :) ama eğer yara olursada dediğin gibi her yola başvuracaz artık.

sonaycan yatak odana yapsana salona niye örtü seriyorsun. daha mı serin oluyor o odan. ben şahsen salona yatmam koltuklarım kadifemsi çok sıcak pişiyorum:) ki zaten betin yatacağımda şüpheli. normalde bile hasta olduğumda uzanmıyorum eşim kızar ya hastasın bi uzanda sana hizmet edeyim der:) bende uzandıkça dahada hasa olduğumu bildiğim için (başıma ateş giriyor vucudum yanıyor falan) hep rahat pozisyonlarda otururum. ha sen benim canım tatı yatarım dersende kime neden ayıp olsunki sonçta keyi yatmıyorsun ameliyatlı olacaksın. bence yatağını hazırla öyle git kardeşininde bebeği ar belki gelip yapamaz. onun dışında yardım edecek biri yoksa ence hazırlıklı git. geldğinde hepten eğilip kalkamazsın.

valal elifcan bırak meme uçlarını arnıma bile yağ süremeyi bıraktım. havala sıcak 2 kez duş alıyorum vıcık vıcık onu süremek isteiyorum( umarım memelrde de sorun olmaz. ben kelebek uç almadım eğer sorun yaşarsam eşim alacak. zaten fiyatı her yerde aynıydı. alacağım yerlerde bir adım. ilk andan itibaren onla alıştırırsan belkide bebek çekmeyi öğrenir. benim arkdaş hep onla vermişti. paşa paşa emzirdi. k.çını hiç zora sokmadı:) ama ben önce denemek istyiroum. bakalım belki evdeki numuneleri sürmeye başalrım bu akşam.

gittiğin bebek görmeside ne öyle abartmışlar yo kdantelli örtüler yok bilmem ne. ben yatağa leke geçmesin dye ne gbi önlem alsam diye düşünüyorum millete bak bebeğe gelinlikler vs. insan sıkılır be. hem alışkın değilim ayağıma hizmet edilmesine dayanamam kalkıp kendim yaparım:)))

ya bırak hamileliği elifcan son aylarda bir yiyorsun önğnden çekecekler diyorlardı ne yemesi. hepten kesildim( hayır kendim için değl bebeğe üzülüyorum. yazık garibime. sıcakalrdanmıdır nedir yiyemiyorum. hayır oruç tutsam belki sevaba girerim:))
doğumdan sonrada yiyebilceğimi sanmıyorum. inşalah yememde:) gerçi hamilelikte almayıp sonradan alanlarda oluyormuş. bellide olmaz.

ya kaynanan tembihlr oğlunu hediye konusunda. kocası bile tee ne zman almışsa ona senin koca hayli hayli alır. ama bu işlerla alakası yoksa bir çıtlat gene. bizimki karı huylu ya maşallah bütün şeyleri bilir anasının kızı diyorum birde bacısıyla ikis olunca haliyle zamnında oynarken örgü bile örmş :))) bizimki bir ara sık sık çiçek alırdı sonradan masrfalar artınca almamaya başladı evde saksıda yetiştiryor :))) . hatta en son doğum günmde pastayla çiçek almıştı. maşallah görmeyen kalmamış. herkes senşinki çiçekle geldi hayırdır falan demişti. yuhh dedim normalde kimseyle karşılaşmaz bi elinde bi çiçek var görmeyen kalmamış. ama seni kocan gibi hızlı hızlı gelmemiştir gören görsün vaybe kocaya bak desinler demiştir içinden :))

vallah görümcek dün aradı 2 kez elim hamurdaydı açamadım bitsinde arayım bari dedim bi zman sonra zil çaldı geldi bir hışımla. teli açmıyon falan filan bağrındı arayıp hal hatrınızıda sordurmuyonuz ne yaptm ben size falan filan dedi. valal hamur açıyordum ge bak dahada bitmedi bitince arıycaktım dedim. neyse oruçluydu açmaların bir kısmıda pişiyordu koktu 4 tane paekt yatım ilk ona kıset oldu. eşimi aramışta karn evdemi aradım geneaçmadı demiş oda evde git napcaksanız yapın demiş. dedim biliyor hamur açtığımı özellikle onuda aradımki arayınca açamazsam telaş etmesin diye söylemedimi dedim yoo diyor. yani benim kocada az değil. bişey dyemyor bacısına. neyse canım bir eksiğin gediğin varmı bir ihtiyac olursa ara durumun nasıl demek içi gelmiş. zaten işe dönüyordu yarım saat oturdu oturmadı. bu arada bebiin odasına baktı. şimdi erken gösteremem demedim. birde şeker süsleri vardı kağıtlarını yapıştırmıştım bebeğin adınıda öğrendi. zaten sona geldik eşim epey sıkı tumuş ağzını şaşırdım valla .neyse bebeğin adınıda öğrenmiş oldum dedi. zaten sonunda olduğumuz için çok burun kıvıramazlar başlarda deseydik belki yorum falan yaparlardı ama işimizi garantiye almış olduk :)

ins.bıran önce cıkar raporunda yaptırırsın bencede tup bebek merkezlerını arastır zk hıc yaptırma ben hıc orayı dusunmedım yani aşılamayı orda zorakı yaptırıyorum rapor almak..bir suru tup bebek merkezı var rapor alana kadar bekleme sen arastırmaya basla bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…