nevincim mesajını duygu yazmış gibi okudum :))) cevabı duyguya yazdım, senin doktorun cins değil yani :)))
slm zekai tahirde doktorunz kmdi bende oraya gidiyordum gaziye geçiş yaptımkızlar merhaba ne güzel hepiniz hamişsiniz, bende zk da iki tane aşılama yaptırdım şimdi tüp için rapor çıkacak sonrasını bende bilmiyorum, zor mu şu yumurta toplama işlemi, ilkinde tutma ihtimali yüksekmi aşılamadıki gibi umutsuzluğa kapılmayım yine, ilk tüp bebekte gebe kalan çok oldu mu topikte, geçmişi okuyamadım
slm zekai tahirde doktorunz kmdi bende oraya gidiyordum gaziye geçiş yaptım
ha ha ha ha.... valla bilemiyorum artık kiminki cins kiminki değil ama duygunun doktorunun biraz uyuz olduğu konusunda hep beraber hemfikiriz. hazır şerbet evet lohusa şerbeti gibi koyu kırmızı. şu an ramazan olduğu için tüm marketlerde osmanlı şerbeti diye görüyorum. duygunun bimde söylediğini bilemicem. aynı şerbet mi yoksa benim gördüklerimden başka mı... benim gördüğüm 2,600 mü neydi fiyatı. cam şişede. onunki 1,700 müş. bu arada ben de karar aldım, hazır alcam. ben zaten hastanede dağıtmaya alıyorum. gelse gelse eşimin dayısı, yengesi, 1 tane kuzeni, 1-2 tane de iş arkadaşı gelir. bardaklarım ufak ufak. 2 şişe yeter de artar bile. hastaneden çıkınca zaten hemen ertesi gün bayram. şerbet değil çayla kurabiye çörek börek ikram ederim.
kızlar merhaba ne güzel hepiniz hamişsiniz, bende zk da iki tane aşılama yaptırdım şimdi tüp için rapor çıkacak sonrasını bende bilmiyorum, zor mu şu yumurta toplama işlemi, ilkinde tutma ihtimali yüksekmi aşılamadıki gibi umutsuzluğa kapılmayım yine, ilk tüp bebekte gebe kalan çok oldu mu topikte, geçmişi okuyamadım
kızlar burdaki arkadaşlar aşılama ile mi hamile oldu ilk belirtilerinz neydi paylşabilirmsnz
NEVİNCİM seninde hazır alman mantıklı. o kadar insan için uğraşma.
senin doğum tarihin tam belli oldumu, netleştirdiniz mi. biz dün netleştirdik ama bugün biraz ağır hissettim kendimi 33 gün daha bekleyebilir miyim. bayram öncesi desek 28 gün falan beklerdim. neyse sona doğru sıkışırsam hadi al diyiveririm :)
kızlar merhaba ne güzel hepiniz hamişsiniz, bende zk da iki tane aşılama yaptırdım şimdi tüp için rapor çıkacak sonrasını bende bilmiyorum, zor mu şu yumurta toplama işlemi, ilkinde tutma ihtimali yüksekmi aşılamadıki gibi umutsuzluğa kapılmayım yine, ilk tüp bebekte gebe kalan çok oldu mu topikte, geçmişi okuyamadım
kııız o ne öyle şimdiden 3,100 kg. pes diyorum... benim kız zavallı seninkinin yanında çiroz bir şey kaldı. benim doktor doğduğunda ancak 3,100 falan olur diyor. seninki bu gidişle 4,200 falan doğcak her halde. bir de boyunu nasıl ölçüyorlar sizin doktor? bacakları bükülü durduğu için bizimki ölçemiyor. sadece femur ölçülebiliyor.
pardon oruç başıma vurdu zeynep kamil zekai tahir okudum iyimi:))) bede şimsi sonuç bekliyorum ank da yapıldı aşılamam
kızlar burdaki arkadaşlar aşılama ile mi hamile oldu ilk belirtilerinz neydi paylşabilirmsnz
himm anladim iyi sende gormeye gelenlere ne cok sey yaptin gelip goresim geldi benimdeyok canım hasatane odasını süslemeyi ve doğum fotoğrafçısı tutmıycam. lohusa şerbetinide eve gelen olursa onlar aikram ederim. yani 40 ını bekmemem çünkü 40 mevlütüdü yapmayabilirim. uzakta olduğum için gelen olmaz diye mevlüt olmaz büyük ihtimal. kurabyede yapabilirsem basit bişey kendim yapıcam ama o profesyonel kurabiyelr gibi olmaz heralde.
kızlar bu arada hani bimde maarshmelov var demiştiniz ya şeker hamuru yapılıyormuş. artık onlardan gelmiyor kaç defadır gittiğimde baktımda yoktu. fiyat bakkcaktım. bugün migrosta gördümde paketi 2,75 tl di. bimde sanrıım daha uygundu.
.
denizcim emin ol yazacaksın hamileyim diye. istanbul tüp iyi bir merkez. immo orda yaptırdı. benimde 2 embriyo koyuldu ama teki oldu. kısmette ne varsa o oluyor.
sen içinde hep olacakmış de, umutlu olmak pozitif olmak bu süreci daha kolay atlatmana yardımcı olur. tabi demesi kolay :)) ben 4 ay falan normal yolla denedik olmayınca ağlamıştım :)) sonra hemen tüpe başladık. ama hiç olmayacak gibi düşünmedim. eninde sonunda olacak yani. seninde öyle. allah sanada yaşatsın bu duyguyu.
canım biz 6 ağustos dedik(yani arefenin 1 gün öncesi) öyle kaldı. ama bakalım belki son kontrollerimde bayram sonrasına kalsın da diyebilir doktor. çünkü benim bebek boy moy olarak hep önde çıkıyor ama kilo olarak seninki gibi iri değil. hani belki biraz daha kalsın toplansın falan diyebilir belli olmaz. bu arada benimki artık sığışamadığından zaman zaman sanki aşağı doğru baskı yapıyor. alt karın bölgemde ara ara çok hafif bir sızlama hissediyorum. dün gece yine oldu hatta bir süre geçmedi, birden çok korktum. sonra internette baktım doğum sancısı ve kasılmasını belde hissedermişin. benimki belde değil eni konu yumurtalığımda gibi mi desem, rahimde mi desem, işte genital bölgede. bu gün de daha öyle bir şey yok. genelde akşamları artık yorulduğumda arada bir oluyor kayboluyor.
ahhaa tam bana göre :)) hazırı varken ne uğraşacam kardeşim. eşime diyimde yarın alsın 4 şişe. zaten bizim çevrede lohusa şerbeti yapanı edeni görmedim, tadınıda bilmem, gelenlerde bilmez. gelene lohusa şerbeti diye versin :) valla duygucum süper bir haber verdin. görüntüsüde öyle kırmızı gibimi
senin 10 günün doldu mu duygucan? eğer dolmadıysa git hatta bugün git sanırım yarın dolmuş oluyo baksın bi sorun var mı endişelendim erken geldim dersin. kovacak değil ya. olmadı kontrol süremde gelmek istedim dersin. endişelerim var dersin kafandaki soruları sorarsın. eğer yine de sana ne evhamlısın bilmem ne derse basarsın kalayı doktor olan o seni rahatlatacak olan o parasını ödüyosun ben böyle istiyorum dersin.
duygu can bebek daha gelmeden uykusuzluğa alıştırıyor işte böyle :) aman sabahlar olmasın canımhediyeni güle güle kullan canım kendin halletmen iyi oldu sonra bebekle çıkamazdınız birdaha. bebeğe hediye takıldığını ben de hiç duymadım. en azından baba yapmaz. ha olmasaydı maşallah alırdı ama varmış. onu yeni almış gibi takarsınız yastığına :) sen çeyrek vereceksin de kim ne anlayacak herkese bunu da babası taktı mı diyeceksiniz :) bu arada ne aldı babacık sana yüzük mü küpe mi kolye mi söyle de bize de fikir olsun :)
ben içtim o ramazan şerbetinden. lohusa şerbeti de içtim. tadları hemen hemen aynı. lohusa şerbeti daha yoğun oluyor sadece. ama alıp ikram edebilirsin hatta hiç uğraşma al bikaç şişe dursun evde işte. ondan verirsin zaten çok gelen giden olmaz. kalırsa da siz içersiniz indirimdeyse al stokla. elindeki lohusa şekeri kadar da yapıp kaynatırsın olmazsa denemiş olursun. başka masrafa girme.
bi arkadaş yine kk dan doğum yaptı da bir gece öncesinden gidip hastane odasını kendileri süslemiş. siz de öyle yapabilirsiniz. yatış yapılır oda belli olursa yapabilirsin. yada doğumun öğlen 12 gibi olacaksa mesela sabah erkenden gidip süslersin istediğin gibi.
marshmelov ları da boşver bu sıcakta yapış yapış onlarlan uğraşılmaz zaten canım. hastanede ekstradan bişe yapmazsın. eve gelenlere de magnet ve lohusa şerbeti tamam işte.
duygucum valla hep böyleydim galiba, yani bugüne dek toplasan 1 defa kadınların gününe gittim, oda evine gittiğim kişi beni zorla götürmüştü, mevlüte 1 defa arkadaşımın ağlunun sünnetinde gitmiştim. doğuma desen toplasan 2/3.. yani bu tarz durumlarda nelerin yapılması gerektiğini gidip görmediğim bilmediğim içinde hiç bu tür şeylerin eksikliğini hevesliliğini yaşamıyorum :))) hem benimki erkek olduğu için ilerde şu doğum şekerini, şu günlüğü, şu lohusa tacını saklayayım demez. ben belli bir süre saklasamda gelinim geldiği anda hepsini çöpe atar :)))
ama kız olsaydı herşeyi not alır, çeker saklardım. kızlar bu tür şeylere daha çok önem veriyorlar. kardeşim kızına doğum bilekliğini, lohusa tacını vs herşeyi saklayacak mesela. sende muhakkak sakla
he valla öyle. benim zargana gibi 45 kiloluk kuzen de 4,250 kg tosun oğlan doğurdu. bizim anamgillerde zaten hiç öyle tosun doğurabilme yetisi yok. çocuğu nedense fazla besleyemiyoruz her halde. annem, anne annem hep kedi yavrusu gibi bebekler doğurmuş. ama maaşallah herkes sonradan tosun olmuş. herkes boylu poslu kalıplı. o yüzden çok da önemsemiyorum kaç kilo doğmuş. kaynanama 4 kilo da doğursam yetmezdi. ona ancak doğar doğmaz konuşan, koşan oynayan bebek lazım. öyle abuk subuk hayalleri var:)))
bizim de soruyorum soruyorum emre boyunu ölçmeye imkan yok diyor. femuru ölçüyor, omurgasını, karın çapını, kafa tasını ama boyu ancak doğunca göreceğiz diyor. ama yüzünü eni konu görüyoruz. her defasında vesikalık gibi fotoğraf veriyor. hatta geçen hafta gittiğimizde çok çok net fotoğraflar aldık. belki gelecek haftalarda alamayız bilemem.
duygucan şekerleri stoklayıp kendin yapmaya karar vermişsin şerbeti. zaten hazır alsan şaşardım maşallah yetenekli ev karısı :) içinde varmış kız senin doğuştan. hani çalışanlar anlamaz derler ama anlamak isteyen bal gibi de anlıyor :)
nevo çok açıklayıcı anlatmış. ben de lohusa şekerinin sadece rengine fayda ettiğini bilmiyordum mesela öğrendiğim iyi oldu. zaten yaz ayında boyalı boyalı napıcam kopkoyu kırmızı şerbeti pembiş oluversin rengi yada açık kırmızı başka şeker almazsın renklendirmek için. ölçüler belli. karanfili çok abartma acı olablir.bir da kabuk tarçın atılıyor sanırım. hadi yap da tadına bakbize de haber ver.
kızlar ben de evde yanıyorum valla. sıkılıyorum da. aksi gibi salondaki televizyonumuz bozuldu. evin tek serin yeri burası 3 e kadar. arka tarafta yatakodasında ve oturma odasında televizyon var ama sıcaktan izlenmiyor. hem burda bilgisayarın başında serin serin iyi oluyodu. yemek yaptım ben de bugün 1 makina da çamaşır yıkadım. haftaya anneme gitmek istiyorum 1 hafta kalıcam bu ramazan böyle 1 ay evde geçmez vallahi. o yüzden çamaşır bırakmiyım yarın da beyazları yıkarım sonra da ütüleri yaparım tertemiz bırakır giderim biraz kafa dağıtırım. serin bir sabah yakalayabilirsek annemle çarşı ya gidip fizibilite yapmak sitiyorum. ayrıca adağım var 40 tane tesbih alıp dağıtacaktım hamile kalınca bir türlü yapamadım içime batıyor sizin bildiğiniz çarşıda hacı malzemeleri satan bir yer var mı hiç gördünüz mü? önce alıp onları dağıtıcam.
alışverişe de çok bişey alamam sanırım temmuz ortası daha yazlıkların mevsimidir. indirimli yazlık bulursam 6 aylıkken yaza denk gelir onun için alırım. kuzenim de boy boy çıtçıtlı badi al hemen büyüyolar yaza kadar kullanırsın dedi onlara falan bakarım hastane çıkışı zıbın vs.. beğendiğim bişey olursa alırım.
ramazandan sonra da ağustosun 15 inden sonra falan kuzenimle gidicez o zaman yaparım herşeyini diyorum ama yine de kışlık battaniye falan çıkmış olur mu bilemiyorum. 7 aydan sonrası eylül ekim anca o zaman mı bulunurbilmem o zaman da ben gidemeyebilirim. bilmiyorum o yüzden bulduğumu alırım heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?