Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
nevincim mesajını duygu yazmış gibi okudum :))) cevabı duyguya yazdım, senin doktorun cins değil yani :)))

ha ha ha ha.... valla bilemiyorum artık kiminki cins kiminki değil ama duygunun doktorunun biraz uyuz olduğu konusunda hep beraber hemfikiriz. hazır şerbet evet lohusa şerbeti gibi koyu kırmızı. şu an ramazan olduğu için tüm marketlerde osmanlı şerbeti diye görüyorum. duygunun bimde söylediğini bilemicem. aynı şerbet mi yoksa benim gördüklerimden başka mı... benim gördüğüm 2,600 mü neydi fiyatı. cam şişede. onunki 1,700 müş. bu arada ben de karar aldım, hazır alcam. ben zaten hastanede dağıtmaya alıyorum. gelse gelse eşimin dayısı, yengesi, 1 tane kuzeni, 1-2 tane de iş arkadaşı gelir. bardaklarım ufak ufak. 2 şişe yeter de artar bile. hastaneden çıkınca zaten hemen ertesi gün bayram. şerbet değil çayla kurabiye çörek börek ikram ederim.

kızlar merhaba ne güzel hepiniz hamişsiniz, bende zk da iki tane aşılama yaptırdım şimdi tüp için rapor çıkacak sonrasını bende bilmiyorum, zor mu şu yumurta toplama işlemi, ilkinde tutma ihtimali yüksekmi aşılamadıki gibi umutsuzluğa kapılmayım yine, ilk tüp bebekte gebe kalan çok oldu mu topikte, geçmişi okuyamadım

slm zekai tahirde doktorunz kmdi bende oraya gidiyordum gaziye geçiş yaptım

pardon oruç başıma vurdu zeynep kamil zekai tahir okudum iyimi:))) bede şimsi sonuç bekliyorum ank da yapıldı aşılamam

kızlar burdaki arkadaşlar aşılama ile mi hamile oldu ilk belirtilerinz neydi paylşabilirmsnz

NEVİNCİM seninde hazır alman mantıklı. o kadar insan için uğraşma.
senin doğum tarihin tam belli oldumu, netleştirdiniz mi. biz dün netleştirdik ama bugün biraz ağır hissettim kendimi 33 gün daha bekleyebilir miyim. bayram öncesi desek 28 gün falan beklerdim. neyse sona doğru sıkışırsam hadi al diyiveririm :)

zeliş biz toplam 5 kişiydik burda.şu anda hepimiz hamileyiz. bir arkadaşımız artık girmiyor. 5 imizde tüple hamile kaldık. benle nevin ilk denemede, diğer 3 arkadaş 2. denemelerinde kaldılar.
yumurta toplama işlemini hiç hissetmiyorsun. masaya yatıyorsun drla konuşurken uyuyalkalıyorsun uyandığında odanda oluyorsun. sonrasındada herhangi bir ağrı sızı olmuyor. 1 saat içindede hastaneyi terkediyorsun :)) hiç korkma.

kızlar burdaki arkadaşlar aşılama ile mi hamile oldu ilk belirtilerinz neydi paylşabilirmsnz

burda aşılamayla hamile kalan arkadaşımız olmadı. belirtilerine gelince valla o kadar cok belirti arıyordukki :) ama öyle pek belirti olmuyor sanırım. ben 9. günde dayanamyıp eczaneden 5 tl ye idrar tahlili yapmıştım çıkmıştı. 10. günde dayanamayıp acile gidip kan tahlili yaptırmıştım. 143 çıkmıştı.

canım biz 6 ağustos dedik(yani arefenin 1 gün öncesi) öyle kaldı. ama bakalım belki son kontrollerimde bayram sonrasına kalsın da diyebilir doktor. çünkü benim bebek boy moy olarak hep önde çıkıyor ama kilo olarak seninki gibi iri değil. hani belki biraz daha kalsın toplansın falan diyebilir belli olmaz. bu arada benimki artık sığışamadığından zaman zaman sanki aşağı doğru baskı yapıyor. alt karın bölgemde ara ara çok hafif bir sızlama hissediyorum. dün gece yine oldu hatta bir süre geçmedi, birden çok korktum. sonra internette baktım doğum sancısı ve kasılmasını belde hissedermişin. benimki belde değil eni konu yumurtalığımda gibi mi desem, rahimde mi desem, işte genital bölgede. bu gün de daha öyle bir şey yok. genelde akşamları artık yorulduğumda arada bir oluyor kayboluyor.

zelişcim aslında bizim başlık biraz yanıltıcı çünkü hepimiz zk'de aşılama yapmadık. yapanlar da başarılı olamadı. duygu(yazgim83) ve bahar(baharinkizi) diye bir arkadaşımız orada bir de tüp denedi yine başarılı olamadılar. sonunda zeynep kamilden aldığımız raporla; duygu ve elif(ercelf)-eurofertilde, ben ve bahar-istanbul tüpde, sonay da umut tüpde hamile kaldık. ayrıca ben ve sonayın yaşımız 35in üstünde olduğu için zaten aşılama mecburiyeti yoktu. direkt tüp raporlarımızı alıp özelde ilk denememizde hamile kalmış olduk. yani ilk denemede hamile kalmak da hayal değil mümkün. fakat sana tavsiyem zk'den raporunu alıp dışarıda denemen. zira hep söylüyoruz, zk'de tüp denedim hamile kaldım diyen insan sayısı çok çok az. belli başlı özel merkezler çok daha başarılı.

boşuna demiyolar sıskalar daha kilolu çocuk doğurur diye demekki doğruymuşş nevincim. benim kuzenim de 80 kg ile hamile kaldı neredeyse 100 kg oldu çıkardığı çocuk 2500 kg idi :) herhalde kilolular zaten kiloyu kendilerine almış oluyolar öyle bir bünyeleri oluyor zor besliyorlar. ama zayıflar direk bebeği besliyor olabilirler. ama senin kızın da maşallah 3 kg doğar. ben 2500 kg a bile razıyım :)

hayırlısı olsun. zd86 da zeynep kamil de 2. aşılamasını yaptırıyor süreçleriniz hemen hemen beraber işliyor gibi birbirinize de yardımcı olursunuz. bu işler biraz da kısmet işi. benim zk da 2 aşılamam tutmadı. tüp bebeği eurofertil de denedim. ilk denememiz kimyasal gebelik oldu. ikinci denememizde tuttu ve çok şükür hala devam ediyor gebeliğim. ilkinde kalan da var ikincisinde de yada beşincisinde.. kendini çok kaptırma tedavi zorlu bir süreç. ilkinde tutacak diye çok şartlandırırsın kendini tutmazsa çok üzülürsün sonra. hayırlısı olsun o yüzden. sen zk da mı deneyeceksin tüp bebeği?
burdaki herkesin aşılamaları zk da yapıldı ama tüp bebek için herkes özeli tercih etti. bir tek yazgım83 ilk denemesini zk da yaptı malesef tutmamıştı o da 2. denemesin de eurofertil de hamile kaldı.

pardon oruç başıma vurdu zeynep kamil zekai tahir okudum iyimi:))) bede şimsi sonuç bekliyorum ank da yapıldı aşılamam

inşallah tutar canım. belirtiler adetbelirtileri ile birebir aynı gibi ayırt etmek çok zor. ama ben çok tedavi gören ve kendimdee belirti arayan birisi olarak farkettim ki gebe kaldığımda ilk belirtiyi göğüslerim veriyor.

himm anladim iyi sende gormeye gelenlere ne cok sey yaptin gelip goresim geldi benimde

sagol sonay inan dun bir anlik karamsarliga dustum bugun iyiyim sadece icimdeki ses hic gitmiyor hamile kalinca terk etcek yada sizlerinde dedigi gibi baska seyler dicek kalp atisi kasesi gibi seylere endiselenecem bekliyorum ama hala adetim gelmedi bir gelse gitsem 2.asilamami olsam hemen tup icin calismalara baslicam boyle hicbirsey yapmadan beklemek zor kosusturmalar baslasin istiyorum

duygucan şekerleri stoklayıp kendin yapmaya karar vermişsin şerbeti. zaten hazır alsan şaşardım maşallah yetenekli ev karısı :) içinde varmış kız senin doğuştan. hani çalışanlar anlamaz derler ama anlamak isteyen bal gibi de anlıyor :)
nevo çok açıklayıcı anlatmış. ben de lohusa şekerinin sadece rengine fayda ettiğini bilmiyordum mesela öğrendiğim iyi oldu. zaten yaz ayında boyalı boyalı napıcam kopkoyu kırmızı şerbeti pembiş oluversin rengi yada açık kırmızı başka şeker almazsın renklendirmek için. ölçüler belli. karanfili çok abartma acı olablir.bir da kabuk tarçın atılıyor sanırım. hadi yap da tadına bak bize de haber ver.

kızlar ben de evde yanıyorum valla. sıkılıyorum da. aksi gibi salondaki televizyonumuz bozuldu. evin tek serin yeri burası 3 e kadar. arka tarafta yatakodasında ve oturma odasında televizyon var ama sıcaktan izlenmiyor. hem burda bilgisayarın başında serin serin iyi oluyodu. yemek yaptım ben de bugün 1 makina da çamaşır yıkadım. haftaya anneme gitmek istiyorum 1 hafta kalıcam bu ramazan böyle 1 ay evde geçmez vallahi. o yüzden çamaşır bırakmiyım yarın da beyazları yıkarım sonra da ütüleri yaparım tertemiz bırakır giderim biraz kafa dağıtırım. serin bir sabah yakalayabilirsek annemle çarşı ya gidip fizibilite yapmak sitiyorum. ayrıca adağım var 40 tane tesbih alıp dağıtacaktım hamile kalınca bir türlü yapamadım içime batıyor sizin bildiğiniz çarşıda hacı malzemeleri satan bir yer var mı hiç gördünüz mü? önce alıp onları dağıtıcam.
alışverişe de çok bişey alamam sanırım temmuz ortası daha yazlıkların mevsimidir. indirimli yazlık bulursam 6 aylıkken yaza denk gelir onun için alırım. kuzenim de boy boy çıtçıtlı badi al hemen büyüyolar yaza kadar kullanırsın dedi onlara falan bakarım hastane çıkışı zıbın vs.. beğendiğim bişey olursa alırım.
ramazandan sonra da ağustosun 15 inden sonra falan kuzenimle gidicez o zaman yaparım herşeyini diyorum ama yine de kışlık battaniye falan çıkmış olur mu bilemiyorum. 7 aydan sonrası eylül ekim anca o zaman mı bulunurbilmem o zaman da ben gidemeyebilirim. bilmiyorum o yüzden bulduğumu alırım heralde.

yok arkadaşım maalesef buradan kimse aşılamada hamile kalmadı. herkes tüple hamile kaldı. bazımız da aşılama denemedik zaten. fakat etrafımdan aşılama yaptıran çok kişi oldu. çoğu da başarılı olamadı. zaten aşılamayla başarı şansı maksimum %20 falan. çoğu kişi tüp raporu alabilmek için devlet mecburiyet koyduğundan yaptırıyor. ha moralin da bozulmasın ender olarak da, aşılamayla hamile kalan da tanıdım. mesela buradan tanıştığım bir arkadaş şu an ikize hamile. ha kalamazsan da moralini bozma ama. tüp çok daha garanti bir yöntem.

merhaba bende zk da 2.asilamami yaptircam adetimi bekliyorum sen tup bebegi nerde yaptircaksin gidip gorustunmu biryerlerle

nevincim anne karnında ne kadar kalırsa o kadar iyi olurmuş. benim tam 38+3 te alınmış olacak. ama dayanamazsam bayram içide olabilir. hayırlısı artık.

benimde ara ara ağrılarım oluyor ama sonra geçiyor. birde sabahları yataktan kalkarken bacaklarımı cok güçsüz hissediyorum, beni taşıyamayacaklar gibime geliyor. biraz oturup öyle kalkıyorum :) benim son 1 haftadır ara ara hafif bulantılarım oluyor. internette 8. ayda mide bulantısı diye baktımda çok oluyormuş. hatta kusanlar bile oluyormuş. bir arkadaşıma söyledim oda son ayda kusmuş !!! allahtan benimki hafif oluyor. arada da midem yanıyor

evt madem malz. almadın eşine söyle gidip ondan alsın ha içindeki kızamık yani lohuşa keseri değilde vişe. fiyatıda 1,85 tl. 3-4 şişe yeterde artar bile. ya sanırım bizim adetlerdede lohusa şerbeti yok ben sağdan soldan görüpte yapıyorum. yoksa eminimki anamda bilmez yani:)

valla elifcan bugün 10. gündü artık bebek ufak tefek oynayınca bende sorun etmiyorum sürekli takipteyim hani hergün doktora gitsem banamısın demem bununda sonu yok tabi ne yapayım. gitsemmi diye düşündüm ama bugünde açma işini yaptım çıktı aradan. epeyce ikramlığım oldu. ha gelen olmazsada oturur kendim yer sonra löp löp yağ olurum:))

hediye eşm kelepçe türü bişey istedi 22 ayar.şu sarı altınlardan neymiş altın değeri daha yüksekmiş taktım koluma psikolojim bozuldu bu ne dedim koca karı gibi. 14 ayar bir bileklik aldım. çivi şeklinde dolanmış. hep spor havasıda var gündelikte kullanılır. yoksa öyle koca karı işi altın takamam. eşimde bebek için iş çıakrıyor işte onada takmak gerekirmiş faln yeni yeni adetler çıkarma dedim:)

bende öyle gelenek görenek adet bilmeme çocuk görmesiymiş kadın günüymüş alakam yoktur. işte burada sizlere sorarak öğrenyorum. yoksa bugüne kadar sırtımda çantam doılanırdım. beni bu halde görenler zaten şaşırıyor. heleke evlendiğime zaten hala inanmıyolar. anı olarak saklama konusunda hep bişeyleri saklarım. bir zman sonra amaaan der ve byük bir temizlik esnnasında atarım. umarım çocuğun anılarınıda böyle yapmam. ama senin gelinde iyi biri olursa neden almasınki. mesela eşimin çocukluk fotolarını annesinin evinden çalma planlarım var:))) memlekete gittiğimzde alca hatta onlar defter bile tutmuş. eğer görümcek almadıysa ondan önce ben davranıp alayım. msela eşimin çeyizinde sünnetlik bardak takımı vardı halada evde durur birde karaf var ama o çatlamış. mesela sağlam olsaydı lohusa şerbetini ona doldururdum. ilk evlendiğimizde arkadaşlar gelmişti o karafa m.suyu koydukta baktık örtü kirlendi ordan anladık çatladığını ama nedense hala kaldırıp atmadım anadı 30 yıl saklamış yazık kalsındolabın içinde dedim. belki senin gelinde merklı olur ocasının çocukluk anılarını alır bellimi olur.

aynen bizim doktorda sizinki gibi ölçüm yapıyor. karın içini. kafa çevresini femur kemiğini falan ölçüyor boyu falan yok. bende kilo takıntılı değilim 3 kilo oldumu yeter. önemli olan sağlıklı olması. hem anasıda babasıda iri bizim kzıda -öyle minyon neyin olmaz gibi. bziimkinin tek bir fotosu var o da detaylı ultrasonda vermişti uzman. onun dışında yüz görüntüsü başka yok

duygunun içinde resmen bir ev kadını canavarı var zaten:))) bu gidişle benim annem gibi evde iş yaparken doğurcak:)))
ben de tatilden geldim geleli çamaşır yıkamamıştım. biriktirdim biriktirdim sonra son 3 gündür çamaşır yıkadım. çamaşır telim hep doluydu. beyazlar, renkliler, çarşaflar, havlular, bebeğin ilk etapta giyecekleri, şu an resmen dağ gibi ütü beni bekliyor, birazdan girişeceğim.
çarşıdan kastın ne? burada kadıköyde altı yolda öyle hacı malzemeleri satan bir sürü yer var ama sizin o tarafı bilemicem.
alış verişe bence de ağustosun 2. yarısı hatta eylül başı çık. iyice indirime girer, daha ucuz alırsın her şeyi. kışlık battaniye her mevsim satılıyor. en azından havuzlu handa yaz olduğu halde gördüm. ama sana tavsiyem çok battaniye alma. ben salak gibi aldım, sonra hediye de geldi şimdi ev battaniye cenneti oldu valla. şu an çocuğun yazlık ve kışlık toplam tam 12 tane battaniyesi var. hani hediye gelen ayrıca 2 tane penye battaniyeyi de ambalajıyla millete hediye götürdüm. bu azalmış hali yani. bir de çocuk doğmadan olan bu. mevlitte falan da hediye gelirse direkt sana veririm. çünkü imkanı yok bu kadar şey kullanılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…