Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ay yok canım daha o gün ütüledim bitirdim her şeyi. fakat ertesi gün biraz yemek işiyle uğraştım, dün da eşimle dışarılardaydık pek giremedim. ütü konusunda bende anamın evinden alışkanlık, o her şeyi ütüleme. elimde değil, öbür türlü yapamıyorum. ama kocam sizinkiler gibi kumaş pantolon, gömlek giymediği için nispeten kolay oluyor. yani bir de yok kumaş pantolonun çizgisi düzgün olsun, aman üstüne bez koyayım parlamasın gibi şeylerle uğraşmıyorum.
aldığımız pusetin linki aşağıda. pazarlıkla 1050 liraya aldık. daha önce jokerde bakmıştım, bu fiyata sadece puseti satıyorlardı, ana kucağı o an için ellerinde yoktu, 500 lira civarı ayrıca ekleyin demişlerdi. parasını kayın valideme ödeteceğim için aslında hiç fiyat gözetmeden bir kaç model bakmıştım. bu en ucuzlarıydı, ama aynı zamanda en hafif, en kolay açılır kapanır model de buydu o yüzden bunu tercih ettim. bir de britaxın ana kucağı ve oto koltukları yıllardır aldıkları güvenlik ödülleriyle çok ünlü. bakalım umarım pişman olmayız.
ben hep diyorum, bizim yaşımız da ileri, biz artık başka çocuk yapamayız. zaten öyle bir isteğimiz de yok. yani aldığımız her şeyi kızımız kullandı kullandı, yoksa arkasından gelen olmaz. annem aman her şeyi sakla kardeşinin çocuğu olur kullanır deyip duruyor. ama kardeşim evlencek de, çocuk yapacak da ölme eşeğim ölme. hem bakalım gelin isticekmi benimkileri kullanmayı. ya da çoğu giysi falan hep pembe, kızları mı olacak da kullanabilecek. o yüzden belki bir kaç parça şeyi saklarım gerisini veririm. bu tip ana kucağı falan gibi pahalı ama geçici kullanılan şeyleri de olmadı, ihtiyacı olana veririm, kullanır iade eder. ileride lazım olacak aile fertleri için yine saklamış olurum.

duygucum elbette bunlardan da yapabilirsin ama yapman da şart değil. yani mesela gidip yarım kilo madlen çikolata al, koy bir gümüş tepsiye ikram et bence.(hatta benim bildiğim kaynana alıyor, hastanede dağıtılacak ikramı, çikolatayı) ben öyle çok gördüm. e bir de magnet dağıtıyorsun bitti gitti. yani kurabiyeyi biraz da kendin başına iş çıkardın sanki:)))

madem kaynana ödeyecek daha pahalı alsaydın diycem ama bu defada ağaır olur işini görmezse hepten boşa giderdi. arabam sağlam olursa saklarım. ha 2. çocuk olmazsada illaki ilerde ihityacı olan biriler igene olur veririm ozamn. giyim kuşam konusundada öyle badidir zıbındır saklamam zaten ömürler içok uzun olmuyor onların temiz çok deforme olmamışları veririm. ama hoşuma gden bir elbisesi falan olursa belki saklarım. yani şuan saklama konusunda bir fikrim yok zman ne gösterir bilemiyorum. eşim belki doğal yolla olur çocuk diyor ama ben pek sanmıyorum. ha 2. donmuşumuz var onlar çözüldüğünde bakalım aynısı gibi kalacakmı direkt çöpmü olcak. aynısı gibi kalırsa belki transfer ettiririm ama sil baştan iğne ilaç kullanıpta tüp işine girişmem. allah bu evladıma sağlık ömür versin derim.

bu arada link eklemeyi unutmuşsun yada benmi göremedim :)

Son düzenleme:
aylincim esas sen nasılsın. aylardır hiç ortalıkta yoktun....

evet cnm yoktum benim bazı sorunlarım var aşmam gereken ..tüp konusunda da hala beklemedeyim sıkıntılarımı aşmadan yapmak istemiorum malum taksimde karışık bu aralar nasıl gidilip gelinecekse:))ağustos eylül gibi yapmayı düşünüyorum kafam bir rahata ererse bekledikçe bir sorunlar çıkıyor hayatımda karmakarış oluyor..

vay be bir zamanlar neydik herkes olacakmı olmayacakmı şimdi herkes hamile sonunda oldu

aylincim bence sende bi gözünü karartım tüpü deneseydin şimdiye einimki sende hamileydin. ama hep kortkun. bak bizler yaptık hala hayattayız yani öldürmüyomuş insanı:)) neyse artık geç olsunda güç olmasın. hem belki sen bi tüple 2 bebiş yaparsın belli mi olur. 1 defada kurtulursun.

yok cnm başlarda korkuyordum ama şimdi ölü koyunun kurttan korkusu olmazmış hesabı benim başka sorunlarım tereddütlerim var o zamanda vardı ama bu kadar değildi korku ayrı da..şu an hiç bir şeyden korkum yok o derece gözüm karardı ..face hesabımı dondurdum yanlış anlaymasın dedim ya bazı sorunlarım var başka açmayı düşünüyorum ama biraz zamana ihtiyacım var çok zor günler yaşıyorum şu ara

sevgili kaynanam bu sabah uçağıyla istanbul semalarında süzüldü aşağı :) kesin kucaklar dolusu çikolaat getirmiştir:))) valla bende çik ikram edildiğini bilmiyordum. dün annemle babam geldi annem 2 kiloya yakın çik ve şeker getirmiş. hastaneye ve eve gelene ikram ederiz diye. yani çikolata işi ok. almaya gerek yok. ya biliyosunuz kurbi işini ben teee en başta yapacaktım ama diğer işeri niyeyese birden karar verip yaptım kurbi kaldı. hani kurbinin malzemesini en başta almıştım. birde hep söylüyorum ya hava sızcak olsada kendime iş çıkarıyorum vakit geçsin diye. diğer yaptıklarımın yanında kurbi devede kulak kalır o derece basit bence.

bu arada annem dün perdeciye gitmiş duygu sinir küpü olmuş yap bugün ben yarın akşam gibi almaya gelcem yıkayıp ütüleyip götürcem demiş. adamda tamam yarın gibi gel demiş annem sana 5 e kadr musade demiş. bakalm gibi haber gelcek hazırsa almaya gideriz belki kurbiyide orda yaparım. halbuki perde işini ben çok iplemedim aman cam örtülü dedim eşim perde de perde diyor acelesi yok gitmeyelim dedimde niyeymiş hazır olursa gider alırız kızımın perdeleri neden orda kalsın diyor:)

valla bilemiyorum canım. benim gördüğüm hastanede hep ya magnet/şeker dağıttılar ya kurabiye. mesela hastanede magnet dağıtan sonradan mevlitte kurabiye dağıttı. ama ikisini birden aynı anda dağıtanı hiç görmedim. ki zaten kurabiye yeni bir alışkanlık. yani son 1-2 yılda çıktı. ama hastanede çikolata dağıtma olayını hep gördüm. kurabiye haklısın zor bir şey değil ama el oyalayıcı. üstünün süslemesi vakit alıyor.
sizin bu perdeciyi de bir türlü anlamadım. sanki tüm eve perde dikecek, bir türlü yapıp bitiremedi. benim perdeyi 2-3 saatte dikip teslim ettiler yahu.

her ne sıkıntın derdin varsa allah yardımcın olsun, tez zamanda kurtulmanı nasip etsin. ama her şeyde bir hayır varmış aylincim. senin de çocuk sahibi olmanın zamanı başkaymış demek. bu arada senin çikolata kistin ne oldu? ameliyat olmaktan 2 kere vazgeçmiştin. sonradan bir değişiklik oldu mu?

bakarım artık kurbi işinde ben mevlüt yapmayabilirim dolayısıyla şimdi yapsam olur hem bakalım olcakmı. şeker hamuru yapmıycam. üstünü bonibomla süslerim yani ortalarına renk olsun diye birer tane :)) birde olmadı 1-2 renk gıda boyası alırım farklı renk hamur olur. zaten basit malzeme kullanılıyor. ha baktım mevlüt yaptım gene yaparım kurbi. artık nasip ksmet. illada yapıcam diye bişey yok. perdeleri nihayet aldık. annem dün almış bizde akşam gidip aldık. kalın fonları yıkadım astım telde kuruyor. tülüde bugün yıkayıp hemen asıcam. ya elinde mal yoktu, yada işçisi yoktu annem gidip üstüne bir yarım saattte orda beklemiş yani iş gene bitmemiş almaya gittiğinde neyseki aldık işte. umarım bu kadar beklediğimize değer ve güzel durur.

kızlar perdeler geldi yıkayıp astırdım eşime ve size mail attım. valla normalde bukadar şey yapmayı hiç ama hiç düşünmezken nasıl bukadar detaya indim hala anlamıyorum. acaba eşimmi sürükedi beni buna o geldi şimdi aklıma. resimler karanlık çıkmış olabilir makinanın modunu ayarlayamadım sanırsam

Son düzenleme:
ben çok beğendiiimmm:))))) tüller çıtır pıtır çok güzel. çiçekli kalın perdelere ve yüzlere de bayıldım. hani beklemişin ama hakikaten güzel durmuş, değmiş. iyi günlerde kullanmak nasip olsun...

canım bebek arabanız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah. bu söylediğin fiyata hem anakucağı hem de portbebeside mi dahil? yani 3 parçalı fiyatımı bu onu merak ettim.
balkonda güneşe çıkmak hiç aklıma gelmedi zira hemen terliyorum. bir de yüzümde güneş lekesi olmasından çekindiğim için sakınıyorum güneşten kendimi. evde garnıer in 50 faktör güneş koruma kremi var. yüz için değil ama tüm vücut için. çıkarken yüzüme onu sürsem olur mu acaba :)
kaynanayı da boşverdim vallahi bahaneleri komik evet uzak olması falan ama geldiklerinden gelmedikleri daha hayırlı zaten. hayır gelemiyon bari uzak diye komik bir bahane uydurma dimi.neyse dün akşam görümcem iftara aldı bizi birkez daha acıdım haline. gelmeyelim alma kimseyi dedim dinlemedi. çocuklar ve eşi hiç yardımcı değiller. çay saati veranda da rüzgardan korunmak için boynunda polar şal ile geziyordu. çok ağrısı olduğu her halinden belliydi. ben de bu halimle ona kalmasın diye bulaşıkları hallettim. pazartesi fiziğe başlayacak. eylül olup da çocukları okula gitmeden de rahat yüzü yok ona anca o zamandan sonra bebek hazırlıkları ile bana faydası olur. şuan herkes kendi evinde işinde gücünde olsun bana yeter.

bizim buraları gördün zaten mera falan çok bayramoğlunda hemen hemen her kasaba da kendi merasından günlük taze süt geliyor. hatta sabah ayrı sağılmış akşam ayrı sağılmış. birkez eşim akşam 8 de alıcam ayırın demişti eve bir geldi sıcacık :9 ineğin memişinden yeni akmış belli. yoğurdumu zaten o günden sonra ben yapmaya başladım. kaynanamınkinden de daha güzel oldu. kasaba yalvaracağına tut ........ kendin kes demişler :)
pazarda süt ekşir bu havalarda. ben bir ara pastörize sütten mayaladım. onu kaynatman gerekmiyor. sadece mayalayacağın sıcaklığa getirmen yeterli. bim in dost süt ve yoğurdunu da maya olarak kullanıp yapmıştım. evde kendin mayalandırdığın için bence daha güvenilir. başta maya da hazır oluyor ama mayaladıkça kendi doğal mayanı üretmiş oluyorsun. hatta denemedim ama activia nın prebiyotik yoğurtlarını da maya olarak kullanan varmış. bebek yemeğe başlayınca yoğurdunu süt pastörize de olsa kendin mayalama işine giriş muhakka.
meyvenin şekerinin kilo yapacağını hiç sanmam. herşeyin tazesinde var ne varsa bol bol ye duygucum. vücudun şekere de ihtiyacı var. hem anne karnında neyi yersen bebek de onu severmiş. kızın da meyve ci olur :)

slm kızlar nasılsınız herkes hamile hayırlısı olsun bakalım

canım hoşgeldin özlettin kendini. diğer mesajlarını okudum. kafan karışıkmış bu aralar. umarım en kısa zamanda sorunlarını halledersin ve sen de hayırlı bir evlat sahibi olursun. kendine çok iyi bak ara sıra uğra :)

hoşgelmiş sefalar getirmiş :) ne getirmiş incik boncuk , kime kime , sana bana :) duygu can kurbi işine hiç girme bence de yaaa. yapacaksan da şeker hamuru ile yap. bunlar bebik kurbisine benzememişler ki. hani linkteki bonibonlu kurbiler. hem kendine de icat çıkarma. uzat ayaklarını dinlen doğurdun doğurcan artık. bakarsın pazartesi gel alalım bebeği der :) hastaneye kim gelecek ki? bişey dağıtmak zorunda da değilsin hastanede. eğer dağıtmak istiyorsan da direk magnetleri dağıt. 20 tanesini koy sepete götür. yetmezse yeniden sipariş verirsin mevlüt için falan.

duygucan perdelerini güle güle kullan canım. güzel olmuş sedire de bayıldım. sığdırabilirsek biz de eşimle böyle bişey istiyoruz. altını açarsın emzirirsin. hatta sen arkanı beşiğe dayayıp gerekirse ayaklarını uzatıp ayağında bile sallayabilirsin bebeği. odada oturacak bişeyin olması çok iyi.
bir de şeyi merak ettim. beşiğin ön kısmındaki parmaklıklara bağlı olan uyku setinin parçası nı sen öylesine mi oraya bağladın? yani benim kuzenimin de var büyüyen beşik. duvar tarafında olan tarafına bağlı beşiğin. yani beşiğin ön parmaklıkları boş. ordan bebek görünüyor anlatabildim mi :)
odanız bence çok güzel oldu evet cicili bicili değil ama zaten ilerde beğenmicek dediğin gibi. zaten sen hep sade olmasını istedin. senin zevkine göre olması en önemlisi. herşey tertemiz yepyeni mis gibi daha ne olsun ki... bebeler çok sanslı maşallah. Allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin.

hiç içini karartma. ne güzel yaptın işte odasını. şimdi düşününce bu kadar çok şeyi kendi yatakodana nasıl sığdırırdın? bu sefer yatakodan sıkış tıkış olacaktı. komodin eşyalarına yetmeyecekti battaniyeleri açıkta kalacaktı falan.
ben bile daha şimdiden oda yapmayı düşünüyorum. hani ben de bir beşik alırım komodinimi boşaltırım falan diyordum ama mümkün değil. odasına yerleşsin güzelce. ben de anca 28. haftadan sonra düşünürüm heralde odaydı beşikti işlerini.

kızlar biz de dün eşimle ikea ya gittik. hep istiyordum orayı gezmeyi dün hadi gidelim dedik ne kadar büyükmüş ümraniye ikea ilk defa gittim yanında başka avm ler de vardı ama onları gezmeye fırsatımız olmadı ikea yı gezdik sadece.
bebek odalarına falan baktık ama beşikler sallanmıyor dediğiniz gibi o size attığım bir oda vardı ikea dan almıştı herşeyini cibinlik falan aynıları hala vardı hep olan şeyler sanırım :) odaları beğenmedim. zaten ordan almak gibi bir niyetim de yok. ama güzel tasarlamışlar. oda oda bölmeler var yatakodası mesela içinde ebeveyn banyosu şeklinde standlar kurulu ev gibi aynı gezmesi zevkli.
birkaç çerçeve ufak bir mum seti ve ahşap bebek askısı aldım 10 adet. kızımın odasının ilk dekorasyon ürünleri. ve de son olur herhalde çünkü odam minik zaten 3 tane çerçeve aldım bir de mumluk yeterli :) eğer bulursam bir de sepet alırım bakım ürünleri için odayı çok boğmaya gerek yok diye düşündüm. çerçeveler beyaz odayı da beyaz düşündüğüm için öyle aldım fiyatları uygun geldi dışarıya göre o yüzden tercih ettim. süs püs dekoratif şeyler oldukça hoşuma gitti fiyatları da uygun. birden evi yenileyesimiz geldi:) koltukları hep aynı klasik ama bir oturduk pek de rahatlardı :) gömülüyosun içine.

neyse işte vakit geçti ama hamileliğimin başından beri ilk defa bu kadar uzun saat gezdim. sıkıntılı günler geçmiş demekki o 4-5-6. ayın enerjisi gelmiş üzerime. akşam biraz belim ağrıdı ama görümcekin bulaşıkları bile attım makineye iftara aldı bizi de o derece yani :)
haftaya annemle de gezeriz inşallah. özlemişim vallahi..

bizim bebek odamız güz gülü diye bir renk. çok hafif uçuk lila. tertemiz. sanırım aynen kullanacağız. artık beyaz mobilyalar duygununki gibi bir oturma köşesi yeterli olur. halım ve perdem de uyumlu belki aynen kullanırız inşallah o günleri görmek de nasip olur. önce bir giyim kuşam işlerini halledelim de. duygunun dolap içlerine baktım da ne çok şey alınmış. biz daha hiç başlamadık :)

bugün de karşıya geçicez annemlere. biraz erken çıkıp forum istanbula uğramayı düşünüyoruz. duygu sen bilirsin oraları. forumistanbul da çok büyük biryer. bikere annemlerle gitmiştik çokça bebek mağazası vardı isimlerine dikkat etmemiştim o zaman ama hepsinden vardı sanki biz geziniriz fikir olmuş olur.

evet benim de hakkımda bir hayırlı olan varmış demek her zaman önüme bir engel çıktı olmadı..allah yinede hayırlsını nasip etsin..en son tam karar verdiğimde taksime gideceğime o ay burda baktrmıştım kistime iki taraflı kist vardı sol da da ara ara çıkan basit kist doktor bu şeklde tüp yapılmayacağını boşuna bu ay gitme dedi..öyle kaldım gene ..anlıcan bu çikolata kisti çok pis bir hastalıkmış bir ay varsa bir ay yok bu basit kistte olabilio tek taraflı olursa ve küçükse tüp deneniyo emre bey öle demişti ama çift taraflı olunca iğneler kistleri büyüteceğinden heralde olmuyo..neyse şu an iki aydır baktırmadım en son 3 cm civarındaydı soğan suyuyla 4 ten 3 cm düşürmüştüm bir de yasmin doğum kontrol hapı kullandım iki ay hiç fayda etmedi yine 3 cm di bende bıraktım..şu an sanki kistim yok gibi gelio bana bir gidip baktıracağım yada küçüldü bir şeyler şüpheliyim eğer kaybolduysa sebep olarak..bu ara baktrcağım gidip..allah hayırlsını nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…