valla bende elif gibi düşündüm nevo ütünün içine düştü çıkamadı heralde dedim:))) anam o kadar ütü nasıl yapıyonuz ya valla ben 3-5 gömlek ütüleyince fenalık geliyor hele hele iç çamaşır hayatta yapamam sık sık 90 da yıkarım sererken çırparım katlarken düzlerim ütüye gerek kalmaz. kalsada yapamam valla dolaplarda gene kırışıyor. bende dün çok giremedim nete açık oluyr ama darl geldiği için başınd aduramıyorum pc alıp yatağa geliyorum ama uzanırkende tek elle yazmak zor oluyor diye yazamıyorum.
pusetinin hayırlı olsun sağlıcakla kullansın bebecik. hediye ötüde olsa al napıcan. malum bedavaya veriyoruz dedikleri hedayaelein fiyatınıda maa dahil ediyolar ama olsun onlarda kalcağına al getir illaki uzuuuun süre olmasada kullanılıyor gene. kaç liraya aldınız birde linki varsa at dabakalım. gerçi ben aldım ama sonay ve elife fikir. ben bebek arabasını saklamayı düşünüyorum olaki 2. bebeği yaparsak onun için kalsın. tabisi sağlam kalırsa. anakucağ sağlam olursa araba kısmı kullancağım vakik çocuk 1-2-3 yaşlarında olcağı için yıpranabilir. artık o güne kim öle kim kala. planlarım böyle. birde rahat bir doğum olursa 2. çocuk düşünürüde çok zorlu bişey olursa gözüm almayabilir:)
kızlar ben bebek kurabiyesi yamadım daha bir yerle anlaşmadımda geçen gördümde bonibonlu falan yapmak daha basit gibi. ee hadstanete verecek pek bişeyimde yok. aşağıda bir kaç farklı link attım google görsellerde daha güzelleride var. sizce bunu yapmak olurmu bebek için. poşetlere koyarım. yapmak için malzemem var. margarindir bonbonldur nişastadır sadece çubuk ve poşet alırım ambalaj için hatta çubuk olmayabilirde kurdelamda varpembe. hani illa hamur renki olsun dersem gıda boyasıda minik pakette aktarda 2,5 liraydı. şeker hamauru işine girmek riskli olur birde zmannım klamdı ya deneme olmayacak bunu yaprsam direk paketliycem. sizce ne yapayım bunlarda olurmu süs anlmında. hem şeker hamuru olunca renkli oluyor ve kimse yemiyor bunla ren azından yenir diye düşünüyorum. Bonibonlu Kurabiyeler - Nefis Yemek Tarifleri
BONİBONLU KURABİYE
BONİBONLU KURABİYE « Eyvah Misafir Geldi
YILDIZ MUTFAGI - GLENYZLER Ve BONBONLU KURABYE
oktay usta bonibonlu kurabiye Archives - Mutfağımız | Mutfağımız
madem kaynana ödeyecek daha pahalı alsaydın diycem ama bu defada ağaır olur işini görmezse hepten boşa giderdi. arabam sağlam olursa saklarım. ha 2. çocuk olmazsada illaki ilerde ihityacı olan biriler igene olur veririm ozamn. giyim kuşam konusundada öyle badidir zıbındır saklamam zaten ömürler içok uzun olmuyor onların temiz çok deforme olmamışları veririm. ama hoşuma gden bir elbisesi falan olursa belki saklarım. yani şuan saklama konusunda bir fikrim yok zman ne gösterir bilemiyorum. eşim belki doğal yolla olur çocuk diyor ama ben pek sanmıyorum. ha 2. donmuşumuz var onlar çözüldüğünde bakalım aynısı gibi kalacakmı direkt çöpmü olcak. aynısı gibi kalırsa belki transfer ettiririm ama sil baştan iğne ilaç kullanıpta tüp işine girişmem. allah bu evladıma sağlık ömür versin derim.ay yok canım daha o gün ütüledim bitirdim her şeyi. fakat ertesi gün biraz yemek işiyle uğraştım, dün da eşimle dışarılardaydık pek giremedim. ütü konusunda bende anamın evinden alışkanlık, o her şeyi ütüleme. elimde değil, öbür türlü yapamıyorum. ama kocam sizinkiler gibi kumaş pantolon, gömlek giymediği için nispeten kolay oluyor. yani bir de yok kumaş pantolonun çizgisi düzgün olsun, aman üstüne bez koyayım parlamasın gibi şeylerle uğraşmıyorum.
aldığımız pusetin linki aşağıda. pazarlıkla 1050 liraya aldık. daha önce jokerde bakmıştım, bu fiyata sadece puseti satıyorlardı, ana kucağı o an için ellerinde yoktu, 500 lira civarı ayrıca ekleyin demişlerdi. parasını kayın valideme ödeteceğim için aslında hiç fiyat gözetmeden bir kaç model bakmıştım. bu en ucuzlarıydı, ama aynı zamanda en hafif, en kolay açılır kapanır model de buydu o yüzden bunu tercih ettim. bir de britaxın ana kucağı ve oto koltukları yıllardır aldıkları güvenlik ödülleriyle çok ünlü. bakalım umarım pişman olmayız.
ben hep diyorum, bizim yaşımız da ileri, biz artık başka çocuk yapamayız. zaten öyle bir isteğimiz de yok. yani aldığımız her şeyi kızımız kullandı kullandı, yoksa arkasından gelen olmaz. annem aman her şeyi sakla kardeşinin çocuğu olur kullanır deyip duruyor. ama kardeşim evlencek de, çocuk yapacak da ölme eşeğim ölme. hem bakalım gelin isticekmi benimkileri kullanmayı. ya da çoğu giysi falan hep pembe, kızları mı olacak da kullanabilecek. o yüzden belki bir kaç parça şeyi saklarım gerisini veririm. bu tip ana kucağı falan gibi pahalı ama geçici kullanılan şeyleri de olmadı, ihtiyacı olana veririm, kullanır iade eder. ileride lazım olacak aile fertleri için yine saklamış olurum.
aylincim esas sen nasılsın. aylardır hiç ortalıkta yoktun....slm kızlar nasılsınız herkes hamile hayırlısı olsun bakalım
aylincim esas sen nasılsın. aylardır hiç ortalıkta yoktun....
vay be bir zamanlar neydik herkes olacakmı olmayacakmı şimdi herkes hamile sonunda oldu
aylincim bence sende bi gözünü karartım tüpü deneseydin şimdiye einimki sende hamileydin. ama hep kortkun. bak bizler yaptık hala hayattayız yani öldürmüyomuş insanı:)) neyse artık geç olsunda güç olmasın. hem belki sen bi tüple 2 bebiş yaparsın belli mi olur. 1 defada kurtulursun.
duygucum elbette bunlardan da yapabilirsin ama yapman da şart değil. yani mesela gidip yarım kilo madlen çikolata al, koy bir gümüş tepsiye ikram et bence.(hatta benim bildiğim kaynana alıyor, hastanede dağıtılacak ikramı, çikolatayı) ben öyle çok gördüm. e bir de magnet dağıtıyorsun bitti gitti. yani kurabiyeyi biraz da kendin başına iş çıkardın sanki:)))
sevgili kaynanam bu sabah uçağıyla istanbul semalarında süzüldü aşağı :) kesin kucaklar dolusu çikolaat getirmiştir:))) valla bende çik ikram edildiğini bilmiyordum. dün annemle babam geldi annem 2 kiloya yakın çik ve şeker getirmiş. hastaneye ve eve gelene ikram ederiz diye. yani çikolata işi ok. almaya gerek yok. ya biliyosunuz kurbi işini ben teee en başta yapacaktım ama diğer işeri niyeyese birden karar verip yaptım kurbi kaldı. hani kurbinin malzemesini en başta almıştım. birde hep söylüyorum ya hava sızcak olsada kendime iş çıkarıyorum vakit geçsin diye. diğer yaptıklarımın yanında kurbi devede kulak kalır o derece basit bence.
bu arada annem dün perdeciye gitmiş duygu sinir küpü olmuş yap bugün ben yarın akşam gibi almaya gelcem yıkayıp ütüleyip götürcem demiş. adamda tamam yarın gibi gel demiş annem sana 5 e kadr musade demiş. bakalm gibi haber gelcek hazırsa almaya gideriz belki kurbiyide orda yaparım. halbuki perde işini ben çok iplemedim aman cam örtülü dedim eşim perde de perde diyor acelesi yok gitmeyelim dedimde niyeymiş hazır olursa gider alırız kızımın perdeleri neden orda kalsın diyor:)
yok cnm başlarda korkuyordum ama şimdi ölü koyunun kurttan korkusu olmazmış hesabı benim başka sorunlarım tereddütlerim var o zamanda vardı ama bu kadar değildi korku ayrı da..şu an hiç bir şeyden korkum yok o derece gözüm karardı ..face hesabımı dondurdum yanlış anlaymasın dedim ya bazı sorunlarım var başka açmayı düşünüyorum ama biraz zamana ihtiyacım var çok zor günler yaşıyorum şu ara
bakarım artık kurbi işinde ben mevlüt yapmayabilirim dolayısıyla şimdi yapsam olur hem bakalım olcakmı. şeker hamuru yapmıycam. üstünü bonibomla süslerim yani ortalarına renk olsun diye birer tane :)) birde olmadı 1-2 renk gıda boyası alırım farklı renk hamur olur. zaten basit malzeme kullanılıyor. ha baktım mevlüt yaptım gene yaparım kurbi. artık nasip ksmet. illada yapıcam diye bişey yok. perdeleri nihayet aldık. annem dün almış bizde akşam gidip aldık. kalın fonları yıkadım astım telde kuruyor. tülüde bugün yıkayıp hemen asıcam. ya elinde mal yoktu, yada işçisi yoktu annem gidip üstüne bir yarım saattte orda beklemiş yani iş gene bitmemiş almaya gittiğinde neyseki aldık işte. umarım bu kadar beklediğimize değer ve güzel durur.valla bilemiyorum canım. benim gördüğüm hastanede hep ya magnet/şeker dağıttılar ya kurabiye. mesela hastanede magnet dağıtan sonradan mevlitte kurabiye dağıttı. ama ikisini birden aynı anda dağıtanı hiç görmedim. ki zaten kurabiye yeni bir alışkanlık. yani son 1-2 yılda çıktı. ama hastanede çikolata dağıtma olayını hep gördüm. kurabiye haklısın zor bir şey değil ama el oyalayıcı. üstünün süslemesi vakit alıyor.
sizin bu perdeciyi de bir türlü anlamadım. sanki tüm eve perde dikecek, bir türlü yapıp bitiremedi. benim perdeyi 2-3 saatte dikip teslim ettiler yahu.
ben çok beğendiiimmm:))))) tüller çıtır pıtır çok güzel. çiçekli kalın perdelere ve yüzlere de bayıldım. hani beklemişin ama hakikaten güzel durmuş, değmiş. iyi günlerde kullanmak nasip olsun...kızlar perdeler geldi yıkayıp astırdım eşime ve size mail attım. valla normalde bukadar şey yapmayı hiç ama hiç düşünmezken nasıl bukadar detaya indim hala anlamıyorum. acaba eşimmi sürükedi beni buna o geldi şimdi aklıma. resimler karanlık çıkmış olabilir makinanın modunu ayarlayamadım sanırsam
kızlar bugün eşim evdeydi. hadi bari gidelim şu puset işini halledelim dedim. önce evde internette gözüme kestirdiğim bir kaç puseti gösterdim. hani gidelim, bakalım inceleyelim, bunların arasından bir tanesini alalım dedim. kalktık saraçhaneye gittik. ben 1-üstündeki kumaşıyla da açıp kapanabilen 2-tek hareketle kapanıp açılan 3-olabildiğince hafif bir puset istiyordum. sonuçta britax'ın b-mobile modelini seçtik aldık geldik. üstündeki tekstili ve oturağıyla birlikte 8 kilo. (ki zaten mclarenin baston pusetleri bile 7 kilo civarı) ana kucağı ve pusetin yanında bir de yağmurluğunu, sinekliğini ve ön barını hediye istedim verdiler. hatta bir de başka bir marka, daha büyüdüğünde kullanacağı bir oto koltuğu hediye ettiler ama iyimidir kötümüdür bilmiyorum daha açıp bakmadım. hediye verdiklerine göre çok da iyi bir şey olacağını sanmıyorum ama vermişlerse aldım tabi. kendim kullanmasam bile başkasına veririm.
elifcim, duygunun dediği gibi bende hormonel kaynaklı olacak, hamile kalınca bir kayın valide gıcıklığı başladı. kadının dingil dingil laflarını çekemez oldum. sende de benzer bir şey olmuş olabilir. ki aynı mahallede otururken sana uzak diye bahane edip gelmemesi hakikaten gıcık oluncak bir şey. yani hormonlara falan da gerek yok.
kalsiyum bana da doktor ayrıca vermedi. içtiğim elevitin içinde bir miktar var. fakat ben zaten ilk günden beri aşırı derecede süt ürünü tüketiyorum. her sabah muhakkak 1 bardak süt içiyorum, arkasından kahvaltıda bol bol peynir yiyorum. öğlen ve akşam da muhakkak ya yoğurt ya ayran ayrıca tüketiyorum. o yüzden benim de dişlerimden bir sorun çıkmadı. zaten dişçim de demişti. yeterince kalsiyum alırsan diş sorunun olmaz diye. o yüzden bence sen de endişe etme. yalnız evden çıkmasan bile her gün 10 dakika falan balkona çık. kolların falan güneş görsün ki d vitamini al. böylece gıdayla aldığın kalsiyum daha çok emilir.
ha bu arada ütüleri evelsi akşam bitirdim:))) ben havlu, nevresim, iç çamaşırı her şeyi ütülediğim için epey bir vakit aldı ama şimdi 2 hafta falan rahat ederim. bir de bebeğin yıkadığım eşyalarını ütüledim. miniş miniş çok komik oluyorlar yahu:))))
duygu o bir an önce doğurmak istemeni gayet iyi anlıyorum. hani allahın gücüne gitmesin ben bile bazen aynı hisse kapılıyorum. ama ptesi git bakalım doktoruna ne diyecek. her halde o da görüşünü belirtir.
elifcan sorma bende enerji neyin kalmadı. yani iş yapmaktan değilde sıcak havalardan bittim. eşim o k adr sıcak değil evin içi iyi diyor ama benim içimde ejderha var gibi yanıyorumbazen iyi oluyorum ama genelde yanar durumdayım ( meyve yiyorum habire ki meyve çok tüketen biri değildim. günlük markete gidiyorum meyve almaya:) onunda şekeri kilo yapmaz inş.
senin kaynana zaten mayalamayı beceremiyordur sen demiyormusun elinden bi iş gelmez yemek yapamaz doğru düzgün kesin yoğurduda beceremiyordur. annemlerin bize mesafesi 35 km :)) eğer sizinn oralarda sütçü varsa al kendin mayala eminim daha güzel yaparsın . bir kere bizm burda yolada bi sütçü gördüm telini aldım ve daha sonra aradım
kilo getir deneyim dedim tamma yarın şu saatte getirirm dedi gelmedi bende kıçı kalkmasın diye tekrar aramadım.
hafta kadar öncede arka sokakta bir sucu var günlük süt var yazıyordu hep arıycam neyse kısmet oldu aradım lt. lik şişelerde var dedi ok getir deneyim memnun kalırsam fazla alırım dedim. fabrikasyon ama günlük petin ağzı kapalı neyse
getirdi bende tülbentten g.irerek boşaltım tencerye ama boşltırken bu süt kesilcek dedim içimden dediğimde oldu neyse onu lor yaptımm eşim bayılarak yedi:)) sonra gidip paramı aldım :) kısaca bir türlü kısmet olmadı mayalamak. markettn kutu süt alupta yapmk pek mantıklı gelmiyor. şu ara pazarda görüyorum 5 lt petlerde var ama güvenipte alamıyrum.
slm kızlar nasılsınız herkes hamile hayırlısı olsun bakalım
sevgili kaynanam bu sabah uçağıyla istanbul semalarında süzüldü aşağı :) kesin kucaklar dolusu çikolaat getirmiştir:))) valla bende çik ikram edildiğini bilmiyordum. dün annemle babam geldi annem 2 kiloya yakın çik ve şeker getirmiş. hastaneye ve eve gelene ikram ederiz diye. yani çikolata işi ok. almaya gerek yok. ya biliyosunuz kurbi işini ben teee en başta yapacaktım ama diğer işeri niyeyese birden karar verip yaptım kurbi kaldı. hani kurbinin malzemesini en başta almıştım. birde hep söylüyorum ya hava sızcak olsada kendime iş çıkarıyorum vakit geçsin diye. diğer yaptıklarımın yanında kurbi devede kulak kalır o derece basit bence.
bu arada annem dün perdeciye gitmiş duygu sinir küpü olmuş yap bugün ben yarın akşam gibi almaya gelcem yıkayıp ütüleyip götürcem demiş. adamda tamam yarın gibi gel demiş annem sana 5 e kadr musade demiş. bakalm gibi haber gelcek hazırsa almaya gideriz belki kurbiyide orda yaparım. halbuki perde işini ben çok iplemedim aman cam örtülü dedim eşim perde de perde diyor acelesi yok gitmeyelim dedimde niyeymiş hazır olursa gider alırız kızımın perdeleri neden orda kalsın diyor:)
kızlar perdeler geldi yıkayıp astırdım eşime ve size mail attım. valla normalde bukadar şey yapmayı hiç ama hiç düşünmezken nasıl bukadar detaya indim hala anlamıyorum. acaba eşimmi sürükedi beni buna o geldi şimdi aklıma. resimler karanlık çıkmış olabilir makinanın modunu ayarlayamadım sanırsam
her ne sıkıntın derdin varsa allah yardımcın olsun, tez zamanda kurtulmanı nasip etsin. ama her şeyde bir hayır varmış aylincim. senin de çocuk sahibi olmanın zamanı başkaymış demek. bu arada senin çikolata kistin ne oldu? ameliyat olmaktan 2 kere vazgeçmiştin. sonradan bir değişiklik oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?