duygucum hiiç merak etme, çocuklar büyük anne, büyük babalardan kimle daha çok vakit geçiriyorsa, kim onları daha çok şımartıp sevgi gösteriyorsa o tarafa düşkün oluyorlar. ben kendimden biliyorum, anne annem ve dedemle çok sık bir aradaydık o yüzden hep onlara düşkün oldum. anne annem halen sağ, izmire gittiğimde ilk işim onu görmek olur. baba annemse aynı senin kayın validendi. hani böyle usulden torunum falan diye takılırdı ama hiç candan bir sevgisini görmedim. o yüzden allah günah yazmasın, öldüğünde dahi pek sarsılmadım.
aklında olsun doktorlar bebekle uçağa bineceğiniz zaman da calpol şuruptan 1 kaşık verin diyorlar. ben vermedim, yine de uçakta ağlamadı, ama veren de çok. bebeği çok rahatlatıyormuş. ha daha uzun bir uçuş olsa belki veririm.
pişik kremini devamlı sürmene gerek yok. ben günde 1 ya da 2 günde 1 falan sürüyorum. o da yetiyor. zaten şimdiki bezler o kadar emici ki, bezi de sık sık değiştiriyorsan pişik olmasına hacet kalmıyor.
süt bence de yapıyla ve genetikle ilgili. bence bizim ailenin prolaktini düşük. annemin de sütü az ve besleyici değilmiş, ben 1-1,5 ay ancak emebilmişim. benim de aynı şekilde sütüm az ve sulu sulu. ne süt çayları içsem de, yeşillik yemekten artık içim dışıma çıksa da düzeltemedim. düşün ki bir tek doğurduğumun 2.-3. haftası öyle ped falan kullanmak zorunda kaldım. o zaman bu zaman hiç ihtiyaç duymuyorum.
bu arada biz dün eşimle birlikte grip aşısı olduk. evde 6 ayın altında bebeği olanlara özellikle tavsiye ediliyor. sağlık ocaklarında sadece 65 yaş üstüne bedava yapılıyormuş. ama zaten aşı 10 lira. eczanede de hemen vuruverdiler iğneyi. ama hamilelikte bağışıklığım düş düş tabi hala toparlayamamış olacam ki, ağır geldi. kolumdaki aşı yeri şişti, kızardı alev alev yanıyor şu an. gece de muazzam bir baş ağrısı yaptı, ağrı kesici almak zorunda kaldım. ama hiç umurumda değil. yeter ki kızım hasta olmasın.
canım bence sonayın tiroidi kilo aldırmıyor. bünye fazla hızlı çalışıyor.zaten yediğim o kek ve bisküvilein zerre faydası olmadığını bliyorum bırak faydayı zararı bile oluyordur. en baş zararı bana var kilo yapan şeyler çünkü.ben eskiden beri yemeğe çok düşkün değilim aman aman düzenli beslenmem hep abur cubur işte. bu arada kriz şeklnde geliyor tatlı işi. benim kuzende ikizlere hamileyken bile bu kadar kilolu değildi şimdi daha kilo aldı. ama benim yemme sıkıntıdanmış evde yalnzım diye yiyormuşum annemlerdeyim kaç gündür hiç yem,yorum yani aklıma gelmyor bizimkilerde ölçeksin deyip duruyolar sırf bu yüzden eve gidesim yok yemeye devam ederim diye korkuyorum. çok sıkıldım aynı kıyafetleri giymekten. 1 yıldır dön dön aynılarını giy zayıflayıp deli gibi alışverş yapmak istiyorum.
nevo senin bildiğin diyetisyen varmı bizim taraflarda. hani emziren kadınlara yönelik hafif bebeği etkilemiycek sağlıklı beslenme programı falan verse belkide akupuntur olabilir çocuğa zararı yok. ne bilim 6 ayı doldurmayı beklemiyeyim diyorum yoksa kilo vermem dahada güçleşecek sanrım bi 15 kilo fazlam var şuan((
bu arada sonay hızla kilo veriyorum dedi şuan 54 kg olmuş yuhhh dedim ben sanırım en son ergenken o kilodaydım hani 54 ü hiç hatırlamıyorum bile(( korkumdan oturup kocaa bir paket keki yedim diyor. kimi yorgunluktan yer ben gib kimi sonay giibi erir keşke öyle bir yapım olsaydı ye ye kilo alma ömrümde hiç görmediğim bişeydi
dediğin doğrudur babaannem biz küçükken ölmüş anneannem hala yaşıyor ama sevmiyorum :) eşimde anne anne tarafına düşkünmüş ama ölmüş babaanne yaşıyor hala ama düşkün değiller. ilgili olan tarafı seviyorlar. pişik kremi anneme dedimde doğru diyor kızlar sonçta kimyasal pişik yoksa sürme arada sür dedi. bende öyle yapayım bari. grip aşısını bende sordum geçen sağlık ocağına gittiğimde. çocuklara ve 65 yaş üstüne ücretsizmiş. ben herkese diye biliydum ama değilmiş czanede de 15 tl diye biliyordum kendim için değil ama eşim yapsın diye srmuştum. ona yaptırcam... sorucam eğer süt açısından zararı olmazsa bende yaptırırım.genelde grip olmuyorum ama ne olur ne olmaz.
canım bence sonayın tiroidi kilo aldırmıyor. bünye fazla hızlı çalışıyor.
bu civarda bildiğim başarılı diyetisyen maalesef yok. 3 sene önce south beach diyeti diye bir diyetle tamamen kendi çabamla çok kilo vermiştim. istersen sen de internetten bak dene. emzirmeye falan da gayet uygun bir diyet. ağırlıklı olarak protein ve sebze yiyorsun çünkü. karatay diyetine oldukça benziyor. hatta bence karatay teyze biraz south beachden aparttı.
bu arada ben dün gece adet görmeye başladım!!! bu kadar çabuk olmasına çok şaşkınım. vücut aylardır adet görmediği için arayı kapatayım demiş, har har geliyor üstelik.
olabilir çünkü sonay hızla kilo veriyorum dedi. hani doğumdan sonra hızla kilo verip hamile kalmadan önceki kilosunun bile altına düşen kimseye rastlamamıştım bugüne kadar. bakayım senin diyetine. tam anlamıyla diyet demesekte düzenli beslenme programı yapmam lazım en azından bu kilonun üstüne daha kilo binmesin. mesele normalde ekmek yemeyen ve aramayan biriydim ama artık ekmek yiyorum( sabah kahvaltıda yarım ekmek yiyorumdur. önünü almam lazım. karatay yada dukan neyse bi şekilde 3-5 kilo versemde moral olsa kendime 2 parça kıyafet alsam..
keşke bende adet olsam erken olabilenler var bende 40 çıktıktan bir süre sonra kanlı akıntı falan geldi oh ne güzel adet olcam dedimde annem şaşırdı o genelde doğumdan 7 ay sonra oluyormuş yuuh dedim. bir arkadaşımda 50 günlkken adet olmuş dert etme adet olunca epey kilo veriyorsun demişti ne kadar doğru bilmiyorum ama en azından onda öyle olmuş... sende takip et bakalım adetten sonra kaç kilon gidecek. gerçi her bünye bir değil ama genede bak. benimde arada adet olcakmış gibi ağım oluyor gelip geçiyor hemen.
zaten yediğim o kek ve bisküvilein zerre faydası olmadığını bliyorum bırak faydayı zararı bile oluyordur. en baş zararı bana var kilo yapan şeyler çünkü.ben eskiden beri yemeğe çok düşkün değilim aman aman düzenli beslenmem hep abur cubur işte. bu arada kriz şeklnde geliyor tatlı işi. benim kuzende ikizlere hamileyken bile bu kadar kilolu değildi şimdi daha kilo aldı. ama benim yemme sıkıntıdanmış evde yalnzım diye yiyormuşum annemlerdeyim kaç gündür hiç yem,yorum yani aklıma gelmyor bizimkilerde ölçeksin deyip duruyolar sırf bu yüzden eve gidesim yok yemeye devam ederim diye korkuyorum. çok sıkıldım aynı kıyafetleri giymekten. 1 yıldır dön dön aynılarını giy zayıflayıp deli gibi alışverş yapmak istiyorum.
nevo senin bildiğin diyetisyen varmı bizim taraflarda. hani emziren kadınlara yönelik hafif bebeği etkilemiycek sağlıklı beslenme programı falan verse belkide akupuntur olabilir çocuğa zararı yok. ne bilim 6 ayı doldurmayı beklemiyeyim diyorum yoksa kilo vermem dahada güçleşecek sanrım bi 15 kilo fazlam var şuan((
bu arada sonay hızla kilo veriyorum dedi şuan 54 kg olmuş yuhhh dedim ben sanırım en son ergenken o kilodaydım hani 54 ü hiç hatırlamıyorum bile(( korkumdan oturup kocaa bir paket keki yedim diyor. kimi yorgunluktan yer ben gib kimi sonay giibi erir keşke öyle bir yapım olsaydı ye ye kilo alma ömrümde hiç görmediğim bişeydi
duygucum hiiç merak etme, çocuklar büyük anne, büyük babalardan kimle daha çok vakit geçiriyorsa, kim onları daha çok şımartıp sevgi gösteriyorsa o tarafa düşkün oluyorlar. ben kendimden biliyorum, anne annem ve dedemle çok sık bir aradaydık o yüzden hep onlara düşkün oldum. anne annem halen sağ, izmire gittiğimde ilk işim onu görmek olur. baba annemse aynı senin kayın validendi. hani böyle usulden torunum falan diye takılırdı ama hiç candan bir sevgisini görmedim. o yüzden allah günah yazmasın, öldüğünde dahi pek sarsılmadım.
aklında olsun doktorlar bebekle uçağa bineceğiniz zaman da calpol şuruptan 1 kaşık verin diyorlar. ben vermedim, yine de uçakta ağlamadı, ama veren de çok. bebeği çok rahatlatıyormuş. ha daha uzun bir uçuş olsa belki veririm.
pişik kremini devamlı sürmene gerek yok. ben günde 1 ya da 2 günde 1 falan sürüyorum. o da yetiyor. zaten şimdiki bezler o kadar emici ki, bezi de sık sık değiştiriyorsan pişik olmasına hacet kalmıyor.
süt bence de yapıyla ve genetikle ilgili. bence bizim ailenin prolaktini düşük. annemin de sütü az ve besleyici değilmiş, ben 1-1,5 ay ancak emebilmişim. benim de aynı şekilde sütüm az ve sulu sulu. ne süt çayları içsem de, yeşillik yemekten artık içim dışıma çıksa da düzeltemedim. düşün ki bir tek doğurduğumun 2.-3. haftası öyle ped falan kullanmak zorunda kaldım. o zaman bu zaman hiç ihtiyaç duymuyorum.
bu arada biz dün eşimle birlikte grip aşısı olduk. evde 6 ayın altında bebeği olanlara özellikle tavsiye ediliyor. sağlık ocaklarında sadece 65 yaş üstüne bedava yapılıyormuş. ama zaten aşı 10 lira. eczanede de hemen vuruverdiler iğneyi. ama hamilelikte bağışıklığım düş düş tabi hala toparlayamamış olacam ki, ağır geldi. kolumdaki aşı yeri şişti, kızardı alev alev yanıyor şu an. gece de muazzam bir baş ağrısı yaptı, ağrı kesici almak zorunda kaldım. ama hiç umurumda değil. yeter ki kızım hasta olmasın.
olabilir çünkü sonay hızla kilo veriyorum dedi. hani doğumdan sonra hızla kilo verip hamile kalmadan önceki kilosunun bile altına düşen kimseye rastlamamıştım bugüne kadar. bakayım senin diyetine. tam anlamıyla diyet demesekte düzenli beslenme programı yapmam lazım en azından bu kilonun üstüne daha kilo binmesin. mesele normalde ekmek yemeyen ve aramayan biriydim ama artık ekmek yiyorum( sabah kahvaltıda yarım ekmek yiyorumdur. önünü almam lazım. karatay yada dukan neyse bi şekilde 3-5 kilo versemde moral olsa kendime 2 parça kıyafet alsam..
keşke bende adet olsam erken olabilenler var bende 40 çıktıktan bir süre sonra kanlı akıntı falan geldi oh ne güzel adet olcam dedimde annem şaşırdı o genelde doğumdan 7 ay sonra oluyormuş yuuh dedim. bir arkadaşımda 50 günlkken adet olmuş dert etme adet olunca epey kilo veriyorsun demişti ne kadar doğru bilmiyorum ama en azından onda öyle olmuş... sende takip et bakalım adetten sonra kaç kilon gidecek. gerçi her bünye bir değil ama genede bak. benimde arada adet olcakmış gibi ağım oluyor gelip geçiyor hemen.
elifcim hatırlarsan görümcen hakkında geçen defa konuşmuştuk ama sen yine onu mazur görme eğilimindeydin o yüzden daha fazla bir şey demedim. ben zaten anlattıklarından ona gıcığım. hani sen aman bize yaparsa yok eltisi de var falan demişin ama hiiiiç bahane bulmaya falan da gerek yok. kocan bu kadının kardeşi, doğacak çocuk da yeğeni, insanda azıcık heves olur. eltisi de doğuracaksa doğuracak, elti kayın birader ayrı, kendi kanından kardeşin, yeğenin ayrı. yeğenine bir şeyler alsa kocası hesap mı soracak? hadi tut ki soracak bir adam, kendinin kenarda en azından bir 100 lirası yok mu? insan şu zamana kadar çam sakızı çoban armağanı bir şeyler almaz mı? ay hadi alamadın, dik, ör, bir şeyler yap yani... hani pardon ama ben bile senin kıza görümcenden daha fazla hevesliyim.Eki Görüntüle 821486
kızlar keçe den yapma bu kapı süsü nasıl sizce?
nevo nun göndereceğini hastanede ve ilk zamanlar evde kullanırım diyorum sonra da böyle bişey yapıp hep asılı dursun kızımın odasında istiyorum. keçe den kolay gibi görünüyor. ama ben mahremiyet bölgesinde yaşadığım için çıkıp bulmak bile zor bu malzemeleri. keçe netten de sipariş verebilirim 1-2 dikiş, pritle yapıştırma fln işimi görür sanırım.
üfff bişeyler yapmak istiyorum boş boş oturmaktan sıkıldım.
görümcem çok güzel dikiş biliyor. insanda hiç mi heves olmaz ya ilk yeğenin bişeyler yapalım elif demiyor. boyna kendine elbise dikme ve giyme derdinde. kendimi böyle çok yalnız hissediyorum
kayınvalidem de son maaşını çektiğinde eşim vereyim size para demiş benim salak kocam almamış. oh valla ne güzel. bir de diyorki kızıma tırnak makası aldınız mı saç fırçası aldınız mı? dayasın benim anneme herşeyi. neden almadım dedim ne biliyim ver diyemedim diyo. kaynana da bi veremedi gitti zaten parası en sonunda ben isticem yani.
görümceme de o kadar biriktirdim ki içimde Allaha havale ediyorum yani. bir tulum almazmı insna ya hiç mi hevesin yok. bakalım doğumda ne kadar faydası olacak bana.
elifcim hatırlarsan görümcen hakkında geçen defa konuşmuştuk ama sen yine onu mazur görme eğilimindeydin o yüzden daha fazla bir şey demedim. ben zaten anlattıklarından ona gıcığım. hani sen aman bize yaparsa yok eltisi de var falan demişin ama hiiiiç bahane bulmaya falan da gerek yok. kocan bu kadının kardeşi, doğacak çocuk da yeğeni, insanda azıcık heves olur. eltisi de doğuracaksa doğuracak, elti kayın birader ayrı, kendi kanından kardeşin, yeğenin ayrı. yeğenine bir şeyler alsa kocası hesap mı soracak? hadi tut ki soracak bir adam, kendinin kenarda en azından bir 100 lirası yok mu? insan şu zamana kadar çam sakızı çoban armağanı bir şeyler almaz mı? ay hadi alamadın, dik, ör, bir şeyler yap yani... hani pardon ama ben bile senin kıza görümcenden daha fazla hevesliyim.
kızlar biz dün akşam döndük eve. alışınca buraya gelmek kötü oluyor. yol boyu ağladım( bakalım kaç günde alışcam. sizler nasılsınız?
pişik kremi hakkında kullanmıoruz arada kullan yeter dediniz ya bende gün içinde beki 1 defa sürmedim yani gene çoğu kez sürdüm ve alltını çok sık değiştiriyorum buna rağmen kızarmış pişik mi oldu ne(( havalarda soğudu umarım bu kışı hasta olmadan atlatırız.
nevo lara bebek nasıl soğuktan etkileniyomu.bizimki sanki sabahları burnu tıkalı kalkıyor gibi.
elifcan valla benim fikrim hep aynı gene söylim ama alınıp gücenme çok beklenti içine giriyorsun. bırak görümce kv.deyi ben annemden bile çöp isteyemem.hani doğrudan istemeyi bırak şaka yollu laf arasında bile demem bişey.bence sende maddi konularda çok beklenti içine giriyosun. elinde varsa gücün yettiğince en iyisini yapmay çalış diğer türlü annen bile olsa kimseden beklenti içine girme. ben bugüne kadar bez bile aldırmadım annemlere. gerek yok elimde varsa iyi bez kullanırım yoksa bimden alırım ama bekleem kimseden bekleyip göremezsem sinir olurum ve kendme zarar olur.
bu arada eltimgilde geçen çrş akşm gelmk istemişlerde eşim annemde olduğumu söylemiş. düşünün çocuk aylık oldu hala gelcekler.demekki kv. bize yaptığı baskıyı onlara yapmamış. dünde aradı kv açmadım gene telini oğlunu aramış. oğluda sesi kısıktır telinin çocukla ilgileniyordur demiş.
nevo sana bişey sorayım. lara asıl harektlmi. gülüyormu kalkmak istiyormu. beray çok heyecanlı sevdiğin zaman çığlık atıyor gülüyor birde kucağa gelmek istediğinde kafasını kaldırmaya çalışıyor belinden destek alıp yükseliyor. daha 2,5 aylık ebbeğin bunları yapması erken değilmi ? annemler şaşırıyor hatta bu 3, ayda yürümeye başlar diyorlar. artık altını açtığımda ağlamıyor kakasını yaptıktan temizlendikten sonra keyfi yerine geliyor kedi kendine gülüyor çığlık atyor eğleniyor sizdede böyle bir durum varmı? bu arada eve geldim havalar artık soğuk dışarda yürüyüş olmasada evde yada bir avm de buluşabiliriz sen burdaysan. bayram geliyr izmire gidecekmisin?
nevo benim burda onlardan başka kimsem yok ve evlendiğimden beri de çok verici oldum ben hep o yüzden garibime gidiyor kabullenemiyorum. insan bekliyor tabiki. yok değildir öyle daha yapar eder diye kendime telkin vermeye çalışıyorum. hani daha çok sinir olmayayım onlara diye. kendince haklı yanlarını bulmaya çalışıyorum ondan yapmıyordur bundan etmiyordur diye. alışverişi kız annesi yaparmış beşiğini de o alırmış burda adet böyle imiş. bana bikere öyle dedi. annem bütün giyim kuşamını alacak dedim ben ona. o lafıma istinaden zaten öyledir beşiğini de kız annesi alır benim annem de yapmıştı dedi. hani diyorum ondan sebep mi kıyafet işine fln girişmiyor. birde burda onlarla birlikte hiç alışverişe çıkmadım ben hep anneme gittim orda beraber yaptık. gelin bizimle alışverişe gitmiyor diye de düşünüyor olabilir mi? (bak hala içimi soğutmayayım diye sebep arıyorum)
hatta birkeresinde yine annemden dönüşte görümcemlerde laflarken işte bu sefer de şunu aldık bunu ettik eksik hiç bitmiyor fln dedim ben. buralarda da var herşey ama sen ordan yapmak istiyorsun falan dedi. yine derinliklerine iniyorum konunun kendi annesiyle zıt karakterler oldukları için kendi annemle alışveriş etmemi kıskanıyor olabilir mi??
artık neyse ne ömrüm boyunca unutmicam. bundan sonra da almasınlar zaten istemiyorum. kayınvalidem de ben hiçbirşey demedim ki hiç tutturdu ben de alıcam ben de bişeyler yapıcam ben de para vericem. e insan söyleyince de bekliyor. hala verecek kısmetse. bundan sonra da almicam. eşime de söylicem almasın. 1000 tl lik bebek arabasının verir 200 tl sini sonra da babannesi aldı dememizi bekler. beklemesin boşuna. çok sıkılıyorum bunları düşündükçe. kendi annem daha yakınımda olsaydı bu kadar etkilenmezdim boşverir geçerdim.
beklenti içinde değilim duygucan yapıcam edicem ben de alıcam bişeyler ben de edicem diyen kayınvalidem. alışverişe gidelim dedi kıyafetlerini annem alıyor eksiği yok dedim. o zaman bebek arabasına eklerim dedi. e ekle o zaman değil mi? söylüyorsun yap madem. her ay maaşını çekince öyle vereyim mi para diye oğluna sormakla olur mu bu iş? çıkart ver. getir bana ver. lanet olsun zaten ya istemiyorum hiçkimseden bişey. kayınvalidem yapıcam edicem dediği için hadi ondan bekliyorum diyelim ki. ama görümcemden bir beklenti içinde değildim hiçbirzaman bir çöp dahi almayacağını da biliyordum zaten. ama şaşkınlık içerisindeyim sadece. hatta maddi durumu daha iyi olduğu halde görümcemden maddi beklentide hiç değildim aksine ondan manevi destek görmeyi çok isterdim. işte dikiş biliyor şunu yapalım bunu edelim demesini bir heves göstermesini. ama sanki yabancı gibi. insan inanmak istemiyor. evine gidince yediriyor içiriyor içten yapmasa gitmem bazen salmıyor bizi gitmeyin diye. hani ne yani bu şimdi ??? nedir bu çekiklik. bak bunca suçlarına rağmen bu davranışlarından dolayı ben kendimde mi acaba bi suç var diye düşünüyorum. benden neden çekiniyolar. ki görümcemle biz çok samimiydik burda otururken alışverişler gezmeler tozmalar kafalarımız da uyuşurdu. ama nasılki o tüp bebek potunu kırdı eşim ona bağırdı telefonda sonra ben de çektim kendimi o da çekti. Allah bilir ben iyilik ettim bidaha da etmem karışmam diye düşündü. nasıl düşünürse düşünsün. eşime de söylicem anası da vermesin para ya. istemiyorum bu saatten sonra.
beni de beklenti içine sokan kaynanam. ki ben bizim samimiyetimize göre bunları bekledim. senin eşinin ailesiyle olduğu gibi değildik biz hiçbir zaman onlar da yaptı ben de çok yaptım her açıdan doktorlara götürdüm kendi ailemi götürmediğim kadar. misafirleri oldu gittim ağırladım evlerini toparladım. kayınvalidem taşındı herşeyinde bulundum. yani sıra bende değil mi yaaa?
ama demekki çok vermemek lazımmış. verici oldum diye de bişeyler beklememek lazımmış. bizi de bütün eş dost akraba imrenerek seyrediyor. o eskidendi artık yok öyle bişey.
elifcan seni sonuna kadar anlıyorum. aynı şeyleri uzun süre benim kayın validem yaptı. insan öyle lafa gelince mangalda kül bırakmayan ama icraata gelince sus pus olanlara ekstra sinirleniyor. benimki de sizinkiler gibi onu alacağım bunu alacağım dedi almadı. hatta bana "ay sen kıyafet olarak her şeyini almışın, bana hiç bir şey kalmamış" dedi bahane buldu. ben de "çocuğun ihtiyacı çok, sen 2.yi, 3.yü de alsan kullanılır" dedim. hakikaten de kendi annem cinsiyeti öğrendiğimiz günden itibaren devamlı kızıma bir şey aldı. yani alacak olan alıyor demekki. ayrıca ne alındıysa hiç birisi fazla olmuyor. inan hepsini giydiriyorsun. bu da sonunda utandı gitmiş marks and spencerdan ala ala 2 yaş için yazlık bir kumaş şapka almış. görgüsüz kadın o şapkanın 1 ay mevzunu yaptı. ama hiç dememiş, gelinim lohusa olacak bir takım pijama alayım, bebek bu kirlenir, 2-3 zıbın alayım. demem o ki, maddiyat, senin ihtiyaçları almış olman, şu bu bunlar hep bahane. bana akrabam ya da arkadaşım olan insanlar dahi daha hamileykenden heves etmiş neler neler getirdi. ha herkes bütçesine göre almış, hatta kimisi kendi çocuğunun eskisini getirdi, ama bu hevestir, düşüncedir. onu geçtim, kayın validemin teyzesi var, 80 küsur yaşında kadın, o bile çocuğa 2 tane çok güzel hırka, 2 tane şapka, 1 tane de battaniye örmüş, özenmiş kenarlarına da kurdele geçmiş, üstüne yine örgüden çiçekler dikmiş falan. yani o kadın bile heves etmiş benim çocuğuma. yani dış kapının dış mandalı insanlar böyle yapınca en yakınındakilerin yabancı gibi takılması insanın ağırına gidiyor. ha ben senin gibi de yapmadım, yapmıcaksa yapmasın demedim, çünkü ben de senin gibi bu güne kadar çok verici davrandım. senin gibi doktorlara götürdüm, hasta oldu ilgilendim, hatta 2 kere ameliyat oldu refakatçi kaldım, sonra da evimde baktım, devamlı alış verişlerini yaparım, onun sevdiği bir şey pişmişse katar götürürüm. ona aldıklarımın desen haddi hesabı yoktur... o yüzden hiç onun istediği gibi lanet olsun deyip yanına bırakmadım. madem ki laf ağzından çıktı, pusetin parasını da çatır çatır aldım, ben şu takıyı istiyorum diye açık açık da söyledim. ha yapmasaydı kendi bilirdi. biz de duyguyla kayın validesi gibi olurduk. ayda 1 misafir gibi gelir giderdik bir birimize.
ben de bazen cadılık yapayım. söke söke alayım diyorum. oğluna çok düşkündür kızından daha fazla sever. ve oğlunun ilk evladı. yapacak tabi ilk kez babanne oluyor falan diyorum ama sonra da iki kuruşluk yapıp on kuruşluk konuşur. bizimki öyle 1000 tl birden çıkarıp veremez pusetin parasını 300-400 hadi bilemedin 500 eklesin. sonra da ben aldım diye söylenmesini bekler. ben de onu yapmak istemem. neyse o . yardım etti ekledi derim. hatta eğer elife doğumda ne hediye takalım diye görümceme sorarsa sen kiradasın zordasın küçük altın tak der görümcem. ben artık bileziği yada bir tam altını falan geçtim bir çeyrek takacağını falan düşünmeye başladım. duygununki iyi kötü en azından doğumda hediyesini getirdi taktı. tel de olsa bilezik bileziktir.
kaynanama görümcem kadar kızmıyorum giyim kuşam işlerini biz dedik eksiği yok diye o da almadı. ağız mendili yapmış işte 12 tane bir de yelek patik falan ördürüyomuş. tamam Allah razı olsun az veren candan derler ama verecem verecem deyip para vermemesine sinir oldum. ben de artık istemiyorum. zaten almışız ödüyoruz. gücümüz de yok değil. ne diye muhtaçmış gibi olayım.
görümcem de kendisi bilir onda da 2 erkek çocuğu var evlendirecek. bundan sonra işlemez benden bişey. ama lafın yeri gelince de söylicem el gibi durduklarını . bu kadar da çekinecek ne yaptım ben anlamadım.eşime sorsan rahatsız etmememek için gelmiyolarmış.
ama ben bu vakitsiz sancıları yaşayınca anladım ki herşey boş nevincim hazırlıklar alınanlar odası falan filan. düşünki içine yatıracağın bebeğin eve gelemeyince hiçbirşeyin anlamı olmaz. hele bir o sağ salim doğsun da herkesi kıskandıracak kadar yaparım alırım giydiririm ben kızımı. zaten kıyafetleri hazır beşiğini de bayram sonrası alıcak anneannemiz gelicek yıkayıp paklayıp hazırlicaz. riskli haftalar geçsin odasını da sipariş edicez.onlar da elim şeyim üstünde otursunlar. herşeyi annem yaptı cidem lafın yeri gelince.
valla yarın öbür gün kardeşim evlenince allah bize de senin gibi iyi niyetlisinden gelin versin diyorum başka bir şey demiyorum. ama görümcen ayıp ediyor bu da bir gerçek. biz taşralıyız diyemidir nedir ben bu istanbuldaki insanları anlamıyorum. böyle uzak uzak durmayı marifet sanıyorlar. oynamaya gönlü olmayan gelin yerim dar dermiş. bunlar da o misal "aman biz çekindik yoksa neler yapcaktık" diye bahane buluyor bence.ha her şey karşılıklı bundan sonra sen de "çekinirsin" olur biter:)))
bu arada kayın validem pazar akşamı istanbula geliyor. bakalım yine neler yumurtlucak. 3. gün sonra da dönecek. bu soğukta yazlıkta ay sonuna kadar oturacakmış. kalorifer yok, soba yok, delimidir nedir? eşime geçende "senin annen ne biçim insan, bak şimdi bir de torunu oldu, bayram geliyor, insan bayramı yazlıkta tek başına geçireceğine, ailenin büyüğü olarak gelir evladıyla, torunuyla geçirir ama neeeerde annende o düşünce, o görgü" dedim.
kızçeler desenize benim kafam rahat kaynanaya ne erici oluyorum nede ondan bişey bekliyorum. biz daha evlenmeden o almaya başlayınca haa bu kadın hep yiyici notunu verdim ve gelecek belli oldu çok şükr yanılmadım da. böyle oluncabaşımda ağrımadı. yani hala tırtıklma olunca fırsatını bulunca kaçırmaz yapar ama bana değil tabi oğluna yapar bir yandan da beni gözetler bakim takip ediyormuyum diye:)) bu sebepten bir çöpünü istemem hatta doğumda verdiği takıyı bile her an verebilirim:)
nevo bu arada bende adet oluyorum sanırım birkaç hafta önce lekenme oldu silincede kan gelmişti ama devamı gelmedi. dün gene lekenme oldu silince kan geliyor pedimde de kahve lekenme geliyor.bakalım sökülecekmi yoksa bu şeklde yokmu olacak. sonaydan da lekelenme gelmişte iç dikişlere bişeymi oldu diye korkmuş yala olmasın bende bunda korkuyorum yok yoruluyorum kendimi koruyup kollamıyrum acaba adet değilde iç dikişlerde mi bişey var diyorum. dikiş bölgemde ağrıda yok ama..
birde şey sorayım nevo sen laraya yastık kullanıyormuusn ben kullanmıyordum ama kusma çok olunca dr. baştan ayağa doğru meyilli yatır deyince bende yastık kullanmaya başladım. hani hem kusmasın diye hemde kusmuk kaçmasın diye. umarım çocuğun başını ağrıtmıyordur. birde şapka takamıyorum başına kıyametleri kopartıyor. gerçi 3 gündür aralıksız kaloriferi çalıştırıyoruz ev belli bir ısıya geldi ama genede bebek işte şapkasız olmaz. tülbent gbii bişey örtsem eliyle vura vura yüzünü kapatıyor hatta geçen annemlerde öyle oldu bende allhtan uyandım baktım bocalıyor gözlerini fincan gibi kızarmış:) bu yüzden örtü riskli. pek rahatına düşkün sıkıntıya gelemiyor ama neyseki bu ara battaniye atmıyor üstünden en azından boğazının biraz aşağından örtüyorum tepmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?