- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
duygucum hiiç merak etme, çocuklar büyük anne, büyük babalardan kimle daha çok vakit geçiriyorsa, kim onları daha çok şımartıp sevgi gösteriyorsa o tarafa düşkün oluyorlar. ben kendimden biliyorum, anne annem ve dedemle çok sık bir aradaydık o yüzden hep onlara düşkün oldum. anne annem halen sağ, izmire gittiğimde ilk işim onu görmek olur. baba annemse aynı senin kayın validendi. hani böyle usulden torunum falan diye takılırdı ama hiç candan bir sevgisini görmedim. o yüzden allah günah yazmasın, öldüğünde dahi pek sarsılmadım.
aklında olsun doktorlar bebekle uçağa bineceğiniz zaman da calpol şuruptan 1 kaşık verin diyorlar. ben vermedim, yine de uçakta ağlamadı, ama veren de çok. bebeği çok rahatlatıyormuş. ha daha uzun bir uçuş olsa belki veririm.
pişik kremini devamlı sürmene gerek yok. ben günde 1 ya da 2 günde 1 falan sürüyorum. o da yetiyor. zaten şimdiki bezler o kadar emici ki, bezi de sık sık değiştiriyorsan pişik olmasına hacet kalmıyor.
süt bence de yapıyla ve genetikle ilgili. bence bizim ailenin prolaktini düşük. annemin de sütü az ve besleyici değilmiş, ben 1-1,5 ay ancak emebilmişim. benim de aynı şekilde sütüm az ve sulu sulu. ne süt çayları içsem de, yeşillik yemekten artık içim dışıma çıksa da düzeltemedim. düşün ki bir tek doğurduğumun 2.-3. haftası öyle ped falan kullanmak zorunda kaldım. o zaman bu zaman hiç ihtiyaç duymuyorum.
bu arada biz dün eşimle birlikte grip aşısı olduk. evde 6 ayın altında bebeği olanlara özellikle tavsiye ediliyor. sağlık ocaklarında sadece 65 yaş üstüne bedava yapılıyormuş. ama zaten aşı 10 lira. eczanede de hemen vuruverdiler iğneyi. ama hamilelikte bağışıklığım düş düş tabi hala toparlayamamış olacam ki, ağır geldi. kolumdaki aşı yeri şişti, kızardı alev alev yanıyor şu an. gece de muazzam bir baş ağrısı yaptı, ağrı kesici almak zorunda kaldım. ama hiç umurumda değil. yeter ki kızım hasta olmasın.
dediğin doğrudur babaannem biz küçükken ölmüş anneannem hala yaşıyor ama sevmiyorum :) eşimde anne anne tarafına düşkünmüş ama ölmüş babaanne yaşıyor hala ama düşkün değiller. ilgili olan tarafı seviyorlar. pişik kremi anneme dedimde doğru diyor kızlar sonçta kimyasal pişik yoksa sürme arada sür dedi. bende öyle yapayım bari. grip aşısını bende sordum geçen sağlık ocağına gittiğimde. çocuklara ve 65 yaş üstüne ücretsizmiş. ben herkese diye biliydum ama değilmiş czanede de 15 tl diye biliyordum kendim için değil ama eşim yapsın diye srmuştum. ona yaptırcam... sorucam eğer süt açısından zararı olmazsa bende yaptırırım.genelde grip olmuyorum ama ne olur ne olmaz.