aslında bu yaşadıklarımız hepsi kader. bize yazılmış bir yazı var zaman ilerledikçe görüyoruz başımıza gelenleri. yani bebek sahibi ne zaman olacağımız yazılı. tutacağı varsa zk. da da tutar, eurofertilde de, bahçeçide de. msele oramı buramı değil mesele bize nasıl bir kader yazıldığı. zk. da tamam sıra bekleme olayı var dün 2 de gittim 4 de zor çıktım hastaneden, sırr bi reçeteye ilaç yazdırmak için. ama bence çokta hor kullanılmıyoruz ne yapıyolarki bizi sedyeye bağlayıp işkencemi ettiler. arada dr. terslemiş artı ko kdar da olsun :)) özel bir merkeze onca para bayıldıktan sonra birde kötümü davranacakları. parayı veren düdüğü çalar hesabı tabiki insan gibi davrancaklar. şahsen zk dada insanmışşız gibi davranıyolar arada olan aksiliklerde yoğunluktan kaynaklı. ve tedaviye ara verilmeside bizim vücudumuzun verdiği tepkiye bağlı. misal kist var diye tedaviye devam etmek doğru bişey olsa zaten devam ederler. birde özel merkezde olsan o kisti tedavi etmeden aşılamaya yada tüpe geçmezler.eğer aksilik olacaksa ordada olur. ve fazla fazla ödediğin parayla kalırsın. dediğim gibi her şey yazımızla ilgili. ben 1250 tl ye ilaç aldım 1500 tl de verirdim merkeze yapardım tüpümü. ama olacağı varsa zk dada olur diyorum. 2 denemede tutmadımı sonrası zaten başka yeri tercih ederim. paramla denemem zk. da 2 kez denedik birde başka yeri deneyelim derim.
herşeyin alnımızda yazılı olduğuna dair inancım sonsuz ne zaman öleceğimiz bile belli.amel defterine işlenmiş. biz yaşayarak görüyoruz herşeyi. rabbim bir yere kararladı zamanı var diye düşünüyorum bende.canım ben de özelde tedavi oldum işte 4 ay tedavi oldum 2 ayı kist için diane35 kullanarak geçti olabilir el mahkum orda da oluyo özel merkez diye kist olmicak diye bir kural yok. ama bak z.k da 2 aydır puregon kullanıyorum maşallah hiç kist olmadı. bu da bence uygulanan tedavinin doğru olduğunu gösteriyor. bana büyümesi durunca birden 2 katına çıkartıyodu dozu o zamanda büyüyodu ama kiste çeviriyordu. z.k da daha az çoğalttılar dozu. hiç öyle olmadı. medicine da 75 ken 150 ye çıkartıyodu. ama z. k da 75 den 112,5 a çıkartıyo yani 75 in iki katı değil yarısı kadar çoğaltıyo. dozu birden fazla yükseltmişler demişti infertilitedeki asistan kız bile. doğru ilaç doğru tedavi çok önemli. nereye gidersen git.
evet bende senin gibiyim:) hatta ağlar ağlar sonra silkelenir devam ederim. ama bu başka bi şey ya. gerçekten sinir falan bırakmadı. dün nikahımız vardı mesela. hiç alakam olmayan insanlar yanıma gelip, üzülme olur bizim bilmem kimin bilmem kaçıncı aşılamasında tuttu diyince sinirlerim bozuldu. hayır dıdısının dıdısı onu sana kim söyledi:) ben kimseye anlatmam ama bi şekilde kulaktan kulağa gidiyor demek ki. bunları söyleyenlerde hep yüksek tahsilli aklı başında insanlar. meğer herkes biliyormuş dün farkettim. haline bakmadan uzaktan acıyarak bakanlar mı dersin. çocuğum olmayışından kendilerine mutluluk payı biçip kıkır kıkır gülenler mi. samimiyetim olmayan insanlar evet ama onlar bile herşeyi biliyo demek ki. offff birazda bunların etkisi oldu sinirlerimin bozulup beni pes edicek noktaya getirmeye.
canım insanları Allah a emanet et onlar böyle düşündükçe kirleniyorlar vijdanları ruhları kirleniyor Allah büyük bunu hiçbirzaman unutma eden kişi kendine eder işi demişler. ben artık laf sokmaya alıştım. benim canımı acıtanın ben de canını acıtıyorum.geçen bir kadın burda annemlerin komşusu daha geçen gelişimde de bebek yok mu kilo almışsın falan demişti. bu sefer de diyo kilo almışsın yine aynı kilodayım diyorum cidden aynı tartılar yalan mı sölicek. yok yok geçen gördüğümden daha da kilo almışsın diyor. kendisinin de boyu 1.50 kilosu 80 dir düşünün yani. ben de kocam eliyle besliyor böyle seviyor çevremde bana bu kilonun çok yakıştığını söylüyor eskiden çok zayıftım dedim.sen kendini görmüyosun heralde dedim

DD
sen hiç takma sorana da yapıştır cevabı. akıl verenlere komşusunu anlatanlara da konuşmak istemiyorum bu konuyu de.
bence senmi geren bu olmuş. ben hiç kimseye söylemedim tek tük kişi bilir oda arkdaş çevrem. annem bile bilmez durumu sormazda zaten. eşim ağzını tutamayı anası ve bacısına demişti kızdım artık demiyor zaten onlarda önemsemedi siz panik yapıyonuz demişler yada ne var herkes tüp yapıyor diye olayı çok basite indirgemişler. dün ilaçları buzdolabının sebzeliğine yerleştirirken eşim geldi başımı okşuyor yazık sana diye iç çekiyor. şırıngayı görünce verdiğim tepkiden acıdı bana

bende o gidince ağladım

(( kendime dahada acıdım

(
benim de kendime acıdığım günler çok oluyor duygu. en son aşılamadan sonra lekelenmem başlamasına rağmen günüm gelince kan testi yaptırmaya devlet hastanesine gidip kan istemiştim adam sordu adet oldun mu diye dedim lekelenmem başladı yüzüme bile bakmadan tutmamış al işte adet oluyosun deyip kızına söyleyip barkotumu tutuşturttu elime. çıktım gittim kan verdim sonra kolumu tutarak oturdum bir koltuğa ve halime acıdım. olmayan bebek için kan tahlili yaptırdım.ama biz Allahın sevgili kullarıyız yine de ben inanıyorum mükafatımız çok büyük olacak.
benim eşimin kuzeninin cocugu olacak bıkac gune ama hiç gitmek istemiyrm zamannında bana cocuk yuzunden laf etmıslerdı annesi fln. bizde kımseye soylemıyoruz olmuyo dıye ama artık ınsanlar anlıyo 8 sene bıttı. acaba ben cocuk gormeye gıdınce ne dusunurler kendı cocugu olmuyo aman nazarı deger fılan dıye dusunurlermı kac gundur dusunuyrm.ben o cocuga bakarken onlarında bana acıyarak bakmasını istemiyorum.tedavide istemiyorum tedavının verdıgı o psikolojık cokuntuyu kaldıramıyrm. tedavı sırasında yasadıgım seylerı yasıcama olursa olur olmazsa olmaz napım dıyorum bazen.. tamam tedavı olucam dıyorum bazen. duygularım karman corman.
art niyetli insanlar sa canım sen nasıl davranırsan davran onlar anlayacağı gibi anlar.gitmen gerekiyorsa git görevini yap gülümse maşallah de sev. ama fazla da ilgilenme. ben de bugün halamın kızına gittim bebeğine. onların durumumdan haberleri yok daha istemediğimi biliyolar. hediyemi verdim çok sevindi kucağıma verdi hemen o bebeği severken asla düşünmedim kötü hiçbişey. o onun yavrusu. benim de olacak inşallah bir yavrum.