Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
iğnelerin can yakıyormu kim vuruyor

ben göbekten yapıyorum. normalde herkes kendi vuruyormuş ama ben eşime vurduruyorum. kıl kadar bi ucu var girip çıktığını hissetmiyorsun bile. ama bacaktan yapılanı ilk kez yapacağım yarın daha önce hiç bacaktan olmadım. sanırım oda acımaz gerçi ucu daha kalın ama bilmiyorum deneyince görcem. sonuçta ucunda ölüm yok.

geçen ay vermiştim hormon için tahlil onlar elimde hepsi bidaha istemezler herhalde değilmi
1,5 2 aay uzun bi süreymiş çok kasmiyim o zaman eylül ekimi bulur güzelce tatilimi yapayım ben :)
peki sürekli çağrıyorlarmı hastaneye seni toplam kaç günde oluyor transfer

ben pazartesi adetliydim gittim bakıldı ilaçlarıma başladım o gün. birde bugün gittim kan verdim ve ultrasaonla bakıldı. kan sonucum çıktı ve yarın diğer iğnemede başlayıp pazartesi yine kan ve ultrason için çağırdılar. yani 2-3 günde bir çağırıyolar.

kizlarrr Ben geldimm. transferim oldu. embriyom cok iyiymis. masallah. kala kala 3 embriyom kalmisti. 1 i transfer 2 si donduruldu bembriyordan biri down sendromluymus onu elediler:( embriyoskop ile takip edildigi icin bunu anlayabilmisler. embriyolarimin bolunmesini gordum videoda. sonra bir turlu mesanem dolmadi. 1 bucuk saate kadar bekledik:) heyecandan olmadi sanirim. cunku acayip idrara cikan bi insanim:) dedim bebislerim kocaman oldu:)
neyse aldilar ameliyathaneye 7-8 kisi vardi. psikolog, embriyologlar, 2 doktor, hastabakici, hemsire:) psikolog elimi tuttu bana güc vermek icin heralde:) hersey hazir olunca embrolarimi gordum( canlarim benim). ekranda katertere alinislarini izletiyolar canli. sonra transferi ekrandan izledim. cok ilginc ya. Rabbim nelere kadiir ya. sonra basimi kaldirmadan yattim odamda:) simdi arac geliyo bizi almaya evime donucem.
evert sorularinizi bekliyrm kizlar:)

çok teşekkür ederim içimi rahatlattın vallahi artık çok soğuk bakmıyorum tüp bebeğe hatta olsunda nasıl olursa olsun diyorum bebek istiyorum sadece inşallah sende tez zamanda sonuçlarını iyi bir şekilde alırsın transferin ne zaman olucak acaba ben bile heyecanlanndım doğrusu:16:
ben göbekten yapıyorum. normalde herkes kendi vuruyormuş ama ben eşime vurduruyorum. kıl kadar bi ucu var girip çıktığını hissetmiyorsun bile. ama bacaktan yapılanı ilk kez yapacağım yarın daha önce hiç bacaktan olmadım. sanırım oda acımaz gerçi ucu daha kalın ama bilmiyorum deneyince görcem. sonuçta ucunda ölüm yok.

anladım canım hergün değil yani valla işe git gel zor olcak diye sordum iyimiş o zaman :9:
ben pazartesi adetliydim gittim bakıldı ilaçlarıma başladım o gün. birde bugün gittim kan verdim ve ultrasaonla bakıldı. kan sonucum çıktı ve yarın diğer iğnemede başlayıp pazartesi yine kan ve ultrason için çağırdılar. yani 2-3 günde bir çağırıyolar.

ayyyy önce ben çok heyecanlandım sen anlattıkça inşallah hayırlısı olsun hakkında hemen gelsin bebeğin mucizeyi kendi gözlerinle izledin yani süper bişey bu rabbim utandırmasın emeklerini boşa çıkarmasın inşallah canım şimdi yat dinlen hiç bişey düşünme salla gitsin eee sonuçları ne zaman öğrenicez off ya 2 tane transfer etmiyolar dime ne acı :(( keşke çaktırmadan koysalar iki dane bebiş :52::52:
bu arada toplam maliyeti ne oldu sana bu tüp bebeğin ?
kizlarrr Ben geldimm. transferim oldu. embriyom cok iyiymis. masallah. kala kala 3 embriyom kalmisti. 1 i transfer 2 si donduruldu bembriyordan biri down sendromluymus onu elediler:( embriyoskop ile takip edildigi icin bunu anlayabilmisler. embriyolarimin bolunmesini gordum videoda. sonra bir turlu mesanem dolmadi. 1 bucuk saate kadar bekledik:) heyecandan olmadi sanirim. cunku acayip idrara cikan bi insanim:) dedim bebislerim kocaman oldu:)
neyse aldilar ameliyathaneye 7-8 kisi vardi. psikolog, embriyologlar, 2 doktor, hastabakici, hemsire:) psikolog elimi tuttu bana güc vermek icin heralde:) hersey hazir olunca embrolarimi gordum( canlarim benim). ekranda katertere alinislarini izletiyolar canli. sonra transferi ekrandan izledim. cok ilginc ya. Rabbim nelere kadiir ya. sonra basimi kaldirmadan yattim odamda:) simdi arac geliyo bizi almaya evime donucem.

ayyyy önce ben çok heyecanlandım sen anlattıkça inşallah hayırlısı olsun hakkında hemen gelsin bebeğin mucizeyi kendi gözlerinle izledin yani süper bişey bu rabbim utandırmasın emeklerini boşa çıkarmasın inşallah canım şimdi yat dinlen hiç bişey düşünme salla gitsin eee sonuçları ne zaman öğrenicez off ya 2 tane transfer etmiyolar dime ne acı :(( keşke çaktırmadan koysalar iki dane bebiş :52::52:
bu arada toplam maliyeti ne oldu sana bu tüp bebeğin ?
aminn. evet her asamasini izledim:) 8 agustos test gunum. 3500 civari tuttu. evet bencede sansimiz artardi:)

evet bende o topiği biliyorum hatta yanlış hatırlamıyorsam bir ara yazmıştım ama pek bişeyler öğrenememiştim. birde hepsi farklı şehir ve farklı hastanelerde birde hamile olanlarda var:) pek bi ortak nokta yakalayamadım o topikle. birde çok kalabalıktı:) bizim bura sakin 3-5 kişiyiz takip etmem daha kolay oluyor. bu arada e2 çıktı ama değerlendirmiyolarmış saat 2,30 da bacaklarmış:(( belgin hanım sakin konuşmuyor hiç. kenanda allahtan ameliyata çıktı ben 7 de hastanedeydim o da ordaydı. demekki ameliyat için erken gelmiş. bu arada pazar günleride kan verilebiliymuş kadının biri öyle dedi acil bölümüne gidiyosun sabah erkenden kan veriyosun sonra ultrason için buraya geliyosun saat 1 de kapanıyormuş tüp bebek pazargünü. ee dr. oluyormuki dedim evet genelde kenan bey oluyor dedi. adam antenler açık gezme sebebi bu demekki gece gündüz. h.içi h.sonu hep ordaymış. haliyde agresif ve depresif modda dolanıyor. kayıt işlemini kim yapıyor sekreterler yok dedim. acilde var ordan kaydını yapıp kan vereviliyon dedi işte konuştuğum bayan. daha doğrusu onlar konuşuyordu bende sazan gibi atladım herzamnki gibi:))

evet kalabalığız ama biz artık tanıyoruz birbirimizi herkes ayrı şehirde söylelikle birçok tüp bebek merkezi hakkında bilgi sahibi oluyoruz.istanbuldaki merkezlerde de tedavi görenler var.çoğu da klomen topiğinden geldi yani hepsi bizim gibi yolun sonuna doğru ilerleyenler.
kenan hep orda evet izin günlerinde bile geliyomuş neden acaba bu adam bu kadar çok çalışıyo?

gündüzleri işteyim okuyamam akşamlarıda evde oluyorum ama kızlar sürekli oje sil çıkardan dolayı kuarnı elime alamıyorum valla. hatta geçen ay. çocuk sahibi olmakla ilgili kurandan ayet ve surelerin olduğu sayfaya renkli ayraçlar koydum ama açıp tekrar bakmak kısmet olmadı. artık allaha sığınıp ojeli okuycam. ni tekim niyet önemli bence.

bu arada bugün bi bayan vardı hastanede yaşıda vardı ne için geldi merakte ettim ultrason sırasında ayak üstü sordum kadın 42 yaşında 2 çocuğu var. bu 2. evliliği eşi bekar olarak bunla evlenmiş adamın çocuğu yokmuş haliyle. ve 38 yaşındaymış. neyse ultrasona girdim çıktım dedim teyze senşn çocuklar kaç yaşında kızım var evli torunum var demesinmi. höööönnkk oldum. kadın kocasının ilk evlilik olduğu için 42 yaşında sırf kocası için tüp bebek yapmaya gelmiş. vay anasını dedim beee. acaba dr. bu duruma gülmüşmüdür. dedim 42 de sonra riskli değilmi neredeyse menapoza doğru gitme yaşınız yoo dedil hatta dr. tüp tutar demişler. hani 2 doğum yapmış ya önceden. yumurtalıklar muhtemelen zayıfladı yani benle teyze aynı durumdayız sadece o 42 ben 29 yaşımdayım :(((

teyzeye maşallah diyorum bir de yuh diyorum bir de helal olsun diyorum bakir koca almış diyorum :) daha ne diyim bilemedim. her çeşit insan var maşallah.

Kızlar e2 değerim normal dedi. puregon 450 doz pazartesiye kadar devam edicem. Bacaktan yapılan iğnemide yarın sabah/ cmtesi sabh / pazartesi sabah yapıp. pazartesi kan ve ultrason için yine gidicem. sordum değer normal mi dedim normal dedi. artık başından savmak içinmi dedi bilmiyorum. yalnız aklıma takılan şey puregonu akaşamları yapıyorum bu ilaç için neden sabah dedi?

canım niye kafana takılsın her iğne göbekten yapılmaz ki o da bacaktan vuruluyor demekki değerin de güzel çıkmış ve ayrıca neden savıştırmak için normal desinler anormal bir değer olsa bilgilendirmek hatta gerektiğinde tedaviyi iptal etmek onların görevi. özeldekinden daha sıkıdır devlette.kimse hata yapmaz merak etme.

hoşgeldin canım hadi hayırlı olsun tüp bebeğin Allah kucağına almayı nasip etsin sana sımsıkı tutunsun inşallah. okurken bile heyecanlandım.embriyolarını da dondurmuşsun bu da çok güzel bir haber. yalnız down sendromlu emrbiyo dedin ya aklım karıştı.sadece kamera ile izleme yöntemi ile mi belli oluyormuş bu? yani o yöntem olmasa gidip down sendromlu embriyoyu transfer de edebilirler mi? buna çok canım sıkıldı şimdi :(

hoşgeldin rana. inş. emeklerin boşa gitmez canım allah yüzünü güldürür. sorularım sırayla:
1- transfer esnasında canın çok yandımı kaç dakkada transfer oldu?
2- down sendromlu embriyoyu nasıl anlıyorlar ilgin. gebe birinde bile bebek belli bir olgunluğa gelmeden anlamak zor oluyor? bana tuhaf ve düşündürücü geldi. üzerinde durulması gereken bir konu:)
3- 3500 tl çok iyi bir fiyat ben raporlu olarak gitseydim eğer benimde raporlu hali o kadar tutacaktı. sen özel gitmene rağmen nasıl bu kadar az tuttu?
4- şuan aklıma gelenler bu kadar:) iyi haberlerini verirsin inşallah. 8 ağustos gibide benim yumurtalar toplanmış olur belki transferi bekliyor olurum belkide transferim bile yapılmış olur. ( tabi herşey normal seyrinde gider ve tedavim ederse.)

kenan hep orda evet izin günlerinde bile geliyomuş neden acaba bu adam bu kadar çok çalışıyo?
canım niye kafana takılsın her iğne göbekten yapılmaz ki o da bacaktan vuruluyor demekki değerin de güzel çıkmış ve ayrıca neden savıştırmak için normal desinler anormal bir değer olsa bilgilendirmek hatta gerektiğinde tedaviyi iptal etmek onların görevi. özeldekinden daha sıkıdır devlette.kimse hata yapmaz merak etme.(

kenan bence iş kolik bi dr. hastalara bağırıncada adam deşarj oluyor. özel bir hast. hayatta çalışamaz adama ayda 50 bin tl maaşta verseler gitmez çünkü hastalara özelde bağıramaz. adamın hobisi bu:) ya rananın herşey süper gitmiş ama down olayına takıldım acaba zk da da bu kadar detaylı inceliyorlarmı? ne bilim inş bizdede öyle titiz davranıyorlardır aklıma milyon tane soru geliyor ve o kadar çokki unutuyorum. pazartesi gene gidicem bakalım ne olacak.

canım hayırlı olsun bebeğin sana sıkı sıkı tutunsun inşallah. allah tamamına erdirsin kucağına almayı da nasip etsin. maşallah kaç hücreliydi embriyon bilgi verdiler mi? down sendromunu tespit edebilmeleri ne güzel. bebeğinin rahmine transfer edildiği anı izlemek de ne güzeldir kimbilir. sen şimdi bol bol dinlen. ananas yemeyi ihmal etme. ilk 7 gün çok faydası varmış. kabız olmamaya çalış ve bol bol dinlen. inşallah 10 gün sonra hayırlı haberlerini alacağız.

hoşgeldin rana. inş. emeklerin boşa gitmez canım allah yüzünü güldürür. sorularım sırayla:
1- transfer esnasında canın çok yandımı kaç dakkada transfer oldu?
2- down sendromlu embriyoyu nasıl anlıyorlar ilgin. gebe birinde bile bebek belli bir olgunluğa gelmeden anlamak zor oluyor? bana tuhaf ve düşündürücü geldi. üzerinde durulması gereken bir konu:)
3- 3500 tl çok iyi bir fiyat ben raporlu olarak gitseydim eğer benimde raporlu hali o kadar tutacaktı. sen özel gitmene rağmen nasıl bu kadar az tuttu?
4- şuan aklıma gelenler bu kadar:) iyi haberlerini verirsin inşallah. 8 ağustos gibide benim yumurtalar toplanmış olur belki transferi bekliyor olurum belkide transferim bile yapılmış olur. ( tabi herşey normal seyrinde gider ve tedavim ederse.)

down sendromuna benim de kafam acayip takıldı ve canım sıkıldı.ve dediğin doğru bu senrrom normalde 2 li 3 lü testlerde çıkıyor gebelik ilerleyince. ama bunlar kromozomlarına mı bakıyorlar acaba yada bölünmesinde bir problem oluşuyor da ordan mı anlıyorlar?
bölünmesi sağlıklı olan bir embriyonun down sendromlu olduğunu nasıl anlayacaklar ?
bence sistem ile bölünme hızlarına bakıyolar en hızlı hangisi tamamlıyorsa gelişimini onu alıyolar ama down u nasıl bilebiliyolar çok kafama takıldı?

canım rana fostimon kullandı sanırım. 1 kutusu 25 tl. 10 tane vurulmuş olsa 250 tl hadi daha fazla vurulmuş olsun çünkü son zamanlarda 3 toz 1 su vuruluyordu bu da daha çok sayıda ilaç demek. o da 500 tl tutar. hadi 750 de.
merkezde 3000 tl gibi bişey alıyordu zaten. sanırım bu şekilde yani.

down sendromuna benim de kafam acayip takıldı ve canım sıkıldı.ve dediğin doğru bu senrrom normalde 2 li 3 lü testlerde çıkıyor gebelik ilerleyince. ama bunlar kromozomlarına mı bakıyorlar acaba yada bölünmesinde bir problem oluşuyor da ordan mı anlıyorlar?
bölünmesi sağlıklı olan bir embriyonun down sendromlu olduğunu nasıl anlayacaklar ?
bence sistem ile bölünme hızlarına bakıyolar en hızlı hangisi tamamlıyorsa gelişimini onu alıyolar ama down u nasıl bilebiliyolar çok kafama takıldı?

canım rana fostimon kullandı sanırım. 1 kutusu 25 tl. 10 tane vurulmuş olsa 250 tl hadi daha fazla vurulmuş olsun çünkü son zamanlarda 3 toz 1 su vuruluyordu bu da daha çok sayıda ilaç demek. o da 500 tl tutar. hadi 750 de.
merkezde 3000 tl gibi bişey alıyordu zaten. sanırım bu şekilde yani.

muhtemelen özel gidenlerin bütçelerini sarmıycak ilaçlar yazıyolar. yada kişinin hastalık derecesine göre yazılıyor. yani rana 10 kutu puregon yazsalardı özel alacaktı ve kafadan 2500 tl vermiş olucaktı. dediğin doğru paranın çocu merkeze gitti ilaçlara değil. inş. iyi sonuçlar alır bizde devamı oluruz. kendimi çook yorgun hissediyorum bugün nedense :(( sorgulamalar ve düşünceler çok yordu beni sanırm:(

çok olumsuz düşünüyorsun bence içini bu şekilde karartma herşey olacağına varır bunu da unutmamanı tavsiye ederim güzel düşünürsen güzel olur bak rana arkadaşa transferi yapıldı bile seninde yapılacak inşallah o down sendromunuda düşünme rabbim yazdıysa buna kimse engel değil biliyorsun değilmi
muhtemelen özel gidenlerin bütçelerini sarmıycak ilaçlar yazıyolar. yada kişinin hastalık derecesine göre yazılıyor. yani rana 10 kutu puregon yazsalardı özel alacaktı ve kafadan 2500 tl vermiş olucaktı. dediğin doğru paranın çocu merkeze gitti ilaçlara değil. inş. iyi sonuçlar alır bizde devamı oluruz. kendimi çook yorgun hissediyorum bugün nedense :(( sorgulamalar ve düşünceler çok yordu beni sanırm:(

evet ben de yordum kendimi resmen düşünürken bi kurtulabilsem bu durumdan. herşey olacağına varır rabbim ne yazdıysa o olur. hiçbişeyin önüne biz geçemeyiz.Allahtan hayırlısını dileyelim ona emanet edelim kendimizi ve bekleyelim huzurlu olalım.

kizlar ilk 2 ye bolunuyo ya yumurtalar. ama bu 3 taneydi. simdi bilimsel olarak anlatamicam hatirlamiyrm cunku:) bilgisayarli takipte gorebiliyrz dedi. kromozom bozuklugu oluyomus yani transfer edilirse. sanslisin dedi embriyoskop ile takip edildigi icin. tabi saglam gorunenlerde de yuzde yuz olmicak diye bisey yok. arkadasim orda calisiyo ondan cok indirimli oldu. ilaclara 1.200 civari odedik.3 gun yaticam

sancili gazim var kizlar.sıkıstiriyo. tavsiyeleriniz bekliyorum. mucize cozum onerileri lutfeeen:)

öncelikle aramıza hoşgeldin canım Allah yardımcın olsun aşılama sürecinde. ben de sırasıyla anlatayım sana
1- aşılama raporun hangi hastanede çıkıyorsa orda aşılama olmak zorundasın. yani ben raporumu z.k dan alayım gidip özel bir yerde aşılama olayım yok. raporun z.k dan çıkıyorsa aşılaman z.k da olur. doktor konusunda duygunun dediği gibi tercih şansın yok sürekli değişiyor. ama hepsi iyi doktorlar.
2- canım ultrasonda her zaman farklı doktorlar oluyor. aşılama infertilitede de yapılabiliyor tüp bebek bölümünde de. sen takibini nerede yaptıracağına karar ver öncelikle.ilk aşılaman ise infertilitede deneyebilirsin mesela. yapılan şey ilaç vermek yumurtalara bakmak ve sonrasında büyüyünce çatlatma iğnesi vurup seni aşılamaya çağırmak.kenan bey biraz aksi bir adam evet her gittiğimde ben de birilerine çıkışırken görüyorum ama çok soru sormazsan mantıklı konuşursan pek bi sıkıntı yaratmıyor. sadece ona çok fazla soru sormicaksın he he deyip geçiceksin. ultrasonuma onun girdiği zamanlarda oldu o da iyi bir doktor gereğini yapıyor. hem çoktaan unutmuştur sizinle olan atışmasını :)
3- bir çok ilaç var evet ama bünyeye göre değişir. genelde puregon yazıyorlar biraz pahalı bir ilaç ama iyi bir ilaç hem kendin uyguluyorsun evde göbekten. ben 3 kutu puregon+1 kutu ovitrelle ye muayne ücretleri ile birlikte ilk aşılamamda 300 tl ödemiştim. hepsi bu zaten hastaneye bişey ödemiyosun sgk karşılıyor.
4- aşılama sürecine dair tek tavsiyem z.k ya başlıyorsan sabırlı olacaksın doktorların her söylediğine ufak atışmalara sekreterlerin söylediklerine falan fazla takılmicaksın rahat olucaksın. ordaki herkes çok yoğun cahili de var çok pimpirikli bilmişleri de. kesinlikle memnun kalırsın neyse gereken o yapılır. özeldeki gibi acaba para için mi yapıyolar diye beklemezsin.

canım eşinin sperm değerleri aslında tüp bebeğe uygunmuş. nerde tedavi oldu sayısını arttırmak için? 5 milyonun altında haliyle gitseydiniz z.k ya size tüp bebek yaparlardı. yaşın var çünkü zaman kaybetme. aşılamalarını ara vermeden yaptır. eğer ilk tutmazsa hemen 2. rapor için başvur. ilacını da eczaneden borç al raporun 1 hafta sonra çıkınca götürür verirsin. böylece 1 ay kaybetmiş olmazsın.

eşim hiç bir yerde tedavi görmedi. biz tamamen kendi kendimize kullandığımız vitamin mineral ve bitkisel takviyelerle varikoseli kısmen tedavi ettik. sayı 10 haftada 2,5 milyondan 50 milyona çıktı. şimdi belki biraz daha fazladır ama son 2 aydır yeni test yaptırmadık. yaşımızdan dolayı zaten direkt tüp hakkımız var. aşılamayı öncesinde kendi seçimimizle deniyoruz. 1-2 defa deneyip olmadı biz de tüpe geçeceğiz ama bir ümit belki aşılamada daha az hormon alarak hamile kalırım diye böyle bir seçim yaptık.(ailemde kanser var ve tüpteki ağır hormonlar benim için ömür boyu taşınacak ciddi bir risk)
bu ay bayram tatili dolayısıyla kimseye aşılama yapılmayacakmış o yüzden bayramdan sonra başlayacakmışım. zaten dün de adet gördüm. yani el mahkum 1 ay bekleyeceğim.

verdiğiniz bilgiler için size ve duyguya çok teşekkürler. tez zamanda bebişlerinize kavuşmanız dileğiyle.

Son düzenleme:
sancili gazim var kizlar.sıkıstiriyo. tavsiyeleriniz bekliyorum. mucize cozum onerileri lutfeeen:)

canım ben ne yazıkki bu konuda hiç bir fikrim yok:( geçen pazar ve pazarteside bende gaz feci vardı ıkın sıkındım ama çıkmamıştı 2 gün öldürdü beni. sana ıkın falanda diyemiycem malum bebi oluşuyorsa zarar vermesin. merkezi bir ara belki bişey önerirler. ılık birşeyler iç belki iyi gelir.hatta rezene çayıda olabilir emin deiğilim. kusura bakma boş yazdım ama genede iletini okuduğumu bil istedim ve boşta olsa yazayım dedim:) ara ara yaz bizlere.

bende b u sabah bacaktan olan ilk iğnemi yaptım eşim iş için şehir dışına gitti gitmeden öğne alel acele sabahın 6 sında vurdu iğnemi.

bu ay bayram tatili dolayısıyla kimseye aşılama yapılmayacakmış o yüzden bayramdan sonra başlayacakmışım. zaten dün de adet gördüm. yani el mahkum 1 ay bekleyeceğim.

nasıl yani yaaaa. bayram tatili dolayısıyla aşılama yapılmayacak ne demek allah aşkına. çok sinirlendirmeye başladı bunlar beni. iki günlük tatil için bir ay beklemek ne demek. yani her ay bi şey çıkarıyolar 14 aydır bekliyorum zaten tüp bebek yapıcaklar diye. bir ayda bayram için bekle derlerse alır dosyamı giderim. ne bu arkadaş allah aşkına. insanın sabrıyla bu kadar oynanmaz ki. burnumdan geldi valla. bir senedir yaşattıkları. kızlar kusura bakmayın çok sinirlerim bozuldu. bilgi verdiğin için teşekkür ederim arkadaşım. pazartesi arayıp konuşacağım.

Back
X