Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
icmen gerekiyo ic bence ilaci. ben kila almadim tedavi suresince. sisligimde yok cok sukur. normalde cok zayif oldugum icin suan kila ile bi sıkintim yok. balik yiyorum balik sezonu acilsin daha sıklastiricam yemegi. hazir gida yemiyrm cips falan cok severdim ama kestim direk. meyve kuruyemis vs yemege calisiyrm. ayran dondurma gibi kalsiyumbulanti olunca bisey yenmiyomus. ama ceviz yiyenilirsen belki biraz yardimci olabilir bulantina. benim
yememde icmemde de degisiklik olmadi. tabiki daha dikkat ediyrm yediklerime. yemis olmak icin degil bebegime ve bana yarıcak seyler yemege calisiyrm. mesela hergun meyve yemege calisiyrm. salata normalde de yerdim simdide soframdan eksik olmuyo hamd olsun.
peki sende zayiflama oldumu mide bulantilarimdan dolayi. bife sat neydi senin[/QUOTE
Bulantı kötü etkiliyor Tuzlu kreker yiyorum. Birde doktorum ilaç verdi . Onu kullanıyorum. Bu sabahta doktora gittim ilaç verdi kendi doktorumu aradım kullana bilirsin dedi ama tereddütteyim hala alsam mı diye . 24 Haziran satım canım. 5 Temmuz da aşılamam oldu.Seninle aramızda çok az fark olması lazım ben 9 haftadayım şuan.Kilo kaybım çok yok tedavi sürecinde ben baya kilo aldım. Psikolojik zannedersem. Sendede çok şişlik oluyormu. Benim karnım çok şişiyor. Bide Kabızlık oluyor .Benim yemek alışkanlım iyi değil meyve vs pek yemem şimdi bebişin hatırına yiyorum.Haftaya doktora sorucam zaten vitamin almam lazım mı diye. Sen balık tüketiyormusun bol bol yememi tavsiye ettiler bana çocugun beyin gelişimi için çok iyiymiş ama ben bulantıdan hiç yiyemedim(
icerikli yiyekler tuketiyrm. sut cok icemiyrm. bol salata yiyorum aksam yemeklerinde. yumurta yemege calisiyrm.
pregesteron jel seklinde ise o bagirsak hareketlerini yavaslatiyomus kabizlik ondan olabilir. hamd olsun benim sorunum
yok
kulturun sonucunu kisa surede aliyosun. yanilmiyosam en gec bikac gun surer.kızlar smear testini dışarıdan kabul ediyorlarmış yanlız 1 yılını geçmemiş olması gerekiyormuş onun haricinde kültür testimin olup olmadıgını sordu onu yaptırmam gerekiyormuş bu testi yaptıran varmı test sonucu ne zaman çıkıyor bilgi verirseniz sevinirim
kızlar smear testini dışarıdan kabul ediyorlarmış yanlız 1 yılını geçmemiş olması gerekiyormuş onun haricinde kültür testimin olup olmadıgını sordu onu yaptırmam gerekiyormuş bu testi yaptıran varmı test sonucu ne zaman çıkıyor bilgi verirseniz sevinirim
maşallah canım maşallah söylemeyin daha hiçkimseye en azından 12 haftalık olana kadar. infertilitede mi yapılmıştı 2 aşılaman da. ikisinin de tutması ne güzel. düşük herkes de olabiliyor ben de 1 kez gebe kalmıştım ama z.k ya başlamadan önce başka bir hastanede klomen ile. normal yoldan yani aşılama filan olmadan. hamile kaldım çok şaşırdık sevindik falan biz de sorun var diye tedaviye başladık hemen olmaz sanıyorduk. kalp atışlarını bile duymuştuk herşey normal gidiyordu 8 haftalık kalp atışları durdu kürtaj oldumsonra da çok üzüldük eşimle ağladık beraber.o günün üzerinden tam 15 ay geçti birdaha hamile kalamadım. 3 aşılama geçirdim. onlarda tutmadı ilginç değil mi...normal yolla hamile kalmıştım çatlatma iğnesinden sonra.şimdi olmuyor işte birdaha. nasıl bir mucizeymiş demekki o bebişin rahme düşmesi. artık tüp bebeğe geçtik ekim de yapılacak inşallah. umudumuzu orda arayacağız. inşallah herşey yolunda gider canım kendine dikkat et fırsat buldukça dinlen. doktor kontrollerini heleki ilk haftalarda sakın ihmal etme öncesinde de düşük olduğu için daha dikkatli olman lazım. herşey gönlünce olsun :)
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Her gün acaba sagmı iyimi diye kendi kendime sıkıntı yapıyorum bende. Ya kalbi durduysa ya bişey olduysa diye. Ama sende çok zor bir süreç geçirmiş . Kalp atışını görüp kaybetmek çok kötü.İlk sefer hamile kala bildigine göre kürtajını yaparken birşeyler yapmış ola bilirlermi. Bunun için kontrollerini yaptırdınmı ? Bazen küçük bir tıkanıklık bile hamilelige engel ola biliyor. Ben ilk evlendimde nezam çocuk istesek hemen olucak sanırdım. Hiç çevremde tedavi olup sıkıntı yaşayan olmamıştı. Filimlerde hep öle olmaz mı kız hemen hamile kalır :))) Ama çocuk istiyince hiçte kolay olmadıgını ögrendim.... Allah hepimize yar ve yardımcı olsun. İsteyen herkezin evini çocuklarıyla şenlendirsin..
canım benim de aklımda tüpe bişey mi oldu sorusu var çünkü zaten ben doğuştan tek tüplüyüm. sol taraf var. solda hep gelişiyor yumurta daha önce hemen hamile kalmıştım. şimdi yumurtam gelişmesine rağmen 3 aşılamam da tutmadı hem de 2 tanesi karından ultrasonla takip edildi yumurtam da çatlamıştı yani o şekilde yapıldı ama ya nasip değilmiş tada tüpümde yapışıklıklar flan var bilemiyorum. zaman zaman hep aklıma geldi rahim filmimi yenilemek çünkü ben rahim filminden 2 ay sonra hamile kaldım sonra da düşük oldu ve kürtaj oldum. kürtaj sonrası antibiyotik kullandım 10 gün sonra da kontrole gittim doktorum güzelce muayne etti temiz dedi. adetlerim hiç şaşmadı. bilemiyorum. girdik artık bir yola tüp bebek olucak artık. ben de yoruldum normal yoldan olmasını beklemeye. ama hala aklımda özelde gidip bir rahim filmi çektirmek. ama raporum çıkıyor artık ilaçlarımı alıcam. zaten aşılamalarda da ilaç kullandım. şimdi yine aynı ilaçları alıp normal yoldan deneyeceğime tüp yaptırırım daha iyi diyorum. gücüm de kalmadı açıkçası. ama kim istemez ki yeniden normal yolla gebe kalmak. en dopalını rabbim gerçekleştiriyo ama. bakalım kısmet..
canım aslında bittikten 1 hafta sonra yani tamamen temiz olman gerkeiyor tabiki ama ne kadar erken verebilirsen o kadar iyi olur. iyice bittiğini zaten sen anlarsın akıntın filan normale dönünce illa tam 1 hafta geçmesi gerekmiyor. 3-5 gün sonra da gidebilirsin. ama ekime yaptırırız diyorsan acele etmene de gerek yok. ilaçları rapor çıktıktan sonra yazdırabiliyorsun. ama ben ilk aşılamamda adet oldum o sırada dosyam heyetteydi 3-5 güne çıkacaktı. ben de o ayki adetimi kaçırmak istemediğim için ilaçlarımı eczaneden borç almıştım. sen de öyle yapabilirsin canım. ama infertilite den randevu alıp git mutlaka. arman bey iyi bir doktor. bence 1 defa aşılama deneyin. erkek infertilitesinde aşılama daha başarılı. ama eğer olmazsa çok zaman kaybetmeden eşin ameliyat olması daha uygun olur bence. hayırlısı olsun inşallah canım. bir de eğer eşinin sperm değerleri 5 milyonun altındaysa zaten aşılama yapmadan direk tüp bebeğe yönlendiriyorlar. onu da bir sor istersen.
canım teşekkür ederim Allah ne muradın varsa versin çünkü bu konuda acemi oldugumuz için tecrübeli arkadaşlara ihtiyacımız var.aşılamanın ekime kalmasını istemiyorum..bir kaç gündür misafirim vardı ondan fırsat bulupta hastaneyi arayamadım. bugün saat 16:30da aradım açmadılar artık yarın arayıp smear testini dışardan kabul edip etmediklerini sorarım.eşim üroloji doktoruna sperm sonuçlarını gösterdi aşılama yapılabilecegini söyledi hayırlısı allahtan
selam kızlar. nasılsınız? geçmişi okudum şöyle bi. umarım herkes iyidir. biz dalyandayız. güzel geçiyor tatil. dalyan, göcek ve gökova yaptık. bu arada eşimle balayı yaptığımız otelde kalıyoruz. ordan bize sürpriz yapıp beş yıl önce balayında kaldığımız odayı ayarlamışlar. güzel sürpriz oldu bizim için.
duygucum sizde tatildesiniz sanırım. umarım güzel geçiyordur. elifcim rapor işine geçiyormuşsun. çok sevindim. hayırlı olsun şimdiden. rana cım umarım sizde iyisinizdir minnakınla. benden haberler böyle kızlar. girmeye çalışırım arada.
bu arada hanzade_su arkadaşım. hamile olduğunu yazmışsın. tebrik ederim öncelikle. yalnız bi şey dikkatimi çekti. zeynep kamilde aşılama ile hamile kalana pek rastlamadık malum sense maşallah iki kez aşılama yaptırıp ikisinde de hamile kalmışsın. son aşılamasını yaptıracak biri olarak merak ettim. sorununuz neydi? aşılamanı hangi bölümde ve hangi doktora yaptırmıştın. kaç yumurtan vardı ve büyüklükleri kaç mm di. merakımı mazur görüp yanıtlarsan çok sevinirim.
Elıfım canım senın nasıl bır psıkolojıde oldugunu cok ama cok ıyı anlıyorum,dedıgın gıbı esını sevsen bıle bazen bunlar yetmıyor ınsana surecı onlarla bırlıkte yasasakta kadınlar daha cok uzulup,daha fazla dusunuyorlar.ve dedıgın gıbı zaman zaman hayatı kalıtesız yasıyosun.aslında buranın bana ıyı gelmıycegını esıme soyledım ama bencıllık yaptı onasa sınır oldum.tedavı surecınden cıktım hem ruhen hem bedenen ortamı kaldırma gucum yoktu.cunku gorumcenın bebegı 35 gunluk,eltının 7 -8 aylık her taraf bebek cocuk dolu ama esımde nereye kadar kacıcaz dedı.ve bence bana anlayıslı olmadı sırf memleket ozlemı yuzunden ama ıntıkamım cok fecı olucak:)bende 2.denemeyı ertelıycem ona ınat. Bu arada sana dıycektım randevular doluysa bı sabah gıt adam ımzalar dıye. Aferın sen akıl edıp arayarak ıyı yapmıssın sevındım valla onun ıcın beklemen manasızdı. Dıger arkadaslarada vakıt bulursam yazıcam ınsallah.cunku cepten yazmak cok cıdden cok zormusopuyorum hepınızı.
kızlar smear testini dışarıdan kabul ediyorlarmış yanlız 1 yılını geçmemiş olması gerekiyormuş onun haricinde kültür testimin olup olmadıgını sordu onu yaptırmam gerekiyormuş bu testi yaptıran varmı test sonucu ne zaman çıkıyor bilgi verirseniz sevinirim
merhaba DAISY2011 hosgeldin aramiza:) ayni dertten muzdaripiz maalesef. ama benim tek tarafli cikilata kistim var. bende acik amliyat oldumEpeydir yazilarinizi okuyorum, ilk sayfadan taa 65 e kadar geldim, son sayfaya kadar okumaya vaktim yetmedi)
Bende zeynep kamilde tup bebek tedavisine basladim, sali gunu dosyamin konseyden cikip cikmadigini ogrenmek icin arayacagim hastaneyi, heyet raporundan sonra beni ne bekliyor bilmiyorum... Bizim ilk tup bebek tedavimiz, yasim 29. 6 yillik evliyim, evlendigimden beri hic cocuk dusunmezken (uzun bi sure dusunmuyoduk yani), iki yil once hastaligimi ogrendigimizde acaba cocuk olurmu olmazmi dusuncesiyle basladik ve ogrendik ki olmuyor. Hastaligim; her iki yumurtalikta da cikolata kistim varmis, gecen yil ameliyat oldum ve doktor, herhangi bir sorun yoksa 3-4 ay icinde hamile kalmalisin dedi, ameliyatimdan 4 ay sonra cocuk olmayinca zeynep kamil hast.tup bebek bolumune gittik ve basladik (şubat 2012), basladigimizda da ogrendik ki esimin sperm sayisi dusuk ;(( yani yavas yavas hastaliklar cikmaya basladi, subattan beri gidip geliyorum hastaneye, calisiyordum ve isim oldukca stresliydi ve izin konusu cok zordu, bu yuzden elimden geldigi kadar hastaneye daha az gitmeye calistim bu yuzden de subattan beri daha yeni heyet raporu asamasina gelebildim. İsten ayrildim cunku; artik patronlar "ne zaman bitecek,niye uzadi, ne kadar daha gidicen" gibi sorularla beni bunaltinca ayrildim isten) evde durmak cok sıkıci, allahtan kopegim var onunla zaman geciriyorum
)
Yazim cok uzun oldu ama bu tanisma yazisiydi kizlar)
Epeydir yazilarinizi okuyorum, ilk sayfadan taa 65 e kadar geldim, son sayfaya kadar okumaya vaktim yetmedi)
Bende zeynep kamilde tup bebek tedavisine basladim, sali gunu dosyamin konseyden cikip cikmadigini ogrenmek icin arayacagim hastaneyi, heyet raporundan sonra beni ne bekliyor bilmiyorum... Bizim ilk tup bebek tedavimiz, yasim 29. 6 yillik evliyim, evlendigimden beri hic cocuk dusunmezken (uzun bi sure dusunmuyoduk yani), iki yil once hastaligimi ogrendigimizde acaba cocuk olurmu olmazmi dusuncesiyle basladik ve ogrendik ki olmuyor. Hastaligim; her iki yumurtalikta da cikolata kistim varmis, gecen yil ameliyat oldum ve doktor, herhangi bir sorun yoksa 3-4 ay icinde hamile kalmalisin dedi, ameliyatimdan 4 ay sonra cocuk olmayinca zeynep kamil hast.tup bebek bolumune gittik ve basladik (şubat 2012), basladigimizda da ogrendik ki esimin sperm sayisi dusuk ;(( yani yavas yavas hastaliklar cikmaya basladi, subattan beri gidip geliyorum hastaneye, calisiyordum ve isim oldukca stresliydi ve izin konusu cok zordu, bu yuzden elimden geldigi kadar hastaneye daha az gitmeye calistim bu yuzden de subattan beri daha yeni heyet raporu asamasina gelebildim. İsten ayrildim cunku; artik patronlar "ne zaman bitecek,niye uzadi, ne kadar daha gidicen" gibi sorularla beni bunaltinca ayrildim isten) evde durmak cok sıkıci, allahtan kopegim var onunla zaman geciriyorum
)
Yazim cok uzun oldu ama bu tanisma yazisiydi kizlar)
merhaba DAISY2011 hosgeldin aramiza:) ayni dertten muzdaripiz maalesef. ama benim tek tarafli cikilata kistim var. bende acik amliyat oldum
fakat tekrarladi kistimsuan 5,5 cm ama hamd olsun hamileyim:) tup bebek tedavisi ile hamile kaldim. zk da yaptirmadim. acikcasi saNada orda tedaviyi tavsiye etmem. bizde kost oldugu icin mikrop kapmaya meyilliyiz ve asilama suresinde enfeksiyondan kirtulamadim. ayrica gelismis bi sistemleri yok. seninde yumurta rezervin azalmistir ameliyattan dolayi. onun icin az yumurtan gelisir. bunun icin daha iyi bierkez aratirsan benim dikrimce daha iyi olur tabiki maddi acidan seni zorlamicaksa. hersey gönlünce olsun.
aramıza hoşgeldin canım bir çırpıda anlatıvermişsin yaşadıklarını ama düşününce 6 yıldan bahsediyorsun hadi bikaç yıl da düşünmemiş olsanız dediğin gibi sende bizim gibi 2-3 yıldır uğraşıyorsun demekki bu iş için. Allah yolunu açık etsin canım biz hepimiz z.k ya gidiyoruz rn4 özelde yaptırdı hem evlilik yaşı tutmadığından hem de kistinden dolayı zaman kaybetmemek için.ben de perşembe günü gittim hastaneye 5 eylüle gün verdiler arayıp sistemik hastalık raporum çıktı mı diye sorucam inşallah bir sorun çıkmaz. ekimin başında başlamayı düşünüyorum ben de tüp bebeğe. senin ne zaman yetişicek canım sanırım benden öndesin :)
ben de z.k da yaptırıcam sanırım ilk tüpümü hala emin değilim ama ilk şansımı devlette denemekten yanayım. yazılarımızı okuduysan az çok hepimizin sorunlarını da biliyosundur. benim rahim anomalim var unicorn uterus.yani yarım rahimliyim rahmim tek taraflı gelişmiş doğuştan tek tüp tek yumurtalık ve yarım bir rahim. ayrıca tek böbrekliyim. tüpümün gelişmediği tarafta böbreğim de gelişmemiş. 2011 şubatta rahim filmi çektirerek öğrendim. şok olduk sonrasında klomene başladım ve ikinci ayımda hamile kaldım çok sevindik fakan 8. haftada düşük oldu. kürtaj oldum o zamandan beri de hamile kalamadım. bu yüzden de artık biraz gerginim 2 si z.k da 3 aşılama geçirdim hiçbirisi tutmadı. artık kürtajda bir sorun olduğunu sonrasında enfeksiyon kaptığımı yada tüpümde yapışıklık falan olduğunu düşünmeye başladım. belki tüp bebek öncesi yeniden rahim filmi çektirebilirim. raporunu aldıktan sonra özelde de yaptırabilirsin belki ben de öyle yaparım bilemiyorum. tekrar aramıza hoşgeldin.
Evet senin problemini de okudum, asagi yukari herkesi okudum (bazen karistiriyorum kimin ne sorunu vardi diye tekrar okuyorum sonra)allah herkese sifasini tez zamanda verir insallah.
Ben bu sali arayacagim hastaneyi iste, konseyden dosyam gectimi diye sorucam sonrasini bende bilmiyorum. Ben ameliyattan sonra tuplerimin acik oldugunu ogrenmistim ama zeynep kamil' de dr tekrar istedi, cektirdim ve acik tupler. Gerci direk tup bebek dedigi icin dr, tuplerin acik olup olmasi onemli degil ama yaptirdik iste)
nasıl yani rahim filmin vardı ve zeynep kamil tekrar mı istedi? hangi doktor istedi merak ettim. ilk rahim filminin tarihi 1 yıl mı geçmişti ki istediler canım tekrardan normalde olanlardan istemiyolar da onsan sordum. bir de z.k da kolay oldu mu çektirmen.ben ilkinde çok acı hissetmedim rahat geçti.ama yine de kolay bi işlem değil. zaten anlamadım ilkinde oldu bitti dediler :) şimdi bildiğim için sanki acıyacak mış gibi geliyor. çok tatlı canlı da değilimdir. acı eşiğim yüksektir ama sanırım manevi olarak da acı çekmek istemiyorum artık. bilemiyorum şimdilik ultrasonumu beklicem tüp bebekteki doktorlarla konuşucam.
arkadaşlar merhaba, belki hatırlarsınız buraya daha önce de yazmıştım. zeynep kamilde raporla aşılamaya hazırlanıyordum. bu cuma adet gördüm yarın yani ptesi ilaçlarımla gidip tedaviye başlayacaktım. çarşamba günü tedaviye başlamadan son bir spermiogram yaptıralım dediğimizde başımızdan aşağı kaynar sular indi. eşimin daha 2 ay önce 50milyon olan sperm sayısı 2,3 milyona inmiş. %51 olan morfolojisi de %1 olmuş. yok bir yanlışlık var deyip ctesi spermiogramı tekrar yaptırdık bu sefer daha beter sonuçlar geldi. nasıl neden gibi sorular içimizi yerken tabi bütün umutlarımız da kayboldu.
yarın aşılama için gidecekken şimdi eşimin yeni hormon ve kan testleri için gideceğiz. şimdi size sormak istediğim benim aşılama raporum çıkmıştı bu rapor ne olacak bir fikriniz var mı? ilaçlarımı almıştım keza onlar da ne olacak bir bilginiz var mı? hiç aşılama olmadan o rapor iptal edilip tüp için rapora başvurulur mu sizce?(tüp için diğer gerekli tahlillerim hazır. hatta aslında direkt tüp hakkımız varken kendi isteğimizle aşılama raporu çıkarmıştık )
tüp raporu için işlemler uzarsa(geçen defa her şeyim tamamlandıktan sonra zkdeki dahiliyeci beni gel git helak edip imza atmamıştı), raporsuz ücretini kendim ödeyerek tüp yaptırmayı düşünüyorum. fakat umut ve memorialdan ilaçlarla birlikte 6000-7000 civarı fiyat aldım. devlette yaptırayım desem zeynep kamil sizce nasıl? tavsiye edermisiniz? yoksa sat sav ama özelde yaptır mı dersiniz?
Tontis, sperm sayisinin okadar dusmesi ya da degisken olmasi cok ilginc, dr a sordun mu niye oyle olmus, acaba stres erkekleri de mi etkiliyor, buna gore dusebiliyo mu ,?? Ne diycegimi bilmiyom sasirdim dogrusu, insallah iyi gelisir hersey sizin icin.
Valla bizde ilk dene yapiricaz tup bebek, sordugun diger sorulara cvp verebilecegim bilgim yok kusum, ama kizlardan bilen olur mutlaka,yazarlar.
Ama benim fikrim şöyle, devlet ilk iki denemeyi veriyor bu haklarini kullan eger olmazsa sonrasinda özele gidersin,(umarim gerek kalmaz hamile kalabilirsin) .
Devlet hastanesi ugrastiriyor gercekten ama basari sanslari da yuksek, bikere para isin icine girince, insan ister istemez huzursuz oluyo, gerci o kadar iyi ozeller varki onlarin hakkini yememek gerek.
merhaba canim hosgeldin tekrar aramiza. gercekten sizin icin uzucu bi durum olmus. yarin bi gidip konusun zk ile. gerci onlar icin hic onemli olmadiginiz icin tekrar test isteyip tup icin islemlere baslatanilirler. bana sorarsan devletin ucretsiz olmasinin disinda bi ozelligi yok. ama diger arkadaslar memnunlar. ben eurofertil de yaptirdim tedavimi ve cok memnun kaldim. cok sukurde ilk denemede tuttu. eger imkanin varsa guvenilir bi ozel merkezde yaptirmani tavsiye ederim. hakkinda hayirlisi olsunarkadaşlar merhaba, belki hatırlarsınız buraya daha önce de yazmıştım. zeynep kamilde raporla aşılamaya hazırlanıyordum. bu cuma adet gördüm yarın yani ptesi ilaçlarımla gidip tedaviye başlayacaktım. çarşamba günü tedaviye başlamadan son bir spermiogram yaptıralım dediğimizde başımızdan aşağı kaynar sular indi. eşimin daha 2 ay önce 50milyon olan sperm sayısı 2,3 milyona inmiş. %51 olan morfolojisi de %1 olmuş. yok bir yanlışlık var deyip ctesi spermiogramı tekrar yaptırdık bu sefer daha beter sonuçlar geldi. nasıl neden gibi sorular içimizi yerken tabi bütün umutlarımız da kayboldu.
yarın aşılama için gidecekken şimdi eşimin yeni hormon ve kan testleri için gideceğiz. şimdi size sormak istediğim benim aşılama raporum çıkmıştı bu rapor ne olacak bir fikriniz var mı? ilaçlarımı almıştım keza onlar da ne olacak bir bilginiz var mı? hiç aşılama olmadan o rapor iptal edilip tüp için rapora başvurulur mu sizce?(tüp için diğer gerekli tahlillerim hazır. hatta aslında direkt tüp hakkımız varken kendi isteğimizle aşılama raporu çıkarmıştık )
tüp raporu için işlemler uzarsa(geçen defa her şeyim tamamlandıktan sonra zkdeki dahiliyeci beni gel git helak edip imza atmamıştı), raporsuz ücretini kendim ödeyerek tüp yaptırmayı düşünüyorum. fakat umut ve memorialdan ilaçlarla birlikte 6000-7000 civarı fiyat aldım. devlette yaptırayım desem zeynep kamil sizce nasıl? tavsiye edermisiniz? yoksa sat sav ama özelde yaptır mı dersiniz?