- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
konuştuğum herkes acele etme tüp bebek öncesi yapılması gereken birşey varsa mutlaka yaptır diyor. tüpde yapışıklık olduğu için sıvı birikmesi olan ve bebeği tutmayan insanlar var tüplerini aldırmışlar mecburen. böyle kafamın içinde sorularla cebelleşeceğime göze alıp rahim filmi çektiricem temizlenince. ne faydası olacak düşünüyorum da yani temiz çıkarsa zaten sorun yok. ama yapışıklık çıkarsa ne yapıcam o zaman tek tüpümü de aldıramam. en azından tüp bebeğin tutmasına engel olacak mı sıvı birikmesi var mı bilmeden yapmam böyle birşeri. böyle bir durumda da rahim filmi çektirmenin kime ne faydası olacak şuanda onu da bilemiyorum. çok sinir bozucu bir durum. bu genç yaşımda hiç tüpüm olmazsa doğal yoldan birdaha hamile kalma şansım olmaz. belki de bu kadar incelememek lazım. detaylı ultrason ile rahim içi düzgün görünüyorsa deniceksin ilk tüp bebeğini. tutmazsa sonrasını düşünürüz.
bu arada umut da benim gibi bir bayanı evlat sahibi yapıp başarı hikayelerine eklediyseler çok önemli ve özel bir vaka diye. beni de el üstünde tutarlar heralde dimi.
elifcim sen tüplerinde yada onun dışında bir sorun oldğu kanısına nerden vardın neden tüp öncesi aklını karıştırıyorsun. yani ameliyat olma gibi. bence özelde yada zk.da ilk denemeni yap eğer tutmazsa farklı araştırma yollarına başvur. belki tüp öncesi kontrolünde teşhis edilir bir sorunun varsa ve ilk tüp öncesi yapılması gereken bir operasyon varsa yaparlar. bence artık daha fazla beynini yorma acaba bir sorunmu var tüp tutsa bile sıvı birikmesinden tutunmaz diye kötü şeyler getirme aklına emin ol gelmek isteyen bebek hayata sımsıkı tutunur istemesen bile ol gelmek istedikten sonra gelir. ha tüpünü özel yada zk.hangisi dersen eşinle konuş ortak bir noktaya var. istersen ilk tüpünü özelde dene olmazsa 2. için zk. ya gelirsin gene. erkekler biraz daha rahat biz k. k de fikir alş verişi yaparken onlar kadınalr kulübü senin aklını karıştıryor grme demekle yetiniyolar:) senin şu aşama il odaklanmak gerekn şey raporumu alayım ve özeldemi zk.damı yaptırayım olsun.