Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
konuştuğum herkes acele etme tüp bebek öncesi yapılması gereken birşey varsa mutlaka yaptır diyor. tüpde yapışıklık olduğu için sıvı birikmesi olan ve bebeği tutmayan insanlar var tüplerini aldırmışlar mecburen. böyle kafamın içinde sorularla cebelleşeceğime göze alıp rahim filmi çektiricem temizlenince. ne faydası olacak düşünüyorum da yani temiz çıkarsa zaten sorun yok. ama yapışıklık çıkarsa ne yapıcam o zaman tek tüpümü de aldıramam. en azından tüp bebeğin tutmasına engel olacak mı sıvı birikmesi var mı bilmeden yapmam böyle birşeri. böyle bir durumda da rahim filmi çektirmenin kime ne faydası olacak şuanda onu da bilemiyorum. çok sinir bozucu bir durum. bu genç yaşımda hiç tüpüm olmazsa doğal yoldan birdaha hamile kalma şansım olmaz. belki de bu kadar incelememek lazım. detaylı ultrason ile rahim içi düzgün görünüyorsa deniceksin ilk tüp bebeğini. tutmazsa sonrasını düşünürüz.
bu arada umut da benim gibi bir bayanı evlat sahibi yapıp başarı hikayelerine eklediyseler çok önemli ve özel bir vaka diye. beni de el üstünde tutarlar heralde dimi.

elifcim sen tüplerinde yada onun dışında bir sorun oldğu kanısına nerden vardın neden tüp öncesi aklını karıştırıyorsun. yani ameliyat olma gibi. bence özelde yada zk.da ilk denemeni yap eğer tutmazsa farklı araştırma yollarına başvur. belki tüp öncesi kontrolünde teşhis edilir bir sorunun varsa ve ilk tüp öncesi yapılması gereken bir operasyon varsa yaparlar. bence artık daha fazla beynini yorma acaba bir sorunmu var tüp tutsa bile sıvı birikmesinden tutunmaz diye kötü şeyler getirme aklına emin ol gelmek isteyen bebek hayata sımsıkı tutunur istemesen bile ol gelmek istedikten sonra gelir. ha tüpünü özel yada zk.hangisi dersen eşinle konuş ortak bir noktaya var. istersen ilk tüpünü özelde dene olmazsa 2. için zk. ya gelirsin gene. erkekler biraz daha rahat biz k. k de fikir alş verişi yaparken onlar kadınalr kulübü senin aklını karıştıryor grme demekle yetiniyolar:) senin şu aşama il odaklanmak gerekn şey raporumu alayım ve özeldemi zk.damı yaptırayım olsun.

konuştuğum herkes acele etme tüp bebek öncesi yapılması gereken birşey varsa mutlaka yaptır diyor. tüpde yapışıklık olduğu için sıvı birikmesi olan ve bebeği tutmayan insanlar var tüplerini aldırmışlar mecburen. böyle kafamın içinde sorularla cebelleşeceğime göze alıp rahim filmi çektiricem temizlenince. ne faydası olacak düşünüyorum da yani temiz çıkarsa zaten sorun yok. ama yapışıklık çıkarsa ne yapıcam o zaman tek tüpümü de aldıramam. en azından tüp bebeğin tutmasına engel olacak mı sıvı birikmesi var mı bilmeden yapmam böyle birşeri. böyle bir durumda da rahim filmi çektirmenin kime ne faydası olacak şuanda onu da bilemiyorum. çok sinir bozucu bir durum. bu genç yaşımda hiç tüpüm olmazsa doğal yoldan birdaha hamile kalma şansım olmaz. belki de bu kadar incelememek lazım. detaylı ultrason ile rahim içi düzgün görünüyorsa deniceksin ilk tüp bebeğini. tutmazsa sonrasını düşünürüz.
bu arada umut da benim gibi bir bayanı evlat sahibi yapıp başarı hikayelerine eklediyseler çok önemli ve özel bir vaka diye. beni de el üstünde tutarlar heralde dimi.

benimde tek tüpümde su yani oklüzyon gözüküyor ama tüp yap dediler hiç öle bir şey duymamıştım o zamn benimkide tutmaz aynı şey benim içinde geçerli

mesela iki tüpüde tıkalı olana direk tüp yapıolar o zamn olmuyorsa yapmazlardı yani bebek tutanamaycksa böyle bir şey yoktur herlde bence..içini ferah tut

Meahabalar bende aranıza yeni katıldım bende z kamilde tedavi görüyorum ilk aşılamamı klomenle yapmıştım olmadı şimdi ikinciyi purogenle deniiyoruz yarın ilk kontrolüm var bakalım Allah hepimizin kucağını doldurur inşallah sağlıklı evlatlarla.buarada yazgım 83 dü sanırım bende ataşehirde oturuyorum komşuyuz sanırım:34:

Meahabalar bende aranıza yeni katıldım bende z kamilde tedavi görüyorum ilk aşılamamı klomenle yapmıştım olmadı şimdi ikinciyi purogenle deniiyoruz yarın ilk kontrolüm var bakalım Allah hepimizin kucağını doldurur inşallah sağlıklı evlatlarla.buarada yazgım 83 dü sanırım bende ataşehirde oturuyorum komşuyuz sanırım:34:

hayırlı olsun canım bir çoğumzuun aşılamaları tutmadı inş seninki tutar ve işin tüpe kadar uzamaz. ataşehirdeysen komşuyuzdur:) ne tarafındasın?

hayırlı olsun canım bir çoğumzuun aşılamaları tutmadı inş seninki tutar ve işin tüpe kadar uzamaz. ataşehirdeysen komşuyuzdur:) ne tarafındasın?

teşekür ederim benimde hiç umudum yok tutucagından z kamilde birtek kişiyle bile karşılaşmadım aşılaması tutan.herşeyin hayırlısı artık.ben belediyenin ordayım

teşekür ederim benimde hiç umudum yok tutucagından z kamilde birtek kişiyle bile karşılaşmadım aşılaması tutan.herşeyin hayırlısı artık.ben belediyenin ordayım

canım bu topiğe arada giren hanzade su diye bi arkş. vardı zk. ilk aşılması tutmuş ama düşük olmuş 2.cisini denemiş oda tutmuş ve şuan sanırım 8-10 haftalık hamile. hafta olrak emin değilim ama kesin oalrak hamile olduğunu söyledi yani. bende karakol caddesindeyim. yani belediyenin arka caddesinde:)

a negüzel inşallah bizlerinde olur.umudumu kaybediyorum ve artık sıkıldım bu git gellerden ama yapıcak bişey yok beklemekten başka zamanı degil diyip kendımı motive etmeye calısıyorum siz tüp bebektesiniz sanırım inşallah bebeginize kavusursunuz. bende evlenmeden önce karakol caddesınde oturuyodum

a negüzel inşallah bizlerinde olur.umudumu kaybediyorum ve artık sıkıldım bu git gellerden ama yapıcak bişey yok beklemekten başka zamanı degil diyip kendımı motive etmeye calısıyorum siz tüp bebektesiniz sanırım inşallah bebeginize kavusursunuz. bende evlenmeden önce karakol caddesınde oturuyodum

daha yolun çok başındasın. hemen pes etme. zamn bi şekilde akıp geçiyor bizlerde ona göre sürüklenip duruyoruz. z.kya 2011 kasımda başladım 10 ay olmuş nasıl geçti zaman hatırlamıyorum bile. salıklı sıhhatli olsunda bebişler varsın geç olsun napalm bizler elimizden gelen fedakarlığı yapıyoruz gerisi allaha kalmış. epey yakın oturuyoruz komşuymuşuz.

daha yolun çok başındasın. hemen pes etme. zamn bi şekilde akıp geçiyor bizlerde ona göre sürüklenip duruyoruz. z.kya 2011 kasımda başladım 10 ay olmuş nasıl geçti zaman hatırlamıyorum bile. salıklı sıhhatli olsunda bebişler varsın geç olsun napalm bizler elimizden gelen fedakarlığı yapıyoruz gerisi allaha kalmış. epey yakın oturuyoruz komşuymuşuz.

evet herşeyin hayırlısı elimden geleni yapmaya çalısıyorum 6 gündür meryem suresinide okuyorum 41 gün okumak lazımmıs.benim sebepsiz ınferlıteymıs ben 6 yıl önce çikolata kıstı amelıyatı olmustum ondan olmuyo dıye düsünüyorum ama doktor tedavini olmussun artık etkılemez dıyoekıyomus sanırım ozaman bı sebep yoksa nıye olmuyo ay nebılım bı sebep arıyorum kendımce ıkı yıllık evlıyım hıc korunmadık ama kısmet ıste ben aslında dırek tüp ıstemıstım ama yapmadılar önce asılama yapılması lazımmıs bıde 3 yıllık evlı olmak gerekıuomus sanırım

bende çalışmak isterim bakıcı sorunum olacak bu sebepten en az 1 yıl çalışamam. sanki bebik olduda bakımını konuşuyoruz :(((

İnsallah gun gelecek bebek de olacak ve bu konusmalara bebeklerle devam edicez ;))

maşallah sana canım halletmişsin. ne demişler işi biliceksin işe gitmiceksin. salı 11 de orda olmana gerek yok yani gitmeyedebilirsin çalışıyorum izin alamadım dersin öğlenden sonra arayıp dosyam heyetten geçti mi diye sorman

Konseyden dosyami alip heyet icin teslim ederken bana dediki ordaki dr. Sabah erkenden gel, heyetten belki soru icin seni odaya cagirabiliriz, herheangi bir problem cikmazsa onay alirsin sonraki hafta da ilaca baslarsin dedi, bu yuzden sali sabahi erkenden gidicem ;)

Canım merkezlerin raporsuz fiyatları çok farklı farklı. mesela ilaç hariç işleme 4000 isteyen de var 6500 isteyen de. kimisi pazarlık ediyorsun düşürüyor falan da. ama arkadaşının üstelik de kendi çalıştığı yerin 7000 lira fiyat vermesi biraz pahalı. dediğim gibi umut raporsuz ilaç dahil 5850 paket fiyat yapıyor mesela. memorial da 2000 euro(4400 lira) + ilaç dedi, ki yine senin arkadaşınkinden ucuz. ama her halükarda özellerde raporsuz ortalama 6000 lirayı, raporlu 3000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. raporlu zk'de yaptırınca de ilacı şusu busu 1500-2000 lira arası para gidiyor tahminim. ben biraz da belki bana uygun olabilecek mikroenjeksiyon, imsi, ko kültür, yuvalama gibi gelişmiş opsiyonları da değerlendirmek istediğimden raporlu 2 denememi özelde yaptırmaya karar verdim. malum yaş 36 olunca sizinkine göre şansım daha düşük. tıbbı biraz daha zorlamak gerekebilir. bu tip imkanların olduğu gerekirse beni yönlendirecek bir merkeze gitmek benim için daha uygun olabilir.

Z.k. De neden oyle 1500-2000 olsun ki, yumurta toplamada 409 tl veriliyor ilk denemede + bir de ilac parasi, yani en fazla toplam 1000 tl yi bulur diye dusunuyorum, yaniliyomuyum kizlar???

canım sen de çok kötü şeyler yaşamışsın. bu seviyesiz insanlar maalesef her yerde. benim çalıştığım şirket de el değiştirince yeni bir gn md geldi, senin hesap adam resmen bana(ve işten çıkarmak istediği herkese) taktı. bir tür mobbing uygulamaya başladı. mesela hiç uzmanlık alanım olmayan işler veriyordu. bir gün geliyordu ik müdürlüğünü de vekaleten sen yap diyordu, ertesi gün geliyordu bilgi işlemle ilgili şu şu işlere sen bak diyordu ertesi gün finansla ilgili bir iş yüklüyordu. mesela ben ik eğitimi almadım diyordum, git araştır yap diyordu. mesai bitmiş tam çıkacağım yeni bir iş getirip sabaha hazır olsun diyordu. hastaneye gitmek için izin istesem burnumdan getiriyordu. her defasında hastaneden kağıt getirdiğim halde acaba başka bir yerlere mi gittim diye beni 2 saat sorguluyordu. bunalıp kendi kendime istifa edeyim her şeyi yaptı. ama ben senin aksine inatla istifa etmedim, baktı olmuyor bu sefer beni daha düşük maaşla başka bir göreve atamak istedi. hani belki bu sefer istifa ederim diye. ben de yermiyim, elimde is sözleşmem var böyle bir şey yapamazsınız, beni işten çıkartacaksanız bana aynı şartlarda yeni iş bulun, tazminatımı da verin yoksa dava ederim, ya işime iade edilirim ya da 1 yılık maaşıma denk gelen tazminat alırım, hiç üşenmem bir de mobbing davası açar sizi rezil ederim, kazanmam da %100 iyi düşünün dedim. kavgayla tehditle, al
takke ver külah 2 ay sinir savaşı verdim. baktılar başa çıkamıyorlar, daha üst yönetim işe el attı pazarlık etmeye başladılar. dava açmam halinde alacağım 12 aylık maaşa denk gelen tazminatın çok az bir şey altını peşinen verip karşılığında kanuni haklarımdan vazgeçtiğime dair bir yazı imzalattılar. ben de koydum paramı cebime bastım istifayı. ben o kadar stresten sonra ilk 1 ay kafamı dinledim. o kadar bunaltmışlar ki ancak toparladım. 2. ay senin gibi boşluğa girdim. iş aramaya başladım. hatta bir kaç tane yabancı şirkette çok iyi pozisyonlara mülakata çağırıldım. ama konu çocuğa gelince kimse hamile kalmayı düşünen birini işe almak istemiyor. arkadaşlarım"sormazlarsa söyleme ya da yalan söyle" dediler ama düşündüm taşındım, mesela işe girdim, 2. ayda tüp bebek tedavime başlamam söz konusu oldu, kontrolleri var, yumurta toplanması var,embriyonun yerleştirilmesi var, daha yeni işe girmişin, izin isterken ne diyeceksin ki dedim. yalan mı söyleyeceksin? o yüzden temelli vazgeçtim. evde kendi kendime vakit geçirmeyi de
öğrenmeye başladım.zaten evi derle topla, bir iki yemek yap, biraz çık dolaş, yürü, standart ev alış verişlerini yap, gün bitiveriyor. buradan arkadaşlar da edindim. arada onlarla da görüşüyorum. eminim sen de alışırsın.

Valla kusum ben de pes etmedim 6-7 ay direndim bosverdim ama bi yerden sonra tahammul edemedim ve ciktim, ama issizlik parasi alicam oyle anlastik ayrilirken ve bu ay aldim da ;)

daısy madem aynı sorunla karsı karsıyayız anlatayım kısaca surecımızı.bız korunmayı bıraktıktan 7 ay sonra kadar hamıle kalamayınca ozel bı hastaneye gıttık normal kadın dogumcuya test ıstedı.sonuc 12 ml.kadar sperm cıktı ve tabı hareketsızlık.1seneyı doldurmadıgımız ıcın bısey yapamayız dedı.neyse 1sene dolunca tekrar gıttık yıne test bu sefer 5mly altına ınmıs.kesın t.b baska care yok dıyınce eurofertıle gıttık ewet t.b baska turlu olmaz dedıler.fıyat falan konustuk rapor alabılırsek fıyatın dusecegını soledıler.z.k e rapor ıcın gıttık.erkek faktorlu oldugu ıcın 3sene sartı aranmıyo dedıler.basladık rapor ıcın testlere.benımkıelrde bısey cıkmadı yıne.sperm testı bu sefer 65 ml. ve hareketlı sayısı artmıs cıktı.sasırdık tabı.bu arada ıstanbul laboratuarda yaptırdı 2tahlılınıde.neyse heyet zamanına gelınce bı bayan doktor warya ona gıttık gosterdık ewet su durumda asılama yapaılır t.b gerek yok ama madem bu kadat testı yaptırmıssınz heyete gırsın asılama tutmazsa hazır bulunur dedı.oylelıkle asılama yapıldı ama malesef tutmadı.ıste bole hıkayemız.degısme sebebı bu tabı esım bu arada kecıboynuzu kuru yaptı belkı o etkılemıstır.belkı bu ay degılde
onumuzde ay gıderız tekrar ne yapıcaz sımdı dıye ama umarım dırek t.b derler cunkku asılama cok zor tutması:(

Anladim cnm, hakkinizda hayirlisi olsun, umarim iyi sonuclar alirsin cnm.

5 eylül çarşamba arayacağım canım inşallah bir aksilik çıkmadan çıkar. zaten o günlerde adet de olacağım belki direk 3. günümde giderim tek ultrasonum kalmıştı onu da halldedip dosyaı teslim ederim inşallah hayırlısıyla. bu arada adet
olacakmışım gibi ağrılarım bitti kasıklarımda ağrımıyor artık birkaç gün çok ağrıdı sanki erken gelecek dedim. umarım geç kalmaz. ben de bugün camları sildim 2 makina çamaşır yıkadım. yemek yaptım. yarında kociş işe gidince evi siler süpürürüm. ama yavaştan kış temizliğine de başlamam lazım tüller banyo fayansları gibi incik cincik işler.
canım son aşılamamda ben de yürekten istemiştim tutmasını tüpe geçecek olmayı yediremiyordum kendime. ama olmadı ve tüp bebek olayını da sindiriyorsun içine mecburen. herkes tüp bebekle hamile kalıyor herkesin bazı problemleri var hemen içini karartma. bak ben inan aşılamalar bittikten sonra rahatladım çünkü ozaman her bakımdan stresli oluyorduk eşimle birlikteliklerimiz bile mecburi oluyordu. çok zor bir süreç bıkmıştık hesap yapmaktan hangi gün aşılama olur perhiz kaç gün olur vs.. eşimin de çok psikolojisini etkiliyordu.
ben de çok sıkılmıştım artık atlatmamız iyi oldu. hayat akıp geçiyor odaklı yaşamaktan çok sıkıldım. artık bebek için yapılacak şey belli tüp bebek :) onun dışında soslay hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. kafayı boşaltınca belki süpriz bir bebek olur. sen de kafana takma canım. benim tutmadı ama belki senin tutacaktır. nitekim tutanları da gördük. Allah yolunuzu açık etsin canım hayırlı haberlerle dön.

..."tupe gececek olmayi yediremiyorum kendime" , demissin ya cnm, neden??

Cnm aramiza hos geldin, tedavin hayirli olsun cnm, kontrolunu de merak ettim, umarim hersey yolundadir.

evet herşeyin hayırlısı elimden geleni yapmaya çalısıyorum 6 gündür meryem suresinide okuyorum 41 gün okumak lazımmıs.benim sebepsiz ınferlıteymıs ben 6 yıl önce çikolata kıstı amelıyatı olmustum ondan olmuyo dıye düsünüyorum ama doktor tedavini olmussun artık etkılemez dıyoekıyomus sanırım ozaman bı sebep yoksa nıye olmuyo ay nebılım bı sebep arıyorum kendımce ıkı yıllık evlıyım hıc korunmadık ama kısmet ıste ben aslında dırek tüp ıstemıstım ama yapmadılar önce asılama yapılması lazımmıs bıde 3 yıllık evlı olmak gerekıuomus sanırım

Ben de gecen yil cikolata kistinden ameliyat oldum cnm, esinde bir problem varmiydi ??

devlette tüp yapabilmen için 3 yıl evli olman şartı var. direkt tüp yapılan durumlarda bildiğim kadarıyla ağır erkek faktörü olduğunda direkt tüpe yönlendiriyolar ama diğer durumlarda 2 aşılama 3 yıl evli olma şartı var.

Konseyden dosyami alip heyet icin teslim ederken bana dediki ordaki dr. Sabah erkenden gel, heyetten belki soru icin seni odaya cagirabiliriz, herheangi bir problem cikmazsa onay alirsin sonraki hafta da ilaca baslarsin dedi, bu yuzden sali sabahi erkenden gidicem ;)

Z.k. De neden oyle 1500-2000 olsun ki, yumurta toplamada 409 tl veriliyor ilk denemede + bir de ilac parasi, yani en fazla toplam 1000 tl yi bulur diye dusunuyorum, yaniliyomuyum kizlar???

sen son aşamadasın raporun çıkınca dr. ilaçlarını yazdırıp adetini bekleyeceksin tedavi için. bence gitmene gerek bile yok saat 11 gibi ara raporum çıktımı diye sor kurul odasına. senin çağırıp soru sorabilriz demelerine bakma bugüne kadar çağrılan bir hasta görmedim. ha işin yoksa git ama işin varsa boşa vakit ayırma derim.

ben tüp ilaçlarımı aldığımda 1400 tl ödedim raporlu olarak +410 da transferde ödedim 1800 tl. düz 2000 tl diyebiliriz. haa ödediğim 1400 tl ilaçtan elimde 7+1 kutu daha var 2. tüp için ilaç alırsam daha az ödemiş olucam. bir nevi 2 tüpün ilaçlarını toptan alıp parasını peşin ödemş gibi oldum ben.

elifcim sen tüplerinde yada onun dışında bir sorun oldğu kanısına nerden vardın neden tüp öncesi aklını karıştırıyorsun. yani ameliyat olma gibi. bence özelde yada zk.da ilk denemeni yap eğer tutmazsa farklı araştırma yollarına başvur. belki tüp öncesi kontrolünde teşhis edilir bir sorunun varsa ve ilk tüp öncesi yapılması gereken bir operasyon varsa yaparlar. bence artık daha fazla beynini yorma acaba bir sorunmu var tüp tutsa bile sıvı birikmesinden tutunmaz diye kötü şeyler getirme aklına emin ol gelmek isteyen bebek hayata sımsıkı tutunur istemesen bile ol gelmek istedikten sonra gelir. ha tüpünü özel yada zk.hangisi dersen eşinle konuş ortak bir noktaya var. istersen ilk tüpünü özelde dene olmazsa 2. için zk. ya gelirsin gene. erkekler biraz daha rahat biz k. k de fikir alş verişi yaparken onlar kadınalr kulübü senin aklını karıştıryor grme demekle yetiniyolar:) senin şu aşama il odaklanmak gerekn şey raporumu alayım ve özeldemi zk.damı yaptırayım olsun.

canım tayfun bey bikere öyle bişey mırıldandı hidro bişey bişey dedi ondan mı var orda dedii baktı baktııı evet bu tüp geçişi dedi sonrada bişey demedi belki de yok sadece şüphelendi kesin bişey olsa söylerdi zaten. ama her seferinde sana histeroskopi yaptık mı biz demesi de şüphe uyandırıyordu hep bende. yoksa kendi kendime çıkartmıyorum şüphelendi belli ki.ama haklısın beynimi yormicam ultrasonda sorucam raporum bir çıksın sonra da özel mi z. k mı ona karar veririm.

benimde tek tüpümde su yani oklüzyon gözüküyor ama tüp yap dediler hiç öle bir şey duymamıştım o zamn benimkide tutmaz aynı şey benim içinde geçerli

mesela iki tüpüde tıkalı olana direk tüp yapıolar o zamn olmuyorsa yapmazlardı yani bebek tutanamaycksa böyle bir şey yoktur herlde bence..içini ferah tut

canım her yapışıklıkda sıvı birikmesi olucak diye bişey yok. sıvı birikmesi olup da rahim içine akarsa tutunmayı engelliyor.iki tüpü de tıkalı olana tüp yapıyolar tutmazsa da tüplerden sıvı akıyo diye tüpleri alıyolar. ondan benim de aklım karıştı ama bilemeyiz tabiki denemeden tüp de ilk denememi yapıcam o da tutmazsa artık o zaman ciddi bir araştırmaya girerim.

hayırlı olsun canım inşallah. hoşgeldin. inşallah tutar aşılaman.

İnsallah gun gelecek bebek de olacak ve bu konusmalara bebeklerle devam edicez ;))

Valla kusum ben de pes etmedim 6-7 ay direndim bosverdim ama bi yerden sonra tahammul edemedim ve ciktim, ama issizlik parasi alicam oyle anlastik ayrilirken ve bu ay aldim da ;)

Anladim cnm, hakkinizda hayirlisi olsun, umarim iyi sonuclar alirsin cnm.

..."tupe gececek olmayi yediremiyorum kendime" , demissin ya cnm, neden??

Cnm aramiza hos geldin, tedavin hayirli olsun cnm, kontrolunu de merak ettim, umarim hersey yolundadir.

Ben de gecen yil cikolata kistinden ameliyat oldum cnm, esinde bir problem varmiydi ??

canım ben 1 kez kendim gebe kaldım. klomen kullanmıştım ama olsun doktor ilişki önermişti biz de çalışmıştık bir baktık ki ay sonu hamileyim hemde değerim 2000 di. hemen keseyi gördük 1 hafta sonra kalbi de atmaya başladı. rüya gibiydi. sonra kalbi durdu 10 gün sonra. kürtaj oldum. 1.5 yıl geçti birdaha da hamile kalamadım. işte buyüzden yediremiyorum. ama öyle böyle yicez artık yapıcak başka bişey yok :) insan herşeye alışıyor.

kızlar bu arada rana nın bebeğinin kalp atışlarını bile bizimle paylaşmaması çok tuhafıma gitti. oysaki konuşarak hallettiğimize inanıyordum ben demekki ne kadar rahatsız olmuşki hemen gitmeyi tercih etti. suç bizdemi şimdi onun yorumlarından rahatsız olduk diye bilemiyorum ama çok inatçıymış ben olsam hayatta yapamam böyle 1 kere bile uğramadı sonrasında. ne diyelim. yolu açık olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

kızlar bu arada rana nın bebeğinin kalp atışlarını bile bizimle paylaşmaması çok tuhafıma gitti. oysaki konuşarak hallettiğimize inanıyordum ben demekki ne kadar rahatsız olmuşki hemen gitmeyi tercih etti. suç bizdemi şimdi onun yorumlarından rahatsız olduk diye bilemiyorum ama çok inatçıymış ben olsam hayatta yapamam böyle 1 kere bile uğramadı sonrasında. ne diyelim. yolu açık olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

bende girip bilgi vermesini bekledim ama yapmadı. kendine göre bir bildiği vardır bencede şuan yaptığı doğru bir davranış değil. memnun kalmamış olabilir z.k dan bunu bir çok kez dile getirdi. herkes her hastaneden memnun olmayabilir çokda doğal. bizde memnun olduğumu dile getirip hafif bir tepki verince ters tepti. topiği açan ranaydı her ne olursa olsun şuan hamile bile olsa, zk.dan memnun kalmamış olsa dahi arada bir girmesini beklerdim. kendi bilir artık ne yapalım belkide girerek bizim topikte canını sıkmak istemiyodur nitekim hamile ve gereksiz yere sinirlenmek istemiyor olabilir. inş. bebeği sağlıklıdır.

Vazgeçmek, kaybetmektir.
Biz hiç kaybetmedik.

$199656_350591861689126_198436298_n.webp

kızlar çok beğendim paylaşmak istedim sizlerle umarım resmi ekleyebilmişimdir.

kızlar hala merkez araştırması yapıyorum bir yandan 3 seçeneğim var. z.k, umut ve medicine. insanlar z.k yı hiç önermiyolar tüp bebek günlüğünde yazdım otopikteki kimsenin tutmamış z.k da. birisi de raporunu z.k dan almış gitmiş umut da yaptırmış. sağlıksız şartlar diyor laboratuvarı o kadar iyi değil diyorlar benim de kararsızlığım hala sürüyor. eurofertil i de ekleyebilirim seçeneklerimin arasına.kızın mesajını kopyalıyorum ;

duygu düşünüyorum da hakkımız varken devlette yapalım devletteki hakkımız bitince nasılsa özellere para yediricez diyoruz ama o zaman 6000-7000 tl yediricez. şimdi yaptırırsak 3000 tl ye halledebiliriz. umut da deneyelim mi beraber? ben herşeyi göze aldım. defalarca tüp bebek mi yaptırıcaz vücudumuza da yazık. z. k nın sterilizasyonundan zaten memnun değiliz bunu herkes biliyor ve gözardı ediyoruz.ameliyathaneleri elbetteki temiz ve steril olacak ama ben embriyoların tutulduğu laboratuvarı hep merak ediyorum ve kuşku duyuyorum. mesela merkezde embriyoskop olmasını çok istiyorum. bu da umut ve eurofertil de var. daha uygun fiyat verirseler medicine ı da düşünebilirim. sanki para verince içimmi rahat edecek ne :D anlayamadım. ama daha çok özen gösterileceği kesin.
canım ben de senin gibi düşünüyorum. devletteki hakkım bittikten sonra 6000-7000 ödemek başka, 3000 verip raporlu olarak özelde yapmak başka. zk'de bedava yapmıyor sonuçta. orada da fark ödemesi yapıyorsun. 1500 lira fazla verirsin başarı şansı çok daha yüksek, daha iyi koşulları olan bir yere yaptırırsın. para verince rahat etmek olarak da düşünme. bu alanda her gün bir yenilik çıkıyor. tıbbın en son olanaklarını takip edense maalesef büyük özel klinikler. tabi bu benim fikrim. seçim sana kalmış.
umut'un laboratuar koşullarını kim beğenmemiş bilmiyorum ama ben gidip gördüm hiç de aynı fikirde değilim. bir çok yerde olmayan en son tıbbi aletleri vardı. üstelik orada başarılı olmuş sürüyle insan tanıdım. eurofertil de aynı derece başarılı. medicine'ın başarı oranlarınıysa hiç bilmiyorum. ama istersen bir de memorial ataşehire ve fertijine sor. ikisini de bana ilkten bizzat doktor tanıdıklarımız tavsiye etmişti.

baharcım ne yaptın hastane kontrolün ve aşılama işlemin nasıl geçti? gelince bilgi vermeyi unutma canım.

kızlar ben geldim. aşılamamın bugün yapılacağını tahmin ettiğim için tatildeyken jinekolojiden smear için randevu almıştım bugün için. sabah eşimle birlikte önce tüp bebeğe gidip tayfun bey ile görüştüm. aşılamadan önce smear aldırmamda sakınca olup olmadığını sordum. uzun uzun düşündü. sonunda aldırıp aşılama için gelebileceğimi, ancak antibiyotik vs yazarlarsa gebelik testi sonucunu almadan kesinlikle kullanmamamı söyledi. jinekolojiye gidip smear aldırdım kültür ve idrar tahlili için örnek alındı. idrar tahlil sonucunu aldım. smear sonucu da 15 gün sonra çıkacak. 18 eylülde alabileceğimi söylediler. daha önce iki kez smear aldırmıştım ikisinde de çok canım yanmıştı ama bu sefer nispeten kolay oldu. yalnız smear alındıktan sonra biraz kanamam oldu bu sefer.

neyse onikiye doğru belgin hn yaptı aşılamamı. kanamam ve akıntım olduğunu söyledi. kanamanın smear aldırmamdan kaynaklandığını, akıntının da yumurtalama akıntısı olduğunu söyledim. çatlatma iğnesinin ertesi günü başlamıştı çünkü. o da hakverdi yumurtlama akıntısıdır dedi. yalnız idrara sıkışık halde gitmeme rağmen bu sefer karından bakmadılar. kolay olduğu için gerek duymadığını söyledi belgin hn. daha masadan kalkmadan sancılarım başladı bu sefer 20 dk dayanabildim yatmaya. ben idrar torbasının doluluğundan olduğunu sandım ama idrarı boşaltınca da sancılar geçmedi yol boyunca da devam etti. şimdi annemlere geldim dinleniyorum. her ayağa kalkışımda sol tarafımda sancılar başlıyor. iki işlemi aynı gün yaptırmakla kötü mü yaptım bilmiyorum. belgin hn da neden smearı bugün aldırdınız dedi. tayfun beye danışıp aldırdığımı söyledim. benden haberler böyle işte kızlar.

Back
X