madem öyle bende hikayemi yazayım biraz bende eşimle çok kısa zaman içinde tanışıp anlaşma evlenme 5 ay içinde olup biiti..bu kısa zaman içinde birnbirimizi fazla tanıyamadık tabi hoş 5 6 seneliklerde tanıyamadıklarını söylüyorlar ya neyse..ilk zamanlar bizim de acayıp kavgalarımız oldu neler geldi geçti başımdan burda anlatsam film olur yani 4 senede..flört zamanı çok değer veriordu çok titriyordu sonra nikahı önceden yaptık iki ay önce düğüne çok değişti ve o zamn tanıdım ..ama evlendik yinede nişan atamadım çünkü daha önce atmıştım hakkım kalmamıştı..her neyse biz evlendikten sonra buda dergah alemine takıldı ben hep yanlız kaldım evde daha 3 aylık evliyken zor günler yaşadım çok..ama hiç korunmadık çünkü yaşım ilerlemişti geç evlenmiştim evlilik kkorkusu vardı bende..annemle babamın ayrılığından dolayı her neyse..ama 4 yıl içinde korunmadığımız halde çocuk olmadı eşimde başka işlerle meşgul olduğundan çocuk işine ilk yıllarda önem vermedi son bir senedir uğraşıoruz tedavim 2 senedir devam edior ama oda bu yıl üzerine düşmeye başladı..kaynanam devamlı soruyordu ne oldu ne yaptınız diye..zaten daha çeyizim eve serilirken kaynanam annmlere bunlar çocuk yapmasın hemen demiş kızına söle hap alsın demiş..annmde çok sinirlenmişti ilk günden böle denirmi diye ne demek istior sonuçta yaşı gelmiş insanlarız ve biz karar veririz..heralde duası tuttuki olmuyor işte çocuk şimdide istior dua ediyormuş hep..ee sen baştan istemedin allahta böle yaptı yani aratıyor iişte..
neyse geçelim orasını rahim filmini korkudan 3 sene sonra çekliebildim ve tek tüp tıkalı çıktı ama doktor tekle kalınacağını söylüyordu ama tüp yap dedi yaştan dolayı..eşimde bir sorun olmadığını düşünüyordum hep sperm sayısı yüksek olunca..öyle öyle klomen falan bir işe yaramadı zeynep kamile geldik tüp için orada ürololi doktoru muyenesinde eşimde düşük seviyede varikosel tespit etmiş sokrotel renkli doplerde haraketsizlik çıktı..ama dün televizyonda doktordan dinledim sanırım sayı öenmli değilmiş harketlilik öenmlimiş..galiba çocuk bundan sebep olmuyor kanımca..
canım sana da yazgıma da üzüldüm. evliliklerinizin ilk yıllarında epey sıkıntı yaşamışsınız. yapı olarak ben de çocuklara baygınımdır diyemem. hatta öyle bağırışan çığırışan istediği olmayınca şımarık şımarık ağlayan çocuklara falan illet olurum, hemen oradan uzaklaşırım. ama kendi çocuğumu da istiyorum. sonuçta çocuk bu, sen nasıl yetiştirirsen öyle olur.
ben eşimle tanıştım 3 ay sonra bana evlenme teklif etti. 6. ayda evlenecektik ama ailede vefatlar falan oldu 1. yılda evlenebildik. bunca yıldır çocuk meselesi hariç hiç doğru dürüst bir anlaşmazlığımız olmamıştır. genele bakıldığında oldukça mutlu bir evliliğimiz var denebilir. bir birimizi her gün daha çok severek bugünlere geldik. eşim zaten yapı olarak da biraz hanım köylüdür, beni mutlu etmek için elinden gelen her şeyi yapar, belki o yüzden de çocuk istememesini yıllarca tolere ettim. fakat 2 sene önce artık kadın dna'mın bana çağrısımıdır nedir yoğun bir çocuk isteği baş gösterdi. eşim belki dediğin gibi tek çocuk büyümesinin etkisiyle istemedi. aslında tek çocuk da değil. kendinden oldukça büyük bir ablası varmış ama eşim çok küçükken kanserden ölmüş. ablasının kaybını doğal olarak annesi hiç atlatamamış. hatta iş boşanmaya kadar gitmiş. yani senin gibi eşim de ayrılık görmüş. belki onun travması da ya da ne bileyim bir evlat kaybetmenin ailesi üzerindeki etkisini görmek de eşimi bilinç altında çocuk sahibi olmaktan soğutmuştur. allahdan son 6 aydır falan artık o da olumlu bakıyor da eski kavgalarımız bitti. ama halen çocuk diye ölüp bitmiyor başka.ben de aynı sizler gibi içimde bir yerde onca senemi boşa harcadığı için eşime çok kızıyorum. sonuçta bu mevzuyu 5 sene önce bilsek ben eminim çoktan çocuğumuzu kucağımıza almıştık, böyle yumurta kapıya dayanmışken çırpınıyor olmazdık. kayın validen hakikaten gıcıkmış, hoş gerçi hepsi biraz öyle. benim kayın validem de sözde beni çok sever ama eşime teşhis konduğunda pat diye oğlumu boşayacakmısın diye sormuştu da şok olmuştum. kadın beni teselli edeceğine abuk subuk konuşmalarıyla sinirimi attırmıştı. halen daha arada doluyorum biriyle konuşmak istiyorum eskaza ona bahsetsem beni çileden çıkarıyor. bana iki saat kendi saçma sapan dertlerini anlatıp beni zerre dinlemiyor. mesela doktor şunu dedi diyorum o bana kendi alerjilerinden bahsediyor. aşılamamız iptal oldu diyorum, yazlığın bahçesindeki çimlere yabani otların dadandığından bahsediyor. saçını başını yolarsın cinsten.
tek tüpünün tıkalı olması o kadar önemli değil. hakikaten bir çok kişi tek tüple hamile kalıyor. sperm sayınız iyiyse hızı aslında çabucak düzeltebilirsiniz. bilmiyorum muhtelif kürleri denediniz mi ama hızı düzeltmek bence en kolayı. sayı, hele ki morfoloji çok daha zor ve uzun sürede düzeliyor.