merhaba kızlar anca gelebildik bi duş aldım başım ağrıdı stresten ve koşturmacadan. öncelikle bazal ultrasonum temiz çıktı yani yapıldı dosyama koydum ayşe ye teslim ettim konseye girecek haftaya çarşamba aramamı söyledi. doğru dürüst ilgilenmiyor da hiçbişeyi istemiyor ben soruyorum nüfus kaayıt örneklerini yeniledik sgk dökümünü vereyim mi evlilik cüzdanı fotokopisi kimlik fotokopisi vs.. en sonunda dosyayı verdi elime sen düzenle dedi. eskileri çıkartıp yenileri koydum kanları benim eşimin ayrı ayrı yerleştirdim ultrason kayıtlarının ve folikül cetvellerininin smear ın da fotokopilerini çektirip kendime aldım. sonra teslim ettim işte. ordan çıkmamız 11 i buldu geç kaldım eurofertil e bir de gözümüzün önündeki merkezi görmeyip 1 tur daha attık arabayla sonra da alt yola parkedip yürüdük bu sırada aradılar geliyormusunuz diye trafikteyim dedim :) z.k dan iki adım yere gidemedik:) meğer yül üstündeymiş.
neysegörüştüm sadık bey ile göztepe medikal park dan gelmiş.
tüp bebek konusunda eski ama bu merkezde yeni bir doktorumuş. görüştük adamın önüne herşeyi sıralayınca düzenli bir şekilde. öğretmenmisiniz diye sordu yada çalışıyomusunuz hayır dedim bu sebepten çalışamıyorum. çok düzenli dosyalamışsınız da dedi adam. ev hanımıyım ben ayol heralde düzenli olcam dimi:)
sonra anlattı işte. unicorn rahmimin sol yumurtalıktan yumurtladıktan sonra ve tüp açık olduktan sonra normal gebeliğe hiçbir engel teşkil etmeyeceğini söyledi. nitekim 1 gebeliğiniz var bu iyi bişey dedi. fakan aşılamalar tutmamış artık yapılacak şey belli. yaşınız genç bu bizim için çok önemli bir faktör sizdeki başarı oranımız %60 lara kadar çıkabilir dedi. tüp bebek süreci aynı. yani yarım rahimliyim diye yapılacak ekstra bişey yok folikül çizelgelerime baktı daha yüksek dozda ilaç verip takip edeceğiz olgunlaşınca yumurtalarınız toplancak. 3. veya 5. günde de embriyonun durumuna göre transferiniz yapılacak dedi. sonrasında risklerimin olduğunu düşük olabileceğini erken doğum olabileceğini falan söyledi onun için de her türlü önlemi alacaklarını söyledi. gerekirse dikiş atılır vs.. ama eğer yine düşük olursa histeroskopi ile açıp bakarız ve gerekirse rahmi genişletiriz o anki duruma göre eğer genişleme ihtimali varsa dedi. yani hem tanısal hem de tedavi amaçlı histeroskopi yapıp bakabiliriz dedi. ama bu düşük olursa yeniden yapılabilecek bişey. şuanda gerek yok dedi. bu biraz samimiyetsiz geldi çünkü benim rahmime operasyon kimse önermiyolar. brüksel tüp bebeğe gidip yücel karaman da rahim genişletme ameliyatı diye bişeye 10 bin tl para verip sonrasında rahimin yine toparlandığını konuştuğum insanlar var. genişletilebileceğini sanmıyorum ama adam da genişletilebilir demedi histeroskopi esnasında bakılır yapılabilecek bişey varsa o anda karar verilip yapılabilir falan dedi.
adetlerim düzenli diye ve miktarında azalma olmadığı için yapışma ihtimali üzerinde falan durmadı sıvı birikmesi olabilir ama buna tutmazsa bakılır tüpün rahimle olan bağlantısı kesilir falan dedi. ama yapışma ihtimalinin kürtaj sonrası az olduğunu adetlerin düzenli olduğunu miktarının azalmamış olmasının önemli bir etken olduğunu söyledi. yani yapışmanın en önemli belirtisi adet azalması imiş de. benim bir miktar arttı bile kanlanmam. o yüzden ekstra bişey istemedi arzu edersen içim rahat etsin dersen adet bitiminde gel bi sulu ultrason yapalım dedi. o nasıl bişeyse. rahim filmi gibi acılı ağrılı bişey değil ama rahime sıvı verilip bakılıyo falan dedi. herneyse 3. günü gelirsin ilaçlarını yazarız ve başlarız dedi. ilaçlar e reçete ile yazılıyomuş kızlar. zk da yazdırmaya gerek yok sanırım.
sonra muhasebeden birisiyle görüştüm.
1500 tl nakit ödersek. kdv yi almıyorlar. kredi kartı ödersek 2 taksit yapıyorlar ama kdv yi alıyolar. eğer transfer olmazsa kurum raporlu hastalara 250 tl iade ediyorlarmış. ücretli hastalara daha fazla iade yapıyolarmış. kurumdan gelenlere pek fazla bişey yapamıyolarmış. bu arada embriyoskopu öve öve bitiremedi. normal takip yöntemini basite indirgeyerek değersiz gibi anlattı. sonra da embriyoskop un bu fiyata dahil olmadığını öğrendim. eğer onu da istersek 500 tl ücreti. yani 2000 tl oluyor işte yine. sadece bizde var diyor. umutda da var bilmiyor mu sanki. herşeyi bilerek gittiğim için kadın konuşurken çok sıkıldım. embriyo dondurma da 300 tl. ilk muayne ücreti de 130 tl. transfer sonrası beta hcg bu ücretin içinde. ama sonrasında ultrason ve takipler ücretli.
umut da 21 günlük takip ücretsiz. orayı da arayıp embriyoskop da dahil mi 2000 tl ye diye sorucam. bir de kızlar şimdi embriyoskop u anlatırken. normal izleme siteminden bahsetti. bir makinada duruyormuş embriyolar ara sıra çıkartıp 20 dk gözlemliyorlarmış bölünmelerini.sonra yerine geri koyuyolarmış.
embriyoskop ise işte ortamlarından hiç çıkartılmadan izleniyormuş 24 saat kayıt yapıyormuş cd halinde bize sonra veriyolarmış.ve makine en iyi embriyo yu kendisi seçiyormuş bölünmesine göre. al bunu transfer et en iyisi bu diyormuş yani kısaca.
sonra da 500 tl ekstrası olduğunu söyledi. herkese yapmıyoruz dedi. zaten ortalama 3-4 yumurta oluyor onlarında 1-2 si eleniyor ortada kalanlar belli olduğu için onları kullanıyoruz dedi. ama 5 den fazla yumurtası gelişenlere kalitesini anlamak için öneriyoruz dedi.
yani normal bir tüp bebeğin izlenmesinin zeynep kamildeki izlenme sisteminden hiçbir farkı yok.500 tl yi verirsen izliyorlar embriyoları.
böyle işte kızlar. eşimle de konuştuk o da kararsız ilk denemeyi zeynep kamilde mi yaptırsak olmazsa mı özele gitsek diyor ben de bilemiyorum ki diyor sonra da. baya da para böyle bakarsanız. sonra da medicine a gidelim madem diyor orası 1800 tl. yada embriyoskopi istemezsen de 1500 tl. bilemiyorum. eğer özele gideceksem merkez çok farketmiyor sanırım çok özel bir hasta değilsen 3-5 negatifin yoksa. embriyoskop a da gerek yoksa. normal bir laboratuvar yeter sanırım. medicine a gidelim yakın bize diyor hemşireleri de çok iyi tanıyorsun da diyor için rahat eder falan dedi. eve geldik işte.