canım öncelikle hangi doktor içine siniyorsa ona git. benim doktoruma ekseriya yumurta rezervi sorunlu kişiler gidiyor sanırım. çünkü bana tavsiye eden arkadaşların da hep senin gibi sorunları vardı. zaten o yüzden biraz garantici bir doktor. illa menogon gibi lh ilaçları da kullandırıp az ama öz yani kaliteli yumurta ve embriyo elde etmeye çalışıyor. ben tedavisinden doğal olarak çok memnun kaldım. ha ilk transferde başarılı olmasaydım da bunu söylerdim çünkü genel olarak aldığımız sonuçlar bence başarılıydı. ama diğer yandan bahçeci de çok ünlü ve başarılı bir doktor. hemen bir kalemde silmemek lazım. o yüzden onu bırak benim doktorumla devam et demek yanlış olur. ama istersen emre beyle de bir görüş ona göre karar ver. yok bahçeci zaten şu ana kadar içime sinmişti diyorsan da kafanı karıştırmadan devam edebilirsin.
benim de senin kadar olmasa da yaş kaynaklı yumurta rezervi sorunum vardı. hatta rapor çıkardığım hastanede çok moral bozucu konuşmuşlardı. 3-4 ay önceki ultrasonumda sadece 7 yumurtam vardı. o ultrasondan sonra kendime şöyle bir kür yaptım. öncelikle vücudumdan gıdalarla alınan zararlı hormonlar atılsın diye her gün 1 tane maca tableti içtim(ben fransadan almıştım, ama burada da gnc de falan var) yanına yine her gün 1 tane omega 3(arada unutmazsam yanına q10le birlikte) ve yeşil çay içtim ki östrojenim dengelensin. yumurtalıklarıma daha çok kan ve oksijen gitsin diye her gün bir tane l-arginine aldım. son olarak da yumurtalarım dolsun diye 1 tane de 1000mg arı sütü kapsülü kullandım. macayı 45 gün sonunda bıraktım ama gerisini hemen hemen opuya kadar içtim. 2. ay sonunda ultrasona girdiğimde bu sefer 9 yumurtam çıktı. fsh'm de tam 1 puan düşmüştü. 9 yumurtayla ve o düşmüş fshyle tedaviye başladım ve yine tam 9 olgun yumurtam toplandı. 8 tanesi de embriyoya dönüştü. 3ü 1. kalite, 3ü 2. kalite embriyo oldu. 2sinin 2. günde gelişimi durdu. ki bence yaşım için gayet iyi sonuçlardı.
bence artık eşine de fazla takma. imci kullanılınca morfoloji sorunlu bütün spermleri ayıklıyorlar. gerekirse de teseyle sorunsuz sperm alıyorlar.(erkek sperm sorunu varsa opuya giderken tese de olabileceği konusunda uyarıyorlar ve eşin de hazırlıklı gidiyor) artık tamamen kendine yoğunlaş. vaktin imkanın varsa olabildiğince benimki gibi bir kür uygula. en azından omegaya, vitamine devam et, q10i de artık bence kendin kullan, her gün de muhakkak 1 yeşil çay iç. aman diyeyim marketlerden satılan tavuk, yumurta, hazır et ürünlerinden de yeme. olabildiğince doğal ve organik beslenmeye gayret et. bana kalırsa kadın erkek git gide kısırlaşmamızın en büyük sebebi gıdalarda aşırı kullanılan hormon, antibiyotik ve tarım ilaçları.
tavsiyelerin için çok teşekkürler
ben 3 aydır pregnacare kullanıyorum içeriğinde şunlar var L-Arginine 100mg --
Inositol 50 mg --
Betacarotene (Natural Source) 3 mg --
N-Acetyl Cysteine 50 mg --
Vitamin D (as D3 600 I.U.) 15 mcg 300
Vitamin E (Natural Source) 30 mg 300
Vitamin C 90 mg 150
Vitamin B1 (Thiamin) 8 mg 571
Vitamin B2 (Riboflavin) 5 mg 313
Vitamin B3 (Niacin) 20 mg 111
Vitamin B6 10 mg 500