Ya inşallah daha kötü neticeler olmaz uyarmasak çekecekti daha kızcağız ya belki normal sayıyodur ben de olmadan önce ohss nedir bilmiyodum ama okudum araştırdım 5. Gün transferi olmuş birisinde zaten ohss varsa başlamıştır ama bazen doktorlar biliyor bu durumu hafif olursa müdahale etmiyorlar çünkü tüp tedavisinde artık ohss kaçınılmaz bir durum orta hafif veya şiddetli herkes bir şekilde geçiriyorlar duygu da geçirdi zaten e2 nin yükselmesi olacağı anlamına geliyor. Bu durumda transferi erteleyen doktorlar da var ama yapanlarda. Ohss gebelik oluştu anlamına geliyormuş bence yalan milyonlarca yumurta olan rahimde gebelik oluşsa ne olur riskli ve kaybedebilirsin bebeklerini ben bunu anladım. Sonay iyiki gitti inşallah daha iyi olur nefes alamıyorum deyince anladım zaten. Serum protein serumu olabilir bana da doktor 2 günde bir takip ederken gerekirse serum takviyesi yaparız demişti ama gerek kalmadı sağolsun çok ilgilendi hatta kızıyodum iki günde bir habire çağırıyo diye gitmek zor oluyodu :) ama demekki çok ciddi bir durum hep takip etti yani. İnşallah yarın daha iyi haberler alırız.
Bence artık hepimiz ordinarius profesör olduk canım. Kaynana seni aradımı tebrik için canım birebir konuştunuz mu:) boşver tadını çıkart canım herşey yolunda gidecek bilen bilsin duygu hamileee :))) anın tadını çıkart canım sen demezmisin hep boşver düşünöe diye şuanın keyfini çılart allaha emanet bebeğin ama sadık beye ilaçları kan testlerini sor kan haplarını folikleri düzenli iç çok su tüket biliyosun plesanta nın içi su dolu benek o suyun içinde beslenöesi için de kan akışı için de su tüket. Zaman su gibi aksın c.tesi gelsin bu sefer herşeyi konuş canım artık 10 haftalık falan oluyosun çünkü.
canım bence sonay biraz doktor kurbanı oldu. ha kesinlikle doktoru kötü anlamında söylemedim. bildiğiniz gibi umut biraz fazla işlek bir yer. onun doktoru da çok fazla hastası olan meşgul biri. sanırım o sonaya sormadı, sonay da söylemedi şeklinde bir durum oldu. dediğin gibi hepimiz daha baştan ohss olduğunu anlamıştık. hatta kendi de anladı. daha transfer zamanı ilk aradığımda ben ohss oldum demişti. tabi bizim kızda da hata var, yapı olarak kalender biri olduğundan kendi kendine ha geçti ha geçecek dişini sıktı sanırım. ama bence doktorun da ayrıntılı sorması lazımdı. yani 18 yumurta toplandıktan sonra muhakkak kontrol edip durmaları lazımdı. ama işte hasta çok olunca belki gözden kaçtı.