Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Ya çeyreği herkes takar dediğin gibi babanne ve anane nin bir farkı olacak valla ben bilezik isterim kaynanadan annemde istersem hep takabileceğim bişey alır mebla önemli değil:) kocişe de bir pırlanta aldırırız artık:) sen de ne isticeksen kocandan iste zaten yapacaklarından da hayır gelmez canım.

Duygu can senin kanaman olduğu için vermemiştir kan sulandırıcı ama sen bu gidişinde adam akıllı sor coraspin falan almam gerekir mi de vitaminler için kan vermem gerekir mi bu içtiklerim yeterli geliyormu acaba de eğer karar verdiysen ecomar a gitmeye oraya devam edicem de bakalım ne dicek canım.

yok canım ya kimseden bişey istemem sonuçta birileriden bişey istemek için doğurmuyorumki kendim için onca eziyete razı oldum. eşimden bile istemem. gerçi uzun zmanadır bebk olunca alcam dediğim büyük zoom lu foto mak.istiyordum eşim onu aldı:) başkada bişey istemiyorum. benim salak görümcemin salak bir arkadaşı doğum yapmış eşi hediye almamış diye kadın sinir sıkıntıdan yaralar çıkmış ellerinde. heralde çok kolay çocuk sahibi oldu. yani ben öyle bişey istemiyorum ama eşim düşünür alır ama gerek yok gereksiz masrafa sonuçta bizim cebimizden çıkacak.

dr. konusunda yarın konuşucam. sadık beyde devam etmek isterim ama işin gerçeği echomarda doğum yapmak istemiyorum sonuçta sağlık sig. var daha iyi bir yer neden olmasın diyorum (ha adı iyidir büyük hastanedir ama memnun kalmayabilirsin buda var tabi) yani fertilden sonra gideceğim yer ayn ızmanda doğum yapacağım hastane olmalı diye düşünüyorum . 3 aydan 3 aya dr. ve hast değiştirmek istemiyorum. bu sebepten sanırım artık sadık beye gitmeyebilirim. olmadı sorarım yarın kendisine.

ben heterozigotum ama 3 faktörde birden:( o yüzden iğnenin ne kadar daha kullanılacağını söylemediler. 3. ayın sonunda değerlendireceğiz dedi emre bey. bilmiyorum artık test falan bir şeyler mi yaptıracak? zamanla kesebiliriz de doğum yapıncaya kadar devam edebilirsin de dedi.
valla canım umuta artık gitmeyerek bence de iyi edersin. benim içimden de asıl öyle geçiyordu ama hadi ohss sin diye bir kere daha git dediydim. yani hamile kalmanla geçer not alabilirler ama sana olan ilgileriyle bence sınıfta kaldılar. senin daha önceden fsh değerlerinden çok yumurta üreteceğin belliydi. yani overdose riskin gün gibi açıktı. sen belki fazla şikayet eden zırt pırt arayan bir hasta olmayabilirsin ama doktorun bence daha yumurta toplandığında bunu biliyordu. transfer sırasında ultrasonda da muhakkak belirtilerini görmüştür. 5. güne gittikleri için mecbur transferi yaptılar ama sonrasında senle hiç ilgilenmediler. bak kaç zaman geçti hala çekiyorsun. diyorum, orası fazla kalabalık, fazla fabrika gibi zaten öyle çok ayrıntılı ilgilenmeye vakitleri de yok. o yüzden sen iyisi mi senle yakından ilgilenecek bir yere git. ayrıca her yerde görebileceğin standart ilgi alaka için 150 lira verİp durmana da gerek yok.

nevincim inşallah 3. ayın sonunda ihtiyaç duyulmazda kurtulursun. eğer yapman gerekirsede sıkar dişini devam edersin, yapacak bişey yok.
bencede ohss olacağım belliydi,. neyse artık şükür tuttu bir daha ihtiyaç duyurmasın. benim zaten hamilelik sonrası devam edeceğim doktorum vardı, ama bir iki kez daha oraya gitmem gerekebilir diye düşünüyordumki doktorum hiç gerek yok dedi. bir kaç gün sonra arar randevumuda iptal ettiririm.

Kızlar bana da gidip genetik testlerini yaptır demişsiniz ya ben yaptırsam da yaptırmasam da clexane 0.4 iğne kullanıcam gebeliğimde sadık bey de yaptırmana gerek yok önlem amaçlı vericem sana demişti. Aslında bu ara gidip gelicek fertile randevu alıp denk düşürebilirsem gidebiliriz ama eşimin yanında söylediği için doktorum şimdi o da gerek yok der bilmîyorum bi düşünücem hiçbirşey olmasa bile önlem amaçlı yaptırmak iyi tabiki.
Bir de kızlar ben dün çok kötü oldum. Adetim tam 1 hafta gecikti dün söküldü tam öğlene kadar biraz geldi sonra bana bi fenalık geldi miğde bulantısı halsizlik ellerim ayaklarım buz kesti yüzüm kireç gibi oldu kusasım geldi fenaltım bayılacam sandım sonrasında bi çorba içtim heryanım ağrıyodu sıcak bi banyo alıyım dedim hem daha iyi sökülür dîye zaten başım ağrıyodu ense kökümden böyle boyun damarlarım zonkluyodu iyi yapmadım sanırım vücudumu rahatlattı banyo ama başıma hiç iyi gelmedi kafa tasım çatlicak sandım şiddetlen gözlerimin altı bile morardı akşamı zor ettim eşim de kar dan dolayo 8 e doğru geldi yemek yedik be 9 da yattım 11 e kadar çektim baş ağrısını sonra sızmışım ama bu arada banyodan sonra sıcak iyî gelir sökülür diye düşündüğüm adetim bıçak gibi kesildi gelmiyor o da azdırdı sanki başımı. Sabaha kadar başım ağrıdı sabah 10 a kadar uyudum anca geçmiş adet hala yok daha 2. Günüm gitmicek kistler :(((( başım geçti ama o kadar çok ağrıdı öksürünce falan hala acıyor kafamın içi bütün vücudum döküldü dün ne oluyor bana anlamıyorum.
Ama korkuyorum zaten 1 hafta gecikti adet ondan mı böyle sıkıntı yapıyor bilmiyorum da adetim kesildî nasıl geri getiricez :((((
Yarınki kontrol nasıl geçicek bakalım adet kesilince kistler de gîtmedi bence hiç iyi şeyler olmicak :((
Bu arada sona ve nevin bu gece hep sizinle uğraştım rüyalarımda hayır olsun :) koca koca yorumlar yazmıştınız bana okuyorum falan :)

aspirin kan sulandırıcıdır. babam 19 yıldır kullanır. ama sana verilmediyse doktorların bir bildiği vardır... demekki sende kullanılmasını gerektirecek bir durum yok.
duygucum normalde kadınlar ağrı sancı oldumu korkarlar acaba düşükmü olacak diye, sende tam tersi :)) sakın ağrı sızı yok diye ev işlerine dalma. dün doktorum misafir bile kabul etme dedi, düşün yani :)) zaten ben ev olayını saldım bayıra mevlam kayıra.. eşim ne kadar yaparsa okadar. benim yapmama izin vermez artık. dün sabah işe giderken akşama eve gittiğiimde yapayım diye buzluktan tavuk çıkarmış ve tavayı bile ocağa hazır koymuş.o akşam evde olmayacağı için... yani damacanadan bile su pompalamiyim diye şaşal şişeleri doldurup salona koymuş... benim artık harele gürele iş yapma lüksüm yok :(( sende dikkat et. yarında inşallahhh gümbür gümbür kalp atışlarını dinlersin :)

maşallah senin kocan gibi koca dostlar başına. inş. kardeşlerime bu model koca düşer. ha allah razı olsun benimkininden elinde her iş gelir yapar ama arada söylenmesi sinir eder. mesela evlendiğimizden beri bütün tavuk alındığında o doğrar temizler yemeklik olarak ayarlar balık alındığında eşim ayıklar yıkar. ben daha ne tavuk ne balık temizlemedim. temizleyememde o da bildiği için sen al ben yaparım der. bu ar bende saldım oda alışmış düzene hadi gel sen ortalığı toplim sende oturduğun yerde çamaşırları katla diyor:))) yemek işini yapıyorum aşırı ağır olmadığı sürece hepten hantallaşmak istemiyorum hareketsiz olmak psikolojik olrak beni rahatsız ediyor. ama çamaşır çırpma tele asma yapmıyorum hala. inş gene duyarız canım. bu 2. kalp atışımız olcak. ne bilim diyorumya bir ağrı sancı olsa yaşadığına inancam böyle bu ara iyi olunca insan korkuyor:) ana yüreği işte diyorum :)))))))))))

Kızlar bana da gidip genetik testlerini yaptır demişsiniz ya ben yaptırsam da yaptırmasam da clexane 0.4 iğne kullanıcam gebeliğimde sadık bey de yaptırmana gerek yok önlem amaçlı vericem sana demişti. Aslında bu ara gidip gelicek fertile randevu alıp denk düşürebilirsem gidebiliriz ama eşimin yanında söylediği için doktorum şimdi o da gerek yok der bilmîyorum bi düşünücem hiçbirşey olmasa bile önlem amaçlı yaptırmak iyi tabiki.
Bir de kızlar ben dün çok kötü oldum. Adetim tam 1 hafta gecikti dün söküldü tam öğlene kadar biraz geldi sonra bana bi fenalık geldi miğde bulantısı halsizlik ellerim ayaklarım buz kesti yüzüm kireç gibi oldu kusasım geldi fenaltım bayılacam sandım sonrasında bi çorba içtim heryanım ağrıyodu sıcak bi banyo alıyım dedim hem daha iyi sökülür dîye zaten başım ağrıyodu ense kökümden böyle boyun damarlarım zonkluyodu iyi yapmadım sanırım vücudumu rahatlattı banyo ama başıma hiç iyi gelmedi kafa tasım çatlicak sandım şiddetlen gözlerimin altı bile morardı akşamı zor ettim eşim de kar dan dolayo 8 e doğru geldi yemek yedik be 9 da yattım 11 e kadar çektim baş ağrısını sonra sızmışım ama bu arada banyodan sonra sıcak iyî gelir sökülür diye düşündüğüm adetim bıçak gibi kesildi gelmiyor o da azdırdı sanki başımı. Sabaha kadar başım ağrıdı sabah 10 a kadar uyudum anca geçmiş adet hala yok daha 2. Günüm gitmicek kistler :(((( başım geçti ama o kadar çok ağrıdı öksürünce falan hala acıyor kafamın içi bütün vücudum döküldü dün ne oluyor bana anlamıyorum.
Ama korkuyorum zaten 1 hafta gecikti adet ondan mı böyle sıkıntı yapıyor bilmiyorum da adetim kesildî nasıl geri getiricez :((((
Yarınki kontrol nasıl geçicek bakalım adet kesilince kistler de gîtmedi bence hiç iyi şeyler olmicak :((
Bu arada sona ve nevin bu gece hep sizinle uğraştım rüyalarımda hayır olsun :) koca koca yorumlar yazmıştınız bana okuyorum falan :)

adet dediğin şeyler iyapar mide bulantısı baş ağrısı yapar. birde tam sökülmeyince belki iyice kastın ve tansiyonunu fırlattn.çünkü ense kökünden gelen ve beyne doğru giden ağrı yüksek tansiyon ağrısıdır. bence kistlerle alakası yok adetinin. sadece geldim igeliyormu kesildimi kasmaktan oda inada bindirdi ve gıdım gıdım geliyor.

elifcim sen adetten bağımsız olarak üşütmüş falan olmayasın? hani eskilerin deyimiyle "kulenderde kalmış" olmayasın? bulantı, halsizlik, elden ayaktan kanının canının çekilmesi, baş ağrısı bunlar hep üşütme belirtisi. normalde banyo öyle bıçak gibi adeti kesmez ama o da ilginç. istersen doktorunu bir ara sor. ya da ne bileyim bir tane aspirin falan iç. hem başının ağrısına iyi gelir hem adeti söktürür belki. bence adetinin gecikmesiyle bütün bunların ilgisi yok. gecikmenin sebebi de zaten onca ilaçtan, ohssden sonra vücudunun ancak toparlıyor olması.
testi de bence yine de yaptır canım. çünkü iğnenin ne kadar kullanılacağını ona göre de belirliyorlar. sadece tedbir olarak kullandıklarında 3. ayda kesiyorlar. ama belki senin daha uzun kullanman lazım, bilmiyoruz ki... ha bir şeyin yoksa da boşuna iğne kullanma çünkü inan çekilcek dert değil.
rüyana da çok güldüm. ben de bazen bilgisayarda çok oyun oynayınca rüyamda hala oynamaya devam ediyorum:)))

Kızlar sizi dinledim tıbbi genetik den randevu aldım hem kendim hem eşim için ayrı ayrı 31 aralık gününe gidebilirmiz bilmiyorum ama eşime söylicem biz bu cumartesi fertil e gidince haftaya cumartesi görmek ister doktor beni sonrasında 2-3 günde bir görmek ister o günlerden birine de k getirmeye çalışıcam öyle olunca oraya gittiğimizde gidip kan da veririz bu arada randevular öğlenden sonra kan verirken aç tok farkediyor mı? Yada sabahtan gitsek ne okur?? Eşimin de işleri yoğun olucak 31 inde gidemeyebiz ama ben yine de aldım takip edicem en son 2 ocak randevusu var ama 18 yaş altı hastalar için . 31 inde gidemesek de takip edicem değiştiririm randevuları ocak ayının ilk haftasına falan böylelikle ben sonucu öğrenene kadar testler de çıkmış olur.

Ya adetim bitmiş gibi kahverengi leke geliyor çok moralim bozuldu piştirdim göbeğimi heralde banyoda :((( akmicak adet kanım:(((

ya ses çok boğuk geliyor insan birde tırsıyor sesi duyunca eşim bismillah allahım yarabbim diyor :)) birde dr. ne salak demesin içinden :) ne bilim ya cidden bu ara çok iyiyim hani şu lekelenmede kesilince hepten iyi gibiyim araya gaz sıkışması ve yemek yediğimde mide bulantı olmasa hiç bişeyim yok diycem. ne bilim ilk başlarda rahimde pıt pıt diye atan birşey ve hafif kasılma olunca korkuyordum sonra yok korkma bebek gelişiyor büyüyor diye seviniyordum şimdi tık yok :( allah hepimize iyi sonuçlar yazmıştır umarım. bende sabah 8 de orda olcam. ve takip işini sorcam dr. artık bir hastaneye geçemk istiyorum diycem.

bu arada gebelik boyunca sürekli test tahlil istiyorlarmı bir bilginiz varm ıbu konuda hani ben memoriale gidebilirim allianz olarak kontroller iyi fiyat 113 tl gibi birşey ayda bir versem onu önemli değil ama bu testlerden sürekli yaparlarsa on çok para tutmasın onu düşünüyorum.

canım benim bildiğim öyle devamlı test falan yok. işte bu 2li, 3lü,4lü testler falan var. bir de lazım görülene amniyosentez yapılıyor. bir de yeni hamile kaldığında kan testi falan yapıyorlar ama bizim zkde yapılanlar olduğu için gerek yok sanırım. çünkü dün sağlık ocağında hemşire hemoglobin bakıldı mı size dedi. ben de hamile kaldığımı öğrendikten sonra bakılmadı ama rapor alırken bakıldı dedim. iyi o sonuçları getirin dedi. sanırım hani demir eksikliğin falan varsa vitamin falan veriliyor, onun için bakılıyor. sen memorialı çok gönlünden geçirdin o yüzden bence oraya git. ben de yarın emre beye soracağım bakalım, başka nerede çalışıyor nerede doğurtuyor.
bu arada kardeşim yılbaşı için cumadan gelecekmiş. gidip hava alanından almam gerekecek yani ben o kursa gelemeyeceğim. artık 1 sonraki ay giderim. seni de maalesef yalnız yollamış olacağım.

Kızlar sizi dinledim tıbbi genetik den randevu aldım hem kendim hem eşim için ayrı ayrı 31 aralık gününe gidebilirmiz bilmiyorum ama eşime söylicem biz bu cumartesi fertil e gidince haftaya cumartesi görmek ister doktor beni sonrasında 2-3 günde bir görmek ister o günlerden birine de k getirmeye çalışıcam öyle olunca oraya gittiğimizde gidip kan da veririz bu arada randevular öğlenden sonra kan verirken aç tok farkediyor mı? Yada sabahtan gitsek ne okur?? Eşimin de işleri yoğun olucak 31 inde gidemeyebiz ama ben yine de aldım takip edicem en son 2 ocak randevusu var ama 18 yaş altı hastalar için . 31 inde gidemesek de takip edicem değiştiririm randevuları ocak ayının ilk haftasına falan böylelikle ben sonucu öğrenene kadar testler de çıkmış olur.

Ya adetim bitmiş gibi kahverengi leke geliyor çok moralim bozuldu piştirdim göbeğimi heralde banyoda :((( akmicak adet kanım:(((

aç tok fark etmiyor fakat günde belli sayıda kan alınıyor. benim arkadaşım da böyle internetten randevu almıştı. sonra telefonla aradı, ben tüpe başlıcam, önceden de düşüğüm var, bir kerede gelip hem kan verip, hem görüşmek istiyorum dedi, uzak bir tarihe öğleden sonra randevusu olduğu halde, daha erken sabahtan gelin demişler. o yüzden bence sen de bir ara görüş.belki daha erkene gel derler. ilahi adet kanım pişmiş demene çok güldüm:))))) canım bence doktorunu ara sor. burada havanda su dövüyorsun kendi kendine fikir yürüterek. varsa bir sıkıntı sana söyler, yoksa da içini rahatlatır.

genetiğin sekreteri demişti öğleden sonra gelirse bir sonraki gün kan verir. tamam aç tok fark etmiyor ama bir günde 15 hastanın kanını aldırıyorum 16. kişi gelse olmuyor dedi. bu sebepten sabaha al derim. yada nevinin dediği gibi ara sor sekreteri iyi bir kız belki yardımcı olur. ama öğleden sonra gidersen bence boşa gitmiş olursun. 2. kez gitmen gerekebilir.

canım benim bildiğim öyle devamlı test falan yok. işte bu 2li, 3lü,4lü testler falan var. bir de lazım görülene amniyosentez yapılıyor. bir de yeni hamile kaldığında kan testi falan yapıyorlar ama bizim zkde yapılanlar olduğu için gerek yok sanırım. çünkü dün sağlık ocağında hemşire hemoglobin bakıldı mı size dedi. ben de hamile kaldığımı öğrendikten sonra bakılmadı ama rapor alırken bakıldı dedim. iyi o sonuçları getirin dedi. sanırım hani demir eksikliğin falan varsa vitamin falan veriliyor, onun için bakılıyor. sen memorialı çok gönlünden geçirdin o yüzden bence oraya git. ben de yarın emre beye soracağım bakalım, başka nerede çalışıyor nerede doğurtuyor.
bu arada kardeşim yılbaşı için cumadan gelecekmiş. gidip hava alanından almam gerekecek yani ben o kursa gelemeyeceğim. artık 1 sonraki ay giderim. seni de maalesef yalnız yollamış olacağım.

ne bilim sanki çok test yapıyolarmış gibime geldi. geçen eşimin kuzenin karısı nettebn tebrik ettide onla biraz sohbet ettik acıbadem kadıköye gidiyormuş. dedim bende acıbadem yada memeroial düşünüyorum sig.var ind. gidebiliyorum ama arada isteyeceği testler çok para tutarsa falan dedim pek bişey demedi. demekki çok test istiyorlar dedim kendi kendime . kuzenimi aradım ona sorayım diye oda sağolsun duymuyor telini işyerinde yasak diye. ben eve yakın diye dedim memeroial ya da acıbadem. ee acıbadem ona göre biraz daha pahalı diye memorial olsun diyorum. ama bakalım yarın bir dr.la görüşeyim ne diyecek. ha belki echomara giderim ama doğmu başka yerde yapmak istersem gelebiliyorsa öyle yaparım ama oda çok çetrefilli bir iş olur. bu arada o eğitim her ay var. bende illa gitcem demiyorum ne zman uygun olursam giderim. ABD deki patron burda bende bu aay gidemeyebilrim.

aç tok fark etmiyor fakat günde belli sayıda kan alınıyor. benim arkadaşım da böyle internetten randevu almıştı. sonra telefonla aradı, ben tüpe başlıcam, önceden de düşüğüm var, bir kerede gelip hem kan verip, hem görüşmek istiyorum dedi, uzak bir tarihe öğleden sonra randevusu olduğu halde, daha erken sabahtan gelin demişler. o yüzden bence sen de bir ara görüş.belki daha erkene gel derler. ilahi adet kanım pişmiş demene çok güldüm:))))) canım bence doktorunu ara sor. burada havanda su dövüyorsun kendi kendine fikir yürüterek. varsa bir sıkıntı sana söyler, yoksa da içini rahatlatır.
Canım benim annemin lafıdır o ben bekarken çok adet ağrım olurdu çok sıcak su koyardım karnıma o kadar sıcak koyma karnın pişer derdi :) cidden sıcak iyi gelmez ya direk karına ben de ondan dedim yani pişti heralde içerisi :)
Bence nazlı gelen ade dün beni fena yaptı banyodan sonra da tansiyonum fırladı ama bütün vücudumun
Ağrıması falan genel olarak üşüttüm sanırım evden çıkmadan nasıl oluyosa artık:)
Adet de şimdilik yok bitti gibi geleceği varsa gelir aspirin yok coraspin var 100 lük ama korkarım onu içemem.

adet dediğin şeyler iyapar mide bulantısı baş ağrısı yapar. birde tam sökülmeyince belki iyice kastın ve tansiyonunu fırlattn.çünkü ense kökünden gelen ve beyne doğru giden ağrı yüksek tansiyon ağrısıdır. bence kistlerle alakası yok adetinin. sadece geldim igeliyormu kesildimi kasmaktan oda inada bindirdi ve gıdım gıdım geliyor.

Aynen canım lanet olsun yani bu adete beni bu ay çok fena yaptı ben tansiyonumu fırlattım sıcak banyodan sonra ama adeti banyonun kestiğini düşünmüyorum sıcak daha çok söker bence ama tanyon fırlayınca falan birde genel anlamda üşüttüm sanırım nevine de dedim insan günlerdir evden çıkmadan nasıl üşütüyosa? Vücudumun ağrısı falan ondandı sanırım. Adet zaten nazlı bu ay bence kistlerden dolayo zaten çok gelmez benim bu ay başlamaktan da ümidim kalmadı açıkçası bakalım yarın olsun hayır olsun canım.

Kızlar randevuyu değiştirdim 2 ocak çarşamba yaptım sabah 9 ve 9.30 eşimle benim zaten öğlenden sonra da olsaydı ben sabahtan giderdim hep öyle çağırmıyolar mı zaten. İnşallah gidebiliriz.
Başımın ağrısı ve vücudumun korgınlığı geçti dün sanki dövmüşler gibi bütün kaslarım ağrıyodu bugüne bişey kalmadı. Adet de kahverengi hani biterde sonu öyle gelir ya artık birdaha başlar mı bilmem yarın doktoruma söylerim herşeyin hayırlısı artık belki 1 ay daha dinlen der bu durumda . Adet gelmeyince temizlenöedi kistlerden gibi düşünüyorum haliyle.

Canım benim annemin lafıdır o ben bekarken çok adet ağrım olurdu çok sıcak su koyardım karnıma o kadar sıcak koyma karnın pişer derdi :) cidden sıcak iyi gelmez ya direk karına ben de ondan dedim yani pişti heralde içerisi :)
Bence nazlı gelen ade dün beni fena yaptı banyodan sonra da tansiyonum fırladı ama bütün vücudumun
Ağrıması falan genel olarak üşüttüm sanırım evden çıkmadan nasıl oluyosa artık:)
Adet de şimdilik yok bitti gibi geleceği varsa gelir aspirin yok coraspin var 100 lük ama korkarım onu içemem.

üşütülür canım üşütülür. bir de etrafta tuhaf tuhaf virüsler dolanıyor. kendin çok dışarı çıkmasan da evine gelen giden kişiler hatta eşin sana taşıyabilir. ben de hani çarşı, pazar hariç çok evden çıkan biri değilim. insanlarla temasım da çok az. (en azından her gün işe gidip o işyerindeki insanlarla ve hastalıklarıyla haşır neşir olmuyorum artık) ama 2-3 ayda bir illa hafif de olsa bir şeyler atlatıyorum. grip gibi kırılıyorum, hastalanacak gibi oluyorum 1-2 günde düzeliyorum. belki evi havalandırırken falan üşütüyorum bilmiyorum artık. dediğin gibi adet de yapmış olabilir.ben 30uma kadar her adet dönemimde hasta olurdum. kusma, halsizlik, bitkinlik, ishal falan yaşardım. zaten hayatım boyunca 3 gün 2 damla kanla adet olanlara özenmişimdir(bir de hiç kılı olmayanlara:))))

ya bu arada mikrop virüs falan deyince aklıma geldi. benim kızamıkçık mikrobuna bağışıklığım yokmuş. aşı da olamadım(aşıdan sonra 3 ay hamile kalınmayacak) çok ciddi bir mikropmuş, hamileyken geçirdinmi düşük oluyormuş. doktorum uyardı, özellikle şimdi kış, en çok olduğu zaman, çocuklara falan yaklaşmayın dedi. siz de önceden geçirmediyseniz aklınızda olsun. ben sokakta ilkokul çocuklarını falan görünce vebalı gibi kaçıyorum artık, kimsenin çocuğunu da kucağıma alıp sevmiyorum:)))

elifim eskiden yani ben32 yaşlarındayken bir arkadaşım 1 yıl boyunca adet ourken başım çatlıyor,yatalak oluyorum derdi. hatta o zamanlarda evine gitmek için aradığımda nolur bugün gelme adet oluyorum başım zonkluyor derdi... bende hiç olmazdı.. neyse ondan 1 yıl kadar sonra da aynı şey bende başladı.. başımı sallayınca içi sallanıyordu resmen. yaklaşık 7/8 ay boyunca sürmüştü. sonra benimde geçti. şimdi sen öyle anlatınca o dönemlerim aklıma geldi. inşallah çok çekmezsin.. adetin sökülse biraz rahatlarsın.

acaba doktoru arayıp durumu söylesenmi, yani adetin sökülmediğini, belki söküldüğünde tedaviye başlayacaklardır. z. kamildekiler rapor için 2.3. gün gel dediklerinde bende lekelenme olduğu gün birinci günmü sayacaz demiştim. oda iyice sökülmeye başladığı günü 1 olarak saymamı söylemişti. umuta giderkende aslında lekelenmenin 4. günü idi. ama diğer gün söküldüğü için 3. gün demiştim.
ben akşam çok sıkıntılı ve üzgün olduğum için o malum olmuştur sana :)

maşallah senin kocan gibi koca dostlar başına. inş. kardeşlerime bu model koca düşer. ha allah razı olsun benimkininden elinde her iş gelir yapar ama arada söylenmesi sinir eder. mesela evlendiğimizden beri bütün tavuk alındığında o doğrar temizler yemeklik olarak ayarlar balık alındığında eşim ayıklar yıkar. ben daha ne tavuk ne balık temizlemedim. temizleyememde o da bildiği için sen al ben yaparım der. bu ar bende saldım oda alışmış düzene hadi gel sen ortalığı toplim sende oturduğun yerde çamaşırları katla diyor:))) yemek işini yapıyorum aşırı ağır olmadığı sürece hepten hantallaşmak istemiyorum hareketsiz olmak psikolojik olrak beni rahatsız ediyor. ama çamaşır çırpma tele asma yapmıyorum hala. inş gene duyarız canım. bu 2. kalp atışımız olcak. ne bilim diyorumya bir ağrı sancı olsa yaşadığına inancam böyle bu ara iyi olunca insan korkuyor:) ana yüreği işte diyorum :)))))))))))

valla benimde bir bekar kızkardeşim var. yalnız yaşıyor. bende eşime diyorum bir arkadaşın vs iyi biri çıkarsa yapalım diyorum ama hayatta yapmaz öyle şeyleri :) seninkide cok iyi bir koca. herkes yapmaz valla. allah razı olsun bu kadarınada şükür :) ne güzel kalp atışını duydunuz işte, bu sefer daha canlı duyacaksınız.. allah böyle ağrısız sızısız doğum sancılarını göreceğin günleri nasip etsin artık.

valla benimde bir bekar kızkardeşim var. yalnız yaşıyor. bende eşime diyorum bir arkadaşın vs iyi biri çıkarsa yapalım diyorum ama hayatta yapmaz öyle şeyleri :) seninkide cok iyi bir koca. herkes yapmaz valla. allah razı olsun bu kadarınada şükür :) ne güzel kalp atışını duydunuz işte, bu sefer daha canlı duyacaksınız.. allah böyle ağrısız sızısız doğum sancılarını göreceğin günleri nasip etsin artık.

kız sonay siz kaç kardeşsiniz habire kız kardeşim var deyip duruyon :)) birde baban iyi ses etmiyor hep yalnız yaşamışsınız. bende çok yeltendim ama devamını getirememiştim :)

kızlar bu arada bir araştırma yaptım kendim için gideceğim hastanede ekstra tahlil çok çıkarırlarmı diye. kuzenimi aradım ben hala bir yapıyorum habire test falan istiyor benden ama bir çoğunu sağlık ocağı yapıyor hatta dr.um bunu sağlık ocağı yapıyor diye bana söylüyor dedi. (kuzenim ikiz olduğu için hala istiyor olabilir dr.u)

yeni doğum yapan arkadaşı aradım bebeği 2 aylık çamlıca erdem hast. gitti orda doğurdu benden çok bişey istemedi bende çok test falan ister diye düşündüm ama 3-4 tane anca istedi dedi. bir de tedavi süresinde yaptırmıştım hormon falan onlar vardı belkide ondan dedi.

doğum yapmış bi ark.daha sordum onunda bebeği 5-6 aylık ondan da dr. u istemiş dr. o da hep şişli etfalde yaptırmış normalde her gidişte dr.una 140 tl ödüyormuş ama testlerini etfalde yaptırmış. bazı testler için dr.u devlette yok onlar demiş. mesela zeka testi , şeker yüklemesini özelde yaptırdım diyor. hemogram falan devlette yapmış. bende dediğim hastaneye başlasam test istedikçe zk.dan randevu alıp orayamı yaptırsam. bir yandan şeytan diyor zk.nın gebe izlemine devam et. ama orasıda çok kasvetli ve kalabalık yaww valal erken doğum yaparım oranın stresinden:)

bende senin gibi kaç kez niyetlenip alıp alıp değiştirmiştim. en son gittiğimdede doktor yoktu, ben kartal eğitim araştırmaya yönlendirmişleri. o gün doktor orda olacak diye. kartala gittiğimde de doktorun operasyon geçirdiğini gelemeyecğini söylemişlerdi. pes edip işe dönecekken kız marmara eğitim araştırmadaki genetik doktorunu aradı, beni oraya gönderdi. ordaki doktorda ben talep edeyim gidip kartalda kan verin dedi.. neyseki insafa geldi kanı alalım kurye çağırıp kartal a göndeririz dediler...yani resmen sabrımı denediler.. allahtan pes etmemişim :), hatta eşimde yoktu ama onun içinde istedi, gidip kartalda versin dedi. tam zamanında da çıkmış oldu. sende yaptırabiliyorsan yaptır... gerçi ben gibi yaşlı olmadığın için bir sorun çıkmayabilir ama tedbiri elden bırakmamak lazım :))))

elifim zaten coraspirin içeceksin :))) bak biz hem onu hem daha etkili iğnelerini aynı anda yapıyoruz. bişey olmaz. zaten sanada verecekler.

Back
X