güzel bir haber de vereyim doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkartılıyor.bu ay başında meclise gönderiliyor :))
evet canım öyleymiş. bende çok sevindim. bu arada sen genetik testlerini zk da mı yaptırmıştın? kaç haftada çıktı sonucun?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
güzel bir haber de vereyim doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkartılıyor.bu ay başında meclise gönderiliyor :))
Merhaba kızlar transfer günüm belli oldu cumartesi yapılıyor herşey yolunda hayırlısıyla inşallah transfer olduğum günü de görürüm. Transferden sonrası da su gibi akıp gider umarım bu arada artık eskisi gibi sık giremicem çünkü eşim çok kızmaya başladı okumamı istemiyor moralin bozuluyor ve kafanı hiç rahatlatamıyosun okudukça hep aklında oluyor diyor. Haklı da ne kadar rahat olursam o kadar iyi netice alacağımı ümit ediyorum artık girmicem buyüzden heleki transferden sonra hiçbişey okumak takip etmek kafamı meşgul etmek istemiyorum. Sonucumu tabiki sizlerle paylaşırım inşallah pozitif olur![]()
Hepinizin hakkında hayırlısı olsun gebelikleriniz sorunsuz devam etsin bahar cım senin de inşallah 2. Denemen pozitif olsun inşallah. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalınnn :)
Merhaba kızlar transfer günüm belli oldu cumartesi yapılıyor herşey yolunda hayırlısıyla inşallah transfer olduğum günü de görürüm. Transferden sonrası da su gibi akıp gider umarım bu arada artık eskisi gibi sık giremicem çünkü eşim çok kızmaya başladı okumamı istemiyor moralin bozuluyor ve kafanı hiç rahatlatamıyosun okudukça hep aklında oluyor diyor. Haklı da ne kadar rahat olursam o kadar iyi netice alacağımı ümit ediyorum artık girmicem buyüzden heleki transferden sonra hiçbişey okumak takip etmek kafamı meşgul etmek istemiyorum. Sonucumu tabiki sizlerle paylaşırım inşallah pozitif olur![]()
Hepinizin hakkında hayırlısı olsun gebelikleriniz sorunsuz devam etsin bahar cım senin de inşallah 2. Denemen pozitif olsun inşallah. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalınnn :)
evet canım öyleymiş. bende çok sevindim. bu arada sen genetik testlerini zk da mı yaptırmıştın? kaç haftada çıktı sonucun?
elifcim ben de ctesiye randevu aldım. bebeğimin kalp atışlarını ilk defa duyacağım. inşallah ikimize de hayırlara vesile olan bir gün olur. sana bol bol dua edeceğim. hiiiç merak etme, transfer sonrası 12 gün bende şip şak geçmişti. kendini kitap falan okuyup oyalamaya bak. senin de geçer gider.
ben marmara eğitim ve araştırma hastanesinde verdim. onlarda merterde bir laboratuarda yaptırmışlar. 25 günde çıkmıştı.
elifcim ben de ctesiye randevu aldım. bebeğimin kalp atışlarını ilk defa duyacağım. inşallah ikimize de hayırlara vesile olan bir gün olur. sana bol bol dua edeceğim. hiiiç merak etme, transfer sonrası 12 gün bende şip şak geçmişti. kendini kitap falan okuyup oyalamaya bak. senin de geçer gider.
anladım canım sağol. ben zk da vermiştim. iki hafta bir ay arası çıkar dediler ama bir ayı buluyor sanırım. ikinci denemeye başlamadan çıksın istiyordum.
canım inşallah gümbür gümbür duyarsınız kalp seslerini. bu arada bi şey sorucam senin hiç dondurulmuşun kalmış mıydı?
canım inşallah gümbür gümbür duyarsınız kalp seslerini. bu arada bi şey sorucam senin hiç dondurulmuşun kalmış mıydı?
BAHARCIM o sonuclar pozitif sonucu aldıktan sonra işe yarıyor. o zamana kadar cıkar zaten. ben pozitif sonucu aldıktan 5 gün sonra falan çıktı.
yok baharcım, hiç kalmadı. 19 tane yumurta vardı. 3. gün aradılar 14 tane devam ediyordu. 5 günde 2 transfer yapıldı.2/3 tane kaldı dondurulup dondurulmayacağı 6. günde belli olacak dediler. 6. gün aradılar ve dondurulmuşunuz yok dediler. hiç kalmayınca çok üzüldüm bende. ama çok şükür bunlar tuttu.
evet çok şükür. seninle konuşmuştuk ama nevinin durumunu bilmiyordum. çok sevindim donmuşları olmasına. senin bütün embriyoları 5. güne götürüp riske atmışlar bi nevi. en azından bir kaçını dondurabilirlerdi. ama çok şükür iki bebeğinde seninle.
baharcım 5. güne gitmek kritik bir seçim aslında. yani bakıyorum 5. güne gidenlerin genelde donmuşu pek olmuyor. diğer yandan 5. güne gidip gitmemek konusunda doktorlar da çok fikir birliğinde de değil gibi. kimi doktor diyor ki 5. güne gidende başarı şansı yüksek, kimi de diyor ki bir embriyo en iyi anne karnında büyür en iyisi 3. gün transferi. ha benim zaten başlangıç sayım 9 yumurta ve 8 embriyo olduğu için 5. güne gitme şansım yoktu ama 3. gün transferi de 2 donmuş sağladığından işime geldi. kalan 2. kalite embriyolarım genel olarak fazla bölünmüş embriyolardı. yine de 5. güne kadar gözlemlendiler. şayet içlerinde sonradan düzelme gösteren olsaydı yine de dondurulucaktı.
pıhtılaşma sonuçları tüp sonucundan sonra da çıksa olur tabii ama kromozom test sonuçları başlamadan çıksa fena olmazdı aslında. kromozom sorunu varsa pgt uygulanması gerekebilir. daha önce düşük yaptım kalp atışlarını duyamamıştık deyince genetik doktoru baya ilgilendi. kendimden şüphe etmeye başladım ama umarım bişey çıkmaz:)
nevincim keşke bendede 3. gün dondursalardı 2/3 tane.. ama artık yapacak bişey yok allah bunları tamamına erdirsin inşallah. sen o konuda şanslısın. allah ihtiyaç duyurmasın da insanın arkasında donmuş olması insanın içini rahatlatıyor biraz. artık hayırlısı :)) senin bulantın falan var mı? bende yok gibi bişey..
sonaycan senin zaten şimdilik 2 tane birden tutmuş gibi görünüyor. yani her şey yolunda giderse donmuşa ihtiyacın yok. ayrıca belki de başarını 5. güne gitmelerine borçluyuz. hiç bilmiyoruz ki... biraz da her şey kader kısmet.
benim dün ve evelsi gün feci bulantım vardı. bugün yatışmış gibi. gerçi bütün gün peynir ekmek, tost, simit gibi şeyler yediğim için midem bulanmıyor. ama özellikle akşam yemeğinde normal yemek yiyince birden vuruyor. evelsi gece bir de alerji oldum, ama neyse ki sorunsuz atlattım.
Haklısın belkide 3. gün yapsalardı tutmayabilirdi de. napalım artık . herşeyde vardır bir hayır.
aman bulanmasın, inşallah rahat bir hamilelik geçiririz. neye alerjin olduki, yediğin birşeyden mi? dikkat et yaramayan şeylerden uzak dur . yarın büyük gün :)) inşallah yavrucuğunun kalp atışını duyarsın. bakalım seninki kaç haftalık görünecek yarın.
benim bu bulantılar en baştan beri var o yüzden hep progestanın yan etkisi gibi geliyor. öyle çok ağır kusacak kadar da bulanmıyor ama hafif hafif... hani kussam kusarım ama kendimi tutabiliyorum da...
neye alerjik reaksiyon verdim hiç bilmiyorum ama bizim ailecek alerjilerimiz meşhurdur:)) 3-4 ayda bir herkesin yediği sıradan bir şey yüzünden ben, kardeşim ya da annem muhakkak hastanelik oluruz:))) hani şunu şunu yemeyeyim de para etmiyor çünkü her zaman yediğimiz bir şeyi başka her zaman yediğimiz bir şeyle birlikte yediğimizde birden alerjik reaksiyon yaratabiliyor. mesela geçen sene keşfettik, kardeşim kekik ve domatesi birlikte yediğinde birden astımlı gibi tıkanıyor ama tek tek yediğinde bir şey olmuyor.
yarını heyecanla bekliyoruz:)) anneanne ve babaanne de duymak istediğinden yanımızda ses kayıt cihazı götüreceğiz, kalp atışlarını kaydedeceğiz:))))
çok ilginçmiş gerçekten. hani tek yediğin birşeyden olsa yemezsin ama böyle neyi neyle yersem olunca çok kötüymüş. dua etde çakışmasınlar :)
inşallah kalp sesi o kadar yüksek duyulurda kaydedebilirsiniz. bazı makinalarda ses dışarı verilmiyormuş ama görülebiliyormuş.