ay kızlar bugün zk beni öldürdü. öğlen tatili bitmeden oradaydım.kayıt bölümündeki görevliler masalarına gelir gelmez hemen tahlillerimi bastırttım. tahlilleri gösterecekseniz artık sıra alınıyor dediler elime bir de sıra numarası verdiler. bir baktım panoda görünen 28, bendeki no 63! oturdum beklemeye başladım. bu arada içeride korkunç bir curcuna. bir sürü kadın elinde tahlil sonucu kimisi numaralı kimisi numarasız. numarasızlar "biz tahlil göstercez girelim" diyor, "biz de tahlil göstercez ama artık numara alınıyormuş" diyoruz ama bir türlü inandıramıyoruz. her bir doktorun kapısının önünde en az 70 kişi falan birikmiş durumda ama bir yandan da numaralar katiyen ilerlemiyor. bir hasta giriyor çıkıyor ama arkasından yeni numaraya basmıyorlar,öylece bekliyorlar. ayrıca o kadar çok hasta var ki oturacak yer de kısıtlı olduğundan çoğu kişi ayakta kalmış. 1 saat kadar bekledikten sonra baktım sadece 3-4 kişi ilerledi, kendim dahiliyeye gideyim sonuçları göstereyim dedim. kalktım dahiliyeye gittim. yalan atıp "ben gebe izlemden geliyorum, karaciğer göstergelerim bozuk çıktı dahiliye baksın dediler" dedim. ismimi yazdılar çağırcaz dediler. neyse ki hamile olduğum için öncelikli davrandılar, 3-4 kişi sona beni aldılar. mendebur erkek olan dahiliyeci testlerime baktı, batın ultrasonu çekilsin karaciğere bakılsın dedi. oradan kalktım röntgene gittim, yine bir curcuna...hatta sabah 9 da randevusu olan ama gelmemiş bir erkek hasta, vay efendim ben bu randevuyu 15 gün önceden aldım, kaçırmış da olsam beni şimdi alacaksınız diye olay çıkardı. görevlilerin üstüne falan yürüdü. görevliler bekleyin randevulu hastalar bitince alcaz dese de, adam delirmiş gibi yanında kendisini sakinleştirmeye çalışan karısını da itip kakmaya başladı. güvenlikler geldi falan... neyse yine uzun bir sıra bekledikten sonra elime bir kağıt verip yarın sabah aç karnına gelmemi, ne kadar erken gelirsem o kadar erkene numara alacağımı söylediler. kağıdı alıp, çaresiz yine gebe izleme döndüm, bir de baktım ki 10 kişi bile ilerlememiş. zar zor oturacak bir yer bulup beklemeye başladım. bekle bekle bekle, saat 4:30da falan ancak sıra geldi. doktor tahlillere baktı "hmmm, iyii bir sorun yok" dedi. "nasıl sorun yok, karaciğer değerlerim aşırı yüksek çıkmış, 3 ayda 10 katı olmuş" dedim, "aaa evet" demez mi? içimden ya sabır oldum. bu sonuçları dahiliyeye gösterin dedi. ben de gösterdim yarın ultrasonum var dedim. neyse çok uzatmadan progestan yazmalarını rica ettim. oradan çıktım eczaneye gittim, ilaç yarın bitecek göründüğü için vermediler. yarın gelin alın dediler. sonuç olarak yarın sabah bu sefer ultrasona gideceğim. ama şunu anladım zk gebe izlem öyle devamlı devamlı kontrole gidilecek bir yer değil. hadi muayene için internetten randevu aldığınızda gittiğinizde sorun yok, az bekleyip hemen giriyorsunuz da, tahlil göstermeye gittiğinizde tam bir azap... bu arada orada konuşurlarken duydum, ümraniye devlet hastanesinde 2li teste hemen randevu veriyorlarmış. kan sonuçları da 1 haftada çıkıyormuş, hani devlette yaptırayım diyen olursa söylersiniz.