Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ben zaten progestan iğne olmuyordum. 4 tane vajinal kapsül kullanıyordum ama kendi kendime ben de 2ye düşürdüm. karaciğere daha baktırmadım. aslında bugün düşünüyordum, dışarıda şakır şakır yağmuru görünce gitmekten vazgeçtim. benim eşim de maaşallah kendi hamile gibi. bütün akşam bir şeyler yiyor. ağzı hiç durmuyor. zaten her gece 1 kare çikolata yerken(nestlenin falan kare çikolatalarından bahsediyorum) kendini tatlıya bağımlı etti. şimdi de ben çikolataya kızıyorum diye her gece sürüyle kuru incir yiyor. zaten onlar ailece abur cubur delisidir. ben hakikaten sofrada iyi yerim, kiloluysam da sebebi sofrada yediklerimdir. o yüzden de kilolu olsam da, evde sağlıklı yağlarla yapılmış şeyler yediğimden kolesterolüm hiç yoktur. ama eşim ve ailesi abur cuburdan şişmanlıyorlar. unlu mamüllerde satılan yağlı yağlı çörek böreklere, en adi katı yağla yapılmış kuru pastalara, marketten alınan çikolata gofrete baygınlar. hepsinin de o yüzden kolesterolü tavan. işte şimdi de eşime gün doğdu benim yerime o aş eriyor. millet soruyor bana "canın bir şey istiyor mu" diye, "yok hiç bir şey istemiyor" diyorum. ama eşimin maaşallah canı her gün yok çilekli tartölet, yok pastırmalı pizza, yok bilmemneli pasta çekiyor.

kendi kendimizin doktoru olduk :) çarşamba gittiğimde tamamen bıraktırır inşallah. bu arada ense kalınlığına falan alttan bakacaklar değil mi. yazdıklarınızdan idrarımı yapıp öyle gireyim bari
bende çok abur cubur yerdim ama hamilelik olunca bıraktım. ama eşim çok fazla tüketir. özellikle çikolata ve tatlılar. bende çok kızarım ama gidip öbür tarafta yer gelir :)

kızlar aklıma birşey geldi. şimdi benim 2 li test temiz çıktı ya. doktor 3 lü teste gerek görmeyebiliyormuş bu durumda. 16 şubatta randevum var. sizce gittiğimde doktora 3. lü testide yaptırmak istediğimi söyleyeyimmi? onada kanda ve ultrasonda bakılıyormuş. ve 16-20. hafta arasında bakılıyormuş bende kontrole gittiğimde yaklaşık. 17. haftamda olucam. buda 2 li test gibi bişey. hani diyorum girdik bu yola 3lü de yaptırayım bişey yok derse 4 lüye artık gerek olmaz. sonrasında dopler yapılır iç organlarına bakmak için o da nisan ayında falan oluyor sanırım. sizin fikriniz nedir doktor gerek yok derse bile isteyeyim mi?

benim duyduğuma göre bazen 2'li yapılmasa bile 3'lü muhakkak yapılıyor. bence yaptır.

benim duyduğuma göre bazen 2'li yapılmasa bile 3'lü muhakkak yapılıyor. bence yaptır.

tersini biliyorsun 2 li kesin yapılmalı doktor gerek görürse 3lü 4 lü veya amniyosentez yapar. ha yaptırmayan hiç birini yaptırmaz. allah korusun kötüde bir durum varsa 4 aylık olmuş bebeğe ne yapılabilirki? bu arada bana hep alttan bakıldı daha karından bakılmadı. fertilde burasıda hep alttan baktı. artık karına dönsünler istiyorum bende. çok korkuyorum bişey olcak diye aleti sokup çevirmeleri ödüm kopuyor valla. fertildeki alev biz 16. mı 12. haftaya kadar vajinal bakıyoruz demişti. kaç hafta dediğini tam hatırlamıyorum.

tersini biliyorsun 2 li kesin yapılmalı doktor gerek görürse 3lü 4 lü veya amniyosentez yapar. ha yaptırmayan hiç birini yaptırmaz. allah korusun kötüde bir durum varsa 4 aylık olmuş bebeğe ne yapılabilirki? bu arada bana hep alttan bakıldı daha karından bakılmadı. fertilde burasıda hep alttan baktı. artık karına dönsünler istiyorum bende. çok korkuyorum bişey olcak diye aleti sokup çevirmeleri ödüm kopuyor valla. fertildeki alev biz 16. mı 12. haftaya kadar vajinal bakıyoruz demişti. kaç hafta dediğini tam hatırlamıyorum.

tersi kalmış aklımda :) burdaki arkadaş 2'li yapmadı 3'lü yaptırdıya ordan herhalde. dediğin gibi 4 aylık canlı bebeğede insan birşey yaptırmak istemezki. bana önce karından bakıyor, hafta geri çıktımı ben hemen alttan bakın diyorum, yada kalbi duyulmadığında da alttan bakın belki duyulur demiştim. o yüzden alttan bakılıyor banada. karından bakılması daha kolay tabii. hem lazere gitmişim çok azalan kıl tüyüde jilete vura vura yine gürleştirip emeklerimide boşa götürcem :)

perinatolog bana hem alttan hem üstten baktı. (sanırım millet pek alttan baktırmak istemiyor, nasıl çekine çekine söyledi anlatamam, bilmiyor ki zk'de bakmayan kalmadı benimkine:))) üstten baktığına şaşırınca, yardımcısı 12. haftadan itibaren üstten de bakılmaya başlanır, o zamana kadar alttan daha iyi görüntü alınır dedi.
bu arada sabah pıhtılaşma test sonuçlarımı yollamıştım. az önce asistanı aradı, hoca testlerinizle, ultrasondaki durumunuzu karşılaştırdı, iğneleri kesebilirsiniz dedi:)))))))))))))))))))))
1 bütün kutu iğneyi de daha dün açmıştım.yine hemen bırakmayayım, istanbul tüpteki kontrolüme kadar gün aşırı yapmaya başlayayım, emreye kontrole gidince danışıp ona göre bırakayım diyorum. ay ne mutlu oldum anlatamam. sonay artık allah sana kolaylık versin. vala senin tüm önerilerini de yapmıştım ama galiba benim etim morarmaya çok müsait hiç biri işe yaramadı. doktorda kan aldıkları yeri falan da bir görsen 1 lira çapında simsiyah bir iz, altında üstünde damar boyunca da ayrıca bir morarma var. alt tarafı 1 tüp kan aldılar 2 gün şişip sızım sızım sızladı. yani karnımın da böyle çok morarması acıması bünyeden demek. o yüzden aman iğneler bana uzak dursun:)))

tersi kalmış aklımda :) burdaki arkadaş 2'li yapmadı 3'lü yaptırdıya ordan herhalde. dediğin gibi 4 aylık canlı bebeğede insan birşey yaptırmak istemezki. bana önce karından bakıyor, hafta geri çıktımı ben hemen alttan bakın diyorum, yada kalbi duyulmadığında da alttan bakın belki duyulur demiştim. o yüzden alttan bakılıyor banada. karından bakılması daha kolay tabii. hem lazere gitmişim çok azalan kıl tüyüde jilete vura vura yine gürleştirip emeklerimide boşa götürcem :)

bana direkt alttan hiç karına yeltenmiyolar bile :) belki bu giidşte artı kkarından bakılır malum büyüdü. büyüdü büyümesine ama ben hiç farkında değilim hamile olduğumun :( gayet eskisi gibiyim neyse bu günümede şükür ilerde ağırlaşırsam aramayım bu günlerimi:( kıl tüy mevzusu bende de oldu sık sık üst üste gidince aynen jilet durumu oldu dedim bu böyle olmaz. ilk başlarda kuzenim dedi ağdaya gitme reflek yapıp kasarsın falan bende tırsıp gitmedim. bir ara lazere başladım epey gittim azaldı derken çocuk mevzusu olunca onunda bırakıp ağday döndüm. artı nolursaolsun deyip geçen gittim ağdaya yeminle büyük rahatlık ya jilet ne öyle allah erkeklere kolaylık versin hergün traş oluyolar.

sonaycan aslında esas olan 2li test. ama burada yazmıştım, zkde falan artık yoğunluktanmıdır nedir direkt 3lü teste yönlendirmişler milleti. orada kaç kişiyle tanıştım hiç 2li test yapılmamış, hatta adını bile duymayanlar vardı. hep 3lü test yapılmış. (kimisine de hiç hiç bir şey yapılmamış) ha ben burada gizli bir kötü niyetten de şüpheleniyorum. hani benimki şüphe teorisi ama: biliyorsunuz ikili test 11-12. haftada yapılabiliyor ve kötü çıkarsa yine bir ihtimal kürtaja yönelinebilir. (allah korusun hani yine geç, insan nasıl kıyar, ama yine bir nebze daha az bağlanmış oluyorsun bebeğe) ama 18.-20. haftada yapılan 3lü testte artık bebek hepten gelişmiş, sen de ona eni konu bağlanmış oluyorsun. hani kötü bir şey çıksa da öyle kolay kolay gebeliği sonlandıramazsın. işte akp hükümetinin bir kürtaj karşıtlığı var ya, o yüzden devlette milleti 3lü teste yönlendiriyorlar diyorum. hani bebekte bir sorun varsa da millet kürtaj olmayıp doğursun diye. benimki öylesine bir teori tabi...

perinatolog bana hem alttan hem üstten baktı. (sanırım millet pek alttan baktırmak istemiyor, nasıl çekine çekine söyledi anlatamam, bilmiyor ki zk'de bakmayan kalmadı benimkine:))) üstten baktığına şaşırınca, yardımcısı 12. haftadan itibaren üstten de bakılmaya başlanır, o zamana kadar alttan daha iyi görüntü alınır dedi.
bu arada sabah pıhtılaşma test sonuçlarımı yollamıştım. az önce asistanı aradı, hoca testlerinizle, ultrasondaki durumunuzu karşılaştırdı, iğneleri kesebilirsiniz dedi:)))))))))))))))))))))
1 bütün kutu iğneyi de daha dün açmıştım.yine hemen bırakmayayım, istanbul tüpteki kontrolüme kadar gün aşırı yapmaya başlayayım, emreye kontrole gidince danışıp ona göre bırakayım diyorum. ay ne mutlu oldum anlatamam. sonay artık allah sana kolaylık versin. vala senin tüm önerilerini de yapmıştım ama galiba benim etim morarmaya çok müsait hiç biri işe yaramadı. doktorda kan aldıkları yeri falan da bir görsen 1 lira çapında simsiyah bir iz, altında üstünde damar boyunca da ayrıca bir morarma var. alt tarafı 1 tüp kan aldılar 2 gün şişip sızım sızım sızladı. yani karnımın da böyle çok morarması acıması bünyeden demek. o yüzden aman iğneler bana uzak dursun:)))

hadi gözün aydın darısı sonaya. sürekli iğne yapmak çok zor ya. bende vajinal kapsülü bırakmıştım bırak dedi diye yaklaşık 2 haftadır kullanmıyorum nasıl rahatım 1 ilaç 1 ialçtır diyorum. şuan demir, omega, multi vit. kullanıyorum 3 ilaç o bile çok zor ve doğuma kadar kullanılacak dedi:((( nevin 1 tüp kan alıyolarda böyle morarıyor zk. da senden hiç 9 tüp almadılarmı. bende 9 tüp, 6 tüp 6 tüp. en az gebelik testinde 1 tüp alındı birde genetikte 2 tüp alındı onun dışında en az 4 :) ama 2 li testte şifada 2-3 tüp verdim sonra bastırdım daha sonra kanı alan mendebur adam bant yapştır. bantın altı mordu anında morardı sandım meğerse kan fışkırıyomuş banta bi bastım kolumdan aşağı kan bir boşaltı yere damladı şok olmum ben hiç başıma gelmemiş. eşimi tutmasam adamı gırtlıycak suratında zaten meymenet yok dedi.

sonaycan aslında esas olan 2li test. ama burada yazmıştım, zkde falan artık yoğunluktanmıdır nedir direkt 3lü teste yönlendirmişler milleti. orada kaç kişiyle tanıştım hiç 2li test yapılmamış, hatta adını bile duymayanlar vardı. hep 3lü test yapılmış. (kimisine de hiç hiç bir şey yapılmamış) ha ben burada gizli bir kötü niyetten de şüpheleniyorum. hani benimki şüphe teorisi ama: biliyorsunuz ikili test 11-12. haftada yapılabiliyor ve kötü çıkarsa yine bir ihtimal kürtaja yönelinebilir. (allah korusun hani yine geç, insan nasıl kıyar, ama yine bir nebze daha az bağlanmış oluyorsun bebeğe) ama 18.-20. haftada yapılan 3lü testte artık bebek hepten gelişmiş, sen de ona eni konu bağlanmış oluyorsun. hani kötü bir şey çıksa da öyle kolay kolay gebeliği sonlandıramazsın. işte akp hükümetinin bir kürtaj karşıtlığı var ya, o yüzden devlette milleti 3lü teste yönlendiriyorlar diyorum. hani bebekte bir sorun varsa da millet kürtaj olmayıp doğursun diye. benimki öylesine bir teori tabi...

devlet hele hele gebe izlem aşırı kalabalık ondan direk 3lüye yönlendirmiş olabilirler ama yürüttüğün teoride mantıklı yani. bir yazı okumuştum ayşe arman ın. uzun uzun anlatmak yerine netten buldum sizlerde okuyun. devlette yapılan kürtaj skandalı ile ilgili ne kdar doğru bilmiyorum ama o doktoru bulup öldürmek istedim.

Ayşe Arman Narkozsuz Kürtaj Yazısı | Tr-PortaL.NeT

hadi gözün aydın darısı sonaya. sürekli iğne yapmak çok zor ya. bende vajinal kapsülü bırakmıştım bırak dedi diye yaklaşık 2 haftadır kullanmıyorum nasıl rahatım 1 ilaç 1 ialçtır diyorum. şuan demir, omega, multi vit. kullanıyorum 3 ilaç o bile çok zor ve doğuma kadar kullanılacak dedi:((( nevin 1 tüp kan alıyolarda böyle morarıyor zk. da senden hiç 9 tüp almadılarmı. bende 9 tüp, 6 tüp 6 tüp. en az gebelik testinde 1 tüp alındı birde genetikte 2 tüp alındı onun dışında en az 4 :) ama 2 li testte şifada 2-3 tüp verdim sonra bastırdım daha sonra kanı alan mendebur adam bant yapştır. bantın altı mordu anında morardı sandım meğerse kan fışkırıyomuş banta bi bastım kolumdan aşağı kan bir boşaltı yere damladı şok olmum ben hiç başıma gelmemiş. eşimi tutmasam adamı gırtlıycak suratında zaten meymenet yok dedi.

ay almazlar mı? o 9 tüp kan alınarak yapılan testler bende 2 defa yapıldı.(hatırlarsan tüp bebek, infertilitenin yaptırdığı testleri kabul etmemişti) arada bir de dahiliyeci testlerimi yeniletmişti 4-5 tüp de öyle verdim. o zaman da aşırı morarıyordu. hele kan almada bir kız vardı o çok fena morartıyordu. salak 3-5 yeri delip morartmadan bir türlü kan alamıyordu. diğer bir de geçkin yaşta bir adam var o daha işinin ehliydi. genetik testte desen 2 tüp kan alacak, hemşire 1. sinin ortasında birden damarı kaybetti, içeride oynatıyor duruyor, ama bulamıyordu, kol anında morarmaya başladı, ben de acıdan bir sıçramışım kızın ödü patladı. beni yakındaki bir hastaneye yolladı kanı orada aldılar. bhcg testi için gittiğim kızılayda da üst kollarımdaki kan sulandıcı iğne yüzünden olan morarıkları bir gördüler kanı direkt el üstünde aldılar:))) yani anlayacağın bende bir şey var. hem damarlarım çok zor bulunuyor hem de her tür iğnede aşırı morarıyor. hani ilk zamanlar ben yapamıyorum morarıyor diyordum, defelarca sağlık ocağına gittim, onların iğne yaptıkları yer de aynı derece morarıyor. aynı anlattığın gibi bir durumu zk'de o salak kızda yaşamıştım. bir de aklında olsun alkollü pamuğu sürüp hemen çekcen, kuru pamukla bastırcan. alkol temelli kanatıyor.

nevincimmm gözün aydınnn, valla coook sevindim. ne kadar zor olduğunu biliyorum. çok şükürki kurtuldun. ben üstünü kapattığımda korkunç morartılar oldu. o yüzden korkuyorum artık açık olunca morarma oluyor çok. ama karında hep bir sertlik, kabartı oluyor. dağılmıyor oda yaklaşık 1 hafta boyunca ağrı yapıyor :( kolumda öyle birşey olmuyor.
senin sonuçlar benimkine göre daha iyi durumdaydı galiba. benimki 1 tane homozigot diğerleri normaldi. yani ben sonuna kadar kullanacam :(

valla artık herşeye inanır oldum. hem bu şekilde çok arzuladıkları gibi nüfusumuzda artar :))

evet evet bir ilaç bir ilaçtır, ne kadar azalırsa o kadar hafifleriz. bu arada benim öyle kan damlayacak, allah korusun rengim mengim kaçar bayılırım lennn... aslında o mendebur adam boğazlanmayı haketmiş ama insan uğraşmak istemiyor.

Merhaba kizlar. En son tek dollenen yumurtamin bolunmesini bekliyordum. Kac gundur giremedim. O tek embriyo hucreye bolundu cok sukur. Pazartesi gunu transferim yapildi. 3 hucreli idi transfer yapilirken. Bugun 5. Gun. Cok sikildim yatmaktan. Biraz ciktim anneme geldim simdi yakin zaten. Cok merak ediyorum tutundumu acaba diyez hic belirti yok. Sadece yumurtaliklar sis ve goguslerde hassasiyet var. progreon igneye devam bir de folibil hap. Sizde transfer sonrasi belirti oldumu? Bir de bu igneler gebelik testine kadar degilmi? Siz ne ignelerine devam ediyorsunuz, biktim da simdidrn ignelerden:) zaten fobim var:((((

Merhaba kizlar. En son tek dollenen yumurtamin bolunmesini bekliyordum. Kac gundur giremedim. O tek embriyo hucreye bolundu cok sukur. Pazartesi gunu transferim yapildi. 3 hucreli idi transfer yapilirken. Bugun 5. Gun. Cok sikildim yatmaktan. Biraz ciktim anneme geldim simdi yakin zaten. Cok merak ediyorum tutundumu acaba diyez hic belirti yok. Sadece yumurtaliklar sis ve goguslerde hassasiyet var. progreon igneye devam bir de folibil hap. Sizde transfer sonrasi belirti oldumu? Bir de bu igneler gebelik testine kadar degilmi? Siz ne ignelerine devam ediyorsunuz, biktim da simdidrn ignelerden:) zaten fobim var:((((

hamile kalırsan 3. ayın sonuna kadar progesteron kullanacaksın canım. üzgnüm bir süre kurtuluş yok. fakat sanırım bir süre sonra haftalık iğneye ve vajinal kapsüle çeviriyor eurofertil. ben zaten istanbul tüpte yaptırdım ve doktorum hep vajinal kapsül verdi. hiç iğne olarak kullanmadım.

hamile kalırsan 3. ayın sonuna kadar progesteron kullanacaksın canım. üzgnüm bir süre kurtuluş yok. fakat sanırım bir süre sonra haftalık iğneye ve vajinal kapsüle çeviriyor eurofertil. ben zaten istanbul tüpte yaptırdım ve doktorum hep vajinal kapsül verdi. hiç iğne olarak kullanmadım.

Hadi yaa, desene kurtulus yok. Peki embriyonun tutunmasiyla ilgili bir belirti oluyor mu? Benim sadece ivim pirpir o kadar:))

Gökçe cim hayırlı olsun transferin inşallah tutunur sana sıkı sıkı belirti arama herkes de olmayabilir zaten sende şuan çatlatma iğnesinin etkisiyle göğüslerde hassasiyet vardır. Benim dondurulmuş transferi olduğu için göğüslerde hassasiyet olmuştu çok transferden sonra başlamıştı ordan anlamıştım. İlk 3 gün çok önemli hatta ilk 1 hafta kendine çok dikkat et.

Kızlar nasılsınız konuşmalarınıza bakıyorum girdikçe ama yazacak paylaşacak bişeyim yok şuan o yüzden yazamıyorum. Hepinizi öpüyorum.

Gökçe cim hayırlı olsun transferin inşallah tutunur sana sıkı sıkı belirti arama herkes de olmayabilir zaten sende şuan çatlatma iğnesinin etkisiyle göğüslerde hassasiyet vardır. Benim dondurulmuş transferi olduğu için göğüslerde hassasiyet olmuştu çok transferden sonra başlamıştı ordan anlamıştım. İlk 3 gün çok önemli hatta ilk 1 hafta kendine çok dikkat et.

Sagol canim benim insallah tutunur. Bugun 5 gun bitti. Hic is guc yapmiyorum valla;))

Back
X