Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
olsun testlere para ödesende bence gene çok çok iyi. bana zk gebe izlemdeki hemşire ve sağlık ocağındaki 20. haftadan sonra yapılıyor ilk tetanoz dedi. hatta olaki yanlış hatırlıyorumdur diye geçen hafta sağlık ocagındaki ebeyi aradım merak etme ben arıcam seni dedi. normalde 20.hafta da yapılıyor ama ben 1 hafta daha bekleyip 21. haftada yapıyorum dedi. bu durumda 21. hafta 11 mart haftasına denk geliyor. senin idrar kültüründe bakteri çıkabilir bende progestan kullandığım zman yaptırmıştım. bakteri görüldü. doktor perinatoloğa gösterdi kapsül kullandığın için ondan böyle çıkmış dedi ki hak verdim .çünkü idrar yolarımla ilgili hiçbir sorunum yoktu.

bende tam tetenozu araştırıyordum. şimdi şöyle bir yazı var. 3.ayın bitiminden sonra diyor.. benim 18 martta 4. ayın bitimi oluyor :)

Gebelikte Tetanoz Aşısı Ne Zaman Yapılır

Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.

Tetanoz aşısının uygulanış programı;

1. doz : hamileliğin 4. ayı.
2. doz : ilk dozdan en az 4 hafta sonra.
3. doz : ikinci dozdan en az 6 ay sonra.
4. doz : üçüncü dozdan en az 1 yıl sonra.
5. doz : dördüncü dozdan en az 1 yıl sonra.

benim bakteriden daha ileri bir safha geliba. yani kan hücresi güçlü bir enfeksiyon yada mesane iltihabı vs yi gösteriyor. zaten çok sık wc ye gidiyorum. gecede 2/3 defa wc ye kalkıyorum.

Sağol sonaycan konuştuk ilacının dozunu arttırmışlar kanları ve kafa filmi temiz çıkmış ;) eve dönüyolarmış.

Çok şükür canım biz de öğrenmiş olduk benim de bebek var diye dozumu arttırdılar sonra bebek gitti hala aynı içiyorum 15 gün sonra ölçtürücem. İnşallah bu seferde çok düşmemiştir bnim de birkere ilaç yüzünden 0.200 e düşmüştü ama artık 0.100 e kadar sorun yok anlamış olduk. Erkek bebişin hayırla gelsin şimdiden:)

çok sevindimmm hadi gözünüz aydınn :)
normal insanlarda en düşük değer 02 üstü olmalıymış ama hamilelikte 0.1 normalmiş. seninki o kadar düşmez inşallah :))) bu arada aklında olsun kartal eğitim araştırmada endokr. bölümü var. ama internette görünmüyor. gidip yüz yüze randevu alıyorsun. lazım olursa boş yere özele gidip 100/ 200 ücret ödeme, bilgin olsun :)

vallla allah bizim kocalar gibi hayırlı evlat versin bu kadar düşklün olunur aileye. ben kız olarak bu kadar düşkün değilim. kayınpederin yatış işlemi olmamasına sevindim git gel yorcu olurdu hastane. inanırmısın doktora gidicem ya gene bir telaş sardı bebek nasıl sağlığı iyimi yaşıyomu:((( gene unuttum cinsiyet işini:(( kuzenim çarşamba günü ikizleri doğurdu daha doğrusu aldılar bebekleri ikiz diye erken alınıyormuş. o aradı şimdi doktora gitcektin bugün noldu diye merak etmiş cinsiyetini:))) o halde bile merak etmiş valla ama işte ben olunca tırsıyom doktor herşey çok iyi yolunda desin. oh be der cins. sorarım. artık hayıorlısı allahtan. ilk olunca ne olursa razı gelcez 2. bebekte aksini istiycez kızımız var birde oğlumuz olsun deriz. ( aç tavuk kendini darı ambraında sanrmış diye boşa dememişler:) 1 i oldu 2. kaldı. bu arada kuzenim duyguuu çok zormuş keşke yapmasaydın ben sana verirdim birini diyor:)) şimdi dinlenebildiğin kadar dinlen diyor. daha dur bismillah dedim:)))

gözünüz aydın.ikizleri erken alıyorlar... en azından küvez vs gerek olmamış. duygucum cinsiyet benimde sormak aklıma gelmiyorda adam kendi kendine söylüyor :) ama biz hiç çevreye söylemiyoruz. çok erken adam daha tahmini söylüyor bişey gördüğünden değil. hem içimizde farklı bir beklenti var ya :))) adamın söylediğini ciddiye almıyoruz şimdilik. tabii sağlıklı olsunda hangisi olursa farketmez. ben senin gibi öteki şu bu olsunda diyemiyorum, yaşımdan ve bunca iğneden sonra gözüm kesmez :)

gözünüz aydın.ikizleri erken alıyorlar... en azından küvez vs gerek olmamış. duygucum cinsiyet benimde sormak aklıma gelmiyorda adam kendi kendine söylüyor :) ama biz hiç çevreye söylemiyoruz. çok erken adam daha tahmini söylüyor bişey gördüğünden değil. hem içimizde farklı bir beklenti var ya :))) adamın söylediğini ciddiye almıyoruz şimdilik. tabii sağlıklı olsunda hangisi olursa farketmez. ben senin gibi öteki şu bu olsunda diyemiyorum, yaşımdan ve bunca iğneden sonra gözüm kesmez :)

tetanoz aşısı bilgisini nerden buldun aklıma takıldı ama eminim yani bana 20. haftada yaptır dediklerine artık yarında doktora soracakalrım arasında var zaten onada sorarım. evet maşallah bebekler küveze girmedi biri 2500 diğeri 2750 miymiş neymiş. yuhh dedim neredeyse 5,5 kilo çocuk doğurmuş oldum :) bencede şimdilik söylemeyi kesinleşsin erkekmi değilmi sonra söylersiniz. valla ben hep 2. çocuk diyorum ama allah ne gösterir bilinmez. bunu doğurduğumda 30 olcam kalkıpta bir 5 yıl sonra 35 imde 2. ye cesaretim olurmu hiiiç bilmiyorum. hani beklentim hep tüpten sonra kendiliğinden olması öyle olmazsa 2 donmuş var onlar donmaktan bir hal olmadılarsa onları almayı denerim olmadımı kalkıpta ilaçlı tedaviye katlanamam. çok zor çünkü. allah gönlüne göre verir inşallah.

aslında burumda sen emre beye 1 ay önce gitmiş oluyorsun. bence seninkide artık ayda 1 olur. çünkü herkes öyle gidiyormuş yani bakma bizim tüp olunca ve bir dünya ilaç kullanınca habire çağırdılar. artık çok şükür normale döndük. bu arada emre beyede cinsiyetini sor bakalım o ne görecek. gerçi diğer adam o kadar detaylı baktı yanılmış olamaz. ama yinede sor. kayın validen niye geliyor birde onlamı uğraşcan. bak ne geldi aklıma şimdi salı günü o bir süslenir bir süslenir görme kendini emre beye beğendirir kesin :)))))

ay tam üstüne bastın:)))))))))) kadının doktorlara zaafı var zaten. doktora gidilcekmi giyinir kuşanır, takar takıştırır, konuşurken falan böyle kibarlıktan kırılır, bir de ne yapar eder, bir yere de sıkıştırır illa "ben de doktor eşiyim" der. sanki soran var:))) doktorlara, hastanelere o kadar baygın ki, kadının işi gücü yok beni doğururken ne giyceğini, kafasına postiş takcağını planlamış baksana. sen esas kendi ameliyatında görecektin. benim annem şok olmuştu resmen. 1 gün önce ameliyat olmuş, karnındaki damara by pass yapılmış, ertesi gün bir baktık bu leopar desenli askılı saten gecelikleri, sabahlıkları giymiş, göğüslerin yarısı dekolteden açıkta(aylardan da şubat), ayağında topuklu terlikler(yardımsız yürüyemezken o topuklu terlikler neyineyse), yüzü gözü boyanmış, bir de biri çikolata getirmiş sen tut onun kırmızı kurdelesinden kendine saç bantı yap. annemin ilk tepkisi "74 yaşında kadın kendini lohusamı sanıyor nedir" olmuştu:))))))))))
cinsiyetini evet elbette bir kere daha teyid etcem çünkü artık en azından bebek battaniyesi falan almayı düşünüyorum.kayın validem annem geldi diye şimdi geri kalmamak için geliyor. bırak gelsin. zaten hayatta evinden falan gidip almam. kadıköye gel birlikte gidelim dicem, dönüşte de yine kadıköyden sepet havası çekcem.

tetanoz aşısı bilgisini nerden buldun aklıma takıldı ama eminim yani bana 20. haftada yaptır dediklerine artık yarında doktora soracakalrım arasında var zaten onada sorarım. evet maşallah bebekler küveze girmedi biri 2500 diğeri 2750 miymiş neymiş. yuhh dedim neredeyse 5,5 kilo çocuk doğurmuş oldum :) bencede şimdilik söylemeyi kesinleşsin erkekmi değilmi sonra söylersiniz. valla ben hep 2. çocuk diyorum ama allah ne gösterir bilinmez. bunu doğurduğumda 30 olcam kalkıpta bir 5 yıl sonra 35 imde 2. ye cesaretim olurmu hiiiç bilmiyorum. hani beklentim hep tüpten sonra kendiliğinden olması öyle olmazsa 2 donmuş var onlar donmaktan bir hal olmadılarsa onları almayı denerim olmadımı kalkıpta ilaçlı tedaviye katlanamam. çok zor çünkü. allah gönlüne göre verir inşallah.

google de buldum. burdaki arkadaşta 20 haftasında yaptırmış. galiba çoğunluk 20. hafta civarı yaptırıyor. ikizlere maşallah :)) kardeşimin bebeği tek olmasına rağmen 2.940 doğdu. bunlar çok güzel gelişmişler.

2 cocuk güzel olur tabii. ben ikiz olacağını düşündüğüm için banada çok sıcak geliyor. en azından arkadaş olurlar. geçen gün gelen cocuklara baktım, birlikte oynuyorlar, koşturuyorlar cıvıl cıvıl. tek oldumu mahrum kalacaklar. sen o kadar ara vermeden 2. yi düşün. 5 yıl çok. dün eczacı kız tüpten sonra normal gebelik oluyor dedi. bir bakarsın sende de öyle olur :)

ay tam üstüne bastın:)))))))))) kadının doktorlara zaafı var zaten. doktora gidilcekmi giyinir kuşanır, takar takıştırır, konuşurken falan böyle kibarlıktan kırılır, bir de ne yapar eder, bir yere de sıkıştırır illa "ben de doktor eşiyim" der. sanki soran var:))) doktorlara, hastanelere o kadar baygın ki, kadının işi gücü yok beni doğururken ne giyceğini, kafasına postiş takcağını planlamış baksana. sen esas kendi ameliyatında görecektin. benim annem şok olmuştu resmen. 1 gün önce ameliyat olmuş, karnındaki damara by pass yapılmış, ertesi gün bir baktık bu leopar desenli askılı saten gecelikleri, sabahlıkları giymiş, göğüslerin yarısı dekolteden açıkta(aylardan da şubat), ayağında topuklu terlikler(yardımsız yürüyemezken o topuklu terlikler neyineyse), yüzü gözü boyanmış, bir de biri çikolata getirmiş sen tut onun kırmızı kurdelesinden kendine saç bantı yap. annemin ilk tepkisi "74 yaşında kadın kendini lohusamı sanıyor nedir" olmuştu:))))))))))
cinsiyetini evet elbette bir kere daha teyid etcem çünkü artık en azından bebek battaniyesi falan almayı düşünüyorum.kayın validem annem geldi diye şimdi geri kalmamak için geliyor. bırak gelsin. zaten hayatta evinden falan gidip almam. kadıköye gel birlikte gidelim dicem, dönüşte de yine kadıköyden sepet havası çekcem.

kız o saten leoparaı hani ara giydi birde neden giydi. annnele çaya gittiğinizde sizi öylemi karşıladı yuhhh. bunun kocası olsa varya yeminle herifi parçalar bu yaşında :))))))))
bizimkilerin ben emekli öğretmem bilmem kim demeleri gibi. sanki reisi cumhur anasını satim :DDD zaten bir kere gelir dahada gelmez doğumuna hazırlığa başlar postiş alır yeni kyafetler için alışverişe çıkar. ama bunlar senin için değil haa üstüne alında tamamen kendi için :))) komiksin vesselam sepet havası yaparım diyon.:)

google de buldum. burdaki arkadaşta 20 haftasında yaptırmış. galiba çoğunluk 20. hafta civarı yaptırıyor. ikizlere maşallah :)) kardeşimin bebeği tek olmasına rağmen 2.940 doğdu. bunlar çok güzel gelişmişler.

2 cocuk güzel olur tabii. ben ikiz olacağını düşündüğüm için banada çok sıcak geliyor. en azından arkadaş olurlar. geçen gün gelen cocuklara baktım, birlikte oynuyorlar, koşturuyorlar cıvıl cıvıl. tek oldumu mahrum kalacaklar. sen o kadar ara vermeden 2. yi düşün. 5 yıl çok. dün eczacı kız tüpten sonra normal gebelik oluyor dedi. bir bakarsın sende de öyle olur :)

sezeryan olursa en az 3 yıl beklemek gerek diye biliyorum. bu sebeple sezeryan olursa illaki 3 yıl ara şart. bende ısrarla normal istiyorum acıyada dayanıklıyım dermişim. harbi dayanıklıyım ama doğum sancısı bu normal sancılar gibi olmaz. ama olsun normal doğum olsun gene sıkarım dişimi:))

lenn sen öyle anlatınca genç yaşımdan utandım :)) bizim içimiz geçmiş yaaa. kadına bak sen !!!! satenler, leoparlar,postişler... hemde ameliyatlı haliyle :)

sezeryan olursa en az 3 yıl beklemek gerek diye biliyorum. bu sebeple sezeryan olursa illaki 3 yıl ara şart. bende ısrarla normal istiyorum acıyada dayanıklıyım dermişim. harbi dayanıklıyım ama doğum sancısı bu normal sancılar gibi olmaz. ama olsun normal doğum olsun gene sıkarım dişimi:))

yok lennn 3 yıl değil. benim kardeşim hemen 2. yi düşünüyor ya. bu gittiğimde doktora sordum. aynı zamanda onun da doktoru. dediki 2 yıl deniyor ama 1 yıl ara yeterli.. bende kardeşime söyledim. yılını doldurunca 2. ye çalışacaklar :)

ya sezeryanla yap... 40 yılın başı hamile kaldık normal doğumla risk oluşturma. açıp bebeği biran önce sağ salim çıkarsınlar :)

kız o saten leoparaı hani ara giydi birde neden giydi. annnele çaya gittiğinizde sizi öylemi karşıladı yuhhh. bunun kocası olsa varya yeminle herifi parçalar bu yaşında :))))))))
bizimkilerin ben emekli öğretmem bilmem kim demeleri gibi. sanki reisi cumhur anasını satim :DDD zaten bir kere gelir dahada gelmez doğumuna hazırlığa başlar postiş alır yeni kyafetler için alışverişe çıkar. ama bunlar senin için değil haa üstüne alında tamamen kendi için :))) komiksin vesselam sepet havası yaparım diyon.:)

kız evde falan değil, hastanedeki odasında ameliyatın ertesi günü öyle giyinmiş oturmuş. elinde kelebek iğne, karnında ameliyat yerinde bir sonda, ordan bir torbaya kanlı su doluyor, ama üstünde leoparlar, kafada kurdele. ben de hastanede refakatçi kalıyordum, kardeşinin karısı geldi, ona emanet edip, bir kaç saat ayrılıp annemi hava alanından aldım, döndüm ki manzara bu... yani yeni ameliyat olmuş canı burnundayken böyle yapan benim doğumumda neler yapar kim bilir. bana dün gece telefonda diyor ki, doğurunca hastaneden çıktığında, hemen şöyle güzelce giyinip kuşanıp, saçlarımızı yaptırtıp bir aile fotoğrafı çektirelim. kadının yine aklı fikri giyim kuşam fotoğrafta yani. ama hiç demiyor ki enin dikişlerin falan olur ben sana yardım ederim, ilgilenirim.

kız evde falan değil, hastanedeki odasında ameliyatın ertesi günü öyle giyinmiş oturmuş. elinde kelebek iğne, karnında ameliyat yerinde bir sonda, ordan bir torbaya kanlı su doluyor, ama üstünde leoparlar, kafada kurdele. ben de hastanede refakatçi kalıyordum, kardeşinin karısı geldi, ona emanet edip, bir kaç saat ayrılıp annemi hava alanından aldım, döndüm ki manzara bu... yani yeni ameliyat olmuş canı burnundayken böyle yapan benim doğumumda neler yapar kim bilir. bana dün gece telefonda diyor ki, doğurunca hastaneden çıktığında, hemen şöyle güzelce giyinip kuşanıp, saçlarımızı yaptırtıp bir aile fotoğrafı çektirelim. kadının yine aklı fikri giyim kuşam fotoğrafta yani. ama hiç demiyor ki enin dikişlerin falan olur ben sana yardım ederim, ilgilenirim.
oha oldum yuuuhh. görende odasına birini bekliyor heralde der. ya sen arada anlatta bunu gülelim valla neşem yerine geliyor. harbi sağ salim doğur demiyorda aile fotosu nerden aklına gelmiş. yeminle benim aklıma gelmez. ama kadınınki normal anormal olan biziz içimiz geçmiş:))))

lenn sen öyle anlatınca genç yaşımdan utandım :)) bizim içimiz geçmiş yaaa. kadına bak sen !!!! satenler, leoparlar,postişler... hemde ameliyatlı haliyle :)

utan valla. bizim içimiz ölmüş, ben olsam ameliyat olmuşum, hastanede kalıyorum, gelene gidene kıçım başım görünmesin diye en uzunundan kütük gibi gecelikler, eşofmanlar giyerim.

oha oldum yuuuhh. görende odasına birini bekliyor heralde der. ya sen arada anlatta bunu gülelim valla neşem yerine geliyor. harbi sağ salim doğur demiyorda aile fotosu nerden aklına gelmiş. yeminle benim aklıma gelmez. ama kadınınki normal anormal olan biziz içimiz geçmiş:))))

ohooo, bende böyle kayın valide hikayesi çoook:)))) bir önceki ameliyatında da kalçasına protez takmışlardı. hastanede kaldığımız süre boyunca doktoruna (adam da bunun yaşlarındaydı) ne fingirdedi ne fingirdedi anlatamam. adam her kontrole geldiğinde ameliyat yerine bakacak olsun ya da olmasın hemen geceliği karnına kadar sıvıyor gösteriyor bir de. adam da maaşallah maaşallah iyi iyileşiyor, deyip kalçasına şap şap yapıyor ay görsen bu mest. doktorun karısı böbrek hastasıymış, devamlı diyalize giriyormuş, benim kayın valide bir gün demez mi "karısı ölse, bu adamla ne güzel evlenirdim" harbiden de belki kadın ölür diye eni konu bir süre umut etti. doktoru arayıp arayıp cilveleniyor falan, ikide bir eve kahve içmeye davet ediyor. adam da bir gün kalkıp gelmiş. buna "benim annemin caddebostanda evi var, çok güzel manzarası vardır, şimdi de yazlıkta, bir gün oraya gidelim" demiş. (vay kart zampara vay demiştim:)))) benim kayın valide de deli ya bunu matah bir şeymiş gibi kalktı bize anlattı, gitsemmi falan dedi. eşim de tabi "sen ne diyorsun anne, bu davet şimdi normal mi" diye tepki gösterince bir bozuldu ki sorma:)))) eşimden korkmuş olacak ki gidemedi, ama hala içinde kalmış ki durmadan anlatır. adamın karısı hala ölmedi diye de hayıflanır durur.

Son düzenleme:
vallla allah bizim kocalar gibi hayırlı evlat versin bu kadar düşklün olunur aileye. ben kız olarak bu kadar düşkün değilim. kayınpederin yatış işlemi olmamasına sevindim git gel yorcu olurdu hastane. inanırmısın doktora gidicem ya gene bir telaş sardı bebek nasıl sağlığı iyimi yaşıyomu:((( gene unuttum cinsiyet işini:(( kuzenim çarşamba günü ikizleri doğurdu daha doğrusu aldılar bebekleri ikiz diye erken alınıyormuş. o aradı şimdi doktora gitcektin bugün noldu diye merak etmiş cinsiyetini:))) o halde bile merak etmiş valla ama işte ben olunca tırsıyom doktor herşey çok iyi yolunda desin. oh be der cins. sorarım. artık hayıorlısı allahtan. ilk olunca ne olursa razı gelcez 2. bebekte aksini istiycez kızımız var birde oğlumuz olsun deriz. ( aç tavuk kendini darı ambraında sanrmış diye boşa dememişler:) 1 i oldu 2. kaldı. bu arada kuzenim duyguuu çok zormuş keşke yapmasaydın ben sana verirdim birini diyor:)) şimdi dinlenebildiğin kadar dinlen diyor. daha dur bismillah dedim:)))
Sen şimdi bu gece uyku da uyuyamazsın:) ikizlere cidden maşallah küvez siz doğmaları süper. Ne kadar zor olsa da istioruz işte anne olmayı. Bu akşam eşimin bizden sonra evlenen son arkadaşının hanımı da doğum yaptı geçen sene ocak ayında o da düşük yaptı kürtaj oldu mayısda yine hamile kaldı ağlamıştım duyduğumda bu akşamda kocası oğlumuz dünyaya geldi diye toplu msj atmış herkese eşimin de anladım içi buruldu , benin de... Namazda dua ettîm böyle müjdeli haner vermek bize de nasip olsun herkesin meleği geldi sen nerdesin diyorum kendi kendime gel artık yeter bu hasretlik.
Sağol sonaycan konuştuk ilacının dozunu arttırmışlar kanları ve kafa filmi temiz çıkmış ;) eve dönüyolarmış.

Çok şükür canım biz de öğrenmiş olduk benim de bebek var diye dozumu arttırdılar sonra bebek gitti hala aynı içiyorum 15 gün sonra ölçtürücem. İnşallah bu seferde çok düşmemiştir bnim de birkere ilaç yüzünden 0.200 e düşmüştü ama artık 0.100 e kadar sorun yok anlamış olduk. Erkek bebişin hayırla gelsin şimdiden:)

çok sevindimmm hadi gözünüz aydınn :)
normal insanlarda en düşük değer 02 üstü olmalıymış ama hamilelikte 0.1 normalmiş. seninki o kadar düşmez inşallah :))) bu arada aklında olsun kartal eğitim araştırmada endokr. bölümü var. ama internette görünmüyor. gidip yüz yüze randevu alıyorsun. lazım olursa boş yere özele gidip 100/ 200 ücret ödeme, bilgin olsun :)

Yaa süpermiş gerek olursa gideriz canım ama benim doktorun demesiyle sende tiroid yok diyor haşimato falan daha ciddi oluyor devamlı ilaç kullanmana bile gerek olmaz doğumdan sonra diyor. Artık bakıcaz.

Ay canım ya ne güldüm çikolata paketinin kurdalesinden kafasına bant yapmış deyince lohusa bantı gibi :) ara sıra anlat da gülelim bu arada zk da aşılama yaptıranlar topiği oldu sana kaynanazedeler topiği:)

Sen şimdi bu gece uyku da uyuyamazsın:) ikizlere cidden maşallah küvez siz doğmaları süper. Ne kadar zor olsa da istioruz işte anne olmayı. Bu akşam eşimin bizden sonra evlenen son arkadaşının hanımı da doğum yaptı geçen sene ocak ayında o da düşük yaptı kürtaj oldu mayısda yine hamile kaldı ağlamıştım duyduğumda bu akşamda kocası oğlumuz dünyaya geldi diye toplu msj atmış herkese eşimin de anladım içi buruldu , benin de... Namazda dua ettîm böyle müjdeli haner vermek bize de nasip olsun herkesin meleği geldi sen nerdesin diyorum kendi kendime gel artık yeter bu hasretlik.
Yaa süpermiş gerek olursa gideriz canım ama benim doktorun demesiyle sende tiroid yok diyor haşimato falan daha ciddi oluyor devamlı ilaç kullanmana bile gerek olmaz doğumdan sonra diyor. Artık bakıcaz.

Ay canım ya ne güldüm çikolata paketinin kurdalesinden kafasına bant yapmış deyince lohusa bantı gibi :) ara sıra anlat da gülelim bu arada zk da aşılama yaptıranlar topiği oldu sana kaynanazedeler topiği:)
elifim hani çoğu kişi kaynanasından şikayet eder, deli falan der ama benimki apayrı cins bir deli. hallerini okuyun okuyun da gülün, yine kendi halinde, kaynana gibi kaynanalarınıza şükredin:))))

selam kızlar doktor kontorlünden geldim paylaşayım. dün akaşm işten gelince uyumuşum malumda gece uyandım zman geçemk bilmedi. doktora gittik herzmanki gibi geç ladı bu defa 9,30 yani yarım saat geç aldı neyse çok şükür karından baktı en sevindiğim olayda buydu. tabi orda beklerken yine bir stres bastı acaba bebek nasıl diye :(((( çok şükür iyiydi kalbini duyduk gene. epeyde büyümüş. gösterirse cinsyete bakmaya çalışıyorum dedi. bende ölçümlerden tahmini bişey oluyormu dedi nasıl yani diyor salak ne bilim yani şu ölçüm arası olunca erke şu ölçüm arası olunca kız gibilerinden ha yok öyle bir ayrım dedi. neyse ben sağlıklı olduğını duydumya bırak uğraşma göstermiyorsa göstermesin diycektim gene deva etti biraz sarstı falan göbeğimi evirip devirdi ki göstersin bacaklarını toplamıştı açarsa görcez dedi. valla çook garip bir duygudurki ben hiç ama hiç o konuyu merak etmiyordum. hatat bir ara renklisini açtı baya bir testis ve pipisini gördm ama kocamandı :))) neyse söylemedim ben tabi dr. biraz daha uğraştı kızbebek dedi. yani eğer yanlışlık yoksa kız olacak. 3 hafta snra gene gel dedi. işte sonraki gidişmdede kız derse kesin deri ama o kız dedi ben gene emin olamadım:)) hani çok uğraştı ya göstersin diye belkide ondan tereddüte kapıldım. neyse işte gelelim doktorun hal ve tavırlarına. şimdi soracaklarım gene yazılıydı bir kağıtta sen sor dedi ben hepsini tek tek sordum söyle bir yüzü baktı yuh der gibi. ve analadımki çok bilmi ve soru soran hasta sevmiyor mesela tetanoz aşısı ypılıyormu dedim ben yaptırmıyorum ama sen çok pimririklsiin bu yüzden yap dedi. onun takibinide sağlık ocakları yapıyor dedi. biliyorum zaten haber verdik gebe olduğumuzu dedim. aslında vermek zorunda değilsiniz onları ilglendirmez falan dedi bende valla sürekli arıyolar gebelik varmı yokmu diye bende kaldığımda aradım dedim. yani hükümetin bir oyunu falan diye düşünüyor bu kürtaj meselesinden dolayı sanırım açıkça bişey demedi ama ben çaktım. neyse işte 2 li temiz çıktı dediniz ma 3 lü yapılcakmı dedim, sonra tetanoz aşısını sordm , detaylı ultrasonla dopler aynı şeymi ve nezamn yapılcak dedim, şeker yüklemesi ne zman olcak dedim. falan . ama kadın bozuluyor eşimde fark etti. sen çok okuyup araştıyıryosun sanrıım ama farkındaysan bu sana zzarar veriyor ne yapabilir senin bu durum için dedi. sanki ben akıl hastasıyım salağa bakıp hele. alışmışlar zk. da karşılarında kr cahil kadınları görmeye biliçli araştıran hasta oluncada bozuluyorlar. neyse eşimde evet çok araştıryor kadınlar kulübünde yazışıyor falan dedi:))) ama bence ne olursa lsun doktor bozulmamlı bu duruma ama genelde gittiğim doktorlar hep böyle nedense bildiğini gördüklerinde bozuluyolar. evet dedim bende araştrıyorum okuyorum dedim. mesela 3. lü test yazdı ve onun için kan verdik 3 lü testte nelere baılıyor onu anlattı. bende mesela 3 lü tesette nelere bakıldığını ve ne hangi testin en anlama geldiğini biliyourm dedim:))) iyice fitil olsun diye. 2 li testten + olarak NTD yani nöraltıpdefektine bakılıyor buda bebğin beyin ici sıvısının dışarı akıp akmadığı anlaşılıyor.

hah hhaaayyy yasemin hn. beni ne sanıyor be başından 2 aşılama 2 tüp geçmiş biriyim ben uzman olmıycamda kim olcak. tabiki okuyup araştırcam + kulaktan dolma bilgide değil. neymiş efendim o kitapları doktorların ayzdığından emin bile değillermiş. amamasallah hepsi doğru işte. bugüne kadar yanlış bilgi okumadım. yani kısaca soru sorulmasındn hoşlanmıyor cevaplarım dyor ama geçiştiriyor. 20. haftada gidicem yani 3 hafta sonra dopler çektircek. 23-28 hafta şeker yüklemesi olcakmış . ben not edicem demiştimde laf sokuyor hızlıca söyledi dopler ve şekeri ama senin not etemene gerek yok ben hatırlatıcam zaten dedi. durum böyle işte. birde millet bu kadın nasıl böyleaşık lurta gidip kuyruğa giriyolar anlamıyorum yani. ve her gittiğimizde 200 den aşağı vermiyoruz. geçen gidişimiz li testti 250-300 arası bişey vermişti. bunda 214 verdik ultrason + 3 lü test fiyatı. 3 hafta sonrada dopler olcak bakalım o kaç lira olcak o daha pahalı olur gbime geliyor.

kızlar bir düzeltme yapayım az önce şifadan aradılar. doktor benim formun üzerine 4 lü test işaretlemiş. sonra bankoya gittik ödemeyi yaprken kızda o testin girişin yapacak ve biz lab. inip kan vercez. 4 lü test dedi ben hayır 3 lü olcak doktora bir sorun yanlış mı işaretledi diye. kendi aralarında yok hasta girdimi girmedimi muhabbeti oldu tırsıyolar 2 tık tık yapıp kesinleştirmedi. neyse ekrana baktı siz zaten 2 li yapmışsınız 3 lü olmamışsınız 3. lü test olcak dedi 3 lü işarteledi neyse lab. 3 lü test olarak çalışacaktı. neyse şimdi arıyor beni böyle bir konuşma olmuştu bir yanlışlık lmasın diye yasemin hn. sorduk 4 lü test olacağını söyledi dedi. ben tüm düzeltmeleri yaptım lab. 4 lü çalışacak sonucu alınca yanlış olmuş demeyin diye bilgi vereyim dedi. birde +34,50 tl brç çıkardı. :))) eşime söyledim de kızdı gerizekalılar 2 sn dktora sormuyorlar korkuyolar şimdi yaptıklarına bak diyor. kızda sonuçta öenmli bir test yanlış çalışılmasını stemeyiz dedi. be gerizkalı madem öyle tereddüt ettik gir sor hemen 1 dakkad. peki dedim 3 lü test haftasında 4 lü test ouyormu siz 17 haftalıksınız 16. haftadan sonra 4 lü oluyor dedi. şimdi gelde araştırma yanii..

Back
X