olsun testlere para ödesende bence gene çok çok iyi. bana zk gebe izlemdeki hemşire ve sağlık ocağındaki 20. haftadan sonra yapılıyor ilk tetanoz dedi. hatta olaki yanlış hatırlıyorumdur diye geçen hafta sağlık ocagındaki ebeyi aradım merak etme ben arıcam seni dedi. normalde 20.hafta da yapılıyor ama ben 1 hafta daha bekleyip 21. haftada yapıyorum dedi. bu durumda 21. hafta 11 mart haftasına denk geliyor. senin idrar kültüründe bakteri çıkabilir bende progestan kullandığım zman yaptırmıştım. bakteri görüldü. doktor perinatoloğa gösterdi kapsül kullandığın için ondan böyle çıkmış dedi ki hak verdim .çünkü idrar yolarımla ilgili hiçbir sorunum yoktu.
bende tam tetenozu araştırıyordum. şimdi şöyle bir yazı var. 3.ayın bitiminden sonra diyor.. benim 18 martta 4. ayın bitimi oluyor :)
Gebelikte Tetanoz Aşısı Ne Zaman Yapılır
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Tetanoz aşısının uygulanış programı;
1. doz : hamileliğin 4. ayı.
2. doz : ilk dozdan en az 4 hafta sonra.
3. doz : ikinci dozdan en az 6 ay sonra.
4. doz : üçüncü dozdan en az 1 yıl sonra.
5. doz : dördüncü dozdan en az 1 yıl sonra.
benim bakteriden daha ileri bir safha geliba. yani kan hücresi güçlü bir enfeksiyon yada mesane iltihabı vs yi gösteriyor. zaten çok sık wc ye gidiyorum. gecede 2/3 defa wc ye kalkıyorum.